NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 310 311 312 313 314 315 316 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 25 Lip 2016r. 22:54  
Nooo co do maliniaka to Edwardze nie masz nic do powiedzenia?

„Kłamaliśmy rano, nocą i wieczorem.”
„I wówczas, zresztą, nic nie robiliśmy w ciągu czterech lat. Nic. Nie możecie mi podać ani jednego poważnego środka rządowego, z którego moglibyśmy być dumni, poza tym, że na końcu odzyskaliśmy władzę z gówna. Nic. Kiedy trzeba będzie rozliczyć się z krajem, powiedzą co robiliśmy w ciągu czterech lat, co mówimy?”,
„Nie ma wielu opcji. Nie ma, dlatego, że spieprzyliśmy. Nie tylko trochę, ale bardzo.”

ok

Ch... Du... i Kamieni Kupaokokok

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 25 Lip 2016r. 22:54  

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lip 2016r. 23:12  
CYTAT
Słowo PiSlamisty jest tyle ... a nawet mniej warte co mój sik

W przededniu Światowych Dni Młodzieży, Watykan oskarża polskich polityków o podsycanie strachu przed muzułmanami

Na kilka dni przed wizyta papieża Franciszka w Polsce rząd PiS ma ciężki orzech do zgryzienia. Oto do Komisji Weneckiej "przyłączył się" Watykan. O ile Komisja krytykuje polski rząd za łamanie prawa, to Watykan wytyka ksenofobię i rasizm.

Zdaniem przedstawicieli Watykanu niektóre środowiska polityczne nadmiernie podsycają strach przed muzułmanami i uchodźcami. Jak podkreśla dziennik „La Stampa”, polskie społeczeństwo jest bardzo jednorodne etnicznie i niechętnie przyjmuje „obcych”. Choć można zrozumieć niepokój, zwłaszcza w kontekście ostatnich zamachów we Francji i w Niemczech, to czym innym są obawy, a czym polityka zmierzająca do nieprzyjmowania uchodźców.

...

więcej TU

CYTAT
Niech zstąpi Duch Twój i odnowi oblicze ziemi, tej ziemi...

gdyby żył ...

https://www.youtube.com/watch?v=s3mt8atGmQ0

Tutaj sik,potem papież czyli banan w swoim najlepszym wydaniupotluczony

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lip 2016r. 23:14  
CYTAT

„I wówczas, zresztą, nic nie robiliśmy w ciągu czterech lat. Nic. Nie możecie mi podać ani jednego poważnego środka rządowego, z którego moglibyśmy być dumni, poza tym, że na końcu odzyskaliśmy władzę z gówna. Nic. Kiedy trzeba będzie rozliczyć się z krajem, powiedzą co robiliśmy w ciągu czterech lat, co mówimy?”,
„Nie ma wielu opcji. Nie ma, dlatego, że spieprzyliśmy. Nie tylko trochę, ale bardzo.”

ok

Andriusza,przepraszam że pominąłem ciebie,tandem działa ok

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lip 2016r. 23:16  
A miało być na temat, ty niestety nie potrafisz ;-) Przykre...

A o tandemie to chyba miałeś na myśli siebie i Edwarda plotkarza ;-)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lip 2016r. 23:19  
Gdzie są łowcy Pokemonów ? 1o lvl borowika się pokazał ok

Obrazek

"Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości”
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lip 2016r. 23:31  
Andriusza,miało być bez wycieczek osobistych,ale nie da się.Tandem stanowisz ty z bananem,dlaczego odwracasz kota ogonem zaklopotany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lip 2016r. 04:29  

Obrazek

A tu bez zmian...
A tu dobra zmiana...

Obrazek

Portal zbankrutuje przez was...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lip 2016r. 06:07  
CYTAT

ok

A o co chodzi z tym maliniakiem? umiech

Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lip 2016r. 07:18  
CYTAT (Fiodor )
Andriusza,miało być bez wycieczek osobistych,ale nie da się.Tandem stanowisz ty z bananem,dlaczego odwracasz kota ogonem zaklopotany

No i to oczywiście ja zacząłem od wycieczek osobistych. Ty dałeś merytoryczny wpis. Poddałeś temat pod dyskusję a ja wyskoczyłem z tandemem. Myślisz, przepraszam ty tego nie robisz. Wydaje ci się że każdy to taka nędza intelektualna jak ty?

CYTAT (EdoZChabzin )

A o co chodzi z tym maliniakiem? umiech

O prawdę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lip 2016r. 20:26  
Twoja prawda ma swoje źródła w natemat/Newsweeku/TVN. Nie należy utożsamiać Twojej wersji prawdy z prawdą obiektywną - bo to dwie zupełnie różne sprawy. umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lip 2016r. 22:02  
CYTAT

Twoja prawda ma swoje źródła w natemat/Newsweeku/TVN. Nie należy utożsamiać Twojej wersji prawdy z prawdą obiektywną - bo to dwie zupełnie różne sprawy. umiech

Kto decyduje że to jest "prawda obiektywna" umiech

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lip 2016r. 22:29  
CYTAT

good ...

Ale ostatnio PiSowski zbawiciel załapał ZONKA ... Poseł Kaczyński głosował za dopuszczeniem pod obrady podwyżek dla "VIPów" ... a prezes Kaczyński twierdził że nic o tym nie wiedział ... a tępota zachwycona

Obrazek

SIENKIEWICZ: Z MANIPULACJI WŁADZY TRZEBA SZYDZIĆ, A KŁAMSTWA ODKRĘCAĆ PRZY KAŻDEJ OKAZJI!

O wystawie na Szczycie NATO (zabrakło m.in. Bronisława Geremka) oraz słowach nowego szefa IPN i minister edukacji o Jedwabnem...
O historię należy dbać, bo nigdy nie wiadomo, z której strony przyjdzie zagrożenie dla pamięci. Nie mogłem przewidzieć, że dojdzie do pomijania tylu wybitnych postaci historycznych, niewygodnych dla obecnej władzy. Z tych manipulacji trzeba szydzić, a kłamstwa odkręcać przy każdej okazji.
Po głośnym występie w Opolu...
W centrum miasta zwrócił się do mnie nieznajomy, który powiedział: „Głosowałem na PiS, ale gratuluję występu w Opolu" i przybił mi piątkę. Takie gesty są przyjemne i budzą nadzieję na porozumienie.

...

więcej TU

"Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości”
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lip 2016r. 22:41  

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lip 2016r. 22:43  
CYTAT

Dla Ciebie decyduje redaktor TVN!
W 99 przypadków na sto , prawda płynąca z ekranu TVN nie ma nic wspólnego z prawdą obiektywną. I właśnie dlatego każdy kto czerpie w "źródle mądrości" ( TVN, natemat , Wyborcza , Newsweek) zna pojęcie obiektywnej tylko ze słyszenia!uśmiech
Zresztą zupełnie tak samo jest z ludźmi oglądającymi/słuchającymi media publiczne/wSieci/Trwam itp. Ci ludzie dostają drugą wersję tej samej prawdy , którą Ty czy Andrzejek otrzymujecie z TVN. Wiem powiesz , że masz swój rozum i nie wierzysz we wszystko co zobaczysz. Wszyscy tak odpowiadacie! A potem bezmyślnie powtarzacie ten mainstreamowy szmelc. umiech
I wystarczyło mi kilka wymian postów , żeby się utwierdzić w przekonaniu.
Jest faktem że od nędzy intelektualnej - trolla master level- figlarza , odróżniasz się jakimś poziomem inteligencji. Co i tak w gruncie rzeczy niczego nie zmienia!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lip 2016r. 22:53  
To skomentuj. To nie TVN i inne.

https://www.facebook.com/tvpolskapl/videos/804803729655274/

Teraz pewnie zamilknie lub nie zauważy ;-) Ciasny umysł ;-)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lip 2016r. 23:09  
Co tu komentować ? Po pierwsze Duda objął urząd 6 sierpnia 2015. Czyli pełny rok prezydentury mija za jakieś dwa tygodnie. Rozliczanie człowieka z tego co obiecał w ciągu pierwszego roku urzędowania jest niepoważne. Po drugie Andrzej Duda złożył w Sejmie projekty ustaw o zwiększeniu kwoty wolnej od podatku z 3091 do 8002 PLN
http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/podniesienie-kwoty-wolnej-pod-podatku-projekt-prezydenta,599386.html

jak i projekt ustawy obniżającej wiek emerytalny
http://www.polskieradio.pl/42/3165/Artykul/1644702,Obnizenie-wieku-emerytalnego-rzad-poparl-projekt-prezydenta-Ustawa-najwczesniej-od-1-pazdziernika-2017-r

Andrzej Duda zobowiązał się że jako Prezydent RP złoży w Sejmie w ciągu pierwszego roku urzędowania rzeczone projekty ustaw. Projekty złożył , czego nie rozumiesz? Jak szukasz czegoś na "ch" do czegoś na "d" , to jedź z przyjacielem "na grzyby" .smiech2

Szeroki umysł się znalazł !umiech

A ten link do TVN 24 , to jest właśnie ten jeden przypadek na sto! Kiedy z TVN można się prawdy dowiedzieć.

Gdzie jesteś szeroki umyśle?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lip 2016r. 23:30  
Ty , Andrzejek , jak to z Tobą jest? Przeżyłeś już w ciągu swojego forumowego życia fascynację Tuskiem , Palikotem, Kukizem , Korwinem i kim tam jeszcze. Nie za dużo tego jak na jedne życie?
Moja baba ciągle zmienia swoje zadnie , ale ze względu na wrodzoną ułomność ( płeć) puszczam to w niepamięć!umiech
Wydawać by się mogło , że taki zadowolony z życia ,zapalony grzybiarz i lichwiarz, powinien być bardziej stały w poglądach!umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lip 2016r. 07:21  
Moderowano przez: magpie
Nie przesadzasz czasem?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lip 2016r. 08:10  
CYTAT
Dla Ciebie decyduje redaktor TVN!
W 99 przypadków na sto , prawda płynąca z ekranu TVN nie ma nic wspólnego z prawdą obiektywną. I właśnie dlatego każdy kto czerpie w "źródle mądrości" ( TVN, natemat , Wyborcza , Newsweek) zna pojęcie obiektywnej tylko ze słyszenia!uśmiech
Zresztą zupełnie tak samo jest z ludźmi oglądającymi/słuchającymi media publiczne/wSieci/Trwam itp. Ci ludzie dostają drugą wersję tej samej prawdy , którą Ty czy Andrzejek otrzymujecie z TVN. Wiem powiesz , że masz swój rozum i nie wierzysz we wszystko co zobaczysz. Wszyscy tak odpowiadacie! A potem bezmyślnie powtarzacie ten mainstreamowy szmelc. umiech
I wystarczyło mi kilka wymian postów , żeby się utwierdzić w przekonaniu.
Jest faktem że od nędzy intelektualnej - trolla master level- figlarza , odróżniasz się jakimś poziomem inteligencji. Co i tak w gruncie rzeczy niczego nie zmienia!

Kto u mnie decyduje to wiem, już mi pisałeś Merkelowa umiech
Ja się pytam kto u Ciebie decyduje że to jest "prawda obiektywna" co

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lip 2016r. 08:26  
Dług Skarbu Państwa rośnie najszybciej w historii. Właśnie bijemy pod tym względem rekordy

http://next.gazeta.pl/next/7,151245,20455678,dlug-skarbu-panstwa-rosnie-najszybciej-w-historii-wlasnie-bijemy.html

Jak długo damy tak radę? Jaki jest plan? Czy chcemy dogonić greków?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lip 2016r. 09:48  
CYTAT
[cytat=bobek]

Kto u mnie decyduje to wiem, już mi pisałeś Merkelowa umiech
Ja się pytam kto u Ciebie decyduje że to jest "prawda obiektywna" co

U mnie z całą pewnością nie decyduje redaktor TVN , a raczej ktoś kto wyznacza mu aktualnie obowiązującą narrację.Narracja cały czas się zmienia i trzeba aktualizować info , żeby nie zostać wykluczonym cyfrowo!uśmiech
Jak patrzę na medialne kariery Romana Giertycha i profesor Jadwigi Staniszkis , wciąż przecieram oczy ze zdumienia. A przecież poza krytyką działań PiS tym ludziom nic się nie zmieniło.A jednak ktoś musiał dostrzec coś, czego wcześniej nie dostrzegał. Po drugiej stronie jest zupełnie tak samo , wyrzucony z PO i krytykujący Schetynę , Jacek Protasiewicz lata teraz po TVP jak pomylony. A przecież to ten sam człowiek co przed tygodniem. Dopóki nie nauczysz się odróżniać papki medialnej od rzetelnej i sprawdzonej informacji , nie ma między nami płaszczyzny porozumienia. Zostają Ci tylko prowokacyjne pytania i całkiem zabawna " gra słów". umiech
Szczerze mówiąc nie jesteś aż tak bardzo irytujący jak reszta tego mainstreamowego barachła .

Fajnie napisałeś z tą Merkel, chociaż odrobinę przesadziłeś. Sama Angela nie zajmuje się takimi pierdołami jak linia programowa "polskiego" kanału telewizyjnego.smiech2 Pani kanclerz ma swoich ludzi od takiej roboty. Coś na zasadzie Tuska w Brukseli . Angela nie musi nawet palcem kiwnąć , a on i jemu podobni już merdają ogonkami z lubością. I właśnie jeden z takich piesków siedzi sobie na Wiertniczej i merda ogonkiem. A na końcu tego łańcucha taki uświadomiony osobnik jak Ty siedzi w domku z satysfakcją , że właśnie otrzymuje rzetelną , wiarygodną informację! Nie wiem tylko czy z Ciebie szydzić , czy Ci po ludzku współczuć? Powiedzmy , że trochę tego i trochę tego!smiech2

Ale skoro nalegasz to udzielę Ci komletnej , wyczerpującej odpowiedzi. Dla mnie taką wyrocznią prawdy jest Radio Maryja . To stamtąd czerpię inspirację i pobieram esencję prawdy obiektywnej!smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lip 2016r. 10:03  
Obrazek

Staniszkis powróciła do rozumu politycznego

Prof. Jadwiga Staniszkis liczy, iż PiS się opamięta z Trybunałem Konstytucyjnym. Nie zgadzam się, Jarosław Kaczyński przeciąga sprawę. Byle do grudnia, kiedy odejdzie z prezesowania TK prof. Andrzej Rzepliński.

Staniszkis uważa, że w nowej ustawie o TK są elementy naprawcze. Też się nie zgadzam. Kaczyński jakoby nie potrafi zrobić kroku do tyłu.

Elektorat nie takie żaby przełykał. Kaczyński to chodzący kompleks, a to w jego wypadku jest choroba. Ciężki przypadek – śmiertelny, bo prezes PiS nie zmieni się do śmierci – rozbuchanego EGOizmu.

Za to zapłacą Polacy. Warto zacytować wypowiedź prof. Staniszkis w „Fakty po faktach” TVN24, bo nastąpił u niej powrót do rozumu, choć się łudzi

...

więcej TU

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lip 2016r. 10:36  
CYTAT
Dług Skarbu Państwa rośnie najszybciej w historii. Właśnie bijemy pod tym względem rekordy

http://next.gazeta.pl/next/7,151245,20455678,dlug-skarbu-panstwa-rosnie-najszybciej-w-historii-wlasnie-bijemy.html

Jak długo damy tak radę? Jaki jest plan? Czy chcemy dogonić greków?

Andrzejku , PiS w swoich obietnicach wyborczych złożył tak dużo socjalnych propozycji , że zwiększające zadłużenie wewnętrzne nie powinno nikogo dziwić. To było do przewidzenia. Pisiory wychodzą z założenia , ze rozdając grosz rozkręcą mocniej gospodarkę , a znaczna część tej kwoty wróci do budżetu ( podatki , akcyzy itp. ). O tym czy to podejście jest słuszne porozmawiamy za rok , dwa. Osobiście nie wydaje mi się , że zwiększanie zadłużenia to dobra metoda na poprawienie sytuacji gospodarczej. Jednak musisz uszanować wolę wyborców , którzy na to się zdecydowali. Rząd Tuska w pewnym momencie musiał zawiesić obowiązywanie progów ostrożnościowych ( dług publiczny do PKB), ponieważ zostały przekroczone.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/zawieszenie;progow;ostroznosciowych;jest;podpis;prezydenta,143,0,1366159.html

Jakoś nie przypominam sobie , żebyś wtedy bił na alarm. Już nie pamiętam czy jeszcze fascynowałeś się Tuskiem , czy już Palikotem? Ale
z całą pewnością nie wprowadzałeś obecnej histerii.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lip 2016r. 11:22  
Obrazek

OBIECANKI CACANKI i…

Kampanie wyborcze, Andrzeja Dudy i PiS w ub. roku obfitowały w obietnice, które uwiodły tylu obywateli, że cel uświęcił środki. A, że obiecane wyborcze gruszki na wierzbie były obficie podszyte ordynarnym kłamstwem o Polsce w ruinie, tym kiełbasa wyborcza była mocniej doprawiona i cały zabieg skuteczniejszy.

Sztandarową obietnicą urzędującego prezydenta było obniżenie wieku emerytalnego. Andrzej Duda złożył solidną obietnicę wyborczą, że jeżeli nie dokona tego w ciągu pierwszego roku sprawowania urzędu to zrezygnuje z piastowania stanowiska prezydenta RP. Czekamy, zatem Panie Prezydencie, rocznica tuż, tuż.

...

więcej TU

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lip 2016r. 17:35  
CYTAT
CYTAT

Wystarczy przejechać przez most na Odrze i zasiłki są wyższe od wartości polskiej pracy. Czy to Tusk miał na myśli obiecując wyrównywanie szans dla Słowian?

Nawet niepiśmienne islamisty są więcej warte dla Merkel od Polaków. Jak to Donek osiągnął że ci sami ludzie głosowali na PO?

Do granicy 550km i jesteś w raju, po co się męczyć co

Robert, raj dla powracających Polaków miał być tu i teraz, psotnik już zapomniał jezyk

Szata nie czyni człowieka... kompleksowe golenie obejmuje również plecy.

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

«« « ... 310 311 312 313 314 315 316 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »