NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 138 139 140 141 142 143 144 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Konto zawieszone
ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 14:21  
CYTAT (mik8)
Nie chce mi się dalej pisać, naprawdę szkoda moich nerwów. A to dopiero początek.

Tu się nie ma czym denerwować umiech Tu trzeba z tego czerpać przyjemność ...

​Trzy główne grupy polityczne chcą omawiać sytuację Polski na forum PE

Europejska Partia Ludowa, Socjaliści i Liberałowie chcą, by na najbliższej sesji PE podniesiony został temat sytuacji w Polsce w związku z wydarzeniami, jakie miały miejsce po objęciu rządów przez PiS - wynika z informacji PAP z PE. To histeria - uważa PiS.

Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome

Ciekawe ile jeszcze trzeba by zaczęli traktować nas jak Białoruś ? C z naturalnych przyczyn zostanie okrzyknięte ... Jak ? ... WINA TUSKA smiech2 Po Trybunale zapewne zaczną majstrować przy PKW ... o ile zakład ? smiech2 A tępaki będą klaskać ...jak w cyrku

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 14:21  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 14:23  
mik8 to nie jest tylko światopogląd, to jest nauka!

CYTAT
Jest niepodważalnym faktem naukowym, że życie ludzkie zaczyna się w momencie poczęcia. Trzeba pamiętać, że w metodzie in vitro, aby powołać do życia jedno dziecko, niszczy się statystycznie od pięciu do sześciu innych istnień ludzkich.

lek. med. Tadeusz Wasilewski, Białystok

Poczytaj sobie:
http://www.milujciesie.org.pl/nr/rodzina/in_vitro_zycie_kosztem.html

"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 14:32  
CYTAT

mariusz12879 odniesiesz sie do tematu Morawieckiego? Wiktora nie posądzam o własne zdanie w temacie. Pewnie szuka co by tu wkleić i nie może biedny znaleźć.

Jak znajdę chwile wolnego czasu to się odniosę, wy dwaj to tego wolnego czasu macie w nadmiarze bo ciągle coś piszecie na tym forum, chyba że tak jak ktoś wcześniej wspomniał " wam za to płacą" , nawet zaczynam wam zazdrościć. Chociaż jak znam życie to pewnie lekko wam nie jest,

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 14:56  
CYTAT
Nie mam jednego, a dwoje dzieci panie Marku.

I tu znów pytanie, jak moje wcześniejsze - znasz jakiegoś Anglika? Mam to szczęście, że obracam się w miedzynarodowym towarzystwie. Znajomi Anglicy wcale nie cieszą się, że muszą utrzymywać dzieci polskie i muzułmańskie, możesz mi wierzyć.
Ale jeżeli wspominasz już o innych krajach, proszę dowiedz się ile kosztuje w UK przedszkole albo np. jak wygląda tam prawo pracy...
Co do wieku emerytalnego, proszę wskaż kraje, które będą miały niższy jeśli PIS spełni obietnice.

Absolutnie niczego nie żałuję biedniejszym rodzinom. Wręcz przeciwnie, wspieram jak mogę, dobrowolnie. Żałuję patologii, leniom i bumelantom. W innym wątku wspominałam o swojej kuzynce - 3 dzieci, każde z innym ojcem, każdy to kryminalista, ona nie pracowała NIGDY. Teraz dostanie 1500zł i myślisz, ze to zachęci ją do podjęcia pracy? No nie sądzę. A ja nie chce się składać na takich ludzi. Zbyt dużo i ciężko pracuję.

Gratuluje znajomościumiech

Ja pracowałem w Anglii, teraz też obracam się w środowisku międzynarodowym ale za dopust boży tego nie uważamumiech

Kto na co chce płacić podatki to kwestia światopoglądowa i tu nie ma co sie spierac. Ja ze swojej strony chce płacić podatki na dzieci z rodzin niżej sytuowanych, bo nie sa one niczemu winne i byc może kiedys cos fajnego skonstruuja lub będa wywozic śmieci spod mojego domu jak będę dziadkiem.
Jestem jednak w stanie zrozumieć twoja egoistyczna postawę, która w naszym narodzie nie jest rzadkością.

Ale wracając do tematu daj mi znać jeśli twoje obciążenia podatkowe wzrosną z tytułu dojścia PISu do włądzy, a nie tylko, że strumien kasy z podatków mniejszym strumieniem popłynie do znajomego biznesu, a większym do biednych dzieci.

Tak sie składa, że idee solidaryzmu społecznego i wrażliwości chrześcijańskiej sa mi bliższe niż zasady drapieżnego kapitalizmu i tu sie na pewno nie zgodzimy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 15:03  
Tyle że te 500 złotych to tylko zasłona. Realnie ma odciągnąć uwagę od walki o kasę o wpływy jaką toczy dziś PiS. Jak znam życie to te 500 zł będzie podlegało takim ograniczeniom, że niewielu będzie się należało. Albo zmniejszy im inne socjalne dodatki. Starym powiedzeniem kończę: Jak rząd mówi że da to MÓWI. Jak mówi że zabierze to już zaczął zabierać.

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 15:06  
No to pocieszyłeś mik, ale teraz proponuję poczekajmy na faktyumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 15:31  
No przecież już przyznali sami, że ci biedniejsi stracą cześć zasiłków, bo te 500zł będzie wliczane do dochodu.

Marku, mnie nie podniecają znajomości jako takie. Natomiast cieszy mnie to, bo to szalenie interesujące moc dowiedzieć się jak gdzie wygląda życie biorąc pod uwagę przeróżne aspekty, od polityki czy gospodarki zaczynajac, a na sprawach obyczajowych czy choćby rozrywce kończąc.
Bardzo pouczające i poszerzające horyzonty.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 17:15  
No to też jakby dobra wiadomość dla Ciebie, ale przestańmy gdybać i straszyć się co będzie.
Ja tu jestem, nigdzie się nie wybieram i jestem gotów przedyskutować konkretne fakty i posunięcia nowego rządu jak tylko one nastąpią, włącznie z listą lektur jakie będą musieli przeczytać nasi milusińscy, bo to zdaje się jest najnowsza katastrofa narodowa.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 17:45  
juz niedlugo opisze wam dzialalnosc tych bo,,ch,,aterow PISDUPCOW , na naszym podworku , obiecuje ze bedzie bomba na skale calego kraju ...przedstawie wam, z pomoca diennikarzy jak sprzataja bardzo dobrze prosperujacy interes na naszym lokalnym rynku pracy i imie JEDNEGO WLADCY...mysle mimo wszystko da wam to (MAREK , WIKTOR) chociaz maly argument do chwilowego zastanowienia sie ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 19:05  
Za poprzedniego PiS, wiele biznesów poszło się j..ć wraz z katastrofą Tupolewa. Sam pamiętam jak obserwowałem jak rozwijały się firmy z niczego, jak w cuglach wygrywały przetargi. A potem nagle jak ręką urwał. Spodziewam się podobnej cudownej prosperity już niedługo u dobrze powiązanych z partią rządzącą.

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 19:09  
Przeczytałem Niemiec twoją wypowiedz trzy razy i nijak nie mogę pojąć tego bełkotu, bądź tak łaskaw i wytłumacz co miałeś na myśli. Chyba ze to jakieś żale w stanie upojenia alkoholowego uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 20:05  
Niemcowi chyba jak ręką urwał się filmumiech.
Jak wytrzeźwieje to wytłumaczyumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 21:10  
Wyjaśniam, dla mniej domyślnych:
W katastrofie smoleńskiej zginęło kilku patronów biznesu. Bardzo dochodowe firmy z nimi związane popadły w problemy finansowe. Dla jeszcze mniej domyślnych firmy te działały w sferze zamówień publicznych. Teraz ta struktura zostanie odtworzona, oczywiście w ramach naprawy państwa.

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 21:28  
Podaj Niemiec jakieś nazwiska tych ofiar i nazwy firm z którymi były powiazane.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 22:03  
CYTAT

Trzy główne grupy polityczne chcą omawiać sytuację Polski na forum PE

Europejska Partia Ludowa, Socjaliści i Liberałowie.

Na jakim bananowcu trzeba urosnąć żeby wątpić :szok:

Nigdy nie przestaną zwalczać każdego kto stoi na drodze do zwycięstwa międzynarodówki

Francuskie skrajnie lewicowe partie szukają sposobu, by zatrzymać wzrost popularności prawicowego Frontu Narodowego.

Partia Socjalistyczna (PS) już poinformowała, że w drugiej turze wyborów regionalnych we Francji wycofa swoje listy z dwóch kluczowych regionów, by zablokować wygraną partii Le Pen. Liderka Frontu Narodowego określiła takie zachowanie mianem "niedemokratycznego". - Jeszcze nie jesteśmy bezpieczni, szczególnie odkąd wybory są prowadzone w nieuczciwy sposób - oświadczyła w rozmowie z radiem RTL. - Wycofanie kandydatów w drugiej turze jest raczej nieuczciwe - dodała.

http://www.tvn24(...)847.html
" border="0" style="max-width:690px" alt="Obrazek" />

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 7 Gru 2015r. 22:23  
Obrazek

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 8 Gru 2015r. 08:16  
Obrazek

Naród wspaniały ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Gru 2015r. 08:18  
CYTAT
Podaj Niemiec jakieś nazwiska tych ofiar i nazwy firm z którymi były powiazane.

Po co, przecież nikt się tymi sprawami nie zajmuje. Myślisz że prokuratura odważy się ruszyć sprawę działaczy związanych z PiS? He he naiwny jesteś.

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 8 Gru 2015r. 08:26  
Stępień w 'GW': Do TK dotarła wiadomość, że premier Szydło osobiście zakazała publikacji wyroku Trybunału w Dzienniku Ustaw

CYTAT
Ubiegłotygodniowe orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego unieważniło wybór pięciu owych sędziów TK, których przegłosowało w Sejmie PiS. TK uznał za ważny wybór trzech sędziów jeszcze przez Sejm poprzedniej kadencji.

PiS to orzeczenie się nie podoba. - Z kręgów kancelarii premiera dotarła wczoraj do Trybunału Konstytucyjnego wiadomość, że premier Beata Szydło osobiście zakazała szefowi Rządowego Centrum Legislacji publikacji wyroku Trybunału w Dzienniku Ustaw - mówi w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej" prof. Jerzy Stępień.

http://m.tokfm.pl/Tokfm/1,109983,19309815,stepien-w-gw-do-tk-dotarla-wiadomosc-ze-premier-szydlo-osobiscie.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Jeśli to się potwierdzi to mamy dyktaturę.

PS.
el.Banan niebiorący udziału w wyborach nie mają prawa głosu. PO z PSL'em też miało władzę a głosowała na nich mniejszość. Takie zasady demokracji. Nie zmienia to faktu, że nie wolno łamać prawa.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 8 Gru 2015r. 08:42  
ok pełna zgodność ...dokładnie tak jest jak piszesz (może nie mają prawa głosu to lekkie przegięcie no ale ...)... tylko niech jedna pała z drugą mówi w telewizji pełnymi zdaniami... realia są takie jak na załączonym obrazku ... konstytucje poparło ponad 70% jak mnie pamieć nie myli ... dlaczego niespełna 25 uważa się za uprawnionych do jej łamania/zmieniania ?

Jak słucham Morawieckeigo jak mówi dobrze narodu ponad konstytucja i cytuje jakiegoś poetę sprzed (chyba) 250 lat to się zastanawiam (WTF) co poeta miał na myśli nie wiem

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Gru 2015r. 14:17  
Czyli powoli wyjaśniają się kulisy wyboru prezydenta i premiera. Musiał być wierny, ale również niezbyt ogarnięty aby nie bał się stanąć przed Trybunałem Stanu. Blokada druku informacji w Dzienniku ustaw na osobiste polecenie Premier Szydło, to sprawa bardzo poważna. Natomiast Prezydent brnie dalej w łamanie prawa oświadczając dzisiaj że zaprzysięgnie następnego nadmiarowego sędziego TK.

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Gru 2015r. 15:03  
Od 2007-2015 PO nie wykonała 49 orzeczeń TK ! Dzis naciska Dide,ze ten musi wykonac natychmiast !

Przez lata elity budowały legendę Wałęsy i niszczyły każdego, kto twierdził,ze to kapuś. Dziś, gdy okazało się, że nim był dalej nie przyjmują tego do wiadomości. Bo nie niszczmy bohatera ble,ble,ble
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Gru 2015r. 15:04  
Od 2007-2015 PO nie wykonała 49 orzeczeń TK ! Dzis naciska Dude,ze ten musi wykonac natychmiast !

Przez lata elity budowały legendę Wałęsy i niszczyły każdego, kto twierdził,ze to kapuś. Dziś, gdy okazało się, że nim był dalej nie przyjmują tego do wiadomości. Bo nie niszczmy bohatera ble,ble,ble
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Gru 2015r. 15:42  
CYTAT
Od 2007-2015 PO nie wykonała 49 orzeczeń TK ! Dzis naciska Dude,ze ten musi wykonac natychmiast !

Nie tyle nie wykonała ile została zmuszona do zmiany uchwał 49 razy. Natomiast twój kolega, a mój Prezydent Duda, nie dość że nie chce wypełnić orzeczenia ale dalej brnie w sprzeczne z nim decyzje.

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Gru 2015r. 15:55  
nie sądzę...

Prywatna wiadomość 

«« « ... 138 139 140 141 142 143 144 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »