NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3
Debata prezydencka, Jakie wrażenia
ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 22:15  
tacy jak tobie podobni nie są w stanie mnie obrazić a dlaczego? za długo tłumaczyć, bo szansa zrozumienia tłumaczeń jest nikła

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 22:15  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 22:17  
Panowie z waszej "polemiki" widać, że nie dorośliście jeszcze do zabierania głosu w poważnych kwestiach na forum.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 22:18  
Ja nie chcę nikogo obrażać, a jak chcesz by Cię zrozumiano to wystarczy mówić po ludzku.

Proste i skuteczne.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 22:18  
dobra, czekałem na maila, właśnie dostałem, papa pisiakiumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 22:22  
CYTAT
Panowie z waszej \"polemiki\" widać, że nie dorośliście jeszcze do zabierania głosu w poważnych kwestiach na forum.

Czasami zdarza mi się pisać nie na temat , jedyne co przychodzi mi teraz do głowy w danym temacie to brak słów na te szopki.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 23:29  
Kaczyński chce zabrać chłopom dopłaty? Trzy lata temu przegrał proces z Kalinowskim, o to że kłamał mówiąc, iż nie powiedział o likwidacji dopłat bezpośrednich. Dziś był w Wielkiej Brytanii, gdzie spotkał się z Dawidem Cameronem, liderem konserwatystów, który otwarcie popiera likwidację dopłat bezpośrednich. Jeżeli wygra Kaczyński to polski chłop może zacząć się bać.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 23:36  
CYTAT
Kaczyński chce zabrać chłopom dopłaty? Trzy lata temu przegrał proces z Kalinowskim, o to że kłamał mówiąc, iż nie powiedział o likwidacji dopłat bezpośrednich. Dziś był w Wielkiej Brytanii, gdzie spotkał się z Dawidem Cameronem, liderem konserwatystów, który otwarcie popiera likwidację dopłat bezpośrednich. Jeżeli wygra Kaczyński to polski chłop może zacząć się bać.

Nie jestem zorientowany dokładnie o jakie dopłaty chodzi, mozesz mi wyjaśnić ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Cze 2010r. 07:55  
wysłali go na emeryturę bezpośrednio po locie do Gruzji a potem Tusk dopiero dał Mu medal

nie był na żadnej emeryturze, tuż po katastrofie smoleńskiej był z nim wywiad i sam o tym mówił, iż nie spotkały go żadne konsekwencje jeśli chodzi o pracę, pracował i dalej pracuje zachowując ciągłość. Nie dorabiaj faktów

Kaczyńscy się ojcem nie chwalili, bo jako były AK'owiec poparł "nową władzę"

To pewnie wg Ciebie Stanisław Broniewski "Orsza" też poparł władzę (wklep sobie w google, abyś wiedział kto to)A tak po za tym to chwalili się, w spotach w 2005 roku, no ale wtedy Ty byłeś jeszcze malutki, więc nie pamiętasz skoro piszesz iż "nie"
PS, a Twój co robił, pracował na rzecz socjalizmu czy sabotował? :-]

Protasiuk wiedział co go czeka jak nie wyląduje

np medal? :-]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Cze 2010r. 08:12  
CYTAT

Ale to chyba dobrze skoro popierałeś JKMa albo komora ktory chce wprowadzać wolny rynek i więcej wolnosci gosp. Normalnie dla mnie miód dla uszu.

Jescze chwile i okaże się, że to kaczuś zlikwiduje podatek dochodowy, ZUS i Krus umiech słucham dalej smiech2

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Cze 2010r. 12:22  
Ktosik, to mało zorientowany jesteś.

echodna, o tych dopłatach wkleiłem po to by pokazać, że Kaczyński jest zakłamanym, dwulicowym oszustem.
Kaczyński też chwalił się w debacie znacznym podniesieniem płacy minimalnej. Zapomniał tylko, że to był pomysł Samoobrony na który on się nie zgadzał.

Po tym happeningu przed debatą wcale by mnie nie zdziwiło gdyby sztabowcy Jarka poprowadzili teraz paradę gejów :-))) Co jeszcze są w stanie zrobić przez tych kilka dni:-)))))

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Cze 2010r. 13:00  
echodna, o tych dopłatach wkleiłem po to by pokazać, że Kaczyński jest zakłamanym, dwulicowym oszustem

no to Andrzejku możesz podać sobie rękę z Jarkiem, Ty też twierdziłeś na forum, iż Wiktor kłamie (nazywając go kłamcą) gdy napisał post odnośnie podpisania ustawy przez Komorowskiego odnośnie nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie

Widać dobrze, że Ty jesteś zorientowany, tylko jakoś później posty nikną i słychać (można przeczytać) tłumaczenie "bo był nieaktualny"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Cze 2010r. 13:17  
CYTAT
Ktosik, to mało zorientowany jesteś.

To ześ mi wytłumaczył . nie wiem o jakie dopłaty dokładnie chodzi ale czy o takie ze rolnik zbiera kilka pól w całość na zasadzie dierzawy, skosi ją raz w sezonie i bierze pieniadze ? Czy o takie co było głośno kiedyś jak 2och gości wzieło pieniadze bo mieli posadzone jakieś orzechy - oświecie mnie bo niewiem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Cze 2010r. 14:09  
thorongil ile wisiał ten post, który skasowałem??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Cze 2010r. 14:51  
na tyle, że można było przeczytać iż wiktor jest kłamcą? to długo czy mało? nie ważne ile wisiał, ważne, że nie starczyło Ci honoru na słowo - przepraszam, pomyliłem się/nie wiedziałem/pospieszyłem się etc etc

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Cze 2010r. 18:01  
cytat ejacka z innego tematu, tylko tam namiętnie kasuje swoją wklejkę i wkleja pod moim pytaniem
(zupełnie jak notofrugo? umiech )
więc daję to tu (też związane z tematem):
CYTAT
Sikorski krytykuje prezesa PiS. \"To anachroniczne myślenie\"

\"Dowodem pseudomocarstwowości\" nazwał szef MSZ Radosław Sikorski wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego z niedzielnej debaty prezydenckiej na temat Białorusi. [...]

ble-ble-ble (kafarek umiech )

[...] że w sprawie Białorusi należy rozmawiać z Moskwą, uznając ją za próbę uprzedmiotowienia ich kraju na arenie międzynarodowej - czytamy w przedstawionej przez Sikorskiego depeszy.

zgadnij mądralo (ejack) czyje to są słowa:

"Białoruś pozostaje wyzwaniem dla polskiej polityki zagranicznej. Sytuacja w tym kraju w znacznej mierze będzie funkcją polityki Rosji wobec Mińska. Naszym celem winno być wspieranie tych organizacji pozarządowych i ruchów obywatelskich, które gotowe są na powolne osłabianie tej ostatniej europejskiej dyktatury, i przekonywanie do konieczności zmiany stanu rzeczy naszych partnerów w Unii Europejskiej i w Stanach Zjednoczonych".

Ze Stanami Zjednoczonymi o Białorusi? Jak to? A suwerenność tego państwa? Białoruś zależna od Rosji? Kto by pomyślał...

chytry

od razu odpowiem, bo szkoda czasu: wypowiedź marszałka komorowskiego z roku 2006

znalezione na niepoprawnych umiech

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Cze 2010r. 22:35  
thorongil wisiało może z 15 sekund i zapytałem czy to jego kłamstewko. O to mi chodziło, że post był nie aktualny. Ale tobie jak krowie na granicy......

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »