NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Kaczynski znowu przegral w sadzie i jak wam teraz ,
ff
Wysłany: 22 Cze 2010r. 17:07  
Kaczynski znowu przegral w sadzie i jak wam teraz nie wstyd wam ze glosowaliscie na Kaczynskiego

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 22 Cze 2010r. 17:07  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 22 Cze 2010r. 17:12  
.....a gdybyś Ty przegrał nawet w błahej sprawie w sądzie rozumiem ,że Twoi rodzice czy znajomi powinni się wstydzić za Ciebie,że są za Tobą???Powinni przestać??? Co ma piernik do wiatraka???

" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... "
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Cze 2010r. 17:23  
rozgrzany sąd zrobił swoje, mnie to nie dziwiumiech

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Cze 2010r. 18:36  
mnie to też nie dziwi, że kaczor i pis kwestionują wyroki sądów, bo to oni są prawo i sprawiedliwośćsmiech2

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 22 Cze 2010r. 18:50  
gra idzie o prezydenturę, więc decyzja sądu także mnie nie zdziwiła

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Cze 2010r. 18:52  
tylko, że to nie jest gra, tylko wybory, dla kaczora polska to gra wiem o tym a dla mnie miejsce życia, Ojczyzna itd, itp

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Cze 2010r. 19:03  
CYTAT
Krótka kwerenda prasy pozwala wysnuć „sensacyjne” podejrzenie, że rekordzista w mylących sondażach – pracownia PBS DGA - mogła być zainteresowana wygraną w wyborach prezydenckich kandydata PO.

Właściciel PBS DGA, firma konsultingowa DGA, robi bowiem z Ministerstwem Skarbu Państwa, Ministerstwem Pracy jak i agencjami zarządzanymi przez PO bezsprzecznie interesy życia.

Do najgłośniejszych należy „projekt/kontrakt senatora Misiaka” - szkoleń dla zwalnianych ze stoczni. Uzasadnione zatem jest podejrzenie świadomej manipulacji wyborczej.

W ogólnie dostępnych źródłach i prasie czytamy:

„Nic nie przebije błędu PBS DGA, która jeszcze w piątek podawała 51 proc. poparcia dla Komorowskiego i 33 proc. dla Kaczyńskiego. Wniosek był oczywisty: Komorowski może wygrać w pierwszej turze, trzeba się tylko sprężyć.” – Ja jako ofiara sondaży

O akcjonariacie sondażowi dowiadujemy się ze stronie internetowej PBS DGA: „Instytut PBS DGA został założony w 1990 roku i należy do czołówki firm badawczych działających na polskim rynku. Oferuje pełny zakres badań opinii i rynku. W 2006 roku wzbogaciliśmy naszą ofertę o usługi doradcze, korzystając ze wsparcia firmy konsultingowej DGA, która zakupiła część udziałów PBS.” – PBS DGA.

Z kolei Wyborcza.pl podaje szczegóły afery Misiaka: „Ustawa stanowi, że za zapewnienie zwalnianym stoczniowcom miękkiego lądowania odpowiada państwowa spółka Agencja Rozwoju Przemysłu. 27 lutego ARP ogłosiła, że "do realizacji usługi szkoleniowo-doradczej" wybrała konsorcjum firm DGA z Poznania i Work Sernice (firma senatora Misiaka - przyp. autor) z Wrocławia.” – Misiak dobrodziej

Zaś na stronie internetowej DGA możemy przestudiować listę projektów prywatyzacyjnych zarządzanych obecnie przez DGA dla Ministerstwa Skarbu Państwa.

Zatem tłumaczenia Gazety Wyborczej jak i TVN, że z oszczędności zamówiły tanie sondaże, są całkowicie niewiarygodne. Czyż nie zamówiono te, a nie inne sondaże „po linii” i w z góry zamierzonym celem? Informacja o wygranej Komorowskiego w pierwszej turze poszła w świat tuż przed ciszą wyborczą i z pewnością miała wpływ na kształtowanie preferencji wyborczych. To skandal! Sprawą powinna zająć się prokuratura.

Jerzy Bielewicz
Stowarzyszenie "Przejrzysty Rynek"

http://www.nieza(...)id/35702

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Cze 2010r. 19:22  
Tusk: Kaczyński dał 2 mln zł nagród, ja - 160 tys. zł

PAP | aktualizacja (16:13)

Premier Donald Tusk powiedział, że nagrody dla urzędników swojej kancelarii przyznał bardzo świadomie. - Inaczej niż moi poprzednicy, którzy nagrodę traktowali jako automatyczne dopisanie do wynagrodzenia - zaznaczył. - Kiedy zostałem premierem, zamknąłem ten niezdrowy mechanizm, że nagroda należy się każdemu i zawsze, tzn. że jest de facto dodatkowym elementem pensji. Wystarczy porównać nagrody przyznane przez poprzedniego premiera Jarosława Kaczyńskiego dla swoich współpracowników - to było 2 mln zł - w porównaniu do 160 tys. zł, które ja przyznałem - podkreślił premier.

O tym, że pracownicy kancelarii premiera dostali w sumie 169 tys. zł nagród poinformowało radio RMF FM. Stacja powołuje się na analizy Najwyższej Izby Kontroli z wykonania zeszłorocznego budżetu przez kancelarie premiera i prezydenta. Jak podało radio, pracownicy kancelarii prezydenta otrzymali łącznie 450 tys. zł.

W kancelarii premiera nagrody przyznawano w kwocie od kilku do kilkunastu tysięcy złotych na osobę. Dostało je 16 osób, m.in. ministrowie Tomasz Arabski i Jacek Cichocki oraz wiceminister zdrowia Marek Haber. Premier nie wziął w zeszłym roku żadnej nagrody. Radio podało, że premier zdenerwował się, gdy dotarła do niego informacja o gratyfikacjach dla jego podwładnych.

- To ja podejmowałem decyzję, to ja przyznaję nagrody, a więc nie jestem zaskoczony, że je przyznałem - odparł premier, pytany o tę kwestię podczas konferencji prasowej po posiedzeniu rządu.

Jak zaznaczył, przyznał nagrody bardzo świadomie. - Inaczej niż moi poprzednicy, którzy nagrodę traktowali jako automatyczne dopisanie do wynagrodzenia - powiedział szef rządu.

To jest cała różnica pomiędzy poprzednikami a naszym rządem
Donald Tusk
Jak zaznaczył, przyjął zasadę, że "nagroda musi być nagrodą za ponadstandardowe, jakieś nadzwyczajne osiągnięcie konkretnego urzędnika". - To jest cała różnica pomiędzy poprzednikami a naszym rządem - powiedział Tusk.

Dodał, że w sposób bardzo umiarkowany korzystał z funduszu nagród i wyłącznie wtedy, kiedy "miał przekonanie, że ktoś osiągnął wynik wyraźnie lepszy niż tego można było oczekiwać".

Sprawozdanie z wykonania budżetu państwa za 2009 r. przez KPRM we wtorek rozpatrzyła sejmowa komisja administracji i spraw wewnętrznych. Wykonanie budżetu NIK oceniła pozytywnie, choć z zastrzeżeniami. Wątpliwości kontrolerów dotyczyły właśnie wypłat nagród.

Pytany o tę sprawę przez posłów, szef KPRM Tomasz Arabski podkreślił, że każda nagroda była pisemnie uzasadniona. - Rząd premiera Donalda Tuska odszedł od praktyki, od zwyczaju, że fundusz nagród jest częścią wynagrodzeń w sposób automatyczny przeznaczaną na comiesięczne dodatki dla ministrów - powiedział Arabski.

Dodał, że w 2006 r. i do końca października 2007 wypłacono nagrody na łączną kwotę 4 mln zł. - Pozostaje spór pomiędzy KPRM a NIK, czy te nagrody, w kontekście nowelizacji budżetowej, były wypłacone zgodnie z prawem. Uważam, że tak i za każdym razem, na każdym etapie kontroli (...) staliśmy na stanowisku, że NIK zbyt rygorystycznie interpretuje i zawęża interpretację ustawy - powiedział Arabski.

- W skali roku to nie są wysokie nagrody, biorąc pod uwagę miesięczne nagrody, które otrzymywali wszyscy ministrowie, wojewodowie i wicewojewodowie w poprzednich rządach - zaznaczył Arabski.

(mm, ap)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Cze 2010r. 19:36  
Powinniscie sie wstydzic teraz jak mozna bylo glosowac na niego skoro mowi nie prawde i klamie, sad drugi raz juz uznal jego wine a Wy dalej glosujecie na niego, malo tego teraz to niby taki blizej parti SLD a tak nie dawno jeszcze mowil o nich najgorsze swinstwa a teraz to co juz mu przeszlo na czas kampanii zeby tylko zdobyc glosy Napieralskiego

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Cze 2010r. 20:28  
A o czym mówiła sawicka ????

zapomniałeś już lody na służbie zdrowia!!!!!!!

" border="0" style="max-width:690px" alt="Obrazek" />

nie dajmy się zwariować wiadomo o co chodzi PO teraz są swięci przed wyborami

Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Cze 2010r. 22:31  
CYTAT
A o czym mówiła sawicka ????

zapomniałeś już lody na służbie zdrowia!!!!!!!

" border="0" style="max-width:690px" alt="Obrazek" />

nie dajmy się zwariować wiadomo o co chodzi PO teraz są swięci przed wyborami

Widocznie to i wiele, wiele innych nie przeszkadza osobą głosującym na PO. Lepiej powyzywać przeciwników danej patii niż spojrzec prawdzie w oczy. Takie osoby ( czy to ktoś z PO, PiS itd)powinny być bezapelacyjnie zwalniane bez mozliwości powrotu.

W drugiej turze frekwencja powina być zerowa!

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »