|
|
|
Filmu juz nie ma w internecie - poza tym - nawet jak coś wklejam - zawsze znajdziesz coś, co ci nie spasuje.
Za szybko osądzasz innych. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Już nie ma? A był? Nie zrobiłeś kopii?
Po za tym do czego się czepiam? Daj przykład nie bądź jak Jarek Kaczyński, wiem ale nie powiem Komentuje, a to nie czepianie się "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Wolałbym być wyrzuconym z PiS-u niż odejść samemu"
- Wolałbym być wyrzuconym z PiS-u niż odejść samemu, bo różnica między męczennikiem a zdrajcą jest duża – mówi w rozmowie z "Wprost" europoseł PiS Tadeusz Cymański. Podkreśla też, że autorytaryzm i brak samokrytyki gubi jego partię. Cymański na pytanie, jaka jest jego sytuacja w partii, wprost przyznaje: - jest nieprzyjemna. Zaznacza jednak, że nie uważa, by powiedział cokolwiek, co można by uznać za atak na partię. - To, co się dzieje, to szaleństwo. Zadałem sobie trud, przeanalizowałem dokładnie moje słowa i jestem zdumiony, że ktoś sugeruje, iż atakuję partię czy prezesa, albo szkodzę tej partii. (...) Dwanaście lat byłem posłem, zdarzało mi się chlapnąć różne rzeczy, ale tak niezrozumiałej i ostrej krytyki nigdy nie było. Jej skala przekracza wszelkie pojęcie. "Ta autokracja i dyktatura..." Polityk oświadcza jednak, że wolałby być wyrzucony z PiS niż odejść samemu. - Różnica między męczennikiem a zdrajcą jest duża – zauważa. I dodaje, że autorytaryzm i brak samokrytyki gubi jego partię. - Kaczyński paradoksalnie jest spoiwem partii. On będzie miał swój PiS do końca życia. Pytanie brzmi jednak: jaki to będzie PiS? Bardzo szanuję Kaczyńskiego, to nieprzeciętny i wybitny polityk, ale ta autokracja i dyktatura… Co to za pocieszenie, że w PO jest tak samo? - dodaje. "Albo popierasz PiS, albo milczysz" Cymański przyznaje też, że PiS za swoich rządów "miał ogromną kasę", ale "dał ją bogatym i pogłębił rozwarstwienie społeczne". - To jest tajemnica, o której się milczy. Bo albo popierasz PiS, albo milczysz. Ten brak krytycyzmu, to zapatrzenie i ten zachwyt nad dwoma latami naszych rządów, to przesada - tłumaczy. Europoseł w wywiadzie dla "Wprost" mówi jednak, że nie rozmawiał jeszcze ani z prezesem PiS, ani jego rzecznikiem Adamem Hofmanem. - Prezes jest cwany, on się w takie rzeczy nie bawi, ma od tego swoich pachołków - podkreśla. źródło TVN24 to Miro teraz masz szansę się wykazać ... ... najlepiej będzie ominąć niewygodny temat ;) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Cymański przyznaje też, że PiS za swoich rządów "miał ogromną kasę", ale "dał ją bogatym i pogłębił rozwarstwienie społeczne". - To jest tajemnica, o której się milczy. łomatkoboska pisocwcom wraca rozum? Nadciąga koniec świata *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
fractal, na razie tylko jeden Cymański ma odwagę się sprzeciwiać. Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Wcześniej PJN, teraz Cymański, Kurski i Ziobro ponoć rozważają detronizację prezesa lub założenie własnej partii, oj sypie się PiS...
I dobrze W normalnym kraju w normalnej partii po sześciu porażkach pod rząd wymienia się kierownictwo, ale Jarek najwyraźniej chyba myśli że jest jakimś mesjaszem wybranym przez niebiosa czy coś tym stylu... *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
PiS pęka już od dawna w fundamentach ... Zaczęło się od Dorna i tak się ciągnie ... ale fundament zbudowany na naiwności ludzi kruszy się po kawałeczku aż jeb**e i będzie miło ... a reszta sama się rozsypie ...
Netzel: Ziobro obciążył w zeznaniach byłego szefa CBA Zbigniew Ziobro swoimi zeznaniami obciążył byłego szefa CBA Mariusza Kamińskiego - twierdzi Jaromir Netzel w piśmie procesowym, które złożył do prokuratury w Rzeszowie. Dotarli do niego reporterzy śledczy RMF FM. Według zeznań świadka Zbigniewa Ziobry, pełniąc funkcję Ministra Sprawiedliwości - Prokuratora Generalnego, nieświadomy bezprawności działań podejmowanych przez CBA de facto działał pod wpływem i w zaufaniu do funkcjonariuszy CBA. Zbigniew Ziobro zeznał, że akceptując działania i wnioski funkcjonariuszy CBA nie wiedział, kogo one dotyczą, nie weryfikował, czy zawierają okoliczności poparte jakimkolwiek wiarygodnym materiałem operacyjnym - czytamy w piśmie. Pismo Jarosława Netzla do prokuratury w Rzeszowie Zbigniew Ziobro wybiela siebie i pogrąża w zeznaniach Jarosława Kaczyńskiego - twierdzi w rozmowie z dziennikarzami śledczymi RMF FM były szef MSWiA Janusz Kaczmarek. Rzeszowscy śledczy badają sprawę przekroczenia uprawnień funkcjonariuszy państwowych ABW i CBA podczas afery gruntowej. W Rzeszowie przesłuchano Ziobrę w tej sprawie. źródło RMF 24 ciekawe ... ciekawe z reguły wiadomości RMF się potwierdzają ... PiSiaki motają się w zeznaniach a co za idzie jest szansa że prawda ujrzy światło dzienne "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
"Agent Tomek" pozywa krzywonos
"Poseł PiS Tomasz Kaczmarek, były funkcjonariusz CBA, pozwał Henrykę Krzywonos za wypowiedziane na antenie Radia Kielce słowa, że Kaczmarek jest "dnem, które skrzywdziło całe rodziny". Kaczmarek domaga się od Krzywonos publicznych przeprosin. 26 września 2011 r. Henryka Krzywonos na pytanie dziennikarza Radia Kielce: "czy agent Tomek krzywdził kobiety?", odpowiedziała: "Tak, uważam, bardzo skrzywdził, wie Pan, dla mnie jest to bezczelny facet, który mało tego, że skrzywdził kobiety, naciągał i nie do końca mu się udało je naciągnąć, ale wykorzystał to w bezczelny sposób, szczyci się tym i teraz startuje w wyborach [...] dla mnie jest, przepraszam, ale dnem, które krzywdziło ludzi i nieważne kobiety, mężczyzn czy kogokolwiek, ale skrzywdziło całe rodziny, bo kobieta, która była nieszczęśliwa w małżeństwie, usłyszała na siebie całą masę komplementów i zapomniała się, a on to wykorzystał, rozbił całą rodzinę". Według informacji portalu Niezalezna.pl, w pozwie pełnomocnik Tomasza Kaczmarka stwierdza, że były funkcjonariusz CBA nigdy nie rozbił żadnej rodziny, a w swojej pracy nie wykorzystywał kobiet. Tomasz Kaczmarek mówi portalowi Niezalezna.pl: - Nie chciałem kierować tego pozwu w czasie kampanii wyborczej, bo kampania to czas na rozmowę z wyborcami, a nie na procesy sądowe. Wypowiedź pani Henryki Krzywonos jest jednak tak kłamliwa i krzywdząca zarówno mnie, jak i moich najbliższych, że nie mogłem tego zignorować. Poseł PiS domaga się od Henryki Krzywonos publicznych przeprosin na antenie Radia Kielce i na łamach prasy." Pani Walentynowicz twierdziła, że krzywonos nie zatrzymała tramwaju - on jej się po prostu zepsuł, a ona umierała ze strachu, że ją zwolnią - potem to wszystko obrosło kłamstwami a z niej ktoś na własne potrzeby zrobił bohatera. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT dla mnie jest, przepraszam, ale dnem, Przecież przeprosiła to o co temu superagentowi chodzi? CYTAT Pani Walentynowicz twierdziła, że krzywonos nie zatrzymała tramwaju - on jej się po prostu zepsuł, a ona umierała ze strachu, że ją zwolnią - potem to wszystko obrosło kłamstwami a z niej ktoś na własne potrzeby zrobił bohatera. No i wyszło to dopiero wtedy gdy Jarkowi powiedziała prawdę. Wcześniej pani Walentynowicz nie miała nic do powiedzenia. Dla mnie to taka forma zemsty małego człowieka. Na Frasyniuka nic nie wymyślacie? Ten trafnie ujął zachowanie Jarka. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Wczoraj zaobsrewowałem ciekawą rzecz:
W poniedziałek w "Rozmowach niedokończonych" Zbigniew Ziobro wyjasniał prawdziwą sytuację w PiS-e i zapewniał, że jego próby doprpwadzenia do rozłamu w partii to wymysł mediów polskojęzycznych. Wczoraj TVN podał, że Zbigniew Ziobro prawie na pewno dokona rozłamu w PiS. Jakoś nic nie słychać o sytuacji gospodarczej w Polsce, o całkowitym przekonstruowaniu budzetu, o następnych podwyżkach podatków..... tylko tematy zastępcze. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
mirek, a czemu do rozmów niedokończonych nie zaproszą np. Ministra Finansów lub Premiera i nie porozmawiają o tych sprawach, które wymieniłeś a rozmawiają z Ziobrą o temacie zastępczym?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Vincent był tam zaproszony gdzieś w maju - odmówił przybycia.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
To było jeszcze przed wyborami. Teraz jest po wyborach. Może nie warto rozmawiać na tematy zastępcze z Ziobrą tylko zapraszać rządzących do merytorycznej rozmowy. Od maja nie ponowili zaproszenia?
|
|
|
|
CYTAT Jakoś nic nie słychać o sytuacji gospodarczej w Polsce, o całkowitym przekonstruowaniu budzetu, o następnych podwyżkach podatków..... tylko tematy zastępcze. Otóż to! Opozycja zamiast gospodarką od dawna zajmuje się krzyżami, pomnikami i helem w mankietach. To chyba nie jest normalne. Rząd ma sam siebie krytykować? Wyznawcy Jarosława wszystko co potrafią to w kółko powtarzać że rząd podniósł vat o 1% i że dług publiczny rośnie. I tyle, żadnych propozycji jak poprawić sytuację. A co do Ziobry to hmm może on jest agentem żydomasonów albo sowietów i chce rozwalić PiS? Bo przecież mimo sześciu porażek pod rząd wodzem sekty musi zostać Jarosław, na wieki wieków amen. *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
CYTAT Jakoś nic nie słychać o sytuacji gospodarczej w Polsce, o całkowitym przekonstruowaniu budzetu, o następnych podwyżkach podatków..... tylko tematy zastępcze. twój temat zastępczy to MOD Andrzejka a i jeszcze jedno od kiedy to dwa brukowce które opublikowały wywiad z "zerem" nazywasz "mediami polskojęzycznymi" ?? Szydło: Ziobro zrobił błąd. Mularczyk: Jestem ziobrystą od A do Z Błędem było rozpoczynanie dyskusji w mediach - tak wiceszefowa PiS Beata Szydło oceniła w TVN24 publiczne wypowiedzi Zbigniewa Ziobry na temat sytuacji w partii. - Co dały medialne wypowiedzi Zbigniewa Ziobry? Nic - podsumowała. Stronnik Ziobry Arkadiusz Mularczyk przekonywał natomiast w RMF FM, że Ziobro podobnie, jak prezes PiS przedstawił jedynie swoje pomysły na kolejne wygrane wybory. Szydło powiedziała, że ma nadzieję, że po wtorkowym posiedzeniu klubu i Komitetu Wykonawczego PiS medialna burza wokół partii się uspokoi Powtórzyła to, co mówią inni politycy PiS, że dyskusja o kampanii wyborczej oraz o tym, co się teraz dzieje w PiS-ie powinna być kontynuowana, ale tylko tam, gdzie powinna, czyli - jak zaznaczyła - na posiedzeniach Komitetu Politycznego. Zapewniła, że nikt nie ucieka od dyskusji na temat kampanii wyborczej czy przyszłości PiS i nikt też jej nie wygasza, ale nie można jej prowadzić tak, jak Zbigniew Ziobro. - Zrobił błąd - oceniła Szydło. - Co dały medialne wypowiedzi Zbigniewa Ziobry? Nic, nie wskazał w którym kierunku i jak to robić (zmieniać PiS - red.) - dodała. "Chybiony argument" Chodzi o głośne wywiady Ziobry, których udzielił "Naszemu Dziennikowi" i "Uważam Rze". Mówi w nich o konieczności demokratyzacji PiS, otwarciu się partii na inne środowiska. "Naszemu Dziennikowi" powiedział m.in., że "albo PiS stanie się formacją, która jest w stanie samodzielnie rządzić, albo będzie konieczne zbudowanie dwóch ugrupowań - centrowego i narodowego - by zagospodarować wyborców, a potem budować koalicję"(WTF). Po wypowiedziach Ziobry na nowo zaczęto mówić o podziale PiS na tzw. ziobrystów i ekipę Kaczyńskiego. Według Szydło, wywiady, jakich udzielił Ziobro nie były przypadkowe. - Przykryły poważne problemy, o których powinniśmy rozmawiać. Czyli dlaczego nie ma jeszcze rządu, nie wiemy, kiedy będziemy w Sejmie pracować nad budżetem - powiedziała Szydło. Skrytykowała też słowa Ziobry o poszerzaniu PiS i otwieraniu partii na inne środowiska. - Argument o poszerzaniu środowiska PiS jest chybiony. Akurat w tej kampanii na listach PiS znaleźli się ludzie spoza PiS-u - stwierdziła. Jej zdaniem, poszerzenie list o ludzi spoza PiS-u sprawiło, że jest on - mimo przegranej w wyborach - nadal najsilniejszą partią opozycyjną. ... bla bla bla ... "Jarku, Jarku" Wypowiedziami Ziobry zajmie się rzecznik dyscypliny partyjnej. Jednak już we wtorek na posiedzeniu klubu PiS Jarosław Kaczyński przywołał byłego ministra sprawiedliwości do porządku. Ziobro - jak pisze "Wprost" - kilkukrotnie prosił o głos. Ale Jarosław Kaczyński konsekwentnie go ignorował. "Jarku, Jarku, chciałbym zabrać głos" - krzyknął wreszcie były minister sprawiedliwości. (;() Prezes PiS odpowiedział mu, że nie będzie żadnych wystąpień. Szefem klubu PiS został wybrany Mariusz Błaszczak. Opowiedziało się za nim 141 ze 157 posłów PiS źródło Zero nie płakusiaj jarek da cukierka mniejsza o to dla mnie (i nietylko) liczy się tylko rozpad PiS i trybunał dla obu ale ciekawi mnie zdanie lokalnych PiSioków ... jak już zaczęła się dyskusja wewnątrz PiS to może i wy macie jakieś zdanie (czy czekacie co włożą wam do głowy ??) jak powinien wyglądać PiS po wyborach ?? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Darski i Święczkowski odwołali się do Sądu
Najwyższego "Bogdan Święczkowski, poseł-elekt i prokurator w stanie spoczynku, złożył do Sądu Najwyższego odwołanie od decyzji marszałka Sejmu Grzegorza Schetyny o wygaszeniu mu mandatu - dowiedział się portal Niezalezna.pl. Podobnie postąpił poseł Dariusz Barski, w którego imieniu odwołanie złożył jego pełnomocnik. Grzegorz Schetyna wydał w czwartek postanowienie o wygaszeniu mandatów Barskiego i Święczkowskiego. Kodeks wyborczy stanowi, że postanowienie marszałka Sejmu o wygaśnięciu mandatu posła wraz z uzasadnieniem doręcza się posłowi "niezwłocznie", a od postanowienia przysługuje odwołanie do Sądu Najwyższego, w terminie 3 dni od jego doręczenia. Sąd Najwyższy - rozpatruje odwołanie i orzeka w terminie 7 dni w postępowaniu nieprocesowym. Bogdan Święczkowski wskazuje, że prokurator w stanie spoczynku nie pełni stanowiska prokuratora w rozumieniu ustawy o prokuraturze oraz konstytucji, bo nie korzysta z uprawnień prokuratorskich: nie może prowadzić śledztw, oskarżać przed sądem czy nadzorować prokuratorów niższego rzędu" Moga być europosłami, ministrami, pracownikami kancelariii, - ale nie posłami - bo ukróciliby kręcenie lodów. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Napisał bym ci co mogą obaj ukręcić ale się wstydzę ...
Hofman: Jeśli działania Ziobry będą eskalowały - pożegnamy się Jeśli działania grupy związanej ze Zbigniewem Ziobrą będą eskalowały, to się pożegnamy - zapowiedział rzecznik PiS Adam Hofman. Około godz. 14 rozpocznie się posiedzenie Komitetu Politycznego PiS dotyczące m.in. sytuacji Ziobry. - Wszystko zależy od pana posła (Jacka) Kurskiego (...) i pana posła Ziobry, bo to chyba w ten sposób wygląda dzisiaj kierownictwo tej grupy. Jeśli zakończą się tego typu działania, to jeszcze jest możliwość współpracy, jeśli one będą eskalowane - tak jak dzisiaj - to my się pożegnamy i panowie podzielą los Polski Plus, Prawicy RP i PJN - mówił Hofman dziennikarzom w Sejmie. ... więcej TU Coś cienko idzie "zbawicielowi" zbawianie swojej partii ... a on chciał zbawiać Polskę "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Sąd nad Ziobrą Ciekawe czy Bloger z linka poniżej ma dobrych informatorów. Sprawa powinna się wyjaśnić jeszcze dziś. Polecam "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Staniszkis: Jestem zszokowana wykluczeniem ziobrystów
Prof. Jadwiga Staniszkis z Instytutu Socjologii Uniwersytetu Warszawskiego powiedziała, że jest zasmucona i zszokowana decyzją o wykluczeniu z PiS Zbigniewa Ziobry, Jacka Kurskiego i Tadeusza Cymańskiego. - Jestem zaskoczona tą tępotą. Uważam, że nieprawdą jest, iż im zależało na wyrzuceniu, oni chcieli przekształcenia PiS-u tak, żeby mógł zwyciężać - dodała. ... więcej TU A ja jakoś nejestem zaskoczony tą tępotą To kiedy temat do zamknięcia ?? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
I w PiSdu z partią Jarka.
W kolejce Grześ ze swoim eL.eS.Di Paleniekota do władzy? Po ustaleniu składu nowego/starego rzadu ,PO chyba też się posypie jak choinka na Trzech Króli... Tak na poważnie.Wybory były 9-go pażdziernika,zaprzysiężenie nowego rządu odbędzie się gdzieś początkiem grudnia,do tego dodajmy czas przed wyborami-to niech mi ktoś powie-Co qrva mać robią w tym czasie ,te nieroby pier...ne w sprawach gospodarczych? Trzy miesiące opierdallingu na full! SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
jusek im mniej władza wtrąca się do gospodarki tym lepiej dla nas
|
|
|
|
Kaczyński popełnił poważny błąd. Zobaczymy co przyniesie przyszłość - może dzięki temu powstanie partia bardziej odpowiadająca moim poglądom?
Co do gospodarki - wasza naiwność mnie nie dziwi. 80% kompetencji w sprawach gospodarczych polski nierząd oddał Unii. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Kaczyński popełnił poważny błąd. a już myślałem że nie doczekam się nawet takiego stwierdzenia ze strony Mira szybka analiza ... rozpad PiS-u był pewny już od dawna więc lokalni wróżbici z PiS po wyborach 1-0 dla "dobrych" przypomnę co niektórym pewien cytat ... "chłopy wyjechały ze wsi i kompletnie im odbiło " Czyżby już wtedy Hofman coś wiedział ?? dziś PiS ma mniej europosłów niż "renegatów" wywodzących się z ich partii i taka partia chciała rządzić polską ?? Miro podziękuj "kolegą z większych miast" że wiedzieli jak zagłosować bo dziś gdyby wygrał PiS byłby jakiś pucz lub coś w ten deseń ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Mirek, jest duża szansa że Rydzyk poprze ziobrystów, będziesz miał swoją nową partię
To będzie sekta spiskowców wersja 2.0 Tylko że Kaczyński nie toleruje konkurencji, on ją wykańcza jak Leppera i Giertycha. Zapewne i nową formację kolegów zera czeka podobny los. Nie wiem kto kogo wykończy, bo w sumie politycy obu stron to spece od wbijania kosy w plecy, ale jedno jest pewne - będzie ciekawie *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|