NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 335 336 337 338 339 340 341 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
ff
Wysłany: 14 Paź 2016r. 22:45  
Tutaj jest stenopis wystąpienia Prezydenta RP Andrzeja Dudy.
Kolega powyżej pomylił osoby zarumieniony co się zdarza nawet najlepszym w branży.

http://telewizjarepublika.pl/koniecznie-przeczytaj-wystapienie-prezydenta-andrzeja-dudy,39337.html
Obrazek

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 14 Paź 2016r. 22:45  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Paź 2016r. 23:54  
CYTAT

Ale gdzie napisałem aby ktokolwiek dostosowywał się do mojego systemu wartości? Dając ludziom szeroką wolność dajesz najwyższy wyraz akceptacji ich wartości. Jeśli nie lubisz zapalić sobie jointa to go nie palisz, a jeśli lubisz i jest to zgodne z Twoimi wartościami to palisz. Jeśli uważasz, że antykoncepcja jest zła to jej nie używasz. Ale akceptujesz to, że inni chcą jej używać ponieważ ich wartości są inne. Dając ludziom wolność wyboru nie zmuszasz nikogo do dostosowania się do innych (nie dotyczy skrajnych przypadków).

Andzej zawarłeś całe sedno demokracji lub jak kto woli wolności.... O to chodzi w życiu, a nie o dyktat jednych, nad drugimi....Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 00:25  
Sobie możesz nawet strzelić w łeb, (tylko nie spudłuj !!!) a wtedy nikt ci nic nie zrobi. To jest sedno sprawy, chyba powinieneś dodać?

Postawa jest osobistym wyborem, ale nie wartości moralne. Preferencje seksualne są postawą, ale jednocześnie jest powszechna zgoda żeby ścigać bez litości pederastów. Wiec jak to jest, wolno czy nie? Teraz już chyba zrozumiałeś różnicę?
W kawale na poprzedniej stronie jest to błyskotliwie ujęte gdy ofiara losu podkreśla swoją naiwną postawę bo zapomniał, ze inni tez wybierają... wykrzyknik To jest różnica wiedzy wolnością wyboru postawy a przyjętymi wartościami które obowiązują i możemy się na nie powoływać.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 01:06  
CYTAT
Sobie możesz nawet strzelić w łeb, (tylko nie spudłuj !!!) a wtedy nikt ci nic nie zrobi. To jest sedno sprawy, chyba powinieneś dodać?

Postawa jest osobistym wyborem, ale nie wartości moralne. Preferencje seksualne są postawą, ale jednocześnie jest powszechna zgoda żeby ścigać bez litości pederastów. Wiec jak to jest, wolno czy nie? Teraz już chyba zrozumiałeś różnicę?
W kawale na poprzedniej stronie jest to błyskotliwie ujęte gdy ofiara losu podkreśla swoją naiwną postawę bo zapomniał, ze inni tez wybierają... wykrzyknik To jest różnica wiedzy wolnością wyboru postawy a przyjętymi wartościami które obowiązują i możemy się na nie powoływać.

Witam

Nie mówimy tutaj o skrajnościach... Bez przesady... Ale ty jesteś radykalna w swoich poglądach!?! Dobrze, że nie urodziłaś się dużo dalej na południe, bo pewnie zabijałabyś chrześcijan, jak muchy na ścianie swojej kuchni umiech Prawie jak islamiści... Zauważ, że prawie robi różnicę i się nie czepiaj... Mamy żyć w zgodzie, tak ogólnie z 10 przykazaniami ( nie rozciągaj ich na płódumiechumiechumiech ) Kiedyś w Stalowej Woli przed koncertem Dżemu był protest - że to zespół satanistyczny....!?!Radykały w mocherach po niedzielnej mszy go zorganizowały umiechumiechumiech Teraz słucham starej Metallicy - to też pewnie źle o mnie świadczy umiech ?!? Mam sobie z tego powodu strzelić w łeb??? Nie popadaj w paranoję... Żyje się raz, błędy też się zdarzają... Oby tylko raz te same...
Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 01:30  
Bezimienna jest uparta, mówi że wolność nie ogranicza tylko daje żyć wszystkim. Potem jest anarchia, egoizm, zamordyzm itd.

Tutaj sobie myślę o dzikim zachodzie. Jest banda która terroryzuje miasteczko.
Mieszkańcy są zmuszeni do wynajecia innych bandytow którzy im pomagają za wielkie pieniadze.

Po paru latach szeryf w innym miasteczku dobrych zbirow przypadkowo łapie na przestepstwie i wiesza. Takie jest prawo.

Więc gdzie tu radykalizm.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 10:07  
Widać jak dużo można powiedzieć gdy nie rozumie się sedna tematu. Są na naszym forum ludzie, którzy nie rozumieją słowa skrajność, radykalizm. Andzej wyraźnie napisał o co mu chodzi i wydawałoby się, że tylko debil tego nie ogarnie a mimo to pojawiają sie osoby (uważające się za mega inteligentne), które nic nie zrozumiały.

delta dobrze napisałeś. Niektórzy nasi "wolnościowcy" gdyby mogli to strzelaliby do ludzi o innych poglądach. Uważając, że robią to w imię wolności.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 12:00  
W każdy czwartek o 17 przed siedziba Pisu na ulicy Wolności 17, wówczas nasz wszechmogacy prezydent Nadbereżby bedzie miał tam wykłady , przecistawmy sie zmianom proponowanym w ustawie antyaborcyjnej przez dyktatora JAROSŁAWA K, który chce aby na świat przychodziły człekokształtne istoty aby czarny mógł je ochrzcić i zinkasować kase.Dla nich liczy sie tylko koryto i kasa nie ważne , że ludzkim nieszcześciem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 12:40  
Ty kaczor2 jesteś chyba tym pasożytem co nawołuje do tych spotkań u banana w piwnicy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 14:00  
CYTAT

Ale gdzie napisałem aby ktokolwiek dostosowywał się do mojego systemu wartości? Dając ludziom szeroką wolność dajesz najwyższy wyraz akceptacji ich wartości. Jeśli nie lubisz zapalić sobie jointa to go nie palisz, a jeśli lubisz i jest to zgodne z Twoimi wartościami to palisz. Jeśli uważasz, że antykoncepcja jest zła to jej nie używasz. Ale akceptujesz to, że inni chcą jej używać ponieważ ich wartości są inne. Dając ludziom wolność wyboru nie zmuszasz nikogo do dostosowania się do innych (nie dotyczy skrajnych przypadków).

Wolność sama w sobie nie jest niczym złym. Tyle że wolnosciowiec często staje się nihilistą. Problem w tym że oprócz wolności musi być jeszcze odpowiedzialność. Nie jest sztuką dać ludziom broń do ręki. Sztuką jest to żeby się nie pozabijali nawzajem. W przypadku naszego kraju ten problem jest podwójnie skomplikowany.
Przyznam Ci rację , ale wskaż mi jedną osobę która za posiadanie jointa ( albo stosowanie antykoncepcji) dostała wyrok skazujący. Albo przynajmniej solidnie jej się oberwało.uśmiech
No i wreszcie kto określi gdzie jest nieprzekraczalna granicą Twojej osobistej wolności? I czym jest skrajny przypadek? Obawiam się że ile ludzi tyle opinii.
Ty piszesz o utopii-iluzji, w dzisiejszym społeczeństwie całkowita wolność jest niemożliwa. Jeśli chcesz być wolnym człowiekiem , musisz porzucić wszystko co masz i wyjechać do jakiejś dziczy. Tam bez komórki, laptopa, rządu, kościoła i skarbówki możesz robić co ci się podoba.Tylko wtedy będziesz prawdziwe wolny. Wolność w twoim wydaniu to ułuda i iluzja. Jesteś wolny żeby zapalić jointa , ale i tak ponad twoją głową zapadają decyzje które cię ograniczają. Np. ktoś nakłada na ciebie podatki i daniny . Innymi słowy żyjesz w iluzji.umiech

Popatrz na Andrzejka , znanego wolnosciowca z tego forum. Chce być wolnym od nakazów kościelnych i zrezygnował z religii. Jednakowoż po urodzeniu dziecka ochrzcił je i pewnie jeszcze za to zapłacił. Jak to nazwiesz: hipokryzją , wolnością a może zapobiegliowością?smiech2
Co to za wolnosciowiec , który wierzy w gusła?uśmiech

Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 14:49  
HeHe, inteligentny inaczej plotkarz ;-) Podtrzymuję to co wcześniej napisałem. smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 14:56  
Obrazek

potluczonypotluczony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 15:29  
CYTAT
HeHe, inteligentny inaczej plotkarz ;-) Podtrzymuję to co wcześniej napisałem. smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2smiech2

Tak tak Andrzejku. Ja ciebie też!umiech

Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 16:33  
Widzisz plotkarzu, a ja ciebie nie. jezykjezykjezykjezykjezykjezykjezykjezyk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 17:01  
CYTAT
Ty kaczor2 jesteś chyba tym pasożytem co nawołuje do tych spotkań u banana w piwnicy.

Moderowano przez: magpie
Nie na temat i prosiłabym o zachowanie kultury wypowiedzi. Proszę ponownie o zaniechanie nazywania "naćpaną" współrozmówcę

Obrazek

Psychoza Kaczyńskiego. Leczyć prezesa PiS

Pamiętacie „Psychozę” Alfreda Hitchococka z 1960 roku? Syndrom tego przypadku zachodzi u Jarosława Kaczyńskiego.

Prezes PiS niezwłocznie winien być zbadany przez dobrego specjalistę psychiatrę i to niekoniecznie Polaka.

„Psychoza” to klasyka w najlepszym wydaniu. Czyny głównego bohatera organizuje trup matki, od której się uzależnił do tego stopnia, że jej trupa przetrzymuje w mieszkaniu.

Jest samotny i chory psychicznie, acz na pozór wydaje się być wielce normalny.

Podobnie jest z samotnym Kaczyńskim, który w drugiej części wywiadu dla Onetu mówi o trupie swego brata, będzie ekshumowany:

- Ja się zgadzam z decyzją o ekshumacjach. W przypadku mojego brata jest już mowa o terminach. To będzie jedna z pierwszych, jeśli nie pierwsza ekshumacja – mówi.

...

więcej TU

Chyba nic nie trzeba dodawać ...

"Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości”
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 17:17  
Spoko bananku, już rozumiem twe rozgoryczenie i nienawiść do całego świata, właśnie dowiedziałem się o tej aferze z listonoszem, smutna sprawa placze nie przejmuj się znajdziesz sobie inną laske. smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 17:34  
Ty/wy jesteś cały światem smiech2 masz tam braki większe nawet od [moderowano] ... a ona ma niewiele zarumieniony

Obrazek

A wasz odłam chłopcy działa bardziej "frontalnie" cool girl

ps.Pamiętaj ...u nas katolików nienawiść jest "bee" więc nieznam tego uczucia smiech2

"Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości”
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 18:25  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 19:52  
CYTAT (racjonalna Polska)
Jak to ująć? Wygląda na to, że szef MON zrobił laskę Amerykanom, a potem go jeszcze wyruchali.
//leon

Magazyny amerykańskiej armii w Polsce? To już nieaktualne

W Polsce będą magazyny amerykańskiego sprzętu – grzmiał minister obrony Antoni Macierewicz przez kilka miesięcy, od objęcia władzy do szczytu NATO. Po szczycie mówił już o „naszej części Europy”. Amerykanie wolą jednak nie ryzykować i zostawią bojowy sprzęt na Zachodzie. I nie chodzi wyłącznie o atak rakietowy Rosji.

http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1679508,1,magazyny-amerykanskiej-armii-w-polsce-to-juz-nieaktualne.read

Co tu komentować?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 20:27  

Wciąż czekamy na wyniki

audytu - te setki aktów

oskarżenia, masowe

aresztowania smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 20:36  
Po co nam Andrzejku te aresztowania ? Żeby jeszcze żywić te ścierwa ? I tak dobrze wiemy że polityk polityka chroni :cwaniak:

Za chwile trzeba będzie stanąć w obronie tego rudzielca bo żabojady dobiorą się mu do skóry. smiech2

Obrazek

Owczarek Merkelowej, człowiek, który swojemu własnemu narodowi powiedział: "nasrałem w salonie, będziemy musieli nauczyć się żyć w smrodzie", obraził się. Po francusku "walnął focha"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 20:53  
CYTAT (magpie)
Proszę ponownie o zaniechanie nazywania "naćpaną" współrozmówcę

No i jeszcze jedno zdanie o pisaniu nt. ... moja piwnica jest na temat? (w sumie to na co komu piwnica ? nie wiem jakaś moda ? ) ja to widzę tak ...jeśli moja piwnica jest nt. to i potrzeby mojego psa jak najbardziej zarumieniony czy się mylę ?

Obrazek

Autor kultowego znaku "Solidarności" popiera kobiety z Czarnego Protestu. "Nie zgadzam się na ich ściganie i karanie"

Zaczęło się od tego, że po Ogólnopolskim Strajku Kobiet "Solidarność" doniosła na kobiety, które - zdaniem autorów doniesienia - w nieuprawniony sposób użyły kultowego znaku. Potem gdańska prokuratura zwróciła się do warszawskiego ratusza o udostępnienie personaliów organizatorek Czarnego Protestu w Warszawie. Teraz głos zabrał Jerzy Janiszewski, mieszkający obecnie w Hiszpanii autor kultowego znaku "Solidarności".

Napisał do niego Bartłomiej (nazwisko do wiadomości redakcji) wspierający Czarny Protest.

"Zwracam się do Pana z prośbą o wyjaśnienie statusu legendarnego logo "Solidarności", którego jest Pan autorem. Obecny prezes związku twierdzi, ze tylko on i jego organizacja mają prawo wykorzystywać logo i na tej podstawie podejmuje czynności prawne, w celu ścigania osób wykorzystujących znak, na pokojowych demonstracjach przeciwko obecnej władzy. Jest to zdaniem wielu osób sytuacja kuriozalna, przecząca idei wolności i praw obywatelskich, które Pana dzieło reprezentuje" - napisał Bartłomiej w e-mailu 12 października.

...

więcej TU

ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 21:02  
Może te twoje wyuzdane potrzeby i potrzeby twojego psa załatwiacie właśnie w tej piwnicy ?
Coś jest na rzeczy z tą piwnicą, ludzie tak bez przyczyny by nie gadali. Ja tam się nie znam i plotek powtarzał nie będę. smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 21:05  
Wyluzuj bananku, nie Ty pierwszy i nie ostatni.

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 21:16  
CYTAT
CYTAT

Andzej zawarłeś całe sedno demokracji lub jak kto woli wolności.... O to chodzi w życiu, a nie o dyktat jednych, nad drugimi....Pozdrawiam

To o czym piszecie to nie jest demokracja, tylko Anarchia, gdzie każdy robi co chce. W demokracji rządzi większość, zawsze !!! Niestety lewactwo pod przykrywką "Demokracji Europejskiej" próbuje narzucać wole mniejszości.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2016r. 21:28  
ZSRR miejsce złodziei jest w wiezieniu taki prawicowiec pozwala złodziejom chodzić na wolności?

PS, Żona wróciła?

Wciąż czekamy na wyniki

audytu - te setki aktów

oskarżenia, masowe

aresztowania smiech2

Prywatna wiadomość 

«« « ... 335 336 337 338 339 340 341 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »