NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 256 257 258 259 260 261 262 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 8 Kwie 2016r. 17:31  
CYTAT (Fiodor )

Wiesz,wolę jednak normalny stosunek,a jeżeli ty potrzebujesz takiej stymulacji to twoja sprawa.Nie musisz tutaj się tym obnosićok

Chyba źle mnie zrozumiałeś, ja nic po za poszerzeniem wiedzy ci nie proponowałem. Ciekawe, że myślałeś o praktycznym poznawaniu i piszesz o stymulacji. Ja raczej myślałem o teorii. Skoro nie wiesz co to masturbacja to najlepiej poczytać. Nie musisz od razu konia walić no ale sam o tym pisałeś. Wąska ta twoja wiedza skoro uczysz sie tylko z praktyki i nic nie czytasz. No ale ciasny umysł to wąskie horyzonty.

CYTAT (Edo2)

Jak chcesz się bawić w psychoanalizę może pomyśl o zmianie pracy. Marnujesz się w tym Providencie.
Jeżeli masz jakieś problemy psychiczne związane z ciężkim dzieciństwem porozmawiaj o tym z kimś. Tatuś odegrał swoją rolę w moim wychowaniu ale matka to matka.umiech

Oj Edek. To nie żadne psychoanalizy, tylko jakiś wioskowy głupek by to tak nazwał. No ale to twoje prawo. Do brzegu. Wróćmy do tematu.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Kwie 2016r. 17:31  

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Kwie 2016r. 18:05  
CYTAT

Miałeś mi podać media właściwe i słuszne, i cisza. Dlatego dalej oglądam mainstreamowe (jaka nazwa)jezyk

Nie przypominam sobie takiej wymiany postów ,ale ok. Ostatnio mało się tu udzielam i mogłem coś przeoczyć.
Na początek zrezygnuj z oglądania TVN i jego klonów. Jak przez miesiąc nawet nie spojrzysz tę stację wówczas porozmawiamy o kolejnych krokach.
Opcja zerowa czyli odcięcie się całkowite od mainstreamu jest ciężkie do przeprowadzenia-zupełnie tak samo jak z leczeniem narkomana , któremu trzeba powolutku zmniejszać dawkę. Więc zamiast terapii szokowej proponuję wariant łagodny. umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Kwie 2016r. 18:12  
Obrazek

Czyli to wyraz poparcia dla polityki fiskalnej PO. Tak oszukać ludzi.

"Brawo Wy"

Podatek VAT zostanie od 2017 r. obniżony z 23 do 22% - szef Komitetu Stałego Rady Ministrów Henryk Kowalczyk

W 2017 r. stawki VAT pozostaną na obecnym poziomie. - minister finansów Paweł Szałamacha

Współautor projektów podatkowych PiS, profesor Witold Modzelewski: Obniżenie VAT byłoby zbyt kosztowne dla budżetu...

Czy nie jest Wam łyso, że tak w perfidny sposób oszukujecie wyborców? Tak nie wygląda dobra zmiana.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Kwie 2016r. 18:17  
CYTAT
Nie przypominam sobie takiej wymiany postów ,ale ok. Ostatnio mało się tu udzielam i mogłem coś przeoczyć.
Na początek zrezygnuj z oglądania TVN i jego klonów. Jak przez miesiąc nawet nie spojrzysz tę stację wówczas porozmawiamy o kolejnych krokach.
Opcja zerowa czyli odcięcie się całkowite od mainstreamu jest ciężkie do przeprowadzenia-zupełnie tak samo jak z leczeniem narkomana , któremu trzeba powolutku zmniejszać dawkę. Więc zamiast terapii szokowej proponuję wariant łagodny. umiech

Kręcisz jak polityk.
Napisz co oglądać, czytać co

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Kwie 2016r. 19:33  
Pisowski hipokryta z PiS Andrzej Wszystko Podpiszę Du(p)a. Nie miał pieniędzy po przedniku Bronku Komorowskim, rzekomo rozdał takie pieniądze, że nie było na wypłaty. Teraz ta marionetka wydaje prawie milion na nagrody.

Poszukajcie raportu otwarcia napisanego przez tych hipokrytów.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Kwie 2016r. 19:49  
CYTAT

Kręcisz jak polityk.
Napisz co oglądać, czytać co

Ale z Ciebie uparta bestia. Niech Ci będzie : z kanałów telewizyjnych polecam TV Trwam , a z gazet " Nasz Dziennik" i " Gazetę Polską Codziennie". umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Kwie 2016r. 19:54  
szukajcie a znajdziecie ;-)

CYTAT
Cud! Sprostowanie kłamstw nadanych w programie „Po stronie prawdy”!
W sierpniu 2012 r. TV Trwam nadała kolejną jednostronną i pełną kłamstw audycję, tym razem z Gdańska. Władze miasta zwróciły się o sprostowanie, ale ich prośba została zignorowana. W związku z tym zwróciły się do sądu. Wyrok z marca 2013 r. jak zwykle był długo ignorowany przez telewizję o. Rydzyka, ale już po dwóch latach od programu, 3 września, stał się cud i sprostowanie zostało nadane. Prowadzący na zmianę czytali listę zarzutów: „W programie … podano nieprawdziwą informację, że na skutek eksmisji z lokali komunalnych w Gdańsku sześć osób popełniło samobójstwo. Nie doszło do żadnego samobójstwa motywowanego taką eksmisją. … podano nieprawdziwą informację, że m. Gdańsk dokonało regulacji czynszów … w celi eksmisji osób starszych … … podano nieprawdę, że uzyskane przez eksmisję … lokale … przekazuje się osobom z układu … że mieszkanie … było przyobiecane prokuratorce Barbarze K.” Ciekawe czy TV Trwam wykona również wyrok sądowy nakazujący przeproszenie WOŚP, który zapadł już dobrych kilka lat temu. Brawo dla Gdańska za skuteczne ściganie oszustów!

smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Kwie 2016r. 21:14  
I jeszcze zapomniałem dodać że jadąc samochodem tylko jedyna słuszna rozgłośnia Ojca Dyrektora. I dzięki temu jestem wolny od wpływów mainstreamu.smiech2

A tak całkiem poważnie to polecam: profil Żelazna Logika na Facebooku. Dla mnie jedno z bardziej wartościowych źródeł info.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Kwie 2016r. 23:52  
Andriusza,za dużo kalkulujesz,rozumiem dlaczego.Pomyśl nad dorobienien do pensji w charakterze pół psychologa placze

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 06:44  
A ja polecam korzystanie z własnego rozumu.... wbrew pozorom to nie boli.... Wszystkie źródła są dobre, aby wyrobić sobie własne zdanie.... nawet tak skrajne, jak Radio Ma Ryja i TVN. Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 07:02  
CYTAT
szukajcie a znajdziecie ;-)

CYTAT
W sierpniu 2012 r. TV Trwam nadała kolejną jednostronną i pełną kłamstw audycję, tym razem z Gdańska. Władze miasta zwróciły się o sprostowanie, ale ich prośba została zignorowana. W związku z tym zwróciły się do sądu. Wyrok z marca 2013 r. jak zwykle był długo ignorowany przez telewizję o. Rydzyka, ale już po dwóch latach od programu, 3 września, stał się cud i sprostowanie zostało nadane. Prowadzący na zmianę czytali listę zarzutów: „W programie … podano nieprawdziwą informację, że na skutek eksmisji z lokali komunalnych w Gdańsku sześć osób popełniło samobójstwo. Nie doszło do żadnego samobójstwa motywowanego taką eksmisją. … podano nieprawdziwą informację, że m. Gdańsk dokonało regulacji czynszów … w celi eksmisji osób starszych … … podano nieprawdę, że uzyskane przez eksmisję … lokale … przekazuje się osobom z układu … że mieszkanie … było przyobiecane prokuratorce Barbarze K.” Ciekawe czy TV Trwam wykona również wyrok sądowy nakazujący przeproszenie WOŚP, który zapadł już dobrych kilka lat temu. Brawo dla Gdańska za skuteczne ściganie oszustów!

smiech2

Andrzejku jeżeli z TV Trwam to przytyk do mnie to chciałem Cię zapewnić że tylko żartowałem. Nie wolno wszystkiego traktować serio. Życie bez odrobiny ironii , humoru czy satyry byłoby nie do zniesienia. Musisz się bardziej wyluzować- sztywniaku.uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 07:35  
CYTAT
A ja polecam korzystanie z własnego rozumu.... wbrew pozorom to nie boli.... Wszystkie źródła są dobre, aby wyrobić sobie własne zdanie.... nawet tak skrajne, jak Radio Ma Ryja i TVN. Pozdrawiam

Pełna zgoda. Tylko zauważ że najczęściej ludzie (świadomie lub nie) wybierają jedną możliwość. A przynajmniej w jednej możliwości pokładają ufność.
Większość z tych co się tu udzielają jednak pokładają ufność w TVN, mimo zapewnień o szerokim wachlarzu informacji z wiedzy o świecie. Wachlarz pewnie jest szeroki jak wiadomości zasłyszane w rzeczonej stacji uwiarygadnia się w natemat.pl .umiech
Czyli oglądają TVN , uważają tą telewizję za rzetelne źródło informacji , ale oficjalnie twierdzą że nie wierzą we wszystko. I potrafią korzystać z "własnego" rozumu. Celowo użyłem cudzysłów bo nie da się jednostronnie czerpać z mainstreamu i nie pozostawać pod jego oglupieńczym wpływem. I wiem co piszę bo mam w swoim otoczeniu niegłupich ludzi , którym od nadmiernego oglądania TVN ( i bezwzględnej ufności w jego rzetelność) mózgi się zlasowały.

Żeby była jasność nie twierdzę że mainstream jest do bani a druga strona jest super.Dla mnie nie ma większej różnicy między TVN czy parówką.pl a Trwam czy Niezależną. To ta sama propaganda tylko ukierunkowana na innego rodzaju frajera. Frajer to ten co na końcu cieszy się z wiarygodnej informacji , i że jest taki uświadomiony.
Posiada własny rozum i nikt nie będzie nim manipulował.Zwróć uwagę ilu na tym forum jest posiadających własny rozum frajerów .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 08:20  
I tu się rozumiemy umiechumiechumiech Pełna zgoda!!! Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 09:13  
CYTAT (Fiodor)
Andriusza,za dużo kalkulujesz,rozumiem dlaczego.Pomyśl nad dorobienien do pensji w charakterze pół psychologa placze

Pół psycholog? Taki termin mógł wymyślić tylko półgłówek. Płacz, Płacz.

Zauważyłeś ekspercie, że gonią cię praktycznie z każdego tematu? Po za spamem nie masz nic do powiedzenia. Czepiasz się błędów by potem walić byki niemal w każdym wyrazie. Pora na kolejne konto?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 10:14  
CYTAT

CYTAT

smiech2

A jeżeli sprawa przyznawania mieszkań komunalnych w Gdańsku spędza Ci sen z powiek to muszę Cię zapewnić że o nieprawidłowościach donosiła nawet " Wyborcza". Paweł Adamowicz ( PO) -prezydent przyznał swojej narzeczonej mieszkanie komunalne mimo niespełniania przez nią warunków formalnych. W sumie uzbierał tych mieszkań (to podarowane narzeczonej weszło w skład wspólnoty małżeńskiej) chyba z 5 ( a może 7 - dziennikarz Wyborczej nie mogli się doliczyć). Więc o ile info w tej sprawie TV Trwam zlekceważyłeś , o tyle doniesienia dziennikarzy z Czerskiej powinieneś potraktować poważnie. Trwam kłamie , ale Wyborcza nigdy.umiech

http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/1,35612,17564897,Gdzie_sie_podzialo_5_mieszkan_prezydenta_Gdanska_.html

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 10:41  
CYTAT
CYTAT (Fiodor)

Pół psycholog? Taki termin mógł wymyślić tylko półgłówek. Płacz, Płacz.

Zauważyłeś ekspercie, że gonią cię praktycznie z każdego tematu? Po za spamem nie masz nic do powiedzenia. Czepiasz się błędów by potem walić byki niemal w każdym wyrazie. Pora na kolejne konto?

Nie zauważyłem żeby ktoś mnie gonił z każdego tematu.Widzę że ty się czepiasz,byki w każdym wyrazieco

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 10:54  
CYTAT
Celowo użyłem cudzysłów bo nie da się jednostronnie czerpać z mainstreamu i nie pozostawać pod jego oglupieńczym wpływem.

Jakiś przykład ogłupieńczego wpływu ?

CYTAT
I wiem co piszę bo mam w swoim otoczeniu niegłupich ludzi , którym od nadmiernego oglądania TVN ( i bezwzględnej ufności w jego rzetelność) mózgi się zlasowały.

Również proszę o przykład lasowania mózgów ?

CYTAT
Żeby była jasność nie twierdzę że mainstream jest do bani a druga strona jest super.Dla mnie nie ma większej różnicy między TVN czy parówką.pl a Trwam czy Niezależną. To ta sama propaganda tylko ukierunkowana na innego rodzaju frajera. Frajer to ten co na końcu cieszy się z wiarygodnej informacji , i że jest taki uświadomiony.
Posiada własny rozum i nikt nie będzie nim manipulował.Zwróć uwagę ilu na tym forum jest posiadających własny rozum frajerów .

Bajki opowiadasz duża część czasu antenowego, TV mainstreamowej jak ją nazywasz to rozmowy z gośćmi (politycy różnej opcji, eksperci, często przeciwstawni, itp)to z ich rozmów możesz wyrobić sobie pogląd na różne tematy. Reszta to informacje, jedna podaje więcej informacji np z Brukseli druga z Watykanu, złe podrasowane aby wzmocnić efekt informacji ważnej społecznie czy politycznie (trochę bicie piany). TVN, Polsat, Superstacja, do niedawna TVP podawały informacje i prowadzenie programów bardzo podobnie(rajd polityków i ekspertów po stacjach TV i radiowych), kwestia kto lubił jakiego prowadzącego. umiech
Zobacz TV Republika, TV Trwam zapraszają gości w zasadzie z jednej opcji, czy odwiedził ich ktoś z SLD (nie widziałem), tam masz źródło tylko słusznej propagandy.

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 13:07  
CYTAT

Nie zauważyłem żeby ktoś mnie gonił z każdego tematu.Widzę że ty się czepiasz,byki w każdym wyrazieco

Bo w "łebie" to trzeba mieć poukładane a nie burdel jak w PiSie

Obrazek

W kuluarach gadają że ma do końca Janów ... Zamiast zajmować się kotem ma dać dobrą zmianę przy ogierach

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 14:10  
CYTAT

Bajki opowiadasz duża część czasu antenowego, TV mainstreamowej jak ją nazywasz to rozmowy z gośćmi (politycy różnej opcji, eksperci, często przeciwstawni, itp)to z ich rozmów możesz wyrobić sobie pogląd na różne tematy. Reszta to informacje, jedna podaje więcej informacji np z Brukseli druga z Watykanu, złe podrasowane aby wzmocnić efekt informacji ważnej społecznie czy politycznie (trochę bicie piany). TVN, Polsat, Superstacja, do niedawna TVP podawały informacje i prowadzenie programów bardzo podobnie(rajd polityków i ekspertów po stacjach TV i radiowych), kwestia kto lubił jakiego prowadzącego. umiech
Zobacz TV Republika, TV Trwam zapraszają gości w zasadzie z jednej opcji, czy odwiedził ich ktoś z SLD (nie widziałem), tam masz źródło tylko słusznej propagandy.

Telewizja Republika czy TV Trwam to takie pisowskie TVN. Dlaczego oczekujesz ode mnie udowadniania ,że koń nie jest koniem? Ale akurat do Republiki przychodzą politycy różnych opcji . Są filmiki w YouTube z Markiem Baltem czy Leszkiem Millerem. Nawet Andrzej Halicki się tam pojawia. Zupełnie tak samo jak do TVN przychodzą politycy PiS. Co nie zmienia mojej opinii o obiektywizmie informacyjnym w obu tych stacjach.
Jesteś klasycznym przypadkiem mainstreamowego sprania mózgu. Ale przynajmniej nie wstydzisz się tego , że rzetelność TVN jest dla Ciebie oczywista. Za szczerość zyskujesz mały punkcik. Ale tylko malutki.

Najlepszym przykładem zlasowania ludziom mózgów jest kwestia katastrofy smoleńskiej i jej medialnego przekazu. Nadmieniam że nie jestem zwolennikiem teorii ekspertów komisji sejmowej ( nazywanej przez TVN błędnie komisją Macierewicza) . Nie wierzę w zamach , ale wrodzona dociekliwość i taka zwykła chęć samokształcenia spowodowały że tej katastrofie poświęciłem sporo czasu. Po zapoznaniu się z raportem Millera i komisji Laska poświeciłem również sporo czasu na zapoznanie się z pracami ekspertów komisji sejmowej. O ile nie uwierzyłem w zamach , to zrozumiałem ile kłamstw i manipulacji serwowały nam media głównego nurtu.
Zaczęło się od pijanego generała w kokpicie. Durczok oznajmiał to przed milionami widzów w Faktach. Skąd wiedział że Błasik był pijany i znajdował się w kokpicie w momencie katastrofy? Z raportu MAK. Później Lasek wpisał obecność generała Błasika do swojego raportu ( spożycia alkoholu już nie) , ale sam przyznał że nie miał na to dowodów . Że pasowało mu to do hipotezy postawionej w głównej tezie przyczyny katastrofy. Nawet wojskowa prokuratura odrzuciła wersję o obecności generała Błasika w kabinie. Według prokuratury słowa przypisywane Błasikowi należały do drugiego pilota- majora Grzywny. Zresztą w polskich rękach jest kilka różnych stenogramów ( i w długości i w treści), bałagan i kompromitacja nie zaczęła i nie zakończyła się na pijanym generale i niewyszkolonej załodze.
Dowiedziałeś się z TVN że Lasek przed katastrofa Tupolewa badał jedynie wrak awionetki ( całe jego doświadczenie zawodowe) i nawet nie był w Smoleńsku? Merytorycznie jego fachowcy nie byli lepiej przygotowani niż fachowcy Macierewicza. Tyle że TVN i cały mainstream przedstawiał to jednoznacznie. Bynajmniej nie twierdzę że Republika czy Trwam przedstawiały całą prawdę o katastrofie. Lansowały przede wszystkim wersję Macierewicza, ale przynajmniej nie dopuszczały się takich fałszerstw jak redaktorzy TVN. Mógłbym tak godzinami , Smoleńsk to mój konik .......

Jeżeli naprawdę sądzisz , że TVN zapraszając ludzi z różnych opcji i ekspertów z "różnymi" poglądami zasługuje na miano rzetelnej i obiektywnej stacji telewizyjnej to ja Ci po ludzku współczuję. Nie ma to jak zaprosić profesorów : Czapińskiego i Krzemińskiego i zapewnić obiektywizm przekazu.smiech2 Oprócz Bogdana Rymanowskiego nie ma tam nic godnego uwagi ( swoją drogą dziwię się że on tam jeszcze pracuje). Reasumując : nie mogę Ci się odwzajemnić tekstem o pisaniu bajek . Współczuję i życzę powrotu do zdrowia. Trzymaj się , znam ludzi którzy się z tego wyleczyli.umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 17:09  
Wojciech Cejrowski o PIS:

minuta 7:10

https://youtu.be/GCs_IK_xFwU

smiech2

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 17:45  
Dziennikarka republiki fatalna, a Cejrowski zaskakujący. O gospodarce słusznie mówi ale do kogo to trafi.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 18:01  
CYTAT

.... Oprócz Bogdana Rymanowskiego nie ma tam nic godnego uwagi ( swoją drogą dziwię się że on tam jeszcze pracuje).

Gdyby Rymanowski odszedł, zrównoważeni ludzie odeszliby za nim.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 18:03  

Prawo I Sprawiedliwość

ale tylko według swoich praw i zasad

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 18:12  
A co z mieszkaniami komunalnymi w Gdańsku?umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2016r. 18:14  
Skoro przeprosili tzn., że kłamalismiech2. A jeśli Adamowicz złamał prawo to powinien stanąć przed sadem. Czego oczekujesz?

Uważasz, że Ziobro postępuje zgodnie z prawem?

PS. skłamali to sprostowali. No ale kłamstwo katolikowi nie przestoi ;-)

PS 2. Tacy katolicy jaka prawda uśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiechuśmiech

PS3.

CYTAT (JKM)
Mamy najdroższe stadiony i autostrady, niby dlaczego z jakimś tam kanałem miałoby być inaczej?

Obrazek

Miała być dobra zmiana, a mamy politykę kontynuacji? PIS=PO

Prywatna wiadomość 

«« « ... 256 257 258 259 260 261 262 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »