|
|
|
Co to ma do rzeczy?Śmieszy mnie facet który w każdym praktycznie poście pisze o laskach,czopkach,kozojebcach,pedałach,itd.I nagle wyjeżdża z katolicyzmem,pisze że był u spowiedzi i znowu inwektywy.Czy taki ktoś może być traktowany poważnie?Chyba nie,tak jak już gdzieś pisałem ogolić jaja i do przedszkola.Bo gość ma teksty jak przerośnięty chłopiec
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
CYTAT [moderowano] Moderowano przez: magpie Wracasz do swoich sztandarowych tekstów? Przywołuję do porządku w kwestii wulgaryzmów, obrażania innych i nadużywania wciąż tych samych, niekoniecznie kulturalnych zwrotów. A jakieś konkrety ? Bo po spowiedzi jestem i nie bardzo chcę się wyrażać ... wręcz bardzo się ograniczam CYTAT Świat się kończy jak taki burak jak ty powołuje się na papieża Nie wiem co ten wpis maił wspólnego z tematem ? i jak jakiś kmiot pisze na mnie burak ... to już Ci nie przeszkadza ? Jakieś dziwne masz standardy ... ale to wasza piaskownica Minister Błaszczak: Przeprowadzamy "dogłębną zmianę" w BOR Ministerstwo spraw wewnętrznych przeprowadza "dogłębną zmianę" w Biurze Ochrony Rządu. Poinformował o tym w radiowej Jedynce minister spraw wewnętrznych Mariusz Błaszczak. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome Pierwsza zmiana to odwołać Błaszczaka ... To była by dobra zmiana "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT [moderowano] Moderowano przez: magpie Wracasz do swoich sztandarowych tekstów? Przywołuję do porządku w kwestii wulgaryzmów, obrażania innych i nadużywania wciąż tych samych, niekoniecznie kulturalnych zwrotów. A jakieś konkrety ? Bo po spowiedzi jestem i nie bardzo chcę się wyrażać ... wręcz bardzo się ograniczam CYTAT Świat się kończy jak taki burak jak ty powołuje się na papieża Nie wiem co ten wpis maił wspólnego z tematem ? i jak jakiś kmiot pisze na mnie burak ... to już Ci nie przeszkadza ? Jakieś dziwne masz standardy ... ale to wasza piaskownica Trzeba ci katoliku wszystko wytłumaczyć od początku.Myślałem że pod tym tematem poczytam o dokonaniach obecnej władzy,nie spodziewałem się jednak tak chamskiego języka.Możesz sobie krytykować,jednak trzeba chyba zachować jakąś elementarną kulturę wypowiedzi.U ciebie jak ktoś napisze coś przeciw to zaraz staje się kozojebcą,pedałem,wieśniakiem.I tego nie rozumiem,po co to?Takie słownictwo z domu wyniosłeś? "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
CYTAT PS. Ciekawy wpis z FB CYTAT Bożena Rybacka ~prawda : Kaczyński to potomek ruskich sprzedawczykow!!!Henryk Świątkowski, wuj Kaczyńskich, był ministrem "sprawiedliwości" w całym okresie za Bieruta. I to on z racji stanowiska podpisywał wszystkie wyroki śmierci, w tym również na rotmistrza Pileckiego. Przy okazji załatwił willę Kaczyńskim na Żoliborzu, odebraną prawdziwemu Patriocie. Dodać wypada, że głównym zadaniem Świątkowskiego było fałszowanie historii ze sprawcami mordu w Katyniu. Szczegóły można podejrzeć na stronach archiwalnych Ministerstwa Sprawiedliwości. Drugim "drogim" Wujkiem Rajmunda Kaczyńskiego był Naczelny Prezes Sądu Wojskowego w rządzie Bieruta, KGB-owiec osobiście mianowany przez Stalina i kat narodu polskiego Wilhelm Świątkowski ur. w Granówce pod Odessą. Wilhelm był absolwentem Charkowskiego Instytutu Prawa z 1940 roku, od razu włączonym w wojskowy wymiar sprawiedliwości Armii Czerwonej (a co działo się z polskimi oficerami w Charkowie w 1940 roku - dodawać chyba nie trzeba), potem, po wojnie, jako zaufany Stalina i Berii, był Prezesem Naczelnego Sądu Wojskowego w Polsce, w okresie największego apogeum stalinowskich czystek na Polakach (1950-1954). Dzięki temu Wilhelmowi pewne młode, bezdzietne wtedy jeszcze małżeństwo Rajmunda i Jadwigi Kaczyńskich otrzymało tylko dla siebie piękną trzypiętrową willę na Żoliborzu, gdy reszta warszawian, którym jakimś cudem udało się przetrwać II Wojnę, gnieździło się całymi rodzinami po piwnicach i spalonych ruinach. Żeby było ciekawiej - ta willa była wcześniej nadana rodzinie bohatera z 1920 roku, majora Lisa-Kuli przez Piłsudskiego, za męstwo tego człowieka i oddanie życia w obronie Polski, Europy i Świata przed zalewem czerwonego terroru. Te dwie kreatury zamordowały więcej polskich patriotów, niż całe NKWD w Polsce I po co rozsiewasz kalumnie? Nie ma żadnych powiązań między Rajmundem Kaczyńskim , a Henrykiem Świątkowskim. Z Wilhelmem również nie znajdziesz takowych. Jedynie takie że babcia Kaczyńskich ze strony ojca miała na nazwisko Świątkowska. Pamiętam jak się nieraz mówiło : jednemu psu Burek? Podobne brednie powtarzał wcześniej Palikot . A przed nim ludzie pokroju Urbana. Ludzie zawodowo zajmujący się genealogią prześwietlali te sprawy i nic nie znaleźli. http://minakowski.pl/czy-wujek-kaczynskiego-wydal-wyrok-smierci-na-pileckiego/#more-5346 Te same brednie słyszałem kiedyś od jakiegoś nawiedzonego przygłupa ( o mentalności i ilorazie inteligencji na poziomie średnio rozgarniętego szympansa - coś jak figlarz). Uparcie twierdził , że Kaczyńscy to rosyjscy Żydzi tytułujący się rzeczywiście nazwiskiem Kalkstein . Najlepsze jest to ,że Kalkstein jest nazwiskiem pochodzącym z Prus a nie z rodu Abrahama. W każdym razie ten człowiek oskarżał Kaczyńskich o przynależność do narodu wybranego. Ten sam człowiek za Żyda uważał również Lecha Wałęsę. Miał mieć rzekomo na nazwisko Kohne. To jest jeszcze bardziej nieprawdopodobne , jako że Żydzi należą do najinteligentniejszych narodów na świecie. Wałęsa może i ma jakieś talenty, ale dar mądrości zawsze był mu obcy. No chyba , że był wyrodnym synem swojego narodu. W każdym razie wiele głupot ludzie opowiadają i powtarzanie wszystkiego co się zobaczy w internecie nie najlepiej świadczy o człowieku który bezmyślnie powiela te kalumnie. Niby nie powinno to zaskakiwać ( wiadomo kto się tego dopuszcza) ale czasem warto ustalić fakty. I kto tu wierzy w spiski? Przecież można obiektywnie ustalić stan faktyczny a nie doszukiwać się dziury w całym . |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Panowie idziecie na noże
A sprawa wygląda tak, że Rzepliński z Kaczyńskimi bardzo dobrze się znają (studiowali razem). Kwestia jest taka Rzepliński to prawnik, a Kaczyński polityk (tu sobie wstawcie różne epitety, dotyczy większości polityków). Większość polityków to właśnie najgorszy sort (nieudacznicy z wysokim ego, jak ktoś się do niczego nie nadaje to zostaje tylko polityka), ktoś mądry i uczciwy albo ucieka abo wsiąka w bagno, kto stanie na ich drodze zostanie zniszczony i zgnojony do 10 pokolenia wstecz. Kaczyński to dodatkowo dyktator, wybory w PISie to jak w Rosji wszystko zgodnie z prawem Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
Obaj panowie wymienieni przez Ciebie Bob12 parają się polityką, ale Ty tego nie widzisz, a w TVN o tym nie mówią.
|
|
|
|
|
Gdzie lub w jakiej stacji mówią ?
Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
w tamtym wypadku to mówią do lustra, w tym to już nie:
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Rzepliński wszedł w buty polityka w dniu , w którym przyszedł do Sejmu RP i instruował polityków byłej partii rządzącej odnośnie argumentów jakich mają używać w debacie odnośnie TK. Nie wolno mu tego robić , każdy sędzia ma obowiązek być apolityczny i apartyjny ( każdy sędzia - taki z TK również). Profesor Rzepliński złamał tą zasadę i jego prezesura w TK jest skazana na krytykę.
Dodatkowo pokazał złą wolę rozpatrując w ciągu kilku tygodni nowelizację ustawy o TK. Są sprawy , które w trybunale czekają latami na rozpatrzenie. TK jest niewydolny i za to też odpowiedzialność ponosi prezes tej instytucji. Osobiście skłaniam się nad rozwiązaniem kompromisowym w sprawie TK. Pomysły Ruchu Kukiza stanowią najlepszą receptę na rozwiązanie tego zamieszania. PiS musi trochę przystopować , bo inaczej społeczeństwo przestanie ich popierać. Ale nawet jeżeli dojdzie do kompromisu to każdy jeden dzień obecności w TK profesora Rzeplińskiego to wielka porażka naszej demokracji. Dopóki tacy ludzie jak Rzepliński będą autorytetami w tym kraju nie będzie dobrobytu. |
|
|
|
|
CYTAT 1. Dopóki tacy ludzie jak Rzepliński będą autorytetami w tym kraju nie będzie dobrobytu. 2. Osobiście skłaniam się nad rozwiązaniem kompromisowym w sprawie TK. 3. Rozwiązania Ruchu Kukiza stanowią najlepszą receptę na rozwiązanie tego zamieszania. Autorytetu nie posiada, niecały rok do odejścia, KOD błaznuje jak Palikot, Schetyna to nie wódz, libertyni nie maja wzięcia (patrz Korwin), media niemieckie straciły polskie finansowanie, idzie wiosna i ochota do wyjścia młodzieży Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
Dołączył: 12 Lis 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
PRRRAWO I SPRRRAWIEDLIWOŚĆ JAKIM TRZEBA BYĆ GŁĄBEM ŻEBY UFAĆ POLITYKOM, Z JAKIEJ KOLWIEK PARTI. CO ZA LUDZIE.
|
|
|
|
|
CYTAT Ciekawe jakich krętactw użyje aby z tego wybrnąć ....................Jestem za a nawet przeciw Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Rzepliński wszedł w buty polityka w dniu , w którym przyszedł do Sejmu RP i instruował polityków byłej partii rządzącej odnośnie argumentów jakich mają używać w debacie odnośnie TK. Nie wolno mu tego robić , każdy sędzia ma obowiązek być apolityczny i apartyjny ( każdy sędzia - taki z TK również). Profesor Rzepliński złamał tą zasadę i jego prezesura w TK jest skazana na krytykę Rozumiem że nie jest apolityczny bo PISu tam nie było. CYTAT Dodatkowo pokazał złą wolę rozpatrując w ciągu kilku tygodni nowelizację ustawy o TK. Są sprawy , które w trybunale czekają latami na rozpatrzenie. TK jest niewydolny i za to też odpowiedzialność ponosi prezes tej instytucji. Gdybyś poszukał w necie to znajdziesz odpowiedź i uzasadnienie podjęcia tej decyzji. CYTAT Osobiście skłaniam się nad rozwiązaniem kompromisowym w sprawie TK. Pomysły Ruchu Kukiza stanowią najlepszą receptę na rozwiązanie tego zamieszania. PiS musi trochę przystopować , bo inaczej społeczeństwo przestanie ich popierać. Ale nawet jeżeli dojdzie do kompromisu to każdy jeden dzień obecności w TK profesora Rzeplińskiego to wielka porażka naszej demokracji. Dopóki tacy ludzie jak Rzepliński będą autorytetami w tym kraju nie będzie dobrobytu. Kukiz pisze teksty piosenek, ale na konstytucję to trochę za mało Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
Bob12, a wiesz jakiego człowieka określa się mianem "lichwiarz" ?
|
|
|
|
|
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Rozumiem że nie jest apolityczny bo PISu tam nie było. Obawiam się że nie rozumiesz. Sędzia który instruuje polityków jednej partii co mają mówić wykracza poza swoją rolę. Bynajmniej nie twierdzę że ostatnio dopuszczeni przez Rzeplińskiego sędziowie ( z nominacji PiS) są apolityczni. Wiedzą kto im chleb miodem smaruje i przynajmniej nikt nie udaje fałszywej skromności. Rzepliński jest nominantem PO , przyjacielem Bronisława Komorowskiego . Przewidując zmianę władzy i dojście do niej PiS przygotował wespół z PO sprytny ( przynajmniej we własnym mniemaniu ) sposób zabezpieczenia ( ochrony) swoich interesów. Niestety plan okazał się fatalny w skutkach. Cytując Freda z " Chłopaki nie płaczą" - ... chcieliście wydymać Freda to teraz Fred wydyma Was..... Gdzie " oni" to PO , a "Fred" to Kaczyński. Wielokrotnie twierdziłem , że PiS pojechał po bandzie w sprawie TK i niepotrzebnie brnie w ten konflikt. Można było temat załatwić na spokojnie , tym bardziej że kadencja Rzeplińskiego jest już na finiszu. W każdym razie nie popieram działań PiS w kwestii TK i obawiam się że przyniesie to tej formacji negatywne następstwa. CYTAT Gdybyś poszukał w necie to znajdziesz odpowiedź i uzasadnienie podjęcia tej decyzji. Jakiej decyzji ? Tej o błyskawicznym rozpatrywaniu nowelizacji o TK? Czyli nie każda ustawa musi czekać trzy lata na wyrok? Czyli w pewnych sprzyjających warunkach jednak się da? Jeżeli masz coś mądrego do zaprezentowania ( znalezione w necie) to strzelaj! A jak nie masz to idź na piwo i nie zawracaj gitary! CYTAT Kukiz pisze teksty piosenek, ale na konstytucję to trochę za mało Paweł Kukiz to błyskotliwy , mądry człowiek. Ma więcej ogarnięcia w temacie niż wielu rasowych - starych politycznych wyjadaczy. I jest idealistą , póki co nie skurw.ł się za określone apanaże. Nie wszystko co mówi popieram ( jestem negatywnie nastawiony do JOW) , ale poza tym z ust polityków Kukiz 15 płyną zazwyczaj bardzo wyważone komentarze. I mam na myśli zarówno Kornela Morawieckiego , Stanisława Tyszkę , samego Kukiza czy nawet Liroya. Widać w tym ugrupowaniu coś czego brakuje innym formacjom- zdrowy rozsądek! Jeżeli uważasz Kukiza za grajka czy tekściarza , to ja subiektywnie stwierdzam - żeś kiep! Propaganda medialna zrobiła w Twojej głowie spustoszenie i pewnie niewiele można poradzić. Jest tu kilku na tym forum o podobnie ukształtowanej psychice - czy naprawdę uważasz że wniesiesz coś oryginalnego? |
|
|
|
|
CYTAT Bob12, a wiesz jakiego człowieka określa się mianem "lichwiarz" ? Załóżmy ze nie wiem, ale pewnie mi powiesz ? Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
Nie pogub się w tych kontach
|
|
|
|
|
CYTAT Obawiam się że nie rozumiesz. Sędzia który instruuje polityków jednej partii co mają mówić wykracza poza swoją rolę. To było w sejmie, były trzy partie. PIS zamiast słuchać wolał utrwalać fakty. Co jest w tym dziwnego że konstytucjonalista przekłada na język ludzki paragrafy, nie robił tego potajemnie. CYTAT Bynajmniej nie twierdzę że ostatnio dopuszczeni przez Rzeplińskiego sędziowie ( z nominacji PiS) są apolityczni. Wiedzą kto im chleb miodem smaruje i przynajmniej nikt nie udaje fałszywej skromności. Zachowali się jak premier i prezydent. Taki właśnie TK odpowiada Kaczyńskiemu CYTAT Rzepliński jest nominantem PO , przyjacielem Bronisława Komorowskiego. Każdy prezes będzie z umocowania partyjnego. Jeżeli prof Rzepliński złamał prawo możesz podać go do sądu, jeśli zachował się nieetycznie jest komisja etyki. CYTAT Przewidując zmianę władzy i dojście do niej PiS przygotował wespół z PO sprytny ( przynajmniej we własnym mniemaniu ) sposób zabezpieczenia ( ochrony) swoich interesów. Niestety plan okazał się fatalny w skutkach. Cytując Freda z " Chłopaki nie płaczą" - ... chcieliście wydymać Freda to teraz Fred wydyma Was..... Gdzie " oni" to PO , a "Fred" to Kaczyński. Prof Rzepliński publicznie przyznaje że stworzył szkielet ustawy, i co uznał później że jest niezgodna z konstytucją ? Nie, po prostu platforma wsadziła łapy z czego się wycofała i przeprosiła. CYTAT Wielokrotnie twierdziłem , że PiS pojechał po bandzie w sprawie TK i niepotrzebnie brnie w ten konflikt. Można było temat załatwić na spokojnie , tym bardziej że kadencja Rzeplińskiego jest już na finiszu. W każdym razie nie popieram działań PiS w kwestii TK i obawiam się że przyniesie to tej formacji negatywne następstwa. Mi rządy PISu nie przeszkadzają, ale będę przeciwny pełni władzy dla obojętnie jakiej partii. Nie zaufam Kaczyńskiemu, Kukizowi, Tuskowi, czy Petru. CYTAT Jakiej decyzji ? Tej o błyskawicznym rozpatrywaniu nowelizacji o TK? Czyli nie każda ustawa musi czekać trzy lata na wyrok? Czyli w pewnych sprzyjających warunkach jednak się da? Jeżeli masz coś mądrego do zaprezentowania ( znalezione w necie) to strzelaj! A jak nie masz to idź na piwo i nie zawracaj gitary! Rzepiński dokładnie to tłumaczył, niestety nie przytoczę paragrafów ale: nowelizacja zmieniała sposób działania trybunału i przewodniczący w sytuacjach szczególnych ma takie prawo, i tą sytuację za taką TK uznał. Po drugie to nie Rzepliński decyduje tylko sędziowie TK. CYTAT Paweł Kukiz to błyskotliwy , mądry człowiek. Ma więcej ogarnięcia w temacie niż wielu rasowych - starych politycznych wyjadaczy. I jest idealistą , póki co nie skurw.ł się za określone apanaże. Nie wszystko co mówi popieram ( jestem negatywnie nastawiony do JOW) , ale poza tym z ust polityków Kukiz 15 płyną zazwyczaj bardzo wyważone komentarze. Możliwe, ale mnie nie przekonuje. Zrozum Kukiz nawet jak napisze konstytucję idealną to nic nie zmieni, konstytucję należy przestrzegać a nie mieć w czterech literach. I wyjdzie że prof Rzepliński i spółka będą ją pisać a na pewno opiniować bo ilu jest w Polsce konstytucjonalistów. I najważniejsze Kukiz musi mieć za sobą 3/4 sejmu. CYTAT Jeżeli uważasz Kukiza za grajka czy tekściarza , to ja subiektywnie stwierdzam - żeś kiep! Propaganda medialna zrobiła w Twojej głowie spustoszenie i pewnie niewiele można poradzić. Jest to gatunek muzyki, którego niestety nie słucham CYTAT Jest tu kilku na tym forum o podobnie ukształtowanej psychice - czy naprawdę uważasz że wniesiesz coś oryginalnego? To się zobaczy Po za tym bardzo nie lubię teorii spiskowych, i nie wiem czy PIS będzie je wyjaśniał czy nie. Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
CYTAT Nie pogub się w tych kontach Jest to moje pierwsze i jedyne konto na stalowym mieście, nie należę i nie współpracuję z żadną partią ale nie będę tego udowadniał bo wyjdzie w praniu Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
https://www.facebook.com/KlubPoselskiKukiz15/videos/451947491674174/
Pielęgniarka z DPS nadzoruje energetyczną spółkę CYTAT (fakt24.pl) Chciałabym uwolnić energię Polaków w celu budowania świadomości społecznej i wspólnotowej – wypowiadając we wrześniu te słowa dla lokalnego portalu, radna PiS Violetta Lilianna Mackiewicz–Sasiak (58 l.) nie przypuszczała chyba, jak bliskie stanie się jej słowo „energia”. Mackiewicz–Stasiak – pielęgniarka z Domu Pomocy Społecznej w Wejherowie – została teraz członkiem rady nadzorczej Energa–Operator, jednej z najważniejszych spółek energetycznych w Polsce. Do Sejmu nie udało jej się dostać – z 11. miejsca na liście zdobyła zaledwie 803 głosy w okręgu gdyńskim. Mackiewicz–Stasiak znana jest głównie z zaangażowania w działalność klubów „Gazety Polskiej” i Ruchu Kontroli Wyborów w swoim powiecie. – Jestem dość dobrze zorientowana w sytuacji gospodarczo-politycznej Polski, chociaż daleko mi do takiego poziomu, jaki prezentują obecni posłowie Prawa i Sprawiedliwości – przyznawała w wywiadzie we wrześniu. A doświadczenie? – Mam spore z racji pracy przed laty w Radzie Szkoły, do której uczęszczały moje dzieci – tłumaczyła nieco nietypowo. No tak, pewnie ma też prąd w domu... Co tu komentować? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT To było w sejmie, były trzy partie. PIS zamiast słuchać wolał utrwalać fakty. Co jest w tym dziwnego że konstytucjonalista przekłada na język ludzki paragrafy, nie robił tego potajemnie. Jeżeli jest tak jak piszesz to dlaczego fakt zachowania Rzeplińskiego w Sejmie spotkał się z krytyką nawet środowisk nieprzychylnych PiS? Co innego konstytucjonalista - ekspert doradzający partiom politycznym , a co innego sędzia TK. To ma być bezstronny strażnik ustawy zasadniczej? Zakładam że to był żart z Twojej strony . CYTAT Zachowali się jak premier i prezydent. Taki właśnie TK odpowiada Kaczyńskiemu Od prezydenta to się za przeproszeniem odpier.ol! Duda odbierając zaświadczenie z PKW po wygranych wyborach grzecznie poprosił: nie róbcie zmian ustrojowych! TVN atakował z całą mocą jak prezydent-elekt może wtrącać się w kompetencje rządu. A przecież Duda mówił właśnie o takich rzeczach jak ustawa o TK. Ten rząd na samym finiszu przewidując rychły koniec postanowił przynajmniej nałożyć na nową ekipę dodatkowy bezpiecznik. Było to chamskie i na dodatek niezgodne z Konstytucją zachowanie. Mądry człowiek skomentował to tak : PO uchyliła drzwi a PiS bez pardonu wdarł się do środka. CYTAT Każdy prezes będzie z umocowania partyjnego. Jeżeli prof Rzepliński złamał prawo możesz podać go do sądu, jeśli zachował się nieetycznie jest komisja etyki. Ok , ale jeśli propozycja Kukiza weszłaby w życie do wyboru sędziego TK potrzebny byłby kompromis ( 2/3 głosów). Wówczas PiS musiałby szukać kandydatów jak najmniej kontrowersyjnych. PiS kiedyś przestanie rządzić. Następny Sejm również musiałby powoływać sędziów w sposób cywilizowany - na zasadzie porozumienia! Z tą komisją etyki to chyba kolejny żart z Twojej strony? O ile kojarzę sędzia TK jest całkowicie bezkarny. CYTAT Prof Rzepliński publicznie przyznaje że stworzył szkielet ustawy, i co uznał później że jest niezgodna z konstytucją ? Nie, po prostu platforma wsadziła łapy z czego się wycofała i przeprosiła. Dlaczego w takim razie profesor Rzepliński milczał kiedy uchwałami sejmowymi w październiku ( trzy tygodnie przed rozpoczęciem prac nowego sejmu) posłowie PO/PSL wybierali nowych sędziów TK na zapas? Czemu nie przyszedł do Sejmu i nie bronił zagrożonej demokracji i nie piętnował łamania Konstytucji? PiS kolejnymi uchwałami odwołał poprzednie i w dziecinny sposób ograł platfusów. Jeżeli słowo przepraszam załatwia sprawę to chyba uciekasz się do absurdu. No sam pomyśl , przestępca złapany na gorącym uczynku krzyczy głośno - zrobiłem źle, przepraszam! I co? Nie ma sprawy? CYTAT Mi rządy PISu nie przeszkadzają, ale będę przeciwny pełni władzy dla obojętnie jakiej partii. Nie zaufam Kaczyńskiemu, Kukizowi, Tuskowi, czy Petru. Jest jakaś mądrość w Twoich słowach. Osobiście zawód polityka oceniam trochę lepiej od złodzieja czy prostytutki. I to niewiele lepiej! Nie ufam żadnemu politykowi. Ale subiektywnie stwierdzam że Kaczyński jest dziesięć razy skuteczniejszym politykiem od tej rudej łajzy , która bez poparcia mainstreamu nie wygrałaby żadnych wyborów. Kukiz według mnie ma pozytywną rolę do odegrania. Cofam to co napisałem wcześniej. Właśnie Kukizowi i Dudzie ufam w ograniczony sposób. Mi też nie przeszkadzają rządy PiS. Rządy PO były dla mnie nie do zniesienia. CYTAT Rzepiński dokładnie to tłumaczył, niestety nie przytoczę paragrafów ale: nowelizacja zmieniała sposób działania trybunału i przewodniczący w sytuacjach szczególnych ma takie prawo, i tą sytuację za taką TK uznał. Po drugie to nie Rzepliński decyduje tylko sędziowie TK. Równie dobrze można napisać , że to nie Kaczyński decyduje tylko posłowie PiS. Taki żarcik! Prezes Rzepliński może mówić co mu się podoba. Dla mnie jest to niewiarygodna osoba. Szkoda że nie wrzucasz żadnych linków. Jak ja lubię przeglądać artykuły w natemat albo gazeta.pl. CYTAT Możliwe, ale mnie nie przekonuje. Zrozum Kukiz nawet jak napisze konstytucję idealną to nic nie zmieni, konstytucję należy przestrzegać a nie mieć w czterech literach. I wyjdzie że prof Rzepliński i spółka będą ją pisać a na pewno opiniować bo ilu jest w Polsce konstytucjonalistów. I najważniejsze Kukiz musi mieć za sobą 3/4 sejmu. Masz rację z tym przestrzeganiem Konstytucji. Tylko napisz z łaski swojej co zwykły człowiek myśli o ustawie zasadniczej w której jest wyartykułowane że RP jest demokratycznym państwem prawnym ( czyli wymiar sprawiedliwości działa sprawnie i bezstronnie) ,a każdy obywatel ma prawo do bezpłatnej służby zdrowia i edukacji. Czy takie deklaracje bez pokrycia nie powodują traktowania Konstytucji się jako zbioru pustych frazesów? Z tego co wiem do zmiany Konstytucji wymagana większość to 2/3 a nie 3/4. CYTAT Jest to gatunek muzyki, którego niestety nie słucham To niedobrze! Człowiek , który ogranicza się w doborze repertuaru skazuje się na brak wszechstronności i subiektywizm. CYTAT To się zobaczy Po za tym bardzo nie lubię teorii spiskowych, i nie wiem czy PIS będzie je wyjaśniał czy nie. Co do zwolenników teorii spiskowych pomyliłeś adres. Jest tu jeden taki który twierdził jest autorem piątej ewangelii ( przypisywanej Judaszowi) a nawet próbował udowadniać że 2+2 nie równa się cztery. Chłopina nie rozumie podstawowych zasad języka ojczystego , ale wziął się za pisanie ewangelii i teoretyzowanie w kwestii liczb naturalnych. O skurwesyn! Jak to powiedział szwagier do szwagra. Nieraz udzielał się tu niejaki hans . Taki trochę racjonalista , trochę sceptyk a tak naprawdę będący mixem wiejskiego filozofa i zagubionego dziecka mainstreamu ( chociaż tego mainstreamu strasznie się wypierał). Stąd pytanie : Twoje posty bardzo mi przypominają te autorstwa kolegi hansa. Czy tylko tak mi się zdaje? Czy coś jest na rzeczy? |
|
|
|
|
CYTAT Jeżeli jest tak jak piszesz to dlaczego fakt zachowania Rzeplińskiego w Sejmie spotkał się z krytyką nawet środowisk nieprzychylnych PiS? Co innego konstytucjonalista - ekspert doradzający partiom politycznym , a co innego sędzia TK. To ma być bezstronny strażnik ustawy zasadniczej? Zakładam że to był żart z Twojej strony . Filmiki ze spotkania dostępne w sieci. Nie wiem co jest dziwnego w takich spotkaniach, zwłaszcza w sejmie, bezstronny to znaczy nie może spotykać się z politykami? dlaczego ma jakieś tajemnice ? Wyrok wydają sędziowie nie Rzepliński, i rozkład "głosów" jest różny. CYTAT Od prezydenta to się za przeproszeniem odpier.ol! Duda odbierając zaświadczenie z PKW po wygranych wyborach grzecznie poprosił: nie róbcie zmian ustrojowych! TVN atakował z całą mocą jak prezydent-elekt może wtrącać się w kompetencje rządu. A przecież Duda mówił właśnie o takich rzeczach jak ustawa o TK. Ten rząd na samym finiszu przewidując rychły koniec postanowił przynajmniej nałożyć na nową ekipę dodatkowy bezpiecznik. Takie prośby są co zmiana rządu, czy prezydenta oczywiście nikt tego nie słucha. Masz jakiś paragraf na to? O jakim bezpieczniku mówisz? Dla mnie on jest przekreślony, prezydent (prawnik) który ułaskawia nie skazanego jeszcze prawomocnym wyrokiem? Który olewa legalnie wybranych trzech sędziów. Tutaj nie powiesz, że opinie są podzielone. Na pstryknięcie wraca z nart i w nocy podpisuje ustawy? A do innych pretensje o ze, nie są bezstronni i niezależni. CYTAT PO uchyliła drzwi Które zatrzasnął z hukiem TK. CYTAT a PiS bez pardonu wdarł się do środka. to jest właśnie dziecinada, szukanie pretekstu: tak w 39 Niemcy na nas napadli, później ruscy nas bronili przykłady można sypać z rękawa. CYTAT Ok , ale jeśli propozycja Kukiza weszłaby w życie do wyboru sędziego TK potrzebny byłby kompromis ( 2/3 głosów). Wówczas PiS musiałby szukać kandydatów jak najmniej kontrowersyjnych. PiS kiedyś przestanie rządzić. Następny Sejm również musiałby powoływać sędziów w sposób cywilizowany - na zasadzie porozumienia! Zgadzam się ale na razie konstytucja jest inna. Obawiam się że, trudno będzie ją zmienić przy takim układzie sejmu. CYTAT Dlaczego w takim razie profesor Rzepliński milczał kiedy uchwałami sejmowymi w październiku ( trzy tygodnie przed rozpoczęciem prac nowego sejmu) posłowie PO/PSL wybierali nowych sędziów TK na zapas? Czemu nie przyszedł do Sejmu i nie bronił zagrożonej demokracji i nie piętnował łamania Konstytucji? Bo zapewne wiedział, że uchwała i tak trafi do TK do sprawdzenia pod kątem zgodności z konstytucją. Myślisz że w czasie obrad dopuściliby go do głosu ? w jakiej sprawie?. Ty dalej mylisz Prezesa z TK. Gdyby z PO i PSL spotkali się wszyscy sędziowie np u Sowy to by była afera przez duże A. Prezes sam nie decyduje. Polityka jest brudna słowo przepraszam to rzadkość. Widzisz kompromis ma polegać na tym aby Kaczyński zachował twarz, już sporo rozmów słyszałem na ten temat. CYTAT Ale subiektywnie stwierdzam że Kaczyński jest dziesięć razy skuteczniejszym politykiem od tej rudej łajzy , która bez poparcia mainstreamu nie wygrałaby żadnych wyborów. Co tu napisać przekonamy się jaki jest skuteczny, może za dwa trzy lata. Ja wiem że na media jest moda, mainstreamowe są be, ale może ktoś mi napisze jakie są cacy? Kto to jest ruda łajza? CYTAT Kukiz według mnie ma pozytywną rolę do odegrania. Cofam to co napisałem wcześniej. Właśnie Kukizowi i Dudzie ufam w ograniczony sposób. Mi też nie przeszkadzają rządy PiS. Trudno mu będzie. CYTAT Rządy PO były dla mnie nie do zniesienia. Jak Ci się teraz żyje? bo ja zmian jakiś szczególnych nie odczuwam. Choć weselej w polityce jest. Za cztery lata może być platformo wróć CYTAT Równie dobrze można napisać , że to nie Kaczyński decyduje tylko posłowie PiS. Taki żarcik! Prezes Rzepliński może mówić co mu się podoba. Dla mnie jest to niewiarygodna osoba. Szkoda że nie wrzucasz żadnych linków. Jak ja lubię przeglądać artykuły w natemat albo gazeta.pl. Rzepliński był w TV Republika, w TVN, Polsacie zaczęli o nim mówić celebryta. Przyznaje jest gburowaty i nie miły, ale to inna sprawa. W sprawach za TK i Rzeplińskim są wszystkie autorytety (sądowe, prawne) instytucje Polskie i zagraniczne. W PISie opinie wydaje na razie Kępa i Ziobro bo innych nazwisk nie słyszałem. CYTAT Masz rację z tym przestrzeganiem Konstytucji. Tylko napisz z łaski swojej co zwykły człowiek myśli o ustawie zasadniczej w której jest wyartykułowane że RP jest demokratycznym państwem prawnym ( czyli wymiar sprawiedliwości działa sprawnie i bezstronnie) ,a każdy obywatel ma prawo do bezpłatnej służby zdrowia i edukacji. Czy takie deklaracje bez pokrycia nie powodują traktowania Konstytucji się jako zbioru pustych frazesów? Z tego co wiem do zmiany Konstytucji wymagana większość to 2/3 a nie 3/4. Jeśli chodzi o konstytucję taką mamy, z nią też były przepychanki i niezłe jaja. Ja nie jestem konstytucjonalistą i nowej nie napiszę Puste frazesy, zgadzam się dostrzegasz problem ale TK musi sobie z nim radzić, i co ma zrobić Rzepliński, postaw się na jego miejscu. Politykom nigdy nic nie pasuje i wszystko przeszkadza, nie popełniają błędów Z wymaganą większością moja pomyłka. CYTAT To niedobrze! Człowiek , który ogranicza się w doborze repertuaru skazuje się na brak wszechstronności i subiektywizm. Warto to odnieś nie tylko do muzyki, ale informacji i poglądów Jeszcze raz napisze, jest to moje pierwsze i jedyne konto na stalowym mieście, nie współpracuję i nie należę, nigdy nie należałem do żadnej partii. Nie będę tego udowadniał, wyjdzie w praniu. Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
Wygląda na to Bob12 ze pomyliłem Cię tą lewacką łajzą co ludziom pieniądze pożycza na lichwiarski procent. Jak to mawiasz "wyjdzie w praniu"
|
|
|
|
|
Przyłapani! Szefowie BOR zrzucali winę za wypadek Dudy na poprzedników, choć wiedzieli, że założono starą oponę
CYTAT (natemat.pl) Nadal trwa wyjaśnianie wypadku prezydenckiej limuzyny, ale nowe szefostwo BOR już 10 marca przedstawiło swoją diagnozę: winni są poprzednicy. Okazuje się jednak, że ogłaszając to na konferencji prasowej szef BOR i jego zastępca wiedzieli, że do samochodu założono starą, przeznaczoną do utylizacji oponę. "Wina Tuska" to jedno z ulubionych haseł PiS, a szczególnie Mariusza Błaszczaka. Także podwładni obecnego szefa MSWiA postanowili pójść tym tropem. Szef BOR płk Andrzej Pawlikowski i jego zastępca płk Jacek Lipski za wypadek limuzyny Andrzeja Dudy obwinili poprzedników. Później okazało się, że to już podczas ich urzędowania do opancerzonego BMW założono starą oponę, z magazynu części przeznaczonych do utylizacji. Choć wcale nie musiało się tak stać, bo nowy komplet opon był, ale trafił do innego samochodu. Już 8 marca dowiedzieli się o tym szefowie BOR – wynika z dokumentu, do którego dotarł Dariusz Prosiecki z "Faktów" TVN. Mimo tego dwa dni później z kamienną twarzą zrzucali winę na poprzedników, ani słowem nie wspominając o kontrowersyjnych decyzjach podjętych już podczas ich urzędowania w BOR. Wymienili prawie wszystkich ale nowa "bardziej kompetentna" ekipa zapomniała o wymianie opon ;-) Wina Tuska ;-) W odsuwaniu odpowiedzialności są mistrzami ;-) "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|