Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT 13 grudnia Jaro miał jechać do Huty Warszawa ( w niedzielę? ) [urlhttps://pl.wikipedia.org/wiki/Jaros%C5%82aw_Kaczy%C5%84ski#Dzia.C5.82alno.C5.9B.C4.87_polityczna_w_PRL[/url] |
|
|
|
|
CYTAT 13 grudnia Jaro miał jechać do Huty Warszawa ( w niedzielę? ) https://pl.wikipedia.org/wiki/Jaros%C5%82aw_Kaczy%C5%84ski#Dzia.C5.82alno.C5.9B.C4.87_polityczna_w_PRL |
|
|
|
|
13 grudnia 1981, po ogłoszeniu stanu wojennego, dotarł do strajkujących w Hucie Warszawa[9].
Opozycja w PRL. Słownik biograficzny 1956–89 (red. nacz. Jan Skórzyński), tom 1, wyd. Ośrodek Karta, Warszawa 2000, s. 139–140 (Andrzej Talaga). ISBN 83-88288-65-2. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Ludze! Ten facet podpisuje codziennie dokumenty decydujące o naszej przyszłości, a ich nie czyta! Ratuj się kto może!!! Łódź bez sternika.
Czyje to słowa? Można kupić ;-) Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Co to odcięli net w sztabie ?
Prawda to że J.K Rowling zadzwoniła do Waszczykowskiego i spytała o możliwość napisania 2 części Harrego ? Harry Potter i więzień Azkabanu 2 cz. Kurdupel i więzień Escobaru Jutro będzie nabijanie z pana Zbyszka Zero Dzień bez dania dudy przez pisowców to dziń stracony "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Na szyi bez zmian
|
|
|
|
|
Ok Jaro 13 grudnia był w Hucie Warszawa . Opis książki w wydawnictwie Karta Opozycja w PRL. Słownik biograficzny 1956-89. Tom 1. :
Lech Wałęsa, Władysław Bartoszewski, Jacek Kuroń, Zbigniew Bujak, Marek Edelman, Anka Kowalska, Henryk Wujec, Adam Michnik, Jarosław Kaczyński… To tylko część bohaterów naszego słownika biograficznego działaczy opozycji w PRL. Barwne, ciekawe życiorysy opatrzone fotografiami, a jednocześnie rzetelnie opracowane źródło informacji przez najlepszych polskich historyków – Opozycja w PRL to lektura obowiązkowa dla wszystkich zainteresowanych dziejami polskiej opozycji antykomunistycznej. http://ksiegarnia.karta.org.pl/produkt/opozycja-w-prl-slownik-biograficzny-1956-89-tom-1/ także tego... 13 grudnia spał do południa , a o godz. 13 udał się na mszę w kościele św. Stanisława Kostki. Po mszy pojechał do Huty Warszawa. W takim razie gdzie jest sprzeczność w jego wypowiedziach? O ile z tą hutą dowiedziałem się czegoś nowego to muszę przyznać że umieszczenie go wśród grona bohaterów opozycji jest raczej czymś spodziewanym. Książkę właśnie zamówiłem . Jak ją przeczytam chętnie się podzielę prawdziwą wiedzą o tym dzielnym człowieku. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT [cytat][cytat] W takim razie ta grafika nie pokazuje żadnej sprzeczności. Czy tak kolego kruger? Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Barwne, ciekawe życiorysy opatrzone fotografiami, a jednocześnie rzetelnie opracowane źródło informacji przez najlepszych polskich historyków – Opozycja w PRL to lektura obowiązkowa dla wszystkich zainteresowanych dziejami polskiej opozycji antykomunistycznej. Edo nie mąć, prawdy dowiemy się może za 50lat, o ile nie będzie w tym interesu politycznego CYTAT 13 grudnia spał do południa , a o godz. 13 udał się na mszę w kościele św. Stanisława Kostki. Po mszy pojechał do Huty Warszawa. W takim razie gdzie jest sprzeczność w jego wypowiedziach? O ile z tą hutą dowiedziałem się czegoś nowego to muszę przyznać że umieszczenie go wśród grona bohaterów opozycji jest raczej czymś spodziewanym. Jak to w życiu bywa, sam głupot naopowiadał, kwestia komu i gdzie Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
Bynajmniej bobku. Przewertowałem wszystkie możliwe źródła i tak to wygląda.
Zachęcam do lektury. Teraz już wiem co w całym grudniu 81 Jaro porabiał. Czasem dzięki ludziom nic nie wiedzącym można posiąść kawał wiedzy, i tak chyba było w tym przypadku. Szczerze mówiąc nie interesowałem się jakoś specjalnie dokonaniami Prezesa , ale teraz już jestem master level. Kiedyś pewna dziwka z brodą - niejaki Władek Frasyniuk ( swoją drogą bardzo niekonsekwentna dziwka -raz twierdził że Jaro musiał podpisać lojalkę inaczej byłby internowany czyli musiał odgrywać jakąś rolę w opozycji skoro musiało nu grozić internowanie. Potem stwierdził że był nikim w opozycji i dlatego SB nie dokonało aresztowania jego osoby.) A prawda o lojalce jest banalna. Kaczyński odmówił jej podpisania. Nie został internowany . W latach dziewięćdziesiątych gadzinowy dziennikarz gadzinowej gazety Jerzego Urbana - Marek Barański opublikował lojalke sfałszowaną ( sąd skazał go na grzywnę wysokości 10 tysięcy złotych za wydrukowanie niezweryfikowanych informacji.) Bobku nie wiem jak jest z twoją wiedzą historyczną czy polityczną ale powtarzanie kłamstw o Kaczyńskim jest powielaniem oszczerstw Urbana. https://dorzeczy.pl/5102/W-sprawie-rzekomej-lojalki-Jaroslawa-Kaczynskiego-przeciwko-klamliwym-sugestiom-Ewy-Kopacz.html http://wiadomosci.dziennik.pl/historia/ciekawostki/artykuly/515324,jaroslaw-kaczynski-internowanie-1981-stan-wojenny-sb-przesluchanie-dokumenty.html http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Baranski-lojalka-J-Kaczynskiego-byla-falszywa,wid,8572300,wiadomosc.html?ticaid=118716&_ticrsn=3 Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT Bynajmniej bobku. Przewertowałem wszystkie możliwe źródła i tak to wygląda. Zachęcam do lektury. Teraz już wiem co w całym grudniu 81 Jaro porabiał. Czasem dzięki ludziom nic nie wiedzącym można posiąść kawał wiedzy, i tak chyba było w tym przypadku. Szczerze mówiąc nie interesowałem się jakoś specjalnie dokonaniami Prezesa , ale teraz już jestem master level. Większość ludzi nie interesuje co robił, tylko jak walczył z komuną, jeżeli posiadasz jakieś informację to podziel się, ja chętnie poczytam CYTAT A prawda o lojalce jest banalna. Kaczyński odmówił jej podpisania. Nie został internowany. Są na świecie ludzie urodzeni pod dobrą gwiazdą. Za co mieli go internować I kto mu proponował i kiedy, podpisanie tej lojalki W tych linkach, niewiele jest informacji. Co do Frasyniuka to podaj linki do takich jego wypowiedzi. Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
Sam chętnie poczytam jakieś wiarygodne info o walce Jarka z władzami PRL ;-) No i o tej lojalce rzekomo niepodpisanej. Kto proponował, kiedy?
|
|
|
|
Frasyniuk o Kaczyńskim:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,13040559,Frasyniuk__Kaczynski_musial_w_1981_r__podpisac_lojalke.html http://natemat.pl/43047,frasyniuk-o-wypuszczeniu-kaczynskiego-13-grudnia-albo-byl-niedojda-albo-podpisal-deklaracje-wspolpracy Bobku nie był Jamesem Bondem , ale nie był też człowiekiem , który nic nie robił. Z całą pewnością był działaczem Solidarności i na miarę swoich możliwości w opozycji działał. Pomawianie go o nic nie robienie , o fałszowanie własnych dokonań to po prostu ordynarne wredne kłamstwo. Tak jak pisałem posiłkowanie się kłamstwami Urbana ( na dodatek uznanymi za takie przez niezawisły sąd) jest zejściem do poziomu , do którego ja nie zamierzam się zniżać. Dla mnie Urban to szuja i menda. Menda to taka wsza łonowa ,gdybyś nie wiedział. W linkach które podałem wyżej jest nazwisko SB-ka , który chciał wydębić podpis na lojalce od Jarka. Nazywał się kapitan Spitalniak. Wszystko jest w linkach , wystarczy przeglądnąć. Skoro są ludzie , którzy mają problem z ich przeglądnięciem o czym my w ogóle piszemy? http://wiadomosci.dziennik.pl/historia/ciekawostki/artykuly/515324,jaroslaw-kaczynski-internowanie-1981-stan-wojenny-sb-przesluchanie-dokumenty.html Gdybyś Andrzejku miał problem z przeczytaniem linku , może wrzucę ci zrzut ekranu ? Oczywiście jak znajdę czas. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Dla mnie Kaczyński jest w tej chwili najbardziej wytrawnym i wyważonym politykiem na polskiej scenie politycznej. Nie jest idealny - ale to jedyny pro-polski przywódca partii.
Nie ma co ukrywać, że bez niego PiS nie dałby rady. Jeszcze nie. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Edek, wygląda na to że Jarek to żaden działacz nie był ;-)
Jest info że odmówił ale kto proponował?? Ustnie zobowiązał się do przestrzegania przepisów wynikających ze stanu wojennego. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
..Dodał przy tym, że nie zgodzi się też na żadną z nami współpracę i wybrałby raczej samobójstwo jako alternatywę...
Jeżeli nie podpisał lojalki , tym samym wypiął się na SB. Ustnie to mógł najwyżej powiedzieć panu kapitanowi , że pucuje jego starą. Nigdzie nie napisałem ( chyba że dla jaj) że był jakimś herosem . Był działaczem Solidarności , który nie został zakwalifikowany jako zagrożenie dla funkcjonowania PRL. Pani Henryka Krzywonos , bohaterska tramwajarka z Pomorza , również uniknęła internowania. A podobno to ona rozpoczęła strajk w Stoczni w sierpniu 1980. Więc różnie bywało z tymi internowanymi bohaterami. Byli opozycjoniści , którzy siedzieli w zakładach karnych i byli traktowani nieludzko. Byli tacy , którzy okres stanu wojennego spędzili w luksusowych warunkach na terenie ośrodka rządowego. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Lepszy byłby Tusk "liczmy głosy" - likwidator Polski, Bolek co w totolotka wygrywał, ale na strajk przypłynął motorówką, a może sweter - bankster co dzieciństwo spędził w CCCP, a potem został doradcą Balcerowicza (tego któremu "plan" ułożył Goldman).
A może Kukiz? Ten co przyznał się że korzysta z pomocy służb.... (pamiętamy "żółwika" ze swetrem?) Jest jeszcze Szetyna bez zasad....ale rządny władzy. Teraz jeszcze Zandberg jest kreowany na przywódcę. Lewak w najgorszym wydaniu. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Bobku nie był Jamesem Bondem , ale nie był też człowiekiem , który nic nie robił. Z całą pewnością był działaczem Solidarności i na miarę swoich możliwości w opozycji działał. Pomawianie go o nic nie robienie , o fałszowanie własnych dokonań to po prostu ordynarne wredne kłamstwo. Takich jak on było tysiące, nikt mu nie odmawia zasług, kwestia jest inna. On kreuje się na pierwszego moralistę odnośnie opozycji, wie kto donosił, kto podpisywał lojalki, jak się zachowywał, gdzie stało zomo a gdzie solidarność. Ja się pytam skąd to wie Frasyniuk też był opozycjonistą, ma trochę na ten temat wiedzy i z różnymi sprawami się spotykał. Tekst, który wkleiłeś wcale nie jest szczególnie obraźliwy, tyczy się nie tylko Jarka ale i innych opozycjonistów. CYTAT Tak jak pisałem posiłkowanie się kłamstwami Urbana ( na dodatek uznanymi za takie przez niezawisły sąd) jest zejściem do poziomu , do którego ja nie zamierzam się zniżać. Dla mnie Urban to szuja i menda. Menda to taka wsza łonowa ,gdybyś nie wiedział. 1.Sąd stwierdził, że lojalka z teczki (właściwie skoroszytu, wyjaśnienie będzie niżej, tekst z Przeglądu) jest fałszywa na podstawie dostępnych materiałów. Materiały mogą dojść nowe, prawda 2. Czy, że nie podpisywał żadnej lojalki, jeżeli tak to na podstawie jakich materiałów To jest różnica między punktem 1 i 2. CYTAT Skoro są ludzie , którzy mają problem z ich przeglądnięciem o czym my w ogóle piszemy? No, różnie ludzie piszą jedni są bardziej dociekliwi inni mniej. Jedni mają szczęście we wszystkim, innych po dupie kopią. A konkretnie jedne materiały są sprawdzane bardziej dociekliwie, inne mniej https://www.tygodnikprzeglad.pl/teczki-kaczynskich/ Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
Bardzo dobry tekst. Ciekawe, że ani Cenckiewicz, ani Gontarczyk nie zajęli się tematem. No i w innym świetle stawia "bezkarność" Macierewicza. Tekst z 2008 roku ;-)
|
|
|
|
Bobku redaktor Walenciak jest głęboko zaangażowany w spór polityczny , i to w dodatku po tej nazwiemy ją lewicowo-liberalnej stronie .
Wyobraź sobie artykuł Karnowskiego o Tusku , żebyś miał rozeznanie. Ale ok powiedzmy że ten jeden raz pan redaktor wzbił się na wyżyny rzetelności dziennikarskiej. Zapomniał tylko napisać o tzw. inwigilacji prawicy i szafie Lesiaka . Skoro służby specjalne zadawały sobie trud żeby fałszowac dokumenty czynnego polityka to w jakim kraju my żyjemy? W tekście pana redaktora roi się od hipotez i insynuacji. Faktów tam jak na lekarstwo. Standard. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Kabaretowy protest opozycji wywołał kolejną reakcję internautów. Na Twitterze furorę zrobiła sonda z pytaniem o to, kto zasługuje na większy szacunek. Zapewne ku zaskoczeniu wielu, nie byli to liderzy ugrupowań opozycyjnych.
Mieszkańcy Żagania przegonili "obrońców demokracji". Manifestacja KOD nieudana więcej tu- http://telew(...)265.html |
|
|
|
|
CYTAT Bobku redaktor Walenciak jest głęboko zaangażowany w spór polityczny , i to w dodatku po tej nazwiemy ją lewicowo-liberalnej stronie . Co to ma do rzeczy CYTAT Wyobraź sobie artykuł Karnowskiego o Tusku , żebyś miał rozeznanie. Najlepiej gdyby Karnowski napisał o Kaczyńskim CYTAT Ale ok powiedzmy że ten jeden raz pan redaktor wzbił się na wyżyny rzetelności dziennikarskiej. Manipulant z Ciebie CYTAT Zapomniał tylko napisać o tzw. inwigilacji prawicy i szafie Lesiaka . Skoro służby specjalne zadawały sobie trud żeby fałszowac dokumenty czynnego polityka to w jakim kraju my żyjemy? Po pierwsze pytaj Kaczyńskiego, miał realną władzę przy Wałęsie. A po drugie to jest tekst o teczce Kaczyńskiego, nie wiadomo co zawierała, i co zniknęło, podobno były mikrofilmy, a może nic nie było. Widzisz, dlaczego IPN tego nie prześwietli. CYTAT W tekście pana redaktora roi się od hipotez i insynuacji. Faktów tam jak na lekarstwo. Standard. Standardem jest Twoja polityczna chęć zdyskredytowania tekstu. Walenciak wiadomo kto to jest hm... Wiadomo będzie pisał źle o Kaczyńskim ... Gdyby nawet się wzniósł ... No i tekst hipotezy i insynuacje ... Edo ten tekst to hipotezy autora, zgadza się, tylko napisz z czym Ty się nie zgadzasz, on przeprowadził analizę dokumentów z teczki Kaczyńskiego. Dokładnie tak samo jak analizuje i wyciąga wnioski z dokumentów IPN. Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
CYTAT (Mirek) Dla mnie Kaczyński jest w tej chwili najbardziej wytrawnym i wyważonym politykiem na polskiej scenie politycznej. Nie jest idealny - ale to jedyny pro-polski przywódca partii. Nie ma co ukrywać, że bez niego PiS nie dałby rady. Jeszcze nie. A Kukiz nie jest bardziej pro-polski? Nie podpisałby CETA. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
My tu gadu gadu a tu proszę:
"Wizyta Merkel w Warszawie. Spotkania z prezydentem, premier i prezesem PiS... Nawet wśród niemieckich dziennikarzy, zwykle bardzo krytycznych wobec rządu PiS, pojawiły się ostatnio cieplejsze tony. „Czy polski rząd nie ma w wielu kwestiach racji?” – pyta warszawski korespondent dziennika „Die Welt” Gerhard Gnauck. „Niemcy ostro krytykują Polskę, wszystko jedno, czy chodzi o uchodźców, rodzinę czy naród. Lepiej byłoby postawić na niemiecko-polski dialog, także z polską prawicą” – pisze niemiecki dziennikarz. „Jeśli chodzi o Polskę, powinniśmy nastawić się na dłuższą epokę Kaczyńskiego i na niemiecko-polski dialog z polską prawicą” – podkreśla Gnauck, pozytywnie oceniając program 500+ czy walkę z korupcją. " Niemcy dochądzą do wniosku, że polityka obrażania się na Polskę, bo wygrał ktoś kto im się nie podoba jest infantylna i prowadzi donikąd. Dojrzałe dyplomacje - amerykanska i brytyjska tak się nie zachowują. Gdyby nie Bismarck nie byłoby wielkich Niemiec. Może czas nawiązać do jego geniuszu dyplomatycznego i budować zdrowe relacje międzypaństwowe niż gdzies tam szukać rączka tej pruskiej szabelki u boku, która już dwa razy przyniosła same nieszczęścia. |
|