|
|
|
Przypomnę, że zaraz po czerwonych komunistach z SLD rządził rząd PIS/LPR/Samoobrona, później 8 lat PO i teraz znów ale samodzielnie PIS. To tak dla przypomnienia. Ja nie krytykuję, że nic nie robią tylko, że mają inne priorytety niż w zapowiadali w kampanii wyborczej. No ale czekam na efekty bo też mi zależy na bogatej Polsce i bogatych Polakach. A co mi się nie podoba to opisuję. Czy z powodu afery Klarysewskiej i nie doniesieniu o tym do prokuratury będzie więcej miejsc pracy? Czy będzie nam lepiej?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Prezes TK: Kryzys konstytucyjny? Sądzę, że władza się zatrzyma
- Czuję się jak ktoś po nocnej zmianie - powiedział prof. Andrzej Rzepliński, prezes Trybunału Konstytucyjnego w programie "Piaskiem po oczach". - Damy radę - dodał, odnosząc się do nowelizacji ustawy o TK przeprowadzonej przez PiS. więcej TU/video Andrzejku że Ci się chce z "nim" gadać ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Nowy szef sejmowej komisji sprawiedliwości bronił księdza pedofila Stanisław Piotrowicz z PiS, który został nowym przewodniczącym komisji sprawiedliwości i praw człowieka, w przeszłości - jako prokurator - umorzył postępowanie wobec proboszcza z Tylawy oskarżonego o molestowanie dziewczynek - podała gazeta.pl. Tłumaczył, że zachowanie księdza nie miało podtekstu seksualnego i było wyrazem ojcowskiej czułości. Na swym pierwszym posiedzeniu we wtorek, komisja sprawiedliwości i praw człowieka wybrała jednogłośnie Stanisława Piotrowicza (PiS) na stanowisko przewodniczącego. Piotrowicz podkreślił, że praca w komisji zajmującej się tą tematyką nie jest dla niego nowością. Był senatorem VI oraz VII kadencji, a także posłem VII kadencji Sejmu. Od 2015 roku jest członkiem komisji sprawiedliwości. W VII kadencji był wiceprzewodniczącym komisji. ... więcej TU Panie el bananku wypisujesz BZDURU bez jakiegokolwiek potwierdzenia obrażając osobe posła Stanisława Piotrowicza. Tu jest artykuł dementujący twoje kłamstwa http://nieza(...)gazetapl |
|
|
|
|
O HIPOKRYZJI LEMINGÓW PŁACZĄCYCH NAD TRYBUNAŁEM
"Politycy PO i włażące im w tyłek media od kilkudziesięciu godzin nie mogą znaleźć sobie miejsca. Lamentują nad „zamachem na demokrację”. Chodzi rzecz jasna o przegłosowanie ustawy o Trybunale Konstytucyjnym. Te hasełka o „skoku na Trybunał” czy „gwałceniu praworządności” są bardzo chwytliwe i nośne, ale jednocześnie równie obłudne. Tak się bowiem składa, że PiS swoją decyzją przywróciło akceptowalny stan rzeczy." Większe info tutaj - http://parez(...)bunalem/ |
|
|
|
|
Cytat z wypowiedzi Andrzejka
CYTAT Czy z powodu afery Klarysewskiej i nie doniesieniu o tym do prokuratury będzie więcej miejsc pracy? Czy będzie nam lepiej? Jaki to będzie miało wpływ na gospodarke to nie istotne, ważne jest aby złodziejstwo i nie gospodarność napiętnować. |
|
|
|
|
mariusz12879 Klarysew i cała ta afera to mydlenie oczu. Taka historyjka dla elektoratu, który żąda rozliczeń. Normalnie to sprawę daje się do prokuratury. Tak załatwiają tematy ludzie uczciwi.
A jeśli chodzi o tego posła to powiem jak Witek/Grzesio niech idzie do sądu "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
W du.. mam tego posła, chodziło mi o to ze łaskawie nam panującu moderator el bananek publikuje takie kłamstwa, celowo wprowadzając innych w błąd. Dobrze wiedział że to co pisze to straszna BZDURA.
|
|
|
|
|
CYTAT O HIPOKRYZJI LEMINGÓW PŁACZĄCYCH NAD TRYBUNAŁEM "Politycy PO i włażące im w tyłek media od kilkudziesięciu godzin nie mogą znaleźć sobie miejsca. Lamentują nad „zamachem na demokrację”. Chodzi rzecz jasna o przegłosowanie ustawy o Trybunale Konstytucyjnym. Te hasełka o „skoku na Trybunał” czy „gwałceniu praworządności” są bardzo chwytliwe i nośne, ale jednocześnie równie obłudne. Tak się bowiem składa, że PiS swoją decyzją przywróciło akceptowalny stan rzeczy." Większe info tutaj - http://parez(...)bunalem/ Bo demokracja jest wtedy jak rządzi PO i przegłosowuje ustawy jakie im odpowiadają oraz obsadza stanowiska w państwie swoimi ludźmi, natomiast jak większość parlamentarną ma kto inny to już demokracji nie ma. Takie to rozumowanie POpaprańców. |
|
|
|
|
CYTAT (mariusz12879) W du.. mam tego posła, chodziło mi o to ze łaskawie nam panującu moderator el bananek publikuje takie kłamstwa, celowo wprowadzając innych w błąd. Dobrze wiedział że to co pisze to straszna BZDURA. Wiedział bo??? To na razie są fakty medialne. "Nizależna" oraz "Natemat" są tak samo rzetelne. poseł może dochodzić swoich praw w sądzie ;-) Marek370 każdy przegłosowuje ustawy jakie chce. Trybunał jest po to by weryfikować zgodność tych ustaw z konstytucją. Jeśli tego nie ogarniasz to nie warto z tobą dyskutować. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT To na razie są fakty medialne. Fajnie ze to napisałeś, więc teraz wyjaśnij mi co to są te fakty medialne ? , czy posługując się tymi faktami medialnymi można obrażać innych i do woli je rozpowszechniać mają świadomość że w ten sposób wyrządza się komuś wielką krzywdę w razie gdyby się to okazało nie prawdą ? Osoba taka jak moderator nie powinna publikować czegoś co prawdopodobnie nie jest prawdą. W moim wpisie jest autentyczne oświadczenie posła nie jakieś tam bzdury wymyślone przez podrzędnego redaktora który dostał zlecenie na bezmyślne napisanie artykułu, podobnie postępuje moderator tego forum "bananek" bezmyślnie powielając te bzdury bez zastanowienia, sądzę tak bo jeśli by się choć trochę nad tym zastanowił i miał odrobinę dobrej woli to by czegoś takiego nie opublikował gdyż zdałby sobie sprawę że coś takiego może być BZDURĄ i może komuś bardzo zaszkodzić. Chyba że zrobił to celowo, a to też o nim dobrze nie świadczy. |
|
|
|
|
CYTAT każdy przegłosowuje ustawy jakie chce. Trybunał jest po to by weryfikować zgodność tych ustaw z konstytucją. Jeśli tego nie ogarniasz to nie warto z tobą dyskutować. Rola Trybunału jest taka jak piszesz, powinien być jeszcze apolityczny, ale niestety jest to nie realne, i każda nowa władza będzie obsadzała go swoimi ludzmi, taki "zły" urok nie do końca idealnej demokracji. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie, przynajmniej za cztery lata nie powiedzą ze chcieli, a nie mogli. Mają teraz pełną władze, a my rozliczymy ich po tym okresie jak dycydentów z PO |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT Prezes TK: Kryzys konstytucyjny? Sądzę, że władza się zatrzyma - Czuję się jak ktoś po nocnej zmianie - powiedział prof. Andrzej Rzepliński, prezes Trybunału Konstytucyjnego w programie "Piaskiem po oczach". - Damy radę - dodał, odnosząc się do nowelizacji ustawy o TK przeprowadzonej przez PiS. więcej TU/video ... Apropo tk to znalazłem ciekawy wpis na necie b trafny Przeczytane w necie :...Krótki wpis o apolityczności, niezawisłości i braku związków. Róża Rzeplińska i Zosia Komorowska są w zarządzie wypaśnej fundacji STOWARZYSZENIE 61, która na sam tylko portal „Mam prawo wiedzieć” wydała 300 tys. Dolarów dotacji. Portal rozsławił tatuś Zosi machając przed nosem wydrukiem w debacie prezydenckiej, swojemu kontrkandydatowi. Tatuś Zosi w grudniu 2010 r mianował tatusia Rózi Prezesem TK. Po przegranych wyborach (prezydenckich) tatuś Rózi i Mai, drugiej córeczki z tej samej fundacji, napisał z kolegami ustawę dającą instytucji na której stoi prawo blokowania każdej ustawy nowej władzy (zab. przed wygrana PIS). Projekt wniósł tatuś Zosi, bo tata Rózi ma wszelkie uprawnienia, prócz inicjatywy ustawodawczej. Tatuś Zosi projekt złożył do sejmu, bo był jeszcze prezydentem. Koalicja PO-ZSL, uchwaliła go szybciutko, wybierając sędziów TK na zapas, tak by żaden kandydat nowej władzy nie miał szans dołączyć do trzódki tatusia Rózi. I jeszcze jeden drobiazg. Rózia ma męża, mąż ma pracę. Jest sekretarzem Miasta Stołecznego Warszawy i nazywa się Marcin Wojdat. Wszyscy są apolityczni, niezależni i uczciwi. … "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Lider ruchu Kukiz'15 Paweł Kukiz pochwalił priorytety przedstawione przez Antoniego Macierewicza w kontekście funkcjonowania Ministerstwa Obrony Narodowej.
Muzyk przedstawił swoje stanowisko na Facebooku. „Plany super. Dodałbym do tego rozwój POLSKIEGO przemysłu zbrojeniowego i ... do roboty. Razem” - napisał na popularnym portalu społecznościowym Kukiz A podobno Macierewicz to oszołom,psychol i wariat ? Kukiz też ? Jak tam Andrzejek ? Odniesiesz się do tego ? Przez lata elity budowały legendę Wałęsy i niszczyły każdego, kto twierdził,ze to kapuś. Dziś, gdy okazało się, że nim był dalej nie przyjmują tego do wiadomości. Bo nie niszczmy bohatera ble,ble,ble |
|
|
|
|
Te same gadzinówki medialne ( natemat czy gazeta) , które 10 miesięcy temu domagały się dymisji Prezesa Trybunału Konstytucyjnego prof. Andrzeja Rzeplińskiego za przyjęcie medalu od papieża , teraz już tylko piszą o zagrożeniu demokracji! I cytują na potęgę ostrzeżenia pana profesora.Ja już się pogubiłem , parę miesięcy temu sprzeniewierzył się ślubowaniu sędziego TK , a teraz jest ostatnim sprawiedliwym?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17326707,Osiatynski_o_papieskim_odznaczeniu_Rzeplinskiego_.html http://wyborcza.pl/1,75478,17307048,Prof__Andrzej_Rzeplinski_odznaczony_za_zaslugi_dla.html[url] [url]http://natemat.pl/131205,prezes-tk-przyjal-wysokie-koscielne-odznaczenie-prawo-boskie-jest-dla-prof-rzeplinskiego-wazniejsze-od-konstytucji Ten cały salon III RP nie jest konsekwentny w swoich osądach. Ale wystarczy wspomnieć los człowieka zwanego koniem , żeby dostrzec w tym pozornym chaosie jakąś prawidłowość! Każdy , kto skrytykuje PiS jest dobry , wszyscy inni są do utrącenia! |
|
|
|
|
CYTAT Marek370 każdy przegłosowuje ustawy jakie chce. Trybunał jest po to by weryfikować zgodność tych ustaw z konstytucją. Jeśli tego nie ogarniasz to nie warto z tobą dyskutować. A sędziów TK przynosi bocian zawiniętych w sreberka przez PO w czerwcu. Bocian by nawet doleciał gdyby gajowy został wybrany na następna kadencję. Taki to był chytry, demokratyczny plan. |
|
|
|
|
CYTAT ....... Trybunał jest po to by weryfikować zgodność tych ustaw z konstytucją..... Ty, a Konstytucji jest jeszcze napisane , że każdy obywatel ma prawo do bezpłatnej edukacji i służby zdrowia. A jak to się ma do rzeczywistości? Chyba żyjesz w innym kraju! Sędziowie TK to ludzie z nominacji politycznej o określonych poglądach . Platforma wybrała sobie takich , którzy nie będą jej bruździć ( wyrok w sprawie OFE - największego zalegalizowanego złodziejstwa w historii III RP ) , a w najgorszym razie mają powstrzymywać co bardziej reformatorskie zapędy PiS ( w przypadku przegranych wyborów). Skoro Platforma zrobiła skok na TK i nominowała nawet sędziów , którym kadencje kończą się w grudniu ( więc bez zmiany ustawy byliby to nominanci obecnego Sejmu) , to co dziwi Cię w postępowaniu formacji Kaczyńskiego? Mentalność Kalego w czystej postaci. Całe to barachło popierające PO ma zaskakująco krótką pamięć! Dobrze , że chociaż ludzie od Kukiza wykazują zrozumienie dla obecnej sytuacji! Od czytania Szczochazburaka mózg się lasuje , nie słyszałeś? Zwróć uwagę na swojego partnera ( z którym razem nabijacie frekwencję na forum) , podążasz tą samą ścieżką! |
|
|
|
|
CYTAT Jak tam Ed już zainstalowany ... Zaczynam się nieźle urządzać. Kasa niezła , Warszawka zupełnie w porządku! Brakuje mi trochę czasu na wyszydzanie Ciebie i Twojego frienda , ale postaram się od czasu do czasu dorzucić trzy grosze. Co tam na Szczochu , bo zdaje się dziś nic nie wrzucałeś? Dowiedziałeś się coś interesującego na profilu dla ludzi niewymagających intelektualnie? Wrzuć coś - pośmiejemy! No dalej figlarzu , nie krępuj się! |
|
|
|
|
Zdurnienia nabyte
pisza swoje doktoraty z walenizmu na SokuZkrokuDlaLewaka. Ile tam kasy trzeba popowac zeby utrzymywac takich artystow postepu i demonizacji. |
|
|
|
|
Antylewak tak odniosę sie po raz kolejny. Paweł Kukiz to wolny człowiek i może wyrażać swoje opinie. Nie rozumiesz Ruchu KUKIZ'15.
|
|
|
|
nie rozumiesz ruchu Kukiz ? A Ty glosowales na niego mimo,iz Kukiz ma inne zdanie w sprawie Kaminskiego,Macierewicza,sfalszowania wyborow i uchodzcow... Masz jakies zbiezne punkty z Kukizem ?
Przez lata elity budowały legendę Wałęsy i niszczyły każdego, kto twierdził,ze to kapuś. Dziś, gdy okazało się, że nim był dalej nie przyjmują tego do wiadomości. Bo nie niszczmy bohatera ble,ble,ble |
|
|
|
|
Antylewak no nie rozumiesz. Paweł Kukiz to nie cały KUKIZ'15. Nie głosowałem na Pawła Kukiza tylko na ruch KUKIZ'15. Wiem, że dla funkcjonariuszy PIS to nie do pojęcia.
|
|
|
|
aha,czyli na Liroya i Narodowcow tez nie ? Ruch tworza konkretni ludzie ! glosowales na poglady tych ludzi... nazywasz mnie funkcjonariuszem Pis,bo sprzeciwiam sie waszym zalosnym atakom na te partie ? to wystarczy by nim byc ? Ty jestes funkcjonariuszem PO w takim razie ?
Przez lata elity budowały legendę Wałęsy i niszczyły każdego, kto twierdził,ze to kapuś. Dziś, gdy okazało się, że nim był dalej nie przyjmują tego do wiadomości. Bo nie niszczmy bohatera ble,ble,ble |
|
|
|
|
CYTAT (Antylewak) aha,czyli na Liroya i Narodowcow tez nie ? Ruch tworza konkretni ludzie ! glosowales na poglady tych ludzi... nazywasz mnie funkcjonariuszem Pis,bo sprzeciwiam sie waszym zalosnym atakom na te partie ? to wystarczy by nim byc ? Ty jestes funkcjonariuszem PO w takim razie ? Na narodowców nie a jeśli chodzi o Liroya to na podstawie wypowiedzi w TV pewnie bym na niego głosował. Mam ci teraz tłumaczyć co to jest ruch KUKIZ'15? Mam się tłumaczyć? Po co? Nazwałeś mnie funkcjonariuszem PO? Z twojej logiki wynika, że sprzeciwiam się żałosnym atakom na PO? Niech tak będzie "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Tacy ludzie będą mówili co moralne? No tak, co wolno wojewodzie to nie tobie.... "WADZA" "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|