|
|
|
CYTAT To znaczy ... Martwisz się że przyszło tylko setka a nie tysiąc czy martwisz się tym że jest cos nie tak skoro przyszło aż setka w Rzeszowie. Uważasz że jaka ilość osób przemówi ci do rozsądku że jest coś nie tak.... bo mi wystarczy jedna... i już sprawdzam co robię nie tak... a setka to już bym się zastanowił kogo zwolnić ... Kiedyś widziałem na ulicy demonstrację wyznawców Latającego Kościoła Potwora Spaghetti ! Było ich pewnie ze dwustu. Do dzisiejszego dnia nie mogę wyjść ze zdziwienia. Od tamtej pory z ogromną atencją traktuję takie imprezy jak ta chłopaków z KOD! Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Po co tyle agresji ... gdyby wszyscy byli normalni ... nie było by takich jak wy
jeterpeter ... wyluzuj nie ty powinieneś się wstydzić "Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości” |
|
|
|
|
CYTAT Edo ale ty luzak jesteś a te sensacyjne informacje w prasie pseudo prawicowej to skąd Cytat z książki "spotkałem się z prokuratorem, który przekazał mi dokumenty ..." O jaka książkę chodzi http://www.newsw(...)1,1.html A najlepszy fragment z artykułu pozwoliłem sobie wkleić "Tak jak kilka innych przed nią, tak i ta książka Sumlińskiego jest na prawicy pozycją obowiązkową. Po jej publikacji wiosną 2015 r. do Prokuratury Generalnej wpłynęło kilka wniosków o ściganie Komorowskiego – do każdego dołączony był egzemplarz „Niebezpiecznych związków...”." Konkretnie bobek, pisz konkretnie bo nie wiem o co pytasz! Jeżeli chodzi Ci o książki Wojciecha Sumlińskiego to udzielę Ci takiej odpowiedzi: Przeczytałem w swoim życiu pewnie z kilka tysięcy książek , wśród nich wszystkie książki Sumlińskiego ( łącznie z ostatnią " Pogorzelisko" , którą nota bene uważam za słabą w porównaniu z poprzednimi). Przeczytałem również sporo książek autorstwa i MacLeana i Chandlera. I w żadnej z nich nie trafiłem na nazwisko Komorowskiego czy opisujące fundację ProCivili . Pomijając opisy przyrody czy rysu charakterologicznego jakiejś drugoplanowej postaci nie znalazłem niczego w książkach Sumlińskiego co zdyskwalifikowałoby go jako człowieka i pisarza. No chyba że jesteś w stanie udowodnić że ProCivili to temat zaczerpnięty od Chandlera! Istotnym dowodem w sprawie jest fakt , że były prezydent nie wystąpił do sądu przeciwko Sumlińskiemu. Przypuszczalnie Komorowski obawiał się takiego rozstrzygnięcia. Gdyby nie miał nic do ukrycia z całą pewnością wybrałby drogę sądową. Ponieważ jestem sceptyczny z natury i podchodzę do wszelkich rewelacji ze spokojem zakładam że w książkach Sumlińkiego są pewnie jakieś przekłamania bądź info , których nie jest w stanie udowodnić( wbrew swoim zapewnieniom). Ale jak Ci to już bobku pisałem , gdyby nawet okazało się że w książkach Sumlińskiego jest 10% prawdy , to i tak eksprezydent miałby się z czego tłumaczyć. Co jeszcze chcesz wiedzieć , bobku? Tylko pisz konkretnie co Cię interesuje. O prześladowaniach Owsiaka przez KK już posiadasz pełną wiedzę? Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT Po co tyle agresji ... gdyby wszyscy byli normalni ... nie było by takich jak wy jeterpeter ... wyluzuj nie ty powinieneś się wstydzić No właśnie,po co tyle agresji? Zaczynasz gadać do lustra? To niebezpieczne,uważaj.Jeterpeter odezwał się głosem rozsądku,wymiękł czytając wpisy niektórych tutejszych patriotów-gdzie ten Piłsudski się podział? "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Na rocznicy wybuchu Powstania Warszawskiego nie będzie apelu smoleńskiego. Apel poległych odczyta powstaniec Powstańcy warszawscy zdecydowali – apel poległych podczas obchodów 72. rocznicy wybuchu zrywu odczyta któryś z nich, a nie wojskowy. W ten sposób chcą uniknąć włączania do apelu ofiar katastrofy smoleńskiej. Pismo z uprzejmą odmową już trafiło do Antoniego Macierewicza. Mimo krytyki z obu stron politycznego sporu MON nie wycofał się z planów odczytania apelu smoleńskiego podczas obchodów 72. rocznicy wybuchu Powstania Warszawskiego. Sprawy w swoje ręce wzięli sami powstańcy, którzy poprosili, by tym razem apel poległych (w starej formie) odczytał ktoś wskazany przez powstańców, a nie przedstawiciel wojska – podaje TVN Warszawa. ... więcej TU Cześć i chwała bohaterom tym przez CH sylikonowe 50 cm ps.Fiodor do takiego nic jak ty szkoda pisać "Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości” |
|
|
|
|
Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
CYTAT Podkarpacie się budzi kolejna dawka soku z buractwa Masz aspiracje... tymczasem w Polsce... Znacząco wzrosło poparcie Polaków dla działań premier Beaty Szydło - wynika z sondażu Centrum Badania Opinii Społecznych. "CBOS podkreśla, że są to najlepsze notowania premier z dotychczas rejestrowanych". Nikt nie czyta naszego portalu. spokojnie, spokojnie, głęboki wdech... Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Leszek Żebrowski w swoim stylu o transformacji ustrojowej i o elitach III RP , które odziedziczyliśmy wprost z PRL:
https://www.youtube.com/watch?v=REUBriCylFY Dwie godziny , ale warto! Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
PKW odrzuciła sprawozdanie finansowe Nowoczesnej i Partii Razem. Grozi im utrata subwencji partyjnych.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/pkw-odrzucila-sprawozdanie-finansowe-nowoczesnej,661838.html Gdzie byli obrońcy demokracji , gdy PiS podporządkowywał sobie kolejny bastion naszej wolności ? A więc macki Jarosława sięgnęły i do PKW! W necie podają ( min. Wipler) , że rozliczaniem kampanii w Nowoczesnej zajmował się mąż ,myszki-agresorki , Kamili Gasiuk-Pihowicz . Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Dobra zmiana ;-)
Będą podwyżki dla członków rządu. Najbardziej skorzysta Beata Szydło Rewolucja w płacach ministrów. Dostaną podwyżki, ale stracą je, gdy gospodarka zahamuje. Premier Beata Szydło zarabia miesięcznie 16,7 tys. zł brutto. Jej pensja ma wzrosnąć do 24,1 tys. zł. To ona najbardziej zyska na ustawie, którą podczas rozpoczynającego się we wtorek posiedzenia Sejmu chce przeforsować PiS...... http://www.rp.pl/Polityka/307189869-Beda-podwyzki-dla-czlonkow-rzadu-Najbardziej-skorzysta-Beata-Szydlo.html to tak w przerwie podczas urlopu ;-) Taka Dobra zmiana Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Przepraszam,proszę poprawić bo jest nieczytelnie.
Andriusza,to nudny urlop masz jak musisz ukojenia szukać w polityce "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Jeden post. No ale ty masz już teorię i bardzo merytorycznie odpowiedziałeś. Ciekawe jak określisz urlop Edka, który podczas urlopu pisze kilka postów dziennie. A może Edka nie zaczepiasz bo bliżej twemu sercu? Taka logika merytoryka ;-)
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
W STW tyle osiągnięć Pana Prezydenta że temat nawet padł bo znudziło się wszystkim pisać o ławkach ..i supermanie na rowerze. śmiechu warte.
A teraz w państwie bida aż piszczy chwała się podwyżkami i zwiększeniem administracji. Zamiast zastanowić się dla czego dziadki biorą pożyczki to będą karać tych którzy im je udzielają... broń Boże bym chronił lichwe ... fajnie... fajnie |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Konkretnie bobek, pisz konkretnie bo nie wiem o co pytasz! Jeżeli chodzi Ci o książki Wojciecha Sumlińskiego to udzielę Ci takiej odpowiedzi: Przeczytałem w swoim życiu pewnie z kilka tysięcy książek , wśród nich wszystkie książki Sumlińskiego ( łącznie z ostatnią " Pogorzelisko" , którą nota bene uważam za słabą w porównaniu z poprzednimi). Przeczytałem również sporo książek autorstwa i MacLeana i Chandlera. I w żadnej z nich nie trafiłem na nazwisko Komorowskiego czy opisujące fundację ProCivili . Pomijając opisy przyrody czy rysu charakterologicznego jakiejś drugoplanowej postaci nie znalazłem niczego w książkach Sumlińskiego co zdyskwalifikowałoby go jako człowieka i pisarza. No chyba że jesteś w stanie udowodnić że ProCivili to temat zaczerpnięty od Chandlera! Istotnym dowodem w sprawie jest fakt , że były prezydent nie wystąpił do sądu przeciwko Sumlińskiemu. Przypuszczalnie Komorowski obawiał się takiego rozstrzygnięcia. Gdyby nie miał nic do ukrycia z całą pewnością wybrałby drogę sądową. Ponieważ jestem sceptyczny z natury i podchodzę do wszelkich rewelacji ze spokojem zakładam że w książkach Sumlińkiego są pewnie jakieś przekłamania bądź info , których nie jest w stanie udowodnić( wbrew swoim zapewnieniom). Ale jak Ci to już bobku pisałem , gdyby nawet okazało się że w książkach Sumlińskiego jest 10% prawdy , to i tak eksprezydent miałby się z czego tłumaczyć. Co jeszcze chcesz wiedzieć , bobku? Tylko pisz konkretnie co Cię interesuje. Ja w życiu przeczytałem trzy książki i wiem że Książka jest własnością intelektualną autora, i przedruk całości bądź fragmentów bez zgody jest zabroniony. Ale prawo dla was, to bajka. Oczywiście o przedrukach nie poinformował czytelników. Książka Sumlińskiego zalicza się do literatury faktu, a on o sobie pisze dziennikarz śledczy. Rozumiem że tu sobie pozmyślał a reszta rzetelne fakty Książka napisana jest na zasadzie insynuacji i pytań. W książce to autor zadaje pytania czy Bronisław jest ?, czy to jest możliwe ? itd. Prawnicy Sumlińskiego dobrze odwalili robotę więc nie ma się czego czepić. Mówisz niech się potwierdzi 10% tej książki, nie potwierdzi się nic bo nikt tego nie będzie sprawdzał, ta książka miała oczernić Komorowskiego i tyle. Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT PKW odrzuciła sprawozdanie finansowe Nowoczesnej i Partii Razem. Grozi im utrata subwencji partyjnych. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/pkw-odrzucila-sprawozdanie-finansowe-nowoczesnej,661838.html Gdzie byli obrońcy demokracji , gdy PiS podporządkowywał sobie kolejny bastion naszej wolności ? A więc macki Jarosława sięgnęły i do PKW! W necie podają ( min. Wipler) , że rozliczaniem kampanii w Nowoczesnej zajmował się mąż ,myszki-agresorki , Kamili Gasiuk-Pihowicz . Czymś sobie Petru u Niemców zaszkodził Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
Miło patrzeć, jak się antypolskie szuje gotują z frustracji. Brawo Duda! Brawo Szydło! Brawo Kaczyński
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
a może by tak zapie... za 12 zł na godzinę ? Może referendum ... a nie tępaki będą bić brawo jak zwykle "Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości” |
|
|
|
|
My Polacy to jesteśmy jednak wyjątkowo głupim narodem. Wymieniliśmy rząd szanowanych ekspertów, którzy byli poważani na arenie międzynarodowej na bandę pajaców.
1. Donald Tusk, w Polsce wyzywany od złodziejów, przestępców, agentów Stasi i niszczycieli kraju, po 7 latach najlepszego rozwoju gospodarczego swego kraju w UE zostaje Przewodniczącym Rady Europejskiej i gra w światowej pierwszej lidze jest jednocześnie powszechnie szanowany na arenie międzynarodowej. Człowiek miał w sobie tyle zaparcia że przed 50 rokiem życia zaczął się uczyć angielskiego i zna go obecnie na przyzwoitym poziomie (wśród liderów państwowych mających problemy językowe jest wyjątkiem) Beata Szydło, dwa lata temu szerzej nie znana szeregowa działaczka PiS-u ,która została oddelegowana przez partię do wygrania wyborów jako "łagodna" twarz partii aby ukryć Pawłowicz, Macierewicza, Ziobro a także partyjnego szefa partii (ewenement na skalę światową, aby ukrywać szefa partii podczas kampanii wyborczej) Jarosława Kaczyńskiego. Znana jest głównie z tego że jest nudna jak flaki z olejem, tłumacząc tępemu ludowi dobrodziejstwa rządu PiS-u jak 500+ na kredyt i tłumacząc w łagodny sposób nowe głupoty członków rządu (oczywiście brak nawet podstawowego angielskiego) 2. Tomasz Siemoniak, jeden z największych ekspertów ds. wojskowości w polityce i największy reformator wojska, zawsze wyważony, liczący się z każdym wypowiedzianym słowem zarówno dot. polityki w Polsce, wojskowości jak i partnerów zagranicznych Antoni Macierewicz, wieczny tropiciel spisków, badający przyczyny katastrofy smoleńskiej w wiejskiej szopie tworząc tam wybuchy, zajmujący się głównie apelem smoleńskim przy każdej uroczystości państwowej,wyzywaniem opozycji od zdrajców, słownym atakowaniem naszego największego sojusznika (kraj który ma ledwie 200 lat demokracji nie ma prawa nas krytykować), atakiem na centrum kontrwywiadu NATO 3. Bartłomiej Sienkiewicz, ponad 20 lat w służbach specjalnych, ekspert do spraw polityki wschodniej, doceniany przez ekspertów do spraw bezpieczeństwa Mariusz Błaszczak, but prezesa Kaczyńskiego o charyzmie mokrej szmaty, brak doświadczenia w służbach nadrabia wypowiedziami w których domaga się od Niemiec odszkodowań wojennych za powstanie warszawskie, w wypowiedziach szydzi z Ataku w Nicei i solidarności z francuzami (skojarzyło mu się to także z LGBT ale nie wiem dlaczego), znany także z obrony córki radnej PiS-u przed "złymi" policjantami, którzy OŚMIELILI SIĘ aresztować córkę pisowskiej radnej za urządzanie burd z narodowcami na marszu równości 4. Radosław Sikorski, absolwent Oxfordu i kolega Borisa Johnsona i Davida Camerona ze studiów (w świecie anglosaskim niezwykle ważne są kontakty), mąż Ann Applebaum dziennikarki najważniejszych gazet USA i Wielkiej Brytanii z nagrodą Pulitzera (dziennikarski Oskar) a dzięki teściowi (słynnemu Waszyngtońskiemu prawnikowi) i teściowej (dyrektorce słynnej galerii sztuki w Waszyngtonie) ma rozliczne kontakty także za Oceanem. Chwalony za granicą za realizm w polityce zagranicznej a jedna z gazet europejskich umieściła jego zdjęcie pod tytułem "nowy lider Europy". W Polsce znany jako człowiek od ośmiorniczek który nienawidzi PiS-u i Lecha Kaczyńskiego. Witold Waszczykowski, o nim nawet pisać nie będę bo szkoda mojego czasu i zdrowia, kto był na bieżąco z wiadomościami to wie co to za typ. O Ziobrze też nie będę pisał bo znany jest z tego że pozywa do sądu wszystkich którzy coś na niego powiedzieli, a także z ciągania od 10 lat po sądach lekarzy, których oskarża o zamordowanie ojca. Dalej mi się nie chce już podawać przykładów, można oczywiście porównywać Rostowskiego, londyńczyka z LSE, który czuł się na Europejskich salonach jak u siebie w porównaniu do Szałamachy i Morawieckiego i ich "Imperialnych Planów", minister Anny Zalewskiej, która nie wie kto dokonał pogromu żydów w Kielcach, profesor Pawłowicz która zawsze daje popisy kultury osobistej czy największego "opozycjonistę" w czasach PRL prokuratora Piotrowicza który ma się zajmować dekomunizacją sądów i prokuratury. Może Jacek Kurski (pisowski propagandysta) który zamienił TVP w fabrykę kłamstw. ~Sekito20 O prezydencie który żebrze o uścisk Kaczyńskiego nie wspominając. Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
CYTAT a może by tak zapie... za 12 zł na godzinę ? Może referendum ... a nie tępaki będą bić brawo jak zwykle Teraz jest za podwyżką płacy minimalnej. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Miło patrzeć, jak się antypolskie szuje gotują z frustracji. Brawo Duda! Brawo Szydło! Brawo Kaczyński Brawo nasza miriam. Obserwuje, obserwuje i wreszcie odważył się. Jak tam twoi dilerzy z osiedla? Dalej filujesz z okna jak ORMOwiec? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT My Polacy to jesteśmy jednak wyjątkowo głupim narodem. Wymieniliśmy rząd szanowanych ekspertów, którzy byli poważani na arenie międzynarodowej na bandę pajaców. Tak nie żartuj, głupcy mogą ci uwierzyć. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Miło patrzeć, jak się antypolskie szuje gotują z frustracji. Brawo Duda! Brawo Szydło! Brawo Kaczyński Brawo nasza miriam. Obserwuje, obserwuje i wreszcie odważył się. Jak tam twoi dilerzy z osiedla? Dalej filujesz z okna jak ORMOwiec? Andriusza,proszę wsiadaj na tandem i pedałuj z przyjacielem.Albo strzel coś z buraka "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Jedni warci drugich... ale nie piszcie długich ypocin bo czytać się nie chce
|
|
|
|
|
CYTAT ] Andriusza,proszę wsiadaj na tandem i pedałuj z przyjacielem.Albo strzel coś z buraka Jak zwykle merytorycznie i na temat. Dlaczego ty nie skoczysz z dachu? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT ] Andriusza,proszę wsiadaj na tandem i pedałuj z przyjacielem.Albo strzel coś z buraka Jak zwykle merytorycznie i na temat. Dlaczego ty nie skoczysz z dachu? A dlaczego mam skakać z dachu "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|