|
|
|
No i POSLD. Nastepny krok POPSL.
Gratulacje dla Polski. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@DENOWY -wczoraj rozliczyłem PO, dostali czerwoną kartkę.
Myślisz, że teraz ty będziesz zarabiał 5000-8000 zł. Łudzisz się, że ja się BOJE? Czego? Ciebie ?Kaczyńskiego? Myślisz, że zamkną TVN, Polsat?Dostaniesz 500 zł na dziecko i odbiorą ci je bo będziesz więcej płacić za życie. Myślisz, że PO ukryło pieniądze w sejfach a PiS wie jak je otworzyć i rozda potrzebującym? Przez parę miesięcy, może rok będziesz się podniecał politycznymi spektaklami z cyklu " PRAWDY UJAWNIONE", z których nic po za twoim podnieceniem nic nie będzie wynikało a potem zaczniesz na forach internetowych wylewać swoje żale, aż w końcu ty i tobie podobni unicestwicie swojego " DARCZYŃCĘ".W 2005 roku PiS rządził przez chwilę w sytuacji, kiedy nikt nawet nie myślał o kryzysie. Teraz kryzys możliwy jest w każdej chwili i realizacja tego co obiecał Kaczyński będzie graniczyła z CUDEM. POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
Jakby ci okradli mieszkanie to tez bys przeszedł nad tym do porządku dziennego?
Zastanawiam sie skad ta tolerancja i wyrozumiałość do złodzieji na najwyższych szczeblach? Dowiemy sie m. in. co tam lekarka podpisała ostatnio w Brukseli w naszym imieniu, nas Polaków... |
|
|
|
|
Dzięń Dobry
CYTAT ...realizacja tego co obiecał Kaczyński będzie graniczyła z CUDEM. ... No weź ... nie no serio zakładasz/łeś że kaczyński spełni to co obiecał ? Jak spełni z 20% tego to będzie już sukces z tej reszty będziemy się jeszcze długooo śmiać "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Marek370 , ty wyczytałeś z postu starykomuch, że jest za PO? Wyraźnie napisał, że dostali od niego czerwoną kartkę. Ja też nie głosowałem za pis ale nie głosowałem na PO. Czy ty potrafisz ogarnąć, że te dwie partie to nie wszystko? Jeśli chodzi o rozliczenie z obietnic to też będę przypominał i punktował.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Myślisz, że PO ukryło pieniądze w sejfach a PiS wie jak je otworzyć i rozda potrzebującym? Przez parę miesięcy, może rok będziesz się podniecał politycznymi spektaklami z cyklu " PRAWDY UJAWNIONE", z których nic po za twoim podnieceniem nic nie będzie wynikało a potem zaczniesz na forach internetowych wylewać swoje żale, aż w końcu ty i tobie podobni unicestwicie swojego " DARCZYŃCĘ".W 2005 roku PiS rządził przez chwilę w sytuacji, kiedy nikt nawet nie myślał o kryzysie. Teraz kryzys możliwy jest w każdej chwili i realizacja tego co obiecał Kaczyński będzie graniczyła z CUDEM. Widzę , że oprócz wiedzy ekonomicznej dysponujesz zdolnością przewidywania zdarzeń przyszłych. Zdarzeń , których finalne efekty skrywa kurtyna uniemożliwiająca podglądnięcie zjawisk niedokonanych ! I w związku z tym mam jedną prośbę: Czy mógłbyś mi podrzucić typy na najbliższe losowanie totka ? Ewentualnie możemy poczekać do jakieś większej kumulacji! Skoro jesteś taki dobry w przewidywaniu przyszłości, może obaj byśmy coś z tego uszczknęli? Odpalę Ci dobry procent, nie będziesz stratny! A teraz poważnie . Priorytetem dla większości Polaków ( jak mniemam) było odsunięcie od władzy jakże szkodliwej formacji i jej zachłannego koalicjanta. Nikt nie oczekuje , że już za cztery lata będzie panował dobrobyt. Nowa władza ma przede wszystkim podejmować decyzję w oparciu o dobro zwykłego człowieka , a nie jak było do tej pory wielkich korporacji czy ludzi pokroju Jana Kulczyka. Rządy PiS w latach 2005-2007 w kwestiach gospodarczych są uważane powszechnie za co najmniej nieszkodliwe ! Przeciwnicy Kaczyńskiego mówią , że PiS po prostu nie ingerował w gospodarkę i dzięki temu nie zaszkodził. Wydaje się , że jest opinia stronnicza i czuje się na siłach podjąć na ten temat dyskusję. W każdym razie nic nie stoi na przeszkodzie ,żeby podobną "nie inwazyjność " w gospodarkę powielić równie skutecznie! Oczywiście z tym zastrzeżeniem , o którym pisałem powyżej. Jeżeli chodzi o naturalna chęć odwetu czy powrotu do błędów popełnionych w latach 2005-2007 (" PRAWDY UJAWNIONE") , żywimy głęboką nadzieję , że PiS zrozumiał lekcje z tamtego okresu. Jeżeli nie , to być może czeka nas scenariusz naszkicowany przez Ciebie! Osobiście dopuszczam taką możliwość , ale nie postawiłbym na to zbyt dużej sumy! No i przede wszystkim najlepsze w tych wyborach może okazać się brak reprezentacji lewicy postkomunistycznej! Było błędem , że na początku transformacji ustrojowej starym komuchom okazano prawo łaski i ta czerwona zaraza niczym wirus zaatakowała organizm państwa polskiego! Dzięki Bogu , Miller chyba w końcu zrozumiał , że miejscem jego przeznaczenia jest śmietnik historii ! I tej wersji się trzymajmy! Z komsomolskim pozdrowieniem! |
|
|
|
|
Buaaaaahahahahahaha
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT Buaaaaahahahahahaha Cholera Mirek gdzieś Ty się podziewał tyle czasu? "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Cześć Wiktor.
Po prostu olałem to zgniłe forum. - To bagno pseudodziennikarzy, karykatur adminów i pseudomoderatorów. A odezwałem się, żeby takim żałosnym trolom jak ananas czy andriejka jeszcze bardziej ciśnienie skoczyło Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT (mirek777) Buaaaaahahahahahaha Miriam wrócił, no niesamowite. PS. widziałem, że prawie codziennie zaglądałeś na forum. Nie mogłeś sie powstrzymać. SM uzależnia "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
[quote]Wprost" podaje nazwiska polityków, którzy mieliby tworzyć nowy rząd.
Tygodnik przewiduje między innymi, że dojdzie do połączenia ministerstw finansów i gospodarki. Na czele rządu miałaby stanąć Beata Szydło, a wicepremierem bez teki ma być profesor Piotr Gliński. Połączonym ministerstwem gospodarki i finansów ma pokierować Paweł Szałamacha, ministerstwem skarbu Dawid Jackiewicz, a energetyki - Piotr Naimski. Za infrastrukturę ma odpowiadać krakowski poseł Andrzej Adamczyk. Według "Wprost", w rządzie znajdą się też Kazimierz Ujazdowski jako szef MSZ, Małgorzata Wassermann- minister sprawiedliwości, Jarosław Gowin - szef MON, Elżbieta Witek - minister edukacji, Henryk Kowalczyk - minister rolnictwa, Elżbieta Rafalska - minister pracy, Jarosław Sellin - minister kultury), Jarosław Zieliński - minister administracji i cyfryzacji oraz Konstanty Radziwiłł - minister zdrowia. Koordynatorem służb specjalnych miałby zostać Mariusz Kamiński, były szef CBA. Według "Wprost", na razie PiS nie ma pewnego kandydata na ministra sportu. Koordynatorem służb specjalnych miałby zostać Mariusz Kamiński, były szef CBA." - skazany prawomocnym wyrokiem na 3 lata więzienia i 10 lat zakazu pełnienia funkcji publicznych. No bez jaj. Naimski - facet w " krótkich spodenkach" , były funkcjonariusz SB Solidarności w latach 90 tych, ministrem energetyki ??? , smiech na sali - to tylko pokazuje jakich piSS ma fachowców !!! http://fakty(...)ZoneList POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
CYTAT [quote]Wprost" podaje nazwiska polityków, którzy mieliby tworzyć nowy rząd. Tygodnik przewiduje między innymi, że dojdzie do połączenia ministerstw finansów i gospodarki. Na czele rządu miałaby stanąć Beata Szydło, a wicepremierem bez teki ma być profesor Piotr Gliński. Połączonym ministerstwem gospodarki i finansów ma pokierować Paweł Szałamacha, ministerstwem skarbu Dawid Jackiewicz, a energetyki - Piotr Naimski. Za infrastrukturę ma odpowiadać krakowski poseł Andrzej Adamczyk. Według "Wprost", w rządzie znajdą się też Kazimierz Ujazdowski jako szef MSZ, Małgorzata Wassermann- minister sprawiedliwości, Jarosław Gowin - szef MON, Elżbieta Witek - minister edukacji, Henryk Kowalczyk - minister rolnictwa, Elżbieta Rafalska - minister pracy, Jarosław Sellin - minister kultury), Jarosław Zieliński - minister administracji i cyfryzacji oraz Konstanty Radziwiłł - minister zdrowia. Koordynatorem służb specjalnych miałby zostać Mariusz Kamiński, były szef CBA. Według "Wprost", na razie PiS nie ma pewnego kandydata na ministra sportu. Koordynatorem służb specjalnych miałby zostać Mariusz Kamiński, były szef CBA." - skazany prawomocnym wyrokiem na 3 lata więzienia i 10 lat zakazu pełnienia funkcji publicznych. No bez jaj. Naimski - facet w " krótkich spodenkach" , były funkcjonariusz SB Solidarności w latach 90 tych, ministrem energetyki ??? , smiech na sali - to tylko pokazuje jakich piSS ma fachowców !!! http://fakty(...)ZoneList Tak na szybko Kamiński nie jest skazany prawomocnym wyrokiem sądowym! Jest to kryształowa postać i człowiek wybitnie uczciwy , oby sąd wyższej instancji przywrócił Mu dobre imię! Piotr Naimski był już w poprzednim rządzie PiS sekretarzem stanu odpowiedzialnym za energetykę i nie słyszałem jakiś większych zastrzeżeń do jego pracy. To tak naprawdę jemu zawdzięczamy otwierany ostatnio Gazoport , to Naimski podejmował kluczowe decyzje w tej kwestii! Poczekaj na decyzje personalne , a nuż okaże się ,że te wszystkie spekulacje są na wyrost ! Że trzeba będzie zawiązać koalicję! Więc spokojnie , bez zbytniej napinki. Jeżeli emocje sięgają zenitu i nie jesteś w stanie powstrzymać przebierania nogami i puszczania paskudnych bąków , to w dalszym ciągu proponuję tego totka! Wchodzisz? |
|
|
|
|
.............
Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
Mam nadzieję, że Platforma odejdzie w niebyt tak jak lewica.
DObrze będzie jeśli lekarka pozostanie na stanowisku i dokończy tego dzieła. Wyborcy jej w tym pomogą. Wysoka frekwencja pokazała, że żarty z ludzi sie skończyły. |
|
|
|
|
Niezły niebyt. Po 8 latach rządów ponad 20%. Zobaczymy ile PiS będzie miał jak się okaże, że nie da rady rządu stworzyć. A szkoda bo wolałbym by miał pełną władzę by nie zrzucał winy za niezrealizowane obietnice.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzejku , Wy zwolennicy PO musicie zrozumieć , że porażka w wyborach to pierwszy epizod w procesie rozpadu PO. Lada chwila zaczną się walki o przywództwo i o ile Schetyna nie przejmie sterów , to erozja tej formacji jest nieunikniona! Jeżeli bardzo kochasz Platformę i chcesz powstrzymać jej upadek to napisz do Tuska list błagalny , żeby nie próbował zrobić szefem partii ( pod swoją nieobecność) Rafała Trzaskowskiego albo Tomasza Siemoniaka! Donald Tusk jest według Kwaśniewskiego : rudy i fałszywy (vide taśmy u Sowy ), ale może Cię posłucha !
Więc walcz o swoje przekonania , nie pozwól żeby partia , którą kochasz pogrążyła się w niebycie! I nie martw się o pisowskie obietnice wyborcze! Za cztery lata będzie następne święto demokracji - demokratyczne wybory i ludzie podejmą właściwą decyzję ( zgodną ze swoim rozeznaniem)! Chyba nie dorosłeś do demokracji skoro nie potrafisz uszanować woli kilku milionów Polaków ! Zawsze wiedziałem , że Wy zwolennicy PO jesteście demokratami , dopóki wygrywacie wybory! Teraz mam naoczny dowód! |
|
|
|
|
Najważniejsze żeby Kopaczowa z dziewczynkami, które ja otaczały na wieczorze wyborczym nie dała się wysadzić z siodła i dokończyła dzieła rozwalania Tuskowej partii.
Tak jej dopomóż.... |
|
|
|
|
Edo2 jak zwykle piszesz na podstawie konkretnych przykładów. PiS rozpadał się 7 czy 8 razy? ;-)
Napisałem, że wolałbym by pis miał większość w sejmie by miał pełnie władzy. A ty zrozumiałeś, że nie potrafię uszanować woli wyborców. Czytanie ze zrozumieniem na poziomie dna i 2 metrów mułu? Proponuje byś pytał wprost a nie wysuwał domysły, bo ci to nie wychodzi. Mój kandydat na senatora jest w senacie ;-) Niestety,kandydat na posła zdobył zbyt mało głosów. Trudno, czasem tak bywa. Potrafisz to uszanować? A tak na marginesie, wybory były fałszowane czy nie? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Najważniejsze żeby Kopaczowa z dziewczynkami, które ja otaczały na wieczorze wyborczym nie dała się wysadzić z siodła i dokończyła dzieła rozwalania Tuskowej partii. Tak jej dopomóż.... Nie masz ty bardziej oddanej tej działalności misyjnej niż Ona sama, Ewa Petroniusze i a może nawet sama Tusia czekają na oddanie kluczy do pasa cnoty. Schetyna bez Komorowskiego może się pośliznąć nawet na skórce od banana w ten niepewny czas... Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Edo2 jak zwykle piszesz na podstawie konkretnych przykładów. PiS rozpadał się 7 czy 8 razy? ;-) Napisałem, że wolałbym by pis miał większość w sejmie by miał pełnie władzy. A ty zrozumiałeś, że nie potrafię uszanować woli wyborców. Czytanie ze zrozumieniem na poziomie dna i 2 metrów mułu? Proponuje byś pytał wprost a nie wysuwał domysły, bo ci to nie wychodzi. Mój kandydat na senatora jest w senacie ;-) Niestety,kandydat na posła zdobył zbyt mało głosów. Trudno, czasem tak bywa. Potrafisz to uszanować? A tak na marginesie, wybory były fałszowane czy nie? PiS miał na czele Jarosława , a Platforma ma na razie Ewę Kopacz. Chcesz między nimi postawić znak równości , Andrzejku? Litości! Owszem napisałeś o większości sejmowej , ale tylko w kontekście późniejszego wskazaniu winnego za niedotrzymane obietnice. Andrzejku , nie rób z siebie niewiniątka , i skończ z tym wylewaniem żali ( kompensacja frustracji) na forum! Czy ja Ci jestem winien klęski PO? Owszem moja rodzina poparła PiS gremialnie , ale sama moja rodzina to za mało , żeby pogonić to dziadostwo spod znaku PO! Pisałem już znacznie wcześniej , że społeczeństwo ma dość Platformy i żebyś z Bananem kupował czopki na zapas! Czy to moja wina , że nie słuchałeś? Uważam , że wybory mogły być zmanipulowane , może nie sfałszowane w całości , ale w jakiejś części ! Nie chce mi się wierzyć ,że ponad 23 % wyborców poparło PO! Wiem , ze mainstream usilnie ogłupiał to skołowane społeczeństwo , ale ten wynik jak dla mnie jest mocno podejrzany! |
|
|
|
|
CYTAT ... PiS miał na czele Jarosława , a Platforma ma na razie Ewę Kopacz. Chcesz między nimi postawić znak równości ... Nie żebym odkrył coś nowego ale ponoć oboje gustują w facetach więc chyba wypadało by postawić CYTAT PS. widziałem, że prawie codziennie zaglądałeś na forum. Nie mogłeś sie powstrzymać. Obstawiałem że konto pojawi się już po wyborze rezydenta Du*y ... dawna ksywa trzy kosy ... dziś to PiSowska tarcza "antymuslimowa" i ksywa trzy kozy Swoją drogą dziwnie jakoś jak Kaczor nie mówi że wybory sfałszowane :/ 8 lat fałszowali i nagle przestali A może on przez 8 lat się przyznawał a nagle leki zaczęli działać "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Bananie , jeżeli Jarosław ma jakieś upodobania to najpewniej w kotach! A może Ty coś wiesz w tym temacie? Może rzeczywiście zostałeś kiedyś wybolcowany ( jak to kiedyś określił któryś z forumowiczów) przez jakiegoś pisiora? Może ten pisor , nie ma prawa jazdy i konta w banku , ale za to mieszka na Żoliborzu i jest posiadaczem kota? Jeśli tak to przynajmniej wiesz o czym piszesz!
Sądzę ,że leki " zaczęli działać" znacznie wcześniej! Po prostu w pogoni za rozszerzaniem swoich intelektualnych granic , czytając setki książek i prowadząc dyskusje na wysokim poziomie , przeoczyłeś ten moment! A może to po trosze efekt tego wybolcowania? |
|
|
|
|
Kiedy pojmiesz tak prostą sprawkę ... moja skromna osoba nie jest godna by o niej pisać w tym temacie ... Czy naprawdę masz takie braki ...od czytania tych "książek" ? ... To ostatnia moja uwaga tego typu ... następnym razem będzie ciach po całości
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Edo2 , ty widzę żyjesz w innym świecie. Tak, stawiam znak równości pomiędzy Kaczyńskim i Kopacz. Dla mnie nie ma różnicy, które z nich wygrało. Chciałbym wreszcie by partia rządząca miała możliwość spełnienia wyborczych obietnic bo od 26 lat ciągle ktoś lub coś przeszkadza. Dlatego cieszę się, że PiS ma większość. Każdy powinien być rozliczany z obietnic. Ja czerwoną kartkę PO dałem już w 2011 roku i nie poprawili swoich notowań u mnie.
Pisałem, pytaj wprost bo domysły ci nie wychodzą. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Nowo wybrany poseł Weber Rafał z partii populistyczno nacjonalistycznej Prawo i Sprawiedliwość, która przez obiecanki zdobyła władze całą swoja kampanie parlamentarną sfinansował z budzetu miasta, czy wy ludzie nie widzicie, że przez rok będą przewodniczącym rady miasta nic nie zrobił, gdzie te obiecane miejsca pracy, ile nowych podmiotów gospodarczych się zarejstrowało, efekty mizerne. Jednak jako przydupas pani Senator Sagatowskiej, która stworzyła dla niego miejsce pracy w wordzie tarnobrzeskim dostał się do sejmu.Fakt ten woła o pomste do nieba.
Sagatowska ychowała sobie Nadbereznego i Webera i zapewniła miejsce pracy dla swojego niedouczonego syna jako z-cy prezesa Pecu. |
|