NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 137 138 139 140 141 142 143 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 6 Gru 2015r. 23:53  
Polski Trybunał Konstytucyjny jest tak usytuowany, że nie ma ani prawa inicjatywy ustawodawczej i nie ma prawa interpretacji prawa. Ma jedynie zadanie, jako instytucja, kontroli zgodności z konstytucją istniejącego i ustanowionego przez kogo innego prawa, ma uprawnienia do punktowania niezgodności przepisów podkonstytucyjnych z konstytucją. Wczoraj Trybunał znacznie przekroczył te kompetencje

Sędzia Andrzejewski, współtwórca polskiej konstytucji: „Mamy do czynienia z zamachem. Trybunał Konstytucyjny znacznie przekroczył swoje kompetencje”

http://wpoli(...)strona=1

"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Gru 2015r. 23:53  

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 00:26  
CYTAT
Piotr Łukasz Andrzejewski W wyborach parlamentarnych w 2011 został ponownie kandydatem do Senatu z ramienia PiS w okręgu podwarszawskim. Nie uzyskał reelekcji, przegrywając z Anną Aksamit. 17 listopada 2011 Sejm VII kadencji wybrał go na członka Trybunału Stanu. W 2012 powołany do zarządu Światowej Rady Badań nad Polonią. W 2015 ponownie zarejestrowany jako kandydat PiS do Senatu. 18 listopada 2015 został z rekomendacji PiS członkiem Trybunału Stanu na następną kadencję.

Wiktor przestań człowieku z siebie robić pośmiewisko ... Który złodziej powie że ukradł ? Na pewno nie PiSowski

Obrazek

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 00:37  
Rzepliński zanim został sędzią w 2007 r., był . kandydatem Platformy na wiele stanowisk. W 2005 roku był przez nią bezskutecznie forsowany na Rzecznika Praw Obywatelskich. W 2006 r., za rządów PiS, starał się o nominację na sędziego TK, ale przegrał z kandydatami PiS i LPR. Na tym nie koniec – Rzepliński z kilkoma sędziami sam napisał ustawę o Trybunale, którą potem zgłosił do Sejmu prezydent Bronisław Komorowski (63 l.), a uchwaliła PO! Co więcej, Rzepliński ukrywał fakt prac nad takim projektem i dopiero wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego zmusił go do ujawnienia tego faktu. A teraz jako sędzia TK ma oceniać czy ta sama ustawa jest zgodna z konstytucją! To jest ta niezawislosc TK?

NIEBEZPIECZNE ZWIĄZKI PREZESA TRYBUNAŁU KONSTYTUCYJNEGO Z KOMOROWSKIM Róża Rzeplińska córka Prezesa Trybunału Konstytucyjnego i Zosia Komorowska córka byłego Prezydenta RP są w zarządzie wypasionej fundacji STOWARZYSZENIE 61, która na sam tylko portal „Mam prawo wiedzieć” wydała 300 tys. dolarów dotacji. Portal rozsławił tatuś Zosi machając przed nosem wydrukiem w debacie prezydenckiej, swojemu kontrkandydatowi. Tatuś Zosi w grudniu 2010 r ...mianował tatusia Rózi Prezesem TK. Po przegranych wyborach(prezydenckich) tatuś Rózi i Mai, drugiej córeczki z tej samej fundacji, napisał z kolegami ustawę dającą instytucji [na czele] której stoi prawo blokowania każdej ustawy nowej władzy (zabezpieczenie] przed wygraną PIS). Projekt wniósł tatuś Zosi, bo tata Rózi ma wszelkie uprawnienia, prócz inicjatywy ustawodawczej. Tatuś Zosi projekt złożył do sejmu, bo był jeszcze prezydentem. Koalicja PO-ZSL, uchwaliła go szybciutko, wybierając sędziów TK na zapas, tak by żaden kandydat nowej władzy nie miał szans dołączyć do trzódki tatusia Rózi. I jeszcze jeden drobiazg. Rózia ma męża, mąż ma pracę. Jest sekretarzem Miasta Stołecznego Warszawy i nazywa się Marcin Wojdat. Wszyscy są apolityczni, niezależni i uczciwi.”

czyli tak układ ci pasuje?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 07:32  
Pewnie Andrzejek i bananowy chłoptaś się do tego nie odniosą, będą udawać ze nic nie widzą, albo że w tym nic złego. Ale to normalne u zatwardziałych funkcjonariuszy PO

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 08:03  
Mi jaki pasuje ? a każdy zgodny z prawem umiech Tylko was nigdy nie mogę pojąć ... zdechnę i tego nie zrobię nie wiem Jak można na jednego narzekać a drugą PiS.de może jeszcze gorszą a na bank nie lepszą chwalić :szok:
To że ktoś zabił dwie osoby do ch... nie oznacza że ja mogę zabić jedną i jest ok ...

PO wygrywało wybory dwukrotnie to i jest tam "kilku" sędziów z ich nadania ... Za rok dwa ... może trzy skończą się kadencje innym sędzią ... jakoś sobie nie mogę wyobrazić by kurdupel oddał choć jedno miejsce komuś do obsadzenia nie wiem więc po ch,,, mieć pretensje do garbatego że ma dzieci proste cool

A kolega "strugaczka" ... wszystkie "ołówki" już dziś "zastrugane" co się wtrąca między wódkę a zakąskę ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 08:33  
Wiktor, widać jak pracuje propaganda PiS. Teraz Trybunał Konstytucyjny jest już według propagandy tylko jednym z konsultantów. Ciekawe dlaczego tak Prezydent Duda długo czekał na jego wyrok z przyjęciem ślubowania nowych sędziów. Wtedy czekał na wiążący wyrok. Jak wyrok jego dotyczy, to już nie nazywa się wyrok, tylko luźna opinia. Obłuda, obłuda wylewa się z każdego słowa przemówienia Prezydenta. Ci ludzie nie zdają sobie sprawy że to początek rozkładu Polski. Jak Prezydent ma w dupie sąd, to dlaczego ja, lub kto innym mamy się przejmować wyrokami sądu w innych sprawach. Dlaczego mam płacić podatki. Dlaczego mam przestrzegać przepisów. Dlaczego mam nie kraść, nie zabijać. PREZYDENT POKAZUJE ŻE MOŻNA NIE SZANOWAĆ PRAWA i ŻE TO SIĘ OPŁĄCA!!!

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 08:50  
mariusz12879 Odniosę się. Czytam co wklejacie, Co wkleja Wiktor bo to przecież nie jego słowauśmiech. Czytam co piszesz ty. Jedno czego nie rozumiem to to, że zgadzacie się na zależność TK i partyjnych sędziów pod warunkiem, że są z PiS. Nie rozumiecie zupełnie roli TK. Kadencja sędziów trwa 9 lat, właśnie po to by nie byli zależni od aktualnej władzy. Większość teraz jest wybrana przez PO/PSL bo oni rządzili przez ostatnie 8 lat. Rzecznik Praw Obywatela to nie stanowisko partyjne, tzn do tej pory nie było, wszystko przed namiuśmiech.

W takim kształcie TK jest nam do niczego nie potrzebny. Ustawy, ich zgodność z konstytucją powinien rozstrzygać Sąd Najwyższy. TK po tych zawirowaniach powinno się rozwiązać. Mamy 5 nadprogramowych sędziów. Jak można było dopuścić do takiej sytuacji. Nie bronię tu PO. Swoje w temacie spierdolili ale PiSu nie usprawiedliwia to, że PO źle zrobiła. Też mają swoje na sumieniu.

mariusz12879 odniesiesz sie do tematu Morawieckiego? Wiktora nie posądzam o własne zdanie w temacie. Pewnie szuka co by tu wkleić i nie może biedny znaleźć.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 09:00  
Panie Prezydencie RP i Panie Kaczyński.Dalej gonić tą ho.otę POwską.Aż do ostatniego tchu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 10:00  
CYTAT
Wiktor, widać jak pracuje propaganda PiS. Teraz Trybunał Konstytucyjny jest już według propagandy tylko jednym z konsultantów. Ciekawe dlaczego tak Prezydent Duda długo czekał na jego wyrok z przyjęciem ślubowania nowych sędziów. Wtedy czekał na wiążący wyrok. Jak wyrok jego dotyczy, to już nie nazywa się wyrok, tylko luźna opinia. Obłuda, obłuda wylewa się z każdego słowa przemówienia Prezydenta. Ci ludzie nie zdają sobie sprawy że to początek rozkładu Polski. Jak Prezydent ma w dupie sąd, to dlaczego ja, lub kto innym mamy się przejmować wyrokami sądu w innych sprawach. Dlaczego mam płacić podatki. Dlaczego mam przestrzegać przepisów. Dlaczego mam nie kraść, nie zabijać. PREZYDENT POKAZUJE ŻE MOŻNA NIE SZANOWAĆ PRAWA i ŻE TO SIĘ OPŁĄCA!!!

Jakiego prawa ? Jaki szacunek? O czym Ty mówisz? Żeby w społeczeństwie funkcjonowało poszanowanie dla prawa , ludzie muszą wierzyć w wymiar sprawiedliwości. W jego fachowość , bezstronność i uczciwość. Póki co ludzie mają określone zdanie na ten temat. Kiedyś przeczytałem taki slogan na murze , który po dziś dzień mam w pamięci: Prawo jest dla tych , których stać na to , aby płacić tym , którzy je tworzą. Dopóki pijany sędzia czy prokurator , powodujący po pijaku wypadek , w ramach kary dyscyplinarnej wymierzonej mu przez kolegów , zostaje przeniesiony do innej jednostki organizacyjnej , to o czym w ogóle mowa? Według naszej Konstytucji Rzeczpospolita jest demokratycznym Państwem prawnym urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznejuśmiech! Popytaj ludzi na ulicy , jak sam masz wątpliwości jak Najjaśniejsza zapewnia swojemu suwerenowi sprawiedliwość i godność? Ten system już dawno był bankrutem , może po prostu ktoś odważył się to powiedzieć. Właśnie dlatego wygrał PiS. Dlatego poparcie społeczne dla takich ludzi jak Kukiz czy Korwin. Bo oni wprost mówią , że tego co jest obronić się nie da. Trzeba to zburzyć , zaorać i stawiać wszystko od nowa. W każdym razie jak jesteś takim legalistą i mimo wszystko wyrażasz przekonanie , ze żyjesz w najlepszym miejscu pod Słońcem to zachowaj swój optymizm jak wzburzane masy ludzi wyjdą na ulicę , żeby zabijać i plądrować. Wyjdź im wtedy naprzeciw i wyłuszcz swoje argumenty! A nuż swoją argumentacją powstrzymasz niezadowolenie społeczne. Szczerze życzę powodzenia!uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 10:06  
Tylko czy pis zmieni tak tę konstytucje i odbuduje zaufanie do prawa, łamiąc to prawo na początku?

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 10:10  
CYTAT
Jeszcze o Super ministrze Morawieckim.

Życiorys tego super ministra jest nieźle naciągany. Skończył historię we Wrocławiu a później w 3 lata studiował na 4 uczelniach od Wrocławia przez Hamburg po "Central Connecticut State University". Do tego opozycjonista, kolportował podziemną prasę a później sam publikował. Bardzo zdolny facet. Historyk, a zaszedł tak wysoko w strukturach banku. No i oczywiście ceniony fachowiec. W 2010 roku był członkiem Rady Gospodarczej przy Tusku. Że też Jarek nie wstydzi się podawać mu ręki.

Niemiec co do zasady te dwie partie się niczym nie różnią. Te dwie plus Petru, PSL i SLD oraz Palikot. Szczęśliwie te 2 ostatnie plus Razem nie dostali sie do parlamentu ale przy korycie są. Utrzymujemy ich z podatków bo przekroczyli 3%.

A co masz konkretnie do zarzucenia Mateuszowi Morawieckiemu? Skończył niewłaściwy kierunek , jest karierowiczem , czy po prostu wszedł w skład niewłaściwego rządu? Czy uważasz , że irlandzki , a potem hiszpański właściciel banku BZ WBK , popełnił błąd czyniąc z Morawieckiego Prezesa? Kurde , zawsze myślałem , że światowa finansjera jest taka sprytna w swej zachłanności , a tu nagle na stalowemiasto dowiaduję się , że żyłem w błędzie. Z tą Radą Gospodarczą przy Tusku , to akurat masz rację. uśmiech Człowiek , który miał do czynienia ze Słońcem Peru powinien być poddany długotrwałej kwarantannie. Tak jak przy zagrożeniu epidemiologicznym.smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 10:25  
Edo2 nie mam nic do Morawieckiego. Zaskakuje jego kariera. Zaskakuje nominacja na Ministra Rozwoju.

Możesz coś napisać na jego temat? Coś własnymi słowami o jego karierze?

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 10:29  
Edo weź chłopie nie rób se jaj ... Kamiński (ułaskawiony) z Ziobrem (z gwoździem do trumny) no i wtóruje im Macierewicz (psychol który już chyba tylko ufoludków nie posądził o zamach)... że nie wspomnę już o Kaczyńskim który chce robić komisje w sprawie komisji) ...To mają być twarze tych zmian i odbudowa zaufani dla sądów i prawa ... To tobie się już całkowicie tam pod kopułką pojebał...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 10:34  
CYTAT
Panie Prezydencie RP i Panie Kaczyński.Dalej gonić tą ho.otę POwską.Aż do ostatniego tchu.

Spoko, myślę, że Andrzej z Jarkiem dadzą radę choć latwo nie będzie, bo nieustanne pranie bani w mediach głównego ścieku trwa. W końcu po to te Niemiaszki kupili nasze gazety.
Mam nadzieję, że nie będziemy głupsi od Węgrów gdzie Fidesz rządzi juz 5 lat i nie nastąpiło oberwanie chmury ani trzęsienie ziemi, natomiast kredyty frankowe dawno juz przewalutowane.

Tu chodzi o Polske panowie, i o to żeby polski Sejm uchwalał ustawy w interesie nas Polaków, a nie zagranicznych koncernów i państw.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 10:50  
"Fakt": Mimo zagrożenia ze strony mafii, BOR nie ochrania byłego szefa CBA

Odwołany ze stanowiska szefa Centralnego Biura Antykorupcyjnego Paweł Wojtunik został pozbawiony ochrony Biura Ochrony Rządu - donosi "Fakt". Jak zaznacza gazeta, ochrona przysługiwała Wojtunikowi dlatego, że "gangsterzy wydali na niego wyrok śmierci"

Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome

Taka kraj ...

Coś słyszałem że PiSowi brakuje ludzi do roboty...nikt nie chce "tyrać" za 6 tyś zł ...WTF ? czyżby zatrudnili gangsterów ? a może trafi się jakiś idiota ze Stalowej ? Czarnecki dziś się motał w tej sprawie nie wiem

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 10:58  
Marku, wybierz się na Węgry, rozejrzyj się i porozmawiaj z ludźmi. A potem pieprz głupoty.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 11:13  
A ty siedź tu i dalej pieprz głupoty jak masz spraną banie. Jeden więcej krzykacz jeden mniej, to żadna różnica.
Specjalnie dla Ciebie artykuł z ulubionej przez ciebie wyborczej:

http://wybor(...)cts=true

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 11:28  
Widzisz, ja nie muszę opierać się na tym, co w takich czy innych mediach mówią/piszą.
Byłam, widziałam, rozmawiałam. Zresztą nie tylko na Węgrzech. Polecam również wycieczkę do Grecji np. (nie wakacje all inclusive bez wychylania głowy z hotelu). Może trochę zmieni ci się optyka.

Super, ze Orban splacil długi. Dowiedz się jakim kosztem. Albo raczej czyim. I ponownie zachęcam, choćby przejedz się po tym kraju. Cofniesz się w czasie o jakieś 20 lat, zapewniam.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 12:41  
Spoko mik, wiem, że sie boisz. Masz pewnie rodzine, jakieś dochody, małą stabilizacje, a media wściekle atakują i wieszczą codziennie nadchodzącą katastrofę Polski.
Jeśli nie bierzesz łąpówek, nie siedzisz na jakimś stołku z nadania PO i po znajomości to nic ci nie grozi.
W razie czego informuj nas na forum co takiego sie zmieniło w twoim zyciu na gorsze po objęciu władzy przez PIS.

Oczywiście oprócz dyskomfortu psychicznego po włączeniu telewizora.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 13:07  
Tak jak niektóre głosy zauważyły, należy zrobić porządek w wymiarze sprawiedliwości i w innych sferach. Ale to co robi PiS to jak najgorszy wariant reformy Balcerowicza - zniszczyć wszystko i na ruinach zbudować nowe. Nowe wcale nie znaczy lepsze - skąd nowe kadry mają wiedzieć co to jest uczciwa praca i prawo, jeśli nowe powstaje poprzez łamanie prawa. Prawa które jest często wypaczane ale nie jest najgorsze. Największym problemem są kadry które je interpretują. Czego nauczą się od PiS - niczego lepszego niż od PO. Czy to jest ta "Dobra zmiana" PiS

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 13:10  
No widzisz, nie potrafisz się odnieść. Cały czas te same dyrdymaly.

Co mnie osobiście dotknęło? Np. już niedługo z własnych podatków będę sponsorowac kogoś, kogo nie chce, bo nie zasługuje (500zł na dziecko), a moja siostra być może straci szansę na in vitro. Moje dziecko będzie niepotrzebnie 4 lata nudzić się w przedszkolu, a potem czytać w szkole przestarzałe lektury, z których niewiele już zrozumie, bo nijak mają się do obecnych realiów czy języka polskiego choćby. Oczywiście bardzo mnie cieszy również przywrócenie słodyczy do menu przedszkolnych, panie kucharki już zacierają ręce. Zamiast wymyślać jakieś dziwne marchewkowe muffiny czy owocowe musy z kaszą znów będą mogły po prostu dac naszpikowany cukrem i chemią serek/jogurt. I z głowy.
Nie chce mi się dalej pisać, naprawdę szkoda moich nerwów. A to dopiero początek.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 13:26  
To, ze straci szansę na in-vitro, to tylko się cieszyć, bo nie będą przy tym ginęły inne bezbronne dzieci i nie będzie się ich mroziło.
Będzie miała za to szansę na naprotechnologię! Całkowicie moralną!

"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 13:45  
Weź pod uwagę, że to twoje jedno dziecko nie wyrobi na emerytury twoje i mężusia.

Dziecko to inwestycja. Wiedzą to dobrze Anglicy, którzy na dzieci polskich emigrantów płacą 300-400 funtów zasiłku na mc i nie żałuja, bo wiedzą, że ich emerytury nie wezmą sie z nieba.
A nam groziło podwyższanie wieku emerytalnego do 90 latumiech

Żałujesz biedniejszym rodzinom 500 zł?
Tak myślała polska szlachta przed zaborami, byle sie nachlać tu i teraz, byle jak najwięcej zostało w komorze i nie płacić podatków do kasy króla. I tak to sie potem skonczyło.

A zdolniejsze dzieci juz za komuny szły do szkoły w wieku 6 lat, da sie to indywidualnie załatwić. Dziecko miało roczek dzieciństwa mniej, ale mamusie były dumne z mądrej pociechyumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 14:03  
Nie mam jednego, a dwoje dzieci panie Marku.

I tu znów pytanie, jak moje wcześniejsze - znasz jakiegoś Anglika? Mam to szczęście, że obracam się w miedzynarodowym towarzystwie. Znajomi Anglicy wcale nie cieszą się, że muszą utrzymywać dzieci polskie i muzułmańskie, możesz mi wierzyć.
Ale jeżeli wspominasz już o innych krajach, proszę dowiedz się ile kosztuje w UK przedszkole albo np. jak wygląda tam prawo pracy...
Co do wieku emerytalnego, proszę wskaż kraje, które będą miały niższy jeśli PIS spełni obietnice.

Absolutnie niczego nie żałuję biedniejszym rodzinom. Wręcz przeciwnie, wspieram jak mogę, dobrowolnie. Żałuję patologii, leniom i bumelantom. W innym wątku wspominałam o swojej kuzynce - 3 dzieci, każde z innym ojcem, każdy to kryminalista, ona nie pracowała NIGDY. Teraz dostanie 1500zł i myślisz, ze to zachęci ją do podjęcia pracy? No nie sądzę. A ja nie chce się składać na takich ludzi. Zbyt dużo i ciężko pracuję.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 14:11  
rsta, nie narzucaj innym swojego światopoglądu. Póki co nie jesteśmy jeszcze państwem wyznaniowym, choć pan Sellin już się zaczyna rozpedzac...
Ich problem jest natury medycznej, naprotechnologia ani inne czary mary nie są w stanie im pomoc. Takie są fakty.

Akurat nasza ustawa o in vitro jest bardzo restrykcyjna i nie pozwala na mrożenie nieograniczonej ilości zarodków. A ich miliony giną w sposób naturalny, bo tak to wygląda, nie z każdego jest dziecko.
Dziwne, że Kiedy ronilam nikt nie traktował tego, jakbym traciła dziecko. Coś było, spuscilam w kiblu, potem mnie wyskrobali i po problemie.

Prywatna wiadomość 

«« « ... 137 138 139 140 141 142 143 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »