NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 134 135 136 137 138 139 140 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
ff
Wysłany: 4 Gru 2015r. 13:46  
KOD jest wielki,jak sie zapisze Andrzejek z Bananem myślę,ze bedzie ich piętnastu...

Przez lata elity budowały legendę Wałęsy i niszczyły każdego, kto twierdził,ze to kapuś. Dziś, gdy okazało się, że nim był dalej nie przyjmują tego do wiadomości. Bo nie niszczmy bohatera ble,ble,ble
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 4 Gru 2015r. 13:46  

Przez lata elity budowały legendę Wałęsy i niszczyły każdego, kto twierdził,ze to kapuś. Dziś, gdy okazało się, że nim był dalej nie przyjmują tego do wiadomości. Bo nie niszczmy bohatera ble,ble,ble
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 4 Gru 2015r. 18:35  
CYTAT (Wiktor)

Czytałeś powyżej o jakiej niezależności piszesz? ze rzeplinski napisal ustawe pod siebie i dal ją bredzislawowi by ja wprowadzil jako swoja czy to jest niezaleznosc wedlug Ciebie i wedle peło-petru-psl.?
Najlepiej jakby 15 było z zaplecza peło.

To już by było aPOgeum demokracji.

Zapytałem czy jesteś za niezależnym TK. To pierwsze pytanie a drugie. Czy dobrze się dzieje, że pis wymienia sędziów PO na swoich. Nie stwierdzam, że niezależny TK uzależnia PiS. To takie trudne zrozumieć pytanie i po prostu na nie odpowiedzieć? Wiktor nie rób z siebie większego barana niż jesteś.

CYTAT (Antylewak )
KOD jest wielki,jak sie zapisze Andrzejek z Bananem myślę,ze bedzie ich piętnastu...

Myślisz? Jak myślisz tak jak piszesz po polsku to marnie to widzę.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Gru 2015r. 18:55  
marnie to ja widzę przyszłosc waszej PO...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Gru 2015r. 19:24  
CYTAT (Antylewak)

No i tu pokazujesz swoją głupotę. Marnie to skończy rzeczpospolita partyjna. No ale ty swoim ciasnym umysłem tego nie ogarniesz. Teraz zapewne napiszesz z drugiego konta by zrobić wrażenie wielu zainteresowanych.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Gru 2015r. 20:45  
CYTAT
No nie wiem, może za głupia jestem, ale moim zdaniem naprawa państwa to wymiana stronniczych osób/organów na bezstronne, a nie jeszcze bardziej stronnicze, byle 'nasze'.

Nie ma większej różnicy między nominantami PiS a PO. Jedni i drudzy są tak samo bezstronni . PiS zrobił to bardziej brutalnie ( desygnując min. obecnego i byłego parlamentarzystę) , PO zrobiła to subtelniej , ale z takim samym skutkiem. Czy w czerwcu , kiedy ówczesna koalicja robiła skok na TK , wyrażałaś podobne wątpliwości? Czy ponieważ media głównego nurtu sprawy nie komentowały , żyłaś w błogiej niewiedzy? Jeżeli swoją wiedzę o świecie , o naszym kraju czerpiesz z głównych serwisów informacyjnych , to sama sobie wystawiasz adekwatną ocenę. Tak jak już kiedyś pisałem , gdybym o tym co się dzieje w naszym kraju opierał na relacjach dziennikarzy ( nieważne czy z TVN czy Republiki) , jako człowiek straciłbym szacunek dla samego siebie. Wskoczyłbym do beczki z winem i kazał zabić wieko!uśmiech Obecna sytuacja jest nieco napięta , ale atmosfera grozy podsycana w mediach jest mocno przesadzona. Umiar , zdrowy rozsądek i przede wszystkim spokojna chłodna kalkulacja to w obecnej sytuacji bardzo pożądane cechy charakteru. Cała ta sprawa pewnie zakończy się jakimś kompromisem , i tylko kwestią do ustalenia będzie kto ustąpi? Nawet na tym forum działają płatni prowokatorzy podgrzewający atmosferę , jednakowoż ich postępowanie jest znane i wywołuje co najwyżej politowanie. Stara murzyńska lafirynda i jego mało rozgarnięty przyjaciel ( wyczuwający wszędzie homoseksualistów - nie wiem czy węchem czy innym zmysłem? ) niech sobie wypisują co chcą . Normalny człowiek powinien dystansować się od osób , o tak mocno podejrzanej proweniencji!smiech2

Jedyna możliwość ulokowania całkowicie niezależnych od polityków sędziów w TK jest delegowanie ich przez np. macierzyste katedry prawa . Szkoły wyższe powinny rotacyjnie kierować osoby z tytułem naukowym co najmniej doktora habilitowanego nauk prawnych do tej instytucji. I może wtedy nie było by zarzutów o upolitycznienie. PO tego nie zrobiła i PiS też tego nie wprowadzi. Więc obserwując ten spór dajmy na wstrzymanie , a życie przyniesie jakieś rozwiązanie.uśmiech Płatnym Pachołkom Platformy mówimy stanowczo-nie!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 07:51  
CYTAT
CYTAT (Antylewak)

No i tu pokazujesz swoją głupotę. Marnie to skończy rzeczpospolita partyjna. No ale ty swoim ciasnym umysłem tego nie ogarniesz. Teraz zapewne napiszesz z drugiego konta by zrobić wrażenie wielu zainteresowanych.
. skończ juz z tym ciasnym umysłem,bo orłem nie jesteś,a tu wszystkich chcesz pouczać. Ten baran,tamten nieuk,a ty kto ? chcesz sie bawić w obrażanie?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 08:32  
https://www.facebook.com/sokzburaka/videos/1701432496757438/

Obejrzyjcie pisiory, pamiętajcie internet nie zapomina ;-)

Antylewak Baran było w odpowiedzi na barana. Ktoś kto używa wobec innych takich określeń powinien spodziewać się wobec siebie takich samych.
Ciasny umysł między innymi dlatego, że nie rozumie jeden z drugim i muszę pisać wyjaśnienie takie jak teraz.

Edo2 ty w czerwcu wyrażałeś swoje wątpliwości?
Twój pomysł na TK jest bardzo dobry ale piszesz o tym tylko w obronie PiS a przeciw PO. Piszesz o płatnych pachołkach a sam jesteś tym płatnym pachołkiem. Dlatego napisałem, że w mojej ocenie jesteś miernotą.

Obejrzyjcie ten film. Maliniak prawdę wam powie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 10:30  
A Pis dy Banana tez wytlumaczysz ? to jest ten wasz poziom ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 10:38  
CYTAT

Edo2 ty w czerwcu wyrażałeś swoje wątpliwości?
Twój pomysł na TK jest bardzo dobry ale piszesz o tym tylko w obronie PiS a przeciw PO. Piszesz o płatnych pachołkach a sam jesteś tym płatnym pachołkiem. Dlatego napisałem, że w mojej ocenie jesteś miernotą.

Andrzejku , jeżeli moje posty traktujesz jako czołobitne w stosunku do partii Prawo i Sprawiedliwość , to obawiam się , że niewiele z tego zrozumiałeś. Każdy ma prawo do własnej opinii , nawet osoba o Twojej podejrzanej reputacji. Powtarzam po raz kolejny: skoro ja jestem miernotą , to kim jesteś Ty?uśmiech Miernotą do sześcianu?

Odkąd PO objęła rządy ( 2007) zacząłem dostrzegać wiele niepokojących rzeczy. Platforma zaczęła wprowadzać w czyn swoje sztandarowe hasło wyborcze: By żyło się lepiej ! Oczywiście , hasło to politycy partii rządzącej i jej koalicjanta , twórczo rozwinęli do : By żyło się lepiej nam i naszemu koalicjantowi!uśmiech Wbrew obietnicom wyborczym zaczęli podnosić podatki , żeby sfinansować marnotrawstwo i dziadostwo swoich rządów. Media głównego nurtu w tym czasie zamiast , jak w każdym normalnym kraju patrzyć władzy na ręce zajmowały się głównie opozycją. uśmiech W katastrofie lotniczej w Mirosławcu ( 2008 ) zginęło kilkunastu oficerów Sił Powietrznych. Stwierdzono masę nieprawidłowości i nieprzestrzegania procedur. Szef MON Bogdan Klich zapowiedział publicznie , że wyciągnięto wnioski i sprawę uznano za zamkniętą. Po niecałych dwóch latach na lotnisku pod Smoleńskiem nastąpiła podobna w swoim przebiegu katastrofa , tym razem ze znacznie gorszym skutkiem. Marszałek Sejmu , który z mocy Konstytucji przejmuje obowiązki głowy Państwa , mimo jeszcze niepotwierdzonej śmierci Prezydenta dokonuje siłowego przejęcia władzy. Media milczą! Ten sam człowiek , który nie tak dawno obiecywał , że to już ostatni raz , po raz kolejny ochoczo zabrał się za reformy w wojsku. Zastanawiam się , czy w normalnym europejskim kraju pan Klich wyleciałby po Mirosławcu , czy po Smoleńsku? Pewnie w europejskim kraju nikt nie zrobiłby szefem MON psychiatry , bez absolutnie żadnego doświadczenia w temacie obronności.Media milczą! Władza oddała śledztwo w ręce Rosjan , bo chociaż samolot był wojskowy , to sam lot był cywilny. Pokrętne tłumaczenie , jak zawsze w przypadku tej opcji. Żeby się co nieco uwiarygodnić powołano również swoją komisję , która w oparciu o materiały dostarczane przez Rosjan miała uspokoić wzburzone społeczeństwo . W tym czasie rosyjski MAK zakończył dochodzenie i wydał raport , w którym winą obarczono wyłączenie polską załogę. Według załącznika , na podstawie którego śledztwo było prowadzone strona polska miał zagwarantowane wniesienie uwag do raportu strony rosyjskiej . Rosjanie mięli obowiązek umieścić odniesienia strony polskiej , bez żadnych możliwości ich moderacji. Rosjanie przyjęli polskie uwagi ( odnośnie niewłaściwej pracy kontrolerów lotniska ) i wyrzucili to do kosza. Polski akredytowany przy MAK , pan Edmund Klich zapytany o ten fakt odpowiedział szczerze : A co miałem zrobić? Rosjanie podtarli sobie tyłek naszymi uwagami. Media w tym czasie te kwestie przemilczały i społeczeństwo żyło w błogiej nieświadomości. Zaczęto za to atakować opozycję , która w sposób zrozumiały domagała się prawdy. Z jej szefa zrobiono podpalacza , który wespół z szaleńcem ( Macierewiczem ) stworzył sektę i usiłuje obalić demokratyczny ład i porządek! Media , które kurwiły się na naszych oczach , dokonywały tego w sposób coraz bardziej wyrazisty.
Rządy PO były czymś najgorszym co mogło spotkać naszą Ojczyznę. Dzięki przychylności mediów , które sprzeniewierzyły się zasadom obiektywizmu dziennikarskiego i wprost nachalnie wspierały obóz rządzący. Ponieważ mimo tę tępej nachalnej propagandy Naród odrzucił w wyborach to dziadostwo zaczął się kolejny festiwal w dyskredytowaniu obecnej partii rządzącej. I tak należy to traktować . sprawa z TK jest zwykłym kryzysem , gdzie próbuje się wepchnąć swoich na miejsce czyichś. Media dopiero teraz obudziły się i zaczęły przyglądać się działaniom władzy. Co po raz kolejny unaocznia ich nieszczere intencje. Reasumując , PiS jest na chwilę obecną jedyną alternatywą dla największego zagrożenia jakim jest PO. Nie tyle jestem za PiS , co przeciw PO. Ty znowuż cytując płatne propagandowe materiały PO ( Szczochzburaka) , siłą rzeczy stawiasz się w roli obrońcy tej formacji. Człowiek przyzwoity nie cytuje tego syfu , ponieważ babranie się w ekskrementach powoduje skutki uboczne ( swąd zostanie mimo tego , że zmienisz ubranie). uśmiech Więc nie nazywaj nikogo funkcjonariuszem partyjnym , bo narażasz się na śmieszność walcząc z systemem partyjnym i wrzucając materiały propagandowe konkretnego ugrupowania. Ja nie wrzucam pisowskich gotowców i dlatego nie mam sobie nic do zarzucenia. Cuchniesz , Andrzejku tym co wrzucasz , i tym czym się parasz. I tylko tyle mam Ci do powiedzenia!uśmiech
A o działaniach PO na bieżąco informowałem ( o tych wobec TK też).

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 11:12  
Oczywiście, że każdy ma prawo do swojej opinii. Ja i taka miernota jak ty też smiech2
Zapytam: Skoro moja reputacja jest podejrzana to jaka jest twoja? smiech2

Cały ten wywód o PO i PiS jest niewiele warty. Dla mnie nie ma miedzy nimi różnicy. Bawią się za nasze pieniądze. Tacy klakierzy jak ty im w tym pomagają, dlatego nazywam was miernotami. Nastąpiła zmiana świń, koryto zostało. Zabawa trwa. 2 może 4 lata. Zobaczymy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 11:22  
Andrzejek,jesli wg Ciebie nie ma roznicy miedzy Pis,a PO to dla mnie jestes idiotą. Jak już zeszlismy do poziomu twojego.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 11:27  
Antylewak idiotą? hue, hue....

A jakie to różnice są między tymi partiami? Patrz szerzej, przepraszam taki ciasny umysł jak ty tego nie potrafi.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 11:34  
nie mamy o czym rozmawiać jak nie zauwazasz roznic,a moze nie chcesz... Kukizowiec,co poglądow Kukiza nie podziela... a o ciasnym umysle pajacu to uwagi kieruj do Banana...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 11:39  
CYTAT (Antylewak )
nie mamy o czym rozmawiać jak nie zauwazasz roznic,a moze nie chcesz... Kukizowiec,co poglądow Kukiza nie podziela... a o ciasnym umysle pajacu to uwagi kieruj do Banana...

No to może porozmawiajmy o tych różnicach. Przekonaj mnie, wysil swą łepetynę i przekonaj mnie do partyjniaków z PiS.

Kukiz to ruch. Jestem za JOW i likwidacją partii politycznych. W tym zakresie popieram Kukiza jako ruch społeczny. Nie muszę popierać Pawła Kukiza w 100%. Jesteś w stanie to zrozumieć?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 11:42  
mi nie chodzi o przekonywanie Cie do Pis,ale o porownanie tego syfu,ktory zrobila PO z tym co robil Pis przez 8 lat. Bo realne afery i machloje przykrywacie jakimis bzdurami z soku z buraka.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 11:51  
PiS wystarczająco sp... przez 2 lata. Przypomnę transplantologię.

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 12:44  
przez 2 lata Pis obnizyl podatki (tylko nie pisz,ze nie tobie),stworzyl 1,2 mln miejsc pracy,mielismy mniejsze bezrobocie,ale skad ty to mozesz wiedziec ? Z Tvn ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 13:02  
CYTAT (Antylewak)
przez 2 lata Pis obnizyl podatki (tylko nie pisz,ze nie tobie),stworzyl 1,2 mln miejsc pracy,mielismy mniejsze bezrobocie,ale skad ty to mozesz wiedziec ? Z Tvn ?

Mi obniżył naprawdę minimalnie ale mojemu szefowi maksymalnie. Moją pensje miał gratis. Ja z jednej strony na nią zarobiłem a z drugiej strony mój szef zapłacił niższą stawkę podatku.

Bezrobocie w 2007 roku 11,2% w 2015 roku 10,8%. Złote lata i pompowanie bańki na świecie i w Polsce przypadło na rządy PiS, ten to przeżarł a później przyszedł kryzys. Co chcesz więc porównywać? Aby porównywać trzeba mieć trochę więcej niż 16 lat i minimum wiedzy ekonomicznej.

PS.
Mogę to wiedzieć ze strony Ministerstwa lub ze stron GUS. Trzeba wiedzieć gdzie szukać a nie posługiwać się stereotypami.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 13:31  
kryzys ? to bzdura dla tych,ktorzy obiecali Irlandie,ale im nie wyszło... Bezrobocie bezrobociem,a gdzie ci wracajacy z emigracji ? Czemu nie wklejałes memow z Bronkiem jak mial naród w d... i podpisywal ustawy o OFe i wieku emerytalnym ? Bronek twierdzil,ze zloty okres dla Polski to ostatnie 8 lat. Przekrety przy autostradach,pendolino,afera informatyczna,ile kasy poszło na lewo ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 13:39  
Cyrk PiS trwa. Na czele Orlenu stanie… były członek PZPR

Obrazek

Wojciech Jasiński, poseł PiS i były minister skarbu, który należał do PZPR, do końca roku ma pokierować PKN Orlen - informuje tvn24.pl.

CYTAT (Antylewak)
kryzys ? to bzdura dla tych,ktorzy obiecali Irlandie,ale im nie wyszło... Bezrobocie bezrobociem,a gdzie ci wracajacy z emigracji ? Czemu nie wklejałes memow z Bronkiem jak mial naród w d... i podpisywal ustawy o OFe i wieku emerytalnym ?

Kryzys to bzdura? Ty na poważnie? Teraz już wiem na 100% że jesteś na czyimś utrzymaniu i nie masz pojęcia o otaczającym nas świecie.
Gdzie ci powracający z emigracji? Siedzą w robocie zarabiają euraki lub funty i głosują na Kukiza.

O OFE pisałem wiele i nazywałem tę kradzież po imieniu. Podniesienie wieku emerytalnego też krytykowałem. Zawsze pisałem, że politycy powinni sie odpierdolić od mojego wieku emerytalnego i mojej emerytury. Zawsze uważałem, że to moja sprawa kiedy i na jakiej wysokości emeryturę pójdę. Widocznie za krótko jesteś na tym forum by o tym wiedzieć. Czy PiS spowoduje, że to ja zdecyduję o swojej emeryturze? Masz minimalne pojęcie o czym piszę?

Wklejałem ten filmik, widziałeś go?

https://youtu.be/paKmPiUJfE4

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 13:43  
CYTAT
PiS wystarczająco sp... przez 2 lata. Przypomnę transplantologię.

Obrazek

Może nie naród tylko Andrzejek z bananem.

Ja też jestem narodem i podoba mi się to co robi.

Andrzej tak trzymajok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 13:47  
Obrazek

Planowane na niedzielę 6 grudnia otwarcie lodowiska w Stalowej Woli musi zostać przełożone o kilka dni. Pomimo, że na placu przed MDK w Stalowej Woli już wszystko gotowe, to niestety zbyt ciepłe dni pokrzyżują najważniejszą część całej instalacji a więc wytworzenie tafli lodu.

Jeszcze w piątek wszystko toczyło się zgodnie z planem, dookoła lodowiska ustawiano żywe choinki, które mają stworzyć odpowiedni klimat i świąteczną atmosferę. Niestety, jak informuje dyrektor MOSiR Robert Nowak w związku z usterką agregatu chłodniczego, która miała miejsce dzisiejszej nocy, otwarcie Miejskiego Lodowiska odbędzie się z kilkudniowym opóźnieniem. Usterka agregatu spowodowała, że dotychczas wytworzona warstwa lodu całkowicie rozpuściła się. Wytworzenie warstwy lodu umożliwiającej korzystanie z lodowiska do 6 grudnia jest niemożliwe pomimo, że agregat już pracuje prawidłowo.

- Serdecznie przepraszamy mieszkańców za przełożenie terminu otwarcia lodowiska. Nowy termin podany zostanie jak tylko uda się wytworzyć warstwę lodu. Aby zrekompensować mieszkańcom długi okres oczekiwania, gwarantujemy jeszcze więcej atrakcji – mówi dyrektor MOSiR Robert Nowak.

No po prostu k....a no nie. Miało być sztuczne lodowisko niezależnie od pogody a teraz czekamy na mróz? Ten ciemniak partyjny coś potrafi czy tylko potrafi wszystko sp......

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 13:51  
Aha,czyli jesli twierdze,ze kryzys to bzdura to jestem na czyims utrzymaniu ? Zasmuce Cie,sam zarabiam na siebie. Co wy tacy sie zrobiliscie wyczuleni na tych ludzi,ktorzy byli w PZPR ? media i PO zegnaly Jaruzela z honorami,a dzis wypominaja ludziom epizody w partii ?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 15:29  
Kaczyński ze swoim PiS zdobył władzę legalnie. Jednak z każdym miesiącem poparcie spada, czemu nie można się dziwić. Obietnic nie da się zrealizować - nie stać naszego państwa na nie. Systematycznie spadające poparcie to norma w naszej demokracji. Jest to jasne dla Kaczyńskiego. Dlatego okopuje się tak mocno by przyszłe wybory nie były już demokratyczne. Teraz trwa walka o kasę: przedsiębiorstwa państwowe, urzędy. Swoi muszą opanować sądy, urzędy i inne instytucje publiczne. Media te również będą na celowniku. Potem właściwy dobór osób do komisji wyborczych. Dalej to już jak na Białorusi lub w Rosji. Stawiam dolary naprzeciw żołędzi że następne wybory nie będą już demokratyczne.

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2015r. 15:35  
Antylewak Nie smucisz mnie bo nie wierze, że jesteś na swoim utrzymaniu. No chyba, że niedawno dostałeś pierwszą wypłatę za posłuszeństwo partyjne. Tobie PZPR nie przeszkadza? Może jesteś za młody by pamiętać. Jakie są różnice między "pięknym" socjalizmem którym władał PZPR a "zgniłym" kapitalizmem?
Najlepiej widać to na podstawie motoryzacji w NRD i RFN. Ten sam naród, ten sam język. Rożne systemy i jaka różnica w produktach. W NRD również rządziła Partia. Naród z Partią, Partia z Narodem.

Tak na marginesie wiesz co oznacza PZPR?

Prywatna wiadomość 

«« « ... 134 135 136 137 138 139 140 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »