NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 19 20 21 22 23 24 25 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Konto zawieszone
ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 11:02  
Macierewicz
i ograniczona odpowiedzialność

"MON zapłacił juz ponad 320 tysięcy złotych za przegrane sprawy w związku z raportem o likwidacji WSI. 15 dalszych spraw jest w toku. Na wszystkie tezy zawarte w raporcie miały być twarde dowody, jak zapewniał sam likwidator WSI, Antoni Macierewicz. Na nieszczęście MON, cześć okazała się być nieprawdą*, za co dzisiaj ministerstwo musi płacić i przepraszać. Macierewicz pozostaje w tym wypadku bezkarny."

... "W przeciwieństwie do MON, które sprawy związane z dziełem komisji Macierewicza generalnie przegrywa. Sam likwidator WSI wszystkie wytoczone mu procesy cywilne przez osoby czujące się poszkodowane wygrał. Jednak nie dla tego, że informacje zamieszczone w raporcie są prawdziwe*, a dlatego, że działał jako funkcjonariusz państwowy. Za treść raportu odpowiada ostatecznie MON." ...

...

http://www.tvn24.pl/-1,1709794,0,1,macierewicz-i-ograniczona-odpowiedzialnosc,wiadomosc.html

mija 4 lata odkąd sPiSkowcy odeszli od władzy a my nadal musimy za nich płacić :( ... ludzie wybierajcie z głową bo lepiej popełniać błędy ortograficzne nisz POLITYCZNE !!! co można było się spodziewać po kimś takim jak "Maciora" ??

* Nieprawda - to dla nich chleb powszedni ...
* Prawda - tylko wtedy jak się pomylą ...

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 11:02  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 11:13  
Akacja - rzuć gó....em w Macierewicza

Wczoraj na WSI24 widziałem bardzo ciekawy zlepek migawek mający jeden cel - zdyskredytowac Macierewicza. Były wyłapane tam groźnie miny, wycięte z kontekstu zwroty typu : "Ojcze Dyrektorze...", wzmianki o Liście Macierewicza i o Likwidacji WSI jakoby były to przykłady kompromitacji tego człowieka.

Ja też, kiedys uważałem go za oszołoma. Tak go bowiem przedstawiono po opublikowaniu "listy Macierewicza". Ale.... gdy przyjrzałem się z bliska jego osobie i dokonaniom zmieniłem o nim zdanie. To prawy człowiek. Robi dobrą acz niepopularną robotę w kraju rządzonym przez UBeków i ich przydupasów.

Taką nagonkę jak wczoraj - widziałem ostatnio za rządzenia Bolka - kiedy to trzeba było zdyskredytowac Tyminskiego.

Żenada, na którą jak widac nabierają się słabe umysły.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 11:21  
dobrze że twój głos nie jest brany pod uwagę umiech

"Do tej pory opublikowano tylko pierwszą cześć raportu. Wydanie drugiej, zostało wstrzymane przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Miał krytycznie podchodzić do zawartych w nim treści, co potwierdzają byli współpracownicy prezydenta, Michał Kamiński i Elżbieta Jakubiak."

jeżeli to tak geniusz to dlaczego nawet nie opublikowano II części ?? Biała książka będzie tak samo oceniona ale zabulimy za to dużo więcej ... a powinien płacić ten który bredzi :/

ps."Żenada, na którą jak widac nabierają się słabe umysły." -L.Kaczyńskiego tak obrażasz ??

"CBOS: PO - 38 proc., PiS - 17 proc. " - jeszcze tylko 17 % i zostaniesz serio ostatni smiech2 smiech2

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 8 Lip 2011r. 18:14  
Korzystanie z publicznej tuby TV i Radia bardzo spodobało się PiSdeckim awanturnikom. Mieszanie w zarządach spółek Skarbu Państwa, wydawało owoce w postaci tabunów zadowolonych działaczy, usadzonych na stołkach finansowanych z publicznych pieniędzy. Układanie planów przejęcie władzy w TVP i Polskim Radiu (razem z PO) przed wygranymi wyborami w 2005 r. nie raziło oszołomów z Prawa i Sprawiedliwości, podobnie jak nocny przewrót w jej władzach dokonany wespół z popaprańcami z LPR i gumowcami z Samoobrony RP.

Całość http://www.liiil.pl/1310058752,Gowna-haustczyli-bardzo-chaotyczne-wieszczenie-kon.htm

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lip 2011r. 10:26  
Ziobro o quasi-dziennikarzu

"- Redaktor Lis posługuje się nie tylko donosikiem, ale też i kłamstewkiem. To widać pasuje jak ulał do jego rzetelności dziennikarskiej - stwierdził Zbigniew Ziobro, komentując dzisiejsze słowa redaktora naczelnego „Wprost”.

Tomasz Lis w Poranku TOK FM powiedział, że wszystko, co Zbigniew Ziobro mówił w Parlamencie Europejskim o kneblowaniu mediów w Polsce, miało "psuć krew prezesowi" PiS-u i akcja ta była precyzyjnie przygotowana.

- Z tego co słyszałem, w samolocie do Brukseli panowie Kurski i Ziobro naradzali się dość głośno. Koledzy eurodeputowani już parę dni wcześniej wiedzieli, że taka akcja będzie wykonana - powiedział Lis.

Polityk Prawa i Sprawiedliwość zareagował błyskawicznie.

- Jeżeli mam rozumieć te słowa, że redaktor Lis podsłuchiwał moją rozmowę z Jackiem Kurskim, a teraz donosi na ten temat, to nie miałbym nic przeciwko donosikowi, gdyby nie to, że takiej rozmowy nie było - podkreślił Ziobro. - W takim wypadku redaktor Lis posługuje się nie tylko donosikiem, ale też i kłamstewkiem. To widać pasuje jak ulał do jego rzetelności dziennikarskiej - dodał.

Ziobro zaznaczył, że jeśli Lis "sam nie podsłuchiwał rozmowy" to oznacza, że wykorzystuje nieprawdziwe "anonimowe donosy". Polityk PiS zapowiedział, że rozważy pozwanie Lisa do sądu."

źródło: niezależna.pl

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 9 Lip 2011r. 11:11  
"Tomasz Lis w Poranku TOK FM powiedział, że wszystko, co Zbigniew Ziobro mówił w Parlamencie Europejskim o kneblowaniu mediów w Polsce, miało "psuć krew prezesowi" PiS-u i akcja ta była precyzyjnie przygotowana.

- Z tego co słyszałem*, w samolocie do Brukseli panowie Kurski i Ziobro naradzali się dość głośno. Koledzy eurodeputowani już parę dni wcześniej wiedzieli, że taka akcja będzie wykonana - powiedział Lis."

szczwany Lis jest za szczwany żeby rzucać słowa na wiatr ... (jak to bywa w PiS-ie)

czyli jak nic po kolejnej wtopie rozłam u PiSioków smiech2 albo mr"Zero" organizuje pucz i przejęcie władzy ...

jakieś zakładziki ?? smiech2

*Z tego co słyszałem*, raczej oznacza że słyszał to na własne uszy ... przynajmniej całe zdanie to sugeruje a to co gada mr."zero" kto mu jeszcze wierzy smiech2 no może czopki z "zależnej.pl"

ps."- To było fatalne, ręce opadają.(...) Jeszcze ze dwie, trzy takie wrzutki z boku i mamy pozamiatane - mówi w wywiadzie dla "Rzeczpospolitej" szefa sztabu wyborczego PiS Tomasz Poręba, komentując wystąpienie Zbigniewa Ziobry w Parlamencie Europejskim. Jego zdaniem "występ w Brukseli był indywidualną akcją Ziobry i Kurskiego". W sobotę wraz ze Zbigniewem Ziobrą zapewnił, że w partii konfliktu już nie ma, a wywiad był przeprowadzany wtedy, gdy emocje w partii były największe. - Teraz wiele z tych słów by nie padło - zapewnił.
- Panowie nie konsultowali tego z nikim, ani z prezesem, ani z szefem naszej frakcji w Parlamencie Europejskim, ani wreszcie ze sztabem - twierdzi Poręba. Tym samym zaprzecza słowom samego Zbiory, który zapewniał, że swoje wystąpienie konsultował z kim "ważniejszym w partii od siebie".

To kto tu jest MIRO "kłamczuszkiem" smiech2 ??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lip 2011r. 13:04  
Święczkowski agituje za PiS?
"Jedyna siła, która pozwoli Polsce przetrwać"

Ot, i wyszło szydło z worka. "Niezależny" prokurator pokazał jaki on "bezstronny"

Namawiamy, by głosować na tę jedną siłę, która pozwoli Polsce przetrwać - mówił podczas spotkania sympatyków PiS Bogdan Święczkowski, b. szef ABW. Jako śledczemu w stanie spoczynku nie wolno mu jednak prowadzić agitacji politycznej.
Sprawą zajął się rzecznik dyscyplinarny prokuratury. Święczkowski kierował ABW za rządów PiS, a w zeszłym roku przeszedł w stan spoczynku. To prokuratorska emerytura z pensją ponad 10 tys. zł miesięcznie. Dodatkowo jesienią z listy PiS wszedł do sejmiku województwa śląskiego. Święczkowski nie lubi jednak, kiedy mówi się do niego per radny. - Jestem

i zawsze pozostanę prokuratorem - podkreśla. Wciąż podlega też przepisom o apolityczności prokuratury.

Jego działalność jako radnego została uznana za samorządową, a nie polityczną. Jednak teraz rzecznik dyscyplinarny prokuratury wszczął postępowanie, które ma wyjaśnić, czy były szef ABW prowadził agitację polityczną.

Źródło

Działania PiS jako żywo przypominają te z czasów PRL. Wtedy to np. komunistyczny sędzia Roman Kryże na odprawie w KCPZPR otrzymywał od towarzysza Sekretarza Gomułki instrukcję jaki wyrok ma zapaść, kogo powiesić a kogo nie. A powiesił niejednego.
Mała ciekawostka - syn tego komunistycznego zbrodniarza-Andrzej Kryże (też komunistyczny sędzia i też skazywał opozycję w PRL) jest w dobrej komitywie z PiS i ściśle współpracował z byłym (na szczęście) ministrem Ziobro.
Tacy z nich "antykomuniści" umiech

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lip 2011r. 19:12  

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lip 2011r. 11:55  
Kurski z rodziną wyprowadza się do Belgii. Powodem jest powrót żony po urlopie wychowawczym. Miała usłyszeć czy będzie lojalna wobec swojego szefa i się obraziła bidulka. Bezczelny szef wymaga lojalności, cóż to się porobiło. Kolejny może będzie Hofman. Jego żona kiedyś chyba wyzdrowieje i będzie chciała wrócić do pracy. Jak szef się zapyta czy będzie lojalna wobec niego to może się obrazi Jak Monika Kurska i też wyjadą. Polska pięknieje:-))))))

Mam nadzieję, że Kurski dotrzyma słowa.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 10 Lip 2011r. 14:38  
Politycy o konferencji Ziobry i Poręby

Upokorzenie szefa sztabu wyborczego PiS Tomasza Poręby, zwycięstwo Zbigniewa Ziobry, niszczenie kolegów partyjnych - takimi słowami określali politycy reakcję kierownictwa PiS na wystąpienie Ziobry w Parlamencie Europejskim. Rzecznik partii Adam Hofman twierdzi, że to był element wspólnie zaplanowanej kampanii.

"Nie wierzę, że autoryzowany wywiad do Rzeczpospolitej, w którym Poręba mówi ważne rzeczy z punktu widzenia tej kampanii, broni prezesa i atakuje Ziobrę za to, co zrobił w europarlamencie, nie wyobrażam sobie, że ten artykuł, ten wywiad nie był konsultowany z prezesem, bo Tomek by czegoś takiego po prostu nie zrobił" - mówił w Radiu ZET Michał Kamiński (PJN).

...

"Został wczoraj upokorzony i jest mi go po prostu szkoda, bo jego koncepcja kampanii PiS jest koncepcją centrową, tylko w tej partii dzisiaj się to kompletnie nie może udać" - ocenił Kamiński, którego zdaniem reakcja polityków PiS na wywiad Poręby była spowodowana "dramatyczną interwencją z zewnątrz - nie z góry, tylko z Torunia konkretnie".

...

"Według szefa klubu PSL Stanisława Żelichowskiego, sobotnia konferencja prasowa PiS i brak oficjalnej reakcji prezesa PiS pokazała, że Zbigniew Ziobro się wzmocnił. "Prezes PiS zamilkł, nie powiedział ani słowa. Pan Poręba jest człowiekiem bliskim prezesa, on nie ma swojej pozycji politycznej. Jeżeli mówił, że to, co powiedział pan minister Ziobro, nie było z nikim uzgodnione, to przypuszczam, że nie było uzgodnione" - powiedział."

...

http://fakty.interia.pl/polska/news/publiczne-upokorzenie-szefa-sztabu-pis,1666111

no to o.Dyktator po telepał Jarosławem II Kłamliwym a ten poświęca następnego "majtka" i rzuca na go pożarcie ... ciekawi mnie jedno kiedy ci popaprańcy przestaną kłamać ?? weszło im to tak w nawyk że nie potrafią już przestać ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lip 2011r. 14:51  
"W Polsce jedynym problemem jest istnienie

partii opozycyjnej..."

Małgorzata Wasserman, powiedział dziś słowa, które trafiają w samo sedno hoholego tańca, ogłupiania, bezczelniści, sprzedajności i fasadowej demokracji.

"W Polsce nie jest problemem drożyzna, bezrobobie, kryzys, nieudolność rządu - problemem jest istnienie partii opozycyjnej..."

Cytat nie jest dokładny - chodzi o sens. Walczą lemingi z PiSem. Zapluwają się jak Psychiczny Niesioł w swojej chorej zawziętości. Nie obchodzą ich problemy tego kraju - im pprzeszkadza istnienie PiSu.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 10 Lip 2011r. 15:00  
Małgorzata Wasserman ... a kto to ?? ... a córka PRL-owskiego prokuratora ... który również weryfikował UB-eków ... to na pewno osoba którą słuchają sPiSkowcy z uwielbieniem ... zapomniałem jeszcze o Rydzyku ... przepraszam

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 11 Lip 2011r. 15:06  
"Słowa prawdy" od Polaków do premiera: "Panu już dziękujemy"

Sześć spotów radiowych i jeden telewizyjny - sztab PiS zaprezentował nową kampanię. Informacyjną, a nie wyborczą jak podkreślili politycy partii. Zawiedzeni Polacy mówią premierowi, że mu "już mu dziękują, bo teraz czas na odważne decyzje".

...
Rzecznik partii Adam Hofman podkreślał, że nie jest to kampania wyborcza, ale informacyjna. Ma nawiązywać do sytuacji na Węgrzech sprzed kilku lat, gdzie na jaw wyszły nagrania członków rządu, m.in. premiera, który przyznał, że oszukiwali naród, jeśli chodzi o sytuację w kraju.

- Tylko tam premier dał się nagrać, że nigdy nie zamierzał nic robić i że kłamał, a nasz jest zbyt sprytny, dlatego Polacy musieli powiedzieć mu to sami - stwierdził Hofman.

http://www.tvn24.pl/0,1710163,0,1,slowa-prawdy-od-polakow-do-premiera-panu-juz-dziekujemy,wiadomosc.html

ja też dziękuje Panu premierowi za to że odsunął sPiSkowców umiech

co do samych spotów to mega porażka ... ktoś podkopuje Yarka i przy przeciętnych rządach PO będzie mega wtopa PiSu (co mnie osobiście bardzo cieszy :] )

ps.aktor to też Polak ... ciekawe ile wzięli za to kasy smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Lip 2011r. 18:37  
Nawracanie?

Od ponad czterech lat, na moim blogu staram się udowadniać, że PiS jest partią PZPRowską, skupiającą ludzi z przeszłością w PZPR lub ich dzieci..
Jeśli prześledzi się życiorysy czołowych notabli pisowskich lub pisowskich propagandystów, lub tak zwanej nowej elity pisowskiej, kształtowanej na siłę, dokładnie tak, jak podobną elitę kształtowano w latach stalinowskich – ujrzymy nie tylko metody działania z tamtych czasów, ale ludzi z tamtych czasów.
Dzisiaj, gdy informacja wymyka się cenzurze i „oczyszczanie” życiorysów pisowców w Wikipedii co najwyżej niesie przypuszczenia jakim to zabiegom poddano w tym samym celu inne źródła i nośniki informacji - nie sposób już zahamować ujawniania prawdy.
Kiedy pisałam o stalinowskiej przeszłości Jarosława Marka Rymkiewicza mój tekst został „zwinięty”, podobnie jak „zwinięty” został inny mój tekst, w którym wspominałam o tym, że katolicyzmu uczą nas pisowscy rozwodnicy a o konserwatyzmie i wartościach rodzinnych pouczają i mędrkują ludzie zrywający sakramenty małżeńskie dla kochanków.
Dzisiaj, gdy przed obliczem sądu J.M.Rymkiewicz zmuszony jest przyznać się nie tylko do przynależności do PZPR swoich rodziców, nie tylko do zmiany nazwiska z rodowego niemieckiego Szulc (?) na pseudonim używany przez jego ojca: Rymkiewicz, nie tylko do własnej przynależności do ZMP, ale do aktywności własnej w szeregach młodego stalinowskiego narybku propagującego hasła, o które zapytał go przed sądem adwokat pozywającej go Agory :”Czy mówił pan, że Stalin jest nieśmiertelny; że uczyni z Polski 17. republikę; czy krzyczał pan: „Precz z papieżem, niech żyje Stalin" - dzisiaj pojęcie „stalinowskie złogi” nabiera zgoła dramatycznego wyrazu.
Bo oto taki człowiek śmie wytykać innym brak polskości. Śmie dzielić Polaków na tych prawdziwych i na kolaborantów – on, który powinien z pokorą milczeć wobec tych, którzy ekspiacji dokonywać nie musieli.
Kiedy jakiś czas temu Jarosław Kaczyński na pytania o przeszłość komunistyczną Andrzeja Kryże i Wojciecha Jasińskiego, odpowiedział : „oni już swoje odpokutowali” – można było się śmiać z naiwności tych, którzy w taką brednię uwierzyli.
Kiedy ten sam Kaczyński bezczelnie oskarżał ludzi o pochodzenie z domów komunistycznych – brakowało odważnych dziennikarzy, którzy przełamaliby swoje zasady moralne i zapytali go publicznie o jego własny dom i jego własną rodzinę.
Kłamstwo, które legło u podstaw działalności politycznej PiS – rozpada się ujawniając brzydką prawdę.
I coraz wyraźniej widać, kto, jakie środowisko, wspiera PiS.
I widać, że środowisko to akceptuje kłamstwo, które jest mu doskonale znane.
Środowisko to ma nie tylko własnych polityków, własnych wyznawców, własnych propagandystów, media, elity – ale nawet księży – a może nawet własną część Kościoła. Taką schizmę, do której przystąpili niektórzy duchowni, być może w naiwnym przekonaniu, że Panu Bogu milsi są „nawróceni” stalinowcy czy PZPRowcy, niż miliony zwyczajnych wiernych.
Bo jak inaczej wytłumaczyć, że na Jasnej Górze odbywa się pisowski wiec wyborczy? Że ojcowie Paulini zezwalają by kłamstwo, demagogia, wulgarna propaganda pisowska i wszechobecna nienawiść płynęły szeroką strugą słów podłych i fałszywych?
Ale być może za tym wspieraniem Kaczyńskiego kryje się coś więcej?
Może tu w ogóle nie chodzi o żadne nawrócenie?
Może po prostu chodzi o biznes?
Pytanie tylko: CZYJ?

http://www.liiil.pl/1310388183,Nawracanie.htm

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Lip 2011r. 19:09  
Fałszerstwa i montowanie wypowiedzi w

Wiadomościach

Wczoraj w "Wiadomosciach" doszło do zmontowania i sfałszowania wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego.

Zamiast:(Pogrubieniem zaznaczone są pominięte fragmenty)

"My z całą pewnością te wszystkie spotkania integracyjne, nie mówię o tych dobrych oczywiście, tylko te szczególnego rodzaju w różnych wielkich firmach, te wydarzenia tego rodzaju twardą ręką zlikwidujemy."

Puszczono:

„Te wszystkie spotkania integracyjne szczególnego rodzaju w różnych wielkich firmach twardą ręką zlikwidujemy”

Totalitaryzm, zakłamanie i stado ślepych zwierzątek ciągnących kraj w przepaść.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Lip 2011r. 19:55  
"Projekt Polska"

Sakiewicza - niezależna opinia umiech

Tomasz Sakiewicz w swej przenikliwości obserwując Polskę ułożył projekt który ma wzbudzać lęk. Lek w tej części społeczeństwa które z reguły żyje już w strachu. Strachu przed ogniem piekielnym , strachu przed nowym , strachu przed grzechem , strachu przed władzą a często w strachu przed wszystkim i wszystkimi. Jego Projekt Polska opisał tworzące się państwo totalitarne w którym grupa po grupie terroryzowany jest cały naród i poddawany specyficznej polityce zastraszania.

Zastrasza więc Tusk w swym zwierzęcym pędzie do władzy absolutnej moherową armię dyrektora Rydzyka. Odbiera możliwości funkcjonowania medialnego magnata z pomocą wyroków sądowych skazujących go na kary za nielegalne zbiórki. Odbiera dotacje na proekologiczną działalność zakonnika. Tym samym chce zapewne zlikwidować całe środowiska działające ochoczo w wielkich medialnych i nie tylko przedsięwzięciach Dyrektora Rydzyka. Odbierając głos i pieniądz Tusk chce posiąść władzę nad zlęknioną grupą patriotycznej i katolickiej moherowej "młodzieży". W domyśle jego wysłanniczka - doktor śmierć Mucha chce likwidować owe grupy doszczętnie zabierając im możliwość leczenia. Krótko pisząc - eutanazja na polityczne zlecenie.

Donald Tusk w swym tuskotyzmie idzie dalej. Kolejną grupą społeczną która stanęła na drodze Premiera jest w/g Tomasza Sakiewicza żelazny elektorat PO czyli przestępcy - tym razem przestępcy stadionowi - potocznie zwani kibole. Nie potrafię przeniknąć umysłu redaktora GP dlaczego określa tą grupę elektoratem Tuska i że :

"Uderzenie w swój żelazny elektorat pachnie czystym szaleństwem"

Czystym szaleństwem jest dla mnie określenie wojujących gówniarzy do których sam kiedyś należałem i to dość aktywnie polityczną siłą która może być czyimś żelaznym elektoratem. Ostatnie działania raczej wskazują że te kilka tysięcy ludzi z chęcią by zagospodarował PiS w ramach przekonywania do siebie młodzieży. Pozostawmy więc zawiłości umysły redaktora Sakiewicza w tym temacie i spójrzmy raczej chłodnym okiem na wojnę Tusk - kibole. Czy jest coś takiego w ogóle ? Pozorna wojna rozpoczęła się od artykułów GW na temat kibiców Legii i od tego się wszystko zaczęło. Faszyzujące odłamy skinheadów które chętnie podpinają się pod agresywne grupki piłkarskich kibiców postanowiły działania GW wykorzystać do swojej prywatnej walki z Adamem Michnikiem czyli Złem Najwyższym. Rozpoczęto szechteriadę mającą na celu rozpętanie nienawiści do tego człowieka i idei którą reprezentuje. Premier Tusk jedynie zareagował na ewidentne łamanie prawa przez kibiców-zadymiarzy i jak każdy rządzący zareagował. Można mieć różne zdanie na temat tej reakcji i pomysłu pacyfikacji kiboli z pomocą zamykania stadionów ale określanie tego totalitarnym działaniem pragnącego mścić się za krytykę jego rządu Premiera jest nadużyciem jak stąd na księżyc. Tylko totalnie wyprostowany na pseudopatriotycznych wiecach umysł może to ogarnąć i przyswoić jako prawdę. Normalny człowiek słucha , czyta i zastanawia się czemu się próbuje zrobić z niego idiotę.

To nie koniec. Premier Tusk w imię prawa próbuje zakneblować tak Wolne i Niezależne miejsce jaką jest Sieć. Internet pełen jest pułapek i właśnie w taką pułapkę wpadł redaktor naczelny GP. Unika co prawda nazwania grupy po imieniu i jedynie zaznacza że chodzi o niesprecyzowanych internautów. Jednak po działaniach portalu niezależna.pl , Gazety Polskiej i ludzi z nimi związanymi możemy spokojnie stwierdzić , że chodzi o prześmiewczą ponoć stronkę pana Frycza w której to gromadzone są/były materiały szkalujące Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego. Do którego domu nad ranem wpadło ABW - zupełnie bezsensu - tak na marginesie. Dzięki idiotycznej decyzji zrobiono reklamę słabowitemu blogerowi działającemu na prostej zasadzie skopiuj - wklej i dodaj link. Jeżeli GP uważa pana Frycza za przedstawiciela Internautów i jego kłopoty są podstawą do snucia teorii próby opanowania kolejnej grupy społecznej przez krwiożerczego polityka z Kaszub to ja mogę śmiało uważać GP za medium co najmniej naiwne.

Pojawiają się w Projekcie także SKOKI - o których można mieć różne zdanie ale warto prześwietlić ich działalność z uwagi na to że działają na zupełnie innych przepisach i regulacjach niż banki a działają jak ... banki. Coś tu nie halo więc wszelkie działania mające na celu wyjaśnienie lub uregulowanie prawidłowe tej działalności nie jest działaniem totalitarnym a wręcz przeciwnie. Oprócz spółdzielni finansowych kolejną grupą molestowaną przez rządy liberałów są związki zawodowe. Gdy spoglądam na działalność Solidarności , która z potrzebnego pracownikom związku zamieniła się w pewnym momencie Wolnej Polski w polityczną organizację Krzaklewskiego by koniec końców ewoluować w śniadkową bojówkę Kaczyńskiego to nie dziwię się , że podejmowane są próby nie ograniczenia jak to pisze Tomasz Sakiewicz a urealnienia przepisów na bazie których związki mają działać. W normalnym kraju związek broni pracowników i ocenia powstałe regulacje tychże pracowników dotyczące a nie broni własnych działaczy i ich działalności około związkowej.

Diagnoza którą zaprezentował Tomasz Sakiewicz jest prosta. Wszystko zmierza ku temu by powtórzyć historyczne zniewolenie przez przybyszów ze Wschodu. Zastanawiam się tylko czy miał redaktor na myśli żądnych polskiej krwi bestii rosyjskich czy nadchodzący odważnym krokiem do UE naród turecki. Koniec końców i jedni i drudzy tu byli i jednych i drugich my w swoim czasie pogonili umiech Polityka strachu stała się trendy. PO straszy nas PiSem jako partią której działalność może spowodować znaczne ograniczanie naszej wolności a naczelny Tomasz straszy nas PO i Tuskiem którzy to ponoć już czynią. Zaciemnienie jak nazywam takie przedstawienie sprawy jest aż nadto widoczne. Każdy kto obserwuje ten kraj od 89 roku wie dobrze gdzie roją się w głowach totalitarne idee , które już raz próbowano realizować. Projekt Polska w/g Sakiewicza tego obrazu tym obserwatorom nie zaciemni. Próżny trud Wroga Ludu umiech

BTW - kto ten przydomek wymyślił ?!

http://www.liiil.pl/1308947727,Projekt-Polska-Sakiewicza-niezalezna-opinia.htm

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Lip 2011r. 22:27  
Kurski ma rację

" Wara od członków naszych rodzin

Jacek Kurski, fot. Maciej Świerczyński / Agencja Gazeta- Ja jestem w stanie wytrzymać bardzo wiele w polityce, ale jednego nigdy nie zaakceptuje: wyładowywania emocji na członkach mojej rodziny - mówił w "Rozmowie Rymanowskiego" na antenie TVN 24 europoseł PiS Jacek Kurski, komentując wczorajsze doniesienia o tym, że wraz z rodziną wyprowadza się z Polski. - Wara od członków naszych rodzin - grzmiał europoseł.

- Jedną nogą będę w Polsce, drugą zaś w Brukseli. Czas swój dzielę pół na pół. Musieliśmy podjąć decyzję o wyjeździe. Monika uniosła się honorem i ze łzami w oczach powiedziała, że chce wyjechać z kraju. Chciała wrócić do pracy po urlopie wychowawczym w Agencji Rozwoju Pomorza S.A, ale tam spotkała się z pytaniami, czy będzie lojalna wobec zarządu województwa pomorskiego, który jest właścicielem Agencji, a w zarządzie większość ma Platforma Obywatelska - tłumaczył wcześniej Kurski. - Ja jestem w stanie wytrzymać bardzo wiele w polityce, ale jednego nigdy nie zaakceptuje: wyładowywania emocji na członkach mojej rodziny. Wara od członków naszych rodzin - dodał później na antenie TVN 24.

- To ostatnie zdanie podzielam, jeśli chodzi o intencję. Mieszanie polityki w miejscu pracy jest nieprofesjonalne i nieetyczne. Co do tego nie mam wątpliwości. Wydaje mi się, że to jest w ogóle sytuacja o tyle dziwna, że tu chodzi o kilkuletni okres zatrudnienia. Skoro kilka lat temu było to zaufanie wobec żony pana posła, a była to również sytuacja, kiedy PO miała większość w zarządzie... Argumenty, które usłyszeliśmy, są nieprzystające do profesjonalizmu - mówił z kolei Andrzej Halicki (PO).

Kurski wspominał też, że był bardzo zaskoczony tym, co opowiedziała mu żona. Jednocześnie zapewnił, że "to nie jest żaden spór Jacka Kurskiego z PO. To jest spór i protest męża Moniki Kurskiej".

- Moja żona nie dawała żadnego powodu do tego rodzaju politycznych ocen. To jest smutne. Chciała wrócić po urlopie macierzyńskim do pracy - tłumaczył europoseł. - W moim funkcjonowaniu nic się nie zmienia. Zmieni się tylko miejsce zamieszkania większości mojej rodziny. Jestem mile zaskoczony reakcją części mediów, za to, że podeszły do sprawy w sposób "ludzki" - dodał."

źródło: onet.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Lip 2011r. 22:43  
Panu pisiołowi Kurskiemu teraz wara mówić przyszło !
A jak wyskoczył z dziadkiem z Wermachtu to wtedy mu nie przeszkadzało.
Kto mieczem wojuje od miecza ginie.

POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Lip 2011r. 22:47  
Dziadek w Wehrmachcie jest faktem, tak samo jak synuś w GW jeżdżący do Chin na koszt Polaków, czy promowanie córeczki. Faktem jest nepotyzm w MSZ - pracuje tam Maya Rostowska. Faktem są rodzinno- polityczne interesy Sawickiego......

Jak ktoś sam pcha swoją rodzinę do polityki to ma umiechumiechumiechumiech

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 11 Lip 2011r. 23:02  
ojciec prałata Jankowskiego też służył w Wehrmachcie i jakoś nikomu to nie przeszkadzało ... Kaczyński zrobił brata premierem choć tamten zaklinał się że nim nie zostanie i PiSiokom to nie przeszkadzało i tak można mnożyć ... ale ... "źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz" stara zasada PiSioka smiech2

ps. może wspomnisz kto wkręcił ją do tej roboty czy to już nie ważne ??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Lip 2011r. 23:07  
Obrazek

ZAPATRZENI W POLSKOŚĆ – CZYLI “SŁOWA PRAWDY” WEDŁUG PIS

Adam Hofman zaprezentował, przy asyście Tomasza Poręby, spoty telewizyjne Prawa i Sprawiedliwości. Spoty, które ponoć nie pełnią funkcji kampanijnych, lecz informacyjnych. Spoty, które – w największym skrócie – prezentują zawiedzionych rządami Donalda Tuska Polaków. Zapoczątkowana spotami akcja nosi nazwę “Słowa prawdy”. Według Hofmana “Słowa prawdy” są tym, “co Polacy dziś najbardziej chcieliby powiedzieć Donaldowi Tuskowi”. Niebezpieczny to chwyt – zakładanie, że ci “Polacy” nie potrafią sami powiedzieć, co sądzą o rządach Platformy.
Inna kwestia, że – choć Polakiem czuję się pełną gębą – mnie nikt o to nie pytał. Ale i nie płaczę zanadto; potrafię sam ubierać w słowa własne refleksje i wnioski. Szkoda, że Prawo i Sprawiedliwość wypowiada się za nas wszystkich i każdego, kto jest niezadowolony z poczynań PO, stawia po stronie partii Jarosława Kaczyńskiego. A to błąd.
Spot, choć zmontowany poprawnie i bez większej fuszerki, nie mówi nam tak naprawdę nic. Wyraźnie podkreśla za to “polskość” wypowiadających się w nim osób, przez co sprawia wrażenie reklamówki, owszem, powtórzę: ładnie zmontowanej, ale nadal reklamówki jakiejś partii nacjonalistycznej.
Wynikający z treści podtekst jest taki, że premier w swych działaniach nie skupia się na Polakach. Że prowadzi politykę antypolską. Wybaczcie, ale większej bzdury nie słyszałem od dawna.
Dziwi mnie ton, w jakim utrzymany jest spot. Dziwi, bowiem nie tak dawno jeszcze spin doktorzy PiS mieli nie lada problem z odkręceniem ukrytej opcji niemieckiej; niedbale zresztą zacerowanej. Dziś ci sami ludzie stawiają na narodowość jako główny motyw swych spotów informacyjnych.
Ta cholerna polskość i kwestia narodowości w ogóle, rozdmuchiwane niepotrzebnie i często, jak sądzę, nieprzemyślanie przez szczekaczy pokroju Adama Hofmana wcale nie przynoszą partii zysku. Opieranie strategii na promocji patriotyzmu zahaczającej o nacjonalizm jest w Polsce wyjątkowo niebezpieczne – o czym Jarosław Kaczyński zresztą przekonywał się był już nie raz. I tym bardziej dziwi koncepcja spotu.
Biorąc pod uwagę to wszystko oraz fakt, że filmy będą emitowane w czasie, kiedy sezon ogórkiem stoi, sądzę, iż w najlepszym wypadku nie zaszkodzą one PiS. Nie mogę jednak oprzeć się wrażeniu, że to kolejny gwoździk do trumny, której wieko zamknie się za trzy miesiące.

http://www.liiil.pl/1310391157,Zapatrzeni-w-polskosc-czyli-Slowa-prawdy-wedlug-Pi.htm

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Lip 2011r. 00:15  
Hahaha pewnie żona Kurskiego tak jak Hofmanna siedziała na zwolnieniach 3 lata aż w końcu ktoś ją grzecznie zapytał czy ma zamiar pracować, to się obraziła i uznała że ją PO prześladuje smiech2

Obrazek

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Lip 2011r. 06:57  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Lip 2011r. 10:10  

Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Lip 2011r. 10:44  

POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM.
Prywatna wiadomość 

«« « ... 19 20 21 22 23 24 25 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »