|
|
|
Również jakoś tego nie widzę, to jest POLSKA, grosz do grosza, ludzie robią zakupy nie w jednym sklepie, ale np w kilku, bo tu jest tani chleb, a tam tani płyn do naczyń, także tego... Będziecie robić zakupy, ale ceny tych rzeczy mogą być naprawdę różne [nie takie jakie oczekuje klient] i jak klient dostanie taki rachunek to ojoj sam sobie później przeliczy co taniej mógłby kupić, nie, nie, nie dla mnie, wolę się przejść, w końcu ruch to zdrowie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT If33lG00d - a widziałeś gdzieś w STW by którś sklep "produkował" swój chleb i bagietki? chleby to nie wiem ale bagietki czy kajzerki to kazdy z tych wiekszych w swoim piecu przecie robi :] zaplecze bedzie to si poczte ta przenosna pewnie w takim razie tez :] ustalanie z gory co i kiedy to nie przejdzie ^^ wychodzisz z zalozenia ze stalowowolanie nagle zaczeli/zaczna wszystko doskonale planowac :] nawet jak bedziesz swietny, wszystkim dogodzisz to po misiacu sie to znudzi bo nikt nie lubi uwiazania :] niech sie nawet troche takich osob trafi to najwiecej dowozow mialbys powiedzmy na 15:30 po robocie fajnie miec zakupy w domu :] zlap 100 osob na ta godzine w roznych miejscach odwiedz w tym czasie rzeczyce, jastkowice, nisko oraz hutnik ^^ tak jak do poslizgow przy zamawianiu pizzy sa ludzie przyzwyczajeni tak za polprodukty potrzebne na obiad cie zjedza :] do zrealizowania to jest ale wszystkim nie dogodzisz, zajmij sie lepiej grupowo |
|
|
|
|
a mnie ciekawi na jakiej zasadzie będziesz płacił te rachunki... czy np. ja dam Tobie rachunek z odliczoną kwotą a Ty pobiegniesz zapłacić? Czy w takim wypadku dostanę od Ciebie potwierdzenie że dałam Ci te pieniądze? i czy zwrócisz mi potwierdzenie że rachunek został zapłacony?? I to samo co do recepty... jaką mam pewność że mi przyniesiesz leki i resztę bo nigdy nie wiadomo ile będą lekarstwa kosztowały?
Zakupy ok rozumiem płacę przy dostawie... ale jak z tymi rachunkami? No i jeszcze o ten abonament chciałam zapytać... czy przewidujesz jakiś okres próbny np. tydzień? Nie chciałabym zapłacić 50 zł za cały miesiąc, żeby potem w ciągu 3 dni okazało się ze wcale to tak kolorowo nie wygląda. \"Nigdy nie mów wszystkiego, co wiesz, ale wiedz zawsze, co mówisz.\" |
|
|
|
|
Tya... moze jeszcze ktos bedzie sie za mnie mył w jakims abonamencie?? Nie moglabym tak zyc pizza na telefon, rachunek na telefon i chleb na telefon to popada w jakas paranoje ja tam lubie sie przeleciec do sklepu
|
|
|
|
|
do If33lG00d : uwierz mi chleb z tesco czy kauflanda różni się jakością i smakiem od chlebów pieczonych w "normalnych" piekarniach a nie na zapleczu. Zresztą już same hipermarkety wiedzą jak to się robi, że z ciasta wielkości szklanki wyrasta duży ogrmony chleb o,5 kg
do: Neff Jak wspominałem kilka postów wyżej nie wszytko mogę zdradzić, ale zapewniam Cię, że wszytko jest legalnie, z wszystkimi wymaganymi pieczątkami i potwierdzeniami. Zapewne część z Was wypowiadających się, że woli się przejść - codziennie na zakupy nie chodzi a z miłą chęcią pierwsi pałąszujecie świeże bułeczki i chlebek. |
|
|
|
|
Wilgny widzę że masz pomysł w który bardzo już uwierzyłeś i pewnie nie ma takiej siły żebyś sobie wybił go z głowy. Więc czyń swoje, najwyżej ci nie wyjdzie i będziesz szukał nowych koncepcji.
Ale jeśli już zadałeś ludziom pytanie co myślą o twojej idei,to pilnie czytaj wypowiedzi , bo tylko tak możesz się naprawdę zorientować czy twój pomysł to nie jest jakaś utopia. Ze swego doświadczenia wiem, że bardzo łatwo wpaść w pułapkę własnych kalkulacji jeżeli jest się z natury "zapaleńcem". Jeśli mogę coś doradzać to powiem, że w przypadku nowej działalności handlowej trzeba wyłożyć i zaryzykować duże środki finansowe więc badanie rynku powinno być bardziej profesjonalne niż zapytanie na forum dyskusyjnym. W swoim poście IF33IGood zwrócił ci uwagę na wiele bardzo ważnych kwestii organizacyjnych, jednak mam wrażenie, że ty raczej chcesz zobaczyć potwierdzenie wspaniałości swojego pomysłu niż rozważyć wątpliwości. |
|
|
|
|
założeniem nie było badanie rynku tylko doprecyzowanie oczekiwań klienta. Nikt nie wspomniał, że np sklep będzie otwarty do 24 i tu np się bedę zastanawiał, czy jednak trzymać się jak inni max do 22.
IF33IGood faktycznie "dobrego" posta odpisał, ale traktuje to jako ewentulne dopracowanie do biznesu. Założenia miałem proste. 3 pytania 3 odpowiedzi. np. 1) ok 2) a może 10? c) nie,bo.... Jak wyszło widzimy, ale i tak dziekuję za odpowiedzi. Również i taka opinia jest dla mnie ważna. |
|
|
|
|
CYTAT Nikt nie wspomniał, że np sklep będzie otwarty do 24 i tu np się bedę zastanawiał, czy jednak trzymać się jak inni max do 22. W opcjach wspominałeś godziny dostawy od 5 do 24. |
|
|
|
|
ktośk wiem, że ja pisałem. Chodzi mi oto, że nikt się nie sprecyzował czy takie godz. Mu pasują czy nie...
|
|
|
|
|
Wydaje mi się, że pomysł nie do końca dobry na Stalówkę. Jako usługa dodatkowa przy prowadzeniu sklepu może być, ale i tak musisz mieć zatrudnionego kierowcę, który będzie to rozwoził, więc koszty duże. A 15 zł za dostawę, to bardzo dużo jak na zwykłe zakupy. Tym bardziej, że wiele osób robi duże zakupy samemu, a taka usługa wykorzystywana jest tylko w sytuacjach awaryjnych. Polak jednak lubi "pomacać" towar, który chce kupić.
Życzę jednak powodzenia, lepiej próbować niż nic nie robić. |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Jak by ten sklep był gdzieś w okolicach edukacji,wp czy skarpy to jak będzie nawet do 3 rano to klienci będą bo tu nic nie ma tak dłużej otwartego a ludzie jednak szukają a tak tesco daleko a na stacjach drogo .... Jestem za
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Chcialam tylko zapytac co wkoncu z tym biznesem??
|
|
|
|
|
mogłabyś sprecyzować?
|
|
|
|
|
ja czy alastalowka?
|
|
|
|
alastalowka
|
|
|
|
|
Ja osobiscie zycze powodzenia! napewno nie raz skorzystam;)
|
|
|
|
|
IMHO jesli mialbys tylko z tego zyc to klapa.
Jesli ma to byc jako dodatek do istniejacego sklepu (ktory otworzysz), to spoko jak najbardziej bardzo dobre rozwiazanie napewno ktos sie skusi przy dobrej reklamie i skorzysta ale nie liczylbym raczej na sukces i dowozenie non stop, przynajmniej nie za taka cene. Za 15 zeta to taksiarz bez probemu w tej chwili wodeczke dowiezie a na normane zakupy chyba cena troszke za duza (mowie o 15zeta). Abonament to uwiazanie jak juz ktos wczesniej pisal ale moze ktos akurat...... W kazdym razie zycze powodzenia, czy skorzystam - nie wiem - ale dobrze jak cos takiego bedzie w stw. Pomysl o dowozach 24h/dobe, przy czynnym tesco moze takie cos by wypalilo w razie czego. POWODZENIA |
|
|
|
|
do qwerty_stw:
opcja 24 h jest brana pod uwagę ale nie ze względu na otwarte tesco. Ludzie coraz częściej wybierają małe sklepy choćby na rzekomą świeżość np warzyw w marketach- najpierw np.takie pomidorki przez dostawcę muszą być załadowane i dostarczone do magazynu centralnego, później muszą być rozładowane i ponownie załadowane na kolejny samochód, który to dopiero dostarczy go do marketu. Ja wole prosto od producenta bez pośredników i wycieczek takiego pomidorka to tylko jeden z wielu przykładów ale to chyba na inny wątek |
|
|
|
|
A ja teraz myślę nad tym czy by się opłacało tylko w godz nocnych ? no i tak i nie ale nie słyszałam o sklepie od 20-8 przykładowo piszę
|
|
|
|
ten fragment o swiezym pomidorku od farmera i o zwiedzajacych swiat pomidorkach z tesco to troche bajka ;-) uwazasz ze u twojego producenta pomidor bedzie zrywany prosto z krzaka ?:] pomidory na handel zrywa sie jak sie zaczynaja rozowe robic a pozniej se dojrzewaja, co mi za roznica czy ten pomidor zrobi 100 czy 500 km ?:] btw taki producent to ma folie jedna ze wszystkim dla siebie, a z reszty przeznaczonej na male sklepy nie tyka ^^ dowoz 24h to wg mnie to slaby pomysl sporo wiecej przeciw niz za :]
|
|
|
|
|
ifek nie bajka tylko normalny łańcuch logistyczny tak działają sklepy sieciowe. wszytsko do "kupy" a później dopiero na markety jak widziałeś kiedyś reklame lidla jak jedzie ciężarówka wypakowana cała chyba pomarańczami to ja mam pytanie: chciałbyć taką pomarańczę z samego dołu? bo ja nie
|
|
|
|
|
nie pilem do tego jak to jest transportowane przez sieci :] moze i tak jest nie znam tematu, bajka to ze pomidorki bezposrednio od producenta farmera sa swiezutkie i cacy ^^ po zerwaniu leza mniej wiecej tyle samo i szczerze srednio mnie interesuje czy one leza bez ruchu czy jezdza dookola polski :]
w okolicach mojej wichury jest sporo sadow sporo folii widze to na codzien :] niektorzy tyle syfu wala pod folie ze pies obok nie przejdzie bo na ryj pada, a ludzie przyjezdzaja kupuja i sie ciesza ze swiezonki ^^ pytasz czy chcialbym pomarancza z samego dolu :] reklamy nie widzialem nie wiem jak pakuja pomarancze ale wiem jak pakuja np jablka czy to do chlodni, czy na tiry ze slaska i powiem ci ze nie mam nic przeciwko tym skrzynkom znajdujacym sie na samym dole :] |
|
|
|
|
ifek schodzimy już na inny temat niż jest w poście jak chcesz o "wałach" marketowych pogadać zapraszam na priv, chyba że ktoś taki temat założy
pozdrawiam |
|
|
|
|
co zlego to nie ja ^^ sam zaczales :p powodzenia :]
|
|
|
|
|
dzisiaj w leliwie uslyszalem o
www.sklepfranek.pl dowoz rst i okolice to twe wilgny czy konkurent jaki ? ^^ iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|