|
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/powstancy-nie-chcemy-wysluchiwac-wielkich-slow-prezydenta-bez-pokrycia/r20dj2
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Bobku nie czytasz uważnie moich postów. Napisałem Ci już , że moją skarbnicą mądrości są media Czcigodnego Ojca Dyrektora. I właśnie w nich czerpię ze źródła prawdy. Tak jak Ty czerpiesz ze źródła fałszywych proroków z Wiertniczej . To twój problem Ale dopuszczasz myśl, że inni mogą mieć inne zdanie CYTAT Nie zrozumieliśmy się . Roman Giertych jako minister od mundurków był największą zakałą wg mainstreamowych mediów. Zwróć uwagę na obecny język Giertycha CYTAT Krytyka pani profesor w stosunku do Kaczyńskiego jest jak najbardziej zrozumiała ( sam podzielam te poglądy). Chodzi mi o to do jakich niebotycznych rozmiarów urosła jej atrakcyjność medialna? Co się stało że nagle jest stałym gościem na Wiertniczej? Przecież pół roku temu nie było jej tam prawie wcale! Nie daje Ci to do myślenia? Zawsze była obecna w mediach, których podobno nie oglądasz i nie czytasz CYTAT PiS jest partią konserwatywną światopoglądowo z lewicowym programem gospodarczym. Zawsze tak było! Kogo to dziwi? Pisałem dyktator i despota, a kreujecie się na prawicę, to jak to właściwie jest CYTAT Sam Kaczyński od lat podkreśla przywiązanie do tradycji piłsudczykowskiej. Bez jaj CYTAT Piłsudski był w latach młodości " bojowcem" PPS. I tak naprawdę do końca życia zostały mu lewicowe i autorytarne ciągoty. Skoro Jaro ma takie wzorce , to chyba wszystko jest jasne? Nie wiedziałeś o tym? O ile w latach 20-stych władza autorytarna była do przyjęcia, to po 89 jest całkowicie zbędna. A zwłaszcza teraz Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Moderowano przez: magpie Proszę zachować kulturę wypowiedzi!
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Moderowano przez: magpie Proszę zachować kulturę wypowiedzi
Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT " ...Choć pojawił się w Krakowie, nie znajdzie w wśród gości towarzyszących papieżowi Franciszkowi w wizycie w Muzeum Zagłady w Auschwitz ..." Może papież pojawi się na miesięcznicy ... by spotkać jedyny słuszny okaz drabiniarza https://www.youtube.com/watch?v=zYYvDjOG9IE [moderowano] Najpierw piszesz post ( cytujesz jakiś Fakt czy coś w tym stylu) o prof. Rzeplińskim , który swoim stawiennictwem w ceremonii powitania papieża " zagrał na nosie PiS"... Napisałem Ci zgodnie z prawdą że obecność Prezesa TK na w/w uroczystości musiała odbyć za zgodą i wiedzą pisowskich decydentów gdyż inaczej nie dostałby głupiego identyfikatora bez którego nie mógłby się nawet zbliżyć do tego miejsca. W jaki sposób zagrał na nosie pisiorom? Spierdział się przy trybunie honorowej? Czy jest w tym haśle jakieś ukryte przesłanie? Tyle przeczytałem w Twoim durnym linku , że w Krakowie Rzepliński się pojawi a w Oświęcimiu już nie. Gdzie tkwi haczyk? [moderowano] Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/powstancy-nie-chcemy-wysluchiwac-wielkich-slow-prezydenta-bez-pokrycia/r20dj2 Po pierwsze popraw ten link , bo nie da się go otworzyć. Po drugie czy to nie Ty napisałeś kilka dni temu że oburzony porzucasz to forum. Coś szybko wróciłeś! To jak to z Tobą jest ? Moderowano przez: magpie Proszę nie pisać postów jeden pod drugim, jak masz coś do dodania, to edytuj ostatnią wypowiedź. Po co 3 pod rząd?
Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT To twój problem Ale dopuszczasz myśl, że inni mogą mieć inne zdanie Pewnie że tak! Każdy ma prawo do własnego zdania pod warunkiem że umie je uzasadnić. I z tym bywa gorzej, bobku! CYTAT Zwróć uwagę na obecny język Giertycha Jego język się nie zmienił . Zmienił się co najwyżej adresat jego wypowiedzi. Zapewniam Cię że to ten sam człowiek co kilka lat wcześniej. CYTAT Zawsze była obecna w mediach, których podobno nie oglądasz i nie czytasz Jesteś nieszczery bądź naiwny. Nie napisałem że Jadwiga Staniszkis w ogóle nie pojawiała się w mainstreamowych mediach. Napisałem że odkąd krytykuje Kaczyńskiego częstotliwość jej wizyt w studiu TVN raptownie wzrosła. Chyba nie zaprzeczysz temu faktowi? CYTAT Pisałem dyktator i despota, a kreujecie się na prawicę, to jak to właściwie jest Kaczyński jest jaki jest . Nie zamierzam go bronić ani tłumaczyć. Kwestia następna , bobku. W Polsce inaczej niż na całym świecie istnieje podział partyjny światopoglądowy a nie pod kątem poglądów gospodarczych. I właśnie dlatego nawet na parówkowym portalu , na którym jak mniemam często bywasz, szacowni redaktorzy nazywają środowisko PiS- prawicą. Jeżeli ja mam Ci to tłumaczyć to napisz do Lisa/Machały/Sikory ze skargą na nieuprawnione użycie słowa "prawica" w kontekście PiS. Ja na nikogo się nie kreuję. Zagłosowałem na PiS ponieważ rządy PO-PSL uważam za najgorsze w historii. Mimo że w tym względzie zdania nie zmieniłem ,min. uwikłanie się w głupi spór o TK spowodowało koniec mojego popierania formacji Kaczyńskiego. CYTAT Bez jaj Tu nie ma jaj , bobku! Poczytaj trochę o człowieku , którego tak nienawidzisz. Dobrze wiedzieć przynajmniej za co! No chyba że parówka.pl i TVN Ci wystarczają. Poważnie bobku , Jaro odwołuje się od wielu lat do tradycji piłsudczykowskiej. Naprawdę nie wiedziałeś o tym? CYTAT O ile w latach 20-stych władza autorytarna była do przyjęcia, to po 89 jest całkowicie zbędna. A zwłaszcza teraz Józef Piłsudski przeprowadził wojskowy zamach stanu i obalił legalny rząd. Jarkowi pewnie taka wizja się podoba! Ale masz rację! Dzisiaj są zupełnie inne czasy stąd takie wzorce są chyba mocno przestarzałe. I właśnie dlatego miejsce Kaczyńskiego jest na politycznej emeryturze. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT Figlarzu miano króla prawdziwków dzierży Andrzejek , czasem myślę że powinien abdykować na Twoją rzecz. Najpierw piszesz post ( cytujesz jakiś Fakt czy coś w tym stylu) o prof. Rzeplińskim , który swoim stawiennictwem w ceremonii powitania papieża " zagrał na nosie PiS"... Napisałem Ci zgodnie z prawdą że obecność Prezesa TK na w/w uroczystości musiała odbyć za zgodą i wiedzą pisowskich decydentów gdyż inaczej nie dostałby głupiego identyfikatora bez którego nie mógłby się nawet zbliżyć do tego miejsca. W jaki sposób zagrał na nosie pisiorom? Spierdział się przy trybunie honorowej? Czy jest w tym haśle jakieś ukryte przesłanie? Tyle przeczytałem w Twoim durnym linku , że w Krakowie Rzepliński się pojawi a w Oświęcimiu już nie. Gdzie tkwi haczyk? Do moderatora: Co było niestosownego w tym poście że został ocenzurowany? My tu sobie tak swobodnie rozmawiamy. Każdy ma jakąś ksywkę. Banan/Niezależny/Dobra Zmiana ma na ten przykład : "figlarz" ! I z tego co wiem to nawet ją lubi. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Sroka po co piszesz do tego głupa ... jak on ma to i tak tam gdzie tylko Jarek dochodzi
Kochasiu jak twój chłopak piszący np."w łebie się nie mieści" poucza kogoś o pisowni lub pisze co jest nt. to to jest śmieszna ...ale jak taka kaleka umysłowa jak ty ... nie potrafiąca przeczytać zdania ze zrozumieniem kogoś poucza to to jest żenujące "Niski poziom dziennikarstwa" i "manipulacje". KRRiT ostro o programach TVP KRRiT rozpatrzyła skargi, które złożono na programy TVP i TVP Info Rada oceniła, że programy są jednostronne i naruszają ustawę Bieżący skład Krajowej Rady kończy swoją kadencję 3 sierpnia Pierwszym z krytycznie ocenionych materiałów był reportaż Klaudiusza Pobudzina pt. "Polska droga do NATO" - czytamy w "Press". I tak KRRiT przychyliła się do argumentów skarżących, wg których Pobudzin "zignorował fakty historyczne", zaprezentował wydarzenia w sposób "wybiórczy i jednostronny". Świadczy to "nie tylko o nieznajomości faktów historycznych, ale stanowi też potwierdzenie niskiego poziomu dziennikarstwa i poważnych braków warsztatowych". Kolejna skarga dotyczyła materiału Bartłomieja Graczaka - "zmanipulował i nierzetelnie przytoczył" wypowiedź Baracka Obamy na temat sytuacji wokół Trybunału Konstytucyjnego. "Nadawca publiczny sprzeniewierzył się odpowiedzialności za słowo i rzetelnemu ukazywaniu zjawisk" - pisze KRRiT. ... więcej TU "Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości” |
|
|
|
|
To PW rozmowa. Robicie klakę samym sobie?
Meczycie prąd w przewodach. |
|
|
|
|
Witam
Strasznie się gotujecie chłopcy....Barykady stoją, koktajle Mołotowa latają nad głowami, a bagnety na broń ponakładane!!! I tylko, co dalej??? Pójdziecie w bój za Wasze ideały??? Polak Polakowi Polakiem niestety.... Dopiero, jak nas rozbiorą, podzielą na zabory, albo najadą, to... się zjednoczymy!!! Znikną barykady, a bagnety skierujemy na rzeczywistego wroga!!! Ale co tam!!! Niech żyje polskie piekiełko!!! To ja też doleję oliwy do ognia, aby nie zgasł [b]Za PEŁO było do D..., ale teraz to dopiero jest przejechane do kwadratu. Idę spać, bo dzień nowy wstaje...Takie czasy, że boję się zasnąć, bo się boję snów!!! Pozdrawiam [/b] |
|
|
|
|
CYTAT Sroka po co piszesz do tego głupa ... jak on ma to i tak tam gdzie tylko Jarek dochodzi Kochasiu jak twój chłopak piszący np."w łebie się nie mieści" poucza kogoś o pisowni lub pisze co jest nt. to to jest śmieszna ...ale jak taka kaleka umysłowa jak ty ... nie potrafiąca przeczytać zdania ze zrozumieniem kogoś poucza to to jest żenujące "Niski poziom dziennikarstwa" i "manipulacje". KRRiT ostro o programach TVP KRRiT rozpatrzyła skargi, które złożono na programy TVP i TVP Info Rada oceniła, że programy są jednostronne i naruszają ustawę Bieżący skład Krajowej Rady kończy swoją kadencję 3 sierpnia Pierwszym z krytycznie ocenionych materiałów był reportaż Klaudiusza Pobudzina pt. "Polska droga do NATO" - czytamy w "Press". I tak KRRiT przychyliła się do argumentów skarżących, wg których Pobudzin "zignorował fakty historyczne", zaprezentował wydarzenia w sposób "wybiórczy i jednostronny". Świadczy to "nie tylko o nieznajomości faktów historycznych, ale stanowi też potwierdzenie niskiego poziomu dziennikarstwa i poważnych braków warsztatowych". Kolejna skarga dotyczyła materiału Bartłomieja Graczaka - "zmanipulował i nierzetelnie przytoczył" wypowiedź Baracka Obamy na temat sytuacji wokół Trybunału Konstytucyjnego. "Nadawca publiczny sprzeniewierzył się odpowiedzialności za słowo i rzetelnemu ukazywaniu zjawisk" - pisze KRRiT. ... więcej TU Figlarzu- KRRiT to ciało całkowicie polityczne. Jej szefem ( jeszcze przez kilka dni) jest niejaki Jan Dworak ( prywatnie przyjaciel Bronka Komorowskiego). Chyba nie sądzisz że taki człowiek jest wiarygodny w swoich opiniach? Dworak to ten obok Bronka, figlarzu! A wracając do meritum: Wybacz figlarzu , ale Twoje walory intelektualne są tak mocno wyśrubowane , że przeciętny zjadacz chleba jak ja, nie ma szans konkurować z takim mega-mózgiem jak Ty. Zwłaszcza znajomość języka ojczystego ( kwiecistość wymowy/pisowni i wyrafinowany styl ) powodują ogromną różnicę między nami. Gdzie mi tam równać do takiego inteligenta , co na dodatek ukończył stalowowolski Oxford? Nie ma szans i dlatego jedyne co mogę Ci zrobić - to chylić czoło przed tak wybitnym przedstawicielem polskiej inteligencji. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Kochasiu nadal mylisz mnie z którymś ze swoich chłopaków ... jak już kiedyś pisałem nic z tego nie będzie ... nie staraj się bo kogoś takiego jak ty nie tknąłbym patykiem Fiodor przetłumacz mu na P.W. czy realu ... co mam mu do przekazania
"Walczyliśmy z faszyzmem". Uczestniczka Powstania nie chce, by faszyzująca młodzież czciła Powstanie Warszawskie Prośbę na Facebooku napisał syn Krystyny Królikiewicz - Cezary Harasimowicz. Ta 95-letnia kobieta ma tylko jedną prośbę do neofaszystów, żeby nie urządzali żadnych marszów pamięci z okazji rocznicy wybuchu Powstania Warszawskiego. Ona i jej koledzy walczyli właśnie przeciwko faszyzmowi. W Powstaniu walczyła kilka dni. 4 sierpnia łączniczka została zagarnięta wraz z ludnością cywilną do obozu przejściowego na Ochocie. Przeżyła tam straszne chwile, trafiła do grupy, która miała zostać rozstrzelana. W obozie własowcy gwałcili i mordowali bez litości. Udało jej się przeżyć tylko dzięki temu, że z rąk pijanych żołdaków w ostatniej chwili wyrwał ją niemiecki oficer. ... więcej TU Pewna część społeczeństwa niestety myli pojęcia i takie są skutki ... "Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości” |
|
|
|
|
Przeczytajcie sobie kto został prezesem stalowowolskiego Jelcza.
Katastrofa Serio Was wyznawców PiS szlag nie trafia że nasze dzieci wykształcone. Po odpowiednich szkołach nie mają pracy bo nie są członkami PIS. A miało się to skończyć...i skończyło ale te dobre zmiany to co to... Prezesi Dyrektorzy... wszystko partyjni a miało się to skończyć... tak krzyczał ...w naszym mieście pewien Pan... |
|
|
|
|
http://wyborcza.biz/biznes/1,148285,20473941,awans-dzialacza-pis-z-dyrektora-gminnego-centrum-kultury-na.html#MTstream
Zakup jelcza i cała dobra zmiana była po to aby swoi mogli się nachapać. A banda debili na nich głosowała bo oni tacy dobrzy patrioci i bogobojni. Cytując lenina: "Мы не утописты. Мы знаем, что любой чернорабочий и любая кухарка не способны сейчас же вступить в управление государством." Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
CYTAT Pewnie że tak! Każdy ma prawo do własnego zdania pod warunkiem że umie je uzasadnić. I z tym bywa gorzej, bobku! Wiem doskonale, moje pytania są tendencyjne albo zbywane CYTAT Jego język się nie zmienił . Zmienił się co najwyżej adresat jego wypowiedzi. Zapewniam Cię że to ten sam człowiek co kilka lat wcześniej. Potraktowano go jako przystawkę, to co ma mówić. CYTAT Jesteś nieszczery bądź naiwny. Nie napisałem że Jadwiga Staniszkis w ogóle nie pojawiała się w mainstreamowych mediach. Napisałem że odkąd krytykuje Kaczyńskiego częstotliwość jej wizyt w studiu TVN raptownie wzrosła. Chyba nie zaprzeczysz temu faktowi? Nie zaprzeczę, bo nie śledzę jej poczynań. Pewnie masz jakieś wyliczenia CYTAT Jeżeli ja mam Ci to tłumaczyć to napisz do Lisa/Machały/Sikory ze skargą na nieuprawnione użycie słowa "prawica" w kontekście PiS. Niestety tak pis sam o sobie mówi CYTAT Ja na nikogo się nie kreuję. Zagłosowałem na PiS ponieważ rządy PO-PSL uważam za najgorsze w historii. Oby nikt ich nie przebił CYTAT Mimo że w tym względzie zdania nie zmieniłem ,min. uwikłanie się w głupi spór o TK spowodowało koniec mojego popierania formacji Kaczyńskiego. Gratulacje, zrobiłeś duży postęp CYTAT Tu nie ma jaj , bobku! Poczytaj trochę o człowieku , którego tak nienawidzisz. Uważam go tylko za kiepskiego polityka z czym jeszcze bym się pogodził, ale on jeszcze szkodzi Polsce CYTAT Poważnie bobku , Jaro odwołuje się od wielu lat do tradycji piłsudczykowskiej. Naprawdę nie wiedziałeś o tym? Tu sobie odpowiedziałeś sam "Józef Piłsudski przeprowadził wojskowy zamach stanu i obalił legalny rząd. Jarkowi pewnie taka wizja się podoba! Ale masz rację! Dzisiaj są zupełnie inne czasy stąd takie wzorce są chyba mocno przestarzałe. I właśnie dlatego miejsce Kaczyńskiego jest na politycznej emeryturze. " Co do mediów mainstreamowych (tych, których nienawidzisz ), oni przedstawiają punkt widzenia zachodniej demokracji dlatego są w podobnym tonie jak w całej Europie, USA, Kanadzie czy Australii. Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
CYTAT A miało się to skończyć...i skończyło ale te dobre zmiany to co to... Prezesi Dyrektorzy... wszystko partyjni a miało się to skończyć... tak krzyczał ...w naszym mieście pewien Pan... Miało się skończyć, ale dla poprzedniej ekipy To był taki chwyt marketingowy Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prezydent-podpisal-nowa-ustawe-o-Trybunale-Konstytucyjnym,wid,18447332,wiadomosc.html?ticaid=11775e
O, korzystając z zamieszania wokół ŚDM marionetka nabazgrała pod ustawą. Oj szykuje się trybunał, szykuje. Miejmy nadzieję, że najbliższy kongres pracowników wymiaru sprawiedliwości podejmie decyzję o strajku. Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
Łatwiej wielbłądowi przejść przez ucho igielne niż uzyskać skazanie polskiego polityka przez TS. Głupi , kto twierdzi inaczej. Ewentualnie prawdziwek , tych tu mamy na pęczki!
Podobno nieźle zarabiasz czyli w teorii masz łeb na karku. Weź mi w takim razie wytłumacz jak PiS w poprzedniej kadencji ( będąc partią opozycyjną -ok 160 mandatów ) skutecznie blokowała działania w tej sprawie podejmowane przez PO. Chodziło o postawienie przed TS min. Zbigniewa Ziobry. Wiesz w ogóle jak wygląda procedura postawienia polityka przed TS? Coś Ci się obiło o uszy? Skoro sędziowie są tacy oburzeni, to dlaczego swój nadzwyczajny kongres zaplanowali we wrześniu? Ja Ci odpowiem : bo oburzenie oburzeniem , ale wyjazd na wczasy należy się i kropka. Czyli pokazali jakie mają priorytety! Tak poza tym , można nie lubić PiS , ale Polacy cały wymiar sprawiedliwości ( w tym też sądownictwo) oceniają marnie. Zwykły Kowalski będzie miał w nosie machanie szabelką panów sędziów ! Taka jest brutalna prawda. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT Co do mediów mainstreamowych, oni przedstawiają punkt widzenia zachodniej demokracji, poglądów szerzonych w wielu krajach... Demokracja to nie jest relatywizm środowisk "post-modernistycznych liberałów". Ale dostrzegamy przenikliwość gdyż wywąchałeś ze cos je łączy nie wiedząc co tylko kto. |
|
|
|
|
CYTAT Łatwiej wielbłądowi przejść przez ucho igielne niż uzyskać skazanie polskiego polityka przez TS. Głupi , kto twierdzi inaczej. Ewentualnie prawdziwek , tych tu mamy na pęczki! Podobno nieźle zarabiasz czyli w teorii masz łeb na karku. Weź mi w takim razie wytłumacz jak PiS w poprzedniej kadencji ( będąc partią opozycyjną -ok 160 mandatów ) skutecznie blokowała działania w tej sprawie podejmowane przez PO. Chodziło o postawienie przed TS min. Zbigniewa Ziobry. Wiesz w ogóle jak wygląda procedura postawienia polityka przed TS? Coś Ci się obiło o uszy? Moim zdaniem wynikało to z cichego paktu - czyli do póki żadna ze stron nie przesadzała w trzymaniu za mordę drugiej strony i odstawianiu cyrków to się dogadywali w kuluarach (taki pakt o nieagresji). Problem w tym, że PiS złamał wszelkie reguły formalne i nieformalne (obejrzyj posiedzenie sejmu lub komisji). Duda jest obecnie w niezłym bagnie. Z jednej strony smoleński kurdupel w każdej chwili może go postawić przed TS gdy tylko mu odmówi podpisania czegokolwiek, z drugiej przegrane wybory dla Dudy też oznacza TS. A pakty wszystkie już złamano więc droga jest otwarta. CYTAT Skoro sędziowie są tacy oburzeni, to dlaczego swój nadzwyczajny kongres zaplanowali we wrześniu? Ja Ci odpowiem : bo oburzenie oburzeniem , ale wyjazd na wczasy należy się i kropka. Czyli pokazali jakie mają priorytety! Szczerze mówiąc też bym wybrał wakacje. Przecież notariusz z jarkiem nie uciekną, ponieważ teraz po szczycie NATO i ŚDM się dopiero rozpędzą w tej swojej zmianie. CYTAT Tak poza tym , można nie lubić PiS , ale Polacy cały wymiar sprawiedliwości ( w tym też sądownictwo) oceniają marnie. Zwykły Kowalski będzie miał w nosie machanie szabelką panów sędziów ! Taka jest brutalna prawda. Spoko, na horyzoncie mamy kolejny wstrząs gospodarczy (część banków włoskich nie przeszła stress testów), Hiszpańskie i Portugalskie też mają spory kłopot. A jeśli DB wpadnie w tarapaty znajdziemy się tam, gdzie nie chcielibyśmy być. Przy rozdmuchanych wydatkach publicznych (500+ i obniżenie wieku emerytalnego) szary kowalski na tyle dostanie po dupie, że jeszcze będzie błagał ryżego aby z Brukseli wrócił i ciepłą wodę w kranie załatwił - choć też go jakoś za bardzo nie kocham Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
FOZZ. Największa afera III RP ... FOZZ i polityka Wątki, które najbardziej wstrząsały polską opinią publiczną, nie dotyczyły jednak podejrzanych machinacji finansowych prowadzonych przez FOZZ za granicą, tylko tego co działo się na naszym podwórku. Z zeznań świadków wynikało bowiem, że z brudnych pieniędzy Funduszu finansowano działalność partii politycznych. Najgłośniejszą była sprawa przekazywania pieniędzy na Porozumienie Centrum – pierwszą partię braci Kaczyńskich. Nagłośnili to medialnie Jakub Kopeć w swojej książce „Po drugiej stronie lustracji” oraz Witold Krasucki w filmie dokumentalnym „Dramat w trzech aktach”. ... http://www.tvp.pl/historia/aktualnosci/fozz-najwieksza-afera-iii-rp/3980654/page2/3980626 Kurskiego z roboty wyje... Jak to możliwe ... w TVPis takie rodzynki ... każdy leming wie że to kłamstwo !! "Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości” |
|
|
|
|
Ryży to ci załatwi 1,5 mln emigrantów i to takich których makrela nie będzie chciała.
|
|
|
|
|
Caly w tym ambaras żeby Kowalski chciał powrotu PO PSL SLD pod nowym szyldem .N i .Z
Tawariscie z KOD to o wiele za mało |
|