NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 132 133 134 135 136 137 138 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Konto zawieszone
ff
Wysłany: 2 Gru 2015r. 21:07  
Ja mam coś do ludzi ze wsi ? Nie żartuj sobie ... od zawsze powtarzam żeby nie mylić ich z wieśniakami cool girl (a tych i w miastach nie brakuje ....)

Z tymi krowami to się chyba rozmarzyłeś ... no ale to twoja opowieść więc ...

do reszty bełkotu to szkoda się odnosić ...

Kaczyński prezydent 24 lecia ... potluczonysmiech2 ... hahah ... uśmiechsmiech2potluczony

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 2 Gru 2015r. 21:07  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Gru 2015r. 21:38  
CYTAT
PAD to takie urządzenie, które wykorzystuje się do sterowania. Nawet by pasowało do określenia na maliniaka ;-)

Nie modlę się w ogóle. Zaradny dałem w cudzysłów. Ty taki tępy jesteś czy próbujesz być sprytny a wychodzi na sprytny inaczej. Czy okradli to nie bardzo ale wykorzystali to na bank. Tobie to pewnie nie mieści się w głowie. Może z powodu ciasnego umysłu? Wy wyborcy PO? Wy? uśmiechuśmiechuśmiech

Poczytaj, jak nowa "lepsza" władza zaplanowała wycinanie lasów.

Nowe idzie ;-)

Obrazek

Ble , ble, ble....
Żadnych argumentów . Tylko i wyłącznie pomówienia i inwektywy. Nie oczekiwałem wiele po tej rozmowie i nie mogę napisać , że jestem rozczarowany.uśmiech

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 2 Gru 2015r. 21:40  
O jej...smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Gru 2015r. 21:43  
CYTAT
Ja mam coś do ludzi ze wsi ? Nie żartuj sobie ... od zawsze powtarzam żeby nie mylić ich z wieśniakami cool girl (a tych i w miastach nie brakuje ....)

Z tymi krowami to się chyba rozmarzyłeś ... no ale to twoja opowieść więc ...

do reszty bełkotu to szkoda się odnosić ...

Kaczyński prezydent 24 lecia ... potluczonysmiech2 ... hahah ... uśmiechsmiech2potluczony

Właśnie jak to mówią : człowiek ze wsi wyjdzie , w drugą stronę to już różnie bywa!uśmiech Szkoda mi czasu na przekomarzanie się z Twoją osobą. Może już nie jesteś modem , ale przeczucie mi mówi , że dalej z Andrzejkiem macie odsyp za podbijanie frekwencji. W każdym razie miło się gawędziło , trzym się! I pamiętaj o czopkach.uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Gru 2015r. 21:48  
Koniec impasu w Sejmie. Jarosław Kaczyński wybrany na 20 nowych sędziów Trybunału Konstytucyjnego

Prezes Prawa i Sprawiedliwości był jedynym kompromisowym kandydatem.

– Jarosław Kaczyński został wybrany na 20 nowych sędziów Trybunału Konstytucyjnego – donosi reporter ASZdziennika z Sejmu.

Początkowo parlament miał procedować nad pięcioma zgłoszonymi wcześniej kandydatami, ale wobec gwałtownego sprzeciwu opozycji PiS zdecydował się na przedstawienie kandydatury ponad podziałami.

I to był strzał w dziesiątkę. Jarosław Kaczyński w dwudziestu głosowaniach zdobył od 234 do 239 głosów.

Jak dowiaduje się ASZdziennik, prezes PiS jeszcze dziś odbierze od siebie przysięgę.

To jest ASZdziennik, ale nie mamy pewności, co z tego zostało zmyślone.smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2uśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiech

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 2 Gru 2015r. 21:55  
Nie jest zimno żebym zakładał "czopke" ... Ale dzięki za troskę cool girl

Eksperci Konferencji Smoleńskich, politycy PiS. Tak partia chce ''odpolityczniać'' Trybunał

PiS, nie zważając na kogokolwiek, przepycha swoich kandydatów do Trybunału Konstytucyjnego. Argumentuje przy tym, że obecny skład "zawłaszczyła" Platforma Obywatelska. Kogo więc wystawia PiS? Zasłużonych swojej partii i ekspertów Konferencji Smoleńskich.

...

WIęcej TU

Eksperci po chu...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Gru 2015r. 22:32  
No tak, bo Rzepliński to był "ekspert"...

Przez lata elity budowały legendę Wałęsy i niszczyły każdego, kto twierdził,ze to kapuś. Dziś, gdy okazało się, że nim był dalej nie przyjmują tego do wiadomości. Bo nie niszczmy bohatera ble,ble,ble
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Gru 2015r. 23:03  
Widzicia towarzysze, jak Kuba...

Dlaczego Polacy byli tacy cierpliwi, opozycja nie robila szopek?
Nalezalo!!!!

Obrazek

A tutaj mamy Platforme Placzu w komplecie.

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 07:03  
Obrazek

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 08:23  
Pisory narzekali na nocne posiedzenia, ustawy i zmiany. Teraz gdy sami to robią to już im to nie przeszkadza. Czy typowy pisior to pożyteczny idiota? A może raczej nastawiony na zysk wyrachowany funkcjonariusz?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 08:50  
Gonić tą hołotę z PO do skutku. Iście gebelsowskie metody działania tej formacji doprowadziły kraj do ruiny moralnej.
I jak tu nie wierzyć w życiorysy. Wnuk dziadka z Wermachtu, wpoił w PO te właśnie zasady. Rozgonić tą hołotę raz na zawsze.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 09:20  
Andrzejek skończ juz.Pogódz sie z tym,ze wasze PO to historia.Przestancie jazgotać i przerzucie sie na Petru...

Przez lata elity budowały legendę Wałęsy i niszczyły każdego, kto twierdził,ze to kapuś. Dziś, gdy okazało się, że nim był dalej nie przyjmują tego do wiadomości. Bo nie niszczmy bohatera ble,ble,ble
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 12:48  
Ludzie chcieli zmiany, wybrali PiS.
A teraz jak PiS zaczyna robić zmiany, to PO i Petru zaczynają krzyczeć, że musza odejść od rządów.
Przecież jak Trybunał Konstytucyjny był wybrany przez PO-PSL, to teraz ustawy przegłosowane przez PiS trwały by w zawieszeniu.
Zgadza się? Czy się w czymś mylę?

"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 13:07  
Petru musi odejść od rządów ? Poczytaj co to konstytucja i dlaczego to tak ważne żeby przy niej nie majstrować. Już kiedyś jakiś mądry człowiek wymyślił że w Polsce może narodzić się pislam i zwykła większość nie wystarczy do grzebania w konstytucjiok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 15:00  
teraz sie okazuje,ze wybor sedziow w czerwcu byl niezgodny z konstytucja,a wczoraj PO darła ryja,ze Pis konstytucje łamie !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 16:43  
A gdzie byli obrońcy Konstytucji , jak profesor Andrzej Zoll publicznie informował , że konwencja antyprzemocowa jest niezgodna z ustawą zasadniczą ? Czy po jej ratyfikacji przez Komorowskiego , mainstream bił na alarm? Gdzie byli obrońcy demokracji? Czy ataki mainstreamu na prof Rzeplińskiego za przyjęcie medalu od papieża były atakiem na niezależność TK? Czy może niezależność TK jest naruszana wtedy , kiedy zakusy czyni wstrętny PiS? Gdzie byli obrońcy demokracji , kiedy PO robiła skok na TK i awansem wybrała sędziów , których kadencja kończyła się w grudniu? Bynajmniej nie twierdzę , że postawa formacji Kaczyńskiego jest godna pochwały , ale te medialne szczekaczki zamiast informować to dezinformują!

Postawę polityków PO dobrze puentuje cytat z polskiej komedii " Chłopaki nie płaczą ":
...Chcieliście wydymać Freda , to teraz Fred wydyma Was!...... I właśnie to możemy zaobserwować w mediach. Jarek dyma Platformę , robi to metodycznie i bez użycia lubrykantu . smiech2

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 19:11  
Widzę że Prezes wysługuje się Prezydentem, jakby ten był chłopcem na posyłki. Zatwierdzić ustawę w ciągu kilku godzin. Zrobione! Odebrać ślubowanie kandydatów na sędziów trybunału - kilkadziesiąt minut czasu. Prezydent wykonał. Trochę szacunku dla Polski i jej przedstawicieli. Nie można tak poniewierać najważniejszym urzędnikiem państwowym.

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 19:27  
Nie obrażaj "chłopców na posyłki" rezydent du*a jest tak moralny jak PiSia kupa na trawniku ... Biedny pies gdzieś ją musi zostawić ... a co zrobi z nią jego pan ... Kaczyński nigdy rezydentem by nie został ...i z tym ta super mega PiS-da będzie żyć do końca swoich dni (oby jak najdłużej) Jarosław porażka Kaczyński smiech2

Wczoraj inny oszołom w TV mówił że Pani Krzywonos nic nadzwyczajnego nie zrobił ... good Jeżeli ona nic nie zrobiła to co zrobił aparatczyk Piotrowski i jego koleżka Kaczyński ?

ps. Ta wstawka z trybunałem to aby nie nowa wizja Kaczyńskiego bo jakby ta fotka sędziów taka sama ... a to tylko w PiSie takie numery że jedna osoba ciągnie za wszystkie sznurki ( i nie tylko za sznurki)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 20:56  
CYTAT
Widzę że Prezes wysługuje się Prezydentem, jakby ten był chłopcem na posyłki. Zatwierdzić ustawę w ciągu kilku godzin. Zrobione! Odebrać ślubowanie kandydatów na sędziów trybunału - kilkadziesiąt minut czasu. Prezydent wykonał. Trochę szacunku dla Polski i jej przedstawicieli. Nie można tak poniewierać najważniejszym urzędnikiem państwowym.

Ok cała sytuacja jest niesmaczna. Ale sięgnij pamięcią , jak po odebraniu aktu wyboru na Prezydenta RP , Andrzej Duda zaapelował do partii rządzącej , o powstrzymanie się od zmian ustrojowych. Cały mainstream zaczął gęgać o próbie blokowania przez Prezydenta-elekta, pracy rządowi RP. A właśnie min. to ( zmiany w TK) miał na myśli Duda. Platfusy po przegranej Komorowskiego zrozumiały , że po jesiennych wyborach nic nie stanie na drodze do samodzielnych rządów PiS. Na szybko zmienili ustawę i zapewnili sobie przychylny sobie Trybunał na co najmniej kilka lat. PO zrobiła to celowo świadomie i bez wahania. Nie myśleli o niczym innym , jak o próbie blokowania ewentualnych zmian po wygranych przez PiS wyborach. Czyli chcieli zapewnić sobie dodatkowy bezpiecznik w razie niepowodzenia w wyborach. Andrzej Duda , jak rozumiem po ludzku wkurw.ł się na PO i wespół z macierzystą formacją idzie po bandzie. Nie sądzę , żeby Prezydent był bezwolną marionetką w rękach Prezesa. A przynajmniej wyrażam taką nadzieję.
Platforma Obywatelska jako banda oszustów , nie ma moralnego prawa krytykować kogokolwiek w tym kraju. Ich apele o poszanowanie demokracji wzbudzają najwyżej śmiech w kontekście poprzednich działań . Przez osiem lat dzięki przychylności mediów robili co chcieli (np. przyjmowali nocne ustawy ) , teraz krzyczą o zagrożonej demokracji. Śmiech na sali!smiech2
A może po prostu na naszych oczach dokonuje się koniec III RP. Ten system już dawno zbankrutował i rodzi się coś nowego. Miejmy nadzieję , że coś lepszego niż ten żałosny twór! W każdym razie ja nie uronię łzy nad Konstytucją z 2 kwietnia 1997 ( w ostatniej chwili zmieniono datę jej uchwalenia , bo 1 kwietnia w naszym kraju wywołuje określone emocje).uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 21:08  
CYTAT
Nie obrażaj "chłopców na posyłki" rezydent du*a jest tak moralny jak PiSia kupa na trawniku ... Biedny pies gdzieś ją musi zostawić ... a co zrobi z nią jego pan ... Kaczyński nigdy rezydentem by nie został ...i z tym ta super mega PiS-da będzie żyć do końca swoich dni (oby jak najdłużej) Jarosław porażka Kaczyński smiech2

Wczoraj inny oszołom w TV mówił że Pani Krzywonos nic nadzwyczajnego nie zrobił ... good Jeżeli ona nic nie zrobiła to co zrobił aparatczyk Piotrowski i jego koleżka Kaczyński ?

ps. Ta wstawka z trybunałem to aby nie nowa wizja Kaczyńskiego bo jakby ta fotka sędziów taka sama ... a to tylko w PiSie takie numery że jedna osoba ciągnie za wszystkie sznurki ( i nie tylko za sznurki)

Mądrego warto poczytać! uśmiech Uśmiałem się do łez , widząc w Sejmie krzyczącego: - Precz z komuną ! byłego sekretarza Komitetu Centralnego Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej - Macieja Święcickiego.
Bananie Twoja obsesja na punkcie Kaczyńskiego jest powszechnie znana. Chyba rzeczywiście zostałeś wybolcowany przez jakiegoś pisiora!smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 21:13  
I jeszcze fajny cytat z sieci odnośnie obecnego zamieszania:

"Kiedy zabierali pieniądze z OFE, nie protestowałem. Nie pracowałem, więc nie wiedziałem, co to jest OFE.

Kiedy ograniczali wolność zgromadzeń, nie protestowałem. Nie brałem udziału w zgromadzeniach, bo nie lubię wstawać od fejsa.

Kiedy nocą próbowali sprzedać lasy państwowe, nie protestowałem, w końcu nie chodziłem do lasu.

Kiedy w nocy głosowali nad Trybunałem, nie wytrzymałem i poszedłem protestować. Ale było nas tylko kilkoro. Reszta umarła ze śmiechu."

Bez komentarza.smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 21:26  
CYTAT (Antylewak)
Andrzejek skończ juz.Pogódz sie z tym,ze wasze PO to historia.Przestancie jazgotać i przerzucie sie na Petru...

A jak nie?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 22:24  
Obrazek

Prof. Jadwiga Staniszkis: Prezydent Duda rozpaczliwie walczy o uratowanie wizerunku
Michalak
Michał Michalak
Wczoraj, 2 grudnia (13:21)
- To wszystko jest łamaniem przynajmniej procedur, na pewno dobrych obyczajów, a być może prawa - komentuje postępowanie PiS w sprawie Trybunału Konstytucyjnego socjolog prof. Jadwiga Staniszkis. - Być może prezydent Duda zorientował się, że to on będzie odpowiadał przed Trybunałem Stanu, gdyby to łamanie prawa było w pełni widoczne - dodaje w rozmowie z Interią Staniszkis.

Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 22:54  
Andrzejek,a wybranie dwoch w czerwcu bylo zgodne z konstytucja ? A kto ich wtedy wybral ? Duda ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Gru 2015r. 22:59  
CYTAT

. Kim byla ta Krzywonos ? PO i media zrobily z niej legende w miejsce Anny Walentynowicz,ktora tak jak Gwiazde i Wyszkowskiego oszukał Wałesa ! Na ich plecach zostal prezydentem,a potem zbratal sie z komuchami... A co do Jaroslawa Porazka ? Kopacz to porażka ! Kto przerżnął wybory samorządowe,prezydenckie i parlamentarne ? Jarosław ? Obudz sie Banan,bo to co ty bredzisz to juz jest zalosne jak skomlenie Lisa...

Prywatna wiadomość 

«« « ... 132 133 134 135 136 137 138 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »