|
|
|
CYTAT Edo Andrzejek na potwierdzenie wiarygodności wkleja linki do portali a tych ilustracji sam nie tworzy tylko pochodzą z kukiz15 jak widać. Co pis może aby nie bylo firm pożyczkowych na bardzo wysoki procent? Może to samo co zrobił z handlem w święta. W ogóle to wydaje mi się, że bardzo dziwnie wszystko pojmujesz, porównujesz nielegalny gwałt do legalnych firm pożyczkowych? Ustawy zakazujące wysokich oprocentowań do zakazów powodzi? Tak pisze dorosły facet? Ma to jakiś sens? W ogóle wydaje mi się że należysz do wiadomego kółka wzajemnej adopcji.Czy naprawdę poważnym i wiarygodnym jest ktoś (Andriusza)który najpierw zaprzecza że jest providenciarzem,potem się do tego przyznaje? Czyli zaprzecza samemu sobie.To jak takiego kogoś traktować poważnie? No rusz globusem który masz na szyi "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Klemens_Maria bodajże w marcu lub kwietniu wchodzi w życie nowa ustawa obniżająca koszty pożyczek. Będzie ustalony maksymalny koszt pożyczki. No ale to zasługa PO/PSL
mariusz12879 uważasz, że sam tworzę te grafiki. A może nie masz nic do powiedzenia więc zaczepiasz? Podaj nazwisko i nazwę firmy, przecież się nie wstydzisz. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Wujek lidera KOD-u o Gowinie: gdyby posiadał zdolność honorową, naplułbym mu w twarz
- Był związany z komunistycznym aparatem represji - tak wicepremier Jarosław Gowin mówił w "Kropce nad i" o dziadku Mateusza Kijowskiego, lidera Komitetu Obrony Demokracji. "Gdyby pan Gowin posiadał zdolność honorową, to naplułbym mu w twarz. Skoro nie - to obetrę tylko podeszwę" - skomentował słowa wicepremiera Janusz Kijowski, wujek Mateusza, znany reżyser. ... http://www.tvn24.pl/jaroslaw-gowin-o-dziadku-mateusza-kijowskiego-odpowiada-wujek,616116,s.html Wyborcy PiS będą odszczekiwać jak dziadka z wehrmachtu ? Moderowano przez: panna_pina Proszę wyrażać się z szacunkiem o Obywatelach bez względu na poglądy polityczne.
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Tak raz na jakiś czas wejdę w ten wątek i zastanawia mnie jedna rzecz. Co ma praca Andrzejka do jego poprawności politycznej? I tak w ogóle dlaczego tak wam przeszkadza, że pracuje tu gdzie pracuje. Czy ktoś komukolwiek każe iść do providenta albo chwilówki po pieniądze? Czy oni jakoś ukrywają ten procent? Przecież jest czarno na białym napisane jaki procent jakie raty w jakim terminie. Andrzejek tylko podaje produkt, dla którego pracuje.
Jak dla mnie większą lichwą jest co zrobił np ksiądz w Zaklikowie z cmentarzem. Wystarczy wpisać w google "najdroższy pogrzeb w Polsce". Dla mnie to jest lichwa, bo co ma zrobić rodzina zmarłego? Zakopać go pod płotem czy jednak wydusić z siebie ostatnie grosze, które być może były na chleb żeby zapłacić tą daninę. Wiem, wiem, że jest coś takiego jak zasiłek pogrzebowy, ale aktualny cennik pogrzebu w Zaklikowie niestety przewyższa grubo ten zasiłek. Ksiądz nie chciał mieć problemów z cmentarzem komunalnym więc obie go sprzedał, a ktoś ma biznes. Tylko, że tu nikt nie ma wyboru pochować czy nie, a klienci Andrzejka sami przychodzą po te pieniądze ze świadomością, że trzeba je oddać. |
|
|
|
|
E to nie tak ,widziałem go ostatnio w sklepie to miał kark na głowie.
|
|
|
|
|
CYTAT Moderowano przez: panna_pina Proszę wyrażać się z szacunkiem o Obywatelach bez względu na poglądy polityczne. A to Gowin nie jest z PiSu ... przepraszam A PiS da 500 zł ? ... czy nie da o to jest pytanie "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Tak raz na jakiś czas wejdę w ten wątek i zastanawia mnie jedna rzecz. Co ma praca Andrzejka do jego poprawności politycznej? I tak w ogóle dlaczego tak wam przeszkadza, że pracuje tu gdzie pracuje. Czy ktoś komukolwiek każe iść do providenta albo chwilówki po pieniądze? Czy oni jakoś ukrywają ten procent? Przecież jest czarno na białym napisane jaki procent jakie raty w jakim terminie. Andrzejek tylko podaje produkt, dla którego pracuje. Jak dla mnie większą lichwą jest co zrobił np ksiądz w Zaklikowie z cmentarzem. Wystarczy wpisać w google "najdroższy pogrzeb w Polsce". Dla mnie to jest lichwa, bo co ma zrobić rodzina zmarłego? Zakopać go pod płotem czy jednak wydusić z siebie ostatnie grosze, które być może były na chleb żeby zapłacić tą daninę. Wiem, wiem, że jest coś takiego jak zasiłek pogrzebowy, ale aktualny cennik pogrzebu w Zaklikowie niestety przewyższa grubo ten zasiłek. Ksiądz nie chciał mieć problemów z cmentarzem komunalnym więc obie go sprzedał, a ktoś ma biznes. Tylko, że tu nikt nie ma wyboru pochować czy nie, a klienci Andrzejka sami przychodzą po te pieniądze ze świadomością, że trzeba je oddać. No to długie wieczory przemyśleń przed tobą.Myśl dalej,to nie boli "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Serio? I tacy ludzie z poglądami takimi jak Twoje rządzą w tym kraju? To ja zaczynam się wstydzić, że chciałam aby platrofmę szlak trafił. Ewo, wróć!
|
|
|
|
|
Znowu nerwy Putin nie denerwuj się i podeślij Edowi tłumaczenie ...
ps.Panno_pino Nie chodziło mi wyborców PiS ... A o tego co szczekał czyli pana Gowina który zaiste nie jest z PiSu Moderowano przez: panna_pina Spoko, spoko. Po prostu nie używaj tych epitetów na forum i będziemy jedną wielką rodziną.
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Znowu nerwy Putin nie denerwuj się i podeślij Edowi tłumaczenie ... ps.Panno_pino Nie chodziło mi wyborców PiS ... A o tego co szczekał czyli pana Gowina który zaiste nie jest z PiSu Popatrz,popatrz jaki grzeczny chłopczyk i dupowłaz do tego "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
http://www.zaklikow.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=1&menu=2&dzialy=2&akcja=artykul&artykul=1131
Chcesz Fiodorze powiedzieć, że to co wklejam wyżej to nie jest lichwa? Albo, że Andrzejek jest gorszy od tego proboszcza? |
|
|
|
|
Klemens, alphabet, uważajcie, bo zaraz i wy zostaniecie dolaczeni do grona siedzących przy biurku z Andrzejkiem.
Ale jak już zostało tu powiedziane nie raz, jak się nie ma merytorycznych argumentów to się szuka pierdół. Po raz kolejny przypominam, że lichwa w Polsce jest zabroniona. Provident i masą innych firm pożyczkowych działa legalnie, stąd wniosek, że lichwą nie jest. Osobiście bardziej by mi było wstyd być klientem niż pracownikiem. Zwłaszcza, jak się jest niby biznesmenem od siedmiu boleści. No to obstawiamy, kiedy z rządu poleci Szalamacha, a za nim ci nieliczni, którzy mieli ttylko pozorowac dobra zmianę? Czas zacząć robić miejsce dla reszty starej gwardii, która się nie załapała. |
|
|
|
|
CYTAT Widzę aparat działa pełną parą Akumulatory naładowane ...A ładujecie się nawzajem czy każdy sobie "rzepkę skrobie" ? Stawiam obie opcje Putin przetłumacz z waszego na Polski Edowi bo on zakręcony jak cukierek ps.Panie ministrancie szkolenia dla nieuków !! zamiast robić program 500+ zrobi " Nieuk 2+2=6 " Szkoda Bananie , ze nauczyłem się tylko trzech języków! Ani ojczysty , ani niemiecki ani angielski to nie jest - więc w ogóle nie rozumiem! Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Dokładnie mik, ja uważam, że to jest jego praca, a że produkt ciulowy to co ja na to poradzę. Skoro to jest na rynku to znaczy, że jest na to zapotrzebowanie. Brzydzi mnie ten wywieszony cennik pogrzebów, a nie cv Andrzejka. Ale jak widać dla takiego Fiodora to jest normalne, że osoba duchowna, która powinna służyć katolikom i prestrzegać przykazań (o ile się nie mylę jedno z nich brzmi "Umarłych pogrzebać") woła sobie za to 1300 zł. A co jeśli ja do cholery nie mam? 1300 zł to jest kwota, na którą niekótrzy pracują miesiąc!
|
|
|
|
|
No nie żartuj sobie ... że przejmujesz się tymi którzy mają o jeden zwój więcej od kury ?
Putin tłumacz ... Bo Ed brakło rozumu ... i pomylił mu się ruski z francuskim ... No i dupowłaz to coś w co sie zabawiacie z kolegami ? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT [b]mariusz12879 uważasz, że sam tworzę te grafiki. A może nie masz nic do powiedzenia więc zaczepiasz? Podaj nazwisko i nazwę firmy, przecież się nie wstydzisz. Andrzejek skończ pierdzielić i nie prowoku mnie, bo znowu będziesz skamlał po kątach, staram się być kulturalny, więc daj se dupy siana. Czytaj dokładnie i z uwagą co pisze i do kogo, nie pytany nie odpowiadaj. |
|
|
|
|
CYTAT [b]mariusz12879 uważasz, że sam tworzę te grafiki. A może nie masz nic do powiedzenia więc zaczepiasz? Podaj nazwisko i nazwę firmy, przecież się nie wstydzisz. Andrzejek skończ pierdzielić i nie prowoku mnie, bo znowu będziesz skamlał po kątach, staram się być kulturalny, więc daj se dupy siana. Czytaj dokładnie i z uwagą co pisze i do kogo, nie pytany nie odpowiadaj. |
|
|
|
|
Nerwy ?
Z PiSowskim pozdrowieniem ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Jak siedział w mięsie to zamarzyło mu się że bedzie bankierem.
|
|
|
|
|
Żeby przekonać się, że Provident prowadzi lichwę wystarczy porównać warunki pożyczki w tej firmie z warunkami pożyczki takiej samej kwoty w banku.
„Popularna Encyklopedia Powszechna” wydana w Warszawie w 2002 roku podaje: „lichwa - przestępstwo uregulowane według kodeksu karnego, polegające na wyzyskiwaniu przymusowego położenia innej osoby przez zawarcie umowy nakładającej na tę osobę obowiązek świadczenia rażąco niewspółmiernego w porównaniu ze świadczeniem wzajemnym.” O ile w Polsce od momentu wprowadzenia ustawy o kredycie konsumenckim nie jest to przestępstwo, o tyle reszta definicji zgadza się. Provident wyzyskuje to, że wielu Polaków nie może wziąć kredytu w banku, bo nie spłacają już zaciągniętych zobowiązań. Nakłada też na nich świadczenia rażąco odbiegające od standardu rynkowego. Jako przykład niech posłuży pożyczka 5 tys. zł na 19 miesięcy. Osoba decydująca się na kredyt w Providencie zapłaci co tydzień 120 zł co daje miesięcznie 480 zł. Po 90 tygodniach odda Providentowi 10 tys. 800 zł. Do porównania wybrałem Bank Pocztowy. W porównywarce kredytowej nie miał najkorzystniejszej oferty, ale podobnie jak Provident proponuje klientom bardzo łatwy dostęp do swoich punktów. Miesięczna rata wynosi 300 zł, więc po 19 miesiącach (90 tygodniach) oddamy bankowi 5 tys. 700 zł. Jak z tego wynika w banku można wziąć kredyt oprocentowany w skali 19 miesięcy na poziomie 14 proc., podczas gdy Provident pobiera za ten sam okres 116 proc. Jest więc to oferta spełniająca słownikową definicję lichwy – dla osoby w przymusowym położeniu i „nakładająca na tę osobę obowiązek świadczenia rażąco niewspółmiernego w porównaniu ze świadczeniem wzajemnym”. No i kogo oszołomy bronicie? "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
CYTAT Jak siedział w mięsie to zamarzyło mu się że bedzie bankierem. A póki co zostało mu się providenciarzem "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
CYTAT (mariusz12879) Andrzejek skończ pierdzielić i nie prowoku mnie, bo znowu będziesz skamlał po kątach, staram się być kulturalny, więc daj se dupy siana. Czytaj dokładnie i z uwagą co pisze i do kogo, nie pytany nie odpowiadaj. Że niby co? To ty skamlałeś do moderatora. Ja jestem kulturalny. Ty używasz wulgaryzmów. Brakuje argumentów i nerwy puszczają? Podaj nazwisko i nazwę firmy. Przecież się nie wstydzisz. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT „lichwa - przestępstwo uregulowane według kodeksu karnego, polegające na wyzyskiwaniu przymusowego położenia innej osoby przez zawarcie umowy nakładającej na tę osobę obowiązek świadczenia rażąco niewspółmiernego w porównaniu ze świadczeniem wzajemnym.” Czy Provident łapie ludzi na ulicy i ich zmusza? Ludzie sami się zgłaszają i sami się godzą na ich oprocentowanie, a taki ksiądz zmusza każdego do zapłaty tych cholernych 1300 zł. |
|
|
|
|
Fiodor kłamiesz.
Wnioskowana kwota 5 000 zł Rat tygodniowych 90 Wysokość raty 77,96 zł Całkowita kwota do zapłaty 7 016,30 zł https://www.provident.pl/# "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT https://www.youtube.com/watch?v=9PxDe8LoNAc Jedna z ostatnich kozackich komedii Polskich ...tak dla przypomnienia To może ja się powtórzę "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|