|
|
|
No cóż, już Platon wiedział, że demokracja to rządy głupców.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT W 2007 r. podczas konferencji związanej z obchodami 37. rocznicy Grudnia ’70 ówczesny premier Donald Tusk zapowiedział odszkodowania dla ofiar. Wtedy rozsierdziło to m.in. Jacka Kurskiego, który uznał, że chodzi o PR, nabijanie sobie „punktów medialnych i politycznych nad grobami u mogiłami”. Działacze PiS uważali, że możliwości odszkodowań daje ustawa uchwalona wcześniej z inicjatywy ich partii z myślą o wszystkich poszkodowanych przez system komunistyczny. Niektórzy deklarowali pomoc w uzyskaniu owych pieniędzy. Deklarowali, podkreślmy. Słowa aprobaty dla inicjatywy premiera Donalda Tuska popłynęły ze strony kancelarii prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Dziś pokazuje to różnicę między Lechem Kaczyńskim a jego prezydenckim uczniem. Na początku 2008 r. rząd PO-PSL przyznał zadośćuczynienia w wysokości 50 tys. zł. dla rodziców, małżonków i dzieci ofiar Grudnia ’70. Wszystko, o czym zapomniał Andrzej Duda, lżąc III RP, http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1644668,1,wszystko-o-czym-zapomnial-andrzej-duda-lzac-iii-rp.read "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT No cóż, już Platon wiedział, że demokracja to rządy głupców. Jeszcze przed wojną były dyskusje na temat demokracji i zadawano pytania czy to dobrze, żeby głos sprzątaczki był równy głosowi wyborczemu profesora uniwersytetu. A Twój głos mik, pracującej na etacie kobiety z podkarpacia może równać sie głosowi profesora uniwersytetu? |
|
|
|
|
Marek370 nie czujesz sie oszukany? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Tym co powiedziała?
"Olga Tokarczuk stwierdziła w wywiadzie, że Polacy powinni pamiętać, że byli "właścicielami niewolników" i "mordercami Żydów". |
|
|
|
|
Marek370 nie o tym. Obejrzałeś filmy Podziemna TV?
https://youtu.be/dCxAmFOWfH0 https://youtu.be/ujsCGgFCLJo Obejrzyj. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Myślałem, że to Niemcy mordowali Żydów.
Zwykła zdzira. Na tyle na ile znam Ślązaków, to już oni sie nia zajmą. Ich dziadkowie ginęli za Polskę w powstaniach. Jakby ta zdzira napisała o brutalności policji żydowskiej w getcie to już by więcej nic nie wydała. |
|
|
|
|
Jeśli chodzi o obietnice to nie masz nic do powiedzenia. Jak cię dymają to ty odwracasz głowę. OK. Można i tak.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Cóż za mowa miłości, jak ulał wpasowuje się w ten świąteczny czas.
Moja nieżyjąca już babcia czasem opowiadala mi o wojnie. I właściwie to nie widzę wielkiej rozbieżności między tym co mówiła ona, a tym, co powiedziała pani Tokarczuk. Zresztą moją babcia zmarła jako zagorzala antysemitka. I wielbicielka Tadeusza Rydzyka, gorliwa katoliczka. Czy to aby nie powinno się wykluczać? Co do odp na twoje pytanie Marku, to nie chodzi o zajmowane stanowisko, a raczej inteligencję, wiedzę specjalistyczna, wrażliwość społeczną i takie tam. Także mój głos nie zawsze jest równy glosowi profesora uniwersytetu. Czasami powinien mieć mniejszą moc, a czasami przeciwnie. Tak to widzę. Natomiast ciekawi mnie skąd to założenie, że pracuje na etacie i jestem z podkarpacia ;-) |
|
|
|
|
Andrzejek o dymaniu to porozmawiaj z bananem, to jest wasza mowa miłości
|
|
|
|
|
Dzień Dobry
Urzędnicy szefa MON Antoniego Macierewicza weszli z żandarmerią do Centrum Kontrwywiadu NATO Urzędnicy szefa MON weszli z Żandarmerią Wojskową do Centrum Kontrwywiadu NATO Wszystko działo się o 1.30 w nocy Szef MSZ: Chodziło o wymianę urzędników na tych z dostępem do informacji niejawnych więcej TU Dzień bez dania dudy przez Jarosława to dzień stracony ... Dzień bez palenia się ze wstydu PiSoskich lemingów również ps.od Banana to się odpie.... a jak chcesz się z kimś umówić to masz tam kilku "userów" zapewne chętnie cię przytulą do piersi i nie tylko ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Oho, zmywam sie stąd bo zrobiło się tłoczno.
Jeszcze coś złego mnie tu spotka mik zostawiam cie z kolegami i ich mową miłości. |
|
|
|
|
Jak już pisałem szukasz "miłości" nie ten adres ...
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Marku, mnie w to nie mieszaj. Już kilkanaście postów wcześniej pisałam, że ta dyskusja zeszła na psy i dotyczy to obu stron.
|
|
|
|
|
CYTAT (Marek370) Andrzejek o dymaniu to porozmawiaj z bananem, to jest wasza mowa miłości Możesz po prostu odpowiedzieć na proste pytanie? Nie ogarniasz, nie potrafisz przyswoić dwóch 10 minutowych filmów? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Padła propozycja z PiS by Trybunał Konstytucyjny przenieść do Berezy Kartusiej. Ja myślę że nie ma co stosować półśrodków, cały sejm przenieść do tego miasta, razem z PiS, PO i innymi politykierami.
Zygfryd |
|
|
|
|
jestem za
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Coraz bardziej widoczne jest że rządzą nami paranoicy.
Zygfryd |
|
|
|
|
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/swiateczny-prezent-w-rzadowej-agencji-i,232,0,1981416.html
|
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT Padła propozycja z PiS by Trybunał Konstytucyjny przenieść do Berezy Kartusiej. Ja myślę że nie ma co stosować półśrodków, cały sejm przenieść do tego miasta, razem z PiS, PO i innymi politykierami. A gdzie był do tej pory? Chyba w budzie ruskiej to tam rzeplinski pisał ustawe a którą to bronek złożył jako swoją ! "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Perełka ;-) "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Padła propozycja z PiS by Trybunał Konstytucyjny przenieść do Berezy Kartuskiej. Ja myślę że nie ma co stosować półśrodków, cały sejm przenieść do tego miasta, razem z PiS, PO i innymi politykierami. A gdzie był do tej pory? Chyba w budzie ruskiej to tam rzeplinski pisał ustawe a którą to bronek złożył jako swoją ! Ja mówię serio, tych warchołów z sejmu platformersów i pisiorów wywalić na Białoruś. Baćka Łukaszenko z chęcią ich przyjmie jako zawodowy obrońca demokracji. Parę najnowszych chwytów z PiS wzbudziło jego podziw. Zygfryd |
|
|
|
|
Zygfryd |
|
|
|
|
Głupota ludzka i wszechświat nie mają granic! Nieraz tak mawiała moja babcia , ale szczerze mówiąc wątpiłem w to. Jednakowoż żyjąc na tył łez padole i ucząc się świata i zjawisk w nim zachodzących , po latach przyznaję babci rację.
Nie dość , że w nieograniczony sposób durni to jeszcze kryptogeje! Zamach na TK to fikcja , medialna ofensywa ludzi , którzy czuję , że grunt wali się pod ich stopami. To , że ktoś z TVN ( czy jakiejkolwiek innej telewizji ) zrobił sobie złotego cielca i wyłączył rozum to jedno . Ale cytują szmelc , syf ze Szchochuzburaka to już całkiem inna historia. Jeżeli skrycie podkochujecie się w Jarosławie , wyślijcie mu rozbierane zdjęcia. A nuż rybka połknie przynętę. A tak pokazujecie swoją marność . Może dlatego , że nic innego do zaprezentowania nie posiadacie. A jak już jesteście tacy zatroskani o polską demokrację pod rządami PiS , to przynajmniej miejcie odwagę i jedźcie do najbliższą demonstrację KOD. W naszej okolicy to chyba Zamość. Pokażcie , że macie jaja i nie jesteście tylko internetowymi napinaczami. Andrzejku , w sobotę Twoja firma chyba ma wolne , co? Weź Banana , Niemca i kto tam jeszcze się pisze na taki wyjazd! Jedźcie i walczcie o demokrację i jak wrócicie opiszcie jak było. Andrzejku , mam pytanko na koniec. Słyszałem , ze macie teraz fajne chwilówki. Czy to prawda , że dajecie kredyty tylko 75 % RRSO? |
|