|
|
|
Co do gospodarki to nie oczekuję zaangażowania ze strony PiS. Wolę by tego wcale nie dotykali. Będą rządzić przez 4 lata, więc niech zrobią najbardziej prawicowe ruchy:
1. Zakaz publicznego chodzenia w burkach. 2. Zasiłki ograniczone tak by nie dotyczyły emigrantów i uchodźców. 3. Walka z korupcją w Polsce. Jest to całe morze i Antoni niech się nie pierdoli z nimi w tańcu. Jeśli nadpremierowi uda się walka z korupcją to przejdzie do historii Polski. Korupcję do naszego kraju wprowadzili Rosjanie wraz z zaborami. U nich urzędnik czy inny dysponujący kasą państwową nie dostawał pensji - musiał sam uskrobać z łapówek. Do dziś to przyzwyczajenie zostało. 4.. ech żeby choć to zrobili to te 4 lata nie pójdą na marne. Zygfryd |
|
|
|
|
Zygfryd |
|
|
|
|
Widzisz Niemiec niby nie wigilia , a zacząłeś mówić ludzkim głosem!
|
|
|
|
|
CYTAT A po czym tak wnosisz ? Po 3 PeKaeSach klakierów na "trybunach" (pochwalonych przez Beatę) czy może po tym jak Brocha się jąkała ? Fakt KorWin was poparł a w jego partii jest słowo Win (od wina Tuska ) bo chyba nie po tym jak uciekała nieudolnie od odpowiedzi na pytania ... Twój post wydaje się nieco tendencyjny figlarzu! Nawet najbardziej anty-pisowski portal internetowy parówka.pl - natemat.pl, podaje tak : ... Szydło wyjedzie ze Strasburga z tarczą. PO nie umiała pokazać prawdy i obnażyć manipulacji PiS .... http://natemat.pl/168781,szydlo-wyjedzie-ze-strasburga-z-tarcza-po-nie-umiala-pokazac-prawdy-i-obnazyc-manipulacji-pis I to piórem samego Kamila Sikory ! Obok Jakuba Nocha to największa hiena w tej menażerii! Skoro nawet on tak twierdzi , może warto Bananie zrewidować pogląd w rzeczonej kwestii! |
|
|
|
|
CYTAT Już was popierdzielilo na temat PiS PO .Nowoczesna i ogólnie. Kurna wielcy politycy się znalazły a przy urnach jak chłopy z wiochy. . Bez urazy dla tych co mieszkają na wsi... ale piszecie... komentujemy. A tak naprawdę to może dwie trzy osoby piszą pod innymi pseudo Ciiii...bo ich spłoszysz ;) Nawet nie wiesz z jaką satysfakcją obserwuję jak się owocowy pieni. To relax na całe popołudnie. Ale chłopaki nie martwcie się...już za cztery lata, już za cztery lata...) CYTAT Pani Premier Szydło poradziła sobie wyśmienicie w obronie naszej suwerenności. Prawda obroni się sama.... Putinowcy wracajcie do Moskwy ok Beata Szydło wypadła świetnie. Bardzo dobrze się stało, że cała Europa wysłuchała jakie to u nas "bezprawie". Ta debata uciszy skomlenie przegranej ferajny. |
|
|
|
|
CYTAT Beata Szydło wypadła świetnie. Bardzo dobrze się stało, że cała Europa wysłuchała jakie to u nas "bezprawie". Ta debata uciszy skomlenie przegranej ferajny. Dzięki jednemu przejdzie do historii - wprowadzeniu pojęcia Polski Schrodingera. Cytat z dnia dzisiejszego: CYTAT " Wiele polskich dzieci marzy, by zjeść ciepły posiłek. Emeryci musza dokonywać wyborów - czy kupić leki czy jedzenie - mówi Szydło." A jeszcze dwa dni temu naczelny bankowiec kraju Morawiecki twierdził, że nasza gospodarka ma bardzo silne fundamenty i ogólnie jest świetnie. No to co w końcu w tych przestrzeniach gdzie powinien znajdować się mózg polityków i wyborców PiS się znajduje? Sami chyba już się gubią bez instrukcji kartofla Już nie wspomnę, że szczyt emigracji przypadł na 2 lata rządów PiS. Ot taki dobrobyt nam zbudowali Już nie mówię o tym jak Antek do Brukseli jeździł aby skarżyć się, że rzekomo ktoś strącił samolot w Smoleńsku, a teraz wypierają się że nie jeździli się skarżyć http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/575093,To-byl-zamach-Wysluchanie-o-Smolensku-w-Brukseli Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
Edo twoja mało mądra Beatka publicznie powiedziała że Polska przyjęła MIOLION UKRAIŃCÓW ja cię proszę podaj jakieś dane oparte faktami żebym nie wyszedł na kogoś co znowu lży na bezbronną kobiecinę ... Proszę podaj i nie pisz po pedalsku ... Na czym ta zakłamana PiPa podała takie dane ...
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Widzisz Niemiec niby nie wigilia , a zacząłeś mówić ludzkim głosem! Oczekiwania co do PiS spadły do minimum. Posłowie najlepiej niech siedzą w domu i dostają diety przelewem, żadnych ustaw. PiS niech tropi afery do tego się idealnie nadaje. Za kilka miesięcy będzie widać czy coś uda się im zrobić. Obawiam się że cała para pójdzie w gwizdek i w szukanie haków na opozycję. Korupcji nie uda się nawet drasnąć. Zygfryd |
|
|
|
|
Powinieneś zawsze sprawdzać w które dni nie powinieneś dzielić się swoimi wnioskami z niewinnymi ludźmi Andzeju
http://biorytm.net/?page_id=20 Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT I to piórem samego Kamila Sikory Obok Jakuba Nocha to największa hiena w tej menażerii! Skoro nawet on tak twierdzi , może warto Bananie zrewidować pogląd w rzeczonej kwestii! Nie wiem kogo ty tam słuchasz i czym się podniecasz Słuchałem tej "debaty" (nieporozumienie tak to nazywać) i pozwolisz że mam na ten temat swoje zdanie j/w "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT =PiS niech tropi afery do tego się idealnie nadaje. Za kilka miesięcy będzie widać czy coś uda się im zrobić. Obawiam się że cała para pójdzie w gwizdek i w szukanie haków na opozycję. Korupcji nie uda się nawet drasnąć. Jasne, że nie ponieważ już poprzednie 2 lata ich "rządów" pokazały na czym to polega. Przekaz kierują do ludzi prostych, głupich, słabo wykształconych, mało inteligentnych i tzw. wykluczonych. Zauważ ile razy w ich wypowiedziach pada słowo wróg, zagrożona suwerenność etc. Zauważyć można podobieństwa do rządów w Związku Radzieckim i III Rzeszy. Miały one jedną wspólną cechę - wszystkiemu winny był wróg, a wroga należało wyśledzić, publicznie napiętnować i zniszczyć. A że realnych wrogów nie było to z czasem obracało się to przeciw wszystkim jak np. przeciw chłopom w Związku Radzieckim. A dlaczego taka grupa docelowa jest dla PiS najlepsza? Spytaj znajomych który z nich czuje się winny za swoje życiowe niepowodzenia. Większość z nich prędzej oskarży kangury, niż powie otwarcie że on sam spieprzył sprawę ponieważ nie uczył się, nie zaryzykował wejścia w biznes itd. Takim ludziom najłatwiej wmówić, że ten co się dorobił jest winny całego zła, ponieważ dorobił się na ich pracy i nieszczęściu. Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
CYTAT Edo twoja mało mądra Beatka publicznie powiedziała że Polska przyjęła MIOLION UKRAIŃCÓW ja cię proszę podaj jakieś dane oparte faktami żebym nie wyszedł na kogoś co znowu lży na bezbronną kobiecinę ... Proszę podaj i nie pisz po pedalsku ... Na czym ta zakłamana PiPa podała takie dane ... Bananie , posłużę się Twoją metodą: odwrócę kota ogonem! Dlaczego ja mam Ci coś udowadniać ? Skoro jedyny europoseł z PO ( Jan Olbrycht), który przemawiał dziś w Parlamencie Europejskim , powiedział min. tak: ... Dziś jest nam przykro, że Polska staje się przedmiotem publicznej debaty w Europie. To zdarza się po raz pierwszy od czasu naszego członkostwa w Unii Europejskiej i mamy nadzieję, że po raz ostatni. Pani premier dobrze wie, że my nie inicjowaliśmy ani nie chcieliśmy tej debaty... Komentarz z Twittera innego europarlamentarzysty z PO: O czym więcej tu dyskutować? |
|
|
|
|
CYTAT Powinieneś zawsze sprawdzać w które dni nie powinieneś dzielić się swoimi wnioskami z niewinnymi ludźmi Andzeju http://biorytm.net/?page_id=20 Nie dziękuję, nie skorzystam. To wy jesteście specjalistami od kalendarzyków małżeńskich, biorytmów, kadzidełek i innych guseł. Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
CYTAT Już nie wspomnę, że szczyt emigracji przypadł na 2 lata rządów PiS A co się tak nagle zmieniło w kraju, że Ci ludzie wyjechali akurat w tych latach ?, zakładając że te dane są prawdziwe. Nagle w ciągu kilku miesięcy zapanowała bieda? a w 2007 nagle nastał dobrobyt i wszyscy wrócili?. powiem Ci, w 2004 weszliśmy do unii i każdy spieprzył po 4 krotnie lepsze zarobki na zachód. CYTAT Już nie mówię o tym jak Antek do Brukseli jeździł aby skarżyć się, że rzekomo ktoś strącił samolot w Smoleńsku, a teraz wypierają się że nie jeździli się skarżyć smiech2 A kto miał ich wtedy wysłuchać? Oni się nikomu nie podłożyli jak dziwka. Co innego dzisiejsza opozycja przez ostatnie 8 lat...Ale fakt skarżyli się i to nie tylko w europie. Ale tu nie chodziło o przegrane wybory, tylko o oddanie wraku przez ruskich. |
|
|
|
|
CYTAT A co się tak nagle zmieniło w kraju, że Ci ludzie wyjechali akurat w tych latach ?, zakładając że te dane są prawdziwe. Nagle w ciągu kilku miesięcy zapanowała bieda? a w 2007 nagle nastał dobrobyt i wszyscy wrócili?. powiem Ci, w 2004 weszliśmy do unii i każdy spieprzył po 4 krotnie lepsze zarobki na zachód. To jak to? Mieli władzę, a ludzie i tak uciekali z kraju? Więc gdzie ta kraina mlekiem i miodem płynąca się podziała? Kto im w tamtym okresie przeszkadzał? Za tych rządów już były wypowiedzi PiS, że nie uda się im zrealizować obietnic przez...PO CYTAT A kto miał ich wtedy wysłuchać? Oni się nikomu nie podłożyli jak dziwka. Co innego dzisiejsza opozycja przez ostatnie 8 lat...Ale fakt skarżyli się i to nie tylko w europie. Ale tu nie chodziło o przegrane wybory, tylko o oddanie wraku przez ruskich. Nie dziwne, że tych bredni o zamachu nikt nie chciał słuchać, ale mniejsza o to, bo sam na miejscu ruskich wraku bym nie oddał widząc takich debili Tak naprawdę jako samodzielne państwo jesteśmy niczym i jak odsuniemy się od UE próbują stworzyć silną wielką Polskę to bida będzie tu piszczeć. Korea północna też jest zamknięta na zachodni kapitał i buduje swoją siłę na popycie wewnętrznym. Jak to wychodzi każdy widzi. Węgry też się dużo wolniej rozwijały dotychczas niż tak źle rządzona i okradana Polska. Odpowiedz na pytanie...jeździli na skargę do Brukseli i USA czy nie jeździli? Pytanie jest proste... Teraz też nie chodzi o przegrane wybory, tylko sposób wprowadzania zmian. Uchwalanie ustaw bez konsultacji z kimkolwiek, ustaw z negatywnymi opiniami BAS, nawet nie respektując przegłosowanych wniosków na komisjach to wg. Ciebie jest normalne? PS. Żeby nie było. Do polityków PiS mam wielki szacunek, ponieważ zrobili coś niewiarygodnego za co należą im się brawa - zdobyli większość w parlamencie i mają swojego prezydenta. Ale do ich wyborców nie mam żadnego szacunku. Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
Jak podają internety po debacie w PE dochodzi przemocy domowej w obozie opozycji.
Skoro nawet dziadek Waldemar gromi PO to świat stanął na głowie! To jest chyba porównywalne do zwycięstwa nad Francją, które właśnie stało się faktem! |
|
|
|
|
Ucieczka do przodu. Z tego buraka soku nie będzie.... Przemoc domowa
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Bitwa wygrana dezerterzy i donosiciele okryci niesławą. Pani Premier Szydło poradziła sobie wyśmienicie w obronie naszej suwerenności. Prawda obroni się sama.... Putinowcy wracajcie do Moskwy To chyba poprawne odkodowanie skutków donosow? Zaczynają nasz portal cytowac |
|
|
|
|
W zasadzie to Kaczyński obraca kota ogonem ...ale to nie o tym ... po raz kolejny ciężko skomentować bełkot Pisowskich pseudo polityków i po raz kolejny stajesz w "Mission Impossible" a Toma Cruza u was nie znajdziesz ... co najwyżej kolegę obok co potrafi czytać ze zrozumieniem Dla ogarnięcia to co trzydziesty ósmy osobnik w moim pięknym kraju to rodak Kaczyńskiego ... mam nadzieje że bardziej przybliżyłem ci tym co głupie babsko opowiada za granicą ... Milion Ukraińców kto jej pisze te przemówienia i teraz łatwo pojąć dlaczego na waszych marszach zawsze jest po 100 tyś ludzi "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Bananie , posłużę się Twoją metodą: odwrócę kota ogonem! Dlaczego ja mam Ci coś udowadniać ? Skoro jedyny europoseł z PO ( Jan Olbrycht), który przemawiał dziś w Parlamencie Europejskim , powiedział min. tak: ... Dziś jest nam przykro, że Polska staje się przedmiotem publicznej debaty w Europie. To zdarza się po raz pierwszy od czasu naszego członkostwa w Unii Europejskiej i mamy nadzieję, że po raz ostatni. Pani premier dobrze wie, że my nie inicjowaliśmy ani nie chcieliśmy tej debaty... To było miłe, Platforma zachowała twarz. Jakby to wyglądało gdyby w PE tak przy wszystkich Polak na Polaka... Może pod rządami Grzesia to będzie inna Platforma? Marzy mi się konsensus narodowy, w PO jest wielu ludzi, którym poglądami jest blisko do PIS, ale z racji powiązań zawodowych i środowiskowych znaleźli się w PO. Odrzucenie przez "wybitnego historyka" Petru możliwości współpracy PO i Nowoczesnej do dobry znak. Łatwo będzie izolować tych Nowoczesnych inaczej. PS. Rozpaczliwe wysiłki banana robia wrażenie. A może chce sprawdzić czy jest coś pod dnem. |
|
|
|
|
CYTAT mam nadzieje że bardziej przybliżyłem ci tym co głupie babsko opowiada za granicą ... Milion Ukraińców kto jej pisze te przemówienia i teraz łatwo pojąć dlaczego na waszych marszach zawsze jest po 100 tyś ludzi Dobrze, że nie palnęła o miliardzie bo ONZ by nam zaczęło zrzuty żywności robić Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
CYTAT To było miłe, Platforma zachowała twarz. Jakby to wyglądało gdyby w PE tak przy wszystkich Polak na Polaka... Może pod rządami Grzesia to będzie inna Platforma? Marzy mi się konsensus narodowy, w PO jest wielu ludzi, którym poglądami jest blisko do PIS, ale z racji powiązań zawodowych i środowiskowych znaleźli się w PO. To pączkujące spostrzeżenie Jest spora grupa która pilnuje pracy bo dba o rodzinę i niekoniecznie przekroczyła rubikon emocjonalnej zoofilii na poziomie Urbana, Palikota i Niesiołowskiego. Ci będą się przyłączać z powodów praktycznych. Głupcom zostawią ideologie i medialne autorytety. .... mieliśmy aczkolwiek wymuszone przyjecie w PE. Mamy tę wygodną sytuacje ze możemy powiedzieć "nie" chorobom Europy. Politycy zdają sobie sprawę ze mają u siebie problemy których my nie chcemy i to głośno werbalizujemy. Tego się boją najbardziej bo strasznie trudno się wyłgać przed własnym wyborcą ze musisz choc to ci szkodzi gdy za miedzą nie muszą. Wielu już nam zazdrości gdy boją się wychodzić wieczorami na ulice swoich miast bez obecności policji. Oni glosują i wychodzą w dzień na ulice swoich miast protestować :-) coraz głośniej. Jesteśmy drugim przykładem po Węgrzech, ze to się da zrobić i ze jest się o co bić dla wspólnego dobra i dziedzictwa kulturowego. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Hey a może byście zrobili ustawke pod mostem... PIS vs. PO... myślę że fajnie było by jakby kilka osób oprało sobie buźka. ..
|
|
|
|
|
CYTAT W zasadzie to Kaczyński obraca kota ogonem ...ale to nie o tym ... po raz kolejny ciężko skomentować bełkot Pisowskich pseudo polityków i po raz kolejny stajesz w "Mission Impossible" a Toma Cruza u was nie znajdziesz ... co najwyżej kolegę obok co potrafi czytać ze zrozumieniem Dla ogarnięcia to co trzydziesty ósmy osobnik w moim pięknym kraju to rodak Kaczyńskiego ... mam nadzieje że bardziej przybliżyłem ci tym co głupie babsko opowiada za granicą ... Milion Ukraińców kto jej pisze te przemówienia Widzisz , Bananie jak można z Tobą rozmawiać poważnie , bez uciekania się do absurdu- nie da się! Po prostu na wszystko masz gotową odpowiedź: i tak Kaczyński jest pedałem , a może nawet zoofilem? I właśnie dlatego figlarzu nie ma sensu czegokolwiek Ci tłumaczyć! Przypominasz takie uparte zwierzątko z długimi uszami , dosłownie i w przenośni! Powtarzam Ci po raz kolejny : nawet media przychylne PO , Nowoczesnej , kodowcom i ormowcom piszą o sukcesie Beaty Szydło i dużej wtopie PO . Czego jeszcze nie zrozumiałeś? http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ekspert-o-debacie-w-pe-szydlo-wraca-do-kraju-z-tarcza-wiatr-w-zagle-dla-pis/rsje5d Nie wiem , kto pisze przemówienia Beacie Szydło! Wiem , że w dniu wczorajszym dobrze wypełnił swoje zadanie. Zasłużył na premię! |
|
|
|
|
CYTAT PS. Żeby nie było. Do polityków PiS mam wielki szacunek, ponieważ zrobili coś niewiarygodnego za co należą im się brawa - zdobyli większość w parlamencie i mają swojego prezydenta. Ale do ich wyborców nie mam żadnego szacunku. To pokazuje tylko Twoje ograniczenie,nic więcej. |
|
|
|
|
a może nawet setki tysięcy ... CYTAT Widzisz , Bananie jak można z Tobą rozmawiać poważnie , bez uciekania się do absurdu- nie da się! Po prostu na wszystko masz gotową odpowiedź: i tak Kaczyński jest pedałem , a może nawet zoofilem? I właśnie dlatego figlarzu nie ma sensu czegokolwiek Ci tłumaczyć! Przypominasz takie uparte zwierzątko z długimi uszami , dosłownie i w przenośni!smiech2 Powtarzam Ci po raz kolejny : nawet media przychylne PO , Nowoczesnej , kodowcom i ormowcom piszą o sukcesie Beaty Szydło i dużej wtopie PO . Czego jeszcze nie zrozumiałeś? Ponoć macie nowego lidera ...ma większe jaja od starego i tez lubi facetów ... ma na imię Beata Uwaga na granicy czeka następny milion "ziomali" kurdupla a zrzuty z ONZ nie są wykluczone!! ... ponoć w okolicach Przemyśla i Jarosławia (Podkarpackie) Obozy imigrantów pękają w szwach ...gwałcą wszystko co sie rusza nie przepuszczają nawet wiewiórkom i niedźwiedziom ...Donald wracaj !! "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|