|
|
|
CYTAT Ty to sobie barana w sosnę strzel może ci przejdzie .... a może nawet zmądrzejesz IQ 65 !! CYTAT A coż to wyskoczyło? No nie mów że się posrałaś ? ...od tych waszych zabaw zwieracz już nie trzyma Powiedział były mod. "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
To jak z tym Motylem? Obciął to finansowanie?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Ty to sobie barana w sosnę strzel może ci przejdzie .... a może nawet zmądrzejesz IQ 65 !! CYTAT A coż to wyskoczyło? No nie mów że się posrałaś ? ...od tych waszych zabaw zwieracz już nie trzyma Pewnie że obciął,nie wiedziałeś? "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Szanowni państwo, były 3 wybuchy
|
|
|
|
|
Dodam, że od niedzieli będziecie inwigilowani ! więc liczcie się ze słowami !!
Zbysiu zaglądnie wam do komputerów !! |
|
|
|
|
No, tylko autor rzekomych wybuchów zaprzecza ;-)
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Tak żałosnej PiS.dy to ja jeszcze nie widziałem ...a sporo widziałem
Idz już spać bo się usrasz jarząbku po pachy ...za chja nie wiem co ty to już stękasz ...może ci z wysiłku jeszcze okrężnica pęknąć ...(co to druga zmiana nie przyszła ) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Tak żałosnej PiS.dy to ja jeszcze nie widziałem ...a sporo widziałem Idz już spać bo się usrasz jarząbku po pachy ...za chja nie wiem co ty to już stękasz ...może ci z wysiłku jeszcze okrężnica pęknąć ...co to druga zmiana nie przyszła Jeszcze mało widziałeś w takim razie.Mówisz że mnie widzisz?Jakim cudem "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Media Markt pokazał, jak obchodzić podatek detaliczny PiS. Zapłacą, jakby byli małym sklepikiem
Sprawdziło się hasło, że to sklep nie dla idiotów. Media Markt i Saturn to sieci, dla których zapowiadany przez PiS podatek od handlu detalicznego nie będzie tak dolegliwy, jak dla innych. Oto dlaczego. Kilka dni temu Ministerstwo Finansów opublikowało założenia ustawy nakładającej nowy podatek na handel detaliczny. Sklepy i sieci handlowe, które nie osiągają w miesiącu 300 mln zł obrotów, zapłacą niską stawkę - 0,7 procent od sumy przychodów. Z kolei największe markety dostaną wyższą stawkę - 1,3 proc. od nadwyżki przychodu ponad 300 mln złotych w danym miesiącu. – Chcemy sięgnąć tam, gdzie pieniądze są największe – podsumował projekt Henryk Kowalczyk, autor programu gospodarczego PiS i minister w rządzie Beaty Szydło. Według zamysłu autorów projektu, ręka PiS najwięcej podbierze z kas Biedronki, Tesco, Lidla i innych członków handlowego klubu miliarderów, a oszczędzi mniejszych handlowców. Sposób na podatek Z jednym wyjątkiem. Sieci Media Markt i Saturn, która na polskim rynku osiąga ponad 1 miliard euro przychodu. Nietrudno policzyć, że w każdym miesiącu sieć wpadałaby pod wyższą stawkę. Gdyby nie to, że od wielu lat Media Markt i Saturn inaczej zorganizowały swój biznes. Każdy z 80 sklepów to oddzielna spółka komandytowa z oddzielnym Numerem Identyfikacji Podatkowej. W ten sposób prawie żaden ze sklepów lidera na rynku RTV i AGD nie przekroczy 300 mln miesięcznej sprzedaży. Być może z wyjątkiem jednego czy kilku sklepów w Warszawie czy największych miastach, reszta to maluchy ze średnim utargiem 5 mln miesięcznie. Ponadto każdy ze sklepów bardzo skorzysta na kwocie wolnej od opodatkowania - 1,5 mln zł netto obrotu miesięcznie. W sumie różnica w opodatkowaniu wyraża się w milionach złotych oszczędności. Media Market i Saturn traktowane jako jeden duży podmiot zapłaciłyby około 60 mln podatku rocznie. A jako oddzielne małe sklepiki tylko 30 mln. To dane w przybliżeniu, bo na razie sami prezesi sklepów mają problem z wyliczeniem, jak duża okaże się opłata za handel w weekendy (osobna stawka wynosi 1,9 proc. obrotu). Ponadto sieć przelicza swoje dochody na euro, kurs tej waluty bardzo się zmienia, także dzięki staraniom rządu. Inni też tak chcą Daleki jestem od krytykowania Media Marktu, bo firma dość przypadkowo skorzystała na takim rozwiązaniu podatku handlowego. – System organizacji sieci z podziałem na małe, odrębne podmioty wprowadzono wiele lat temu – potwierdza Wioletta Batóg, rzecznik sieci. Zrobiono tak między innymi dlatego, by zmotywować pracowników do wyników. Każdy z dyrektorów jest jednocześnie udziałowcem sklepu. Pamiętacie Andrzeja Dudę z kampanii prezydenckiej? Wszedł do sklepu i zagrzmiał: "Polska przedsiębiorczość powinna być chroniona i wspierana choćby przez to, że ciężary podatkowe będą ponoszone przez wielkie sieci hipermarketów, które dzisiaj w stosunku do swoich obrotów płacą grosze podatków". Wygląda na to, że konkurenci Media Markt, czyli polskie Euro RTV AGD i Media Expert (także miliarderzy) zapłacą podatek od całości swoich wpływów do kasy. Co ciekawe, akurat w ich przypadku nie spełniła się intencja projektu ustawy. Wyszło dokładnie odwrotnie. Ale teraz także inni szefowie sklepów chcą zrobić tak, jak Media Markt: KRZYSZTOF BAJOŁEK, WSPÓŁZAŁOŻYCIEL I PREZES ANSWEAR.COM Wadą tego podatku jest wiele możliwości jego „obejścia”. Przytoczę tylko kilka, które przychodzą mi do głowy. Rozbicie przychodów na kilka mniejszych podmiotów, tak aby każdy z nich nie przekroczył minimalnego progu od którego ma podatek obowiązywać. Zakładanie coraz to nowych firm i likwidowanie ich po zbliżeniu się do kwoty progowej. Przy okazji można nie „zdążyć” zapłacić podatku VAT. Opisywaliśmy, jak nowy podatek utrudni konkurowanie polskim sklepom internetowym. Pomysł, który początkowo nazywany był podatkiem od hipermarketów, finalnie zmienił się w podatek dla wszystkich sklepów. Póki co, Answear deklaruje, że: „Jesteśmy polską firmą, uczciwie płacimy wszystkie podatki w Polsce i chcielibyśmy, żeby tak zostało. Jeżeli jednak sytuacja finansowa spółki miałaby się znacznie pogorszyć, oczywiście zawsze możemy rozważyć relokację biznesu poza granice Polski. Liczymy jednak, że do tego nie dojdzie” http://natemat.pl/169623,media-markt-pokazal-jak-obchodzic-podatek-detaliczny-pis-zaplaca-jakby-byli-malym-sklepikiem Bez komentarza. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Media Markt ... nie dla idiotów" ... z PiSu
Putin ty to lepiej strzel sobie jakąś PiSlamistyczną modlitwę ...wiesz chyba czemu "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT "Media Markt ... nie dla idiotów" z PiSu Putin ty to lepiej strzel sobie jakąś PiSlamistyczną modlitwę ...wiesz chyba czemu Zostało ci były modzie (wiem że chujowo to brzmi )takie coś że twoje zdanie musi być na końcu. No patrz chuju nic w temacie nie piszesz tylko użerasz się ze mną "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Gdyby mnie to nie bawiło to bym tego nie robił ... widzę nie stulić uszy i przeprosić tylko nadal szczekasz zabawny mały człowieczku
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Fiodor ty nigdy nic w temacie nie napisałeś. Jesteś typowym pisiorem. Tak ciasnego umysłu to ja dawno nie spotkałem. Taki wolnomyśliciel to faktycznie rzadkość.
|
|
|
|
z/w kinect czeka
tylko między czasie nie zejdź na zawał ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Chłopaki nie bijcie tylko po uszach.No popatrz jak wyskoczyliście razem spod kołdry,przypadek?Przepraszam że przeszkodziłem,baraszkujcie dalej
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
CYTAT z/w kinect czeka tylko między czasie nie zejdź na zawał ... Próbuje zrozumieć co napisałeś i nie wiem "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Bo tępy jesteś ;-)
PS. zaakceptuj to. Wyżej dupy nie podskoczysz ;-) "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
dla PiSlamistów
z/w = zaraz wracam między czasie = czas dzielący wpis do mojego powrotu nie zejdź na zawał = nie walnij w kalendarz na zawał serca ps. nie wchodź do Media Markt "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Bo tępy jesteś ;-) PS. zaakceptuj to. Wyżej dupy nie podskoczysz ;-) Masz rację lichwiarzu,wam dwóm nikt nie dorówna.Przechuje jesteście,premia z Provident murowana "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
CYTAT dla PiSlamistów z/w = zaraz wracam między czasie = czas dzielący wpis do mojego powrotu nie zejdź na zawał = nie walnij w kalendarz na zawał serca ps. nie wchodź do Media Markt Dzięki za tłumaczenie.Czyli okazuje się że jesteś na poziomie kaĺamarza,posługujesz się skròtami jak przedszkolak "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Putin jak mawiał Św. Łukasz cha dudą nie oszukasz ps. zmień avka (taki skrót) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
[cytat]
Putin jak mawiał Św. Łukasz cha dudą nie oszukasz ps. zmień avka (taki skrót)[/cyta No babcia w trumnie się przewraca jak czyta co ty pierdolisz.A co ty tak kropkujesz swoje wypowiedzi,Zbanują Ciebie chuju? "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
WIesz co napisze tak ...módl się lepiej żeby komuś nie chciało się tego wszystkiego czytać Ja człowiek z miasta w PiS.de nie będę się bawił ... no pozbyć sie takiego oryginała to nie po mojemu
trochę kultury chamie ... see you tomorrow "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Masz rację lichwiarzu,wam dwóm nikt nie dorówna.Przechuje jesteście,premia z Provident murowana Widzisz, przynajmniej w czymś jestem dobry, a ty czym sie możesz pochwalić? Gdyby głupota bolała, dawno umarłbyś z bólu ;-) "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Taka ciekawostka, jak działają władze w mieście.
Cześć ludzi pewnie pamięta aferę z grudnia, że niby mieli zlikwidować sekcje Motyl , ograniczyć finansowanie. Prezydent Stalowej Woli mówił wtedy: cytat ze stalowego miasta „Miasto będzie finansować MOTYL-a, natomiast forma organizacyjna: czy to jest w ramach działającego stowarzyszenia na naszych obiektach, jest do decyzji tak naprawdę rodziców. Ja uważam, że stowarzyszenie może jest trudniejsze czasami, ale ono daje większe możliwości dla zawodników- uważa prezydent.” Cytat z Radia Leliwa: „Sekcja jest zapisana w budżecie MOSIRU i w budżecie miasta tym samym„ (można go odszukać wpisując w google „Stalowa Wola: Obawy o sekcję pływacką przedwczesne.”) I co ? Jak mi powiedział jeden z rodziców pływaków Miasto obcięło sekcji cały budżet na obozy sportowe. HEHE. Przeczytajcie cytat powyżej. Ciekawe, czy powtórzył by teraz to samo tym redaktorom, którzy robili te wywiady. Mój znajomy mówi, że za obozy letnie rodzice płacili połowę około 900 zł (zależy od roku). Dodatkowo płacili za treningi 240 rocznie. To jak łatwo obliczyć płacili około 100 zł miesięcznie. Teraz jak dopłacą drugie 900 za obozy to wyjdzie ich około 170 miesięcznie. Plus obozy zimowe. Powiedział mi, że jego na to nie stać (ponad 2000 rocznie). Dlaczego obóz tyle kosztuje ? Bo trzeba codziennie wynająć cały basen na kilka godzin. To kosztuje, a pływacy pływać muszą. Czyli Pan prezydent nie zlikwidował sekcji tylko wbrew temu co powiedział obciął finansowanie. Jest tu jeszcze druga strona, czyli Dyrektor Mosiru. On też zapewniał, że budżet sekcji jest na poziomie 2015 roku no ale nie mogę tego odszukać w internecie. Nie mniej jednak jak obejmował to stanowisko to ludzie pisali, że gdzieś tam rozwalił jakiś klub. Nie wiem czy to prawda ale u nas jest tak: nie ma już na MOSIR sekcji judo, nie ma sekcji bokserskiej, pływanie ma problemy o siatkarzach źle się mówi na mosirze. Nie powstała żadna nowa sekcja. Nie wygląda to dobrze. Dlaczego za poprzednika jakoś to wszystko działało ? Może obecny Pan Dyrektor chce wywalić wszystkich i tylko zarządzać obiektami mosir ? No ale to to chyba może robić portier. Jeśli nie ma pojęcia o zarządzaniu sportowym to może powinien jednak zmienić pracę. Sport nie ma być dochodowy, mosir nie ma być dochodowy. Ma być dla sportowców i dla mieszkańców Stalowej. Czy któryś z pisiorów może sie odnieść? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|