|
|
|
Ciebie nie wzięli ? ... w zasadzie jakoś mnie to nie dziwi
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Migalski atakuje PiS: Co robili posłowie w Smoleńsku? Jedli obiad
Ostry atak europosła PJN. Marek Migalski prosi PiS, "redaktorów niepokornych" i samego Jarosława Kaczyńskiego, by już nigdy nie powoływali się na dziedzictwo Lecha Kaczyńskiego. Dlaczego? Oto, jakie działa wytacza. Zagadka pierwsza - co robiło stu posłów PiS w Smoleńsku, 10 kwietnia 2010 roku, w trzy godziny po tragedii? Odpowiedź - jedli obiad. Nie wierzycie Państwo? To się ich zapytajcie. Po tym, jak już się pomodlili za zmarłych i oddali im część, udali się do restauracji, żeby zjeść obiad. Głównym zaganiającym do autobusów i zachęcającym do jak najszybszego wyjazdu ze Smoleńska, był Antoni Macierewicz. Nie potrafię zgadnąć dlaczego setka polskich parlamentarzystów, posiadających paszporty dyplomatyczne, mających immunitety, nie przebiegła tych kilka kilometrów, które dzieliły ich od miejsca katastrofy, i nie pomagała ekipom ratunkowym w akcji. Dlaczego nie pobiegli tam i nie zabezpieczali terenu? Dlaczego nie fotografowali miejsca tragedii? Dlaczego dali się, jak barany, zamknąć w autobusach i zawieźć na obiad? Mam do nich tylko jedno pytanie - smakowało? - pyta na blogu Marek Migalski. To nie koniec. Następnie europoseł bierze na celownik jednego z felietonistów tygodnika "Uważam Rze". A teraz druga zagadka? Kto i w jakim czasopiśmie określił w tym tygodniu Lecha Kaczyńskiego takimi oto słowami - "był żenującym przez swe gafy, lapsusy czy komiczność wystąpień telewizyjnych, z recytatorsko - deklamacyjnym mruczandem i z łapkami Gucia - Pucia trzymanymi przed sobą w manierze szkolnej prymuski". I dalej: "wypiął" się na obchody rzezi wołyńskiej, bo "akurat podlizywaliśmy się haniebnie probanderowskim Ukraińcom". Ten sam autor w tym samym tygodniu, parę akapitów dalej, przyznaje rację księdzu Isakowiczowi-Zalewskiemu, kiedy pisał, że "Prezydent Lech Kaczyński dla mnie ikoną nie jest (…) Nie był mężem stanu, nie spełnił pokładanych w nim nadziei, nie wykorzystał siły swej prezydentury (…) Miał masę fatalnych posunięć (…) Nie sądzę, że powinien spoczywać na Wawelu". Nie, to nie jest redaktor Maziarski w Newsweeku, to także nie jest Tomasz Wołek w "Gazecie Wyborczej". Te słowa napisał Waldemar Łysiak w tygodniku niepokornych pod tytułem "Uważam Rze" - atakuje na blogu Migalski. Europoseł zadaje też trzecią zagadkę. Pyta m.in. o rewizję polityki zagranicznej Lecha Kaczyńskiego, o to kto nawoływał do bojkotu Ukrainy przed Euro 2012, jak i o to, kto przyłączył się do głównego nurtu polityki europejskiej i wraz z nim robił wszystko, by Ukraińcy nigdy już nie mieli szansy na członkostwo u UE Nie, to nie był Radosław Sikorski. Nie, to także nie byli Bronisław Komorowski i Donald Tusk (cała trójka aktywnie wspierała naszych ukraińskich partnerów). Tym kimś był Jarosław Kaczyński - brat tragicznie zmarłego Lecha Kaczyńskiego, twórcy polityki określanej jako "jagiellońska" - pisze europoseł PJN. W związku z powyższym mam prośbę do polityków PiS, do redaktorów niepokornych oraz do samego Jarosława Kaczyńskiego – nigdy, ale to już naprawdę nigdy, nie powołujcie się na dziedzictwo Lecha Kaczyńskiego, nie rezerwujcie sobie prawa do niego, nie biczujcie wszystkich swoim bólem i przywiązaniem do byłego prezydenta. Bo zdradziliście go i zdradzacie - o świcie, przy obiedzie i wieczorem - kończy swój wpis Migalski. http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/397907,marek-migalski-atakuje-pis-poslowie-pis-w-smolensku-trzy-godziny-po-tragedii-poszli-do-restauracji-na-obiad.html "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
W składzie sędziowskim był aparat? :-)
|
|
|
|
|
Dla przypomnienia ...PiSdy nie śpią !! "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT (JKM) Ćwierć wieku temu p.Mariusz Świtalski, twórca "Elektromisu", "Żabek" i czegoś-tam jeszcze, był proszony przez sklepikarzy poznańskich, by pomógł załatwić w rządzie jakiś sposób na walkę z marketami. Odpowiedział: "Nie! Bo jesli rząd będzie miał prawo zamykać sklepy, to wielkim nie zamknie, bo dadzą łapówki - a Wam pozamyka". Niedawno sklepikarze jak głupi poparli PiS, które obiecało walkę z marketami. No, to teraz czytamy: Rozgoryczeni sklepikarze zasypują posłów PiS mailami: "Ludzie są wkurzeni tym podatkiem" Rozgoryczeni właściciele małych i średnich sklepów zasypują posłów PiS mailami, w których wyrażają niezadowolenie z nowego podatku, jaki ich obejmie. – Dostałem w tym tygodniu setki maili od sklepikarzy (...)Tak źle było wcześniej tylko po tym, jak ogłosiliśmy projekt nowego prawa łowieckiego – powiedział 300Polityce anonimowy poseł PiS. Przedsiębiorcy czują się oszukani. Nowy podatek zupełnie inaczej był przedstawiany w kampanii wyborczej. Miał objąć największe sieci handlowe i nie uderzać w drobnych przedsiębiorców. – W kampanii obiecywano, że zabierzemy się za hipermarkety i duże sklepy zagraniczne, a nie będziemy uderzać w Społem czy małe sklepiki (...) Szałamacha chyba zapomniał, co obiecaliśmy w kampanii. Bo to co teraz przygotował Szałamacha, nie ma nic wspólnego z tym, co proponowała wtedy Szydło – mów rozmówca 300Polityki. Wielu handlowców boi się bankructwa, tego, że ich sklepiki już teraz podejmujące nierówną walkę z największymi sieciami "będą padać jeden po drugim". Apelują oni by obecny rząd "nie popełniał błędu poprzedników" i "nie odwracał się tyłem do polskich przedsiębiorców". źródło: http://300polityka.pl/news/2016/02/06/poslowie-pis-zasypywani-mailami-od-wlascicieli-sklepow-szalamacha-zapomnial-co-obiecalismy/ "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Wśród sygnatariuszy był aparat? :-)
|
|
|
|
|
http://polska.newsweek.pl/w-newsweeku-luksusowa-szkola-ojca-rydzyka,artykuly,379201,1.html
|
|
|
|
|
CYTAT (JKM) To już przechodzi wszelkie pojęcie. P.Dawid Cameron nie chce płacić uchodźcom zasiłków - a JE Elżbieta Rafalska wpadła na pomysł jak ściągnąć do naszego kraju niechętnych temu (do tej pory...) uchodźców. Jeśli ten projekt przejdzie to zmarnujemy dziesiątki miliardów, a w Polsce będziemy mieli wrogich nam imigrantów! "P.ministerka rodziny, pracy i polityki społecznej poinformowała, że program "Rodzina 500+" obejmie również cudzoziemców. "Może to dotyczyć około 100 tysięcy osób" Zapewniła, że każda osoba, która legalnie przebywa na terytorium Polski na czas określony, bądź pobyt stały może składać wnioski." Więcej na ten temat: http://www.wprost.pl/ar/530721/Program-Rodzina-500-obejmie-takze-cudzoziemcow/ "Uchodźcy, którzy będą chcieli zostać w Polsce na stałe dostaną dodatek w postaci 500 zł na każde dziecko - wynika z treści ustawy programu Rodzina 500+. Wiceminister rodziny, pracy i polityki społecznej Bartosz Marczuk potwierdził to w programie "#dziejesienazywo", że im także będzie przysługiwać świadczenie." Więcej na ten temat: http://wp.tv/i,dziejesienazywo-500-zl-dla-uchodzcow-tak-jesli-zostana-w-polsce,mid,1864136,cid,8051,klip.html?ticaid=61670e Ciekawe co na to wyborcy PIS. Już wam wstyd? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
oni dostaną na każde a moje jedyne jest gorszego sortu
|
|
|
|
|
Tymczasem w studiu Polskiego Radia prowadzący rozmowę Lucjan Olszówka dopytywał o problematyczne szczegóły rządowego programu. Zaczął pytanie: - Załóżmy, że słucha nas teraz samotna matka. I w jej rodzinie przypada po 801 zł na głowę… Wówczas posłanka bezceremonialnie przerwała mu aby wypowiedzieć taką życiową poradę...
- Zachęcała ją będę do tego, by ustabilizowała swoją sytuację rodzinną i miała więcej dzieci, tak, aby móc na to świadczenie [500 zł na dziecko] się załapać. Do swoich słów Mazurek odniosła się po paru godzinach na konferencji prasowej. Jak stwierdziła: - Wiem, że sytuacja samotnych matek jest trudna, nie łapmy się za słówka. Najważniejszy jest program 500+ a nie moja osoba (...) nie chciałabym, aby moja wypowiedź, która jest w pewien sposób nadinterpretowana przykrywała program 500+. Gdybym wiedziała na pewno, że to moje zdanie niefortunne wywoła burzę, to bym się zastanowiła, czy nie powiedzieć, że życzę tym matkom jak najlepiej. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Taaa Schetyna się ośmiesza będąc za a nawet przeciw. Jeszcze gorszy kabaret od wyjscia PO z obrad sejmu i popierania interesów Merkel.
Trolle mają okazję opowiadać jak to za 8 lat PO PSL SLD codziennie zmagalo się z problemem biednych dzieci. Ulubionym opisywaniem rodzin z 3-ka dzieci była patologia i ciemnogrod. Zmień pracę i weź kredyt Bronku. Taaa tak bylo, codziene obradowania w sejmie i TVN o głodnych ofiarach losu LGBT i co musimy zrobić żeby ulżyć ich "bulowi" zycia. Dawania rządowych pieniędzy prywatnym klinika invitro bo LGBT chca mieć dzieci a ich nie stac. Innych też nie było no ale to ich dzieci. Tak to było Schetyna. |
|
|
|
|
Andrzejek z Banankiem, nie spędzajcie tyle czasu przy kompie bo was małżonki zostawią, stwierdzając ze nie ma z was żadnego pożytku.
|
|
|
|
|
No i spamerzy wrócili ... Trawnik skoszony ?
"Rzeczpospolita": Czy Polska posłucha zaleceń Komisji Weneckiej? Pięcioosobowa delegacja z Komisji Weneckiej rozpoczyna dziś dwudniowy maraton spotkań z polskimi władzami. Celem jest zbadanie przyjętej przez Sejm nowelizacji ustawy o Trybunale Konstytucyjnym i wydanie opinii na temat zastosowanych przez PiS rozwiązań prawnych – pisze dziennik. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome Dziwne ... przyjechali do Polski i nie mają przewidziane rozmowy z opozycją "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Andrzejek z Banankiem, nie spędzajcie tyle czasu przy kompie bo was małżonki zostawią, stwierdzając ze nie ma z was żadnego pożytku. Ich małżonki nie takie głupie,w razie czego znajdą godne zastępstwo,życie nie znosi próżni "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
CYTAT (Fiodor) Ich małżonki nie takie głupie,w razie czego znajdą godne zastępstwo,życie nie znosi próżni Wiesz to na podstawie własnych doświadczeń? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Nie,znam natomiast przypadki co się dzieje jak jedno jest pracoholikiem.A wy poza pracą napierdalacie jeszcze tutaj w klawiaturę,biedne kobiety.Nie lepiej pogrozić żonie palcem po łechtaczce w tym czasie?
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
CYTAT (Fiodor) Nie,znam natomiast przypadki co się dzieje jak jedno jest pracoholikiem.A wy poza pracą napierdalacie jeszcze tutaj w klawiaturę,biedne kobiety.Nie lepiej pogrozić żonie palcem po łechtaczce w tym czasie? A ty tu koleżko to niby co robisz? Powiem tak, nie zapytasz a oceniasz jak typowy Janusz. Nie wiesz czy pracuję. ;-) PS. Wytłumacz mi jeszcze, dlaczego zmieniłeś konto? Piszesz tak samo jak nenad. Nie trudno się zorientować. Po co ta zmiana? PS2. Mógłbym jeszcze zapytac o antylewaka ;-) Po co ci tyle kont? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT (Fiodor) Nie,znam natomiast przypadki co się dzieje jak jedno jest pracoholikiem.A wy poza pracą napierdalacie jeszcze tutaj w klawiaturę,biedne kobiety.Nie lepiej pogrozić żonie palcem po łechtaczce w tym czasie? A ty tu koleżko to niby co robisz? Powiem tak, nie zapytasz a oceniasz jak typowy Janusz. Nie wiesz czy pracuję. ;-) PS. Wytłumacz mi jeszcze, dlaczego zmieniłeś konto? Piszesz tak samo jak nenad. Nie trudno się zorientować. Po co ta zmiana? PS2. Mógłbym jeszcze zapytac o antylewaka ;-) Po co ci tyle kont? Pudło,żadnego konta nie zmieniałem,ja to ja Holmesie. "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Putin to "śpioch" nie było go 4 lata i nagle jest
Ewa Kochanowska wskazuje, kto powinien odpowiedzieć za Smoleńsk - Smoleńsk stał się totemem, wokół którego gromadzą się "dzikie plemiona". Wykreowała go PO, bo potrzebowała wroga, którego będzie nienawidzić i wokół którego będzie się jednoczyć. Tym wrogiem stał się śp. Lech Kaczyński - mówiła w #dziejesienazywo Ewa Kochanowska. Wdowa po zmarłym w katastrofie smoleńskiej RPO Januszu Kochanowskim pytana o osoby, które powinny być pociągnięte do odpowiedzialności, wskazała b. premiera Donalda Tuska, b. szefa kancelarii premiera Tomasza Arabskiego i b. szefa dyplomacji Radosława Sikorskiego. ... więcej TU + wideo Wkrótce po wywiadzie ... zamknięto dilerkę dopalaczy "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Putin to "śpioch" nie było go 4 lata i nagle jest Ewa Kochanowska wskazuje, kto powinien odpowiedzieć za Smoleńsk - Smoleńsk stał się totemem, wokół którego gromadzą się "dzikie plemiona". Wykreowała go PO, bo potrzebowała wroga, którego będzie nienawidzić i wokół którego będzie się jednoczyć. Tym wrogiem stał się śp. Lech Kaczyński - mówiła w #dziejesienazywo Ewa Kochanowska. Wdowa po zmarłym w katastrofie smoleńskiej RPO Januszu Kochanowskim pytana o osoby, które powinny być pociągnięte do odpowiedzialności, wskazała b. premiera Donalda Tuska, b. szefa kancelarii premiera Tomasza Arabskiego i b. szefa dyplomacji Radosława Sikorskiego. ... więcej TU + wideo Wkrótce po wywiadzie ... zamknięto dilerkę dopalaczy Stęskniłeś się głupie za mną? "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Zygfryd |
|
|
|
|
Józek to mądry lewak wiedział czym prawiczki cuchną
Putim ... Jak się udał zjazd integracyjny ...dalej jesteś niedojebany PiSdo ... wazeliny brakło ? z PiSowskim pozdrowieniem ps.Za taką PiSdą nawet rybka by nie zatęskniła nie mówiąc już o kimś z rodziny ... oni zapewne by się cieszyli ... nie robił byś im obciachu ... a ja oczywiście mam się z kogo nabijać "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Niemiec, to powinno wisieć na sali zamiast krzyża, tylko większe.
https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
CYTAT Józek to mądry lewak wiedział czym prawiczki cuchną Putim ... Jak się udał zjazd integracyjny ...dalej jesteś niedojebany PiSdo ... wazeliny brakło ? z PiSowskim pozdrowieniem ps.Za taką PiSdą nawet rybka by nie zatęskniła nie mówiąc już o kimś z rodziny ... oni zapewne by się cieszyli ... nie robił byś im obciachu ... a ja oczywiście mam się z kogo nabijać Uff.aleś się opisał.Na szczęście widzę poprawę.Myślę że żona dogodzona,ups.to znaczy zadowolona "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|