NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 17 18 19 20 21 22 23 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 18 Cze 2011r. 10:26  
CYTAT

Jarosław Kaczyński
- Sądzę, że i minister Kalisz będzie ogromnie zadowolony z tego. Są właśnie świetne stosunki z Rosją, premierem Putinem, więc może by wynajęli jakiś obóz na dalekiej Syberii, bo chciałbym znaleźć się niedaleko Chodorkowskiego (...) już się pakuję, wybieram na Sybir, bo sądzę, że Tusk z Putinem już ustalili jakieś miejsce. Przygotowuję się już. Kupię sobie kożuch - tak Jarosław Kaczyński odniósł się na konferencji prasowej do wniosku o postawienie jego samego i Zbigniewa Ziobry przed Trybunałem Stanu. Wniosek ten zawarł Ryszard Kalisz w projekcie sprawozdania z prac sejmowej komisji śledczej ds. śmierci Barbary Blidy.

Obiecuje, obiecuje a na pewno nie wyjedzie:-((

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 18 Cze 2011r. 10:26  

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 16:04  
Biegli sprawdzą stan psychiczny prezesa PiS

Sąd Rejonowy w Warszawie postanowił powołać dwóch biegłych, którzy mają zdecydować, czy stan zdrowia psychicznego Jarosława Kaczyńskiego pozwala mu na uczestnictwo w rozprawie. TVN24 dotarła do odnośnego pisma. Chodzi o proces karny, jaki prezesowi PiS wytoczył Janusz Kaczmarek w związku z wypowiedzią byłego premiera. W 2008 roku Kaczyński nazwał byłego szefa MSWiA "agentem śpiochem". ...

... - Sąd na podstawie informacji prasowych, informacji, które uzyskał od oskarżonego, a także na podstawie dokumentacji lekarskiej doszedł do wniosku, że istnieje podejrzenie, iż oskarżony może nie móc uczestniczyć w rozprawie. Z tych powodów dopuścił ten dowód (opinię - red.). Nie posiadając wiedzy fachowej sąd chce od biegłych się dowiedzieć, czy istnieje przeszkoda w uczestnictwie oskarżonego w rozprawie - tłumaczył Wojciech Małek. ...

http://www.tvn24.pl/-1,1707685,0,1,biegli-sprawdza-stan-psychiczny-prezesa-pis,wiadomosc.html

sam nie wiem poco to sprawdzać no ale ... w końcu niezawisły sąd zmusi kłamce do poddania się badaniom ...

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 21:46  
Kłamstwa, kłamstwa, kłamstwa ..... umiechumiechumiechumiechumiechumiech

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 21:51  
Referendum w sprawie prywatyzacji szpitali

Prezes PiS Jarosław Kaczyński we wtorek przed Szpitalem Praskim w Warszawie podpisał się pod wnioskiem o referendum ws. komercjalizacji m.in. publicznej służby zdrowia. Podpisy pod wnioskiem zbierała tam NSZZ "Solidarność", która włączyła się w akcję PiS.

"Leczenie pacjentów nie może być przedsięwzięciem, którego celem jest zysk, to jest specyficzna dziedzina, która prawom rynkowym się nie poddaje" - podkreślił Kaczyński w chwilę po podpisaniu wniosku.

"W każdym słowniku można przeczytać, że komercjalizacja jest wstępem do prywatyzacji (...). Nie ma powodu sądzić, że w Polsce będzie inaczej. A już komercjalizacja poddaje szpitale prawom rynku" - dodał.

Zdaniem PiS, ustawa o działalności leczniczej, którą 10 maja tego roku podpisał prezydent Bronisław Komorowski, spowoduje, że samorządy będą dążyć do przekształcania szpitali publicznych w spółki prawa handlowego. Według autorów wniosku, najpierw komercjalizacja, a później prywatyzacja państwowej służby zdrowia ograniczy dostęp do części usług medycznych.

"Jeśli kogoś trzeba leczyć za bardzo wysokie sumy, to z punktu widzenia rynkowego to nie ma sensu, ale z punktu widzenia celu służby zdrowia - jeżeli takie leczenie przynosi szanse na to, żeby zdrowie powróciło albo przynajmniej życie zostało przedłużone - sens ma" - podkreślił Kaczyński.

"To jest szpital dla biednych ludzi, to jest szpital, gdzie bardzo często przyjmuje się pacjentów z ulicy. Jeśli ten szpital zostanie spółką, zapewniam państwa, że nikt tu nie przyjmie pacjenta nieubezpieczonego, bo za takiego nikt nie płaci" - powiedziała z kolei przewodnicząca Sekretariatu Ochrony Zdrowia NSZZ "Solidarność" Maria Ochman.

"Gdzie będą się leczyć biedni ludzie, jeśli wszystkie szpitale (...) będą spółkami?" - pytała.

Lider PiS podkreślił także, że jego ugrupowanie będzie bronić tego, "co stanowi podstawę państwowej i narodowej substancji", czyli państwowego charakteru strategicznych spółek. "Zaczynamy być państwem pustym, państwem, które nie ma żadnego ciężaru, które dysponuje coraz mniejszą ilością instrumentów oddziaływania na najważniejsze dziedziny naszego życia" - podkreślił J. Kaczyński.

W intencji PiS w referendum Polacy mieliby odpowiedzieć na dwa pytania: 1. Czy jest Pan/Pani przeciwko komercjalizacji i prywatyzacji publicznej służby zdrowia?; 2. Czy jest Pan/Pani przeciwko prywatyzacji przedsiębiorstw państwowych z sektorów strategicznych dla Polski?

Referendum ogólnokrajowe może być przeprowadzone w sprawach o szczególnym znaczeniu dla państwa. Zarządza je Sejm bezwzględną większością głosów lub prezydent za radą i zgodą Senatu. Istnieje również społeczna inicjatywa referendalna - projekt referendum musi wtedy uzyskać co najmniej 500 tys. podpisów osób mających prawo udziału w referendum. Wówczas Sejm może postanowić o poddaniu określonej sprawy pod referendum."

źródło: niezalezna.pl

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 22:08  
Mirek znowu zapomniałeś napisać skąd wziąłeś tamte rewelacje chytry

A co do stanu psychicznego prezesa sekty PiS* to po ich wysnutych teoriach o helu w mankietach, generatorach mgły, ukradzionych kokpitach i bombach termobarycznych (cokolwiek to jest) chyba nikt poza nimi nie ma wątpliwości co do stanu ich psychiki.

*"PiS to sekta polityczna" to słowa znanego historyka wyspecjalizowanego w dziejach Polski prof. Normana Daviesa
Utrafił w samo sedno. Kaczyński powie że ziemia jest płaska to jego wyznawcy też mu uwierzą.

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 22:11  
Rydzyk skarży się w Brukseli. "To jest totalitaryzm, ja nie żartuję"

Ojciec Tadeusz Rydzyk skarży się europosłom w Brukseli, że jest dyskryminowany przez polski rząd. - Nie wiem, gdzie ja żyję, bo w czasach komunizmu nie mieliśmy takich problemów jak teraz. To jest totalitaryzm, ja nie żartuję - mówił redemptorysta, który był gościem seminarium poświęconym energii odnawialnej i geotermalnej zorganizowanego przez PiS.

http://www.tvn24.pl/-1,1707743,0,1,rydzyk-skarzy-sie-w-brukseli-to-jest-totalitaryzm--ja-nie-zartuje,wiadomosc.html

biedny pachołek IV RP jak go wszyscy krzywdzą ... biedak nie dostał 27 mln na nowe zabawki ;( ... co ciekawsze najpierw pluł na Brukselę i UE a teraz jeździ się żalić do kolegów sPiSkowców ...

co do badań psychiatrycznych Jarosława "kłamcy" K. to czego boi się PiS że chce zmiany sędziego i nie chce poddać wodza owym badaniom ?? koleś tyle razy bywa w sądach że prawdziwi recydywiści mogą czuć się nieswojo ...

ps. jeszcze jedno zdanie "Nie wiem, gdzie ja żyję, bo w czasach komunizmu nie mieliśmy takich problemów " Jaro tez za komuny nie miał problemów ... :/ zastanawiające ??

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 22 Cze 2011r. 12:57  
O. Rydzyk o dyskryminacji w Polsce. Oburzenie w Brukseli

Wiceszef frakcji konserwatystów w Parlamentu Europejskiego (EKR) Brytyjczyk Timothy Kirkhope skrytykował wtorkową wizytę o. Tadeusza Rydzyka w Parlamencie Europejskim. Redemptorysta przyjechał na zaproszenie PiS i w ostrych słowach skarżył się na obcięcie dofinansowania jego inwestycji przez rząd Polski i b. komisarz UE ds. polityki regionalnej Danutę Huebner. Jego spotkanie w Brkseli zarejestrowała kamera TVN24

- Nie znam osobiście ojca Rydzyka, ale znam niektóre z jego bardzo kontrowersyjnych wypowiedzi - powiedział w specjalnie wydanym oświadczeniu Kirkhope. - PE nie może być miejscem, żeby promować interesy ludzi o poglądach ksenofobicznych i homofobicznych, jakie głosi ojciec Rydzyk - dodał.

Wiceszef frakcji Europejskich Konserwatystów i Reformatorów (do której należą europosłowie PiS i PJN) zapewnił też, że nie został powiadomiony o przyjeździe ojca Tadeusza Rydzyka na seminarium poświęcone energii odnawialnej i geotermalnej.
...
http://www.tvn24.pl/-1,1707807,0,1,o-rydzyk-o-dyskryminacji-w-polsce-oburzenie-w-brukseli,wiadomosc.html

matołki z PiS gdzie nie pojadą zostają wyśmiane a nawet ich własna frakcja nie przyznaje się do ich popleczników ... dziwne ?? ... dla mnie dziwne jest że ktokolwiek chce z nimi współpracować ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2011r. 12:09  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2011r. 12:50  
Mirek znowu zapomniałeś napisać skąd wziąłeś tamte rewelacje chytry

I po co wklejasz te pierdoły?
Jak rzecznik prasowy PiS wołał że Palikota trzeba powiesić na najbliższej gałęzi to jaki to był język?

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2011r. 13:18  
Naukowcy przeciw stalinowskim metodom

"Grupa naukowców z Akademickiego Klubu Obywatelskiego im. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego w Poznaniu wydała oświadczenie, w którym krytykuje zmiany ordynacji wyborczej wprowadzane przez rządzącą koalicję oraz decyzję sądu o poddaniu Jarosława Kaczyńskiego badaniom psychiatrycznym.

"Na kilka miesięcy przed wyborami parlamentarnymi wzrastający niepokój budzą zmiany ordynacji wyborczej, wprowadzane przez rządzącą koalicję z pominięciem szerokiej debaty publicznej niezbędnej w tak fundamentalnych kwestiach" - piszą poznańscy uczeni.

Zdaniem autorów oświadczenia, wprowadzanie niedługo przed wyborami tak istotnych zmian jak dwudniowy czas głosowania czy możliwość głosowania w zastępstwie za starszych lub chorych obywateli.

"Pozorne ułatwienie stanowi w istocie okazję do ubezwłasnowolnienia, a dokonane pogwałcenie zasady bezpośredniości wiąże się z praktycznym unieważnieniem zasady równości. Nic nie stoi na przeszkodzie, by pełnomocnicy głosowali nie według woli osób je delegujących, ale według własnych preferencji i de facto mieli kilka głosów" - czytamy.

Naukowcy potępiają również niedawną decyzję sądu ws. Jarosława Kaczyńskiego, prezesa PiS. Wyrazem zaś całkowitego, bolszewickiego zerwania nie tylko z duchem demokracji, ale w ogóle cywilizacji zachodniej jest publiczne zniesławianie przeciwników politycznych takie, jak to, którego „w majestacie prawa” dopuszczono się wobec Jarosława Kaczyńskiego. Widać stąd wyraźnie, że obecna władza nie ma zamiaru respektować nie tylko czynnego, ale i biernego prawa wyborczego - piszą autorzy oświadczenia."

źródło: niezależna.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2011r. 13:27  
No tak, dyskusja z pisowym wklejkowcem to jak dyskusja ze ścianą smiech2

A tak na temat to przecież sam prezes mówił że był na lekach i nic nie pamięta, co w tym dziwnego że sąd pyta o jego poczytalność?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2011r. 13:29  
Nie dyskutuję z lemingami i to jeszcze plującymi na Godło Państwowe. Nie jesteście zdolni do merytorycznej dyskusji.
Z niczego nie muszę się wam tłumaczyć umiechumiechumiechumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2011r. 13:37  
Czyli nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie chytry

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2011r. 14:08  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2011r. 15:27  
PILNE!!! Przyjdź potrzymać namiot

Grupa tzw "Solidarni 2010" którzy zapowiedzieli protest pod pałacem prezydenckim aż do skutku (czyli Tusk i PO muszą odejść) wystosowała dramatyczny apel na swojej stronie www.

Okazało się że z szumnie zapowiadanych protestów mas wyznawców PiS została garstka niedobitków. A zamachu stanu nie da się zrobić za pomocą 15 osób.

Tak że drodzy kaczyści, zamiast bombardować to forum wklejkami z niezaleznej.pl zróbcie może coś pożytecznego dla Jego Mniejszości Wiecznej Dziewicy i waszej sekty. Zareagujcie na apel.
Idźcie potrzymać namiot umiech

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 26 Cze 2011r. 12:19  
do BOT-ów umiech zróbcie zrzutkę na namiot i zbierajcie podpisy by bronić głównej tuby PiSu i niezależna padnie smiech2

----

Posłowie PiS żądają wycofania noty ws. ojca Rydzyka

Wycofania noty dyplomatycznej do Watykanu w sprawie wypowiedzi o. Tadeusza Rydzyka w Parlamencie Europejskim domaga się w liście do premiera Donalda Tuska troje parlamentarzystów PiS - poinformowano na stronie internetowej Radia Maryja.

...

http://fakty.interia.pl/polska/news/poslowie-pis-zadaja-wycofania-noty-ws-ojca-rydzyka,1659336

...Pod listem, którego fragmenty przytoczono na stronie radia, podpisali się posłowie Anna Sobecka i Bogusław Kowalski oraz senator Waldemar Kraska.

Parlamentarzyści działanie ministra spraw zagranicznych Radosława Sikorskiego określili jako "skandaliczny przypadek łamania norm systemu demokratycznego przez używanie aparatu państwowego, w tym wypadku dyplomacji, do tłumienia wolności słowa".

---

wow aż 3 smiech2 co do łamania demokracji na dzień przed przegranymi wyborami (PiS) podwojenie dotacji na wody termalne dla PiSowskiej tuby nie było czasami łamaniem demokracji ??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2011r. 12:33  
Powinni zamieszczać ostrzeżenie że w artykule będzie zdjęcie Sobeckiej, niektórzy czytają przy jedzeniu :(

Dziwi mnie że te oszołomy nie potrafią pojąć że gdyby nie było demokracji i wolności w Polsce to nie siedzieliby w sejmie i nie dostawali po 20 patyków na miesiąc za wymyślanie pierdół o mgle czy helu w mankietach.
Nie pokazywaliby ich we wszystkich krajowych mediach codziennie.
Tak kwiczą jak to gw tvn czy onet ich cenzurują a ich gęby widać tam codziennie chytry

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2011r. 23:54  
CYTAT
Znaczy się, zgadzają się z opinią Rydza, iż także rząd PiS był niepolski? On powiedział jasno - "od 1939 roku Polską nie rządzą Polacy" i nie robił tu wyjątków np. dla okresu 2005-07. Pisiacy tak bardzo chcą dowalić Tuskowi, że nie patrzą na to, że przy okazji cierpi dobre imię kraju, a teraz także ich samych.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2011r. 00:56  
Macie wrażenie że nasi politycy olewają nas, swoje wyborcze obietnice i śmieją się nam w twarz?

Tu mamy arcymistrza w tej kategorii - ściemniacza Jarka-"nie będzie koalicji z samoobroną"; "nie zostanę premierem jak brat będzie prezydentem"; "a za wszystkie moje porażki odpowiada Tusk, a za sukcesy ja" A jak mawiał Jacek Kurski ciemny lud i tak to kupi smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2011r. 07:18  
O. Rydzyk: nie twierdziłem, że

Polska jest państwem totalitarnym

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/o-rydzyk-przeprasza-powiedzialem-to-jest-totalitar,1,4772753,wiadomosc.html

Dobre, facet próbuje wywinąć kota ogonem. Ciemny lud i tak to kupi. Pamiętacie jeszcze sprawę zbiórki na ratowanie stoczni? Facet chciał dobrze a wyszło jak zwykle. Ale ciemny lud go za to kocha.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2011r. 11:00  
Wracają "sędziowie"?

Sędzia, który skazał red. Dorotę Kania ( z gazety polskiej) z art. 212 k.k. za zniesławienie b. funkcjonariusza SB, płk. Ryszarda Bieszyńskiego i który wysłał na badania psychiatryczne Jarosława Kaczyńskiego to ten sam człowiek - sędzia Maciej Jabłoński .....

Jarosłw Kaczyński, nie stawi się na ten teatrzyk białoruski - zrzeczenie się immunitetu nie obejmuje tego typu blamaży.
Zapraszamy Tuska i jego wspómafijnych braci na badania psychiatryczne i pobyt w "sanatorium" - tak na 25 latek....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2011r. 11:38  
Czy Kaczyński stawi się u psychiatry? Błaszczak: to nadużycie nie będzie honorowane

Czy prezes PiS stawi się 6 lipca na badania psychiatrycze? - szef klubu PiS Mariusz Błaszczak nie chciał udzielić na to pytanie jasnej odpowiedzi. - To jest skandal, to poniżanie człowieka. Nie ma podstaw, żeby takiego rodzaju nadużycia były honorowane - tak w Poranku Radia TOK FM poseł skomentował decyzję Sądu Rejonowego w Warszawie o skierowaniu Jarosława Kaczyńskiego na badanie psychiatryczne.

http://www.tokfm(...)_to.html

No tak, facet ogłasza że brał silne leki i nic nie pamięta ale pytanie o jego stan psychiki i poczytalność to straszny skandal umiech

Obrazek

PS. Rydzyk zdążył zmienić zdanie.
Oczywiście, że chciałem powiedzieć to co powiedziałem i niczego nie odwołuję - mówi o. Tadeusz Rydzyk po powrocie z Brukseli, gdzie opowiadał, że jest dyskryminowany, a Polska to kraj totalitarny. I uzasadnia: Kaczyńskiego odsyłają do psychiatry, rząd zabiera dotację na jego uczelnię, a urzędniczka traci pracę za udział w spotkaniu PiS.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2011r. 19:46  
PiS niechlubnym liderem sondażu antypoparcia

"Według sondażu partią mającą najwięcej zdeklarowanych przeciwników jest PiS. 48 proc. (wzrost o 4 proc. w porównaniu z październikiem 2010 roku) badanych deklarujących udział w wyborach nie wyobraża sobie, by mogła zagłosować na ugrupowanie Kaczyńskiego.

Drugie miejsce najczęściej odrzucanych partii, zajmuje Samoobrona (30 proc., spadek o 5 proc.). Na trzeciej pozycji jest PO (24 proc., wzrost o 5 proc.), czwarte miejsce zajmuje Ruch Poparcia Palikota (16 proc., wzrost o 2 punkty proc.).

Prawie tyle samo przeciwników, co Ruch Poparcia Palikota mają SLD (15 proc., spadek o 2 punkty proc.) oraz LPR (14 proc., spadek o 5 punktów proc.).

Jak zaznacza CBOS, wśród zdeklarowanych wyborców PO niezmiennie największą niechęć - 78 proc. budzi PiS. Sporą niechęć do wyborców PO budzą ponadto Samoobrona - 39 proc. i LPR 19 proc.

Z kolei elektorat PiS w swych negatywnych wyborach najbardziej koncentruje się na PO - 65 proc. Drugim najczęściej odrzucanym przez elektorat PiS ugrupowaniem jest SLD - 34 proc. Sporą niechęć wyborców PiS niezmiennie budzi także Ruch Poparcia Palikota - 21 proc.

W elektoracie SLD największą niechęć budzi PiS - 73 proc.; w dalszej kolejności Samoobrona - 35 proc oraz LPR - 20 proc.

Według sondażu elektorat PSL najczęściej odrzuca PiS - 34 proc. Niemal tyle samo (33 proc.) wyborców PSL żywi do Samoobrony - 33 proc. Trzecie miejsce w negatywnym rankingu PSL przypada PO - 19 proc.

Badanie przeprowadzono w dniach 5-11 maja na liczącej 1189 osób reprezentatywnej próbie losowej dorosłych mieszkańców Polski."
źródło internet

Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Cze 2011r. 17:22  
Sąd oddalił pozew senatora PiS od "k..wa, psie pieniądze": Brak taktu, kultury osobistej

Tadeusz Skorupa, senator PiS z Podhala, przegrał dziś proces, jaki sam wytoczył za upublicznienie kompromitującego go nagrania. Sąd stwierdził, że bez nagrania opinia publiczna nie poznałaby prawdziwego oblicza parlamentarzysty, a tego wymagał interes społeczny.

Nagranie ze spotkania ujawniło, o co chodziło politykowi PiS. Skorupa mówił, że wszystko pójdzie po myśli przedsiębiorcy, jeśli tylko zgodzi się po zakupie działki na to, by senator postawił tam elektrownię wiatrową.

"Na ubranie, ku..., dostaję tylko 9 tysięcy"

- K..., kupisz to za 60 na przykład czy za 70 tysięcy. A nam się zgodzisz, k..., na wiatrak, tyle chcemy. Raptem tyle. A może ci go później w p... odsprzedam - mówił senator na nagraniu.

Wyjaśnił też motywy swojego postępowania, skarżąc się na zbyt małą pensję w Senacie. - Bo ja za chwilę nie będę miał na kampanię wyborczą pieniędzy. Bo z tych, co dostaję z Senatu, to jest, k..., psie pieniądze. Na paliwo dla mnie i na garniturek. Na ubranie, k..., dziewięć tysięcy, a teraz to nawet zaczęli mi płacić po osiem i pół. Straszne pieniądze - żalił się.

Po ujawnieniu sprawy senator przestał być członkiem PiS, jednak w tym roku został przywrócony w szeregi partii. Prokuratura nie dopatrzyła się w jego zachowaniu przestępstwa i sprawę umorzyła.

Jak widać afery własnych polityków nie przeszkadzają PiSowcom. Cóż za kręgosłup moralny smiech2

Źródło

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2011r. 07:30  
Kto ty jesteś? Jam Kaczorek
Skąd przybywasz? Prosto z Tworek
Jaki znak twój? Jad spieniony
Czego nie masz? Konta, żony....
O czym marzysz? O korycie
No, a Polska? Chyba kpicie
A co z Lechem? będzie świętym.
Pomnik? Stawiam fundamenty
Coś o Tusku? Nienawidzę!
A co z PO? Nią się brzydzę
Zmowy, spiski? Widzę wszędzie
Rydzyk? On papieżem będzie
Naród cały? Wprost mnie kocha.
Dziękuję.
Noooo ... czas na procha

Prywatna wiadomość 

«« « ... 17 18 19 20 21 22 23 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »