NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 179 180 181 182 183 184 185 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
ff
Wysłany: 20 Sty 2016r. 12:18  
Schizofrenia paranoidalna - objawy

W schizofrenii paranoidalnej dominują omamy. Najczęściej są to omamy słuchowe, „głosy”, które komentują zachowanie chorego lub mówią do niego, czasem rozkazują. Mogą to być jednak dźwięki proste, piski, szumy itp. Innego rodzaju omamami są węchowe, smakowe, dotykowe (tzw. cenestetyczne). Omamy wzrokowe należą do rzadkości.
Poza omamami pojawiają się urojenia, których treść może być różna, jednak zawsze o absurdalnej treści. Najczęściej są to urojenia prześladowcze - chory twierdzi, że jest śledzony, podsłuchiwany, że jest ofiarą spisku. Równie częste są urojenia ksobne - chory sądzi, że jest szczególnym przedmiotem zainteresowania otoczenia. Dopatruje się związku między neutralnymi faktami i wydarzeniami a swoją osobą (np. wszyscy ludzie na ulicy lub w kolejce sklepowej rozmawiają właśnie o nim). Inne typy urojeń, które mogą pojawić się w przebiegu schizofrenii paranoidalnej, to urojenia wielkościowe, urojenia nasyłania lub wykradania myśli, urojenia odsłonięcia, urojenia owładnięcia, urojenia oddziaływania, urojenia hipochondryczne, urojenia nihilistyczne.
Ponadto chory jest nieufny, podejrzliwy wobec otoczenia, staje się oziębły emocjonalnie izoluje się od otoczenia.
Schizofrenia paranoidalna - leczenie

W leczeniu schizofrenii zwykle stosuje się leki przeciwpsychotyczne. Bardzo ważna jest także psychoterapia. Wiadomo, że im wcześniej się zachoruje, tym cięższy przebieg choroby i gorsze rokowania.

Banan,Obara już się z tego wyleczył pora na ciebie

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Sty 2016r. 12:18  

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 20 Sty 2016r. 13:24  
Bycie PiS.dą dziedziczy się w genach tego nie wyleczysz cool girl

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2016r. 14:31  
CYTAT

Ponoć macie nowego lidera ...ma większe jaja od starego i tez lubi facetów ... ma na imię Beata

Uwaga na granicy czeka następny milion "ziomali" kurdupla a zrzuty z ONZ nie są wykluczone!! ... ponoć w okolicach Przemyśla i Jarosławia (Podkarpackie) Obozy imigrantów pękają w szwach ...gwałcą wszystko co sie rusza nie przepuszczają nawet wiewiórkom i niedźwiedziom ...Donald wracaj !!

Lider jest tylko jeden ! Dopóki żyw! smiech2 Beata Szydło pokazała się z dobrej strony co tylko potwierdza zmysł polityczny Jarosława. Wybrał kompetentną osobę na szefa rządu. O Tusku nie można tego powiedzieć . Wybrał to beztalencie , które jeździło Pendolinem i pytała się ludzi czy żurek jest smaczny! uśmiech Człowiek , który jej doradził te podróże i wyjazdowe obrady rządu , powinien być powieszony za jaja! Z drugiej strony gdyby nie tacy fachowcy jak Misiu Kamiński , PiS pewnie nie mógłby rządzić samodzielnie! Może Misiu rzeczywiście był tajną bronią w sztabie PO? Powiem Ci tak odnośnie miliona Ukraińców. Nie wiem czy to prawda ,ale użycie takiego ( niech będzie , że naciąganego ) argumentu zamknęło kilka gęb w PE! W polityce jest to pożądana umiejętność , umieć odebrać rywalowi broń z ręki!
Tak piszesz o tych wiewiórkach , jakbyś miał ochotę się podstawić!smiech2 Do Jarosławia niedaleko , więc możesz popróbować szczęścia! Skombinuj sobie jakieś futerko i jazda! Chociaż może lepiej będzie z tym niedźwiedziem!
Co do Tuska to niech Bóg broni , żeby ten rudowłosy oszust miał wracać do Polski. Zresztą , po co? Pisiory pewnie porządzą ze trzy kadencje , a za 11 lat nikt nie będzie Tuska pamiętać! uśmiech

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 20 Sty 2016r. 15:30  
A zapomniałem że Wolska nie leży w Europie sorry że pomówiłem karakana sciana Szkoda że ten "dobry zmysł" widzą tylko PiS.dy i Spółka no i partie pokroju KORWiN smiech2

Wiem że u was to normalne jak ktoś pyta o trawę a wy odpowiadacie... że ryby urosły w tym roku ... typowy bełkot PiS.d ... dla ciebie i tobie podobnych to sukces ...jaka partia takie sukcesy ... ok

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2016r. 15:45  

Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna.
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 20 Sty 2016r. 16:29  
CYTAT
Dwa tysiące wniosków, a zgody dwie

To naciąganie cyfr to chyba dość specyficzne dla lepszego sortu smiech2

Premier chce rozmawiać z 9-latką o Programie 500 plus. Zaprasza ją do kancelarii

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rafalska: 500 zł na dziecko w drugim kwartale, ale mogą pojawić się zatory
500 zł na dziecko za 25 mld zł. CenEA: program droższy niż zakładano

Premier Beata Szydło chce rozmawiać z dziewczynką, która napisała do niej list ws. Programu 500 plus i uznała za niesprawiedliwe jego zasady. W odpowiedzi premier wyjaśniła, że jest to bardzo ważny program rządowy i że są w nim pieniądze dla polskich rodzin, by żyło im się lepiej.

więcej Tu

Dziewięciolatka mądrzejsza od Beaty ? Może weźmie ją na doradce umiech Nawet dziecko wie że dzielenie dzieci na gorsze i lepsze jest bee cool girl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2016r. 18:15  
Islamizacji i bananow potluczony

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 60%
ff
Wysłany: 20 Sty 2016r. 20:54  
http://biznes.onet.pl/waluty/wiadomosci/zloty-w-tarapatach-silna-przecena-polskiej-waluty/0f0zmg

Akcja "Kraj w Ruinie" idzie PiS wyjątkowo dobrze. Dziś padły kolejne rekordy, jeszcze nikt nie wprowadził Polski na drogę krachu gospodarczego jak konus i jego pomagierzy good

Czujecie ten powiew zmian na wiosnę? Rysiu Petru na wiosnę zostanie premierem, a PiS i jego wyborcy raz na zawsze zostaną skutecznie zneutralizowani.

Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2016r. 21:56  
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19508556,transfer-dziennikarza-tv-republika-do-wiadomosci-mocny-debiut.html?lokale=local#BoxNewsImg
No teraz to tylko słuchać prawdziwych niezależnych rzetelnych dziennikarzy.
Tylko ślepi i głusi na argumenty mogą mówić o PiSlamizacji w samych superlatywach.

Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 20 Sty 2016r. 22:47  
Obrazek

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2016r. 22:57  
Bananow i islamizacji!

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 07:27  
Prezydent zgubił 16 miliardów złotych w projekcie ustawy o pomocy frankowiczom

CYTAT
Projekt ustawy, która miałaby pomóc tzw. frankowiczom dopiero co został zaprezentowany przez Prezydenta Andrzeja Dudę i niemal natychmiast znaleziono w nim błąd. Skala pomyłki? Duża – chodzi bowiem o 16 miliardów złotych.

Według serwisu Puls Biznesu, kalkulator zawiera błąd w kolumnie dotyczącej raty odsetkowej. W projekcie zapisano, że w tym miejscu przelicznika znajduje się rata kapitałowo-odsetkowa.

Ponownego przeliczenia kredytów frankowych dokonali specjaliści z mBanku. Według nich, sektor bankowy poniesie koszty nie 32, a 16 miliardów złotych – to aż dwa razy mniej. Błąd tez oznacza oczywiście mniejsze korzyści dla frankowiczów. Po uwzględnieniu raty kapitałowo-odsetkowej różnica między kursem sprawiedliwym a bieżącym kursem to mniej więcej 50 groszy.

Mimo rażącej pomyłki, zdecydowana większość osób z kredytami we frankach i tak skorzystałaby na wprowadzeniu w życie proponowanego przez prezydenta projektu ustawy.

źródło: pulsbiznesu

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 07:53  
CYTAT
Obrazek

Podejrzewałbym Cię o wiele rzeczy Andrzejku , ale nigdy o to ,że jesteś negatywnie nastawiony do polityków związanych z partią-nieboszczką UW!
A przecież głosowałeś w swoim życiu na byłych polityków tej formacji takich jak Komorowski czy Tusk! Nic nie rozumiem.smiech2

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 09:53  
CYTAT
Nic nie rozumiem

To akurat nikogo zapewne nie dziwi ...

Normalnym ludziom nie przeszkadza to gdzie kto był i kto z kim śpi że o pochodzeniu nawet nie wspominam umiech Zabawniejsze jest wtykanie wam w durną banie waszej głupoty ... Wiem że i tego też nie zrozumiesz ale kogo to obchodzi nie wiem ŻydoKomuchy z PiSu że o upodobaniach Jarka nie wspomnę cool girl

Obrazek
Euro 4.50 kiedy będzie 5 ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 10:17  
CYTAT

Normalnym ludziom nie przeszkadza to gdzie kto był i kto z kim śpi że o pochodzeniu nawet nie wspominam ....

Ejże figlarzu , Twojemu przyjacielowi chyba jednak przeszkadza gdzie ktoś był! A przynajmniej można odnieść takie wrażenie. Czy Twój przyjaciel nie jest normalnym człowiekiem?uśmiech
Ewidentnie wytyka człowiekowi przynależność 15 lat temu do UW. Więc o co chodzi? O niewłaściwą partię czy o niewłaściwego człowieka?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 10:26  
Wcześnie rano zaczynacie chłopaki agitację

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 11:56  
Zapewne wrzucenie Glińskiego miało na celu wytknięcie wam waszej głupoty ... tu nie chcę sie wypowiadać za Andrzejka bo zapewne adwokata nie potrzebuje ...jednak gdybym ja wrzucił Glińskiego o korzeniach z "żydowskiej partii" Geremka ... Mazowieckiego ... Balcerowicza itd ... to tylko po to ok sumując ...Gliński to zapewne Żyd cool girl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 12:20  
CYTAT
Zapewne wrzucenie Glińskiego miało na celu wytknięcie wam waszej głupoty ... tu nie chcę sie wypowiadać za Andrzejka bo zapewne adwokata nie potrzebuje ...jednak gdybym ja wrzucił Glińskiego o korzeniach z "żydowskiej partii" Geremka ... Mazowieckiego ... Balcerowicza itd ... to tylko po to ok sumując ...Gliński to zapewne Żyd cool girl

Rozumiem , czyli jak ja wrzucam zdjęcie Petru sprzed kilkunastu lat, noszącego teczkę za Balcerowiczem to świadczy tylko o mojej głupocie.
Zdjęcie sprzed kilkunastu lat ,Piotra Glińskiego ( wówczas członka UW ) świadczy o przenikliwości Andrzejka , czy tak?
Czyli to samo , ale dla Ciebie jednak nie to samo? Żelazna logika?uśmiech

Czy akcentowanie , wypominanie komuś epizodu w jego przeszłości jest zaprzeczeniem tej tezy :

Normalnym ludziom nie przeszkadza to gdzie kto był i kto z kim śpi że o pochodzeniu nawet nie wspominam ....

Czy Andrzejek jest normalny? Czy jednak przeszkadza mu epizod związany z obecnością Glińskiego w UW? Strasznie mnie zaintrygowało Twoje tłumaczenie figlarzu , bo z tego co napisałeś Andrzejek jednak nie jest normalny!smiech2
I na koniec : kto pisze o pochodzeniu? Skoro wypominanie komuś pochodzenia również świadczy o nienormalności , to wobec tego pytam : Czy pisząc o etnicznym pochodzeniu Glińskiego ( a więc grzebiesz w jego życiorysie) jesteś normalny? uśmiech

Jeszcze raz Ci przypominam , co sam chwile temu pisałeś , perwersyjny figlarzu!uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 12:23  
Innymi słowy napisałeś , że ani Ty, ani Andrzejek nie jesteście normalni. Ja wiedziałem to od dawna , tylko czemu czekałeś tak długo z tym coming outem?uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 12:52  
Niewiadomego pochodzenia Szetyna wódz POwskich Radziwiłłów dostał poplątania rozumu po tej debacie. Jego szpiegowskie konszachty z obcymi mocarstwami jednak nie doprowadziły ani do Potopu ani do Rozbiorów Polski. Trzeba uważać bo jak pomoc z Zachodu nie przyjdzie, pójdą na Wschód.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 13:11  
U W A G A !!!! Rządy PIS i to co oni wyprawiają w Polsce ma wpływ nie tylko na naszą giełdę ale nawet na giełdę światową .....przynajmniej niektórzy ,,ludzie'' w to wierzą .

Chiny :Obrazek

Hong Kong : Obrazek

Japonia : Obrazek

Korea : Obrazek

no ale to przecież Azja..... a więc dalej :

Stany Zjednoczone : Obrazek

Francja : Obrazek

Austria : Obrazek

Niemcy : Obrazek

Wielka Brytania : Obrazek

Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 14:39  
Jak rządziła PO obniżki indeksów giełdowych GPW albo spadek wartości złotego zawsze były tłumaczone wahaniami na rynkach światowych albo kryzysem międzynarodowym! Teraz rządzi PiS więc , te same wahania będą tłumaczyć kiepskim zarządzaniem gospodarką. Trzeba się z tym pogodzić i tyle! Dla ludzi pokroju Banana czy Andrzejka liczy się tylko Szczochzburaka i Fakty Tusk Vision Network! smiech2

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 14:43  
Tak dokładnie ... Ed masz za mały rozumek żeby to pojąć nie wiem a już myślałem że prościej sie nie da ...no ale może ktoś inny ci to wyjaśni ... ja mogę ostatni raz spróbować ... nie śmieję sie z tęgiej osoby gdy sam jestem gruby ...ale wy jesteście tak głupi że to robicie więc ktoś szczupły patrzący na to z boku pisze/ ty głupi grubasie sam jesteś gruby ale śmiejesz się kmiocie z innych ze słuszną masą ?

Marne szanse ze pojąłeś no ale ...nikt nie powie że się nie starałem

ps.Jak masz odpisac po pedalsku to napisz może P.W. do "kolegi"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 15:00  
Krytykuje cie PO i Nowoczesna. A co zrobiła dobrego PiS. Poza wtopa że byli na kolanach w Brukseli to... kilka słów na temat... PIS zrobił dobrze:

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 21 Sty 2016r. 15:04  
I ja jeszcze jedno zdanie do uczniów pierwszego ekonoma IV RP ...Kurdupel jedzie do Davos dać wykład ? Jak walnie wykład o spadku złotego przez urodzaj ryżu w Chinach może okazać się głównym ekonomem na świecie good

Prywatna wiadomość 

«« « ... 179 180 181 182 183 184 185 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »