NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 267 268 269 270 271 272 273 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2016r. 18:52  
Koryto zostało, świnie się zmieniły. Kolejna zmiana, bo naród tępy i wybiera stale tych samych, w 2019 roku ;-)

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2016r. 18:52  

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Kwie 2016r. 20:19  
i oni mowia ze ktos na pl donosi a sami robia to samo

" target="_blank">http://wiado(...)luczony:

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 07:52  
ok ciekawe co na to nasze lokalne pisiorstwo ;-)

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 10:48  
Obrazek

Konstytucjonalista: Decyzja Sądu Najwyższego kompromituje ekspertów Zbigniewa Ziobry

- Że wyroki TK są ostateczne i są powszechnie obowiązujące, jego sędziowie podkreślali wcześniej. Dzisiejsza uchwała Sądu Najwyższego tylko to potwierdza - mówi konstytucjonalista, prof. Marek Chmaj.

Newsweek: Jakie znaczenie ma dzisiejsza uchwała Zgromadzenia Ogólnego Sądu Najwyższego?

Prof. Marek Chmaj: Ogromne. Decyzja, by SN kierował się wyrokami Trybunału Konstytucyjnego podkreśla zasadę "check and balance" trójpodziału władzy. I pokazuje, że władza sądownicza jest w stanie znaleźć sposoby, by nie dać się uzależnić władzy ustawodawczej.

Uchwała dotyczy niby tylko Sądu Najwyższego, ale przecież sprawuje on nadzór nad sądami cywilnymi i wojskowymi. Dlatego można przypuszczać, że one też będą ją stosować przy rozpatrywaniu własnych spraw. Wreszcie, sędziowie SN podkreślili ostateczność wyroków Trybunału. Fakt ich publikacji nie ma żadnego znaczenia.

...

więcej TU

PiSdokracja zaczyna się chwiać ... komisja wenecka ponownie w Polsce nie wiem ... podobno Zbyszek znalazł prokuratora który nastawi dude za Brochę ...
Odcinany ryj od koryta piłą motorową ... będą kwiczeć jeszcze długo po amputacji smiech2

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 15:13  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 60%
ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 16:45  
Sejmik Województwa Lubelskiego wydał stanowisko ws. przestrzegania wyroków TK

Czytaj więcej: http://www.kurie(...)9927598/

Brawo Samorządy! Można uznać, że po praz pierwszy po 89 roku widzimy objawy obywatelskiego nieposłuszeństwa umiech Mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc i wszyscy którzy nie głosowali na PiS wyjdą na ulice i wykopią beatkę, kaczucha i jego kota z jakichkolwiek stanowisk, a wszyscy którzy z dobrej woli współpracowali z obecną władzą poniosą za to odpowiedzialność.

Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 16:53  
CYTAT
Obrazek

Konstytucjonalista: Decyzja Sądu Najwyższego kompromituje ekspertów Zbigniewa Ziobry

- Że wyroki TK są ostateczne i są powszechnie obowiązujące, jego sędziowie podkreślali wcześniej. Dzisiejsza uchwała Sądu Najwyższego tylko to potwierdza - mówi konstytucjonalista, prof. Marek Chmaj.

Newsweek: Jakie znaczenie ma dzisiejsza uchwała Zgromadzenia Ogólnego Sądu Najwyższego?

Prof. Marek Chmaj: Ogromne. Decyzja, by SN kierował się wyrokami Trybunału Konstytucyjnego podkreśla zasadę "check and balance" trójpodziału władzy. I pokazuje, że władza sądownicza jest w stanie znaleźć sposoby, by nie dać się uzależnić władzy ustawodawczej.

Uchwała dotyczy niby tylko Sądu Najwyższego, ale przecież sprawuje on nadzór nad sądami cywilnymi i wojskowymi. Dlatego można przypuszczać, że one też będą ją stosować przy rozpatrywaniu własnych spraw. Wreszcie, sędziowie SN podkreślili ostateczność wyroków Trybunału. Fakt ich publikacji nie ma żadnego znaczenia.

...

więcej TU

PiSdokracja zaczyna się chwiać ... komisja wenecka ponownie w Polsce nie wiem ... podobno Zbyszek znalazł prokuratora który nastawi dude za Brochę ...
Odcinany ryj od koryta piłą motorową ... będą kwiczeć jeszcze długo po amputacji smiech2

Figlarzu, profesor Chmaj jest po wiadomej stronie konfliktu o TK. Gdyby było inaczej Newsweek nigdy nie przeprowadziłby z nim wywiadu. Tak to działa . Czyżbyś jeszcze tego nie zauważył?umiech

Kwestia następna zasada "check and balance" oznacza że żadna władza z trzech ( ustawodawcza, wykonawcza i sądownicza ) nie jest dominująca w stosunku do innych. Hamują siebie nawzajem i zapewniają równowagę.
Czy tak z ręką na sercu stwierdzisz że władza sądownicza w naszym kraju nie czuje się ważniejsza od dwóch pozostałych?

Teraz wiem skąd w Polsce biorą się tacy ludzie jak Ryszard Cyba. Chyba oglądacie te same programy informacyjne. Wtedy kiedy stan bezmózgowia zastępuje zajadłość dochodzi do tragedii.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 17:36  
CYTAT
Sejmik Województwa Lubelskiego wydał stanowisko ws. przestrzegania wyroków TK

Czytaj więcej: http://www.kurie(...)9927598/

Brawo Samorządy! Można uznać, że po praz pierwszy po 89 roku widzimy objawy obywatelskiego nieposłuszeństwa umiech Mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc i wszyscy którzy nie głosowali na PiS wyjdą na ulice i wykopią beatkę, kaczucha i jego kota z jakichkolwiek stanowisk, a wszyscy którzy z dobrej woli współpracowali z obecną władzą poniosą za to odpowiedzialność.

Płonne nadzieje Andrzejku! Większość ludzi w Polsce albo jest za PiS albo ma głęboko w dupie Trybunał Konstytucyjny , apele Frasyniuka czy Wałęsy w obronie poszanowania demokracji. Widzisz rewolucji z powodu kryzysu wokół TK nie będzie. Być może są sprawy które spowodowałby wyjście ludzi na ulicę ( mam na myśli ogół społeczeństwa a nie demonstracyjki kodowców-ormowców) ale kwestia Trybunału nie jest dla zwykłych ludzi kluczowa. Zwykły człowiek dowiaduje się codziennie o pijanych sędziach czy prokuratorach ,którzy w ramach kary są przenoszeni do innej jednostki organizacyjnej. Nie słyszałeś nigdy o przypadkach skrócenia sobie odsiadki za właściwą opłatą ? Ja słyszałem o wielu. W zeszłym roku pojawiły się informacje z podsłuchanych rozmów między sędzią Naczelnego Sądu Administracyjnego a sędzią Sądu Najwyższego odnośnie załatwienia dla kolegi skutecznej kasacji wyroku. Żaden z tych panów "sędziów" nie poniósł konsekwencji za takie praktyki. Właśnie min dlatego wymiar sprawiedliwości ( władza sądownicza) ma bardzo niskie zaufanie społeczne.

O ile sam zawiodłem się na PiS ( pewnie bezpowrotnie stracili mój głos) to nie uronię ani jednej łzy nad rzekomo utraconą demokracją ( tak jakby przeciętny zjadacz chleba żył do tej pory w przekonaniu że III RP to demokratyczne państwo prawa- przyszedł PiS i im to przekonanie odebrał). smiech2 Resumując przeciętny Kowalski olewa profesora Rzeplińskiego i inne pseudo-autorytety serwowane ludziom przez mainstream . I nie wyjdzie na ulicę na zew Petru , Schetyny , Frasyniuka czy Wałęsy- to wszystko fałszywi prorocy. Gdyby jednak udało Ci się np. w Stalowej Woli zrobić jakiś marsz kodowców-ormowców czy czegoś w tym rodzaju , daj znać odpowiednio wcześniej. Chętnie zobaczę to z bliska , tylko potrzebuję trochę czasu żeby się odpowiednio przygotować. Podobno jajka najbardziej śmierdzą po dwóch , trzech miesiącach - właśnie tyle czasu potrzebuję żeby godnie przywitać obrońców demokracji.

Widzisz- oglądając TVN i czytając Szczochzburaka masz przekonanie że jest Was tak wielu . Że stanowicie siłę nie do powstrzymania . Obawiam się ( a nawet jestem pewien) że żyjesz w iluzji. umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 17:51  
@Edo2: Widzisz cały problem w tym, że jest nas wielu. Dlaczego tak uważam? Od 6 lat nie mieszkam na Podkarpaciu - teraz mieszkam już w 3 mieście w swoim życiu i ... nie znam tylko 2 osoby spoza Podkarpacia które popierają PiS ( a na podkarpaciu większość ich popiera).
Smutną prawdą jest to, że PiS popierają ludzie którym w życiu nie wyszło z różnych względów i próbują całą winę zwalić na innych. Nie słyszałem od człowieka który zarabia w Polsce 5 czy 6 tysięcy netto aby popierał tą partię ponieważ ona wszystko zniszczy co dotychczas udało się wypracować.
Dużej części społeczeństwa we łbie się poprzewracało ponieważ myśli, że 25 lat po upadku komuny powinni zarabiać tyle co Niemcy w Monachium czy Anglicy w Londynie. Sorry ale tak to nie działa.
Obecnie jeszcze nie ma odpowiedniego lidera który zmobilizuje wszystkie grupy antypisowskie i wyprowadzi na ulicę. Przed chwilą Białystok przyjął uchwałę. Kolejne miasto.

Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy.
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 18:06  
Ed pluje wam w ryj cały świat ... a wy nadal że deszcz pada ... proponuje zażyć świeżą kąpiel z moczu ... dla takich inteligentów jak ty ponoć działa oczyszczająco ...

Obrazek

Bliżej jak dalej neutralny

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 18:15  
CYTAT
Ed pluje wam w ryj cały świat ... a wy nadal że deszcz pada ... proponuje zażyć świeżą kąpiel z moczu ... dla takich inteligentów jak ty ponoć działa oczyszczająco ...

Obrazek

Kąpiel z moczu-co to za wyrażenie?Patologia jak złoto mlotek

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 18:21  
Tak dla przypomnienia umiech

Moderowano przez: magpie
Prywatne opinie co do użytkowników proszę przekazywać na prv, tutaj ma się toczyć dyskusja na konkretny temat! Proszę się trzymac tematów i nie obrażac innych, nie toczyć bezsensownych dyskusji, bo za chwilę konto zostanie zablokowane!

Fiutor nie każdy jest takim inteligentem spod obory jak ty ... lub tak tępym batem ... (niepotrzebne skreślić...tylko po co ? )

Józef Piłsudski "Naród wspaniały, tylko ludzie k*rwy."
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 19:33  
Witam
PiS przegina - to fakt. Spodziewałem się trochę innych rządów w ich wykonaniu, ale.... to nie umniejsza, ani nie znosi tego, co wyprawiała platforma za swoich rządów... Ich też nie wyobrażam sobie u władzy!!! Jakie świnki do koryta nam zostają???
Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 19:37  
CYTAT
@Edo2: Widzisz cały problem w tym, że jest nas wielu. Dlaczego tak uważam? Od 6 lat nie mieszkam na Podkarpaciu - teraz mieszkam już w 3 mieście w swoim życiu i ... nie znam tylko 2 osoby spoza Podkarpacia które popierają PiS ( a na podkarpaciu większość ich popiera).
Smutną prawdą jest to, że PiS popierają ludzie którym w życiu nie wyszło z różnych względów i próbują całą winę zwalić na innych. Nie słyszałem od człowieka który zarabia w Polsce 5 czy 6 tysięcy netto aby popierał tą partię ponieważ ona wszystko zniszczy co dotychczas udało się wypracować.
Dużej części społeczeństwa we łbie się poprzewracało ponieważ myśli, że 25 lat po upadku komuny powinni zarabiać tyle co Niemcy w Monachium czy Anglicy w Londynie. Sorry ale tak to nie działa.
Obecnie jeszcze nie ma odpowiedniego lidera który zmobilizuje wszystkie grupy antypisowskie i wyprowadzi na ulicę. Przed chwilą Białystok przyjął uchwałę. Kolejne miasto.

Zapewniam Cię że zarabiam więcej niż 6 tysięcy i do poprzednich wyborów popierałem PiS. Mało tego mam znajomych którzy również mimo niezłych zarobków popierają/popierali PiS. Innymi słowy Twoja teza jest oparta na błędnych przesłankach. Czyli jest do bani.umiech
Ja zauważyłem inną prawidłowość - ludzie uczciwi nie mający nic na sumieniu głosują na PiS. Ci którzy doszli do czegoś albo do niczego mając co nieco za kołnierzem wprost panicznie boją się Kaczyńskiego. A jak chcesz brnąć w socjologiczne aspekty i rozważania na temat typowego elektoratu poszczególnych partii to weź pod uwagę że oprócz dużych miast żelaznym elektoratem PO są tereny województwa lubuskiego i zachodniopomorskiego. Na obszarach byłych PGR gdzie patologie mają się bardzo dobrze , zawsze z dużą przewagą wygrywa PO. Kiedyś Ci ludzie ( biedni , niewykształceni i z całą pewnością bez żadnych osiągnięć życiowych ) głosowali na SLD. Teraz są za Platformą. Poczytaj sobie na ten temat bo wyczuwam elementarne braki wiedzy w temacie. umiech

Pamiętam jak kiedyś oglądałem w studiu wyborczym jak Unia Wolności poniosła klęskę i nie przekroczyła progu wyborczego kamera złapała jakiegoś warszawskiego artystę , który wypalił : Jak to możliwe ?
Przecież wszyscy znajomi głosują na UW.
Koleś zapomniał że wszyscy jego znajomi to nie przekrój całego społeczeństwa. Że głosy jego i jemu podobnych to za mało. Życie brutalnie zweryfikowało jego logikę pojmowania świata. smiech2

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 19:39  
CYTAT
Figlarzu, profesor Chmaj jest po wiadomej stronie konfliktu o TK. Gdyby było inaczej Newsweek nigdy nie przeprowadziłby z nim wywiadu. Tak to działa . Czyżbyś jeszcze tego nie zauważył?umiech

wymień sędziów konstytucjonalistów, którzy popierają to co robi pis
CYTAT
Kwestia następna zasada "check and balance" oznacza że żadna władza z trzech ( ustawodawcza, wykonawcza i sądownicza ) nie jest dominująca w stosunku do innych. Hamują siebie nawzajem i zapewniają równowagę.
Czy tak z ręką na sercu stwierdzisz że władza sądownicza w naszym kraju nie czuje się ważniejsza od dwóch pozostałych?

A gdzie władza sądownicza jest ważniejsza ?
Pytam bo masz lepsze dojścia do wiedzy i informacji jezyk
A tak na marginesie sądy mają przestrzegać prawa i to robią, fakt w sądach pracują ludzie i popełniają błędy i przestępstwa, nie tylko w Polsce. Sądów innych nie mamy, jeżeli znasz kogoś kto może prawo i ludzi ulepszyć, to powiedz kto co

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 19:56  
CYTAT

Obrazek

Figlarzu , nie w tak odległej przeszłości rozpisywałeś się z lubością o tym jak to zwolennicy PiS kryją się pod różnymi nickami ( po IP dochodziłeś kto jest kim). A teraz co sam robisz? Dostałeś rozdwojenia jaźni czy jedno konto to za mało na takiego "giganta" jak Ty? umiech To po pierwsze.

Po drugie. Nie ma takiej ilości moczu , która mogłaby sprawić żeby stan Twojego umysłu ( zastygający beton) przemienić w coś bardziej twórczego. Nie chodzi mi nawet o styl Twojego pisania , sposób posługiwania się językiem ojczystym - jako alkoholikowi pochodzącemu z patologicznej rodziny jestem w stanie Ci to odpuścić. Nie każdy miał dwoje kochających rodziców , niektórzy obserwowali ekscesy alkoholowe i libacje kilka razy w tygodniu.
Mam na myśli to że oprócz jadu i nienawiści nie dajesz z siebie nic więcej.
Gdyby nie to że jesteś taki cudaczny w swoim zacietrzewieniu , Twoje uwagi mogłyby mi dopiec. A tak wzbudzasz co najwyżej śmiech połączony z politowaniem.umiech

Po trzecie. Jeżeli kąpiel z moczu jest dla Ciebie czymś ekscytującym to są strony w sieci dla entuzjastów takich rzeczy. Być może taki figlarz jak Ty odnajdzie tam "kolegów po fachu". Obawiam się że akurat to forum to nie najlepsze miejsce na rozpisywanie się o takim zamiłowaniu.
Jeżeli wynika to z Twojego trudnego dzieciństwa to współczuję , ale mimo wszystko apeluję do Ciebie żebyś przeniósł się na bardziej "fachowe" forum.smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 20:29  
CYTAT

Zapewniam Cię że zarabiam więcej niż 6 tysięcy i do poprzednich wyborów popierałem PiS. Mało tego mam znajomych którzy również mimo niezłych zarobków popierają/popierali PiS. Innymi słowy Twoja teza jest oparta na błędnych przesłankach. Czyli jest do bani.umiech

Założę się, że pochodzą z podkarpacia / lubelskiego / świętkorzyskiego.

CYTAT

Ja zauważyłem inną prawidłowość - ludzie uczciwi nie mający nic na sumieniu głosują na PiS. Ci którzy doszli do czegoś albo do niczego mając co nieco za kołnierzem wprost panicznie boją się Kaczyńskiego.

Nienawidzę tego kurdupla i jego fanatyków, a nie mam nic na sumieniu i nawet w PRLu się nie urodziłem. Nawet mój ojciec nigdy w partii nie był. Więc błędne założenia wyciągasz.

CYTAT

A jak chcesz brnąć w socjologiczne aspekty i rozważania na temat typowego elektoratu poszczególnych partii to weź pod uwagę że oprócz dużych miast żelaznym elektoratem PO są tereny województwa lubuskiego i zachodniopomorskiego. Na obszarach byłych PGR gdzie patologie mają się bardzo dobrze , zawsze z dużą przewagą wygrywa PO. Kiedyś Ci ludzie ( biedni , niewykształceni i z całą pewnością bez żadnych osiągnięć życiowych ) głosowali na SLD. Teraz są za Platformą. Poczytaj sobie na ten temat bo wyczuwam elementarne braki wiedzy w temacie. umiech

To dlatego w zachodniopomorskim w ostatnich wyborach wygrał PiS? Coś ta Twoja wiedza szwankuje umiech
Poza tym ten obrazek mówi wszystko:

Obrazek

Ucięło mi legendę: granatowy PiS, pomarańczowy i niebieski PO + .N
To największa ciemnota i prostactwo wybrało PiS bo obiecali im ochłapy rzucić.

CYTAT

Pamiętam jak kiedyś oglądałem w studiu wyborczym jak Unia Wolności poniosła klęskę i nie przekroczyła progu wyborczego kamera złapała jakiegoś warszawskiego artystę , który wypalił : Jak to możliwe ?
Przecież wszyscy znajomi głosują na UW.
Koleś zapomniał że wszyscy jego znajomi to nie przekrój całego społeczeństwa. Że głosy jego i jemu podobnych to za mało. Życie brutalnie zweryfikowało jego logikę pojmowania świata. smiech2

Nie mówię, że wszyscy. Problem w tym że prawdopodobnie duża część elektoratu PiS się wstydzi się tego co zrobiła skoro ciężko spotkać normalnego człowieka - podatnika, a jednocześnie wyborcę tej partii we Wrocławiu Gdańsku czy Warszawie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 20:51  
PO PSL SLD dla mniej zorientowanych już odeszlo. Wynika to z poparcia spolecznego. Walka z zakonserwowanym systemem prawnym jest oczekiwana i dobra.
Rozumiemy bul jaki przenika wierchuszke post-komuny, ale to dobry bul ok

Pracujecie parka trolli cale dnie i wieczory ale z szamba dobrego chleba nie upieczecie nie wiem

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 20:54  
CYTAT
wymień sędziów konstytucjonalistów, którzy popierają to co robi pis

Zrobię to od razu jak Ty podasz mi " sędziów konstytucjonalistów" którzy są przeciwni temu co robi PiS. Klnę się na moje dziecko że uczynię to niezwłocznie jak tylko otrzymam Twoją odpowiedź. umiech

CYTAT
A gdzie władza sądownicza jest ważniejsza ?
Pytam bo masz lepsze dojścia do wiedzy i informacji jezyk
A tak na marginesie sądy mają przestrzegać prawa i to robią, fakt w sądach pracują ludzie i popełniają błędy i przestępstwa, nie tylko w Polsce. Sądów innych nie mamy, jeżeli znasz kogoś kto może prawo i ludzi ulepszyć, to powiedz kto co

Każdy sędzia ma orzekać w oparciu o obowiązujące przepisy prawa. Skoro profesor Rzepliński mówi o dosłownej interpretacji Konstytucji , która mówi że tryb pracy TK określa ustawa , to jakim prawem nie respektuje właśnie ustawy w tym zakresie? Przecież to jest tragikomiczne. Jeżeli Sąd Najwyższy wydaje uchwałę że owe nierespektowanie ustawy odnośnie trybu funkcjonowania TK nie stanowi przeszkody w obowiązywaniu orzeczeń TK ( mimo braku ich publikacji - która jest warunkiem koniecznym ) to mamy do czynienia wprost z kabaretem. Nie jestem zwolennikiem paraliżu TK dokonanego przez PiS . Uważam że Kaczyński poszedł o kilka mostów za daleko. Ale w dniu w którym zobaczyłem jak profesor Rzepliński w Sejmie instruuje posłów PO PSL i Nowoczesnej co mają mówić , zrozumiałem że słowa pisorów o powiązaniach towarzysko biznesowych establishmentu politycznego i medialnego z wierchuszką władzy sądowniczej znajdują uzasadnienie w faktach. Dodatkowo nie sposób zaprzeczyć że spór o TK zaczął się od posłów PO-PSL, którzy wybrali sobie sędziów na zapas. Od tego się wszystko zaczęło . Gdyby nie zachłanność poprzedniej koalicji pewnie w ogóle nie byłoby tematu.

Piszesz że w sądach pracują ludzie i popełniają błędy. Zgoda. Nie neguje tego. Tylko że jeżeli Naród- ludzie ( zwykli obywatele ) którzy są suwerenem nie są zadowoleni z pracy tego co jest , dlaczego nie mają prawa zmiany obecnego systemu na coś innego? Być może na coś lepszego. Naród - suweren wyraził swoją wolę i nie ma takiego sądu który ma prawo wyrażać swoją opinię czy to dobra czy zła decyzja. Reprezentant suwerena ( władza wybrana w demokratycznych wyborach) stanowi prawo i od tej pory bierze pełną odpowiedzialność za swoje czyny. Osobiście jestem za referendum odnośnie zmian w Konstytucji. Na początek wystarczy odebranie sędziom i prokuratorom immunitetów ( parlamentarzystom też) jawność oświadczeń majątkowych i postępowań dyscyplinarnych. Nie słyszałem z ust polityków innych niż PiS takich postulatów. Jeżeli będą to konsekwentnie wprowadzać to mocno zapunktują.

Opisałem ci konkretny przykład gdzie udało się podsłuchać rozmowę sędziów Naczelnego Sadu Administracyjnego i Sądu Najwyższego. Ten z NSA pytał tego SN odnośnie załatwienia kasacji wyroku dla jego znajomego. Skoro na samym szczycie sądownictwa dochodzi do takich rzeczy , to znaczy że to wszystko jest do cna zgniłe i trzeba to wszystko rozpieprzyć. Podkreślam żaden z nagranych sędziów nie poniósł żadnej kary co tylko potwierdza moją poprzednią tezę.

http://wpolityce.pl/polityka/225496-szokujace-nagrania-i-patologia-w-wymiarze-sprawiedliwosci-sad-najwyzszy-w-praktyce-ustawienie-kasacji-i-rynsztokowe-rozmowy-o-dziewczynkach

Czyżby Fakty TVN nie wspomniały o tym?umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 21:07  
CYTAT
Rozumiemy bul jaki przenika wierchuszke post-komuny, ale to dobry bul ok

Żeby wolska, żeby wolska
Żeby wolska była wolską smiech2

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 21:14  
CYTAT

To,że nie widziałeś/nie słyszałeś pewnych rzeczy nie oznacza,że ich nie ma umiechTen wjazd z zarobkami (jeszcze wykształceniem) modny był w mediach przed którymiś wyborami - miało to na celu "przekupić" mniej rozgarniętą część społeczeństwa. Wielu chce być utożsamianych z "mądrością i bogactwem",w ostatniej kampanii już to nie chwyciło. Wynik wyborów nie wziął się z kosmosu, więc to "wielu" można różnie interpretować.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 21:37  
CYTAT

Założę się, że pochodzą z podkarpacia / lubelskiego / świętkorzyskiego.

Mieszkam na Podkarpaciu więc siłą rzeczy większość moich znajomych to ludzie stąd. Ameryki nie odkryłeś. umiech

CYTAT
Nienawidzę tego kurdupla i jego fanatyków, a nie mam nic na sumieniu i nawet w PRLu się nie urodziłem. Nawet mój ojciec nigdy w partii nie był. Więc błędne założenia wyciągasz.

Nienawiść to bardzo toksyczne uczucie. Powie Ci to każdy psycholog. Czasem taka nienawiść może urosnąć do rangi obsesji. Z racjonalną . chłodną kalkulacją niewiele to ma wspólnego. Pomnij przykład Banana jeżeli myślisz że to żart. umiech
Pisałem o ludziach , którzy mają coś za kołnierzem. Czy napisałem słowo o PZPR?

CYTAT
To dlatego w zachodniopomorskim w ostatnich wyborach wygrał PiS? Coś ta Twoja wiedza szwankuje umiech

Obrazek

Wybiórczo wybierasz argumenty. Czy ta mapka pomoże Ci spojrzeć na sprawę bardziej kompleksowo?smiech2

Obrazek

to są wybory z 2015 , a tu masz z 2011

Obrazek

a tu z 2007

Obrazek

i tak dalej i tak dalej......

Twoja grafika jest late pool. Czy wiesz co to słowo oznacza?smiech2
Jak obejrzysz moje mapki zobaczysz w województwie dolnośląskim malutką enklawę. Mimo tego że PO regularnie wygrywała w całym województwie ( do ubiegłego roku ) to zawsze w Polkowicach i Lubinie ( zagłębie miedziowe) wygrywał PiS. Przez wiele , wiele lat były to najbogatsze powiaty w całej Polsce. Skoro jesteś taki obieżyświat to pewnie wiesz jak tam jest. W każdym razie najbogatszy powiat w Polsce wybierał PiS. Jak to się ma do tego co piszesz? Dodatkowo jak to jest że w zakładach karnych na terenie całego kraju w wyborach zawsze wygrywała PO? Teraz pewnie wygra Nowoczesna.smiech2

CYTAT
Nie mówię, że wszyscy. Problem w tym że prawdopodobnie duża część elektoratu PiS się wstydzi się tego co zrobiła skoro ciężko spotkać normalnego człowieka - podatnika, a jednocześnie wyborcę tej partii we Wrocławiu Gdańsku czy Warszawie.

Być może tak jest. Mnie nigdy nikt nie pytał o preferencje wyborcze. Z drugiej strony gdybym głosował na PO/Nowoczesną pewnie też wolałbym to zataić. Wstyd byłby nie do zniesienia. umiech
Zakładam że ten fragment Twojego postu to żart. Jeżeli tak to udany.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 21:41  
CYTAT
Tak dla przypomnienia umiech

Moderowano przez: magpie
Prywatne opinie co do użytkowników proszę przekazywać na prv, tutaj ma się toczyć dyskusja na konkretny temat! Proszę się trzymac tematów i nie obrażac innych, nie toczyć bezsensownych dyskusji, bo za chwilę konto zostanie zablokowane!

Fiutor nie każdy jest takim inteligentem spod obory jak ty ... lub tak tępym batem ... (niepotrzebne skreślić...tylko po co ? )

Oczywiście,dyskusja ma być na temat,tylko po co to obrażanie.Jakiś Fiutor,jakaś obora.Czy ten rycerz ma aby wszystkie klepki?

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 21:48  
CYTAT

I jeszcze jedno.
Głosowałem na PiS i się tego nie wypieram. Więcej już tego nie zrobię ( chyba że w wyborach prezydenckich na Andrzeja Dudę ). Jestem jednak wolny od tej anty-pisowskiej nachalnej kłamliwej propagandy medialnej. 99 % ludzi nienawidzących Kaczyńskiego ( tak jak Ty) okazuje się zwykłymi zmanipulowanymi ignorantami. Być może Ty jesteś ten jeden procent uświadomionego anty-pisowca. umiech Co prawda jeszcze nigdy takiego nie spotkałem , ale zawsze zostawiam sobie otwartą furtkę.smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Kwie 2016r. 22:02  
CYTAT

Mieszkam na Podkarpaciu więc siłą rzeczy większość moich znajomych to ludzie stąd. Ameryki nie odkryłeś. umiech

No więc nie dziwne, że w tej dziczy głosują na PiS.

CYTAT

Nienawiść to bardzo toksyczne uczucie. Powie Ci to każdy psycholog. Czasem taka nienawiść może urosnąć do rangi obsesji. Z racjonalną . chłodną kalkulacją niewiele to ma wspólnego. Pomnij przykład Banana jeżeli myślisz że to żart. umiech

Wielu ludzi w życiu poznałem których nie lubię. Ale kaczuch to pierwsza i jedyna osoba po śmierci której ze szczęścia otworzyłbym szampana.

CYTAT

Obrazek

CYTAT

w Polkowicach i Lubinie ( zagłębie miedziowe) wygrywał PiS. Przez wiele , wiele lat były to najbogatsze powiaty w całej Polsce. Skoro jesteś taki obieżyświat to pewnie wiesz jak tam jest. W każdym razie najbogatszy powiat w Polsce wybierał PiS. Jak to się ma do tego co piszesz?

Źle wyraziłem swoje myśli. Podaj przykład miast które nie opierają się na ryciu w ziemi, ponieważ wysokie pensje nie świadczą o przedsiębiorczości mieszkańców, a zwłaszcza ich inteligencji tylko o uwarunkowaniach geologicznych. Patrz górnicy na śląsku: wysokie pensje, a ciemnota umysłowa.
PS> Wiesz, że większość krajów których gospodarka opiera się na wydobyciu jest zaliczana do krajów średnio rozwiniętych? Takie ZEA czy Kuwejt są niżej w rankingach rozwoju niż Polska umiech

Tu masz ciekawsze zestawienie - podział wg. zawodów:

Obrazek

Jak widać na poniższym obrazku znów PO + .N przebija PiS w najbardziej wartościowych grupach społecznych i to mocno, a roszczeniowa hołota wybrała PiS

Prywatna wiadomość 

«« « ... 267 268 269 270 271 272 273 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »