NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 245 246 247 248 249 250 251 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Konto zawieszone
ff
Wysłany: 18 Marz 2016r. 21:52  
Obrazek

Prokuratorzy od Smoleńska odesłani z Warszawy. Skierowani do odległych jednostek

Prokuratorzy z Naczelnej Prokuratury Wojskowej związani ze śledztwem w sprawie katastrofy w Smoleńsku oraz jeden z oskarżycieli, który bezpośrednio zajmował się tym śledztwem, zostali skierowani do odległych od Warszawy jednostek – dowiedział się nieoficjalnie portal tvn24.pl.

...

więcej TU

Mściwe PiS umiech dy ... A Antoni zaklopotany mówił że nasza armia jest w dramatycznym stanie nie wiem Jeszcze kilka takich decyzji to zapewne jej stan się poprawi potluczony

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 18 Marz 2016r. 21:52  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Marz 2016r. 23:18  
Armia prokuratorów miała się jak pączki w maśle... WP to inna sprawa?

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Marz 2016r. 23:32  
CYTAT
Największy inwestor świata wycofuje się z Polski. Black Rock opuści nasz kraj do końca maja

http://innpoland.pl/125769,najwiekszy-inwestor-swiata-wycofuje-sie-z-polski-black-rock-wyjdzie-z-polski-do-konca-maja

Dobra zmiana? A może ustawa o zakazie wycofywania inwestorów?

sciana

Pozytywna, nie widza zwrotu przy krotko-terminowym horyzoncie developerskim w nowe nieruchomości. Na płytkim rynku polskim, wskazuje na nasycenie. Sytuacja jest podobna do rynku detalicznego Galerii, nastąpiło nasycenie rynku, bez kosztownych inwestycji nie ma klienta do pozyskania. Pozostaje kosztowny kanibalizm konkurencji.

Na pytanie, jak oceniają aktualnie polski rynek nieruchomości, stwierdził: – Zgodnie z obowiązującą strategią, a obecną sytuacją rynku nieruchomości, biznes nie postrzega Polski jako rynku inwestycji bazowej do wdrażania kapitału w krótkim okresie.

Zarobili i spadają, brokerzy będą operować istniejącymi nieruchomościami z bogatych krajów o rzut bereta.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 08:48  
CYTAT
Niemiec, po polsku tak jest napisane...

Prezes Urzędu Regulacji Energetyki zatwierdził nowe taryfy na paliwo gazowe. Zaczną obowiązywać od 1 kwietnia tego roku.
Dla odbiorców hurtowych średnia cena paliwa gazowego spadła o ok. 9,5 proc; a dla odbiorców detalicznych obniżka gazu ziemnego wynosi średnio 5,5 proc.- podała we wtorek PGNiG.

Bezimienna jak zwykle nie kuma o co chodzi. Ale bredzi bez krępacji na każdy temat. Według zasady jak nie mam nic sensownego do powiedzenia to nadrabiam ilością.

"Za peło były jakieś obniżki ?" ten tekst prezentuje Wiktor jako osiągnięcie obecnych rządów - obniżenie ceny za gaz. Do tego się odnieś.

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 09:22  
Bez przesady. Pis nie ma wpływu na cenę ropy (od której uzależniona jest cena gazu). A cenę ustalają chyba raz na kwartał.

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 09:49  
Obrazek

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 10:21  
Cena paliwa w ropie czy benzynie to ok jeden złoty. Reszta to podatki i akcyzy. Gdyby na światowych rynkach paliwo było za zero złotych , to w Polsce kosztowałoby i tak około 3 złote.uśmiech ( przy założeniu , ze średnia cena paliwa detalicznego kosztuje ok 4 złotych) Jak PO zaczynała rządzić akcyza na ON wynosiła 1048,00 PLN/m3 . Pod koniec ich rządów wynosiła 1171,00 PLN/m3. Opłata paliwowa na ON wynosiła w 2009 97,82 PLN/m3 . W 2015 podnieśli na 288,05 PLN/m3. Około 300 % podwyżki ! uśmiech
http://www.e-petrol.pl/notowania/rynek-krajowy/stawki-oplat

Kto tego nie rozumie powinien chyba ograniczyć oglądanie TVN. A nawet rozważyć całkowite odstawienie. Takie terapie szokowe są czasami najskuteczniejsze.smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 10:35  
CYTAT
Kto tego nie rozumie powinien chyba ograniczyć oglądanie TVN. A nawet rozważyć całkowite odstawienie. Takie terapie szokowe są czasami najskuteczniejsze.smiech2

Radze zacząć oglądać różne stacje, a nie jedyne słuszne.

Cena gazu jest niższa ze względu na spadki cen ropy, a nie podatków (tak jest napisane w artykule z polskiego radia, a teraz to pisowka tuba).

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 11:02  
Obrazek

Żona Zbigniewa Ziobry, Patrycja Kotecka szefem marketingu Link4, spółki PZU

Patrycja Kotecka, żona ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry, zastąpi na stanowisku dyrektora marketingu Link4 Bartosza Kwiecińskiego, który przeszedł do PZU. Jest odpowiedzialna za komunikację marketingową, współpracę z domami mediowymi, badania marketingowe oraz e-biznes. Link4 należy do PZU

Read more: http://wybor(...)3LEqg720

Kurde dobra zmiana ... + "pińcet" na dziecko i robi się ładna sumka ok

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 12:05  
CYTAT
Pierwsze słysze o takiej firmie jakby provident to zrobił to mógłbyś rozdzierać szaty.
Andrzej dlacego masz nowe konto?

Bo mogę.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 13:19  
CYTAT
CYTAT
Pierwsze słysze o takiej firmie jakby provident to zrobił to mógłbyś rozdzierać szaty.

Bo mogę.

Zbyt wiele osób zaczęło kojarzyć co to za ziółko ,dlatego musiał coś z tym fantem zrobić.

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 14:17  
Fiutor ... prawda to że wieśniaki murem za Brochą ?

Obrazek

Kurde ksiądz na spowiedzi mówił żebym naprawił wszelkie krzywdy nie wiem

Więc Fiutorze przepraszam za moje haniebne zachowanie sciana
prawda jest taka że nie wiem ile razy dziennie robisz laskę placze
mam nadzieję że naprawiłem z nawiązką ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 14:28  
CYTAT
Fiutor ... prawda to że wieśniaki murem za Brochą ?

Obrazek

Kurde ksiądz na spowiedzi mówił żebym naprawił wszelkie krzywdy nie wiem

Więc Fiutorze przepraszam za moje haniebne zachowanie sciana
prawda jest taka że nie wiem ile razy dziennie robisz laskę placze
mam nadzieję że naprawiłem z nawiązką ok

U spowiedzi to byłeś ale chyba u mułły.Zaczynasz się wgryzać we własną dupę z tymi powtòrzeniami.Dalej wieśniak,laska,itp.Nudy,nudy,nudy.Ty musisz w realu być zdrowiej trzepnięty niż tutajmlotek

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 15:40  
CYTAT
CYTAT
CYTAT

Bo mogę.

Zbyt wiele osób zaczęło kojarzyć co to za ziółko ,dlatego musiał coś z tym fantem zrobić.

Fiodor miałbyś głupolu rację gdybym ukrywał zmianę nicka. A tak to wyszło jak zwykle. Zrobiłeś z siebie głupola. Po raz kolejny. Teraz co, napiszesz coś o pedałach? To w twoim stylu.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 15:53  
Andriusza za głupów to robicie we dwóch z baranem.Jeszcze tego nie zauważyłeś?Nie wiem czy zauważyłeś,czy jesteś na to zbyt tępy ale o pedałach,laskach i kozach to więcej pisze twój kumpel z moderacji

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 16:00  
ok nie zawodzisz ;-)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 16:17  
CYTAT

Jak wygląda gospodarka dzisiaj i przez najbliższy rok to rezultat poprzednich rządów. Efekty obecnej ekipy poznamy najwcześniej za rok.

Niemiec - odesłałam cie do części artykułu gdzie podano, kiedy jest ustalana cena dla odbiorców i jak długo obowiązuje. Zmiany są co najmniej sezonowe i służą krótkoterminowej stymulacji gospodarki. (Cena jest wynikiem fluktuacji kosztów surowców i oczekiwań bieżącej polityki gospodarczej na następne pare miesięcy).

Powinieneś to potraktować posiłkowo do dalszych wypowiedzi. Podałam informacje której nie zauważyłeś. Gniewać się nie będę za brak życzliwości..
CYTAT

Bezimienna jak zwykle nie kuma o co chodzi. Ale bredzi bez krępacji na każdy temat. Według zasady jak nie mam nic sensownego do powiedzenia to nadrabiam ilością.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 16:50  
Obrazek

Dobra zmiana ;-)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 18:48  
...i omijajcie szatański Provident, to gorsze od świniny w Ramadan!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 18:53  
CYTAT
...i omijajcie szatański Provident, to gorsze od świniny w Ramadan!

Omijajcie szerokim łukiem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 19:01  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 19:08  
Andriusza i baran polecam wam lek [moderowano]

Moderowano przez: magpie
Bez wulgaryzmów!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 19:19  
Włączcie sobie parodie reklamy provident,ubaw po pachy

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 19:51  
CYTAT
CYTAT

Jak wygląda gospodarka dzisiaj i przez najbliższy rok to rezultat poprzednich rządów. Efekty obecnej ekipy poznamy najwcześniej za rok.

Niemiec - odesłałam cie do części artykułu gdzie podano, kiedy jest ustalana cena dla odbiorców i jak długo obowiązuje. Zmiany są co najmniej sezonowe i służą krótkoterminowej stymulacji gospodarki. (Cena jest wynikiem fluktuacji kosztów surowców i oczekiwań bieżącej polityki gospodarczej na następne pare miesięcy).

Powinieneś to potraktować posiłkowo do dalszych wypowiedzi. Podałam informacje której nie zauważyłeś. Gniewać się nie będę za brak życzliwości..
CYTAT

Formuła określania ceny za gaz dla Polski przez Gazprom jest zawarta w kontrakcie. Nie znamy jej dokładnej treści, wiemy że zależy od ceny ropy i że jest określana w perspektywie kilku lub więcej miesięcy. Czyli nie reaguje na zmiany w tym miesiącu ani tym bardziej w tym tygodniu. Formuła ta nie była publikowana przez PO nie jest ujawniana przez PiS. Nie ma nią wpływu obecny rząd. Chyba że ją renegocjuje, ale nie słychać o tym. Tak więc wypinanie piersi przez obecną grupę rządzącą Polską jest co najmniej niepoważne. Jedynie lemingi mogą wierzyć że została ona załatwiona przez Premiera, a tym bardziej Prezydenta (który ma na głowie ważniejsze sprawy - rozwój narciarstwa w RP)

Zygfryd
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2016r. 21:30  
Ale gdyby podnieśli to wina pisu zaklopotany

Prywatna wiadomość 

«« « ... 245 246 247 248 249 250 251 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »