|
|
|
Oj chłopcy zacznijcie się bać po ostatnich doniesieniach.Dobiorą się wam do dupy jak złoto
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
I dlatego właśnie żaden bank się nie przyznał, że podniósł opłaty w związku z nowym podatkiem, tylko wciskają kit, że to zwykłe, coroczne podwyżki lub odpowiedź na ruchy konkurencji. Guzik prawda niestety i myślę, że nawet taki Edo to wie. Dla Mareczka nie ma już nadziei.
|
|
|
|
|
To banki klamia?
|
|
|
|
|
Andrzejku , przysięgam , że to nie ja!
|
|
|
|
|
Jesteś już po kielichu czy wczorajszy ?
Przed nami nowa bitwa o Trybunał? "Będzie potworny galimatias w kraju" Kompromisu nie będzie, bo nikomu tak naprawdę na nim nie zależy. Spodziewam się, że w połowie lutego Trybunał Konstytucyjny uzna ustawę o sobie za sprzeczną z konstytucją, a rząd tego orzeczenia nie wydrukuje, nie zaakceptuje i wtedy konflikt wróci w zaostrzonej odsłonie - ocenił w programie Wirtualnej Polski #dziejesienazywo Wojciech Szacki ("Polityka Insight). potworny galimatias w kraju" Kompromisu nie będzie, bo nikomu tak naprawdę na nim nie zależy. Spodziewam się, że w połowie lutego Trybunał Konstytucyjny uzna ustawę o sobie za sprzeczną z konstytucją, a rząd tego orzeczenia nie wydrukuje, nie zaakceptuje i wtedy konflikt wróci w zaostrzonej odsłonie - ocenił w programie Wirtualnej Polski #dziejesienazywo Wojciech Szacki ("Polityka Insight). Andrzej Stankiewicz ("Rzeczpospolita") zgodził się z tą opinią i stwierdził, że nowy spór o Trybunał będzie znacznie ostrzejszy od tego, który już obserwujemy. - To jest "kryzysik" wobec tego, co może nastąpić, jeżeli TK zbierze się, weźmie na tapetę ustawę o TK i uzna ją za niezgodną z konstytucją. PiS tego nie uzna, TK będzie pracował w oparciu o inne przepisy i będzie rozpatrywał inne ustawy autorstwa partii rządzącej. Rząd będzie konsekwentnie nie uznawał tych orzeczeń. To będzie kompletna katastrofa - powiedział gość Michała Koboski. więcej TU "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Jesteś już po kielichu czy wczorajszy ? Przed nami nowa bitwa o Trybunał? "Będzie potworny galimatias w kraju" Kompromisu nie będzie, bo nikomu tak naprawdę na nim nie zależy. Spodziewam się, że w połowie lutego Trybunał Konstytucyjny uzna ustawę o sobie za sprzeczną z konstytucją, a rząd tego orzeczenia nie wydrukuje, nie zaakceptuje i wtedy konflikt wróci w zaostrzonej odsłonie - ocenił w programie Wirtualnej Polski #dziejesienazywo Wojciech Szacki ("Polityka Insight). potworny galimatias w kraju" Kompromisu nie będzie, bo nikomu tak naprawdę na nim nie zależy. Spodziewam się, że w połowie lutego Trybunał Konstytucyjny uzna ustawę o sobie za sprzeczną z konstytucją, a rząd tego orzeczenia nie wydrukuje, nie zaakceptuje i wtedy konflikt wróci w zaostrzonej odsłonie - ocenił w programie Wirtualnej Polski #dziejesienazywo Wojciech Szacki ("Polityka Insight). Andrzej Stankiewicz ("Rzeczpospolita") zgodził się z tą opinią i stwierdził, że nowy spór o Trybunał będzie znacznie ostrzejszy od tego, który już obserwujemy. - To jest "kryzysik" wobec tego, co może nastąpić, jeżeli TK zbierze się, weźmie na tapetę ustawę o TK i uzna ją za niezgodną z konstytucją. PiS tego nie uzna, TK będzie pracował w oparciu o inne przepisy i będzie rozpatrywał inne ustawy autorstwa partii rządzącej. Rząd będzie konsekwentnie nie uznawał tych orzeczeń. To będzie kompletna katastrofa - powiedział gość Michała Koboski. więcej TU Nie zachłyśnij się tym sokiem z buraka. "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Soku z "Buraków" i wódki nie przepijam ...
Co do Frankowiczów jak i biorących pożyczki w "firmie lichwiarskiej Provident" to kto tak stoi z pistoletem przy głowie "strażnik Januszek" i kogoś zmusza do brania kasy ? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT I dlatego właśnie żaden bank się nie przyznał, że podniósł opłaty w związku z nowym podatkiem, tylko wciskają kit, że to zwykłe, coroczne podwyżki lub odpowiedź na ruchy konkurencji. Guzik prawda niestety i myślę, że nawet taki Edo to wie. Dla Mareczka nie ma już nadziei. Masz do wyboru ponad trzydzieści banków komercyjnych. Czy w dzisiejszych czasach jest jakiś problem , żeby nawet przy użyciu internetu zrobić porównanie cen kosztów opłat bankowych. Dojdziesz do wniosku , że są banki , które oferują gorsze i lepsze warunki dla klientów. Banki również o tym wiedzą i w ramach rywalizacji o klienta dopasowują swoje produkty do potrzeb społeczeństwa. Jeden bank podniesie opłaty , ludzie pójdą do drugiego. Osobiście zmieniałem rachunek bankowy kilka razy i nie miałem z tym żadnego problemu. Jeżeli udowodnisz mi po wejściu podatku w życie ( żaden bank nie zapłacił jeszcze złotówki) , że jest wyliczenie ekonomistów , że wszystkie banki podniosły swoje opłaty i jest to związane z nową daniną , to przyznam Ci rację. Póki co doszukujesz się drugiego dna . Jeżeli nie możesz czegoś udowodnić to poruszamy się w kręgu poszlak i domniemań , ja jestem chłopem i poza argumentem i logiką nie uznaję innych sposobów dojścia do prawdy obiektywnej! Potrafisz udowodnić swoją tezę , czy tylko tak Ci się wydaje? |
|
|
|
|
Edo2 zauważyłem na tym forum, że posługujesz się jeszcze domysłami i plotkami, jak baba. Jak to jest więc z tą logiką i argumentami?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Edo, aktualnie przymierzam się do zaciągnięcia kredytu hipotecznego. Od jakiegoś czasu sprawdzam oferty różnych banków i porównuje. W ostatnim czasie kilka banków podniosło opłaty związane z w/w kredytem (w wolnej chwili napiszę które), oczywiście żaden nie przyznał się, że to reakcja na nowy podatek, a wiem ze źródeł wewnętrznych. To moja branża po prostu.
Wszystkie firmy/instytucje oblozone tym podatkiem zareagowały. Rzeczony Provident nie mogąc już podnieść opłat, bo są wysrubowane na max poszedł w inną stronę i przeprowadził zwolnienia grupowe. |
|
|
|
|
Urzekła mnie wasza historia.
Dobrze, że PIS jest przy władzy, bo Petru z Peło jeszcze by zaczął te banki wspomagać z budżetu. |
|
|
|
|
CYTAT Edo2 zauważyłem na tym forum, że posługujesz się jeszcze domysłami i plotkami, jak baba. Jak to jest więc z tą logiką i argumentami? Wyciągasz mylne wnioski na podstawie moich wymian postów z Tobą czy Twoim przyjacielem - figlarzem! Nigdy nie ukrywałem, że trochę się z Wami droczę. Nie traktuję Was jako partnerów do równorzędnej-merytorycznej debaty i pewnie stąd masz takie przekonanie. Tak naprawdę w zestawieniu z Waszą dwójką chodzi mi bardziej o szyderstwo ! Tak ja to traktuję i nie widzę potrzeby , żeby się tłumaczyć. Tym bardziej przed Tobą. Byłem już funkcjonariuszem PiS , czopkiem Kudłatego , mitomanem , teraz jestem babą! Czy nie było tego zbyt wiele? Czy pojedynczy człowiek może posiadać tyle różnych oblicz? |
|
|
|
|
Edo2 mitomanem jesteś, a jak baba się zachowujesz to są fakty. Nie rozumiesz tego bo posługujesz się pomówieniami i plotkami.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Edo, aktualnie przymierzam się do zaciągnięcia kredytu hipotecznego. Od jakiegoś czasu sprawdzam oferty różnych banków i porównuje. W ostatnim czasie kilka banków podniosło opłaty związane z w/w kredytem (w wolnej chwili napiszę które), oczywiście żaden nie przyznał się, że to reakcja na nowy podatek, a wiem ze źródeł wewnętrznych. To moja branża po prostu. Wszystkie firmy/instytucje oblozone tym podatkiem zareagowały. Rzeczony Provident nie mogąc już podnieść opłat, bo są wysrubowane na max poszedł w inną stronę i przeprowadził zwolnienia grupowe. Rozumiem. Jeżeli tak jest to banki działają prewencyjnie , i to nie jest dobra wiadomość! Jednakowoż na całkowite skutki podatku bankowego radziłbym zaczekać ! Niech ekonomiści ( nie bankowcy ) to policzą i wtedy poznamy prawdę . Póki co ktoś coś słyszał , ktoś ma szwagra bankowca i tak dalej! Zaczekajmy na konkrety. Wpisałem sobie nas szybko ranking kredytów hipotecznych i nie ma tragedii . WIBOR na poziomie 1,70 i marże banków od 1,55 do 1,80 procent . To nie są złe warunki. Taka jest moja opinia. Co do firmy , której nazwy użyłaś (mi ona nie chce przejść przez klawiaturę) to jest zwykła lichwa i może Andrzejek powie coś więcej. NA ten temat nic nie wiem i nie chcę wiedzieć. Co do kredytu hipotecznego , mogę Ci jedynie doradzić z własnego doświadczenia kontakt z doradcą finansowym ( Expander albo Open Finance) . Z tego co pamiętam oferty uzyskane w banku u doradcy kredytowego były gorsze niż w firmach , o których piszę. Nie jestem bankowcem , nie rozumiem jak to możliwe , ale tak właśnie było! W każdym razie zachowaj spokój i nie daj się nabrać na wymówki spekulantów. |
|
|
|
|
CYTAT Edo2 mitomanem jesteś, a jak baba się zachowujesz to są fakty. Nie rozumiesz tego bo posługujesz się pomówieniami i plotkami. Jeżeli czujesz się pomawiany , to możesz z tym iść do sądu. Dziwi Cię , że przez ileś lat pomiataliście na tym forum ludźmi typu Mirek czy Wiktor , a teraz inni ludzie wyciągają Ci prywatne sprawy? Zbierasz plon , własnych siewów! Osobiście współczuję Ci Twojej profesji , jeżeli tak naprawdę chcesz wiedzieć. Jeżeli jest w Tobie krztyna przyzwoitości , to musisz mieć wyrzuty sumienia zajmując się tym co robisz. Ale to już kwestia Twojej moralności , mnie do tego nie mieszaj! |
|
|
|
|
Ja za prowadzenie rachunku płace miesięcznie 3 zł, jak mi podwyższą nawet o 100% czyli o jedno piwo to jakos to wytrzymam, nie wiem o co to halo.
Oprocentowanie na rach. bieżącym i oszczędnościowym jest jakies nędzne i szkoda sobie tym zawracać głowy. Jak to mówiła moja babka, jak sie ktoś nie naje to i nie naliże. A koszt kredytu w Polsce zawsze był b duży i PIS i podatek bankowy i podatek Belki nie ma tu nic do rzeczy. Jeśli już to bardziej pensja takich panów jak Petru ma na to wpływ |
|
|
|
|
Żarty sobie robicie ciekawe komu by się chciało zmieniać bank który podniesie ... koszt przelewu o 10 gr czy za korzystanie z karty o 2 zł ... Podobnie będzie z supermarketami ...kto przestanie kupować tu czy tam gdy cukier podrożeje o 5 gr a chleb o 10 gr skoro i tak będzie najtaniej ?
PiS łże to jest sedno sprawy ...było pewne że banki nie dadzą się wydymać i podobnie będzie ze sklepami ...to my wszyscy zapłacimy za ich poronione pomysły ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Ciekawa opinia Ministerstwa Finansów o programie 500+. W sumie same oczywistości, ale dla niektórych wciąż nie.
|
|
|
|
|
CYTAT (Edo2 ) Jeżeli czujesz się pomawiany , to możesz z tym iść do sądu. Dziwi Cię , że przez ileś lat pomiataliście na tym forum ludźmi typu Mirek czy Wiktor , a teraz inni ludzie wyciągają Ci prywatne sprawy? Zbierasz plon , własnych siewów! Osobiście współczuję Ci Twojej profesji , jeżeli tak naprawdę chcesz wiedzieć. Jeżeli jest w Tobie krztyna przyzwoitości , to musisz mieć wyrzuty sumienia zajmując się tym co robisz. Ale to już kwestia Twojej moralności , mnie do tego nie mieszaj! Jakie prywatne sprawy są mi wyciągane? To własnie te plotki którymi sie posługujesz. Jak baba na targu. Nie masz mi czego współczuć bo jak piszesz moja profesja nie jest wstydliwa. Zapewniam Cię, że nie mam wyrzutów sumienia bo nic złego nie robię. O moją moralność się nie martw. To zaskakujące, że plotkarz taki jak Ty pisze o moralności. Do niczego Cie nie mieszam, nawet Cię ignoruję ale Ty jak .... ciągle się pojawiasz i ciągle coś do mnie piszesz lub o mnie wspominasz. Taka już z Ciebie przekupa. Od wiejskiej baby obserwatorki różnisz się tylko wielkością ego. Twoje sięga Himalajów. PS. Dobrze ich określiłeś Mirek i Witek to właśnie takie "typu ludzie". "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
|
|
|
|
Szkoła o. Rydzyka otrzyma 20 mln zł. Posłowie PiS za poprawką
Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu otrzyma 20 milionów złotych z budżetu państwa. Wszystko za sprawą poprawki PiS, którą Komisja Finansów Publicznych przyjęła glosami posłów tej partii. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome Jak nie na wody geotermalne to "Szkołę" ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Ćwiąkalski nie musi przepraszać Ziobry
Były minister sprawiedliwości Zbigniew Ćwiąkalski nie musi przepraszać obecnego - Zbigniewa Ziobry - za słowa o "nieprzypadkowym" zniszczeniu resortowego laptopa, gdy Ziobro pierwszy raz kierował resortem sprawiedliwości. Tak orzekł Sad Apelacyjny w Warszawie. Wyrok jest prawomocny. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome Posłowie PiS głosują za poprawką PO. Nagle Piotrowicz: Co ty? Co wy robicie? Wystarczyła chwila nieuwagi, by w trakcie prac sejmowej komisji sprawiedliwości dwoje posłów PiS poparło jedną z poprawek autorstwa PO. Niemal natychmiast dostrzegł to przewodniczący komisji Stanisław Piotrowicz, który zarządził ponowne głosowanie. więcej TU Bycie PiS.dą uprawnia do tego żeby być idiotą Kurdupel Akbar !! "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Ćwiąkalski nie musi przepraszać Ziobry Były minister sprawiedliwości Zbigniew Ćwiąkalski nie musi przepraszać obecnego - Zbigniewa Ziobry - za słowa o "nieprzypadkowym" zniszczeniu resortowego laptopa, gdy Ziobro pierwszy raz kierował resortem sprawiedliwości. Tak orzekł Sad Apelacyjny w Warszawie. Wyrok jest prawomocny. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome Posłowie PiS głosują za poprawką PO. Nagle Piotrowicz: Co ty? Co wy robicie? Wystarczyła chwila nieuwagi, by w trakcie prac sejmowej komisji sprawiedliwości dwoje posłów PiS poparło jedną z poprawek autorstwa PO. Niemal natychmiast dostrzegł to przewodniczący komisji Stanisław Piotrowicz, który zarządził ponowne głosowanie. więcej TU Bycie PiS.dą uprawnia do tego żeby być idiotą Kurdupel Akbar !! BRAWO!!! |
|
|
|
|
CYTAT (ZSRR ) Panie Andrzejek nie sądzę abym się pomylił co do Pana osoby, znamy się bardzo dobrze, byłem swego czasy Pana klientem i to właśnie wtedy kiedy przychodził Pan co tydzień po pieniądze to namawiał aby głosować na Kukiza. Panie Bareła, przecież zasiadał Pan w komisji wyborczej z rekomendacji Kukiza15 (komisja wyborcza nr.30) Czy ta osoba w linku poniżej to nie Pan ? http://www.golde(...)-barela/ Nigdy więcej pożyczek z lichwiarskiego Providenta No niestety pomyłka, a wystarczyło zapytać. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Żarty sobie robicie ciekawe komu by się chciało zmieniać bank który podniesie ... koszt przelewu o 10 gr czy za korzystanie z karty o 2 zł ... Podobnie będzie z supermarketami ...kto przestanie kupować tu czy tam gdy cukier podrożeje o 5 gr a chleb o 10 gr skoro i tak będzie najtaniej ? PiS łże to jest sedno sprawy ...było pewne że banki nie dadzą się wydymać i podobnie będzie ze sklepami ...to my wszyscy zapłacimy za ich poronione pomysły ... Bananie , bądźmy poważni ( for a while)! Podatek nie wszedł jeszcze w życie , żaden bank nie poniósł jeszcze złotówki jego kosztu! Skąd z taką pewnością wiesz jak będzie? Jeżeli za rok o tej porze na jakimś rzetelnym portalu finansowym ktoś to policzy , wtedy przyznam Ci rację. Kwestia następna jeżeli banki czy hipermarkety nie poniosą żadnych kosztów nowej daniny ( przerzucą jej ciężar na klientów) to dlaczego te środowiska tak zdecydowanie lobbują przeciwko tym regulacjom. Pewnie napiszesz , że międzynarodowym korporacjom leży na sercu interes polskiego konsumenta i walczą o jego dobro. O tańszą żywność czy usługi bankowe. Może wierzysz , ze irlandzki czy włoski właściciel jednego czy drugiego banku bardzo kocha Polaków i martwi się o ich pieniądze. Cóż , moja wiara nie sięga tak daleko! |
|