|
|
|
CYTAT A. Macierewicz wdaje się w awantury na spotkaniach z wyborcami, To nie prawda. Macierewicz nie wdawał się w żadne awantury. Widziałeś ten filmik? Wklejasz sondaż. Co on pokazuje, jakie ma znaczenie? Suma daje 76%. To znaczy, że taka bedzie frekwencja. Czy może to 76% z 40% wszystkich uprawnionych a pozostałe 24% są niezdecydowani. No i co to zmienia dla nas Polaków? Czy premier przez te 34% bedzie teraz lepiej wykonywał swoje obowiązki, a może jak ma więcej w sondażach to nas oleje? Zrobiłeś analizę tego sondażu? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Oto wyniku najnowszego sondażu (TNS): Platforma Obywatelska - 34% PiS - 23% SLD - 8% Ruch Palikota - 6% PSL - 5% (...) Co to znaczy? Ni mniej ni więcej a to, że niemal 1/4 obywateli(24 proc.)ma tamtych wszystkich w dupie. Wychodzi na to,że jesteśmy (w tej grupie) na 2 miejscu.Wyprzedzamy PiS. Niedługo bedziemy na pierwszym! SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
Dołączył: 29 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 60% |
|
|
|
Moim zdaniem tym co w sondażach ciągnie PiS w dół, jest osoba Jarosława Kaczyńskiego.
W Październiku PiS wygrywał w sondażach z PO, a później na wraku Tu-154M w Smoleńsku odkryto "trotyl" i obecnie PO ma w sondażach 11 punktów procentowych przewagi. P.S. Osobiście z przekonania jestem umiarkowanym liberałem i popieram PO. |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 29 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 60% |
|
|
|
To nie jest takie śmieszne.
Wyobraźcie sobie sytuację że PiS wraca do władzy i oficjalnie oskarża Rosję o międzynarodowy atak terrorystyczny (czyli "zamach smoleński"). Konsekwencje dla Polski byłyby trudne do przewidzenia, ale bez wątpienia mogłoby dojść do zerwania stosunków dyplomatycznych oraz wojny handlowej. |
|
|
|
|
Kaczyńscy dementują rewelacje "Naszego Dziennika"
... Brat prezydenta Lecha Kaczyńskiego i córka odnieśli się w ten sposób do poniedziałkowej publikacji "Naszego Dziennika". Chodzi o artykuł "Zawinił rząd". Znalazło się w nim stwierdzenie, że Jarosław Kaczyński podczas sobotniego spotkania z mieszkańcami Legnicy "miał przyznać, że zastanawia się, czy nie złożyć wniosku o ekshumację ciała Marii Kaczyńskiej ze względu na obawę o niegodny sposób pochówku". "Maria Kaczyńska została pochowana w sposób godny, o czym zaświadcza córka Marta Kaczyńska. Nie jest również rozważany wniosek o ekshumację Pani Prezydentowej Marii Kaczyńskiej" - brzmi treść oświadczenia podpisanego przez Jarosława Kaczyńskiego i Martę Kaczyńską, które przesłało PAP biuro prasowe klubu parlamentarnego PiS. ... źródło co ta popularna gazeta wychodkowa jeszcze wymyśli by ogłupić do reszty PiSlamistów "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Kaczyńscy dementują rewelacje \"Naszego Dziennika\" co ta popularna gazeta wychodkowa jeszcze wymyśli by ogłupić do reszty PiSlamistów Po takiej rewelacji, dzięki większemu nakładowi, trup prasowy żył będzie jeden dzień dłużej... Swoją drogą to postępowanie Kaczyńskiego zakrawa mi na zdradę.Najpierw zszedł z "całkowitego przekonania" do 99 proc.że to był zamach pod Smoleńskiem...Teraz taki"njus" spalił... SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Język miłości PiSlamistów ciąg dalszy ...
Działacz PiS: Czy strzelać do Tuska? Szef PiS w Oleśnicy: To nic takiego Czy można w Polsce zrobić referendum nad projektem zastrzelenia Tuska? Żeby zastrzelenie go jak psa było legalne? - zastanawia się na swojej stronie Artur Nicpoń, członek zarządu wrocławskiego PiS. Zdaniem szefa PiS w Oleśnicy nic złego się nie stało "Mam dla nich tylko jedno - wypier...ać!" ... źródło Te poje*y z PiS-u już sami nie wiedzą co powiedzieć/napisać żeby było o nich słychać ... i taki Kłamczyński wmawia PiSlamiście że jestem lemingiem bo czytam wolne media ... ... na niezależnej tego nie znalazłem nenad czemu ?? ... Nie wiesz ... pranie mózgów ... temu Władysław Frasyniuk: ten wywiad strasznie ośmiesza Jarosława Kaczyńskiego Władysław Frasyniuk w Radiu ZET bardzo ostro skrytykował Jarosława Kaczyńskiego za wczorajszy wywiad dla „Gazety Polskiej”. – Ten wywiad go strasznie ośmiesza – mówił. Ocenił, że jego zdaniem Jarosław Kaczyński albo „był niedojdą” albo „musiał podpisać deklarację lojalności”, ponieważ aparat bezpieczeństwa państwa w 1981r. wypuszczał tylko ludzi należących do którejś z tych dwóch kategorii. Dodał też, że trzeba Kaczyńskiego ignorować, bo jest cynikiem, bo wszystko co mówi jest nastawiony na jego własny interes. ... Jedyny fenomen, jedyny produkt narodowy, który mamy to jest „Solidarność” i ten Kaczyński go po prostu nieustannie szmaci ... - Czy słusznie się kpi z Jarosława Kaczyńskiego? – zapytała Monika Olejnik. - Ten wywiad go strasznie ośmiesza – odpowiedział Frasyniuk. Dodał, że ma osobiste poczucie porażki, ponieważ nie zgadzając się z Jarosławem Kaczyńskim zawsze uważał go za inteligentnego człowieka. – A wszystko to, co on mówi w sprawie internowania powoduje, że muszę połknąć własny język. Bo teraz na mnie patrzą podejrzliwie, czy ja mam cztery szare komórki, jeśli mówiłem, że to inteligentny człowiek – zaznaczył. ... źródło Frasyniuk po raz kolejny powiedział głośno to co każdy wie od lat ... Tylko niejaki Kłamczyński musi wymyślać sobie życiorys ... szkoda że dziś ten oszołom nie działa w konspiracji "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
http://mediologia.salon24.pl/471841,jarku-dlaczego-obrazasz-brata-siebie-nas
W latach 1980-1981 pracowałem z J. Kaczyńskim Ośrodku Badań Społecznych NSZZ „Solidarność” Regionu Mazowsze, założonym przez A. Macierewicza. Przyszły prezes PiS zajmował się sprawami prawnymi, ja byłem red. Dziennika „Wiadomości Dnia”. Po wybuchu stanu wojennego J. Kaczyński twierdził – w jednym z wywiadów -, że w podziemiu szukał ze mną kontaktu i jakoś nie znalazł. Otóż są to brednie gdyby szukał (od 14 grudnia 1981 r. wydawaliśmy pismo „Wiadomości”, będące kontynuacją dziennika „Wiadomości Dnia”) to by znalazł, gdyby chciał działać, to by działał. Zaznaczam przy tym, ze nikt by do niego nie miał pretensji, jednak jeżeli po 30 latach publikuje wywiad, który można porównać tylko i wyłącznie z wyczynami propagandzistów sowieckich, którzy w latach 30 XX wieku twierdzili, ze to Stalin wszystko organizował i był przywódca przewrotu bolszewickiego, to niech nie ma pretensji, ze go potraktuje z należytym humorem. Jednak bądźmy sprawiedliwi dla Stalina – on był jednym z czołowych działaczy bolszewickich, no ale przewrót organizował Trocki i Lenin. J. Kaczyński w swych kłamstwach bije na głowę Stalina. Wróćmy do faktów, nasz prezes i słoneczko Wolnej i Niepodległej Polski twierdzi, ze chciał działać i jednocześnie twierdzi, ze pomógł Dornowi znaleźć mieszkanie to dlaczego poprzez Dorna nie odnalazł redakcji „Wiadomości”, dlaczego ani razu nie było udziału w redagowaniu numeru czasopisma, dlaczego nie nadesłał ani jednego artykułu? Dlaczego ani razu nie usłyszałem jego nazwiska? Na czym według J. Kaczyńskiego polegało działanie w podziemiu? Na podpisywaniu papierków, które mu UB –ecja posunęła? J. Kaczyński twierdzi, ze współpracował z Ośrodkiem Badań Społecznych w podziemiu. Kłamstwo – i to tak głupie i ordynarne, że aż płakać się chce. Ośrodek Badań Społecznych zmienił nazwę na Centrum Dokumentacji i Analiz (nowa nazwę wymyślił L. Dorn), jeżeli prezes by cośkolwiek robił to by o tym pamiętał. Nic nie robił. Nie był żadnym działaczem. Nie działał w podziemiu. Prezes mówi, ze współpracował z „Głosem”, ja bardzo przepraszam – nic z tym miesięcznikiem nie mam wspólnego – ale w lutym 1982 roku odbyła się dyskusja na temat stanu wojennego redakcji „Głosu” i „Wiadomości” w której brali udział L. Dorn, P. Strzałkowski, M. Gugulski i niżej podpisany. Była ona opublikowana w „Głosie”. Nie brałeś w niej udziału, nie myślałeś nie przelewałeś myśli na papier bo gdybyś to robił to by jakiś ślad po tej aktywności pozostał. Ale może kolportowałeś czasopisma, albo je drukowałeś. Jeżeli tak to przepraszam, bo ciężka praca kolporterów była wtedy niebezpieczniejsza niż praca redaktorów. Jednak nic nie piszesz o tym w swoim wywiadzie. Twierdzisz natomiast, ze współpracowałeś z MRKS –e, kiedy i jak, jeśli można spytać? Miałem stały kontakt z tą redakcja i strukturą podziemną, więcej gdy drukarnia MRKS została zdekonspirowana przez UB to „Wiadomości” wydawały pismo „MRKS”, jako swoja wkładkę. Ani razu nie spotkałem cie na wspólnych zebraniach, ani razu nikt nie wspominał, ze działasz, ze piszesz. Dlaczego z nas wszystkich – myślę o ludziach podziemia – kpiny sobie robisz, dlaczego nas obrażasz tym groteskowym wywiadem. Pierwsze dwa, trzy miesiące stanu wojennego to był naprawdę strach, nie można tego czasu porównać z latami np. 1985 -89, bo to jest kpina z historii. W grudniu 1981 roku za rozrzucanie ulotek dostawało się 10 lat, a ty piszesz, ze podpisałeś taki sam papier na UB jak mecenas Jan Olszewski. Moment mecenas J. Olszewski nie był internowany dlatego, że był doradcą Episkopatu i dlatego podpisał na UB wspomniany papier. Więc moje pytanie brzmi: czy byłeś doradca Episkopatu? Jeżeli tak, to miałeś święte prawo podpisać ten papierek, jeżeli nie to naruszałeś podstawowa zasadę wszystkich opozycjonistów w PRL: nic nie podpisywać. Więc jeżeli nie byłeś doradca Episkopatu, to zachowałeś się jak przedszkolak, jak kretyn, który nie wie gdzie żyje. Dlaczego się kompromitujesz, czy szajba ci już tak odbiła, ze wierzysz w bajki, które sam wymyślasz? Po co ci to, po to by wziął cie w obronę Macierewicz (który w tym czasie siedział w ciężkim więzieniu) więc nic o podziemiu nie mógł wiedzieć? To, ze nigdy nie byłeś opozycjonista, ze nigdy nic nie robiłeś co by ci zagrażało udowadniasz czytelnikom – rzecz jasna tym dla których nie jesteś Stalinem Wolnej Polski – każdym słowem swego wywiadu. Ot piszesz, ze w pierwszych dniach stanu wojennego spotkałeś się z U. Doroszewską w mieszkaniu J. Karpińskiego. Czyś ty już kompletnie zgłupiał Jarku? Przecież to było najbardziej znane – od 1976 roku - opozycyjne mieszkanie w Warszawie, obserwowane przez UB 24 na 24, jeżeli ktoś tam szedł to wiedział, ze UB go namierza! No dość – nie rozumiem, dlaczego tworzysz mity, jeżeli za cos się ceniłem to właśnie za to, ze nie byłeś opozycjonista, działaczem podziemia itd. Ci wszyscy ludzie skompromitowali się doszczętnie w latach 90 –tych. Ty nie – miałeś zdrowy rozsadek, ale władza absolutna w PiS pozbawiła cie tej najważniejszej cechy w życiu. Piotr Piętak CYTAT Piotr Piętak to opozycjonista, podsekretarz stanu w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji w latach 2006-2007, gdy ministrem był Ludwik Dorn, a premierami najpierw Kazimierz Marcinkiewicz, a później Jarosław Kaczyński.
W 2008 r. został odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski. Odmówił jednak przyjęcia odznaczenia. W swoim oświadczeniu napisał, że po formalnym zdelegalizowaniu "Solidarności" w 1982 r. i wyjściu na wolność w 1983 r. zaprzestał on działalności podziemnej. "Wiem, że moja postawa jest - być może - godna potępienia, ale nie zamierzam dzisiaj po latach - wzorem niestety wielu znanych mi ludzi - jej zakłamywać" - czytamy w oświadczeniu. Piętak odmówił przyjęcia orderu także ze względu na osobę Lecha Kaczyńskiego. "Po zwycięskich wyborach na jesieni 2005 r. na wiecu prezydent elekt wypowiedział następujące słowa pod adresem swego brata bliźniaka Jarosława Kaczyńskiego: 'melduję, Panie Prezesie, zadanie zostało wykonane'. To były - dla wielu ludzi - słowa wstrząsające, bo kim tak naprawdę jest prezydent L. Kaczyński? Podwładnym swego brata bliźniaka?" - napisał w oświadczeniu. Zdaniem byłego wiceministra w rządzie PiS te słowa całkowicie zaprzeczały programowi PiS. "Jak można było traktować poważnie ten program, jeżeli prezydent elekt nad procedury państwowe przekłada więzi rodzinno-emocjonalne?" - napisał Piętak. |
|
|
|
|
Czyli nie pozostaje nic innego jak odpowiedzieć naszemu prezesowi i słoneczku Wolnej i Niepodległej Polski Frasyniukiem, "Jarek pierdolisz, nie było cię tam"
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
|
|
|
|
Zarzut pobicia ze skutkiem śmiertelnym w Sylwestra usłyszał Piotr P., radny PiS
Zarzut umyślnego spowodowania ciężkich obrażeń ciała, które skutkowały śmiercią 25-letniego warszawiaka, przedstawiła zakopiańska prokuratura 33-letniemu mieszkańcowi Legionowa (Mazowieckie). Według informacji Radia Zet 33-latek to Piotr P., radny PiS z Legionowa. Do pobicia doszło w Sylwestra w Zakopanem. ... źródło n/c co tu pisać ...radny PiS się bawi ------------- "W PiS działała osoba transseksualna, na ważnym stanowisku" W Prawie i Sprawiedliwości także działała osoba transseksualna - powiedział reporterowi "Superstacji" poseł PiS Tomasz Latos. - Był taki przypadek. Powiem więcej, ta osoba zajmowała w swoim czasie również niezwykle ważne i eksponowane stanowisko w okresie rządów Prawa i Sprawiedliwości. I chcę podkreślić - zaledwie parę osób o tym wiedziało, ponieważ decydowały w tym przypadku kompetencje i fachowość, która spowodowała, że ta osoba pięła się po szczeblach kariery zawodowej - powiedział poseł Tomasz Latos reporterowi Superstacji. Parlamentarzysta zapewnia, że jego koledzy z partii wykazali się dużą tolerancją wobec tej osoby, bo pozwolili jej awansować. - To była osoba, która przeszła operację zmiany płci. Była mężczyzną, stała się kobietą i znakomicie się z tą osobą współpracowało - ujawnił Superstacji. Jak dodał, ta działaczka nigdy nie obnosiła się ze swoją orientacją. ... źródło no to w tej chwili wali się świat "prawdziwych" katolików i Patriotów ... Błaszczak z Hofmanem się spienią na maxa bezcenne "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Teraz media uparcie trzymaja sie tematu,niczym pijany plota tylko geje,geje albo co zrobil prezydent Obama.
Az mdli,a co nas to obchodzi. Jak sie nagle zaczol,jak i urwal temat ze sprowadzeniem wraku samolotu. Czy w polsce nic sie juz nie dzieje???a fakt media mowia ze srednia plac to4000zl i ci geje.... I jak tu nie byc antyspolecznym. |
|
|
|
|
~~Patriota~~, jak widzisz masz w tym udział.
|
|
|
|
Andrzejek a ty nie?jak widac,po Twoich wpisach zdominowales ten temat.
|
|
|
|
|
Kolejna porażka Kaczyńskiego ... w sumie to nikogo to nie dziwi ... Tu się nasuwa pytanie czy Gliński lub Kaczyński to sadomasochiści ??
No i co za to pajacowanie Kaczyński obiecał Glińskiemu ... Wiem jedno zamiast robić coś pożytecznego znów zajmowali się ... niczym ... bo inaczej się tego nie da nazwać "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Błędne wnioski wyciągasz, nie jest ważne, czy gadał z Ipada, ważne co mówił Gliński. Tusk i Kopacz bali się prawdy i nie zgodzili się na przemówienie Glińskiego w sejme, a przypomnę, że Mazowiecki kiedyś przemawiał jako Obywatel Tadeusz Mazowiecki, nie był posłem, wtedy się dało ?
Wystarczyło pozwolić Glińskiemu na wygłoszenie swoich pomysłów. Może są dobre, ale ludzie by sami ocenili.... Ale nie po co ? Lepiej pośmiać z Kaczyńskiego, całe media ! TVN 24 transmitował przemówienie Glińskiego z innej sali ? Nie, bo po co ! Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
Ułatwienia dla biznesu, dwuletni urlop macierzyński, podniesienie kwoty wolnej od podatku i 38-procentowy podatek dla najbogatszych. To niektóre propozycje kandydata Prawa i Sprawiedliwości na premiera "rządu technicznego", Piotra Glińskiego.
W swoim wystąpieniu programowym kandydat oświadczył, że Polska jest w kryzysie. Jego elementami są kryzysy: gospodarczy, fiskalny, na rynku pracy, zaufania do instytucji państwa, polityki i kryzys wartości. Rząd techniczny Glińskiego lekiem na całe zło Jedynym środkiem zaradczym jest rząd techniczny, który może ożywić gospodarkę, podjąć dialog ze społeczeństwem, odsunąć od wpływów grupy interesów i zacząć prowadzić politykę na nowych zasadach. Gospodarcze priorytety Gliński oświadczył, że jego priorytetami będą: gospodarka, usprawnienie instytucji państwowych, budowa republikańskiego państwa obywatelskiego i odbudowa zaufania społecznego, a także troska o kulturę i szkołę. W dziedzinie gospodarki kandydat zaproponował między innymi zawarcie paktu społecznego ze związkami zawodowymi i pracodawcami, obejmującego między innymi zobowiązanie pracodawców do niezmniejszania zatrudnienia i związków zawodowych do niepodejmowania strajków. Gliński chce też nowelizacji ustawy o zatrudnieniu, wprowadzenia ubezpieczeń obywateli od bezrobocia, obniżenia składek na ZUS dla absolwentów, ulg dla przedsiębiorstw tworzących miejsca pracy i wprowadzenie dopłat państwa dla ratowania zagrożonych miejsc pracy. Kandydat opowiedział się za rozwojem inwestycji publicznych, które mogłyby być finansowane dzięki zakazowi wypłaty dywidend w bankach. Dodał, że trzeba zreformować system zamówień inwestycyjnych tak, aby uniemożliwić zmowy cenowe. Mniej barier biurokratycznych Gliński opowiedział się za zmniejszeniem barier biurokratycznych w gospodarce. Jego zdaniem, usunięcie zbędnych przepisów podniosłoby polski PKB o 14 procent w ciągu 10 lat. Kandydat zaproponował wprowadzenie opcji zerowej, czyli zniesienie wszystkich przepisów utrudniających działalność gospodarczą z dniem 1 stycznia 2015 roku. Gliński chce też uproszczenia procedury rejestracji przedsiębiorstw i połączenia instytucji kontrolnych, zajmujących się na przykład kontrolą żywności. Podatki po nowemu - m.in. 38-procentowy podatek dla bogaczy Kandydat zaproponował zmiany w systemie podatkowych, w tym podniesienie kwoty wolnej od podatku i wprowadzenie 38-procentowego podatku od najwyższych dochodów. Zakaz kredytów walutowych, renacjonalizacja niektórych banków Gliński opowiedział się też za wprowadzeniem zakazu udzielania kredytów w walutach obcych i ewentualną renacjonalizacją niektórych banków. Dodał, że kluczowym zadaniem dyplomacji, przynajmniej w okresie kryzysu, powinno być wspieranie ekspansji polskiego biznesu. Do młodych - zostańcie z nami Kandydat powiedział, że polską młodzież można zatrzymać w kraju. Może się do tego przyczynić rozwój gospodarki i prawdziwa polityka prorodzinna. Kandydat zwrócił się jednak z apelem do młodych: "Zostańcie z nami! Nie pytajcie, co Polska może zrobić dla was, ale co wy możecie zrobić dla Polski". Karetka na każde wezwanie Mówiąc o reformie służby zdrowia, Piotr Gliński zaproponował zmianę zasad działania lekarzy rodzinnych, wyższą wycenę specjalistycznych procedur medycznych, stworzenie sieci szpitali i reformę systemu pomocy doraźnej, w tym wprowadzenie zasady wyjazdu karetki do każdego wezwania. Docelowo finansowanie służby zdrowia miałoby się opierać na trzech filarach. Dwuletni urlop macierzyński Gliński zaproponował wprowadzenie polityki prorodzinnej, opartej na powszechnym dwuletnim urlopie macierzyńskim, bonach wychowawczych i ogólnopolskim systemie kart dużej rodziny. Luki w systemie opieki przedszkolnej kandydat chce zapełnić przez zaangażowanie w nią organizacji pozarządowych. Pieniądze nie tylko dla dużych ośrodków Kandydat opowiedział się za strategią opartą na równomiernym rozwoju kraju, a nie tylko na rozwoju dużych ośrodków. W Kancelarii Premiera miałby powstać ośrodek strategiczny, współpracujący z ekspertami, i Rządowe Centrum Zarządzania, kierujące między innymi służbami specjalnymi i kryzysowymi. Czy ktoś mówił o tym ? Nie, ważny był tablet ! Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
Nakłamał już Kaczyński ale Ty oczywiście kupiłeś całe przemówienie za prawdę objawioną ... Mazowiecki przemawiał fakt niezaprzeczalny ... Tylko ze to było przed zmianą konstytucji (chyba) bać się wirtualnego kogoś kto nie miał nawet cienia szansy ?? żartujesz sobie chyba w tej chwili ... Kiedyś wyliczyli ile to co naobiecywał "Człowiek z Tabletu" najbardziej mi się podoba obietnica "stypendium" 1 tyś zł miesięcznie dla urodzonego dziecka nawet PiSowscy ekonomiści łapali się za głowę ... PiS po raz kolejny chciał żeby o nim gadali i przez prawie pół roku im się to udało ... Kaczyński ma standardowe podejście nie ważne co i jak ciemnota to kupi i jak widzę kupuje aż miło
ps. Jak tak to ja przebijam Glińskiego dam 2 tys na dziecko a na dziesiąte Bańkę co mi tam ... Rząd techniczny (bezpartyjny) kto chce na ministra "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Nakłamał już Kaczyński ale Ty oczywiście kupiłeś całe przemówienie za prawdę objawioną ... Mazowiecki przemawiał fakt niezaprzeczalny ... Tylko ze to było przed zmianą konstytucji (chyba) bać się wirtualnego kogoś kto nie miał nawet cienia szansy ?? żartujesz sobie chyba w tej chwili ... Kiedyś wyliczyli ile to co naobiecywał \"Człowiek z Tabletu\" najbardziej mi się podoba obietnica \"stypendium\" 1 tyś zł miesięcznie dla urodzonego dziecka nawet PiSowscy ekonomiści łapali się za głowę ... PiS po raz kolejny chciał żeby o nim gadali i przez prawie pół roku im się to udało ... Kaczyński ma standardowe podejście nie ważne co i jak ciemnota to kupi i jak widzę kupuje aż miło ps. Jak tak to ja przebijam Glińskiego dam 2 tys na dziecko a na dziesiąte Bańkę co mi tam ... Rząd techniczny (bezpartyjny) kto chce na ministra No pewnie, na dzieci to nie ma kasy, ale na tworzenie dziesiątek stanowisk dla kolesi przez ministra Nowaka i loty z Warszawy do Sopotu Tuska co weekend to pieniądze są... Co według Ciebie powinna robic opozycja bez większości sejmowej ? Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
nenad ile masz w swojej najblizszej okolicy (wokół ciebie) takich rodzin i dzieci, które są niedożywione? Ile tych dzieciaków znasz?
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT nenad ile masz w swojej najblizszej okolicy (wokół ciebie) takich rodzin i dzieci, które są niedożywione? Ile tych dzieciaków znasz? Wszystkie są najedzone bo wyjadły szczaw i mirabelki. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
CYTAT Wszystkie są najedzone bo wyjadły szczaw i mirabelki. No tak, albo wklejka albo głupia odpowiedź w stylu Niesiołowskiego. Od siebie nic. Intelektualne zero. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT nenad ile masz w swojej najblizszej okolicy (wokół ciebie) takich rodzin i dzieci, które są niedożywione? Ile tych dzieciaków znasz? Ja tam nie lubię tematów polityki, nie lubię wcinać się między zwolenników PO i PiSu itd. Problem niedożywienia jest tylko nie jest wylany na ogół problemów. Wiele osób nie przyznaje się i nie przyzna do tego,że nie dojada więc nie będziemy znali faktycznej skali problemu. Nie ma się temu co dziwić, są rodziny które utrzymują się z najniższych pensji, wychowują dzieci, płacą rachunki chcą żyć w miarę normalne i oszczędzają na wszystkim aby zachować tą normalność. Wiemy co ile dzisiaj kosztuje i nie trzeba być specem aby obliczyć na co stać ludzi. Problem nie powstał za czasów PO ale oni też nie zrobili nic aby to zmienić. Są różne instytucje które pomagają potrzebującym ale nie jest to grono polityki. |
|