|
|
|
CYTAT CYTAT (sz1982) Banan, jeśli kiedyś powstanie elitarna jednostka lachociągów platformerskich pod nazwą \" Aniołki Ryżego\" to musisz być w tej ekipie. Co mnie kur.a obchodzi jakaś laska , której nazwisko pierwszy raz widzę na oczy. Jesteś na tym forum moderatorem, ale zaniżasz jego poziom kretyńskimi postami o jakiś błachych sprawach w stylu \" Aniołków Kaczyńskiego\". A tak w ogóle to CBA zostało utworzone głosami PiS i PO, gdybyś już zdażył zapomnieć. Ty chyba masz jakąś obsesję na punkcie PiS , Jarka, CBA itp. Może powinieneś się wybrać do specjalisty , skoro sen z powiek spędza Ci funkcjonowanie w polityce takich ludzi jak Kaczyński. Ja wykładam swoją lagę na Tuska i jego bandę ciołków , ale póki co muszę to akceptować , gdyż tak zadecydowali nasi rodacy w poprzednich wyborach. Tobie proponuję , zapomnieć o PiS i upajać się życiem w wymarzonej \" zielonej wyspie\" . Błahych ?? dla kogo ?? Zaniżam poziom bo w temacie \"Prawo i Sprawiedliwość\" pisze o Jarku ...PiS-ie ...i sposobie działania Polskiej prawicy ?? a przynajmniej największej partii prawicowej ?? widzę masz nie tylko wypaczone pojęcie patriotyzmu ale i działania forum ... nie pasuje Ci nie czytaj moich wpisów ... przeczytasz ... to na nie nie odpisuj ... centralnie mi zwisa twoje zdanie na mój/moich wpisów temat I jeszcze jedno o mnie się nie martw ... a do wymarzonej wyspy brakuje już niewiele (i nadal jest zielona) ... a o mój sen możesz być spokojny ... ja widocznie w przeciwieństwie do Ciebie sypiam bardzo dobrze ... ale dzięki za troskę ... Nie wiem jakie zioła palisz , ale musisz trochę przystopować. Za bardzo oderwałeś się od rzeczywistości. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No i wyszło szydło z worka. Już wiadomo do czego "Maciuś" potrzebował 800 tysięcy głodnych dzieci.
http://www.wprost.pl/ar/392273/Fundacja-Macius-200-tys-zl-dla-dzieci-5-mln-do-Szwajcarii/ "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT [cytat] 7) na czym opiewasz swoją ironiczną tezę o Jarku opozycjoniście? ( Z nas dwóch to chyba Ty jesteś większym cudakiem . Bo dalej wierzysz w cuda Donalda. @sz1982 Widzę co robi Jarosław i słyszę co mówi. Wolałbym ,aby jednak nie wchodził w "paradę"naszym zespołom kabaretowym. Pomimo jego predyspozycji,oni są zabawni,a on żałośnie śmieszny. Jeśli był opozycjonistą,to ja jestem Anna Eleanor Roosevelt. Nigdy von Tusk nie był dla mnie Mesjaszem,abym bezkrytycznie wierzył w to co mówi. Pomimo tego,jest bardziej wiarygodny niż Jarek,hodowca kotów(sztuk jeden)i uchwyt do IPoda. P.S.Wolę być cudakiem niż kimś takim jak Ty. To chyba tyle w kwestii dialogu z Tobą, "8-my Cudzie Świata". SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT No i wyszło szydło z worka. Już wiadomo do czego \"Maciuś\" potrzebował 800 tysięcy głodnych dzieci. http://www.wprost.pl/ar/392273/Fundacja-Macius-200-tys-zl-dla-dzieci-5-mln-do-Szwajcarii/ Nom, tak właśnie wygląda pomoc. A, jak tam Andrzejku znalazłeś już głodne dzieci którym chętnie byś pomógł? |
|
|
|
|
@sz1982
Widzę co robi Jarosław i słyszę co mówi. Wolałbym ,aby jednak nie wchodził w \"paradę\"naszym zespołom kabaretowym. Pomimo jego predyspozycji,oni są zabawni,a on żałośnie śmieszny. Jeśli był opozycjonistą,to ja jestem Anna Eleanor Roosevelt. Nigdy von Tusk nie był dla mnie Mesjaszem,abym bezkrytycznie wierzył w to co mówi. Pomimo tego,jest bardziej wiarygodny niż Jarek,hodowca kotów(sztuk jeden)i uchwyt do IPoda. P.S.Wolę być cudakiem niż kimś takim jak Ty. To chyba tyle w kwestii dialogu z Tobą, \"8-my Cudzie Świata\". Widzisz , nawet nie potrafisz udzielić prostych odpowiedzi. Z siedmiu zadanych pytań wybrałeś jedno , dokonałeś jego manipulacji i udzieliłeś , charakterystycznie dla siebie , pokrętnej wypowiedzi . Jak zwykle w Twoim wykonaniu nie zabrakło inwektyw w stosunku do ludzi o odmiennych od Ciebie poglądch . Jesteś małym , zakompleksionym napinaczem forumowym leczącym swoje kompleksy przy użyciu komputera. Nie potrafisz się odnieść merytorycznie do poruszanych spraw , lepiej opluć i zwyzywać niż spróbować uzasadnić swoje racje. Tak , to chyba tyle w kwestii dialogu między nami. |
|
|
|
|
CYTAT Nom, tak właśnie wygląda pomoc. A, jak tam Andrzejku znalazłeś już głodne dzieci którym chętnie byś pomógł? W mojej "okolicy" nie mam albo dobrze się kamuflują. Niech każdy pomoże jednemu dzieciakowi ze swojej "okolicy" i problemu nie będzie. A jak rodzice maja na picie i fajki a dzieciak chodzi głodny to najlepiej zgłaszać do opieki. Oni już będą wiedzieli co robić. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
A masz sposób jak pomóc? Widzisz może temat trochę bzdurny, ale kiedyś chciałem owej pomocy udzielić i powiem szczerze ciężko jest to zrobić. Albo ja na takich trafiłem, albo sam już nie wiem. Dlatego tak pociągnąłem ten temat w temacie.
|
|
|
|
|
CYTAT A masz sposób jak pomóc? Widzisz może temat trochę bzdurny, ale kiedyś chciałem owej pomocy udzielić i powiem szczerze ciężko jest to zrobić. Albo ja na takich trafiłem, albo sam już nie wiem. Dlatego tak pociągnąłem ten temat w temacie. No jak ktoś nie chce pomocy to go nie zmusisz. Nic na siłę. A jak? Zrób zwykłe (bez szaleństw) zakupy. Mleko, płatki, chleb, ser, wędlina. Nie wydasz majątku a głodnego nakarmisz. No ale jak tatuś wypala ramkę fajek co dzień to nie pomogę. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Według dziennika w 2009 roku do szwajcarskiej spółki przekazano 5,1 mln złotych, a w 2010 - 3,8 mln zł. W tym czasie na dożywianie dzieci fundacja przeznaczyła - odpowiednio - 218 tys. i 343 tys. złotych."
i podsumowanie ... ... większość środków, które trafia do Fundacji jest wydawane na "koszty działalności operacyjnej". To chore :/ nie dość że wydają na dzieci sporo mniej niż 10 % zgromadzonych środków to jeszcze drą japę :/ kurde narzekają na Owsiaka czy Fundacje TVN ... ale Ci przynajmniej rozliczają się ze zgromadzonych środków i widać ich działanie ... żenada i tak z innej beczki ... "Minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski pytany we wtorek w TVP Info, czy kwestia zwrotu wraku Tu-154M psuje relacje polsko-rosyjskie, powiedział: \"Psuje na pewno. Rosjanie nam powiedzieli, że się boją, że gdy oddadzą wrak, to Macierewicz znajdzie na nim ślady bomby atomowej". " n/c "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Byłem dzisiaj na spotkaniu z Jarkiem. Wrażenia ogólne :
- bardzo dużo ludzi ( głównie w średnim i w starszym wieku) - mała liczba młodych ( myślę ,że dzisiejsza młodzież to ogólnie kładzie lachę na wszystko) - pogadanka Kaczyńskiego całkiem dobrze ( sądzę , że tego człowieka powinno się słuchać na żywo i na tej podstawie wyciągać wnioski. Wyrwane z kontekstu , a później zmanipulowane w TVN słowa bardzo mocno i cyba niesłusznie nadszarpnęły wizerunek Jarka. Nie widziałem nigdzie tego amatora mocnych wrażeń , co to się deklarował ,że przyjdzie w koszulce z napisem TVN. No wiecie ten nabijacz postów , co ma konto na forum trzy lata i już ponad tysiąc razy udzielił swoich mądrych komentarzy ( chociaż obiektywnie patrząc jego aktywność ostatnio nieco spadła, szczególnie po tym jak zaczął nowy wątek , który pozostał bez żadnej odpowiedzi). http://stalo(...)d=727776 Poproś Banana może sobie razem podyskutujecie! |
|
|
|
|
"- mała liczba młodych ( myślę ,że dzisiejsza młodzież to ogólnie kładzie lachę na wszystko)"
Młodzi i myślący "kładą lachę" na PIS z resztą jak większość społeczeństwa przytoczę jedno zdanie z Niska ... mianowicie odnośnie dróg ... zbawiciela Jarosława " ...PO obiecywało drogi z zrobiło 1/3 tego co obiecało..." hmmm 1/3 to i tak więcej niż zero szkoda że pan "zbawiciel" nie chwali się swoimi "osiągnięciami" (jakieś 46 km) ... PO zbudowało (oddało) sporo ponad 2 tyś autostrad ... dróg szybkiego ruchu i obwodnic ... więc "kolego" sz1982 może przytoczysz lub wrzucisz jakieś linki gdzie i kiedy PO obiecywało ponad 8 tyś dróg ... to że Jaro klepie to co chcesz usłyszeć i ci to pasuje to mnie nie dziwi ... ps. do tych co byli ... czy ktoś zadawał pytania ? ... jeśli tak to czy ktoś zadawał niewygodne pytania i wyszedł z tego cało ? ps II . to już wiem że Jaro odpowiadał na pytania z kartek (przygotowane pod niego) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT \"- mała liczba młodych ( myślę ,że dzisiejsza młodzież to ogólnie kładzie lachę na wszystko)\" Młodzi i myślący \"kładą lachę\" na PIS z resztą jak większość społeczeństwa przytoczę jedno zdanie z Niska ... mianowicie odnośnie dróg ... zbawiciela Jarosława \" ...PO obiecywało drogi z zrobiło 1/3 tego co obiecało...\" hmmm 1/3 to i tak więcej niż zero szkoda że pan \"zbawiciel\" nie chwali się swoimi \"osiągnięciami\" (jakieś 46 km) ... PO zbudowało (oddało) sporo ponad 2 tyś autostrad ... dróg szybkiego ruchu i obwodnic ... więc \"kolego\" sz1982 może przytoczysz lub wrzucisz jakieś linki gdzie i kiedy PO obiecywało ponad 8 tyś dróg ... to że Jaro klepie to co chcesz usłyszeć i ci to pasuje to mnie nie dz...... Hmmm , hmmm. Banan , z Tobą jest jeden problem. Mianowicie , masz swoje wg mnie bardzo dogmatyczne poglądy . Nie masz zamiaru ich zmieniać , jesteś albo wydaje Ci ,że jesteś absolutnie przekonany o ich słuszności. Masz wbite do głowy tezy-dogmaty odnośnie PiS , CBA , Kaczyńskiego . W połączeniu z irracjonalną i bezwarunkową miłością do PO i niezbyt wysokim poziomem inteligencji ( o tym dość dobitnie świadczy poziom Twoich postów) myślę ,ze stan Twojego umysłu można porównać do zastygającego betonu. Gdybym nawet zdecydował się na licytację argumentów z człowiekiem Twojego pokroju ( o Twoim poziomie inteligencji) , nie zadałbyś sobie trudu ,celem ich zweryfikowania . Ba , śmiem twierdzić , że gdybym Ci udowodnił marność rządów PO , dalej powtarzałbyś jak mantrę : .. że lepszy nieudacznik Tusk niż zamordysta Kaczyński. |
|
|
|
|
Zastanawia mnie jedno czy to temat twoich poglądach na temat mojej skromnej osobie czy o Jarku i jego przydup*sach spod szyldu PiS ?
Napisałem że młodzi (w większości)od zawsze mieli i mają PiS głęboko w D... i "kładli lachę" na nich ... na poparcie moich słów mam choćby wyniki wyborów i jak głosowali młodzi ... twój dość ścisły umysł przyswaja tylko te informacje które chce (ale nie mnie cię oceniać) ... Ja nie bronie PO tylko pokazuje jak łże twój zbawiciel ... że porównuje jego mierne dokonania do obecnego rządu jak twierdzisz bardzo złego to tylko pokazuje jakim dnem był Kaczyński skoro na tle PO takich nieudaczników (wg. ciebie) tak blado wypada :/ ... phii blado to mało powiedziane napisałem nieprawdę z drogami lub wypowiedzią Kaczyńskiego ?? to wklej jakiś link i wyprowadź mnie i innych z błędu ... jeśli nie to nie broń łgarza który pierze mózgi podobnym tobie i nie pisz o moim poziomie inteligencji ( nie wiesz o czym piszesz) skoro twój jest dość hmmm jak to nazwać ...a może lepiej nie ps. zerknij w linka i uświadom społeczność stalowowolską bo cienko to widzę ... http://stalowemiasto.pl/artykuly/artykuly.php?mode=pokaz&id=29538 "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Zastanawia mnie jedno czy to temat twoich poglądach na temat mojej skromnej osobie czy o Jarku i jego przydup*sach spod szyldu PiS ? Napisałem że młodzi (w większości)od zawsze mieli i mają PiS głęboko w D... i \"kładli lachę\" na nich ... na poparcie moich słów mam choćby wyniki wyborów i jak głosowali młodzi ... twój dość ścisły umysł przyswaja tylko te informacje które chce (ale nie mnie cię oceniać) ... Ja nie bronie PO tylko pokazuje jak łże twój zbawiciel ... że porównuje jego mierne dokonania do obecnego rządu jak twierdzisz bardzo złego to tylko pokazuje jakim dnem był Kaczyński skoro na tle PO takich nieudaczników (wg. ciebie) tak blado wypada :/ ... phii blado to mało powiedziane napisałem nieprawdę z drogami lub wypowiedzią Kaczyńskiego ?? to wklej jakiś link i wyprowadź mnie i innych z błędu ... jeśli nie to nie broń łgarza który pierze mózgi podobnym tobie i nie pisz o moim poziomie inteligencji ( nie wiesz o czym piszesz) skoro twój jest dość hmmm jak to nazwać ...a może lepiej nie ps. zerknij w linka i uświadom społeczność stalowowolską bo cienko to widzę ... http://stalowemiasto.pl/artykuly/artykuly.php?mode=pokaz&id=29538 Banan , zrobię tylko raz jeden wyjątek i zniżę się do Twojego poziomu umysłowego. Postaram się krok po kroku wytłumaczyć Ci pewne fakty : 1) nie znam słów Kaczyńskiego " o drogach" . Żyję , pracuję , nie mam czasu na śledzenie każdej wypowiedzi Kaczyńskiego , Tuska czy jakiegokolwiek innego polityka. Po prostu mam ważniejsze sprawy na głowie niż rozpamiętywanie , który gdzieś coś tam powiedział . 2) jeżeli chodzi o budowę dróg ekspresowych i autostrad to już dokonałeś manipulacji pisząc o 46 km wybudowanych przez rząd Prawa i Sprawiedliwości. 3) nie wiem skąd posiadasz dane o ponad 2 tyś km dróg ekspresowych i autostrad wybudowanych przez rząd PO. Wg danych , które ja posiadam jest to cyfra "z księżyca". 4) Banan , chyba nawet Ty rozumiesz , że PiS rządził w Polsce dwa lata ( 2005-2007). PO rządzi od 2007 po dziś dzień ( prawie sześć lat). Nie możesz stawiać znaku równości między tymi okresami bo to by było matematycznie nieprawidłowe. 5) jezeli prześledzisz statystyki budowy dróg krajowych i autostrad w latach 2007-2013 , to zauważysz ( albo lepiej zwróć uwagę) że, dopiero w 2011 r. nastąpiło rzeczywiste przyspieszenie budowy tych dróg . W czwartym roku posiadania władzy , no i tak naprawdę przed EURO 2012. O tym , że niektóre drogi na EURO były zamykane od razu po ich zakończeniu , a także ile firm przy nich pracujących upadło już mi się nie chce pisać. 6) na budowę tych dróg potrzebne są ogromne środki finansowe .Rząd PO dysponował potężnym budżetem , ale te pieniądze już się kończą . Wg prognoz liczba oddanych do użytku dróg będzie już tylko spadać. 7) podaję Ci moje źródło wiedzy , które możesz zweryfikować osobiście http://www.skysc(...)=1142261 Banan i tak na marginesie . Nie bądź dzieckiem , nie wierz politykom w ogólności. Gdybyś chciał rozliczać swojego idola Tuska z każdej obietnicy wyborczej , jaką złożył to co dobrego mógłbyś o nim powiedzieć. Z drugiej strony Kaczyński w kampani wyborczej podobnie obiecuje ludziom niewiadomo co , bo taka jest nasza rzeczywistość . Politycy obiecują , dochodzą do władzy a potem wypinają się na społeczeństwo. Nastawiłeś się ideologicznie wrogo do Kaczyńskiego i uważasz go za źródło wszelkich nieszczęść. Merytorycznie masz bardzo słabe argumenty , ale to już Twój problem. I tak w trakcie następnych wyborów na Podkarpaciu wygra PiS. I nie uważam , żeby znalazł się choć jeden człowiek , który pod wpływem Twoich zajadłych postów powstrzymał się przed głosowaniem na tą partię. Więc wyluzuj , i daj sobie siana z pisaniem . Zostaw to ludziom bardziej kumatym i zoorientowanym w temacie. Zajmij się moderowaniem , ewentualnie zostań współpracownikiem " Pudelka " , co już Ci kiedyś sugerowałem. Sprawy obyczajowe dla niewymagających intelektualnie to jest Twój żywioł. Powodzenia. |
|
|
|
|
Tu masz link na łgarstwa (o drogach i nie tylko)twojego guru które mówił publicznie w sejmie zgłaszając jak mnie pamięć nie myli "wotum nieufności"
o drogach jest na "1 stronie" https://www.premier.gov.pl/files/odpowiedz_na_zarzuty.pdf PiS zapowiadał odniesienie się do tego do dziś się jakoś nie odniósł ... ciekawe czemu ? ps. "Banan , zrobię tylko raz jeden wyjątek i zniżę się do Twojego poziomu umysłowego." Zaczynasz i bredzisz nie zniżysz tylko postarasz się dorównać do moich "kostek" na więcej obawiam się że cie "kolego" nie stać jeśli zaś chodzi o poziom intelektualny to jest w czarnej Du.. c.d.n "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT \" hmmm 1/3 to i tak więcej niż zero szkoda że pan \"zbawiciel\" nie chwali się swoimi \"osiągnięciami\" (jakieś 46 km) ... PO zbudowało (oddało) sporo ponad 2 tyś autostrad ... dróg szybkiego ruchu i obwodnic ... więc \"kolego\" sz1982 może przytoczysz lub wrzucisz jakieś linki gdzie i kiedy PO obiecywało ponad 8 tyś dróg ... to że Jaro klepie to co chcesz usłyszeć i ci to pasuje to mnie nie dziwi ... Wg statystyk nie podałeś tych danych zweryfikowanych . Ktoś tu nas chce oszukać. Przejrzyj je dokładnie , by dać prawdy świadectwo. Nie wygląda to tak źle w przypadku Pis , ani tak dobrze w przypadku PO. Podaj skąd wziąłeś te dane , bo inaczej osobiście wystąpię do zarządu forum , żeby Ci trochę przykrócili łańcuch( jezeli kłamiesz). Broń się chłopie , bo te 46 km wybudowane za rządów Pis to jakieś brednie. Sprawdź to jeszcze raz . Zdaję sobie sprawę , że jest to napisane trochę trudnym językiem, ale masz czarno na białym podane rok po roku jak to się w Polsce budowało drogi. http://www.skysc(...)=1142261 |
|
|
|
|
http://www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/tusk;obiecal;1;5;tys;km;autostrad;zbudowal;dziesiec;razy;mniej,6,0,845574.html
Kubus28 jak zauważysz ta strona nie jest stroną chwalącą dokonania PO a podają że PiS oddało 105 km z czego oddało nie koniecznie równa się wybudowało jak znajdę tamtą stronę to oczywiście ją zamieszczę żeby nie być gołosłownym (widziałem to dość dawno i tu jest problem)... jednak moja "pomyłka" to zaledwie 59 km dla Ciebie to zapewne +/-60%. zerkając na brednie wypowiadane przez Jarka no i twoich "kolegów" tu na forum to "przykręconego łańcucha" już by brakło a ja jakoś strachliwy nie jestem ... Ale wróćmy do naszych dróg ... nazwisko Polaczek na pewno nie jest Ci obce gdy nastał jego następca (chyba Grabarczyk) musiał najpierw posprzątać po PiSie a dopiero zaczął coś robić (z tego co pamiętam sporo przetargów było unieważnianych) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT http://www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/tusk;obiecal;1;5;tys;km;autostrad;zbudowal;dziesiec;razy;mniej,6,0,845574.html Kubus28 jak zauważysz ta strona nie jest stroną chwalącą dokonania PO a podają że PiS oddało 105 km z czego oddało nie koniecznie równa się wybudowało jak znajdę tamtą stronę to oczywiście ją zamieszczę żeby nie być gołosłownym (widziałem to dość dawno i tu jest problem)... jednak moja \"pomyłka\" to zaledwie 59 km dla Ciebie to zapewne +/-60%. zerkając na brednie wypowiadane przez Jarka no i twoich \"kolegów\" tu na forum to \"przykręconego łańcucha\" już by brakło a ja jakoś strachliwy nie jestem ... Ale wróćmy do naszych dróg ... nazwisko Polaczek na pewno nie jest Ci obce gdy nastał jego następca (chyba Grabarczyk) musiał najpierw posprzątać po PiSie a dopiero zaczął coś robić (z tego co pamiętam sporo przetargów było unieważnianych) Banan. Najpierw piszesz ,że rzad PiS wybudował 46 km dróg ekspresowych i autostrad . Potem poprawiasz się i piszesz o 105 km tych dróg . Różnica nie wynosi +/- 60 % , ale ponad 100 % . To tylko świadczy o tym ,że oprócz tego wszystkiego zostało napisane o Tobie , dodatkowo nie potrafisz poprawnie liczyć. Zapewniam Cię ,że liczba wybudowanych dróg ekspresowych i autostrad w czasie rządów PiS jest znacznie wyższa niż te Twoje 105 km. Jezeli masz problemy z liczeniem weź sobie kalkulator i policz , bo cały czas powtarzasz głupoty. Statystyki nie kłamią , popatrz , policz i wyciągnij wnioski. Masz linka i licz: http://www.skysc(...)=1142261 I już proszę nic nie odpisuj . Posłuchaj rad mądrych ludzi i daj sobie spokój z pisaniem postów . Przynajmniej w tym temacie. Myślę , że są na tym forum przeciwnicy PiS , którzy dysponują większym arsenałem argumentów i przynajmniej nie narażają się na wyszydzenie. Powtarzając swoje , niezbyt mądre przemyslenia, ośmieszasz się sam , ale i ośmieszasz ludzi , którzy nadal chcą głosować na PO. Osiągasz efekt odwrotny od zamierzonego , no chyba ,że jesteś " piatą kolumną " wśród zwolenników Tuska. I działając na szkodę PiS , tak naprwdę szkodzisz Platformie. Jeżeli tak jest to ok . Pisz dalej i wiedz , że dojście Jarka do władzy już niedługo. |
|
|
|
|
Tylko co ten Jarek ma do zaoferowania? W polityce jest od 20 lat. Jemu się polepsza z roku na rok. Buduje potęgę finansową i medialną. Czy jeśli znów dojdzie do władzy to w Polsce zrobi Eldorado? Konkrety, tylko nie odsyłaj mnie do strony PiS bo na papierze każdy ma świetny plan. To walka o władzę a nie dobro Polski i Polaków.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Tylko co ten Jarek ma do zaoferowania? W polityce jest od 20 lat. Jemu się polepsza z roku na rok. Buduje potęgę finansową i medialną. Czy jeśli znów dojdzie do władzy to w Polsce zrobi Eldorado? Konkrety, tylko nie odsyłaj mnie do strony PiS bo na papierze każdy ma świetny plan. To walka o władzę a nie dobro Polski i Polaków. Wg mnie PO juz wykorzystała kredyt zaufania , którym obdarzyli ją wyborcy. Po prostu trzeba ich zmienić , trzeba dać szansę ludziom , którzy mają jakieś plany , koncepcje . PO straciła inicjatywę . Tusk zachowuje się , tak jakby sytuacja go przerosła. To nie jest ten człowiek , który snuł wizję rozwoju Polski. Uważam że , Jarek potrafi tchnać nowego ducha w Polaków , zarazić ich optymizmem . To plus mądre ustawodastwo może pobudzić bardzo szybko gospodarkę. Jeżeli po dojściu do władzy pisiory zamiast skoncentrowac się na tematach gospodarczych ,będą ruszać tematy typu Smoleńsk , to ich ewentualne zwycięstwo wyborcze będzie ostatnim jakie ta partia odniesie. Będę pierwszy wieszał psy na Jarku , jak zaczną "mącić". Pozostaje kwestia mediów , czy będą potrafiły obiektywnie oceniać taki rząd. Obserwując to co się dzieje dzisiaj , mam duże wątpliwości. Ale to wszystko przed nami , może następny rząd będzie tworzyć SLD? Szczerze mówiąc , wolę już Millera jako premiera niż Tuska. Zobaczymy jak będzie. Tylko nie dajmy sobie wmówić ,że jak wróci Kaczyński to wszystkich pozamykają. Takie opinie plus domniemany ( nigdy nie udowodniony ) terror w IV RP , to myśl przewodnia ludzi typu Banan ( o bardzo wąskich horyzontach myslowych). |
|
|
|
|
kubus28 PO już prawdopodobnie nie wygra. Dobrze by się stało by i pis, sld, psl, ani rp też nie wygrała. To co piszesz to wróżenie z fusów. Gdyby babcia miała wąsy to by dziadkiem była. Żadna z partii nie ma pomysłu na Polskę oni chcą tylko władzy i to jest problem.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT kubus28 PO już prawdopodobnie nie wygra. Dobrze by się stało by i pis, sld, psl, ani rp też nie wygrała. To co piszesz to wróżenie z fusów. Gdyby babcia miała wąsy to by dziadkiem była. Żadna z partii nie ma pomysłu na Polskę oni chcą tylko władzy i to jest problem. System wyborczy , jaki jest każdy widzi. Musisz wybierać między tymi partiami , bo nie masz innego wyjścia . Słychać dużo o okręgach jednomandatowych , ale w naszych warunkach jakoś tego nie widzę. W wyborach do Senatu ( okręgi jednomandatowe ) ze swojego regionu został np. wybrany Henryk Stokłosa. Co to koleś , to chyba każdy co nieco interesujący się polityką dobrze wie. Ludzie wybrali go , mimo wyroków skazujacych za korupcję , bo jego firma dawała zatrudnienie. Demokracja niestety nie oznacza , że ludzie kierują się racjonalnością i jakimś przemysleniem tematu. Ale mimo to głosować trzeba , bo to nasz obywatelski obowiązek. |
|
|
|
|
CYTAT System wyborczy , jaki jest każdy widzi. Musisz wybierać między tymi partiami , bo nie masz innego wyjścia . Słychać dużo o okręgach jednomandatowych , ale w naszych warunkach jakoś tego nie widzę. W wyborach do Senatu ( okręgi jednomandatowe ) ze swojego regionu został np. wybrany Henryk Stokłosa. Co to koleś , to chyba każdy co nieco interesujący się polityką dobrze wie. Ludzie wybrali go , mimo wyroków skazujacych za korupcję , bo jego firma dawała zatrudnienie. Demokracja niestety nie oznacza , że ludzie kierują się racjonalnością i jakimś przemysleniem tematu. Ale mimo to głosować trzeba , bo to nasz obywatelski obowiązek. Na 100 senatorów masz jeden przykład negatywny, to jest 1%. Dziś mamy 460 negatywnych przykładów w sejmie, no ale ty nie widzisz innego wyjścia. Więcej chyba nie potrzeba komentować. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Kubus28 jak zauważysz ta strona nie jest stroną chwalącą dokonania PO a podają że PiS oddało 105 km z czego oddało nie koniecznie równa się wybudowało jak znajdę tamtą stronę to oczywiście ją zamieszczę żeby nie być gołosłownym (widziałem to dość dawno i tu jest problem)... jednak moja "pomyłka" to zaledwie 59 km dla Ciebie to zapewne +/-60%.
---- Napisałem to dokładnie ... a ty mistrzu wycinasz coś co Ci pasuje i robisz ze mnie głupa :/ masz napisane ile dokładnie wynosi "pomyłka" 59 km co ja miałem na myśli to wiem ... wiem też co napisałem ... SLD w ostatnim roku oddało jakieś 17 km co pozwala domniemywać że "sporo" km (patrząc na to ile wybudowali) oddanych przez PiS zaczęło budować SLD a Polaczek jeździł tylko przecinać wstęgi ... dlatego też napisałem że oddane nie koniecznie równa się wybudowane ... wystarczy że SLD z tych 105 km oddanych przez PiS wybudowało ze 30 km to ile tych % będzie ? ... ale mniejsza ... Piszesz o Stokłosie a chcesz głosować na Kaczyńskiego ? ten koleś już dawno powinien stanąć przed trybunałem i zostać co najmniej odsunięty od polityki a Stokłosa to przy Kaczyńskim pikuś dziwne masz to pojęcie o polityce (jakoś tak bezideowo)jeśli tak przeskakujesz z prawa na lewo ... "...wolę już Millera jako premiera niż Tuska." ps. "Po czerwcowym kongresie Prawa i Sprawiedliwości dojdzie do zmian w kierownictwie partii; w Komitecie Politycznym mogą pojawić się nowe twarze m.in. Antoni Macierewicz. Nie spodziewamy się jednak radykalnych zmian - mówią politycy PiS, z którymi rozmawiała PAP." No to w jakim kierunku idzie PiS już wiemy ... "Religia Brzozy" zapanuje w ciemnogrodzie ... :/ ps2. I tacy ludzie mają rządzić w tym kraju ?? jeszcze mogę zrozumieć brak szacunku dla przeciwników politycznych (wypowiedz o A.Grodzkiej) ale ta "osoba" jest niby profesorem i obraża zwykłych ludzi ... Głosując na PiS głosujesz też na nią !! ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Tylko co ten Jarek ma do zaoferowania? W polityce jest od 20 lat. Jemu się polepsza z roku na rok. Buduje potęgę finansową i medialną. Czy jeśli znów dojdzie do władzy to w Polsce zrobi Eldorado? Konkrety, tylko nie odsyłaj mnie do strony PiS bo na papierze każdy ma świetny plan. To walka o władzę a nie dobro Polski i Polaków. Od jakich 20 lat? Sam mówił,że w stanie wojennym się ukrywał przed komuną!Jeśli Jarek tak mówi to tak jest!!! Nawet jeśli fakty pokazują co innego,to tym gorzej dla faktów. Musiał to robić bardzo sprytnie,bo jakoś nikt i nigdzie go wtedy nie widział. Słucham czasem jego wywodów,ale są w nich tylko ogólniki.Zawsze to samo-obietnice i straszenie. Może trochę zmienił"taśmę" i wykasował to,co związane ze Smoleńskiem.O tyle rzeczy chciałem go pytać jako eksperta... Już nie mówi(a szkoda),bo słysząc jego odpowiedzi,przestawałem rozumieć swoje pytania. Dorwie się do władzy(co jest niemal pewne)znów nam sprowadzi nieszczęścia w postaci partii podobnych do LPR-u czy Samoobrony. I z pewnością obrazi się na Merkel i wypowie "wojnę"Putinowi...Takie duże małe dziecko. Masakra... PS. @sz1982 Właśnie założyłem"Różę różańcową".Będę modlił się łaskę mądrości dla Kaczyńskiego oraz tylko o mądrość dla Ciebie(nie ma co przesadzać tak na pierwszy raz). Dziś część "Radosna". SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|