|
|
|
Dalibor, wygłosiłeś bardzo ogólną formułkę nic nie wnoszącą do tematu.
Celowo zadałem to pytanie bo w ciągu miesiąca liczba niedożywionych dzieci wzrosło z 300 tysięcy do miliona (medialnie, bo to "fajny" temat). Rząd ma się zająć problemem? No pewnie, bo rząd w ogóle powinien za nas to zrobić i nie tylko to. Wszystko powinien zrobić. Przecież to bez sensu. W Polsce marnuje się tony jedzenia a tu mowa o głodnych dzieciach. To co Tusk ma zakazać ustawą marnowania jedzenia i temat załatwi? Zapytałem nenada czy w swojej okolicy ma głodne dzieci, czy zna te głodne dzieci? Każdy niech odpowie sobie na to pytanie. Potem niech każdy sobie odpowie na pytanie ile jedzenia wyrzuca i ile jedzenia marnuje. Jak jeszcze ktoś ma wątpliwości to niech pójdzie do pierwszej lepszej szkoły podstawowej w trakcie obiadu i zobaczy ile jedzenia jest niezjadane przez dzieci. Niech zobaczy na własne oczy, że prawie żadne dziecko nie zjada dwóch dań w całości a naprawdę są to małe porcje. Nie ma problemu głodnych dzieci w normalnych rodzinach. A tam gdzie jest patologia to nawet najlepsza ustawa nie pomoże. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT (nenad) No pewnie, na dzieci to nie ma kasy, ale na tworzenie dziesiątek stanowisk dla kolesi przez ministra Nowaka i loty z Warszawy do Sopotu Tuska co weekend to pieniądze są... Co według Ciebie powinna robic opozycja bez większości sejmowej ? Na jakie dzieci ...fakt rodzinne w PL jest śmiesznie niskie ale to nie o to zapewne Ci chodzi ... Nie wiem albo nie mogę tego pojąć jak w tych czasach można dziecku nie dać jeść (no chyba że chodzi o patologie i tu się zgadzam z Andrzejkiem) ... u kolegi w bloku jest żul nic nie robi tylko chleje ...renta socjalna ... za chatę mu płacą ... i codziennie zasuwa z termosem po zupę i 2 danie (jak jest w stanie)... Rozumiem że ludziom może powinąć się noga ... tracą prace ... ale żeby jedyny ciepły posiłek był jedzony w szkole ?!? WTF ... Co do lotów ... samolot i tak by poleciał z nim lub bez niego ... nie on jeden lata ... widocznie mu przysługuje jak psu buda ... Ale przypomnę Ci sytuacje która była nie tak dawno na lokalnym podwórku ... Przyleciał do Turbi Kaczyński a nasz zacny (dzięki Bogu były) starosta wysyła furę z kierowcą po Jarka i zawozi go do ... Tarnobrzega ?? ... Tarnobrzeg już nie mógł ?? a no chyba nie bo widocznie nie przysługiwało ... a nasz lizus wysyła i gitara ... teraz co powinien zrobić ?? po 1) Nie kłamać jak Kaczyński 2) nie obiecywać gruszek na wierzbie jak Gliński ... ze jest syf każdy widzi ... Ja dzieciom nie obiecuje że dostaną prezent za 1 tyś zł jak mam na to 200 i mówię szczerzę wibierz sobie co chcesz ale do takiej sumy 3) zrobić to co Tusk nie tak dawno ...ułatwić ludziom branie kredytu na biznes i w razie wtopy gwarantować spłatę części długów (jeszcze lepiej gdyby kredyt był nieoprocentowany no ale) ... mądry skorzysta otworzy biznes i zatrudni 2-5 narzekających nadal matołków za najniższą krajową(w rejonie z 1,2k 1,5k zł ??)i w ten sposób 3-6 osób ma prace niech tylko co 20 bezrobotny a ambitny z tego skorzysta i niech tylko co drugiemu biznes wypali o jakieś 20 % spadło by bezrobocie ale nie lepiej narzekać ... nikt Ci tak nie pomoże jak Ty sam sobie ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT (nenad) No pewnie, na dzieci to nie ma kasy, ale na tworzenie dziesiątek stanowisk dla kolesi przez ministra Nowaka i loty z Warszawy do Sopotu Tuska co weekend to pieniądze są... Co według Ciebie powinna robic opozycja bez większości sejmowej ? Na jakie dzieci ...fakt rodzinne w PL jest śmiesznie niskie ale to nie o to zapewne Ci chodzi ... Nie wiem albo nie mogę tego pojąć jak w tych czasach można dziecku nie dać jeść (no chyba że chodzi o patologie i tu się zgadzam z Andrzejkiem) ... u kolegi w bloku jest żul nic nie robi tylko chleje ...renta socjalna ... za chatę mu płacą ... i codziennie zasuwa z termosem po zupę i 2 danie (jak jest w stanie)... Rozumiem że ludziom może powinąć się noga ... tracą prace ... ale żeby jedyny ciepły posiłek był jedzony w szkole ?!? WTF ... Co do lotów ... samolot i tak by poleciał z nim lub bez niego ... nie on jeden lata ... widocznie mu przysługuje jak psu buda ... Ale przypomnę Ci sytuacje która była nie tak dawno na lokalnym podwórku ... Przyleciał do Turbi Kaczyński a nasz zacny (dzięki Bogu były) starosta wysyła furę z kierowcą po Jarka i zawozi go do ... Tarnobrzega ?? ... Tarnobrzeg już nie mógł ?? a no chyba nie bo widocznie nie przysługiwało ... a nasz lizus wysyła i gitara ... teraz co powinien zrobić ?? po 1) Nie kłamać jak Kaczyński 2) nie obiecywać gruszek na wierzbie jak Gliński ... ze jest syf każdy widzi ... Ja dzieciom nie obiecuje że dostaną prezent za 1 tyś zł jak mam na to 200 i mówię szczerzę wibierz sobie co chcesz ale do takiej sumy 3) zrobić to co Tusk nie tak dawno ...ułatwić ludziom branie kredytu na biznes i w razie wtopy gwarantować spłatę części długów (jeszcze lepiej gdyby kredyt był nieoprocentowany no ale) ... mądry skorzysta otworzy biznes i zatrudni 2-5 narzekających nadal matołków za najniższą krajową(w rejonie z 1,2k 1,5k zł ??)i w ten sposób 3-6 osób ma prace niech tylko co 20 bezrobotny a ambitny z tego skorzysta i niech tylko co drugiemu biznes wypali o jakieś 20 % spadło by bezrobocie ale nie lepiej narzekać ... nikt Ci tak nie pomoże jak Ty sam sobie ... Samolot i tak by poleciał ? Tydzień pracy powinien trwać od poniedziałku do piątku, ale okazuje się, że nasz premier robi co może, by pracować od wtorku do czwartku. Jak wyliczył tygodnik „Wprost” szef rządu, który żonę Małgorzatę i córkę Katarzynę zostawił w Sopocie przy każdej nadarzającej się okazji spędza weekendy w Trójmieście. Przez niespełna cztery lata sprawowania władzy – od listopada 2007 roku do marca 2011 Donald Tusk latał do i z Gdańska 175 razy. Premier nie wybierał jednak samolotów rejsowych, które często latają na trasie Warszawa-Gdańsk, ale rządowe maszyny: samoloty 36. Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego oraz wyczarterowane od LOT-u nowe embraery. Piloci wykonali więc w sumie 370 kursów. Tygodnik ustalił, że tylko w zeszłym roku Tusk poleciał do Sopotu 42 razy za pieniądze podatników. Z wyliczeń wynika, że podróżuje do i z domu średnio 7 razy w ciągu miesiąca. Całkowity koszt prywatnych lotów premiera to 6 milionów złotych. Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
CYTAT Dalibor, wygłosiłeś bardzo ogólną formułkę nic nie wnoszącą do tematu. Nie ma problemu głodnych dzieci w normalnych rodzinach. A tam gdzie jest patologia to nawet najlepsza ustawa nie pomoże. Temat brzmi "Prawo i Sprawiedliwość" więc tak nic nie wniosłem do tematu ale pojawił się wątek o niedożywionych dzieciach i wyraziłem w nim swoje zdanie. "Nie ma problemu głodnych dzieci w normalnych rodzinach" Czyli w jakich ? jaki jest wzorzec tej normalności ? Co to jest według Ciebie patologia ? Proste pytania więc oczekuje prostych odpowiedzi. |
|
|
|
|
Nenad coś więcej o tych dzieciach? Odnieś się do tego co napisałem, o co zapytałem.
No chyba, że to tylko taki slogan. Dop....lę dziećmi to chwyci.... "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Temat brzmi \"Prawo i Sprawiedliwość\" więc tak nic nie wniosłem do tematu ale pojawił się wątek o niedożywionych dzieciach i wyraziłem w nim swoje zdanie. \"Nie ma problemu głodnych dzieci w normalnych rodzinach\" Czyli w jakich ? jaki jest wzorzec tej normalności ? Co to jest według Ciebie patologia ? Proste pytania więc oczekuje prostych odpowiedzi. Co jest wzorem normalności? Dobre nie myślałem, że takie rzeczy trzeba tłumaczyć. Normalni rodzice (opiekunowie) to wg mnie tacy, którzy dbają o swoje dzieci. Ja rozumiem, że może być ciężko ale jak się ma mniej pieniędzy to albo się szuka dodatkowej pracy, albo rezygnuje z przyjemności, albo jedno i drugie. To dla mnie normalne. Patologię opisał el.Banan. Jak koleś jest w stanie pójść po zupę i drugie danie to dzieciak zje ciepły posiłek. To jest patologia. "Wódeczka moja miłość, a premier i kurewskie państwo nie chce pomóc". Odnieś się do tego co ja pisałem. Odpowiedz na moje pytanie o głodne dzieci? Czy naprawdę nikt nie ma takich dzieci w swoim otoczeniu? A może nikt ich nie chce widzieć, tylko pisać bo to fajny chwytliwy temat? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Co jest wzorem normalności? Dobre nie myślałem, że takie rzeczy trzeba tłumaczyć. Normalni rodzice (opiekunowie) to wg mnie tacy, którzy dbają o swoje dzieci. Ja rozumiem, że może być ciężko ale jak się ma mniej pieniędzy to albo się szuka dodatkowej pracy, albo rezygnuje z przyjemności, albo jedno i drugie. To dla mnie normalne. Patologię opisał el.Banan. Jak koleś jest w stanie pójść po zupę i drugie danie to dzieciak zje ciepły posiłek. To jest patologia. \"Wódeczka moja miłość, a premier i kurewskie państwo nie chce pomóc\". Odnieś się do tego co ja pisałem. Odpowiedz na moje pytanie o głodne dzieci? Czy naprawdę nikt nie ma takich dzieci w swoim otoczeniu? A może nikt ich nie chce widzieć, tylko pisać bo to fajny chwytliwy temat? Trzeba bo czasami myślisz,ze masz racje a możesz jej nie mieć. A co gdy jedno z rodziców jest chore, dzieci małe a mąż czy żona zapierniczają na dwa etaty aby związać koniec z końcem a mimo to nie wystarcza - wiec jest normalność czy jej nie ma ? bo teoretycznie powinna być a w praktyce jej brakuje. Interpretacja patologi przez el. Banana nie jest żadnym wyznacznikiem. Jak dostrzegasz skutki sprawdź przyczyny. Nie pisz,że żadne dziecko nie zjada dwóch dań - prowadzisz statystyki w każdej szkole podstawowej czy wysuwasz wnioski z tego co zaobserwowałeś w jednej ? Problem jest tylko ludzie się po prostu wstydzą tego. Nie znam skali problemu i zapewne nikt go nie zna. |
|
|
|
|
CYTAT Trzeba bo czasami myślisz,ze masz racje a możesz jej nie mieć. A co gdy jedno z rodziców jest chore, dzieci małe a mąż czy żona zapierniczają na dwa etaty aby związać koniec z końcem a mimo to nie wystarcza - wiec jest normalność czy jej nie ma ? bo teoretycznie powinna być a w praktyce jej brakuje. Interpretacja patologi przez el. Banana nie jest żadnym wyznacznikiem. Jak dostrzegasz skutki sprawdź przyczyny. Nie pisz,że żadne dziecko nie zjada dwóch dań - prowadzisz statystyki w każdej szkole podstawowej czy wysuwasz wnioski z tego co zaobserwowałeś w jednej ? Problem jest tylko ludzie się po prostu wstydzą tego. Nie znam skali problemu i zapewne nikt go nie zna. A widzisz kolego ja byłem w takiej sytuacji. Jak jesteś czasowo niezdolny do pracy to dostajesz zasiłek z ZUS. Jeśli trwale to starasz się o rentę. Jeśli drugi z rodziców zapycha jak twierdzisz na dwa etaty to nie ma możliwości, że zabraknie na ciepłe danie dla dziecka. Znam gościa, który dodatkowo ma chore dziecko i oprócz wydatków na jedzenie ma dodatkowe koszty w postaci leczenia. Żona nie pracuje bo zajmuje się dzieckiem. Gość zasuwa po 12-14 godzin dziennie ale jego dziecko nigdy nie było głodne. Co jest przyczyną picia i zaniedbywania dzieci? Ja nie jestem tolerancyjny w stosunku do alkoholików. Nie użalam i nie tłumacze ich zachowania. Są alkoholicy, którzy wychodzą z nałogu. Czyli da się, jeśli się chce. Jak się nie chce to się chleje i narzeka że system jest niewydolny i nie pomaga. Problem jest tylko ludzie się po prostu wstydzą tego. Nie znam skali problemu i zapewne nikt go nie zna. Tak, idealne stwierdzenie. Te dzieci jak UFO, niby są a nikt ich nie zna? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Nenad coś więcej o tych dzieciach? Odnieś się do tego co napisałem, o co zapytałem. No chyba, że to tylko taki slogan. Dop....lę dziećmi to chwyci.... A kim Ty kur... jesteś, że mi tu cokolwiek nakazujesz ? Ogarnij się ! Jesli chodzi o dzieci mialem na mysli, ze nie ma kasy na plan 1000 zl do 18+tki... Koncze z wpisami tu, barany i tak swoje gadaja, a Polska sie pograza... Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
CYTAT A widzisz kolego ja byłem w takiej sytuacji. Jak jesteś czasowo niezdolny do pracy to dostajesz zasiłek z ZUS. Jeśli trwale to starasz się o rentę. Jeśli drugi z rodziców zapycha jak twierdzisz na dwa etaty to nie ma możliwości, że zabraknie na ciepłe danie dla dziecka. Znam gościa, który dodatkowo ma chore dziecko i oprócz wydatków na jedzenie ma dodatkowe koszty w postaci leczenia. Żona nie pracuje bo zajmuje się dzieckiem. Gość zasuwa po 12-14 godzin dziennie ale jego dziecko nigdy nie było głodne. Co jest przyczyną picia i zaniedbywania dzieci? Ja nie jestem tolerancyjny w stosunku do alkoholików. Nie użalam i nie tłumacze ich zachowania. Są alkoholicy, którzy wychodzą z nałogu. Czyli da się, jeśli się chce. Jak się nie chce to się chleje i narzeka że system jest niewydolny i nie pomaga. Problem jest tylko ludzie się po prostu wstydzą tego. Nie znam skali problemu i zapewne nikt go nie zna. Tak, idealne stwierdzenie. Te dzieci jak UFO, niby są a nikt ich nie zna? Każdy przypadek jest indywidualny więc nie wskazane jest ocenianie jednego na przykładzie drugiego. Ufo może istnieje. Nie widziałem wiec nie wiem ale nie tak dawno robiliśmy paczkę dla rodziny która zwróciła się o pomoc do znajomych. Nie ciuchy ale zwykłe produkty spożywcze, więc skoro jest jedna taka rodzina to zapewne jest ich więcej. Może warto otworzyć oczy na drugiego człowieka. |
|
|
|
|
CYTAT A kim Ty kur... jesteś, że mi tu cokolwiek nakazujesz ? Ogarnij się ! Jesli chodzi o dzieci mialem na mysli, ze nie ma kasy na plan 1000 zl do 18+tki... Koncze z wpisami tu, barany i tak swoje gadaja, a Polska sie pograza... Nerwy puściły, brak argumentów? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Każdy przypadek jest indywidualny więc nie wskazane jest ocenianie jednego na przykładzie drugiego. Ufo może istnieje. Nie widziałem wiec nie wiem ale nie tak dawno robiliśmy paczkę dla rodziny która zwróciła się o pomoc do znajomych. Nie ciuchy ale zwykłe produkty spożywcze, więc skoro jest jedna taka rodzina to zapewne jest ich więcej. Może warto otworzyć oczy na drugiego człowieka. Oczywiście, że każdy przypadek jest indywidualny. Ja zwyczajnie obserwując otaczający mnie świat, a nie żyję w zamkniętej enklawie, chciałem dowiedzieć gdzie są te głodne dzieci? Paczkę szykowałeś? Jak są tam głodne dzieci to codziennie bym im termos z ciepłym jedzeniem zanosił lub mieliby u mnie stałe miejsce przy stole. A ty im paczkę przygotowałeś? I co dalej? Co robią ich rodzice? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Oczywiście, że każdy przypadek jest indywidualny. Ja zwyczajnie obserwując otaczający mnie świat, a nie żyję w zamkniętej enklawie, chciałem dowiedzieć gdzie są te głodne dzieci? Paczkę szykowałeś? Jak są tam głodne dzieci to codziennie bym im termos z ciepłym jedzeniem zanosił lub mieliby u mnie stałe miejsce przy stole. A ty im paczkę przygotowałeś? I co dalej? Co robią ich rodzice? No to wyjdź z propozycją a nie pisz co byś zrobił, szukaj, dowiaduj się jak będziesz chciał to znajdziesz. Na razie nie widzisz, to znaczy ,że masz bardzo leniwe chęci, może liczysz na jakiś ruch społecznościowy i dorzucenie się do woreczka. Miedzy głodem a niedojadaniem jest niewielka różnica. Jak nie potrafisz to znajdę Ci taka rodzinę którą będziesz mógł codziennie wspomagać. http://www.kawal(...)nie.html |
|
|
|
|
Blisko pół roku podchodów z parapremierem technicznym i dzielenia skóry na niedźwiedziu....ukrywania kto miałby wejśc w skład rządu"fachowców"i jaka funkcję pełnić.
Sprawa poszła się yeb@ć,ale nie wszystko stracone. Skoro nie udało się nie/konstruktywne wotum nieufności dla obecnego rządu,pan przewodniczący Duda zapowiada strajk generalny.Hasło przewodnie-"Nie jest ważne czy mamy rację,chodzi oto aby przejąć władzę". Jednak prawdą jest co pisałem wcześniej-Jarosław najlepiej wypada kiedy milczy. Wystarczy, że się odezwie,a wszyscy mu współczują. To już nawet nie jest śmieszne. Występ Jarka na sejmowej mównicy w roli uchwytu do tabletu,nie jest (jak mniemam)szczytem jego możliwości.. Jeszcze nas zadziwi. Szkoda ,że nie czymś mądrym. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT No to wyjdź z propozycją a nie pisz co byś zrobił, szukaj, dowiaduj się jak będziesz chciał to znajdziesz. Na razie nie widzisz, to znaczy ,że masz bardzo leniwe chęci, może liczysz na jakiś ruch społecznościowy i dorzucenie się do woreczka. Miedzy głodem a niedojadaniem jest niewielka różnica. Jak nie potrafisz to znajdę Ci taka rodzinę którą będziesz mógł codziennie wspomagać. Mam szukać tych głodnych dzieci jak ich jest wg ostatnich danych (poseł Kempa) 1 milion? To powinno być je widać. W szkole ich nie widzę. W kościele też ich nie ma. Widzę wesołe, rozbrykane i dobrze ubrane dzieciaki. Dlatego pytam gdzie one są? Chętnie się dowiem przyczyn tego głodu, chętnie pomogę tym dzieciakom. Dzięki za link. Przyda się. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Aniołek" Kaczyńskiego odchodzi z PiS. Klejnowska: "Nie mówię żegnam, a do zobaczenia"
Ilona Klejnowska, oskarżana przez posłów Solidarnej Polski o "omotanie" ich działacza i wyciąganie od niego tajnych projektów, odchodzi z partii. - Dziękuję politykom, dziennikarzom, największemu nauczycielowi politycznemu Jarosławowi Kaczyńskiemu. Przede mną nowe wyzwania. Nie mówię "żegnam", a "do zobaczenia" - napisała na swoim profilu na Facebooku. ... To pokłosie "afery szpiegowskiej", jaka nawiedziła ostatnio nasz Sejm. W zeszłym tygodniu tygodnik "Wprost" napisał, że Ilona Klejnowskiej, działaczka PiS, miała - według polityków Solidarnej Polski - omotać jednego z działaczy tej partii, Mariusza Łuszczka. Wszystko po to, by ten dostarczał Klejnowskiej dokumenty ziobrystów. Dzięki temu PiS miał szybciej organizować konferencje i podbierać pomysły Solidarnej Polski. ... źródło Swoja droga czy taka "Mata Hari" ma w obowiązkach służbowych dawanie ciała ?? ... dosłownie jak myślisz Wiktor ... Nenad ?? ------------ No i jeszcze państwo na którym powinniśmy się wzorować wg. PiSlamistów ... HRW wzywa UE do działania w sprawie Węgier Po przyjęciu w poniedziałek kontrowersyjnych poprawek konstytucyjnych przez węgierski parlament międzynarodowa organizacja broniąca praw człowieka Human Rights Watch (HRW) zaapelowała do Unii Europejskiej, by zainterweniowała w tej sprawie. Zmiany w węgierskiej konstytucji ograniczają m.in. uprawnienia władzy sądowniczej w stosunku do rządu. "Ostatnie zmiany nie pozostawiły żadnych wątpliwości, że węgierski rząd nie przestrzega zasada państwa prawa - pisze w oświadczeniu HRW. - Dążenie rządu, by obejść Trybunał Konstytucyjny i zinstrumentalizować konstytucję do swoich własnych celów politycznych podkreśla potrzebę skoordynowanej odpowiedzi UE" ... źródło To wam się marzy ?? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT \"Aniołek\" Kaczyńskiego odchodzi z PiS. Klejnowska: \"Nie mówię żegnam, a do zobaczenia\" Ilona Klejnowska, oskarżana przez posłów Solidarnej Polski o \"omotanie\" ich działacza i wyciąganie od niego tajnych projektów, odchodzi z partii. - Dziękuję politykom, dziennikarzom, największemu nauczycielowi politycznemu Jarosławowi Kaczyńskiemu. Przede mną nowe wyzwania. Nie mówię \"żegnam\", a \"do zobaczenia\" - napisała na swoim profilu na Facebooku. ......... Banan , powinieneś zostać korespondentem " Faktu". Albo współpracownikiem " Pudelka". Ze swoim zamiłowaniem do taniej sensacji( dla niewymagających intelektualnie) ,pewnie odnajdziesz sie tam bardzo dobrze. |
|
|
|
|
CYTAT Blisko pół roku podchodów z parapremierem technicznym i dzielenia skóry na niedźwiedziu....ukrywania kto miałby wejśc w skład rządu\\\"fachowców\\\"i jaka funkcję pełnić. Sprawa poszła się yeb@ć,ale nie wszystko stracone. Skoro nie udało się nie/konstruktywne wotum nieufności dla obecnego rządu,pan przewodniczący Duda zapowiada strajk generalny.Hasło przewodnie-\\\"Nie jest ważne czy mamy rację,chodzi oto aby przejąć władzę\\\"........ W czym Ty widzisz problem? Konstruktywne wotum nieufności to przewidziana konstytucyjnie możliwość przejęcia władzy. To że wyszła z tego szopka to inna sprawa , niemniej jednak PiS miał do tego prawo. Nie podoba Ci się perspektywa strajku generalnego ? Jest to ich prawo i przywilej. Po to pokolenie mojego ojca obaliło komunę, żeby ludzie mogli w sposób wolny manifestować swoje poglądy. Chyba ,że Twój papa był zomowcem albo eSBekiem , to może uważasz inaczej. Związki zawodowe w dojrzałych demokracjach pełnią ważne funkcje społeczne. |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
HRW wzywa UE do działania w sprawie Węgier
Po przyjęciu w poniedziałek kontrowersyjnych poprawek konstytucyjnych przez węgierski parlament międzynarodowa organizacja broniąca praw człowieka Human Rights Watch (HRW) zaapelowała do Unii Europejskiej, by zainterweniowała w tej sprawie. Zmiany w węgierskiej konstytucji ograniczają m.in. uprawnienia władzy sądowniczej w stosunku do rządu. \"Ostatnie zmiany nie pozostawiły żadnych wątpliwości, że węgierski rząd nie przestrzega zasada państwa prawa - pisze w oświadczeniu HRW. - Dążenie rządu, by obejść Trybunał Konstytucyjny i zinstrumentalizować konstytucję do swoich własnych celów politycznych podkreśla potrzebę skoordynowanej odpowiedzi UE\" ... źródło To wam się marzy ?? [/cytat] Jakiego prawa? a może czyich interesów należało by zapytać. http://wpolityce.pl/wydarzenia/48905-wegierski-sad-stanal-po-stronie-koncernow-energetycznych-orban-w-imieniu-rzadu-musze-powiedziec-ze-decyzja-sadu-jest-skandaliczna "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Wiktor ja wiem że koncepcja państwa prawa wg. PiS jest rażąco inna od panujących kanonów na świecie o czym możemy się często przekonać...
to że PiS z miłą chęcią pomajstrował by przy konstytucji i dodał kilka zapisów to też wiemy ... np gdy PiS przegrywa wybory to i tak premierem zostaje "zbawiciel" Kaczyński Ale mniejsza nie odpowiedziałeś mi na pytanie ---- sz1982 ... na bank wolał bym zostać korespondentem Faktu niż Niezależnej ... Mogę zrozumieć że Kaczyński popada w depresje bo zabrali mu dziecko (C.B.A) ... Mogę zrozumieć że Agent Tomek ... kur*i się dla celów politycznych taki zawód sobie wybrał ... Jarek o nim nie zapomniał i dorabia sobie do emerytury jako poseł PiS ... Nie ma C.B.A to Kaczyński stworzył sobie elitarną jednostkę na wzór "Aniołków Charliego" ... ale jakoś nie pojąć że widzisz w tym normę ... "tanią sensacje" Jeśli dawanie du*y dla Jarka to tania sensacja to proponuję nastawić soją "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Mam szukać tych głodnych dzieci jak ich jest wg ostatnich danych (poseł Kempa) 1 milion? To powinno być je widać. W szkole ich nie widzę. W kościele też ich nie ma. Widzę wesołe, rozbrykane i dobrze ubrane dzieciaki. Dlatego pytam gdzie one są? Chętnie się dowiem przyczyn tego głodu, chętnie pomogę tym dzieciakom. Ciężko dostrzec, bo w oczy rzucają się te właśnie rozbrykane i dobrze ubrane. Które po wyjściu ze szkoły wsiadają na tylne siedzenie i jeszcze grymaszą. Grymas na twarzy mają też rodzice takich dzieci. Ja tak to często widzę. Ale widzę też dzieci i rodziców, którzy przyjeżdżają po dziecko starym rowerem, plecak wieszają na kierownicę, a dziecko siada na rowerowy bagażnik. Nie koniecznie zaraz strasznie głodne- ale na pewno są w takiej rodzinie gorsze dni. Na pewno. To da się odczuć patrząc na tych ludzi. Raz na jakiś czas, gdy zmienię coś w mieszkaniu to tą starą rzecz oddaje za darmo i widzę, kto po to przychodzi. U takich ludzi też można znaleźć kogoś, kto nie dojadł. Zajrzyj na Telegazetę TVP1 strona 108 Ale teraz pytanie jak pomagać bo to takie proste nie jest? Lecieć za facetem z reklamówką zakupów... |
|
|
|
|
CYTAT sz1982 ... na bank wolał bym zostać korespondentem Faktu niż Niezależnej ... Mogę zrozumieć że Kaczyński popada w depresje bo zabrali mu dziecko (C.B.A) ... Mogę zrozumieć że Agent Tomek ... kur*i się dla celów politycznych taki zawód sobie wybrał ... Jarek o nim nie zapomniał i dorabia sobie do emerytury jako poseł PiS ... Nie ma C.B.A to Kaczyński stworzył sobie elitarną jednostkę na wzór \"Aniołków Charliego\" ... ale jakoś nie pojąć że widzisz w tym normę ... \"tanią sensacje\" Jeśli dawanie du*y dla Jarka to tania sensacja to proponuję nastawić soją Banan, jeśli kiedyś powstanie elitarna jednostka lachociągów platformerskich pod nazwą " Aniołki Ryżego" to musisz być w tej ekipie. Co mnie kur.a obchodzi jakaś laska , której nazwisko pierwszy raz widzę na oczy. Jesteś na tym forum moderatorem, ale zaniżasz jego poziom kretyńskimi postami o jakiś błachych sprawach w stylu " Aniołków Kaczyńskiego". A tak w ogóle to CBA zostało utworzone głosami PiS i PO, gdybyś już zdażył zapomnieć. Ty chyba masz jakąś obsesję na punkcie PiS , Jarka, CBA itp. Może powinieneś się wybrać do specjalisty , skoro sen z powiek spędza Ci funkcjonowanie w polityce takich ludzi jak Kaczyński. Ja wykładam swoją lagę na Tuska i jego bandę ciołków , ale póki co muszę to akceptować , gdyż tak zadecydowali nasi rodacy w poprzednich wyborach. Tobie proponuję , zapomnieć o PiS i upajać się życiem w wymarzonej " zielonej wyspie" . |
|
|
|
|
CYTAT W czym Ty widzisz problem? Konstruktywne wotum nieufności to przewidziana konstytucyjnie możliwość przejęcia władzy. To że wyszła z tego szopka to inna sprawa , niemniej jednak PiS miał do tego prawo. Nie podoba Ci się perspektywa strajku generalnego ? Jest to ich prawo i przywilej. Po to pokolenie mojego ojca obaliło komunę, żeby ludzie mogli w sposób wolny manifestować swoje poglądy. Chyba ,że Twój papa był zomowcem albo eSBekiem , to może uważasz inaczej. Związki zawodowe w dojrzałych demokracjach pełnią ważne funkcje społeczne. @sz1982 Orientuję się czym jest tzw.konstruktywne wotum nieufności dla rządu. Niestety,ale wychodzi,że wiedza ta,obca jest Jarosławowi i jego świcie. Sam przyznajesz ,że z działań PiS w tej sprawie wyszła "szopka". Nie czas na kolędowanie (Wielki Post),a i największe ugrupowanie opozycyjne nie powinno zajmować się robieniem skeczy i szopek wielkanocnych. A jak m.in.było z tym odwołaniem?PiS zgłasza wotum nieufności i sssruuu...ustępuje Benedykt XVI.Dziwne,ale Konkordat zawsze mnie zastanawiał... Nie podoba mi sie perspektywa strajku generalnego z prostej przyczyny. Związek zawodowy powinien zajmowac się trochę innymi sprawami, niż bycie ramieniem partii opozycyjnej. W przypadku dojścia do władzy PiS(),pan Duda i jego"Solidarność" musiałby...przejść do opozycji. Logicznym jest,że każdy związek zawodowy dbać winien o prawa pracowników,natomiast każdy rząd chce te przywileje ukrócić. Przerabialismy to rozdwojenie jaźni,kiedy do władzy doszła Akcja Wyborcza"Solidarność",a pan Krzaklewski był liderem związku zawodowego"Solidarność". Jawny konfikt interesów. Sztandarowym przykładem była demonstracja,prowadzona przez lidera związku "Solidarność"p.Krzaklewskiego,niosąca petycję do rządu w skład którego wchodził...związek zawodowy "Solidarność". Krzaklewski mógł to sam sobie zanieść.Byłoby szybciej i taniej. Nie chcę też rządu PiS-u,którego lider jawnie popiera poczynania Orbana w tym co robi na Węgrzech. Przeczytaj ,jakie poprawki do konstytucji wprowadził mentor Jarka. Przemyśl to(skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą) i odpowiedz na pytanie:Czy chcę żyć w takim kraju jakim stają się Węgry? PS.Mój (jak to piszesz)"papa"nie był ani Zomowcem ,ani EsBekiem. Nie każdy kto myśli inaczej niż Ty,zaraz musi należeć do którejkolwiek z tych lub podobnych formacji. Posługujesz się typową retoryką PiS ,która ma dzielić Polaków. Przypisujesz sobie(tak jak Jarosław sp.z o.o.),monopol na wiedzę,patriotyzm etc. Jeśli szczerze wierzysz w to co myślisz-gratuluję.Wiara czyni cuda. Może nie zostaniesz cudotwórcą,ale na miano "cudaka" już zasługujesz. Pozdrawiam-Ten który nie stał tam gdzie Jarek,ani tam gdzie ZOMO. (Gdzie był wówczas Jarosław ,nie wie nikt...) SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT (sz1982) Banan, jeśli kiedyś powstanie elitarna jednostka lachociągów platformerskich pod nazwą " Aniołki Ryżego" to musisz być w tej ekipie. Co mnie kur.a obchodzi jakaś laska , której nazwisko pierwszy raz widzę na oczy. Jesteś na tym forum moderatorem, ale zaniżasz jego poziom kretyńskimi postami o jakiś błachych sprawach w stylu " Aniołków Kaczyńskiego". A tak w ogóle to CBA zostało utworzone głosami PiS i PO, gdybyś już zdażył zapomnieć. Ty chyba masz jakąś obsesję na punkcie PiS , Jarka, CBA itp. Może powinieneś się wybrać do specjalisty , skoro sen z powiek spędza Ci funkcjonowanie w polityce takich ludzi jak Kaczyński. Ja wykładam swoją lagę na Tuska i jego bandę ciołków , ale póki co muszę to akceptować , gdyż tak zadecydowali nasi rodacy w poprzednich wyborach. Tobie proponuję , zapomnieć o PiS i upajać się życiem w wymarzonej " zielonej wyspie" . Błahych ?? dla kogo ?? Zaniżam poziom bo w temacie "Prawo i Sprawiedliwość" pisze o Jarku ...PiS-ie ...i sposobie działania Polskiej prawicy ?? a przynajmniej największej partii prawicowej ?? widzę masz nie tylko wypaczone pojęcie patriotyzmu ale i działania forum ... nie pasuje Ci nie czytaj moich wpisów ... przeczytasz ... to na nie nie odpisuj ... centralnie mi zwisa twoje zdanie na mój/moich wpisów temat I jeszcze jedno o mnie się nie martw ... a do wymarzonej wyspy brakuje już niewiele (i nadal jest zielona) ... a o mój sen możesz być spokojny ... ja widocznie w przeciwieństwie do Ciebie sypiam bardzo dobrze ... ale dzięki za troskę ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT W czym Ty widzisz problem? Konstruktywne wotum nieufności to przewidziana konstytucyjnie możliwość przejęcia władzy. To że wyszła z tego szopka to inna sprawa , niemniej jednak PiS miał do tego prawo. Nie podoba Ci się perspektywa strajku generalnego ? Jest to ich prawo i przywilej. Po to pokolenie mojego ojca obaliło komunę, żeby ludzie mogli w sposób wolny manifestować swoje poglądy. Chyba ,że Twój papa był zomowcem albo eSBekiem , to może uważasz inaczej. Związki zawodowe w dojrzałych demokracjach pełnią ważne funkcje społeczne. @sz1982 Orientuję się czym jest tzw.konstruktywne wotum nieufności dla rządu. Niestety,ale wychodzi,że wiedza ta,obca jest Jarosławowi i jego świcie. Sam przyznajesz ,że z działań PiS w tej sprawie wyszła \"szopka\". Nie czas na kolędowanie (Wielki Post),a i największe ugrupowanie opozycyjne nie powinno zajmować się robieniem skeczy i szopek wielkanocnych. A jak m.in.było z tym odwołaniem?PiS zgłasza wotum nieufności i sssruuu...ustępuje Benedykt XVI.Dziwne,ale Konkordat zawsze mnie zastanawiał... Nie podoba mi sie perspektywa strajku generalnego z prostej przyczyny. Związek zawodowy powinien zajmowac się trochę innymi sprawami, niż bycie ramieniem partii opozycyjnej. W przypadku dojścia do władzy PiS(),pan Duda i jego\"Solidarność\" musiałby...przejść do opozycji. Logicznym jest,że każdy związek zawodowy dbać winien o prawa pracowników,natomiast każdy rząd chce te przywileje ukrócić. Przerabialismy to rozdwojenie jaźni,kiedy do władzy doszła Akcja Wyborcza\"Solidarność\",a pan Krzaklewski był liderem związku zawodowego\"Solidarność\". Jawny konfikt interesów. Sztandarowym przykładem była demonstracja,prowadzona przez lidera związku \"Solidarność\"p.Krzaklewskiego,niosąca petycję do rządu w skład którego wchodził...związek zawodowy \"Solidarność\". Krzaklewski mógł to sam sobie zanieść.Byłoby szybciej i taniej. Nie chcę też rządu PiS-u,którego lider jawnie popiera poczynania Orbana w tym co robi na Węgrzech. Przeczytaj ,jakie poprawki do konstytucji wprowadził mentor Jarka. Przemyśl to(skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą) i odpowiedz na pytanie:Czy chcę żyć w takim kraju jakim stają się Węgry? PS.Mój (jak to piszesz)\"papa\"nie był ani Zomowcem ,ani EsBekiem. Nie każdy kto myśli inaczej niż Ty,zaraz musi należeć do którejkolwiek z tych lub podobnych formacji. Posługujesz się typową retoryką PiS ,która ma dzielić Polaków. Przypisujesz sobie(tak jak Jarosław sp.z o.o.),monopol na wiedzę,patriotyzm etc. Jeśli szczerze wierzysz w to co myślisz-gratuluję.Wiara czyni cuda. Może nie zostaniesz cudotwórcą,ale na miano \"cudaka\" już zasługujesz. Pozdrawiam-Ten który nie stał tam gdzie Jarek,ani tam gdzie ZOMO. (Gdzie był wówczas Jarosław ,nie wie nikt...) Jusek ! Czytając Twoje wypociny nasuwają mi sie następujące pytania: 1) czym wg Ciebie powinno zajmować się największe ugrupowanie opozycyjne ? 2) czy wiesz, człowieku chory z nienawiści do ludzi myślących inaczej , kto był premierem za rządów AWS i gdzie dziś jest ten człowiek ( bardzo nieudolny polityk - nomen omen mentor Tuska)? 3) sam piszesz że związek zawodowy " Solidarność " jest zbrojnym ramieniem partii PiS, zwróć uwagę ,że OPZZ kiedyś współtworzył SLD. W jego skład wchodził również ZNP- nigdy nie słyszałem żeby z tego powodu Miller albo Twój inny idol Kalisz mówili o konflikcie interesów z tego wynikających. 4) jak wg Ciebie związek zawodowy ma działać , jeśli nie może dogadać się z rządem ? Z tego co pamiętam na demonstracji mającej zablokować podwyższenie wieku emrytalnego występowali politycy różnych opcji , nie tylko z PiSu. 5) czy pamiętasz w jakich okolicznościach wygrał wybory na szefa związku Piotr Duda? Nie pałał entuzjazmem do Jarka - przynjmniej wtedy. 6) czy jesteś absolutnie pewien ,że to sie dzieje na Węgrzech ma az tak dramtyczny przebieg, czy po raz setny w życiu łyknąłeś jak młody pelikan to ci wmówiło Tusk Vision Network. 7) na czym opiewasz swoją ironiczną tezę o Jarku opozycjoniście? ( jeżeli jesteś aż taki ciekawski to poczytaj opracowania historyków o walce z systemem ludzi takich jak Niesiołowkski albo Boni- zwłaszcza historia tego drugiego to przykład solidarnościowca herosa). Z nas dwóch to chyba Ty jesteś większym cudakiem . Bo dalej wierzysz w cuda Donalda. |
|