NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 315 316 317 318 319 320 321 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 10:02  
CYTAT
Jest taka książka "Świat się chwieje" (nie bardzo mi się podobała ze względu na tendencyjność redaktora i lewicowe poglądy) ale zawiera wywiad z Modzelewskim który wprost przyznał, że popełnili wiele błędów m.in. ze sposobem likwidacji PGRów. Aczkolwiek nikt w tym czasie nic nie wiedział, nie miał doświadczenia więc zrobili jak potrafili. Sam uważam, że ocenianie co by było gdyby nie ma sensu.
Co do Czech i Węgier to dwie zasadnicze kwestie:
1) rozmiar kraju - łatwiej jest zarządzać krajem który ma 10 mln ludzi niż na 40 mln. Nasz kraj jest niestety za mały aby generował znaczny popyt na produkty branż wysokotechnologicznych. Dlatego Czechy i Węgry też opierają się na zachodnich montowniach dzięki czemu mają wzrost, gdyż jedna fabryka da im np. 3% PKB, a nam 0,3% (te dane są tylko przykładowe, nie znam realnego wpływu).
2) Przed drugą wojną i po wojnie te kraje były od nas bogatsze, pomimo że były w tym samym bloku. Węgry podczas naszych zaborów kumulowały kapitał który im pozostał

No właśnie nigdy się nie dowiemy co by było gdyby Balcerowicz nie przeprowadził terapii szokowej. Właśnie dlatego Twoje słowa o drugiej Ukrainie są komiczne. Nie wiesz co by było!umiech
Polska ma w przeciwieństwie do Czech i Węgier dostęp do morza i bardzo interesujące położenia ( zwłaszcza dla inwestorów). To co było przez wieki naszym przekleństwem ( sąsiedztwo Niemiec i Rosji ) dziś jest naszym atutem. Pytanie czy umiejętnie to wykorzystujemy.

CYTAT
Ale tu się rodzi pytanie czy ja mam zrzucać się na program
mieszkanie+ dla niezaradnego samemu go jeszcze nie posiadając tylko oszczędzając systematycznie? No raczej nie powinno to działać w ten sposób.

Zrzucasz się na wiele rzeczy. Płacisz podatki na wojsko , policję , sądy, szkoły i domy dziecka itd. Tak to wygląda. Tak jak ci pisałem jestem przeciwnikiem obecnej wersji tego programu i nie zamierzam go bronić.

CYTAT

Przykład Irlandii podawałem pod kątem możliwości uzyskania wpływów od tych znienawidzonych korporacji przy umiejętnym zarządzaniu państwem, a nie cykli koniunkturalnych. Moim zdaniem obłożyć je tym 10% podatkiem, niż 40% pod publikę gdzie poprzez zabiegi optymalizacyjne efektywna stawka wyjdzie 5% umiech

Wpadasz we własne sidła. Gospodarka Irlandii jest niewielka ( jak np. Czechy i Węgry) i wystarczy trochę więcej kasy na rynku ( jedna poważna inwestycja) i wskaźniki pną się do góry.
Irlandia odbija się od dna ( mieli kilkuletnią poważną recesję) i to jest główna przyczyna obecnego stanu rzeczy. Na pewno sama obniżka podatku korporacyjnego nie wpłynęła na wzrost PKB. Po drugie Irlandia w czasie kryzysu się zadłużała ( dług publiczny urósł im do ponad 120% PKB-w Polsce wynosi on ok. 50 %). Jakkolwiek uważam dalsze zadłużanie za niewłaściwe , to w przypadku Irlandii miałeś klasyczny przypadek pobudzania gospodarki przez zwiększenie ilości pieniądza na rynku - dalsze zadłużanie się). O ile chwalisz skutek, to w przypadku terapii jesteś bardzo wybiórczy. Rząd PiS robi mniej więcej to samo. Nie rozumiem Twojego podejścia do sprawy.

Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana!
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 10:02  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 11:45  
CYTAT

Było dużo zakładów do sprzedania więc cena leci. Zachód nie ratował Polskiej gospodarki tylko robił biznes.

Skoro jesteś fachowcem od banków czy zakładów celulozowo - papierniczych to powiedz ile powinny kosztować co w osobnej rubryce możesz podać gwarancje pracownicze i zobowiązania do inwestycji. umiech
Można inaczej, doprowadzić zakład do upadłości i sprzedać za psi grosz, tak też prywatyzowano.

Sorry bobku ale wymagasz rzeczy ,które są ponad moje siły. Po prostu nie mam czasu na wbijanie Ci do głowy elementarnych rzeczy. Tym bardziej ,że nic z tego nie mam.umiech
Chcesz zagłębić się w temacie poszukaj w sieci opracowań wielu mądrych ludzi z tytułami profesorskimi , którzy proces prywatyzacji ocenili jednym słowem: oszustwo. Wiem , ze przez ileś lat kształtowania umysłu przez mainstream nie chłoniesz chętnie wiedzy innej niż obowiązująca narracja. Próbuj na własną rękę - mi się nie chce!

CYTAT
Kupił po cenie giełdowej, widać w biznesie Kulczyk to marka i akcje poszły w górę, gdyby cena akcji spadła rozumiem że byłby żal smiech2

Zakładam że dworujesz sobie ze mnie, bobku! Jeżeli to żart , to raczej słaby!uśmiech

CYTAT
Ja też nie twierdzę, że wszystko było OK, ale kto miał to zrobić i jak, nie było przykładów z komuny do demokracji, firm do sprzedaży w byłych demoludach była masa. Teraz są sami specjaliści od przekształceń w latach 90, oczywiście po fakcie, może ktoś coś konkretnego napisze o przyszłości Polski, jakiś plan gospodarczy, nie tylko chcę być zdrowy, piękny i bogaty.

Byli specjaliści i wtedy bobku. Nazywali się Kaczmarek , Lewandowski i jeszcze paru fachowców wysokiej klasy jak tych dwóch by się znalazło.
Dokonania tych panów są szeroko opisane w sieci. Możesz sobie znaleźć co tylko Cię interesuje.

CYTAT
Mało wiesz, wtedy był drugi raz ministrem finansów umiech

Bobku , czy widzisz jaką sprzeczność w tym co napisałem? Inaczej, czy w jakikolwiek sposób zasugerowałem że Balcerowicz był ministrem finansów tylko raz? Obawiam się że doszukujesz się czegoś czego nie było?

CYTAT

Nie przez Balcerowicza, ale przez rząd z premierem na czele. Balcerowicz zawsze był zwolennikiem prywatyzacji i to robił, uważał "im mniej państwa w gospodarce tym lepiej". Patrząc na dziś miał rację. Prywatyzacja przebiegała różnie, w Polsce pojawili się zwolennicy zachowania niewyobrażalnego majątku Narodowego, i różnej maści krzykaczy, pod których jesteś wpływem. Za mało konkretów za dużo insynuacji. Kolejne rządy nie potrafią sobie poradzić ze szkolnictwem, służbą zdrowia, urzędami a ty chcesz dołożyć im jeszcze majątek narodowy smiech2

Napisałem min. -co oznacza MIĘDZY INNYMI. Nie twierdzę że sam zrujnował budżet ale jako szef resortu finansów odpowiadał za jego stan. Był kiepskim ministrem ( 34 podwyżki akcyzy na paliwo w jednym roku przejdzie do historii polskiego fiskalizmu). Bauc przejął stery po Balcerowiczu z tzw. dobrodziejstwem inwentarza. A skoro wyłączną winą obarczasz premiera, to przypomnij sobie kim on był i gdzie teraz jest. smiech2

CYTAT
To teoria i abstrakcja, chcesz powiedzieć że po trzech miesiącach programu jest wzrost liczby urodzin ?
Na koniec o biznesie w pewnej anegdocie.
Bracia Agnelli to byli właściciele Fiata, mieli kilka udanych powiedzonek jedno brzmiało tak " bracia Agnelli są zawsze prorządowi" w tłumaczeniu na warunki Polskie jeden był w PISie drugi w PO umiech

Zapewniam Cię że są takie wyliczenia i to osób z tytułami profesorskimi.
Może o tym nie wiesz bo oprócz profesorów Czapińskiego, Krzemińskiego , BALCEROWICZA i od kilku miesięcy Staniszkis, innych w TVN24 nie uświadczysz. I jeszcze czasem bywa ten kosmita - bodajże Markowski. Zapomniałem o nim -sorry!umiech Chociaż on teraz dołączył do innych kosmitów i ostro działa w KOD-może nie ma czasu na wywiady w TVN. Oto dyżurni eksperci TVN w pełnej krasie!
Są to wyliczenia teoretyczne ( czy napisałem słowo o liczbie urodzeń?). Gdy minie rok , dwa podyskutujemy czy były one prawidłowe. Policzymy sobie ile więcej (a może mniej) dzieci się urodziło i poznamy prawdy świadectwo.
Ten żart ma historyczne uzasadnienie. Kiedy w średniowieczu zbuntowany możnowładca podnosił rękę przeciwko prawowitemu monarsze, co bystrzejsi przedstawiciele klasy posiadającej, jednego syna słali na dwór , a drugiego do buntownika.
Tak na wszelki wypadek! Koniunkturalizm istnieje od zarania dziejów.umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 11:57  
CYTAT
Prezydent bardzo łagodzi pomoc obiecywaną frankowiczom. Na razie nie będzie przewalutowania kredytów

Czytaj więcej na http://www.rmf24(...)n=chrome

Przynajmniej jedna dobra decyzja. smiech2 Na razie smiech2

Gdy palanty nic nie robią (nie psują) zawsze wychodzi na dobre ok

https://www.facebook.com/JachiraKlaudia/videos/1760378270867737/

smiech2

Obrazek

List do Jacka Kurskiego ze wsparciem

Drogi Jacku!

Jak wiesz Gazeta Polska odkryła tajemnicę naszej współpracy. Stało się, mleko się rozlało, dalej już nie możemy tego ukrywać. Postanowiłem więc wesprzeć Cię publicznie, aby chociaż w ten sposób pomóc Ci w tych trudnych chwilach. Nadto proszę Cię posłuchaj rad, których Ci od dawna udzielam. Jacku chrzań widzów, liczy się tylko jeden WIDZ! A więc przestań się przejmować jakąś tam oglądalnością czy innymi podobnymi bzdurami. Co Ci po oglądalności, jak za chwilę stacją będzie rządzić Gargasowa? Dlatego też czas przystąpić do planu B. Musisz siły telewizji skierować na jednego WIDZA, a resztę pominąć. Dlatego proponuję, abyś od razu przystąpił do ustalonego przez nas na ostatnim spotkaniu planu konkursów:

Konkurs I.Upadek komunizmu. Praca pisemna.
W jaki sposób Jarosław i Lech Kaczyńscy obalili komunizm?

Konkurs II Ochrona uwięzionych bohaterów.
Jak rozmowy z SB Jarosława Kaczyńskiego doprowadziły do uwolnienia internowanych?

Konkurs III. Polska w XXI wieku.
Rola JK we wprowadzeniu Polski do NATO.

Konkurs IV. Przegląd postaci politycznych w XXI wieku.
Wymień sześciu najważniejszych polskich polityków XX wieku (dla ułatwienia spośród siedmiu zaprezentowanych w kolejności alfabetycznej: Jarosław Kaczyński, Lech Kaczyński, Marek Suski, Marek Kuchciński, Adam Lipiński, Anna Grodzka)

więcej TU

potluczony Wesoły Romek w formie ok

"Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości”
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 12:20  
CYTAT

Czechy nie były pod zaborami, inna mentalność ludzi, Polak Polakowi największy wróg, zawiść i hipokryzja masz to w Czechach lub na Węgrzech co

Bobku
Myślę że nie ma większej różnicy między Polakami a Czechami czy Węgrami. W każdym społeczeństwie trafiają się ludzie przyzwoici i zwykłe szumowiny.
Na Węgrzech społeczeństwo podzieliło się na dwa fronty : za i przeciw Orbanowi- to samo co u nas. Czesi mieli zaborcę habsburskiego znacznie dłużej niż Polacy i oni trochę do tego przywykli ( stanu uzależnienia od kogoś).
Poza tym jeżeli jest jakaś różnica między naszymi krajami to być może wynika z faktu ,że tam pewnie nie mają medialnej szczekaczki , która usypała barykadę wpół kraju. Niektórzy twierdzą że to Kaczyński podzielił Polaków. Ja trzymam się wersji że to Twoja ulubiona telewizja do tego doprowadziła. umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 14:59  
CYTAT

No właśnie nigdy się nie dowiemy co by było gdyby Balcerowicz nie przeprowadził terapii szokowej. Właśnie dlatego Twoje słowa o drugiej Ukrainie są komiczne. Nie wiesz co by było!umiech

Ekonomiści to wczorajsi magowie. Zawsze mówic tak jak Pan na zamku kazać ..

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 16:41  
CYTAT
Sorry bobku ale wymagasz rzeczy ,które są ponad moje siły. Po prostu nie mam czasu na wbijanie Ci do głowy elementarnych rzeczy. Tym bardziej ,że nic z tego nie mam.umiech
Chcesz zagłębić się w temacie poszukaj w sieci opracowań wielu mądrych ludzi z tytułami profesorskimi , którzy proces prywatyzacji ocenili jednym słowem: oszustwo. Wiem , ze przez ileś lat kształtowania umysłu przez mainstream nie chłoniesz chętnie wiedzy innej niż obowiązująca narracja. Próbuj na własną rękę - mi się nie chce!
Byli specjaliści i wtedy bobku. Nazywali się Kaczmarek , Lewandowski i jeszcze paru fachowców wysokiej klasy jak tych dwóch by się znalazło.
Dokonania tych panów są szeroko opisane w sieci. Możesz sobie znaleźć co tylko Cię interesuje.

Nie musisz mi nic wbijać. Ja nie mam nic do Lewandowskiego, ale to on sprzedał zakłady papiernicze w Kwidzynie umiech
CYTAT
Napisałem min. -co oznacza MIĘDZY INNYMI. Nie twierdzę że sam zrujnował budżet ale jako szef resortu finansów odpowiadał za jego stan. Był kiepskim ministrem ( 34 podwyżki akcyzy na paliwo w jednym roku przejdzie do historii polskiego fiskalizmu). Bauc przejął stery po Balcerowiczu z tzw. dobrodziejstwem inwentarza. A skoro wyłączną winą obarczasz premiera, to przypomnij sobie kim on był i gdzie teraz jest. smiech2

Po dzień dzisiejszy cała gospodarka jest oparta o przeprowadzone reformy Balcerowicza. A ile razy można akcyzę podwyższać co i ta akcyza pewnie jest do dzisiaj umiech
Temat profesorów pomijam, tak właśnie dzieli się ludzi, kto nie z nami ten przeciw umiech

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 17:00  
CYTAT
Myślę że nie ma większej różnicy między Polakami a Czechami czy Węgrami. W każdym społeczeństwie trafiają się ludzie przyzwoici i zwykłe szumowiny.
Na Węgrzech społeczeństwo podzieliło się na dwa fronty : za i przeciw Orbanowi- to samo co u nas. Czesi mieli zaborcę habsburskiego znacznie dłużej niż Polacy i oni trochę do tego przywykli ( stanu uzależnienia od kogoś).

Jest różnica, u nas kradną na potęgę, wszędzie przekręty i malwersacje. Sam dawałeś przykład, Czesi i Węgrzy nie mieli Balcerowicza i gospodarka jest dobra. Po drugie w rozmowie z Andrzejem, sam napisałeś że Polska ma mały dług publiczny 50%, no chyba że to rząd Szydło już tyle spłacił smiech2
CYTAT
Poza tym jeżeli jest jakaś różnica między naszymi krajami to być może wynika z faktu ,że tam pewnie nie mają medialnej szczekaczki , która usypała barykadę wpół kraju. Niektórzy twierdzą że to Kaczyński podzielił Polaków. Ja trzymam się wersji że to Twoja ulubiona telewizja do tego doprowadziła. umiech

Dokładnie Jarek i ludzie Twojego pokroju dzielą Polskę, nie dopuszczają myśli że można mieć inny punkt widzenia, nawet taki jak prezentuje TVN, który jest i w Czechach i na Węgrzech umiech

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 17:49  
Jarek nie podzielil, to charakter i przeszłość podzielila ludzi. Trole czuwają nad utrzymaniem podzialow. Dyskutują zawzięcie na przykład o tym że PO nie przegrało wyborów z powodu uprawianej polityki zewnętrznej i wewnetrznej. Robota jak wiele innych, ssać albo być ssanym ok

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 18:00  
Tak, Jarek łączy Polaków. Bez niego pewnie mielibyśmy już wojnę domową ;-) scianascianascianascianascianasciana

Ciekawe ile taki zumba dostaje za wpis?

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 18:04  
CYTAT
Tak, Jarek łączy Polaków. Bez niego pewnie mielibyśmy już wojnę domową ;-) scianascianascianascianascianasciana

Ciekawe ile taki zumba dostaje za wpis?

Andriusza,uderz w stół a nożyce się odezwą.Myślę że ty to dopiero pięknie masz płacone,nie ma siły. jezyk

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 18:43  
Fiodor, nie bo ty ;-) scianascianascianascianasciana

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 18:55  
CYTAT
Po dzień dzisiejszy cała gospodarka jest oparta o przeprowadzone reformy Balcerowicza. A ile razy można akcyzę podwyższać co i ta akcyza pewnie jest do dzisiaj umiech

Jesteś w błędzie. Popłuczyny po Balcerowiczu są podwalinami Nowoczesnej. I chyba tyle zostało po tym byłym wykładowcy Instytutu Podstawowych Problemów Marksizmu-Leninizmu!smiech2
Co do akcyzy prawie masz rację.uśmiech Rząd Tuska podwyższył ja najwyżej sześć czy siedem razy w ciągu 7 lat. Więc te 34 podwyżki w jednym roku to na razie niepobity rekord. Z drugiej strony zaczynam patrzeć na to inaczej. Zamiast przywalić podwyżkę od razu na ostro , rozłożył to bidulek na raty. Może rzeczywiście nie był taki straszny.umiech W sumie dzięki niemu mieliśmy jeszcze bardzo udana reformę emerytalna ( OFE) i ten problem został skutecznie załatwiony. Więcej trzeba takich mędrców w polityce.

CYTAT
Temat profesorów pomijam, tak właśnie dzieli się ludzi, kto nie z nami ten przeciw umiech

I kto to pisze?umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 19:05  
CYTAT
A tak sobie chłopaki z PC żyły, uwłaszczały, kombinowały, część z nich siedziała, a co robią dziś?
1) Maciej Zalewski - członek PC, pracownik kancelarii Lecha Wałęsy, skazany na 3 lata, za wymuszanie łapówek i szantażowanie prezesów Art. B, 2 lata odsiedział.
2) Adam Glapiński, członek PC, minister w rządzie Krzysztofa Bieleckiego, minister w rządzie Olszewskiego, bliski znajomy Marka Dochnala, zasłynął na początku lat 90 kilkoma patologicznymi decyzjami:
a) wprowadzenie koncesji na import paliw, które zapoczątkowały serie afer paliwowych i wyrwały z budżetu państwa wiele miliardów złotych.
b) tak zwane `ustawy Glapińskiego', pozwoliły oddać za bezcen spółkom developerskim działki budowlane co w ułamku sekundy doprowadziło do powstania kolejnych lewych fortun.

Dziś pan Glapiński z nadania patii Jarosława Kaczyńskiego jest szefem Polkomtela, jednej z największych spółek telekomunikacyjnych.

dla tych co nie kumają PC to Porozumienie Centrum poprzednik PiSu umiech

A to taki archiwalny wpis znaleziony na naszym forum ;-)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 19:25  
Dzięki Andrzejku za przypomnienie tak ważkich kwestii. Już prawie zapomniałem , że w kwestii prywatyzacji Kaczyński ma za uszami tyle samo co reszta. Dobrze, że trzymałeś rękę na pulsie. Pozdrawiam.

A tak na serio : czyli Zalewski (który siedział) i Glapiński ( który nie siedział) jest tak samo umoczony jak np. Janusz Lewandowski ( który miał zarzuty , ale nie siedział)?Czy jest według Ciebie jakaś różnica między nimi? Tak pytam bo muszę to uporządkować.umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 19:29  
Tak edzio, zgadzam się. Masz rację ;-)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 19:31  
Ty też , trzymaj się. Pozdrawiam!smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 19:33  
CYTAT

Jest różnica, u nas kradną na potęgę, wszędzie przekręty i malwersacje. Sam dawałeś przykład, Czesi i Węgrzy nie mieli Balcerowicza i gospodarka jest dobra. Po drugie w rozmowie z Andrzejem, sam napisałeś że Polska ma mały dług publiczny 50%, no chyba że t......

Wszędzie są złodzieje i głupcy. Chciwość i głupota są eksterytorialne.smiech2
Dług publiczny Polski wynosi ok 50 %. Nie napisałem że jest mały - każdy dług jest zły. Napisałem , że w porównaniu do długu publicznego Irlandii jest niższy.
Co nie zmienia faktu , że jego powiększanie jest błędem.
Czego nie zrozumiałeś?

CYTAT
Dokładnie Jarek i ludzie Twojego pokroju dzielą Polskę, nie dopuszczają myśli że można mieć inny punkt widzenia, nawet taki jak prezentuje TVN, który jest i w Czechach i na Węgrzech umiech

Bobku czasami wrzucam treść ironiczną między rzeczami poważnymi. To z TVN było właśnie takim wtrąceniem. Nie traktuj śmiertelnie poważnie wszystkiego co przeczytasz w moich postach. Ba, w całym życiu przydaje się trochę dystansu, humoru i autoironii. Widzisz zaczynam teraz myśleć że jesteś tak samo małostkowy jak Kaczyński- on też za byle pierdołę żąda głowy!umiech

A poza tym zrobiłeś się trochę upierdliwy z tymi postami. Jesteś jak moja baba , jak jej brakuje argumentów to próbuje mnie zakrzyczeć.uśmiech
Chyba musimy od siebie trochę odpocząć!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 21:14  
CYTAT
A tak na serio : czyli Zalewski (który siedział) i Glapiński ( który nie siedział) jest tak samo umoczony jak np. Janusz Lewandowski ( który miał zarzuty , ale nie siedział)?Czy jest według Ciebie jakaś różnica między nimi? Tak pytam bo muszę to uporządkować.umiech

Trochę mi pomogłeś, to jest właśnie ta zasadnicza różnica, skoro Lewandowski miał zarzuty a nie siedział, to winny jest sąd bo Lewandowski powinien siedzieć co
Uporządkuj i napisz co wyszło umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sie 2016r. 21:42  
CYTAT
Wszędzie są złodzieje i głupcy. Chciwość i głupota są eksterytorialne.smiech2

Zgadzam się ale, z Twoich postów wynika iż przez 25 lat Polską rządzili tylko głupcy i złodzieje. Dodam minister finansów, gospodarki, przekształceń własnościowych bez sądu (zaocznie) powinni siedzieć umiech
Lubię konkrety, wyłączysz kogoś z tego więzienia co
CYTAT
Dług publiczny Polski wynosi ok 50 %. Nie napisałem że jest mały - każdy dług jest zły. Napisałem , że w porównaniu do długu publicznego Irlandii jest niższy.

I wielu innych krajów, na potrzeby różnych dyskusji jest niższy lub katastrofalny umiech
CYTAT
Czego nie zrozumiałeś?

Kto za tym stoi jezyk
CYTAT
Bobku czasami wrzucam treść ironiczną między rzeczami poważnymi. To z TVN było właśnie takim wtrąceniem. Nie traktuj śmiertelnie poważnie wszystkiego co przeczytasz w moich postach. Ba, w całym życiu przydaje się trochę dystansu, humoru i autoironii. Widzisz zaczynam teraz myśleć że jesteś tak samo małostkowy jak Kaczyński- on też za byle pierdołę żąda głowy!umiech

Teraz wiem, myślałem że mainstream to Twoje hobby umiech
CYTAT
A poza tym zrobiłeś się trochę upierdliwy z tymi postami. Jesteś jak moja baba , jak jej brakuje argumentów to próbuje mnie zakrzyczeć.uśmiech
Chyba musimy od siebie trochę odpocząć!

Strasznie nie lubię dyskusji na zasadzie insynuacji, wiem ale nie powiem i teorii spiskowych. Odsyłasz mnie do internetu gdzie 99% to śmieci. ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sie 2016r. 07:22  
Szaleństwo dla emerytów nadchodzi.smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2

Rząd zadecydował: Najniższa emerytura w przyszłym roku wzrośnie o 1,5 zł

Premier Beata Szydło zdecydowała zgodnie z propozycją minister Elżbiety Rafalskiej. Szefowa resortu pracy proponowała, by podwyżki emerytur w przyszłym roku były niskie. Rozporządzenie dotyczące przyszłorocznej waloryzacji już trafiło do Dziennika Ustaw.....

http://pikio.pl/rzad-zadecydowal-najnizsza-emerytura-w-przyszlym-roku-wzrosnie-o-15-zl/

Jakoś nie słyszę oburzenia zwolenników dobrej zmiany. Inaczej było gdy PO dawało takie marne rewaloryzacje. Gdzie ta zmiana? Chyba tylko przy koryciesmiech2 smiech2smiech2smiech2smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sie 2016r. 16:57  
CYTAT

Wyjątkowe słowa papieża Franciszka: Polska wzorem dla Europy

Ojciec Święty wskazał Polskę, jako wzór dla całego kontynentu. Na pierwszej audiencji generalnej po Światowych Dniach Młodzieży papież dziękował nam za organizację ŚDM oraz ciepłe przyjęcie w kraju.

Wschodnim Przedmurzem Europy, tak jest bez zmian od wieków :-)

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sie 2016r. 22:38  
emeryci nam pogłupieją z tych pieniędzy...
na co im tyle? na dragi buahahahhaa?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sie 2016r. 23:08  
Nie dadzą emerytom to i panu Rydzykowi źródełko wyschnie ... ok

Obrazek

Chcieli ograć Kaczyńskiego, teraz są na cenzurowanym. Tak wyglądała nieudana próba odwołania Jacka Kurskiego

Odwołanie Jacka Kurskiego pełne było zwrotów akcji. Najpierw odwołano go z funkcji prezesa TVP, później okazało się, że Kurski jednak nadal będzie kierował publicznym nadawcą. Według doniesień z PiS, za odkręceniem wszystkiego miał stać sam Jarosław Kaczyński.

Najpierw odwołano Jacka Kurskiego i ogłoszono, że wkrótce zostanie wybrany pełniący obowiązki prezesa. Później jednak zdecydowano, że jednak były poseł PiS będzie pełnił funkcję do czasu rozstrzygnięcia konkursu na szefa TVP, czyli do 15 października. Zamieszanie było ogromne, przypominało to wywołane przez podwyżki dla polityków.
Wielka wojna
Skąd się wzięło? U podstaw odwołania Kurskiego stoi jego konflikt z Krzysztofem Czabańskim, szefem Rady Mediów Narodowych. To zaufany Prezesa, znają się jeszcze z opozycji i czasów "Tygodnika 'Solidarność'". Za poprzednich rządów PiS został prezesem Polskiego Radia. Od dawna próbował wysadzić Kurskiego z fotela.

...

więcej TU

A tępy pisoleming siedzi z rozdziawioną japą ... i nie wierzy jaką to pis ma demokracje umiech

"Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości”
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2016r. 13:00  
"W wywiadzie dla niemieckiego Bilda Jarosław Kaczyński poparł kanclerz Niemiec. 'Byłoby dobrze, żeby była ponownie wybrana'(2017r). Ukłony w stronę Angeli Merkel i tak jawne poparcie to zwrot. 5 lat temu przed wyborami Jarosław Kaczyński sugerował, że jej wybór 'nie był wynikiem czystego zbiegu okoliczności', a Angela Merkel chce podporządkowania sobie Polski. 'Optyka trochę się zmieniła. Po Brexicie potrzebujmy wsparcia od Niemiec, bo nie możemy liczyć na Wielką Brytanię. Musimy być dobrze z Andżelą Merkel? - mówi Wyborczej pl. senator PiS Anna Maria Anders. Czy nie taki straszny Berlin, jak go malowano? "

No teraz TVN wraca do łask, Jarek z Angelą wspólnie będą doradzać programowo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Sie 2016r. 17:10  
Straszny gdy nie chce widzieć partnera do rozmów, normalny gdy z rozmawia z naszym rządem na zasadach partnerskich. To dobra zmiana?

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

«« « ... 315 316 317 318 319 320 321 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »