NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 224 225 226 227 228 229 230 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 00:28  
We wpisie andrzejka nie ma przecie nic o szybkości realizacji obietnic.

https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 00:28  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 04:10  
CYTAT

CYTAT
Andrzejek nie jestem zwolennikiem PiS-u ale wydaje mi się,że tempo mają dobre dwie obietnice z dziewięciu zrealizowane w ciągu stu dni a zostało ich jeszcze ok.trzynastu studniówek czyli powinni się wyrobić.Bądzmy cierpliwi i obiektywni.Nie od razu Kraków zbudowano.

No co ty, Już nie pamiętasz jak szybko Tusk zrealizował swoje obietnice 8 lat temu? Już 100 dni po objęciu rządów przez PO el.Banan poczuł się europejczykiem, no i wszystkie stanowiska w spółkach skarbu Państwa były obsadzone najwyższej klasy specjalistami.

Poczuł się i teraz pokazuje jak wtedy czuł. Jest taka teoria doboru naturalnego potluczony (nie mylić z selekcją naturalną ok)

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 07:47  
CYTAT (Feniks )
Andrzejek nie jestem zwolennikiem PiS-u ale wydaje mi się,że tempo mają dobre dwie obietnice z dziewięciu zrealizowane w ciągu stu dni a zostało ich jeszcze ok.trzynastu studniówek czyli powinni się wyrobić.Bądzmy cierpliwi i obiektywni.Nie od razu Kraków zbudowano.

OK, tylko po co Beatka obiecała, że to plan na 100 dni. Miała teczkę z gotowymi ustawami. Kłamała?

Marcinkowski13 jak zauważyłeś, normą jest obsadzanie swoich. To taki brzydki zwyczaj. że jak zdobywają władzę to obsadzają swoimi. Mierny Bierny ale Wierny. PIS i PO niczym się od siebie nie różnią.

Nad kwotą wolną od podatku pisoiory nawet nie chcieli debatować. Odrzucili w pierwszym czytaniu. W taki sposób wydymali swoich wyborców.

PS. Frankowiczów też wydymali po mistrzowsku. Nie kibicowałem temu pomysłowi ale nie zmienia to faktu że duda to oszust.

Sto dni Dawida Jackiewicza. Wartość akcji w rękach Skarbu Państwa spadła o prawie 11 mld zł

Gdyby drobny inwestor na początku kadencji Dawida Jackiewicza zainwestował 50 tysięcy złotych dokładnie wzorując się na portfelu Skarbu Państwa, to dziś miałby ponad 5,8 tysiąca złotych straty. Minister skarbu jednak uspokaja: - Myślę, że teraz będzie następował okres wyciszenia emocji i stabilizacji kursów akcji - mówi. money.pl podsumowuje zachowanie akcji firm z udziałem państwa w trakcie rządów nowego ministra.

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/sto-dni-dawida-jackiewicza-wartosc-akcji-w,69,0,2027845.html

Obrazek

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 08:51  
CYTAT (Andrzejek)
OK, tylko po co Beatka obiecała, że to plan na 100 dni. Miała teczkę z gotowymi ustawami. Kłamała?

Jeżeli miał to być plan na sto dni to bardzo kiepsko wypadł.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 08:55  
CYTAT
Obrazek

Od 30 kwietnia ma obowiązywać ustawa o obrocie gruntami rolnymi.

http://www.polsk(...)w-Polsce

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 09:37  

Mówisz o bublu prawnym dającym szerokie możliwości korupcji?

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 09:51  
CYTAT

Mówisz o tym bublu prawnym, dającym szerokie możliwości korupcji?

Pisałem w milczeniu,a co masz na myśli pisząc "szerokie możliwości"?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 09:59  
Nie łap za słówka. Trzymaj się sedna :-)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 10:02  
CYTAT
Nie łap za słówka. Trzymaj się sedna :-)

Zapytałem,co masz na myśli pisząc"szerokie możliwości".

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 10:04  
Uznaniowość w wydawaniu decyzji urzędniczych.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 10:15  
CYTAT
Uznaniowość w wydawaniu decyzji urzędniczych.

To jest problem innej kategorii,ale żeby wydawać jakiekolwiek decyzje muszą być spełnione pewne warunki.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 10:35  
Ja nie o warunkach ale o tym że ARR ma możliwości obejścia tej ustawy zapisane w tej ustawie.

PIS stawia na służby specjale walczące z korupcją więc sam sobie tworzy ustawy korupcjogenne żeby mieć z czym walczyć? ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 13:05  
Dalibor sprytnie wybrnąłeś by nic nie odpowiedzieć. To bardzo źle jak wy (zwolennicy PiS) już nie potraficie logicznie obronić poczynań nowego rządu.

PS.

A na demonstracjach KOD coraz więcej ludzi. Dacie radę do wiosny?

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 18:49  
Czego się lękasz Jędruś, testu z ekonomii bo chcą dymać to staremu? Stracili twarz biegając do namiestnika w Berlinie.

Beneficjenci układu PO/PSL/SLD to setki tysięcy ludzi.
Ale jednak mniej od milionów.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 19:18  
CYTAT
Dalibor sprytnie wybrnąłeś by nic nie odpowiedzieć. To bardzo źle jak wy (zwolennicy PiS) już nie potraficie logicznie obronić poczynań nowego rządu.

sciana żeby sie wypowiedzieć trzeba znać powód zarzutu. Wszystko jest decyzją, to problem dla obrońców demokracji?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 19:35  
CYTAT (cdn.. )

sciana żeby sie wypowiedzieć trzeba znać powód zarzutu. Wszystko jest decyzją, to problem dla obrońców demokracji?

Zgadzam się z tobą, Dalibor nie wiedział w czym rzecz ale chciał błysnąć. Ty jak widzę też nie próbujesz podejmować tematu. Temat, którego nie warto podejmować? Grząski grunt? smiech2
Obrońcy demokracji mają dużo mniejsze kłopoty. Nie muszą tłumaczyć słów i czynów swoich wybrańców ;-)

PS.
Cenzura w TVPiS sięgnęła zenitu na TVPiS INFO w przekazie "Na żywo" z demonstracji KOD było kilkuminutowe opóźnienie w stosunku do TVN24. Kolesie nie chcieli by operator pokazał zbyt dużo i by można było w odpowiednim momencie przerwać przekaz. Za PRLu tez nic nie mogło pójść na żywo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 19:44  
CYTAT (Andrzejek)
PS.
Cenzura w TVPiS sięgnęła zenitu na TVPiS INFO w przekazie "Na żywo" z demonstracji KOD było kilkuminutowe opóźnienie w stosunku do TVN24. Kolesie nie chcieli by operator pokazał zbyt dużo i by można było w odpowiednim momencie przerwać przekaz. Za PRLu tez nic nie mogło pójść na żywo.

He he umiech PisRL

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 20:26  
CYTAT
CYTAT (cdn.. )

Zgadzam się z tobą, Dalibor nie wiedział w czym rzecz ale chciał błysnąć. Ty jak widzę też nie próbujesz podejmować tematu. Temat, którego nie warto podejmować? Grząski grunt? smiech2
Obrońcy demokracji mają dużo mniejsze kłopoty. Nie muszą tłumaczyć słów i czynów swoich wybrańców ;-)

Wiesz na czym będzie polegało nabywania gruntów rolnych od 30 kwietnia? jak nie masz podstawowej wiedzy w danym temacie to lepiej milczeć.
Ty błyszczysz co jakiś czas np: byłeś za odwołaniem Nadbereżnego,bo na lodowisko rzekomo miał przeznaczyć kilkaset tysięcy złotych - ktoś coś klepnął a "błyszczyki" powtarzały - to odnośnie logicznego myślenia umiechNastępnym razem nie zarzucaj nikomu,co kto chciał.
Wypadało by przeprosić za takie oskarżenia,bo lodowisko okazało się o wiele tańsze, ale pewnie przez gardło by Ci nie przeszło.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 20:32  
Dalej dużo tekstu, oskarżenia i zero merytorycznej wiedzy. Błyszczyk hue hue ;-)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 20:43  
CYTAT
Dalej dużo tekstu, oskarżenia i zero merytorycznej wiedzy. Błyszczyk hue hue ;-)

Zadałem Ci proste pytanie, a Ty mi piszesz o merytorycznej wiedzy. Ogarnij się,bo to jest żałosne.

Nie chodzi o to,aby się durnie obrażać, bo osobiście mam inne ciekawe zajęcia,ale zarzuty w Twoim stylu są po prostu żałosne. Zawsze chcesz się kreować na kogoś mądrzejszego.Przeczytaj swoje teksty odnośnie tego wątku i doszukaj się merytorycznej wiedzy w temacie - biednie wypadłeś.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 20:46  
na nikogo sie nie kreuję. Dostosowuję sie do rozmówcy ;-)

Progres już napisał. Mam ci teraz całą ustawę przytaczać? Apotem tłumaczyć poszczególne zapisy? mało to artykułów na Google? Nie potrafisz przeczytać?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 20:55  
CYTAT
na nikogo sie nie kreuję. Dostosowuję sie do rozmówcy ;-)

Progres już napisał. Mam ci teraz całą ustawę przytaczać? Apotem tłumaczyć poszczególne zapisy? mało to artykułów na Google? Nie potrafisz przeczytać?

Progres napisał o ARR a ja odnosiłem się do ANR o czym nawet nie wspomniałeś,więc nie pisz na przyszłość o merytorycznej wiedzy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 21:03  
O jej. Straszne. Taka pomyłka.... A co w związku z wątpliwościami, które wyraził Progres? Chodzi o korupcję w związku z uznaniowością decyzji urzędników? Wiesz o co chodzi?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 21:06  
CYTAT
O jej. Straszne. Taka pomyłka.... A co w związku z wątpliwościami, które wyraził Progres? Chodzi o korupcję w związku z uznaniowością decyzji urzędników? Wiesz o co chodzi?

Nazywajmy sprawy po imieniu,nie pomyłka tylko brak wiedzy.
Nie wiedziałem o ARR a swoje przypuszczenia kierowałem do ANR, ale Ty chciałeś być mądrzejszy i pisałeś coś o "błyszczeniu" jak wyszło widać w rozmowie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2016r. 21:09  
Dobra pogadaliśmy. Dobranoc.
wyjaśnij tylko z tą większością w innym temacie bo wykazałeś się głupotą i niewiedzą.

Prywatna wiadomość 

«« « ... 224 225 226 227 228 229 230 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »