|
|
|
Mirek ale na cvhwile pomiń who is who i pomyśl jaki wynik byłby bez Jarka. Stawiam na 40%
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
A skąd wiesz, jaki był na prawdę?
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Mirek ale na cvhwile pomiń who is who i pomyśl jaki wynik byłby bez Jarka. Stawiam na 40% Ja stawiam że bez "zbawiciela" PS by się rozsypał na dwa ... trzy mniejsze ugrupowania i tak powinno być została by "Lewica" "Ludowcy" i "Centro Prawica" i by stykło a jeszcze lepiej jak w stanach dwa ugrupowania "Republikanie" i "Demokraci" Posłowie PiS stracą mandat? Dwóch posłów Prawa i Sprawiedliwości - Bogdan Święczkowski i Dariusz Barski - znalazło się w sporze z marszałkiem Sejmu - informuje "Dziennik Gazeta Prawna". Chodzi o dożywotnią emeryturę prokuratorską w wysokości około 14 tys. zł netto i immunitet. Zdaniem Kancelarii Sejmu nie można łączyć mandatu posła i prokuratora, nawet jeśli są prokuratorami w stanie spoczynku. Święczkowski i Barski szykują pozew do Sądu Najwyższego. Świeżo upieczeni posłowie złożą ślubowanie 27 października i, jak pisze "DGP", zdaniem marszałka tego dnia, jeśli Barski i Święczkowski to zrobią, stracą mandat prokuratorski, a wraz z nim dożywotnią emeryturę w wysokości ok. 14 tys. zł netto. Podstawą ma być art. 103 Konstytucji, który zabrania łączenia mandatu parlamentarzysty i prokuratora lub sędziego, przy czym - jak ocenia Kancelaria Sejmu - nie ma w nim rozróżnienia, czy dotyczy to prokuratora czynnego czy emerytowanego. Posłowie-elekci, argumentują urzędnicy z Sejmu, muszą zatem wybrać, czy chcą być posłami czy prokuratorami. więcej TU ciekawe ... ciekawe ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Głośno było u deubekizacji, a jak widzę nic się nie zmienia. "Nowi" agenci, prokuratorzy i pewnie jeszcze jakieś inne "jednostki" specjalne maja całkiem spore emerytury. Przykład agenta Tomka to już porażka totalna. Ile gość przepracował w Policji i jako agent specjalny? Ma 35 lat i fajna emeryturkę. Jakoś nie widzę różnicy miedzy tymi złymi ubekami a dzisiejszymi agentami.
Teraz ci prokuratorzy. Kolejni młodzi emeryci, jesteśmy bardzo bogatym krajem. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
ja jak podejmowałem pracę ładnych parę lat temu szło się na emeryturę w wieku 60 lat (jak mnie pamięć nie myli) ... dziś zmieniając mundurowym czas przejścia na emeryturę zacznie to dotyczyć tylko "młodych" ... to ja się pytam jaka tu sprawiedliwość ?? mnie się nie pytali czy chcę się zatyrać na śmierć a z "nimi" pieszczą się jak z dziećmi :/
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Strach POmyleńców przed sprawiedliwością
"Nowi posłowie PiS Bogdan Święczkowski i Dariusz Barski oświadczyli, że nie będą pobierali wynagrodzenia poselskiego. Jak napisał "Dziennik Gazeta Prawna" Święczkowski i Barski - wybrani z list PiS - otrzymali z Kancelarii Sejmu "oficjalne listy z informacją, że łączenie mandatów poselskiego i prokuratorskiego łamie konstytucję". Według cytowanych przez gazetę przedstawicieli Kancelarii Sejmu, obaj zostali poproszeni, "aby najpóźniej do dnia ślubowania podjęli decyzję dotyczącą tego, z którego mandatu rezygnują". W oświadczeniu Święczkowski i Barski napisali m.in. że "prokurator w stanie spoczynku (emerytowany prokurator) może zgodnie z art. 65 a ust. 1 ustawy o prokuraturze być wybranym i wykonywać mandat poselski bez konieczności zrzeczenia się tego stanowiska". Powołali się też na przepisy konstytucji, ustawy o wykonywaniu mandatu posła i senatora oraz ustawy o prokuraturze. "Prokurator w stanie spoczynku, jak i sędzia w stanie spoczynku natomiast z uwagi na fakt, iż pobierają pewną formę emerytury czy renty nie powinni otrzymywać wynagrodzenia poselskiego. Kilkakrotnie podkreślaliśmy w toku kampanii wyborczej, iż nie będziemy pobierali wynagrodzenia poselskiego" - napisali Barski i Święczkowski...." Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Strach POmyleńców przed sprawiedliwością \"Nowi posłowie PiS Bogdan Święczkowski i Dariusz Barski oświadczyli, że nie będą pobierali wynagrodzenia poselskiego. Jak napisał \"Dziennik Gazeta Prawna\" Święczkowski i Barski - wybrani z list PiS - otrzymali z Kancelarii Sejmu \"oficjalne listy z informacją, że łączenie mandatów poselskiego i prokuratorskiego łamie konstytucję\". Według cytowanych przez gazetę przedstawicieli Kancelarii Sejmu, obaj zostali poproszeni, \"aby najpóźniej do dnia ślubowania podjęli decyzję dotyczącą tego, z którego mandatu rezygnują\". W oświadczeniu Święczkowski i Barski napisali m.in. że \"prokurator w stanie spoczynku (emerytowany prokurator) może zgodnie z art. 65 a ust. 1 ustawy o prokuraturze być wybranym i wykonywać mandat poselski bez konieczności zrzeczenia się tego stanowiska\". Powołali się też na przepisy konstytucji, ustawy o wykonywaniu mandatu posła i senatora oraz ustawy o prokuraturze. \"Prokurator w stanie spoczynku, jak i sędzia w stanie spoczynku natomiast z uwagi na fakt, iż pobierają pewną formę emerytury czy renty nie powinni otrzymywać wynagrodzenia poselskiego. Kilkakrotnie podkreślaliśmy w toku kampanii wyborczej, iż nie będziemy pobierali wynagrodzenia poselskiego\" - napisali Barski i Święczkowski....\" Prawo i Sprawiedliwość według PiS "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Konflikt w PiS: Zbierają dowody przeciw Ziobrze i Kurskiemu
Ziobro i Kurski winni porażki? "Rzeczpospolita" zamieszcza artykuł o powyborczych konfliktach w Prawie i Sprawiedliwości. Według gazety, powołującej się na anonimowych informatorów, przeciwnicy wiceprezesa partii, eurodeputowanego Zbigniewa Ziobry, zrzucają na niego część winy za przegrane wybory. Zbierają dowody na to, że Ziobro i eurodeputowany Jacek Kurski popierali w kampanii tylko kandydatów związanych z ich frakcją. Jednym z dowodów ma być ulotka, na której przedstawiono kandydata w towarzystwie Ziobry, Kurskiego i eurodeputowanego Tadeusza Cymańskiego z napisem "nasz kandydat". Według informatora gazety, przeciwnicy Ziobry mogą wnioskować o odwołanie z funkcji wiceprezesa kojarzonej z nim Beaty Szydło. Jednak, jak pisze "Rzeczpospolita", także zwolennicy Ziobry nie zasypiają gruszek w popiele. Mają oni przekonywać głównie nowo wybranych posłów, że potrzebne są zmiany we władzach partii. więcej TU PiS-dy się kłócą ... a jak PiSze o tym PiSowska gazeta to wiadomość na 105 % pewna czyli jest dobrze "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Rok po morderstwie politycznym - efekcie "polityki
miłosci" PO "Dzisiaj mija rok od zamordowania w łódzkim biurze PiS Marka Rosiaka, asystenta europosła Janusza Wojciechowskiego. Do tragedii doszło 19 października 2010 r. Zabójcą był 62-letni Ryszard C., były członek Platformy Obywatelskiej. Z europosłem PiS Januszem Wojciechowskim rozmawia Grzegorz Broński W środę, 19 października, mija rok od zabójstwa Marka Rosiaka, pańskiego asystenta. Jak z perspektywy czasu ocenia Pan to, co się stało? Mam wrażenie, że ten mord nie wywołał żadnej refleksji u tych, którzy podsycali nienawiść. Nawet ostatni spot wyborczy Platformy Obywatelskiej to pokazuje. Znowu było dzielenie Polaków. A także zarzucanie środowisku Prawa i Sprawiedliwości wywoływanie konfliktów, a przecież to PiS stał się ofiarą brutalnego ataku. Do tej tragedii bez wątpienia doszło przez podsycanie nienawiści, ale po autentycznie winnych to spłynęło. Pamiętamy o Marku Rosiaku. W środę w naszym biurze odsłonimy tablicę ku jego czci. Planujemy skromną uroczystość. Chcieliśmy również upamiętnić to, co się stało, tablicą na zewnątrz budynku, ale urzędnicy zaczęli piętrzyć problemy i nie zdążymy spełnić wszystkich formalności do środy. Prokuratura wyjaśniła wszystkie okoliczności zbrodni? Nie mam dostępu do akt i trudno mi to oceniać. Najważniejsze jednak, że potwierdzono polityczny motyw działania sprawcy. Co równie istotne, psychiatrzy stwierdzili jego poczytalność. A pamiętamy, jak niektórzy próbowali przekonywać, że to był atak szaleńca. Nie, ten człowiek wiedział, co robi. Był jednak nasączony nienawiścią do Prawa i Sprawiedliwości. 24 listopada zaczyna się proces Ryszarda C. Czy pojawi się Pan na sali rozpraw? Powiem szczerze, że nie wiem. Ze względu na pamięć Marka Rosiaka chyba powinienem, ale czy chcę patrzeć na jego zabójcę? Muszę się nad tym jeszcze zastanowić. Poza tym prawdopodobnie będę świadkiem. Prokuratura przesłuchiwała mnie na okoliczność ogólnych spraw, więc sąd chyba też będzie chciał. Więcej o mordzie politycznym III RP w aktualnym numerze "Gazety Polskiej"" Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Już jest po wyborach. Temat zamykam, a tak na przyszłość. Do puki będę moderatorem nie będę się bawił w edytowanie postów. Każdy post obrażający któregoś z użytkowników będzie kasowany. na początek przypomnę wątek i zapytam ... czy jeżeli ktoś będzie obrażał Polskę ... flagę ... wiarę (jestem katolikiem) ... prezydenta lub premiera to czy takie poty też będą usuwane ?? bo ja jako patriota będę czuł się bardzo obrażony żeby nie było że nie na temat ... Tomaszewski pozwany za "futbolowego śmiecia" "Człowiek, który zatrzymał Anglię" kontra obrońca reprezentacji Franciszka Smudy. Zapowiada się spotkanie Jana Tomaszewskiego i Damiena Perquisa w sądzie. Obrońca Sochaux przyznał, że pozwie byłego reprezentanta za słowa "futbolowy śmieć". - Na jakiej podstawie? To nie jest przestępstwo - w rozmowie z tvn24.pl Tomaszewski śmieje się z zarzutu i dodaje, że podtrzymuje swoją opinię. "Futbolowym śmieciem" poseł-elekt nazwał Perquisa podczas jednego z wieców wyborczych PiS, z ramienia którego Tomaszewski kandydował w ostatnich wyborach do sejmu. W ubiegłym tygodniu powtórzył to na antenie TVN24. - On, Polanski, Obraniak nie powinni grać w tej kadrze. Nie przeproszę, bo sobie nie życzę, by ludzie, którzy nie załapali się do innych reprezentacji grali u nas, robiąc nam łaskę jakąś, bo to my, prawdziwi Polacy, zdobywaliśmy medale - mówił Tomaszewski. Nie boi się pozwu Urodzony we Francji, ale mający od sierpnia polskie obywatelstwo obrońca poczuł się urażony i zapowiedział wytoczenie procesu byłemu reprezentantowi. W tej sprawie miał przekazać dziś pełnomocnictwo swoim adwokatom. Polityk PiS nie przejął się tą informacją. - Nie wiem, na jakiej podstawie. Żadnego wezwania jeszcze nie otrzymałem. Niczego się nie boję. Z prawnikami niczego też nie konsultuję. To nie jest przestępstwo. Gdybym zdradził klub PiS i przeszedł do jakiego innego, to również można by było powiedzieć o mnie "Tomaszewski śmieć". Nie obraziłbym się. Nie miałbym też żadnych podstaw, żeby się z kimkolwiek sądzić - mówi dla tvn24.pl. Podtrzymuje Tomaszewski podtrzymuje swoją opinię. - Ja powiedziałem to jako członek Klubu Wybitnego Reprezentanta, jako były piłkarz, który zdobywał medale mistrzostw świata i igrzysk olimpijskich z prawdziwymi Polakami, a ten Francuz to dla mnie sfrustrowany, futbolowy śmieć. Śmieć, bo zdradził francuską piłkę i przy okazji zabiera miejsce Polakom - dodaje. Perquis żąda przeprosin i odszkodowania, które chce przekazać na szczytny cel. źródło TVN24 widzę Tomaszewski dopasował się do swojego pana ... pasuje do PiS bo koleś jest zdrowo ... CYTAT Nie przeproszę, bo sobie nie życzę, by ludzie, którzy nie załapali się do innych reprezentacji grali u nas,robiąc nam łaskę jakąś, bo to my, prawdziwi Polacy tylko kogo obchodzi zdanie tego pseudo-polityka ?? ... następny rozróżniający prawdziwych Polaków CYTAT Ja powiedziałem to jako członek Klubu Wybitnego Reprezentanta, jako były piłkarz, który zdobywał medale mistrzostw świata i igrzysk olimpijskich z prawdziwymi Polakami, a ten Francuz to dla mnie sfrustrowany, futbolowy śmieć. Śmieć, bo zdradził francuską piłkę i przy okazji zabiera miejsce Polakom - dodaje a za takie gadanie nie tylko sąd ale powinien jeszcze dostać po ryju ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT A skąd wiesz, jaki był na prawdę? Biuro Ochrony Wyborów PiS nie wykryło większych nieprawidłowości wyborczych. Nie mamy sygnałów o próbach drastycznego naruszenia ordynacji - powiedział szef Komitetu wykonawczego PiS Joachim Brudziński. Prezes PiS Jarosław Kaczyński podpisał w połowie września porozumienie o współpracy na rzecz uczciwości przeprowadzenia wyborów parlamentarnych. PiS oddelegowało do obwodowych komisji wyborczych ponad dwadzieścia tysięcy osób, które kontrolowały sposób głosowania oraz liczenia głosów. PiS dla koordynacji procesu kontroli głosowania powołało Biuro Ochrony Wyborów. Porozumienie, poza prezesem PiS, podpisali: Ewa Stankiewicz ze stowarzyszenia "Solidarni 2010", Maciej Łopiński z Ruchu Społecznego im. Lecha Kaczyńskiego i Ryszard Kapuściński z Klubu "Gazety Polskiej". "Nie ma przesłanek, żeby taką tezę postawić" - odpowiedział Brudziński na pytanie, czy - według Biura Ochrony Wyborów - gdziekolwiek w Polsce doszło do wypadku fałszowania wyników głosowania. "Nie mamy sygnałów o próbach drastycznego naruszenia ordynacji wyborczej w ostatnich wyborach. Spływają jeszcze do nas protokoły z poszczególnych obwodów" - dodał. Powołanie Biura Ochrony Wyborów było sukcesem Brudziński ocenił, że działania Biura były sukcesem. "Udało nam się poszerzyć aktywność obywatelską. Kilkadziesiąt tysięcy osób pracowało jako mężowie zaufania i członkowie obwodowych komisji wyborczych. Ponadto problem dostrzegły media" - stwierdził. Każdy z członków komisji wyborczych i mężów zaufania z ramienia PiS otrzymał 10- stronicową instrukcję. Zawierała ona m.in. schemat organizacji Biura Ochrony Wyborów. Na jego czele stał pełnomocnik wyborczy. W skład wchodzi pięciu koordynatorów okręgowych, okręgowe biura, oraz koordynatorzy powiatowi i gminni. W instrukcji są opisane były m.in. zasady głosowania w obwodowych komisjach wyborczych, warunki ważności głosu, zasady wydawania kart. Według instrukcji każdy członek komisji i mąż zaufania przez cały czas wyborów powinien mieć ze sobą telefon komórkowy z aparatem fotograficznym. Mieli oni ponadto być w stałym kontakcie z koordynatorami gminnymi i powiatowymi. Jak podkreślono w broszurze, "powinni cechować się ograniczonym zaufaniem w stosunku do pozostałych osób przebywających w lokalu wyborczym". Instrukcja zwierała pouczenie, że mężowie zaufania mogą fotografować oraz filmować protokoły głosowania podane do wiadomości publicznej przez obwodową komisję wyborczą; mieli prawo być obecni przy transmisji danych z protokołów do Okręgowej Komisji Wyborczej; mogli zgłaszać przewodniczącemu komisji uwagi i zastrzeżenia, wpisywane do protokołu. Żródło:Gazeta Prawna 18.10 2011 ---------------------------------------------------------------- Wersja z fałszowaniem nie przeszła.Teraz poleje się krew...Ziobrzyści w natarciu.Trzy lata bez wyborów może Jarek przeżyje jako prezes ale tylko z uwagi na statut PiS-u.Ciekawe ilu odejdzie...Donald sam się mianował premierem... A tak szczerze ,to wybory wygrał Palikot.Największy przegrany SLD i nieklasyfikowany Korwin. ---------------------------------------------------------------- Sezon dla wybranych do koryta i żłobu uważam za otwarty. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
PiS nie jest wyrocznią.
Brakuje im jaj i charakteru. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT (mirek777) PiS nie jest wyrocznią. Brakuje im jaj i charakteru. No i tu się muszę z tobą zgodzić "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Ale tak są jedyną partią która chce wolnej, suwerennej i niepodległej Polski.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Ale tak są jedyną partią która chce wolnej, suwerennej i niepodległej Polski. Chcą władzy i nic ponad to. Gęby mają pełne ideałów nic po za tym. Polska jest krajem wolnym i suwerennym. Na tyle na ile pozwala Traktat Lizboński, który podpisał Lech Kaczyński. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Bo tuskaszenko na spotkaniu w cztery oczy przysiągł że wprowadzi odpowiednie ustawy, które nie pozwolą Unii ingerowac w wewnętrzne sprawy Polski. Jak to zdrajca - obietnicy nie dotrzymał.
To są właśnie twoje półprawdy. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Bo tuskaszenko na spotkaniu w cztery oczy przysiągł że wprowadzi odpowiednie ustawy, które nie pozwolą Unii ingerowac w wewnętrzne sprawy Polski. Jak to zdrajca - obietnicy nie dotrzymał. To są właśnie twoje półprawdy. Lechu różne rzeczy wygadywał podobnie zresztą zachowuje się jego braciszek. U nich to rodzinne. Jeśli chodzi o zdradę to pierwszym zdrajcą jest Lechu za traktat lizboński. Co Tusk obiecał Lechowi to nie moja sprawa. Rozmawiał również z Buzkiem, może też mu coś obiecał. Widocznie mu się to opłacało. Podpisał Lech a nie powinien i on za to odpowiada. Nie ma czegoś takiego jak półprawda, powinieneś o tym wiedzieć. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Kiedy na spotkaniu roboczym spotykają się Prezydent RP i Premier RP i coś ustalają - to nie jest to spotkanie heńka z gienkiem przy wódzie. Jeżeli potem Premier wycofuje się z ustaleń i działa przez to w kierunku uzależnienia Polski od unii (Niemiec) - to jest to Zdrada Stanu i Polskiego Interesu.
W pewne rzeczy nigdy nie uwierzysz i tyle. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Operacja "Paprykarze"
CBA sprawdza, czy plantatorzy nie zawyżyli strat, by wyłudzić odszkodowania od państwa - ustaliła "Rzeczpospolita". O plantatorach z tzw. zagłębia paprykowego, którym w lipcu wichura zniszczała uprawy, zrobiło się głośno dzięki Stanisławowi Kowalczykowi. To on zadał premierowi wykorzystane potem w kampanii wyborczej pytanie: "jak żyć?". Teraz temat rolników powraca, ale z innego powodu. Sprawę odszkodowań, o które się zwrócili, bada CBA. Do Biura zaczęły bowiem napływać informacje o nieprawidłowościach przy składaniu wniosków o rządową pomoc. Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa otrzymała 327 podania o odszkodowania na kwotę 24 mln zł - We wnioskach niektórzy rolnicy bardzo, nawet kilkunastokrotnie, zawyżali ilość zniszczonych tuneli papryki. Zobligowane do tego komisje oceniające szkody nie weryfikowały tych informacji, tak więc Skarb Państwa może ponieść ogromne straty - mówi jedna z osób, które powiadomiły CBA. - Ze względu na skalę odszkodowań zaczęliśmy przyglądać się sprawie i weryfikować wpływające do nas informacje - mówi Paweł Wojtunik, szef CBA. - Zresztą wcześniej sprawdzaliśmy wnioski składane przez poszkodowanych w wyniku powodzi i w niektórych przypadkach udało nam się wykryć nadużycia. Jednak na tym etapie weryfikacji informacji nie przesądzamy jeszcze o nieprawidłowościach - dodaje. - Prawdziwi rolnicy, którzy żyją z papryki, po huraganie następnego dnia wzięli się sami do roboty i za własne środki odbudowali tunele i zbiory, żeby nie stracić sezonu. Poza tym niespodziewane straty z powodu pogody mamy prawie każdego roku. To koszty wliczone w ten biznes - komentuje Roman Sobczak, prezes Polskiej Papryki, grupy największych producentów tych warzyw. źródło Interia pozwolę sobie wkleić ten temat w temacie o PiS bo już słychać głosy że to odwet za poparcie "paprykarzy" dane PiSowi ... temat też dotyczy poniekąd i mnie bo przy letnich ulewach zalało i mnie ... ja dostałem 0 zł więc CBA się nie obawiam ...powiedziano mi że w pierwszym rzędzie będą naprawiane drogi ... teraz dwa słowa o "paprykarzach" ... jeśli okaże się że serio oszukiwali to powinni im doj**ć taką karę że odechce im się na następy raz nawet składać o jakieś odszkodowania ... dać ludzią palec to zaraz chcą całą rękę ... nikt im nie musiał dawać nawet złotówki zamiast się cieszyć że odzyskają nawet część strat to trzeba wydymać całą resztę podatników "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Zemsta za słowa "jak żyć" - typowe dla tuskaszenki.
|
|
|
|
CYTAT Kiedy na spotkaniu roboczym spotykają się Prezydent RP i Premier RP i coś ustalają - to nie jest to spotkanie heńka z gienkiem przy wódzie. Jeżeli potem Premier wycofuje się z ustaleń i działa przez to w kierunku uzależnienia Polski od unii (Niemiec) - to jest to Zdrada Stanu i Polskiego Interesu. W pewne rzeczy nigdy nie uwierzysz i tyle. Nie wiem co mu Tusk obiecał. Kaczyński obiecał i podpisał tyle w temacie. A co ci nawciskał do głowy twój guru nie wnikam. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
typowe dla PiSioka nieważne że dymali wszystkich ważne że poparli PiS
CYTAT Sam zaczął i dalej swoje - el.bananie - deklarujesz, że jesteś katolikiem - pójdź choć raz na Różaniec. Może Bóg da ci jakiś znak. jako katolik potraktuje cię miłosiernie ... pan Bóg dał mi wolną wolę i czy pójdę na różaniec czy nie to już moja sprawa ... co do dawania znaków to cały czas mi je daje ... pomódl się może da i tobie ;) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Zemsta za słowa \"jak żyć\" - typowe dla tuskaszenki. Mirek co ty za farmazony wypisujesz. Jeszcze w kampanii było wiadomo że ten paprykarz to oszust. Zgłosił dwa razy tyle tuneli ile faktycznie posiadał. To mówił przed kamerami facio z gminy do której złożył wniosek o odszkodowanie. Ja bym się chętnie z tym paprykarzem zamienił i klepał bym tą bidę co on. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Byłeś? Widziałeś?
Ja za to widziałem amatorskie nagranie wściekłego tuska, i ostachowicza gorączkowo szukającego pretekstu by wyciągnąć tuska z opałów. (tłumu) Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Byłeś? Widziałeś? Ja za to widziałem amatorskie nagranie wściekłego tuska, i ostachowicza gorączkowo szukającego pretekstu by wyciągnąć tuska z opałów. (tłumu) Wklej tutaj w tym jesteś dobry. Nie zmienia to jednak faktu, że facio to oszust. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|