NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 184 185 186 187 188 189 190 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Konto zawieszone
ff
Wysłany: 25 Sty 2016r. 19:03  
Obrazek

Panie Prezesie Kaczyński. Mam 26 lat, czuję się nie tylko Polką, ale też Europejką. Jeśli Pan nie zna tego uczucia, to powiem Panu: jest cudowne... [LIST OTWARTY]

Mam 26 lat i od zawsze czuję się nie tylko Polką, ale też Europejką. Jeśli Pan nie zna tego uczucia, bo nigdy nie mieszkał poza Polską - powiem Panu, że to w istocie cudowne. To poczucie posiadania niezliczonych możliwości w ramach jednego wielkiego, wspaniałego projektu - Unii Europejskiej. I dlatego tak mnie boli, jak Pan burzy ten ustalony porządek i podważa polską wiarygodność w Brukseli - pisze w liście otwartym do prezesa PiS Katarzyna Nowak. Cały list - poniżej:

Cały tekst: http://wybor(...)yHRoQzpJ

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 25 Sty 2016r. 19:03  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Sty 2016r. 19:14  
CYTAT
Obrazek

Panie Prezesie Kaczyński. Mam 26 lat, czuję się nie tylko Polką, ale też Europejką. Jeśli Pan nie zna tego uczucia, to powiem Panu: jest cudowne... [LIST OTWARTY]

Mam 26 lat i od zawsze czuję się nie tylko Polką, ale też Europejką. Jeśli Pan nie zna tego uczucia, bo nigdy nie mieszkał poza Polską - powiem Panu, że to w istocie cudowne. To poczucie posiadania niezliczonych możliwości w ramach jednego wielkiego, wspaniałego projektu - Unii Europejskiej. I dlatego tak mnie boli, jak Pan burzy ten ustalony porządek i podważa polską wiarygodność w Brukseli - pisze w liście otwartym do prezesa PiS Katarzyna Nowak. Cały list - poniżej:

Cały tekst: http://wybor(...)yHRoQzpJ

Jeden z komentarzy...

Ledwo godzinę temu zdjęto artykuł ja to Gazetę Polską szwindluje podszywając się pod Staszka z Connecticut.
www.wyborcza.pl/1,75968,19528103,staszek-z-connecticut-felieton-z-cyklu-a-poza-tym.html?v=1&pId=38167044&send-a=1#opinion38167044
W miejsce jeszcze ciepłego wymyślonego przez Gazetę Polską Staszka pojawia się zatroskana stanem państwa czytelniczka Katarzyna Nowak, tyle że 'na poważnie'. Toż to jest żenada galaktyczna.
Ale to nie koniec. Ledwo to skomentowałem łącząc oba artykuły, a już mój komentarz zniknął i muszę się powtarzać.
Cóż za wstyd, Gazetko, cóż za śmieszność. LOL!
A z drugiej strony cóż za poezja widząc jak tam w redakcji gonicie w piętkę uśmiech

Cały tekst: http://wybor(...)yHVEjczK

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 25 Sty 2016r. 21:02  
"znalezione w necie"

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Sty 2016r. 22:03  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Sty 2016r. 22:24  
z tymi bankami i reszta podwyzek bedzie tak samo jak z kasami np. dla lekarzy , wczesniej czy ja czy zona placilismy za prywatna wizyte 100 zl , a po wprowadzeniu kas 130 zl proste potluczony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Sty 2016r. 23:40  
Wszystkie podniosą marże?

Ech gdzie te czasy gdy w 89 tłumaczono Polakom, że jak będzie wolny rynek to firmy będą konkurować ze sobą i walcząc o klienta będą obniżać ceny.

Łza się w oku kręci, tak miało być pięknie i wierzyliśmy w to...umiech

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 26 Sty 2016r. 11:24  
Obrazek

PiS zmieni Konstytucję RP? Jest wstępny plan

Andrzej Duda ma zgłosić projekt zmian w Konstytucji RP i rozpisać w tej sprawie referendum – podaje wtorkowy "Fakt". Prawo i Sprawiedliwość nie ma większości konstytucyjnej, ale opracowało plan, by zmienić ustawę zasadniczą – czytamy w gazecie.

Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome

Kurdupel akbar

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Sty 2016r. 11:58  
Ostatnio zaobserwowałem ,ze nasze miasto po wyborach samorządowych i parlamentarnych ze wszech władzą PISU stacza się po równi pochyłej ku przepaści, a obecne władze miasta nic nie robią aby tego uniknąć. Cały czas szukają tylko tematów zastępczych aby ludziom mydlić oczy a nic nie robią. Od czas objecia urzedu przez miłosciwie nam panującego Lucjusza żaden większy podmiot gospodarczy nie otworzył swoich skrzydeł,żadnych inwestycji miejskich poza kurtynami wodnymi i tymczasowym lodowiskiem po którym zostanie tylko miejska kuweta dla zaspokojenia niezbednych potrzeb mieszkańców wszakże stracze to najważniejsza rzecz w mieście co Lucek eksponował podczas meetingów z mieszkańcami a teraz zawiąZał jeszcze jakieś śmiechu warte grono rady starszych, gdzie radni Majgier i Paszkiewicz śą najstarsi. ja się pytam kto zapłaci za wynajem sal w magistaracie aby to szanowne grono mogło podyskutować o dupie marynie, a radni Paszkiewicz i Majgier powinni się zdecydować do którego kółka adoracyjnego się zapisać po jak pod jedną dupą zmieścić dwa fotele, koń by się usmiał. jak tak dalej pójdzie w Stalowej Woli nie będzie juz nic i niczego jak grzmiał kandydqat na prezydenta Białegostoku pierwowzór Lucka KOKONOWICZ.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Sty 2016r. 17:24  
CYTAT

W przesłanym do redakcji Bankier.pl stanowisku bank wyjaśnia, że podwyżka jest działaniem rutynowym, dokonywanym średnio raz do roku.

http://www.bankier.pl/wiadomosc/PKO-BP-tlumaczy-sie-z-podwyzek-Sprawa-trafi-do-Komisji-Finansow-Publicznych-7300879.html

:szok:

Jak rozumiemy za wszystkie dotychczasowe podwyżki opłat bankowych również odpowiedzialny jest Kaczyński?smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Sty 2016r. 17:47  
CYTAT

Andrzej Duda ma zgłosić projekt zmian w Konstytucji RP i rozpisać w tej sprawie referendum – podaje wtorkowy "Fakt". Prawo i Sprawiedliwość nie ma większości konstytucyjnej, ale opracowało plan, by zmienić ustawę zasadniczą – czytamy w gazecie.

Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome

Kurdupel akbar

Zanim PiS zmieni Konstytucję RP z dnia 2 kwietnia 1997 ( w wersji pierwotnej była z 1 kwietniauśmiech) , musi przeprowadzić referendum ogólnokrajowe. Wtedy Ty figlarzu i każdy inny wyborca PO/Nowoczesnej czy innej chujni, może pofatygować się do urny i zagłosować na "nie". Z tego co wiem , na razie pisiory nie uchwalili utraty czynnego prawa wyborczego dla zwolenników PO albo kodowców-ormowców ! Bardzo nad tym boleję zresztą!smiech2 No chyba ,że wprowadzili taki przepis , ale pewnie już byś o tym informował , figlarzu! To dopiero byłby news!

W każdym razie taka zmiana Konstytucji , choć ze wszech miar potrzebna nie jest taka prosta do wprowadzenia. Osobiście , o ile nie zostanie do niej wprowadzony artykuł o przewodniej roli partii ( PiS - rzecz jasna) nie ma takiej siły , która mnie zaciągnie do urny. smiech2 I tak samo z ustanowieniem nowego święta - w dzień urodzin Najwyższego Przywódcy i Umiłowanego Ojca Narodu - Jarosława Kaczyńskiego. Bez takich zmian nie ma mowy o poparciu!smiech2

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 26 Sty 2016r. 20:33  
Obrazek

Masz jakieś info gdzie ta bańka czy centrala dla kmiotów milczy ?

Możesz mi wyjaśnić od kiedy to referenda są wiążące dla mega PiS.d że o kurduplu mega ćwoku nie wspomnę cool girl ?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 26 Sty 2016r. 20:50  
Obrazek

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Sty 2016r. 21:07  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Sty 2016r. 21:47  
Obrazek

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 26 Sty 2016r. 23:44  
Obrazek

Ankieta MON. Pracownicy SKW pytani o "zacieranie śladów prawdy o zamachu"

MON weryfikuje funkcjonariuszy i pracowników SKW, którzy muszą wypełnić specjalną ankietę - informuje "Gazeta Wyborcza". Większość z 38 pytań dotyczy katastrofy smoleńskiej.

Tym samym Macierewicz wypełnia swoje obietnice przedwyborcze. - Trzeba przejrzeć przebieg wydarzeń i działań jednostek organizacyjnych i poszczególnych osób w kluczowych momentach. Przeanalizujemy następstwa i powiązania tych ludzi i na tej podstawie podejmie się decyzje personalne, a także organizacyjne - mówił Macierewicz na spotkaniu z Polonią w Toronto.

Więcej TU

sciana przez tego debila chyba jeszcze do dziś płacimy odszkodowania za likwidacje WSI ... Jak można było tą swołocz do władzy dopuścić

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 27 Sty 2016r. 05:43  
Kim jest tajemnicza posłanka .N Joanna Schmidt, która zamiast skorzystać z prawa do podjęcia polemiki z zarzutami na wizji odnośnie powalającej wiedzy historycznej Petru, uciekła z siedziby stacji?

Do niedawna była ona kanclerzem poznańskiej (sic!)
Wyższej Szkoły ! Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa

Obrazek

przez lata zatrudniającej weteranów komunistycznej politologii z czasów stanu wojennego. W ostatnich latach w roli objazdowych gwiazd występowali w auli owej Wyższej Szkoły m. in. demokrata Wojciech Jaruzelski i filozof Janusz Palikot.

To musi być zbieg okoliczności, taki zdrój wiedzy i takie organy mają się organicznie ku sobie, gdziekolwiek kwitnie postęp i demokracja.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 27 Sty 2016r. 08:05  
Skoro wrzucasz to w tym temacie to zapewne przemilczałeś że pani powiązana jest z PiS.dami ? To prze Wojtka ? Jak wy to szufladkujecie ... Czy poprostu jak zazwyczaj brakło rozumu ?

Obrazek

Kolejna wygrana "debata" !!

Kurdupel Akbar!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sty 2016r. 08:18  
CYTAT
Kim jest tajemnicza posłanka .N Joanna Schmidt, która zamiast skorzystać z prawa do podjęcia polemiki z zarzutami na wizji odnośnie powalającej wiedzy historycznej Petru, uciekła z siedziby stacji?

Do niedawna była ona kanclerzem poznańskiej (sic!)
Wyższej Szkoły ! Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa

Obrazek

przez lata zatrudniającej weteranów komunistycznej politologii z czasów stanu wojennego. W ostatnich latach w roli objazdowych gwiazd występowali w auli owej Wyższej Szkoły m. in. demokrata Wojciech Jaruzelski i filozof Janusz Palikot.

To musi być zbieg okoliczności, taki zdrój wiedzy i takie organy mają się organicznie ku sobie, gdziekolwiek kwitnie postęp i demokracja.

Pełowskie elyty dla których państwo to kamieni kupa intelektem nigdy nie grzeszyły.
Bolszewicy po 45-tym mieli więcej rozumu.

I ja sie pytam kto tu jest ciemnym ludem???

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 27 Sty 2016r. 08:21  
CYTAT

I ja sie pytam kto tu jest ciemnym ludem???

PiSoZOMOwcy od ŻydoKomuny ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sty 2016r. 08:46  
CYTAT
Beata Kempa gościła w programie "Kropka nad i" Moniki Olejnik. Prowadząca pytała: Pani minister zapomina, jak to PiS uderzało w państwo polskie na arenie międzynarodowej, że były fałszowane wybory, jak uderzano w sprawie Smoleńska? Zdaniem Kempy, Prawo i Sprawiedliwość było w tej kwestii "bardzo mało skuteczne, w porównaniu z Platformą Obywatelską i Nowoczesną". - To, co się stało w tym roku, niestety bardzo zaszkodziło Polsce. Natomiast myślę, że domaganie się chociażby wraku raczej uderzało w Związek Radziecki - wyjaśniała. - Związku Radzieckiego już nie ma - prostowała Olejnik.

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sty 2016r. 09:07  
CYTAT
Obrazek

Masz jakieś info gdzie ta bańka czy centrala dla kmiotów milczy ?

Możesz mi wyjaśnić od kiedy to referenda są wiążące dla mega PiS.d że o kurduplu mega ćwoku nie wspomnę cool girl ?

Mam wywalone na ten milion . Przypuszczam , że to był kit- jednorazowy numer , przygotowany na tą debatę w PE. Skoro media nieprzychylne PiS uznały wystąpienie Beaty Szydło za co najmniej dobre , nie ma sensu tego wałkować. Rybka chwyciła haczyk - oto cały mój komentarz!smiech2

Powtarzam Ci po raz kolejny: jeżeli będą pytania odnośnie tych propozycji , które przedstawiałem frekwencja dopisze i będzie ok! Ilu naszych rodaków marzy o tym , żeby w dzień urodzin swojego wodza mieć święto? Co najmniej 70 %!smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sty 2016r. 09:07  
CYTAT

A Ty to co? Żołnierz Wyklęty ?uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sty 2016r. 09:11  
CYTAT
Skoro wrzucasz to w tym temacie to zapewne przemilczałeś że pani powiązana jest z PiS.dami ? To prze Wojtka ? Jak wy to szufladkujecie ... Czy poprostu jak zazwyczaj brakło rozumu ?

Obrazek

Kolejna wygrana "debata" !!

Kurdupel Akbar!!

Mylisz się figlarzu! Poprzedni komendanci Policji ( z nominacji PO) szczycili się swoją służbą w Milicji czy ZOMO. Obecny szef MSW nie będzie tolerował takich biografii! Jednym z jego priorytetów jest wysłanie ludzi z poprzedniego systemu na emeryturę . smiech2

http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/9325888,cezary-poplawski-nie-jest-juz-zastepca-komendanta-glownego-policji,id,t.html

O synu Marka Działoszyńskiego media ( za rządów największej zarazy w historii Polski kolacji PO-PSL) podawały , że razem z kolegami dilował. Koledzy siedzą , synek byłego Komendanta chodzi po wolności . Oczywiście stanowisko utrzymywał .

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/204429-gpc-syn-komendanta-glownego-policji-zamieszany-w-podpalenie-a-przyjaciel-w-przestepstwa-narkotykowe

Jego zastępca Mirosław Schossler doprowadził swoimi działaniami do upadku firmę osobistego wroga Jana Burego ( swojego serdecznego przyjaciela) .

http://www.polskatimes.pl/artykul/3852759,gen-schossler-i-upadek-firmy-zony-zbuntowanego-dzialacza-psl-czyli-posel-jan-bury-znow-ma-klopoty,id,t.html

Żaden z tych Panów nie został odwołany , bo byli wierni! Wystarczył jeden artykuł o obecnym ( a raczej byłym) zastępcy KGP , i Błaszczak go usuwa. Czy tylko ja widzę różnicę? Tamci mieli sprawy kryminalne za kołnierzem i nikt się ich nie czepiał .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sty 2016r. 09:41  
CYTAT
CYTAT
Beata Kempa gościła w programie "Kropka nad i" Moniki Olejnik. Prowadząca pytała: Pani minister zapomina, jak to PiS uderzało w państwo polskie na arenie międzynarodowej, że były fałszowane wybory, jak uderzano w sprawie Smoleńska? Zdaniem Kempy, Prawo i Sprawiedliwość było w tej kwestii "bardzo mało skuteczne, w porównaniu z Platformą Obywatelską i Nowoczesną". - To, co się stało w tym roku, niestety bardzo zaszkodziło Polsce. Natomiast myślę, że domaganie się chociażby wraku raczej uderzało w Związek Radziecki - wyjaśniała. - Związku Radzieckiego już nie ma - prostowała Olejnik.

Obrazek

Usiłujesz nam powiedzieć , że Monika Olejnik nigdy nie zaliczyła wpadki czy przejęzyczenia na wizji? Czy to chcesz nam przekazać?
Zapewniam Cię , że na internecie jest ich cała masa takich wpadek. Od przekręcania nazwisk , podawania nieistniejących zdarzeń (np. wyrzucenie ambasadora Szwecji z Izraela ) aż do pokazania cycka! smiech2
Redaktor Stokrotka z racji swej impulsywności popełniła bardzo wiele gaf ! Trust me!uśmiech

Mogę się jednak zgodzić , że Kempa nie nadaje się na ministerialne stanowisko. Ani prezencji , ani inteligencji no i kombinowała z wykształceniem. Dlaczego tacy ludzie jak Kempa czy Pawłowicz są twarzami PiS , nie mam pojęcia!neutralny

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sty 2016r. 09:44  
CYTAT
CYTAT

A Ty to co? Żołnierz Wyklęty ?uśmiech

Un yntelygent po wyższych studiach.

Te profesory i doktory z PISu to sie nie mogom z nim równaćgood

Prywatna wiadomość 

«« « ... 184 185 186 187 188 189 190 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »