Dołączył: 14 Wrz 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
ANDRZEJEK !!
masz racje cos w tym jest |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT http://racjonalista.tv/o-tym-jak-pis-niszczyl-polske-gdy-byl-u-wladzy/O tym, jak PiS niszczył Polskę gdy był u władzy. Łukasz Słonima Gospodarka, Polityka, Polska, Publicystyka 7 czerwca 2015 101 Komentarze 70998wyświetleń Pobierz PDF: PDFWersja do druku: drukuj Takie szybkie przypomnienie historii 2005-2007 od strony podatków, spec-ustaw i ogólnie od strony „mądrych” ruchów władzy PiSowskiej: Jest temat o pisie i są konkrety. Osobiście nie siedzę w tym i udzielać się nie będę ale widzę tu pewne niedociągnięcia, odczuwalne z życia a nie teorii. "Dalej: pisowcy zdążyli rozwalić prokuraturę. Na polską scenę polityczną wkroczył bowiem kaleka i miernota jedyny we własnej skali, mister Ziobro, łączący stanowiska ministra sprawiedliwości i prokuratora generalnego – patologia władzy pełną gębą, zatrzymania niewinnych ludzi, których nie lubił Kaczyński, paraliż pracy prokuratur w całym kraju i grożenie sędziom, którzy uniewinniali kolejnych zatrzymanych i umarzali dęte polityczne sprawy, wykazując amatorszczyznę i patologię działań Ziobry." To ten czas,gdzie padły słowa" Panie Ziobro,jest Pan Zerem" ? Chyba po 89 roku nikt nie podjął odpowiednich działań w stosunku co do poprzedniej władzy. "Dalej: populistyczny plan tego „myślącego inaczej” i oszusta Kaczyńskiego „mieszkania dla młodych”. Ów plan był bublem ustawowym, który sprawił, że w ciągu miesięcy zostało zrujnowane budownictwo, dał natomiast zarobić na idiotycznych kredytach szybko działającym bankom (ludzie się w nich potopili) i wywindował o ponad 200% ceny mieszkań na rynku pierwotnym i wtórnym. W efekcie Kaczyński osiągnął efekt dokładnie odwrotny od zamierzonego – bogate banki stały się jeszcze bogatsze a bogaci deweloperzy zaczęli budować tylko dla bogatych ludzi – mniejsi popadali. Kaczyński w pełnej krasie, niestety to już szkoda nieodwracalna." W 2007 nastąpił "bum budowlany", budowało się bardzo dużo,ceny materiałów budowlanych szły w górę nawet o 200 %, mieszkania w Stalowej drożały w szybkim tempie, budownictwo deweloperskie w większych miastach działało na pełnych obrotach i co? i ludzie to kupowali,bo zagraniczna Polonia słała pieniądze. Ekipy budowlane nie miały wolnych terminów,więc jak można mówić o zrujnowanym budownictwie ? Czy dziś cena materiałów jest taka sama jak w owych latach? Nie jest,jest dużo niższa.Jaki był wtedy stosunek złotówki do Dolara lub Euro? a jaki jest dziś. "Dalej: PiS sparaliżowało polską transplantologię z powodów jak punkt wyżej, czyli setki zgonów, bo z klucza politycznego ścigali niewinnych lekarzy" Są jakieś statystyki,że to własnie przez te działania ?,bo ludzie umierają i rodzą się codziennie. "przejechał walcem edukację wyrzucając z lektur najwartościowszych pisarzy, jak Gombrowicz, czy pamiętniki Witkacego, bo nie były odpowiednio hurra-patriotyczne i świątobliwe" Jest jakiś ogólny wyznacznik tych wartości? Czesława Miłosza pochowali w krypcie zasłużonych,a mimo to znalazła się spora grupa protestujących.Są tacy co kochają Harasymowicza i tacy,co nie wybaczyli mu pewnych działań. Do Mickiewicza chyba nikt nie ma zastrzeżeń. "Można by wymieniać długo co jeszcze" Np: Wykup spółdzielczych mieszkań za symboliczną złotówkę - to chyba dało ludziom możliwość zostania właścicielem mieszkania za które już zapłacili.Było to odczuwalne działanie w stosunku co do "Kowalskiego". Nikogo nie bronie i nikogo nie wywyższam. Zależy mi na uczciwości w stosunku co do ludzi, działań i kraju. |
|
|
|
|
CYTAT Edo2 nikomu nie życzyłbym tego co ty. Na ale ja nie jestem takim gorliwym katolem. Jak ty. Zaszła jakaś pomyłka ,Andrzejku. Ja w ogóle nie jestem katolem! Cała moja rodzina jest prawosławna. Być może burzy to Twój sposób pojmowania rzeczywistości, ale na to nie mam wpływu. Widzisz od tego oglądania TVN zatraciłeś zdolność logicznego rozumowania. Posługujesz się uogólnieniami i frazesami , zamiast dochodzić do prawdy! Twoje życie , Twoja sprawa , ale relgii do tego nie mieszajmy! |
|
|
|
|
CYTAT ANDRZEJEK !! masz racje cos w tym jest Ale co to jest coś? |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT PO święte nie jest, ale w porównaniu do złodziei, amatorów, krętaczy i oszołomów z PiS to partia super-profesjonalna, a PiS może się bronić jedynie lewymi zestawieniami i płatnymi trollami w necie. A ciemny lud to kupuje… „ Partią złodzi i amatorów jest zdecydowanie PO i PSL widać to po 8latach ich rządów. Poniżej krótkie zestawienie ile kasy wydojono z polsich kieszeni pod rządami pis i po i innych. Zerknijmy zatem. Opublikowany w grudniu 2013 r. raport pozarządowej organizacji Global Financial Integrity (GFI) ukazuje rozmiar nielegalnych transferów kapitału w latach 2002-2011. Polska wedle tego zestawienia plasowała się na 18. pozycji w świecie (w Europie - na trzecim miejscu, za Rosją i Białorusią a przed Serbią). Łącznie wytransferowano z Polski 49,39 mld dol., co daje średnią roczną 4,939 mld dol. Z kolei o rok późniejszy raport tej samej instytucji ("Illicit Financial Flows from Developing Countries: 2003-2012"), umieszcza nas oczko wyżej - na 17. lokacie spośród 145 badanych państw. W tym drugim zestawieniu średni roczny odpływ kapitału to już 5,312 mld dol., ogółem - 53,124 mld dol. Widzimy więc, że tendencja jest wzrostowa. Jak to wyglądało w kolejnych latach? 2002 - 1,110 mld dol.; 2003 - 1,961 mld, 2004 - 0,421 mld, 2005 - 0,787 mld, 2006 - 0 (!); 2007 - 3,302 mld; 2008 - 12,161 mld; 2009 - 10,045 mld; 2010 - 10,462 mld, 2011 - 9,918 mld, 2012 - 4,067 mld dol. Swoją drogą, warto zwrócić uwagę na tytuł raportu i frazę "developing countries" - z perspektywy globalnej traktowani jesteśmy jako "kraj rozwijający się", co w tłumaczeniu z języka politycznej poprawności na normalny, oznacza usytuowanie Polski wśród rozmaitych bantustanów eksploatowanych przez wiodących graczy. Przeglądając przytoczone powyżej dane, można również zauważyć pewną prawidłowość. Otóż, o ile przed wejściem Polski do Unii Europejskiej (1.05.2004) i za rządów Prawa i Sprawiedliwości (2005-2007) mocno podkreślających konieczność walki z patologiami, wyciekanie kapitału mieściło się w stosunkowo niewielkim przedziale, ze znamiennym rokiem 2006, kiedy nie wyprowadzono z Polski zauważalnych kwot, o tyle skokowy wzrost nastąpił w latach późniejszych, czyli - mówiąc umownie - w "epoce zielonej wyspy" Donalda Tuska. Apogeum miało miejsce w roku 2008 i w trzech kolejnych latach, zupełnie jakby ktoś chciał sobie odbić przymusową wstrzemięźliwość we wcześniejszym okresie. Reklama Jak widać, "eksportowaliśmy" wtedy za granicę nie tylko tanią siłę roboczą, pracującą na dobrobyt innych krajów, lecz także wspomagaliśmy je również konkretnymi kwotami żywej gotówki. Jeśli do powyższego dodamy, że był to czas rekordowego zadłużania Polski przez "sztukmistrza z Londynu" - Jana Vincenta Rostowskiego, za którego rządów w Ministerstwie Finansów nasz dług publiczny zaczął oscylować w okolicach biliona złotych (szacunkowo, bo wskutek księgowych sztuczek nikt nie wie, ile tego jest naprawdę), to otrzymamy obraz galopującej kolonizacji ekonomicznej Polski. Mam zresztą swoją spiskową teorię, że minister Rostowski został tu nasłany w celu przypilnowania interesów międzynarodowej finansjery - i temu służyć miało zarówno spoglądanie przez palce na wyprowadzane z Polski rok po roku ciężkie miliardy, jak i pompowanie naszego zadłużenia, sprawiające, że siedzimy obecnie w kieszeniach globalnych spekulantów, a warto zdawać sobie sprawę, że w ciągu kilku lat rząd PO zadłużył Polskę na niemal drugie tyle, co wszystkie poprzednie rządy po roku 1989 razem wzięte. W kontekście powyższego chcę przywołać znakomity tekst Bartłomieja Radziejewskiego zamieszczony w internetowym czasopiśmie "Nowa Konfederacja", pt.:"Renta neokolonialna, czyli ile jeszcze Polak zapłaci". Autor, bazując na bilansie płatniczym NBP, stwierdza, że tylko z pozycji "saldo błędów i opuszczeń" wynika, że z Polski od 2008 r. w niewiadomy sposób znika rocznie w przeliczeniu z dolarów od 26 do 31 mld złotych, przy czym, podobnie jak w raporcie GFI, skokowy wzrost następuje od 2008 r. - (-12, 312 mld dol. w 2008 r., przy -2,791 w 2007 r. - proszę porównać te kwoty z danymi GFI - są dość zbliżone). W roku 2008 wybuchł kryzys i gospodarcze "metropolie" zintensyfikowały drenaż "peryferii" - takich jak Polska. Lecz to nie wszystko. W latach 2004-2013 wyprowadzono za granicę dochody z inwestycji na łączną kwotę 144 mld euro, natomiast w 2013 r. wypłynęło z Polski w przeliczeniu 82 mld zł, czyli 5 proc. PKB, co w sumie stawia pod znakiem zapytania ekonomiczną opłacalność naszej przynależności do Unii Europejskiej. Według MSZ korzyści z obecności w UE zwiększają PKB o 0,7 proc. rocznie. Tu 5 proc. tracimy, tam 0,7 proc. rekompensaty - to ci interes... Zatem - wracając do wstępu niniejszego tekstu - jak tu nie mówić, że Polska to bogaty kraj? Które jeszcze państwo stać na płacenie innym hojną ręką takiej "dywidendy"? , http://m.int(...)32d,7035 Przypomne jeszcze kradzierz przez PO-PSL pieniędzy z OFE. Skoro umowa gazowa pawlaka jest tak wspaniała to dlaczego do dzisiaj jest utajniona? To skandal aby za wyprowadzenie takiej kasy nikt nie zostal ukarany. Wszak haslo PO to by żylo sie lepiej! Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|
|
|
|
CYTAT (Edo2) Zaszła jakaś pomyłka ,Andrzejku. Ja w ogóle nie jestem katolem! Cała moja rodzina jest prawosławna. Być może burzy to Twój sposób pojmowania rzeczywistości, ale na to nie mam wpływu. Widzisz od tego oglądania TVN zatraciłeś zdolność logicznego rozumowania. Posługujesz się uogólnieniami i frazesami , zamiast dochodzić do prawdy! Twoje życie , Twoja sprawa , ale relgii do tego nie mieszajmy! A to ciekawe, twierdzisz że wspierasz Rydzyka a tu takie cuda. No ok, co mnie to obchodzi. O tym katolu to raczej o mentalności i nic to nie zmienia w obliczu prawosławia. A co do TVN to zapraszam, zobaczysz co oglądam. Możesz się zdziwić. Widać, że ty też posługujesz się ogólnikami i frazesami o ile wiesz co oznaczają te określenia? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT A to ciekawe, twierdzisz że wspierasz Rydzyka a tu takie cuda. No ok, co mnie to obchodzi. O tym katolu to raczej o mentalności i nic to nie zmienia w obliczu prawosławia. Ojciec Dyrektor zasługuje na szacunek wszystkich chrześcijan! Osobiście nie wyrażam się o nim inaczej niż " czcigodny"! |
|
|
|
|
CYTAT (Edo2 ) Ojciec Dyrektor zasługuje na szacunek wszystkich chrześcijan! Osobiście nie wyrażam się o nim inaczej niż " czcigodny"! Dobrze, że czcigodny dałeś w cudzysłów i okrasiłeś szerokim uśmiechem. szczerość to podstawa... "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
I amerykanie nie pomogli "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
? wygladalo ze zycie Ewe. No ale nie badzmy detalistami w obliczu katastrofy titanica. Na odtrutke zlych emocji..
https://m.youtube.com/watch?v=m54WNWCUAE8 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT (Edo2 ) Ojciec Dyrektor zasługuje na szacunek wszystkich chrześcijan! Osobiście nie wyrażam się o nim inaczej niż " czcigodny"! Dobrze, że czcigodny dałeś w cudzysłów i okrasiłeś szerokim uśmiechem. szczerość to podstawa... To prawda, że prezydent włączył się w kampanie PIS i całkiem zręcznie to robi, ale to jest właśnie jego zaleta. Głosowali na niego nie tylko zwolennicy PIS, ale "szeroka koalicja" przeciwników demontażu państwa i PO, w tym i ja. Póki co spełnia nadzieje swoich wyborców, a o to przecież w demokracji chodzi. |
|
|
|
|
Dobrze, że Lecha w puszce sprzedaje "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Dzień Dobry
CYTAT To prawda, że prezydent włączył się w kampanie PIS Więc niech nie łże ... bo chyba się nie musi niczego wstydzić ? Co do zacofania właściciela sklepu ...ciekawe czy kondomy sprzedaje ... zakładam że lech tylko w temperaturze "pokojowej" żeby było poprawnie politycznie "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Dobrze, że czcigodny dałeś w cudzysłów i okrasiłeś szerokim uśmiechem. szczerość to podstawa... Nie napisałbyś tego co napisałeś , gdybyś poznał historię moich przelewów do Torunia. Nie chcę się chwalić , ale przyłożyłem niemałą cegiełkę do budowy imperium ojca Rydzyka! I naprawdę uważam go za czcigodnego- bez emotikonów i cudzysłowów ! I cały czas prowokujesz mnie do pisania nie na temat. My tu gadu-gadu , a zaraz Twój przyjaciel przywali mi ostrzeżenie. Ty masz immunitet cwaniaku! |
|
|
|
|
CYTAT Dobrze, że Lecha w puszce sprzedaje Andrzejku , bój się Boga! Co to za promocja z tym Lechem? W biedronce jest dużo taniej! |
|
|
|
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Incydent podczas wizyty Jarosława Kaczyńskiego. "Czy można zadać pytanie?"
Gdy Jarosław Kaczyński w czasie wiecu w Bielsku-Białej zszedł z podestu do wyborców, na mównicę weszły osoby, które próbowały zadać mu pytanie. - Panie prezesie! Czy można zadać pytanie? Jest demokracja czy nie? - pytał mężczyzna. - Pięknie pan mówi o wolności, ale to PiS i ludzie tacy jak Macierewicz czy Pawłowicz zabierają nam prawo, zabierają kobietom prawo... - zaczęła kobieta, która została odsunięta od mikrofonu. Zgromadzeni na wiecu wygwizdali wystąpienie. źródło Wolność słowa po PiSlamistycznemu Światowe media komentują słowa Andrzeja Dudy ws. zagrożenia chorobami przywożonymi przez imigrantów Zagraniczne media odnotowują wypowiedź prezydenta Andrzej Dudy, który odnosząc się do wcześniejszych słów Jarosława Kaczyńskiego o niebezpieczeństwie chorób, jakie mogą pojawić się w wyniku przyjazdu uchodźców, powiedział, że "państwo powinno zabezpieczyć obywateli przed epidemią z zagranicy" i "mamy prawo zadawać pytania, czy rząd jest na to przygotowany". AFP w swojej depeszy napisało, iż "polski prezydent ostrzega, że migranci mogą przynieść epidemię". Z kolei arabska Al-Dżazira ocenia, że słowa Andrzeja Dudy nasuwają skojarzenia z retoryką nazistowską. ... źródło Dobrze że to tylko rezydent Wolski "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
My to się światowych mediów juz dawno nie boimy.
Światowe media będa pisać o nas dobrze jak zedrą z nas ostatnia koszulę. |
|
|
|
|
Ano racja wy macie rydzykowe media .... tam zawsze o was będą pisać/mówić dobrze ... np. "Prezydentowa to czarownica, która powinna poddać się eutanazji" ... na was pluć i tak powiecie że deszcz pada
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Kopacz z całym PO zarzuca Szydło i PiSowi że chcą państwa wyznaniowego. A kto na ROZKAZ BERLINA robi z Polski wyznaniowe państwo islamskie ?
Ewa K zgodziła sie na 100.000 muslinów http://pl.bl(...)313.html "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
O tych 100 tys. emigrantów to trzeba sprawę nagłośnić tuz przed wyborami. Ludzie maja prawo wiedzieć na co PLatforma pod koniec kadencji sie zgodziła.
Na światowe media nie ma co liczyc w tej sprawie, ani ich polskich sługusów. |
|
|
|
|
http://fakty.interia.pl/polska/news-po-szydlo-nie-odpowiedziala-na-pytania-niech-debatuje-kaczyn,nId,1906606#commentsZoneList z interii jak ktoś miał jeszcze wątpliwości że PiSowskie trolle nie istnieją ... jeden jest tu nawet nie zmieniony "charakter pisma " "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Banan masz jakiś obrazek na tą okazje?
Nie zarzucaj mi trolowania bo według mnie to ty jako moderator manipulowałeś coś na stronie. Apropo trolowania to ty ciągle trolujesz tym pismem obrazkowym,napisz coś merytorycznego. sok z buraka jest bardzo zdrowy ale pijąc takie ilości jak ty ,możesz stać się burakiem z krwi i kości. Chociaż dużo do buraka tobie nie brakuje bo już ci słoma z butów wystaje. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|