|
|
|
Czy wynagrodzenie w biurze projektowym w Stalowej Woli w wysokości 3000 zł na rękę, dla osoby po studiach jest wystarczające ??? Jak myslicie???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jak najbardziej,osób po studiach jest mnóstwo ale chyba niewiele z nich ma szansę robić to co lubi za 3000 na rękę
masz farta, gratuluję margo |
|
|
|
|
Żeczywiście muszę przyznać ze mam farta wykonując taka pracę.
Nie chodzi tutaj o pieniądze, ale oto co się robi i czy jest sie zadowolony z tego co się robi. Ja jestem zadowolonym człowiekiem że mogę pracować w wyuczonym zawodzie i do tego jeszcze się rozwijać. |
|
|
|
|
ale czym ty sie chwalisz.
biuro projektowe i tylko 3 tysiace? "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
To żadna przechwała
Jak na 2 lata doświadczenia w biurze to wystarczy ))) |
|
|
|
|
hehe jacek napisal ze to licho, ty napisales ze tobie wystarczy ok, nie chcesz sie chwalic tez ok :]
to po co to w takim razie zakladales temat skoro wszystko wiesz i sobie wytlumaczysz ^^ |
|
|
|
|
Ten wątek założyłem dlatego, że nie wiem czy te 3000 zł na rękę dla projektanta z dwuletnim doświadzczeniem zawodowym. Według WASZEJ OPINII jest to DUŻO czy MAŁO.
Jest to taka MAŁA SONDA |
|
|
|
|
no to jacek napisal ci wyraznie ze malo :] odpisales mu ze wg ciebie jest to wystarczajao :] wiec wychodzi na to ze w dupie masz jego opinie, ehh ci z polibudy :]
|
|
|
|
|
CYTAT hehe jacek napisal ze to licho, ty napisales ze tobie wystarczy ok, nie chcesz sie chwalic tez ok :] to po co to w takim razie zakladales temat skoro wszystko wiesz i sobie wytlumaczysz ^^ chyba po to żeby namawiać na studiowanie ścisłych kierunków. Zdaje się, że w co najmniej dwóch innych wątkach o tym wspomina. Może zajmuje się rekrutacją? |
|
|
|
|
Może dlatego poruszam te wątki dlatego żeby absolwent miał przed mgr jeszcze inż. Jak tak się stanie to będzie lepiej dla wszystkich mam na myśli paracodawców i pracowników. Specjalistów nam trzeba !!!!!
|
|
|
|
|
ee w sumie to jeszcze mgr robie i jakos 3 tysiace to nie szał.
2 lata ciułałeś doświadczenie pewnie za najniższą krajową jako pomagier od wszystkiego w biurze. Rodzice bulili na ciebie pewnie sporo przez te 5 lat. Czyli po 7 latach wkuwania i przepychanek masz te 3 tysiace. I to dużo ?? "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
taki z ciebie specjalista mgr inz ze sobie nie mozesz sprawdzic srednich zarobkow dla regionu ? :] jak dla mnie temat zbedny, po prostu sie podjarales ze dostajesz 3k, podnosisz leb w gore i chcesz zeby cie polechtac :] dla jednych bedzie to kwota olbrzymia dla innych bedzie to niewiele i tu cie boli ^^ w glowie ci sie nie miesci jak jakis jacek85 25 letni chlopak mogl ci napisac ze to slabo kolego kazdy kierowca tira w stalowej zarabia wiecej, kazdy kto ma troche fachu w rece i chce mu sie robic to zarabia wiecej :] specjalistow/fachowcow nam trzeba ale jak widac nie koniecnie tych z mgr inz przed nazwiskiem i niekoniecznie tez tych z mgr :] spusc powietrza na polibudzie sie zycie nie konczy :]
|
|
|
|
|
Myślę że narazie to starczy te 3 koła, mam też możliwość wzięcia sobie fuchy do domu (pare groszy dodatkowych też się przyda).
Inni mgr zarabiają dużo mniej np. w TESCO etc. i też studiowali 5 lat. Co mają powiedzieć ich rodzice na tą systuację ???? Że co ??? Że jak wygra Kaczyński to załatwi mi pracę ?? |
|
|
|
|
If33lG00d
Masz absolutną rację. Nie chodzi mi o tytuł, bo nie jest najważniejszy. Ważne jest żeby mieć fach w ręku. |
|
|
|
|
rudniczanin licz na siebie i swoje umiejetności a nie na polityczne twarze. 3 tyś jak na młodą osobe to jest dobrze, tak jak wspominał if33... kierowca tira zarabia więcej tylko ile czasu spędza w domu a ile w pracy ( jest to cięzki kawałek chleba), mozna zarabiać więcej bez tytułu mgr. tylko trzeba mieć fach w rękach.
|
|
|
|
|
CYTAT taki z ciebie specjalista mgr inz ze sobie nie mozesz sprawdzic srednich zarobkow dla regionu ? :] jak dla mnie temat zbedny, po prostu sie podjarales ze dostajesz 3k, podnosisz leb w gore i chcesz zeby cie polechtac :] dla jednych bedzie to kwota olbrzymia dla innych bedzie to niewiele i tu cie boli ^^ w glowie ci sie nie miesci jak jakis jacek85 25 letni chlopak mogl ci napisac ze to slabo kolego kazdy kierowca tira w stalowej zarabia wiecej, kazdy kto ma troche fachu w rece i chce mu sie robic to zarabia wiecej :] specjalistow/fachowcow nam trzeba ale jak widac nie koniecnie tych z mgr inz przed nazwiskiem i niekoniecznie tez tych z mgr :] spusc powietrza na polibudzie sie zycie nie konczy :] dobrze prawisz IFG |
|
|
|
|
Żeby mieć fach w ręku to ludzie idźcie do zawodówek, techników i politechniki, a nie na KUL, WSE etc.
|
|
|
|
|
Kolego, żeby mieć fach w ręku, ba być profesjonalistą to trzeba się po pierwsze znać na tym co się robi, studiować to czym się interesuje i już podczas studiów nabierać doświadczenia. Po za tym jeszcze dochodzi perfekcja, dokładność i takie tam.
I błagam Cie nie pisz, mi tu o zawodówkach. |
|
|
|
|
CYTAT Żeczywiście muszę przyznać ze mam farta wykonując taka pracę. Nie chodzi tutaj o pieniądze, ale oto co się robi i czy jest sie zadowolony z tego co się robi. Ja jestem zadowolonym człowiekiem że mogę pracować w wyuczonym zawodzie i do tego jeszcze się rozwijać. Jak widac na powyzszym przykładzie wszelkie Twe szkoły, ktorymi sie tak szczycisz nie zapewnily Ci podstawowej nauki ortografii, wiec moze teraz na tym sie skup a nie na wymyslaniu sondy w celu podbudowania swojego małego ego |
|
|
|
|
CYTAT I błagam Cie nie pisz, mi tu o zawodówkach. Dlaczego tak uwarzasz, nawet sami nauczyciele mówili ze mechanik po zawodówce ma wiedzej wiedzy praktycznej od osoby po technikum - wiesz czemu bo miał do czynienia z praktyką tego czego się uczył. |
|
|
|
|
Znam takich po zawodówkach co znają sie na robocie i to bardzo dobrze. Znam takiego instalatora co kładzie rurki jak Da Vinci kładł farbę na swoje płutna, a taki jeden cieśla wycinał gniazda stawiając więźbę dachową jak nie jeden rzeźbiarz
|
|
|
|
|
Jeśli faktycznie dostałeś na rękę 3koła to gratuluję choć raczej w to nie wierzę. Zapewne jak zdobędziesz uprawnienia Twój pracodawca doceni to i kwota pójdzie zdecydowanie wyżej. Powodzenia w karierze zawodowej projektanta.
|
|
|
|
|
CYTAT Czy wynagrodzenie w biurze projektowym w Stalowej Woli w wysokości 3000 zł na rękę, dla osoby po studiach jest wystarczające ??? Jak myslicie??? Gdzie tak płacą? Jaka branża? Budownictwo? To dużo jak na ten region. Gratulacje |
|
|
|
|
CYTAT Może dlatego poruszam te wątki dlatego żeby absolwent miał przed mgr jeszcze inż. Jak tak się stanie to będzie lepiej dla wszystkich mam na myśli paracodawców i pracowników. Specjalistów nam trzeba !!!!! inż. to ja mam ale po mgr (zależy ,z której strony patrzeć ) To inż. to tytuł zawodowy (technik elektryk, inż. elektryk itp. itd), a mgr to tytuł naukowy |
|
|
|
|
CYTAT Myślę że narazie to starczy te 3 koła, mam też możliwość wzięcia sobie fuchy do domu (pare groszy dodatkowych też się przyda). Inni mgr zarabiają dużo mniej np. w TESCO etc. i też studiowali 5 lat. Co mają powiedzieć ich rodzice na tą systuację ???? Że co ??? Że jak wygra Kaczyński to załatwi mi pracę ?? Ja po 2 kierunkach technicznych tyle nie wyciągam. Więc musisz być dobry Tylko znajomi po budownictwie z uprawnieniami budowlanymi, wyciągają solidne pieniądze. |
|