|
|
|
Niekwestionowanym "królem spamu" na tym forum jest mirek777
Rekord spamu w kategorii "post pod postem" - 8 wiadomości jedna pod drugą (temat o PO) Rekord spamu w kategorii "ilość postów na stronie" - 16 wiadomości z 25 (także temat o PO) Liczby nie kłamią A wracając do PiS to znowu się obrazili, tym razem na Sikorskiego, który ośmielił się zasugerować że powinni się uczyć patriotyzmu http://wiado(...)dzi.html *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT Proszę bardzo - widać dla was są równi i równiejsi. mirek777....jak dla mnie nie ma różnicy ....zwróć może troszkę uwagę na swoje posty nie tylko w tym temacie ale ogólnie zanim capsem !!! będziesz wymagał korekty moderatora....może coś wtedy z tego pojmiesz...choć fakt i tak jest taki że niektórzy przesadzają....no ale jak już wspomniałam - jest PW , jest regulamin... " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Świetnym dowodem jak działacie , jest człowiek, który wypowiedział się przed Tobą. Zostaliśie powiadomieni o przestępstwie - iii CISZA!. Tak właśnie działacie. Nawet nie wiem, za co zostałem "publicznie upomniany" pod grożbą "banu". Po prostu nie próbujcie zgrywać sprawiedliwych i profesjonalnych. Prosty przykład : stronniczy MODERATOR.
Dla mnie PW - to ukrywanie niezadowolenia użytkowników. A Regulamin jest dla wybranych. W temacie "Uśmiechnij się" ten że "fractal" - zamieścił dwa obrazki obrażające uczucia religijne, każdego, kto ma w sobie odrobinę chrześcijaństwa. Jeden to przerobiona scena Drogi Krzyżowej, drugi to Matka Boska Smoleńska. I co? Czy wy wogóle przedladacie co tu jest zamieszczane???? Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT Dla mnie PW - to ukrywanie niezadowolenia użytkowników. A Regulamin jest dla wybranych. ...czuję się trochę urażona bo po pierwsze jestem za żeby forumowicze jawnie pokazywali niezadowolenie a dwa to zawiadomienie o "przestępstwie" o którym chcesz donieść jak najbardziej powinieneś również wysłać właśnie na PW - chyba nie myślisz ,że ktoś 24h na dobę czyta wszystkie posty,żeby o takowym się dowiedzieć...sorki ale od takich tematów masz również odpowiedni dział!!! więc to nie ten temat mogę napisać chcąc się wykręcić od odpowiedzi a tego nie robię więc......albo znajdź mi osobę na tym forum ,którą postraszyłam choć raz banem a łyso Ci będzie.... " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Był taki wątek "praca"
Oto cytat mojego wpisu, wraz z "notką" MODERATORA: "Taaaa - dla jednych już się zawalił, a innych musi kopnąć w tyłek Ruski lub Niemiec i wywalić leminga z ciepłej norki, żeby świat się dla takiego zawalił. A teraz do osoby, która założyła ten temat - wyślij mi na skrzynkę coś więcej o sobie, jakiś namiar, jeśli nie uda mi się pomóc Ci w znalezieniu pracy, to przynajmniej pomogę napisać porządne CV. //moderator mówiłem coś o boldzie ? Jeszcze raz nie zastosujesz się do zasad i będzie ban. " A oto kilka postów niżej w tym samym temacie wpis ZARZĄDU "sm": "wyczyściłem temat z wpisów nie na temat. mirek777 - publiczne ostrzeżenie. " A oto treść E-maila jaki otrzymałem po zawiadomieniu WAS o tym co zrobił "fractal" (jako "avatar" umieścił karykaturę Godła Państwowego): "Witam serdecznie, wszelkie dane i adresy IP użytkowników są przez nas zabezpieczane. Na wniosek odpowiednich organów jesteśmy w stanie je udostępnić. Jeżeli sprawa zostanie zgłoszona możemy z naszej strony zagwarantować współpracę. PS. zrzuty ekranu nie zostały załączone do maila. Pozdrawiam, D. C. www.StaloweMiasto.pl" Imię i nazwisko osoby która mi odpisała pozwoliłem sobie skrócić do inicjałów ze względu na ochronę danych osobowych. Dodam tylko że w e-mailu podałem całą formułę prawną zawiadomienia - a WY w moim mniemaniu wykręciliście się. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Niewyraźne pismo Kaczyńskiego kontra analfabetyzm i małostkowość Komorowskiego
To, co Komoruski, nazwał błędem ortograficznym u Kaczyńskiego , to wpadka dziennikarska "Super Expresu" - już wówczas udowodniono, że cała machinacja jest efektem niewyraźnego pisma Jarosława Kaczyńskiego i fałszerstwa dziennikarzy "Super Expresu" którzy przedłużyli ogonek litery "y" z wiersza wyżej, aby naszedł na niewyraźną literę "d", i tak stworzyli "objat" Uprzedając fakty, powiem że czekają nas w najbliższym czasie dwie duże prowokacje (chodzi oczywiście o ostudzenie nastrojów przez 10 kwietnia i jeszcze większe skłócenie Polaków) - z wielkim hukiem będziemy mieli "przeciek" rozmowy śp Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego ze swoim bratem, mający pokazywać jak bardzo rzekomo nasz Prezydent chciał wylądować - po raz trzeci będzie próba stworzenia afery wokół wykroczenia jakiego dopuścił się śp. major Arkadiusz Protasiuk (będzie szajka fałszerzy faktur) Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Po czynach ich poznacie – prawie wszyscy ludzie Kaczyńskiego
Milewski Jerzy, mianowany w pażdzierniku 2006 r. przez ministra Jasińskiego z PiS prezesem Polskiego Holdingu Farmaceutycznego. Jako prezes największej hurtowni farmaceutycznej Pharmag w latach 2002 – 2003 doprowadził ją do bankructwa (wierzycielom był winien ok. 150 mln zł). Od trzech lat z Pharmagiem procesuje się pomorski oddział NFZ, któremu jest winien 8 mln zł. Minister zdrowia Bolesław Piecha z PiS spokojnie oświadczył, że „… pan prezes Milewski pozbył się już udziałów w Pharmagu, a poza tym nie ma długów, więc wszystko w porządku”. Ast Marek, z rekomendacji PiS mianowany w grudniu 2005 na stanowisko wojewody lubuskiego, wiceprezes lubuskiego PiS. Złożył poręczenie za chłopaka oskarżonego o pobicie. Poręczył również za policjanta, który pod wpływem alkoholu spowodował wypadek i trafił do aresztu, gdzie spędził cztery miesiące. Obydwaj dzięki poręczeniom zostali wypuszczeni z aresztu wbrew ewidentnym dowodom. Gdy sprawa wyszła na jaw, Ast oddał się do dyspozycji władz krajowych partii. Mimo zapowiedzi, w sprawie Asta nie podjęto żadnych decyzji. Wręcz przeciwnie – spotkała go nagroda, bo dnia 22.08.2006 został posłem PiS w miejsce Kazimierza Marcinkiewicza. Dorn Ludwik, minister spraw wewnętrznych i administracji w rządzie Jarosława Kaczyńskiego, wcześniej marszałek Sejmu RP z rekomendacji PiS. Nie zgłosił, w przewidzianym prawem jednomiesięcznym terminie, że ma zarejestrowaną działalność gospodarczą (twierdził, że „zapomniał”). „Rzeczpospolita” zwróciła się w tej sprawie do pełnomocnika rządu do spraw przygotowania programu zwalczania nadużyć w administracji publicznej, Mariusza Kamińskiego (późniejszego szefa CBA), nie ujawniając, że chodzi o Dorna. Kamiński podkreślił, że każdy parlamentarzysta powinien ujawnić w oświadczeniu majątkowym posiadanie firmy. Podobnego zdania był szef Sejmowej Komisji Etyki, który zaznaczył, że komisja może zająć się sprawą, jeśli tylko dowie się o jej istnieniu. Dnia 13.12.05 Dorn deklaruje, że wytoczy „Rzeczypospolitej” proces za nazwanie go przedsiębiorcą. Następnie 14.12.05 – „Rzeczpospolita” publikuje kopię dokumentu wystawionego przez Biuro Działalności Gospodarczej Urzędu Miasta Warszawy, wydanego 2 listopada 2005 r., w którym znajduje się zdanie: „[...] zaświadcza się, że przedsiębiorca Pan(i) Ludwik Dorn (tu adres) jest wpisany do ewidencji działalności gospodarczej (…) pod numerem 81151.” W ewidencji urzędu wpis o działalności Dorna istniał jeszcze pod koniec stycznia 2007 roku. Dnia 17.06.2007 Marszałek Dorn wraz z delegacją posłów i urzędników z mnisterstwa gospodarki, udał się z pięciodniową wizytą oficjalną do Korei Południowej, w celu zacieśnienia współpracy gospodarczej i parlamentarnej oraz utrwalenia kontaktów politycznych, a także zwiedzenia stadionu, wybudowanego na mistrzostwa świata w piłce nożnej w 2002 r. W składzie delegacji znalazła się pani Izabela Śmieszek-Dorn, aktualna małżonka marszałka, która jako malarka, wizażystka, charakteryzatorka i specjalistka od body-paintingu, była niewątpliwie osobą niezbędną dla zapewnienia właściwego wizerunku członków delegacji. Dnia 21.06.2007 roku, rzecznik marszałka Dorna, Witold Lisicki poinformował, co następuje: „Pani Izabela Śmieszek-Dorn, została na Daleki Wschód oficjalnie zaproszona. [...] Koszty pobytu delegacji pokrywają gospodarze. [...] Podatnicy nie stracili też nic za przelot, bo rządowy samolot leciał z marszałkiem i nie ma to wpływu na cenę przelotu, gdy jest na pokładzie żona marszałka.” Ps „PiS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczenia krzywd. [...] Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PiS. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza.” (Jarosław Kaczyński w RMF FM, marzec 2005 r.) „Nie ma afer, my jesteśmy pierwszą władzą, która afer nie organizuje – i jednocześnie pierwszą władzą, która reaguje na zło we własnych szeregach, prawo jest jedno dla wszystkich.” (Jarosław Kaczyński na konwencji samorządowej PiS w Radomiu, 30.06.2007). "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Dlaczego nie ma śledztwa ws inwigilacji śp Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego i jego żony?
Już wiadomo. Ponieważ prokurator, który zajmował się tą sprawą, przyjął założenie że przestępstawa nie było (tzn takie fakty nie miały miejsca). Ot pomyślał tak sobie, i tak zrobił Nie wszczynając śledztwa, nie sprawdzając dowodów, przyjęto w ciemno założenie że nikt nie podsłuchiwał. Takie mamy w Polsce niezależne sądy i prokuratury. Marta Kaczyńska już złożyła zażalenie. Dodajmy jeszcze że prokurator oddalił postawione wcześniej zarzuty Adamowi S. - w sprawie wpływania na dyrektora krakowskiej skaróbówki aby ten darował Rafinerii Trzebinia podatek VAT na sumę 900 milionów PLN. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Gosiewski Przemysław Edgar, ś.p. były poseł PiS, czołowy ideolog PiS, minister w Kancelarii Premiera Jarosława Kaczyńskiego. Poseł na Sejm IV, V i VI kadencji z listy Prawa i Sprawiedliwości, minister-członek Rady Ministrów oraz wiceprezes Rady Ministrów rządzie Jarosława Kaczyńskiego, przewodniczący klubu parlamentarnego PiS.
Urodził się w Słupsku, ale swe młodzieńcze lata spędził w Darłowie; mieszkał w Warszawie, aczkolwiek podaje Darłowo jako miejsce zamieszkania. Ojciec był nauczycielem historii, należał do PZPR. Matka jest pediatrą – nie udzielała się politycznie, ale kandydowała w wyborach samorządowych w 2006 do Rady Powiatu w Sławnie. Przemysław Gosiewski jest byłym mężem posłanki V kadencji Małgorzaty Gosiewskiej. Z drugą żoną, Beatą, ma dwoje dzieci. W latach 1983-1989 studiował na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Gdańskiego. W 1989 uzyskał absolutorium. Tytuł magistra otrzymał W 1997r. łącznie, studia zajęły mu 14 lat. Krótko przed wyborami w 2001 r. poseł Gosiewski dostał od SKOK wysoką pożyczkę, której raty były wyższe niż jego ówczesne dochody. Niedługo po wyborach pan poseł przeprowadził w Sejmie korzystną dla tej instytucji ustawę o SKOK-ach. Indagowany przez dziennikarza Mariusz Kamiński, nie wiedząc, o kim mowa, bez namysłu zadeklarował, że sprawa kwalifikuje się do CBA. Obecnej (Beata) i byłej żonce(Małgorzata) ś.p poseł Edgar Gosiewski załatwił rządowe posadki: była żona pełniła funkcję zastępcy dyrektora Klubu Parlamentarnego PiS a obecna pracuje w Agencji Rynku Rolnego. Zapytanie nr 2496 do ministra obrony narodowej w sprawie odznaczenia pilota prezydenckiego samolotu, kpt. Grzegorza Pietruczuka, srebrnym krzyżem za zasługi dla obronności. Uzasadnienie Według informacji prasowych i wywiadu, jakiego szef MON udzielił dla Radia Zet 19 września br., kpt. Grzegorz Pietruczuk został odznaczony srebrnym krzyżem za zasługi dla obronności. Wedle słów szefa MON pilot otrzymał medal za ˝przestrzeganie procedur i poczucie odpowiedzialności za bezpieczeństwo czterech prezydentów na pokładzie˝. Ministrowi chodziło o lot, jaki wykonał prezydencki TU- 154 na Kaukaz 12 sierpnia br. Planowo samolot miał lądować w Azerbejdżanie w Ganji, ale prezydent RP podjął decyzję o locie do Tbilisi. Pilot odmówił zmiany kierunku lotu. Decyzja pilota doprowadziła do licznych komplikacji w wizycie czterech prezydentów w Gruzji. Przejazd drogą do Tbilisi był bardzo niebezpieczny i sprowadzał realne zagrożenie dla osób w nim uczestniczących. Według doniesień medialnych obawy pilota o stan techniczny lotniska w Tbilisi były całkowicie nieuzasadnione i można było na nim bezpiecznie wylądować. Proszę wobec tego Pana Ministra o odpowiedzi na następujące pytania: 1. Czy pilot ma prawo odmówić wykonania rozkazu zwierzchnika Sił Zbrojnych RP? 2. Czy odznaczenie pilota za de facto zaniechanie działania tak wysokim odznaczeniem państwowym jest zgodne z obowiązującymi procedurami? 3. Czy Minister, podejmując decyzję o odznaczeniu, chciał pokazać, iż będzie premiował w przyszłości przypadki niesubordynacji, tchórzostwa i odmawiania wykonywania rozkazów? 4. Czemu sprawa odznaczenia pilota została tak nagłośniona w mediach przez szefa MON? Czy był to kolejny element prowokacyjnej polityki rządu wobec prezydenta RP? 5. Czy zbadano przebieg wydarzeń w kabinie pilotów i zgodność podejmowanych przez nich decyzji z obowiązującymi procedurami? Jakie są wnioski z tej kontroli? 6. Czemu szef MON nie odznaczył innych członków załogi? 7. Jak MON zamierza reagować, jeśli w przyszłości będą powtarzać się tego typu przypadki odmawiania zmiany kierunku lotu? Z wyrazami szacunku Poseł Przemysław Gosiewski Kielce, dnia 23 września 2008 r. Zginął w katastrofie lotniczej pod Smoleńskiem 10 kwietnia 2010 roku "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Ciekawostka : Adam Bielan przejął stronę formacji PJN, czyżby był kretem Kaczyńskiego w ich szeregach?
Dostęp do strony partii http://www.polsk(...)jsza.pl/ ma tylko on. PJN wykupiło nową domenę Stronapjn.pl a na starej stronie są głównie newsy z Bielanem w roli głównej. *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
To nie tak - PJN wyrzuciło Bielana (dlaczego? - nie wiem) i padło tam wiele słów, których paść nie powinno. Dopiero potem przypomnieli sobie, że on administruje ich stroną i tylko on ma do niej hasła na serwer. Bielan, po tym co usłyszał od Kluzik-Rostkowskiej stwierdził, że haseł nie da i zaczął tam zamieszczać niepochlebne opinie o PJN. Ta grupka zdrajców po prostu wpadła we własne sidła.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Bazę danych i adresy wszystkich zwolenników też im dmuchnął. To tylko pokazuje jak niepoważne jest to całe PJN.
No, ale zawsze miło popatrzeć dla odmiany jak kaczyści naparzają się między sobą *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Jestem pewien ,że jeszcze pokornie wrócą do watahy , zapomną , że Kartofel II nazywał ich "butami" a Hofman "planktonem" . Nasi tak zwani politycy są gotowi zrobić wszystko , że by tylko utrzymać się choćby na jakimś poziomie władzy .
|
|
|
|
|
Nowy film Gazety Polskiej.tv "10.04.10"
Jadwiga Kaczyńska po raz pierwszy zabrała głos w sprawie skandalicznego sposobu prowadzenia (a właściwie nie przowadzenia) śledwtwa w sprawie "katastrofy" smoleńskiej. "- Zginęli ludzie, którzy byli na czele państwa, i państwo się o nich nie upomina. To znaczy, że tego państwa właściwie nie ma, to znaczy nie ma rządu – twierdzi Jadwiga Kaczyńska." http://www.youtube.com/watch?v=C6C83_eGXa0&feature=player_embedded Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Od kiedy to pani Kaczyńska jest autorytetem w sprawie katastrof lotniczych?
Może 80 letnia emerytowana nauczycielka polskiego powinna nadzorować to śledztwo ? *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Jako matka i teściowa ofiar "katastrofy" ta starsza pani ma pełne prawo do publicznego wyrażania opinii. Jako matka zabitego Prezydenta RP - ma szczególne prawo. Nie zauważyłem aby wdawała się w szczegóły techniczne, a brak śledztwa i mataczenie widzi każdy, kto się tym tematem naprawdę interesuje.
Polecam obejrzenie tego filmu. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
W sumie nie ma co sie jej dziwić.
W takim wieku zdarza się gadać od rzeczy, a pewnie jej synek naopowiadał jak nam "ruskie prezydenta zabili". A śledztwo chyba jednak było, jeśli mnie pamięć nie myli. *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Widzisz świat w Tuskowych okularach (właściwe to Ostachowiczowych) i nie wiem co by mogło to zmienić "fractalu - nietykalny"
Polecam też film "Krzyż" - Ewy Stankiewicz. Baaardzo niewygodne fakty i wypowiedzi Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Górski Tomasz, poseł PiS z Poznania. Podejrzany o to, że w latach 1999 – 2000 wyłudzał gotówkę od firmy CLA, załatwiając kredyty na fikcyjne zakupy towarów przez podstawione osoby, w sklepach meblowych należących do jego rodziny. Śledztwu w tej sprawie ukręcono łeb, ale po publikacji w dniu 07.03.2006 w „Głosie Wielkopolskim”, zostało ono wznowione. Poseł PiS jest monarchistą. Zabłysnął jako autor propozycji, by Sejm intronizował Chrystusa Króla jako władcę Polski. W listopadzie 2009 roku poseł Górski zasłynął tym, że na forum Sejmu, w oficjalnym wystąpieniu, wyraził pogląd, że „Obama to nadchodząca katastrofa, to koniec cywilizacji białego człowieka.” „ Głosami wyborców Obama, czarny mesjasz nowej lewicy, zgniótł kandydata Republikanów Johna McCaina. Już niedługo Ameryka zapłaci wysoką cenę za ten grymas demokracji – mówił dalej Górski. Gdy biedne, czarne przedmieścia wielkich amerykańskich miast zawyły z radości, gdy przeważnie lewicowo-liberalni studenci zatańczyli w korowodzie zwycięstwa, konserwatywna, tradycyjna Ameryka przeżyła szok i rozczarowanie. Jej prezydentem, głową największego na świecie mocarstwa został kumpel lewackiego terrorysty Williama Ayersa, polityk uważany przez republikańską prawicę za czarnoskórego kryptokomunistę – mówił Górski. Czy jednak Górski jest w PiS osamotniony? Podobne poglądy na temat Obamy można było przeczytać choćby w „Naszym Dzienniku” („Rusza ofensywa lewactwa”, „Wspieranie cywilizacji śmierci”), z którym sympatyzuje wielu polityków PiS. A Górski, mówiąc: „Obama to nadchodząca katastrofa, to koniec cywilizacji białego człowieka”, zaznaczył, że cytuje klubowego kolegę Stanisława Piętę.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Polityk partii patriotów i miłośników pokoju i pojednania Adam Hofman dziś rano w tvn24 przemówił typowym dla PiSu językiem miłości: "Odstrzelić Niesiołowskiego"
Platforma Obywatelska złoży do Komisji Etyki Poselskiej wniosek o ukaranie posła PiS Adama Hofmana, za to, że dzisiaj w rano w TVN 24 powiedział, że po wykluczeniu posła Roberta Węgrzyna z PO, w kolejce czeka Stefan Niesiołowski. - Trzeba by go odstrzelić - dodał. Hofman w TVN24 komentował decyzję o wykluczeniu z PO Roberta Węgrzyna (m.in. za jego wypowiedź o homoseksualistach). Jak ocenił, Węgrzyn "poleciał za głupotę". Po czym dodał: "Ale jakby tak wyrzucać za głupotę, to by dużo ich (członków PO - red.) nie zostało. Niesiołowski w kolejce, trzeba by go odstrzelić. Gdyby spojrzeć na jego wypowiedzi, to pewnie moglibyśmy książkę z tego zrobić". Słowa te wywołały oburzenie w szeregach Platformy Obywatelskiej. Szef zespołu szybkiego reagowania partii Paweł Olszewski określił słowa Adama Hofmana jako "skandaliczne". - To poniżej jakiegokolwiek poziomu - stwierdził. Jak dodał, w przypadku Hofmana mamy do czynienia z "recydywą". - Adam Hofman już raz został ukarany przez Komisję Etyki za wypowiedź o Januszu Palikocie, że należałoby go powiesić na najbliższej gałęzi. Uważamy, że tego typu wypowiedzi uwłaczają polskiemu parlamentowi i parlamentarzystom - stąd ten wniosek - powiedział Olszewski. (onet.pl) Dobre Swoją drogą co politycy PiSu robią w TVN24? Przecież to kłamliwe media na usługach obcych agentur i szatana PS. Kaczyński zrzekł się immunitetu na potrzeby procesowania się ze swoim byłym koalicjantem Giertychem -> http://prawo(...)945.html *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Kaczyński Jarosław , były premier IV RP, najpierwszy Prawy i Sprawiedliwy, najprawdziwszy Polak. Bezkompromisowy i pryncypialny strażnik praworządności. Okazało się, że pan premier, do dnia 23.02.2007roku, nie wpisał do rejestrów korzyści (posła i premiera) informacji, że kieruje radami nadzorczymi dwóch fundacji – „Fundacji Prasowej Solidarności” oraz „Fundacji Nowe Państwo”, w których pełnił funkcję przewodniczącego rady. W prowadzonych przez Państwową Komisję Wyborczą rejestrach korzyści, w rubrykach dotyczących pracy w fundacjach, Jarosław Kaczyński napisał krótko – „nie dotyczy”.
Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ograniczeniu prowadzenia działalności gospodarczej przez osoby pełniące funkcje publiczne, art. 12: „ust. 4. Do Rejestru [korzyści] należy także zgłaszać informacje o udziale w organach fundacji, spółek prawa handlowego lub spółdzielni nawet wówczas, gdy z tego tytułu nie pobiera się żadnych świadczeń pieniężnych.” Kodeks Karny, art. 271: „§ 1. Funkcjonariusz publiczny lub inna osoba uprawniona do wystawienia dokumentu, która poświadcza w nim nieprawdę co do okoliczności mającej znaczenie prawne, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.” „§ 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.” „§ 3. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.” "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Fiasko Macierewicza w USA. Międzynarodowej komisji w sprawie katastrofy nie będzie.
(źródło : Polityka) *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Dąbrowski Wojciech, były szef warszawskiego PiS. Powołany w styczniu 2007r przez premiera Jarosława Kaczyńskiego na stanowisko wojewody mazowieckiego. Zatajając informację o tym, że policja zabrała mu prawo jazdy za przekroczenie liczby dozwolonych punktów karnych, pan wojewoda w 2004 r. wnioskował do wydziału komunikacji warszawskiego urzędu dzielnicy Praga-Południe, gdzie poprosił o wydanie mu wtórnika dokumentu. W rozmowie z dziennikarzami tygodnika „Wprost” Dąbrowski kilkakrotnie podawał różne wersje zdarzeń: że nie występował o wtórnik prawa jazdy, później, że występował, bo skradziono mu dokumenty („byłem napadnięty”), a wreszcie całą winę próbował zrzucić na urzędników i policjantów, którzy rzekomo mieli mu powiedzieć, że jego punkty karne zostały anulowane. Z kolei na konferencji prasowej w dniu 01.02.2007 r. wyjaśniał, że „Nie miał świadomości przekroczenia limitu punktów karnych” gdyż podczas kontroli policyjnych nie informowano go o przekroczeniu limitu punktów i „w dobrej wierze” złożył wniosek o wtórnik prawa jazdy, z powodu skradzionych dokumentów: „Od 1996 roku żyłem w świadomości, że posiadam uprawnienia do kierowania pojazdem. Dopiero występując o wtórnik prawa jazdy w 2004 r. dowiedziałem się o cofnięciu prawa jazdy.” We wniosku Dąbrowskiego o wydanie wtórnika, do którego dotarł „Wprost”, pan wojewoda napisał, że nie ma zatrzymanego prawa jazdy, nie ma cofniętego uprawnienia do kierowania pojazdami, a także że prawo jazdy zgubił. „Wprost” nieoficjalnie dowiedział się, że Dąbrowski już pięć razy bezskutecznie próbował zdać ponowny egzamin na prawo jazdy – trzy razy oblał go w 2004 roku i dwa razy w 2005 roku. Na wspomnianej konferencji prasowej Dąbrowski oznajmił, że złożył na policji fałszywe zeznanie, po tym, jak dziennikarze zwrócili uwagę, że we wniosku o wydanie wtórnika prawa jazdy napisał on, że zgubił je, a nie, że skradziono mu dokument i pytali, dlaczego skłamał. Jak się pan wojewoda wyraził, informację o zgubieniu dokumentu podał po to, aby „uprościć procedurę biurokratyczną”: „W rozmowie z osobami przed którymi składałem wniosek było powiedziane, że tak napisać trzeba, bo będzie szybciej wydane prawo jazdy. Żeby nie ściągać informacji ze Stegny Gdańskiej [gdzie Dabrowski był na urlopie], lepiej było napisać, że zgubiłem.”
Dnia 01 lutego 2007r.premier odwołał pana wojewodę ze stanowiska. W kwietniu 2007 r. prokuratura postawiła panu Wojciechowi zarzut poświadczenia nieprawdy i składania fałszywych zeznań, za co grozi kara do pięciu lat więzienia. W maju 2007 r., ex-wojewoda został członkiem rady nadzorczej warszawskiej spółki Radwar, która jest częścią państwowego potentata zbrojeniowego – Bumaru. Radwar specjalizuje się głównie w produkcji sprzętu wojskowego, w tym radarów i skomplikowanych rakietowych systemów przeciwlotniczych. Pytany o kwalifikacje do pełnienia funkcji w branży zbrojeniowej, pan Wojciech przyznał, że zawodowo się z tą branżą nie stykał, ale „od dawna interesuje się tematyką obronności”. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Jarosław Kaczyński zrzekł sie immunitetu, bo po pierwsze jest człowiekiem honoru (W PO takiego nie znajdziesz), a po drugie , chodziło o uniemożliwienie zrobienia przedstawienia medialnego....
Żałosne, jak człowiek który krytykuje wklejki u innych, sam zaczyna je robić...... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|