|
|
|
"NYT": PiS przekroczył czerwoną linię; potrzebne silne przesłanie USA Amerykański dziennik komentuje spór o Trybunał Konstytucyjny "PiS stawia się ponad prawem na drodze do autorytarnych rządów w Polsce" Komentatorzy gazety: USA i Unia Europejska nie mogą na to pozwolić W artykule redakcyjnym zamieszczonym na stronie internetowej "New York Times" dziennik stwierdza, że tragedią rosnącego kryzysu konstytucyjnego w Polsce jest to, iż "ujawnia, do jakiego stopnia prawicowi przywódcy nie pojmują podstaw demokracji". "Otwarcie przeciwstawiając się orzeczeniu Trybunału Konstytucyjnego (TK), rządząca partia Prawo i Sprawiedliwość stawia się ponad prawem na drodze do autorytarnych rządów, ignorując wszelkie apele, ostrzeżenia i formalne opinie płynące z USA, UE i międzynarodowych organizacji praw człowieka i własnej opozycji" - ocenia "NYT". I dodaje, że lider PiS Jarosław Kaczyński porównał te zagraniczne apele do "interwencji radzieckiej w erze komunizmu" ... więcej TU Za komuny USA zaatakowało nas stonką ...ciekawe jaką plagę rzucą na PiS "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Sprawa trzech co jechali do Madrytu samochodem, umorzona.
TV Republika dostała z Min Kultury 270tys zł na promowanie czytelnictwa W Janowie padł koń, oczywiście wina Tuska. Spadek Polski w prestiżowym rankingu stanu demokracji "The Economist". Nasz kraj za Jamajką oraz Trynidadem i Tobago byle tak dalej Korea nie daleko. Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
Nie zapytam ze strachu gdzie realnie plasowaliśmy się w tamtym roku
NYT, Wyborcza, Newsweek, Economist to ideowa jedność spojrzenia. Musisz rozwijać skrzydła i rozejrzeć się el.Bolek, granice się otworzyły od ćwierćwiecza a ty dalej w klatce myślenia audycji Wolna Europa. Najważniejszym zdaniem było to: Zdaniem gazety kryzys w Polsce jest dowodem na to, że Kaczyński, tak jak premier Węgier Viktor Orban, ma "nieliberalny pogląd na demokrację". To znaczy demokratyczny pogląd, a nie liberalny... Proste. Odwagi NYT... In unusually candid remarks, President Obama privately told a group of Democratic donors last Friday that Senator Bernie Sanders of Vermont was nearing the point at which his campaign against Hillary Clinton would end, and that the party must soon come together to back her. Mr. Obama acknowledged that Mrs. Clinton was perceived to have weaknesses as a candidate, and that some Democrats did not view her as authentic. To słabo powiedziane, po skandalu Hillary ma estymę Kopacz po przesiewaniu prawdy.. albo jak Tusk po Amber Gold |
|
|
|
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Jędrek teraz rozumiem, twoje koryto i wara innym do niego.
|
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT To znaczy demokratyczny pogląd, a nie liberalny... Proste. Rozumiem że ten demokratyczny pogląd wprowadza w życie niedemokratycznymi metodami Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
Zdaniem gazety kryzys w Polsce jest dowodem na to, że Kaczyński, tak jak premier Węgier Viktor Orban, ma "nieliberalny pogląd na demokrację".
Nie chodzi o demokracje, ta ma się dobrze ale a osłaniającą interesy wkładkę ideową. Zbyt skomplikowane czy zbytnio się zżyłeś z poprzednią wersją? Obserwujemy europejskie zmiany, pewien pogląd się wypala społecznie i stąd te "zachowawcze paroksyzmy mniej adaptowalnych". To mnie w zasadzie nie dziwi, oceniam jednak ze przesilenie już przeszło.
|
|
|
|
|
Właścicielka hotelu, gdzie Duda spotykał się z senatorami USA: “Jedzenie z mojego koryta smakowało?” Prezydent Andrzej Duda spotkał się z amerykańskimi senatorami w restauracji przy krakowskim Rynku. Teraz okazuje się, że współwłaścicielką zlokalizowanego w tym miejscu hotelu jest… aktywistka KOD-u Katarzyna Kukieła. Kobieta napisała do Dudy na Facebooku: “Czy nadal ty i twój elektorat uważacie, że oderwaliście mnie od koryta? Mam nadzieję, że jedzenie z mojego koryta smakowało”. .... więcej TU Pech ... Błaszczak do zwolnienia ... Osiatyński o papieskim odznaczeniu Rzeplińskiego: medal za zasługi dla obcego państwa to coś nieprzyzwoitego - Medal od obcego państwa można przyjąć tylko za zgodą prezydenta RP. Jeśli Rzepliński ją dostał, to nieroztropnie zachował się urząd prezydenta - powiedział w audycji Post Factum w TOK FM prof. Wiktor Osiatyński. Tym samym rozpoczął kolejny rozdział w sporze o to, czy prezes TK powinien przyjąć medal od Watykanu. Ów medal to papieski krzyż Pro Ecclesia et Pontifice (Dla Kościoła i Papieża). Został przyznany przed tygodniem prezesowi Trybunału Konstytucyjnego Andrzejowi Rzeplińskiemu. Za co? Za zasługi dla Kościoła i systemu prawnego w Polsce. .... więcej TU w TVPiS mówili ? PiSowskie knury kwiczą ... a kwików ich nie widać końca "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Bezpłatne leki dla seniorów po 75 roku życia zatwierdzone.
Ktora to juz obietnica wyborcza spełniona? http://m.se.(...)676.html Przez 8 lat powinni dużo zrobić. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Błyśnij i napisz Od razu uzupełnij ile nie spełniono w obiecane 100 dni
I co na to odznaczenie dla Rzeplińskiego ... PiSowski papież Tadeusz ? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Na el.Bolka zawsze można liczyc
Awangarda hejtu! |
|
|
|
|
CYTAT Na el.Bolka zawsze można liczyc Awangarda hejtu! Funkcjonariusz lewackiej platformy zawsze na stanowisku, Twój oficer prowadzący będzie z ciebie Bananie bardzo zadowolony. TW Banan brzmi dumnie |
|
|
|
|
CYTAT I co na to odznaczenie dla Rzeplińskiego ... PiSowski papież Tadeusz ? Figlarzu to jest mój post z 22 Lis 2015r. Z tego tematu: CYTAT Te same gadzinówki medialne ( natemat czy gazeta) , które 10 miesięcy temu domagały się dymisji Prezesa Trybunału Konstytucyjnego prof. Andrzeja Rzeplińskiego za przyjęcie medalu od papieża , teraz już tylko piszą o zagrożeniu demokracji! I cytują na potęgę ostrzeżenia pana profesora.Ja już się pogubiłem , parę miesięcy temu sprzeniewierzył się ślubowaniu sędziego TK , a teraz jest ostatnim sprawiedliwym? http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17326707,Osiatynski_o_papieskim_odznaczeniu_Rzeplinskiego_.html http://wyborcza.pl/1,75478,17307048,Prof__Andrzej_Rzeplinski_odznaczony_za_zaslugi_dla.html[url] [url]http://natemat.pl/131205,prezes-tk-przyjal-wysokie-koscielne-odznaczenie-prawo-boskie-jest-dla-prof-rzeplinskiego-wazniejsze-od-konstytucji Ten cały salon III RP nie jest konsekwentny w swoich osądach. Ale wystarczy wspomnieć los człowieka zwanego koniem , żeby dostrzec w tym pozornym chaosie jakąś prawidłowość! Każdy , kto skrytykuje PiS jest dobry , wszyscy inni są do utrącenia! Mądrzy ludzie wiedzieli o tym od dawna głupcy się tym teraz ekscytują! |
|
|
|
|
CYTAT Właścicielka hotelu, gdzie Duda spotykał się z senatorami USA: “Jedzenie z mojego koryta smakowało?” Prezydent Andrzej Duda spotkał się z amerykańskimi senatorami w restauracji przy krakowskim Rynku. Teraz okazuje się, że współwłaścicielką zlokalizowanego w tym miejscu hotelu jest… aktywistka KOD-u Katarzyna Kukieła. Kobieta napisała do Dudy na Facebooku: “Czy nadal ty i twój elektorat uważacie, że oderwaliście mnie od koryta? Mam nadzieję, że jedzenie z mojego koryta smakowało”. .... więcej TU Pech ... Błaszczak do zwolnienia ... W tym samym linku który podajesz jest takie uzupełnienie. Figlarzu- parówka.pl to wyjątkowo chuj.we źródło info. Nigdy nie było inaczej. W związku z pojawieniem się publikacji wpisu internetowego p. Katarzyny Kukieły na temat pobytu Prezydenta Andrzeja Dudy i delegacji Senatu USA w restauracji Wentzl, oświadczam, że p. Kukieła nie miała i nie ma nic wspólnego z restauracją Wentzl, a informacje zawarte w jej poście są nieprawdziwe. Zostaną podjęte kroki prawne wobec p. Kukieły. I co mądrego chcesz jeszcze napisać? |
|
|
|
|
To się towarzysz Banan skompromitował, będzie zjeba od starego
Ciekawe jakich krętactw użyje aby z tego wybrnąć |
|
|
|
|
Druga strona też nie lepsza ;-)
CYTAT W weekend głośno było o wpisie sympatyczki KOD Katarzyny Kukieły, która ostro zaatakowała Andrzeja Dudę. Cezary Gmyz pospieszył z odsieczą i próbował udowodnić związki kobiety z mafią – jego zdaniem jeden z krakowskich gangsterów nosi takie samo nazwisko. Po tyradzie, która zajęła kilka tweetów Gmyz stwierdził, że jednak pomylił nazwiska. W sobotę po powrocie z Węgier Andrzej Duda spotkał się z grupą amerykańskich senatorów. Rozmawiali w krakowskiej restauracji Wentzl. Samą treść rozmów przyćmiła afera wywołana przez Katarzynę Kukiełę, która podaje się za sympatyczkę KOD i współwłaścicielkę restauracji. – Mam nadzieję, sądząc po pańskiej minie, że jedzenie z mojego koryta wszystkim smakowało – napisała na Facebooku. Szybko okazało się, że Kukieła wcale nie jest właścicielką restauracji. Jednak popularność, jaką jej wpis zdobył w sieci wystarczyła, by kobieta stała się obiektem ataków prawicy. Cezary Gmyz z "Do Rzeczy" postanowił udowodnić, że Kukieła ma związki z mafią. Pamiętacie sprawę kantoru Wielopole? Wygląda na to, że to kumple Kukieły — Cezary „Trotyl” Gmyz (@cezarygmyz) 20 marca 2016 Trochę o wspólnika pani od Wentzla https://t.co/p7onhmA9FO — Cezary „Trotyl” Gmyz (@cezarygmyz) 20 marca 2016 Zaczyna mi świtać w jaki sposób pani Kukieła stała się współwłaścicielka kamienicy na krakowskim Rynku — Cezary „Trotyl” Gmyz (@cezarygmyz) 20 marca 2016 Jakby ktoś nie wiedział – „Małpa” szef Wielopola nazywa się Edward Kukieła. Jesteśmy w domu? Rozumiecie czemu pani od Wentzla jest zesrana? — Cezary „Trotyl” Gmyz (@cezarygmyz) 20 marca 2016 Gang Bokserów ze Świdnicy witający Beatę Szydło,gang „Małpy” z kantoru Wielopole. Rozumiecie teraz skąd poparcie dla PO i KOD w kryminałach? — Cezary „Trotyl” Gmyz (@cezarygmyz) 20 marca 2016 Sprostowanie. Małpa rzeczywiście nazywa się Kupczak. Jednak jest pewna przyczyna, że był uważany przez moje źródło za Kukiełę. Mój błąd — Cezary „Trotyl” Gmyz (@cezarygmyz) 20 marca 2016 Wskazywał, że takie samo nazwisko nosi przywódca gangu lichwiarzy ps. "Małpa". Powołał się nawet na artykuł wrażego "Newsweeka". W kolejnych tweetach przekonywał, że to wyjaśnia dlaczego Platforma Obywatelska ma tak duże poparcie w więzieniach. I wszystko w tej historii wyglądało poważnie, aż do chwili, gdy Gmyz... wszystko odwołał. To dlatego, że pomylił nazwisko wspomnianego gangstera. Dziennikarz "Do Rzeczy" nie zdobył się jednak na przeprosiny. To się nie dzieje... pic.twitter.com/vfe7p2qw8U — Darek Ćwiklak (@macdac) 20 marca 2016 PS. Ciekawy wpis z FB CYTAT Bożena Rybacka ~prawda : Kaczyński to potomek ruskich sprzedawczykow!!!Henryk Świątkowski, wuj Kaczyńskich, był ministrem "sprawiedliwości" w całym okresie za Bieruta.
I to on z racji stanowiska podpisywał wszystkie wyroki śmierci, w tym również na rotmistrza Pileckiego. Przy okazji załatwił willę Kaczyńskim na Żoliborzu, odebraną prawdziwemu Patriocie. Dodać wypada, że głównym zadaniem Świątkowskiego było fałszowanie historii ze sprawcami mordu w Katyniu. Szczegóły można podejrzeć na stronach archiwalnych Ministerstwa Sprawiedliwości. Drugim "drogim" Wujkiem Rajmunda Kaczyńskiego był Naczelny Prezes Sądu Wojskowego w rządzie Bieruta, KGB-owiec osobiście mianowany przez Stalina i kat narodu polskiego Wilhelm Świątkowski ur. w Granówce pod Odessą. Wilhelm był absolwentem Charkowskiego Instytutu Prawa z 1940 roku, od razu włączonym w wojskowy wymiar sprawiedliwości Armii Czerwonej (a co działo się z polskimi oficerami w Charkowie w 1940 roku - dodawać chyba nie trzeba), potem, po wojnie, jako zaufany Stalina i Berii, był Prezesem Naczelnego Sądu Wojskowego w Polsce, w okresie największego apogeum stalinowskich czystek na Polakach (1950-1954). Dzięki temu Wilhelmowi pewne młode, bezdzietne wtedy jeszcze małżeństwo Rajmunda i Jadwigi Kaczyńskich otrzymało tylko dla siebie piękną trzypiętrową willę na Żoliborzu, gdy reszta warszawian, którym jakimś cudem udało się przetrwać II Wojnę, gnieździło się całymi rodzinami po piwnicach i spalonych ruinach. Żeby było ciekawiej - ta willa była wcześniej nadana rodzinie bohatera z 1920 roku, majora Lisa-Kuli przez Piłsudskiego, za męstwo tego człowieka i oddanie życia w obronie Polski, Europy i Świata przed zalewem czerwonego terroru. Te dwie kreatury zamordowały więcej polskich patriotów, niż całe NKWD w Polsce "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT "Czy nadal ty i twój elektorat uważacie, że oderwaliście mnie od koryta? Mam nadzieję, że jedzenie z mojego koryta smakowało" – pytała właścicielka hotelu Zacna Pani powinna pogonić najemce restauracji w PiSdu Po Amerykanach i Nasz Papież Franciszek uznał dokonania pana Rzeplińskiego a wasz papież Tadeusz skomentował sytuacje ... ? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT "Czy nadal ty i twój elektorat uważacie, że oderwaliście mnie od koryta? Mam nadzieję, że jedzenie z mojego koryta smakowało" – pytała właścicielka hotelu Zacna Pani powinna pogonić najemce restauracji w PiSdu Po Amerykanach i Nasz Papież Franciszek uznał dokonania pana Rzeplińskiego a wasz papież Tadeusz skomentował sytuacje ... ? Świat się kończy jak taki burak jak ty powołuje się na papieża "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
My katolicy od zawsze powołujemy się na naszego papieża i biskupa Krzysztofa ...[moderowano] Moderowano przez: magpie Wracasz do swoich sztandarowych tekstów? Przywołuję do porządku w kwestii wulgaryzmów, obrażania innych i nadużywania wciąż tych samych, niekoniecznie kulturalnych zwrotów.
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT My katolicy od zawsze powołujemy się na naszego papieża i biskupa Krzysztofa ... A ty pislamisto [moderowano] No dawno tak się nie ubawiłem.ty i katolik,posługujący się tak wulgarnym językiem "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Fiodor twój język wcale nie jest lepszy więc wg twojej teorii nie jesteś katolikiem?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"My katolicy...." Teraz to Bananie dowaliłeś.
|
|
|
|
|
CYTAT Fiodor twój język wcale nie jest lepszy więc wg twojej teorii nie jesteś katolikiem? A jestem?Wzrusza mnie jak tak bronicie się wzajemnie,coś w tym jest "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
A nie jesteś?
|
|
|
|
CYTAT [moderowano] Moderowano przez: magpie Wracasz do swoich sztandarowych tekstów? Przywołuję do porządku w kwestii wulgaryzmów, obrażania innych i nadużywania wciąż tych samych, niekoniecznie kulturalnych zwrotów. A jakieś konkrety ? Bo po spowiedzi jestem i nie bardzo chcę się wyrażać ... wręcz bardzo się ograniczam CYTAT Świat się kończy jak taki burak jak ty powołuje się na papieża Nie wiem co ten wpis maił wspólnego z tematem ? i jak jakiś kmiot pisze na mnie burak ... to już Ci nie przeszkadza ? Jakieś dziwne masz standardy ... ale to wasza piaskownica "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|