|
|
|
CYTAT To się Fiodor i spółka wykazali mądrością... nawet nie wiedzą kim był Judasz.... A Ty co, wierzysz w piątego ewangelistę , czy po prostu lubisz filmy o kosmitach? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mamy objawienie na forum . Były ( a może nie do końca były) moderator- Banan okazał się być mitycznym piątym ewangelistą. Pisać posty każdy głupi umie , ale taka Ewangelia to już nie są przelewki! Szacun!
|
|
|
|
|
CYTAT USA naciskają na Polskę. "W naszym interesie jest przestrzegać zasad" Z doniesień środowej "Rzeczpospolitej", która powołuje się na anonimowe źródła..... Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Widzisz ed jakiś ty głupi Ja coś woczoraj wymyśliłem a tu już od dawna o tym w necie piszą Od zrobienia dwóch lasek więcej wiedzy ci nie przybędzie ...a jak jeszcze kiedyś liźniesz coś więcej niż pałę Jarka to pogadamy o np. ewangeliach Judasza ale to już zapewne w innym temacie
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Zostałeś Bananie "zmasakrowany" ty PiSikuta(s) bez eS coś mi dobrzy ludzie donoszą że zostałeś zmasakrowany w temacie dla PO-kemonów inteligencie za dychę ;) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
dał dupy na całej linii ;-)
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Pierwsi migranci mają przylecieć do Polski w marcu Pierwsi azylanci – według wstępnych ustaleń do 65 osób z Grecji i do 35 z Włoch - przylecą do Polski prawdopodobnie w marcu. Po niezbędnych procedurach bezpieczeństwa trafią do ośrodka w Dębaku k. Warszawy - powiedział szef Urzędu do Spraw Cudzoziemców Rafał Rogala. W ramach unijnych programów relokacji uchodźców w latach 2016-2017 do krajów UE ma trafić 160 tys. osób z terytoriów Grecji oraz Włoch. To do tych krajów napłynęła większość spośród ponad miliona migrantów, którzy przybyli do Europy w 2015 r. Polska w ciągu dwóch lat ma przyjąć ok. 7 tys. osób, z czego 7maksymalnie 400 jeszcze w tym roku ... źródło No to pięknie nie dość że PiS płaci kasę ...to jeszcze nas nie obroni przed tymi uchodźcami Wina Tuska "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
CYTAT Ty to jesteś mistrzem ciętej riposty ...ale masz jednego zajebistego plusa ...nie nauczyłeś się jeszcze nowopedalskiego Jest afera "Inwiligacyjna" Du*a podpisał ustawę Andrzej Duda podpisał ustawę inwigilacyjną. Protesty nic nie dały komentarze "zadowolonych" ludzi ...bezcenne "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
"Nowe prognozy Komisji Europejskiej dla polskiej gospodarki. Zdaniem KE, wzrost gospodarczy w naszym kraju w kolejnych latach będzie stabilny i solidny. W 2016 roku PKB wzrośnie o 3,5 proc. i będzie rósł w tym samym tempie w 2017 oraz w 2018 roku. Obecne projekcje KE są takie jak te z jesieni."
Wygląda, że nie będzie tak źle pod rządami Prawa I Sprawiedliwości. Nie wszyscy jednak będą się z tego cieszyć. |
|
|
|
|
Przecież tam nie siedzą głupi ludzie !! ...
Wiedza że PiS będzie rządził max do wakacji ... Swoją drogą teraz takie przemyślenie ... Ile to musi złego narobić Andrzej Du*a żeby zostać Andrzejem De. "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Nie wygląda na to żeby ta bajka miała taki właśnie szczęśliwy koniec.
|
|
|
|
|
CYTAT (Marek370) "Nowe prognozy Komisji Europejskiej dla polskiej gospodarki. Zdaniem KE, wzrost gospodarczy w naszym kraju w kolejnych latach będzie stabilny i solidny. W 2016 roku PKB wzrośnie o 3,5 proc. i będzie rósł w tym samym tempie w 2017 oraz w 2018 roku. Obecne projekcje KE są takie jak te z jesieni." Wygląda, że nie będzie tak źle pod rządami Prawa I Sprawiedliwości. Nie wszyscy jednak będą się z tego cieszyć. To wina Tuska czy Kopacz bo już się gubię ;-) "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT (Marek370) "Nowe prognozy Komisji Europejskiej dla polskiej gospodarki. Zdaniem KE, wzrost gospodarczy w naszym kraju w kolejnych latach będzie stabilny i solidny. W 2016 roku PKB wzrośnie o 3,5 proc. i będzie rósł w tym samym tempie w 2017 oraz w 2018 roku. Obecne projekcje KE są takie jak te z jesieni." Wygląda, że nie będzie tak źle pod rządami Prawa I Sprawiedliwości. Nie wszyscy jednak będą się z tego cieszyć. To wina Tuska czy Kopacz bo już się gubię ;-) Andriusza pogubiony jesteś wiadomo dlaczego.Daj sobie czas,ochłoń "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Nie no, to wina Tuska
|
|
|
|
|
500 zl na dziecko o ile nie doprowadzi do bankructwa państwa to pomysł prosty i genialny. Osobiscie dałbym tylko 300, efekt ten sam, a bezpieczniejszy dla budżetu.
Z pewnoscia część tej kasy wesprze przemysł spirytusowy i tytoniowy, może też i patologia będzie chodzić z wypasionymi smartfonami. Ale szacuje, że to będzie max 5 % tej kasy. Jeśli państwo się nie zawali a zagranica przełknie te 2+5 miliardów od sklepow i banków to sytuacja może się ustabilizować. No chyba że przyjdzie jakiś światowy kryzys. Nikt tego nie chce, ale to się zdarza zawsze nieoczekiwanie. |
|
|
|
|
Moje "jarkowe " zarobią biura podróży ... hotele i restauracje
mnie ciekawi kiedy ludzie zaczną się pytać dlaczego Brocha po raz kolejny oszukała ... 500 zł miało być na każde dziecko ... Marek370 kto Ci zhakował konto ? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT (Marek370) 500 zl na dziecko o ile nie doprowadzi do bankructwa państwa to pomysł prosty i genialny. Osobiscie dałbym tylko 300, efekt ten sam, a bezpieczniejszy dla budżetu. Z pewnoscia część tej kasy wesprze przemysł spirytusowy i tytoniowy, może też i patologia będzie chodzić z wypasionymi smartfonami. Ale szacuje, że to będzie max 5 % tej kasy. Jeśli państwo się nie zawali a zagranica przełknie te 2+5 miliardów od sklepow i banków to sytuacja może się ustabilizować. No chyba że przyjdzie jakiś światowy kryzys. Nikt tego nie chce, ale to się zdarza zawsze nieoczekiwanie. Nie wiem czy ta kasa ruszy gospodarkę. To nie pieniądze z drukarki tylko od podatników. Dodatkowo część kasy zostanie pożarta przez administrację. Choć w budżecie planują taką inflację, że kto wie jaki mają pisiory plan, możliwe że zaczną drukować. Podatek od sklepów? Miał być od hipermarketów. A jest od wszystkich. Dodatkowo za handel w soboty i niedziele będzie wyższy. Stacje benzynowe i małe sklepy w święta dorabiały niezłe pieniądze. Przykład Ziutka z Młodynia. Teraz wszyscy podniosą ceny bo podatek dotyczy wszystkich. Koszty poniesiemy my, wszyscy obywatele. Podatek od banków? Wzrośnie obsługa i marże kredytów hipotecznych. Szybkie kredyty gotówkowe zostaną na tym samym poziomie bo już są na maksymalnym. Jak banki będą szukać obniżenia kosztów to zwolnią ludzi i wzrośnie bezrobocie. Znów zapłacą obywatele. Gdyby każdemu podatnikowi kazać zapłacić 100 zł miesięcznie na rodziny wielodzietne to by się podniósł szum, a rząd odszedłby w niepamięć. Jak rząd rozdaje to jest radość. Tylko nieliczni wiedzą skąd rząd ma pieniądze. Naprawdę nie wiedziałem, że mamy tylu durnych obywateli. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT (JKM) Brawo - Kukiz'15! Jedyna partia parlamentarna, z ktćrą warto rozmawiać. Zażądali likwidacji tzw. "gabinetów politycznych" - czyli przechowalni para-polityków. 500 mln rocznie oszczędności. Drobny krok we właściwym kierunku - ale dowcip w tym, że PiS dwa razy domagał się tego samego za rządów PO/PSL!!
A co ci oszuści mówią teraz: "Zawsze jest tak, że trochę inaczej się patrzy na zarządzanie państwem z perspektywy opozycji, a trochę inaczej z perspektywy rządu. Musimy się nad tym projektem zastanowić" - powiedział w rozmowie z PAP Ryszard Terlecki, szef klubu parlamentarnego PiS. I dodał, że jego partia: "jest w trakcie przebudowy państwa w związku z czym demolowanie struktur ministerstw nie jest obecnie racjonalne" "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
@Andrzejek
Dokładnie taka sama sytuacja jak z Nadbereżnym. Krytykował Szlęzaka, a teraz sam robi dokładnie to samo. Rezygnuje z zastępcy, daje podwyżki urzędnikom, buduje skarbonki wymagające dokładania kolejnych środków z budżetu miasta, bierze kredyty na pominiki własnej władzy. Chcący szuka rozwiązania, leniwy - wymówki. |
|
|
|
|
DRAMATYCZNE APELE DO PANI PREMIER! "Jeśli ten podatek wejdzie w takiej formie, nie będziemy mieli szans na konkurowanie, stracimy nasze sklepy"
Nazdjęciu: Olsztynek na Warmii, 2013 rok. Zagraniczne sieci błyskawicznie wypchnęły tu z rynku większość polskich sklepów, także dużych. Nowy podatek miał wyrównać szanse, ale może - wedle organizacji handlowców - dokończyć dzieła niszczenia polskiego handlu. Czy ekipa PiS usłyszy głos polskich przedsiębiorców, w ogromnej mierze swoich wyborców? Pani Beata Szydło Prezes Rady Ministrów Kancelaria Prezesa Rady Ministrów Departament Spraw Obywatelskich kontakt_(at)_kprm.gov.pl Szanowna Pani Premier; Wiele razy mówiła Pani, że jednym z najważniejszych celów Pani rządu będzie wprowadzenie podatku od dyskontów i hipermarketów, który dałby polskim kupcom i firmom rodzinnym szansę utrzymania się i konkurowania na rynku tak silnie opanowanym przez zagraniczne firmy. Dla osób takich jak ja takie deklaracje wpływały na decyzję wyborczą. http://wpolityce.pl/gospodarka/279642-nasza-analiza-w-tej-wersji-podatek-obrotowy-najbardziej-uderzy-w-polskich-sredniakow-ktorzy-juz-teraz-z-trudem-konkuruja-z-zagranicznymi-gigantami Teraz docierają do nas informacje, że Pani rząd zamierza tak opodatkować handel, że nie tylko nie będziemy mieli szans na konkurowanie z dyskontami ale najprawdopodobniej po prostu stracimy nasze sklepy – źródło utrzymania naszych rodzin. Z opublikowanych materiałów wynika, że na wprowadzanych zmianach najmniej stracą zagraniczne sieci dyskontów i hipermarketów. Natomiast polscy kupcy zostaną ukarani za lata swojej ciężkiej pracy, za odwagę podjęcia „walki Dawida z Goliatem”. http://wpolityce.pl/gospodarka/280489-przedsiebiorcy-zrzeszeni-w-sieci-lewiatan-protestuja-przeciwko-podatkowi-od-marketow-list-do-premier-skierowal-tez-szef-solidarnosci To gorzkie słowa, które tylko w niewielkim stopniu oddają rozgoryczenie jakie jest udziałem ludzi, którzy tak jak my od lat swoim codziennym trudem próbują budować polski kapitał. Jednak nie mogą być inne, gdy Pani rząd proponuje m.in.: opodatkowanie sieci franczyzowych, które dla polskich niezależnych kupców są jedynym skutecznym narzędziem w obronie rynku przed agresywną inwazją zagranicznych dyskontów i hipermarketów. Obłożenie ich podatkiem tylko z powodu uczestnictwa w sieci, to potężne zagrożenie dla nich, ich pracowników i rodzin. To także swoista kara za polską przedsiębiorczość oraz odwagę konkurowania z wielkimi sieciami zagranicznych hipermarketów i dyskontów. Pani Premier; W ostatnim wywiadzie dla tygodnika wSieci zadeklarowała Pani że takich złych zmian dla polskiego handlu Pani nie będzie popierała. Mam nadzieję i wierzę że dotrzyma Pani słowa, tak aby nie zamieniło się ono w pustą obietnicę wyborczą. Z wyrazami szacunku Katarzyna Hass Prezes Zarządu SPOŁEM SULĘCIN Do wiadomości: 1. Polska Izba Handlu, podatek_(at)_pih.org.pl 2. Tygodnik wSieci, 03-903 Warszawa, ul. Finlandzka 10, redakcja_(at)_fratria.pl OD REDAKCJI: Podobnych listów otrzymujemy bardzo wiele. I trzeba przyznać, że przedstawiciele polskiego handlu, który zawsze wspieraliśmy, mają bardzo dużo racji. http://wpoli(...)e-sklepy Moderowano przez: magpie Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi, unikajmy wulgaryzmów
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT To wina Tuska czy Kopacz bo już się gubię ;-) Teraz mówi się wina Petru. CYTAT Nie wiem czy ta kasa ruszy gospodarkę. To nie pieniądze z drukarki tylko od podatników. Dodatkowo część kasy zostanie pożarta przez administrację. Choć w budżecie planują taką inflację, że kto wie jaki mają pisiory plan, możliwe że zaczną drukować. Podatek od sklepów? Miał być od hipermarketów. A jest od wszystkich. Dodatkowo za handel w soboty i niedziele będzie wyższy. Stacje benzynowe i małe sklepy w święta dorabiały niezłe pieniądze. Przykład Ziutka z Młodynia. Teraz wszyscy podniosą ceny bo podatek dotyczy wszystkich. Koszty poniesiemy my, wszyscy obywatele. Podatek od banków? Wzrośnie obsługa i marże kredytów hipotecznych. Szybkie kredyty gotówkowe zostaną na tym samym poziomie bo już są na maksymalnym. Jak banki będą szukać obniżenia kosztów to zwolnią ludzi i wzrośnie bezrobocie. Znów zapłacą obywatele. Gdyby każdemu podatnikowi kazać zapłacić 100 zł miesięcznie na rodziny wielodzietne to by się podniósł szum, a rząd odszedłby w niepamięć. Jak rząd rozdaje to jest radość. Tylko nieliczni wiedzą skąd rząd ma pieniądze. Naprawdę nie wiedziałem, że mamy tylu durnych obywateli. Ogółem rzecz biorąc będzie większa drożyzna niż za platformy. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
a co niby takiego podrożały za PO... bo nie przypominam sobie... podaj kilka przykładów. .. poza wycieczka mi do Egiptu to nic i nie masz racji. w sobotę i niedzielę masz dochody. .. jak zamkną te punkty w weekendy to będzie tylko klejąca po dupie babeczki i oglądać TV PIS 1. będzie zadupie na potege
|
|
|
|
|
Widze ze wam brakuje już pomysłów lewackie dekle i wypisujecie coraz to większe BZDURU. A Ty Andrzejku to już prawdy od fikcji nie rozróżniasz, ale to normalne jak ktoś ma dwa życia, realne lichwiarza i wirtualne tu na forum. Twoja stara to pożytku z ciebie nie ma, jak Ty tyle czasu na pierdzielenie głupot w necie poświęcasz. Zajmij się małżonką, a frustracja sama Ci przejdzie. Bananem się nie przejmuj bo to stary zboczeniec,
|
|
|
|
|
PiSikuta !! Odśnieżać a nie za pyskowanie z rana się bierzesz ... "lewacke dekle " A sam za lewaka dudy nastawia to trzeba być po amputacji mózgu
Wywiad Beaty Szydło dla "The Times": Nie jestem zadowolona z przedstawionej propozycji Premier Beata Szydło powiedziała w wywiadzie dla piątkowego wydania dziennika "The Times", że propozycje kompromisu w negocjacjach Wielkiej Brytanii z UE "nie są wystarczająco dobre". "Zmiany w systemie zasiłków nie będą dobrze przyjęte przez Polaków" - oceniła. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome Beata ja cię proszę ... NIE RÓB OBCIACHU POLSCE ... jedziesz płakać że nie dają ci w Polsce rządzić ... a co ty robisz ? Jak w Anglii była cywilizacja to PiS.dy po drzewach jeszcze skakały a ty im kazania robisz ?Zrób takie same zasiłki u Nas a zobaczysz jak Polonia zacznie wracać ... Na rydzyka w sumie 47 baniek na uchodźców ciut ponad 18 i to jeszcze Brocha nic nie mogę wysyła Camerona do kurdupla ja piedole ... To nie jest PiSlamabad tylko Warszawa / Polska "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT mnie ciekawi kiedy ludzie zaczną się pytać dlaczego Brocha po raz kolejny oszukała ... 500 zł miało być na każde dziecko ... Marek370 kto Ci zhakował konto ? Poglądów nie zmieniłem, dalej trzymam kciuki za PIS jeśli o to ci chodzi Zauważam pozytywne zmiany, których wcześniej nie było, aczkolwiek nie podchodzę do tego az tak emocjonalnie, może dlatego, że moja "kariera" nie jest związana z żadna partią, ani nie zależy od politycznych znajomości. |
|