|
|
|
CYTAT A ty ile masz kont? ćwok edek przynajmniej 2 a ty? ZSRR, inni, WHO, podróbki Banana.... na tym forum to standard. Dziwisz sie że Banan wykorzystuje wasze metody? A może to nie Banan tylko ktoś z obserwatorów postanowił wam dokopać ;-) Andrzejku ty stara murzyńska lafiryndo za lichwiarskie srebrniki. Mam tych kont grubo ponad 10 , więc bądź chociaż skrupulatny skoro nie umiesz być uczciwy. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT A ty ile masz kont? ćwok edek przynajmniej 2 a ty? ZSRR, inni, WHO, podróbki Banana.... na tym forum to standard. Dziwisz sie że Banan wykorzystuje wasze metody? A może to nie Banan tylko ktoś z obserwatorów postanowił wam dokopać ;-) Andrzejku ty stara murzyńska lafiryndo za lichwiarskie srebrniki. Mam tych kont grubo ponad 10 , więc bądź chociaż skrupulatny skoro nie umiesz być uczciwy. Tytuł starej murzyńskiej lafiryndy jest już zarezerwowany dla kogoś innego z tego forum. |
|
|
|
|
Pozwolę sobie wyrazić inna opinię. Nadałem to zaszczytne miano prawej kulce Banana-figlarza, Andrzejkowi. Zrobiłem to już kilka lat temu i jak mniemam nic się w tej kwestii nie zmieniło.
Możesz zapytać Andrzejka jak to było z tą lafiryndą. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT Pozwolę sobie wyrazić inna opinię. Nadałem to zaszczytne miano prawej kulce Banana-figlarza, Andrzejkowi. Zrobiłem to już kilka lat temu i jak mniemam nic się w tej kwestii nie zmieniło. Możesz zapytać Andrzejka jak to było z tą lafiryndą. Ok;) Andrzejek akurat nie jest tak jebn*** jak bananek i da się z nim normalnie podyskutować. |
|
|
|
|
Rząd będzie decydował, za kształcenie na których wydziałach zapłaci uczelniom. Część fakultetów będzie dostępna tylko za czesne – to jedna z propozycji akademików.
Szykuje się rewolucja w szkołach wyższych. Na zlecenie Ministerstwa Nauki trzy zespoły – z Uniwersytetu Humanistycznospołecznego SWPS, Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu oraz Instytutu Allerhanda – przygotowały już nowe projekty ustaw dla uczelni. Do ich treści dotarł DGP – oficjalnie będą przedstawione dopiero 1 marca. Na ich podstawie resort nauki opracuje własny projekt ustawy. Wejdzie on w życie w roku akademickim 2018/2019. Limity na kształcenie Propozycja zawarta w projekcie założeń ustawy przygotowana przez zespół pod kierownictwem prof. Huberta Izdebskiego z SWPS zakłada, że wszystkie kierunki studiów powinny zostać podzielone na trzy typy: regulowane, uniwersyteckie oraz nieregulowane. Najprościej mówiąc, dwa pierwsze będą finansowane przez rząd (ale tylko w ramach określonych przez resort limitów), a za ostatnie budżet państwa nie zapłaci uczelniom ani grosza. Oznacza to, że część kierunków w ogóle nie będzie oferowana bezpłatnie. Kpina |
|
|
|
|
Zakaz handlu w co drugą niedziele?
http://tvn24(...)772.html" TARGET="_blank"> http://tvn24(...)772.html https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
CYTAT Zakaz handlu w co drugą niedziele? http://tvn24(...)772.html" TARGET="_blank"> http://tvn24(...)772.html w co drugą? dziwne podejście. albo zakaz albo nie. boją się podejmować niepopularne decyzje czy wszystkim chcą zrobić dobrze po troszku. Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Zakaz handlu w co drugą niedziele? http://tvn24(...)772.html" TARGET="_blank"> http://tvn24(...)772.html w co drugą? dziwne podejście. albo zakaz albo nie. boją się podejmować niepopularne decyzje czy wszystkim chcą zrobić dobrze po troszku. A może by tak zakaz handlu sklepom rybnym w piątki. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
Taki paradoks - za prl-u sklepy w niedzielę były zamknięte i było ok.
Teraz wielki szum o to. Toje kwestia ponownego przyzwyczajenia się. A osobom sprzedającym też się należy wolna niedziela. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Taki paradoks - za prl-u sklepy w niedzielę były zamknięte i było ok. Teraz wielki szum o to. Toje kwestia ponownego przyzwyczajenia się. A osobom sprzedającym też się należy wolna niedziela. Obecnie przez bardzo mało państwowych firm gdzie można dobrze zarobić od poniedziałku do piątku od 7 do 15 czas aby coś spokojnie kupić to mam w niedziele- jak zamkną sklepy w niedziele nic się nie stanie ale już tak wygodnie mnie i innym nie będzie. Ale mimo wszystko ten zakaz jest mi obojętny. Oby tylko kawiarni i restracji w niedziele nie zamknęli. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT CYTAT A ty ile masz kont? ćwok edek przynajmniej 2 a ty? ZSRR, inni, WHO, podróbki Banana.... na tym forum to standard. Dziwisz sie że Banan wykorzystuje wasze metody? A może to nie Banan tylko ktoś z obserwatorów postanowił wam dokopać ;-) Andrzejku ty stara murzyńska lafiryndo za lichwiarskie srebrniki. Mam tych kont grubo ponad 10 , więc bądź chociaż skrupulatny skoro nie umiesz być uczciwy. Gratuluję ćwoku. Pokazałeś co potrafisz. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
"To największa afera finansowa w wolnej Polsce". PO chce komisji śledczej
PO chce, by Sejm powołał komisję śledczą, która zbadałaby prawidłowość i legalność działań organów oraz instytucji publicznych podejmowanych wobec SKOK-u Wołomin. Projekt uchwały Sejmu w sprawie powołania komisji ma jeszcze w środę trafić do marszałka Sejmu. - Dzisiaj Platforma Obywatelska składa na ręce marszałka Sejmu Marka Kuchcińskiego projekt uchwały mający powołać komisję śledczą do zbadania prawidłowości, legalności działań SKOK Wołomin - poinformował szef klubu PO Sławomir Neumann na środowej konferencji prasowej Jak podkreślił, straty jakie do tej pory pokrył Bankowy Fundusz Gwarancyjny w związku z funkcjonowaniem SKOK Wołomin to 2,2 mld złotych. - To jest największa afera finansowa w wolnej Polsce, afera finansowa kryta przez działaczy PiS, którzy nie chcą badania tej sprawy - ocenił Neumann. Ogółem - jak dodał - Bankowy Fundusz Gwarancyjny przeznaczył już 4,5 mld złotych na ratowanie SKOK-ów ... więcej na TVN24bis pl Złodzieje pisowscy dobrze się ustawili ... Jedyna nadzieja w sądach ps. Andrzejku odpuść to coś nie posiada nawet dwóch szarych komórek... bardziej rozwinięta jest rozwielitka Od powietrza, głodu, ognia , wojny i PiSu ... Wybaw nas Panie! |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT CYTAT Taki paradoks - za prl-u sklepy w niedzielę były zamknięte i było ok. Teraz wielki szum o to. Toje kwestia ponownego przyzwyczajenia się. A osobom sprzedającym też się należy wolna niedziela. Obecnie przez bardzo mało państwowych firm gdzie można dobrze zarobić od poniedziałku do piątku od 7 do 15 czas aby coś spokojnie kupić to mam w niedziele- jak zamkną sklepy w niedziele nic się nie stanie ale już tak wygodnie mnie i innym nie będzie. Ale mimo wszystko ten zakaz jest mi obojętny. Oby tylko kawiarni i restracji w niedziele nie zamknęli. Kawiarni nawet za PRLu nie zamykali. Teraz też nie zamkną. Sklepy mogliby pozamykać i nic by sie nie stało. Pomysł z zamykaniem co drugą niedzielę to jakaś kpina. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
7 osób zostało zatrzymanych podczas prowadzonego w Białymstoku śledztwa ws. grupy przestępczej wyłudzającej VAT w obrocie paliwami. Straty Skarbu Państwa związane z tą działalnością i mogą wynosić ponad 700 mln zł – szacuje Urząd Kontroli.
– Prokuratura Regionalna w Białymstoku prowadzi to śledztwo od zeszłego roku. To pierwsze zatrzymania – poinformował rzecznik prokuratury Paweł Sawoń. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Nocne wejście Misiewicza do CEK NATO. Śledztwo jednak ruszyło
Prokuratura wszczęła śledztwo dotyczące nocnego wejścia do Centrum Eksperckiego Kontrwywiadu NATO, którym ponad rok temu dowodził Bartłomiej Misiewicz - dowiedział się tvn24 pl. Prokuratura ma także obowiązek zbadać, czy minister Antoni Macierewicz nie złamał prawa, odwołując szefów CEK. Fakt rozpoczęcia śledztwa potwierdził nam oficjalnie rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Michał Dziekański. To nie jest decyzja samych prokuratorów, lecz sądu, który nakazał im rozpoczęcie śledztwa. Bowiem wcześniej prokuratura odmówiła prowadzenia śledztwa, a na tę decyzję zażalenie złożył do sądu mecenas Antoni Kania-Sieniawski reprezentujący byłe kierownictwo Centrum. Rozwiercanie zamków Przypomnijmy, że operacją w nocy z 17 na 18 grudnia 2015 r. dowodził Bartłomiej Misiewicz. Oficjalnie był wtedy doradcą w gabinecie politycznym ministra Macierewicza, który dodatkowo powierzył mu obowiązki szefa Centrum Eksperckiego. Do jednostki NATO, która miała specjalizować się w kontrwywiadzie, Misiewicz wszedł m.in. z ekspertami od otwierania zamków i sejfów. Młody współpracownik Macierewicza działał w nocy, gdy na miejscu nie było nikogo ze składu dotychczasowych szefów: pułkownika Krzysztofa Duszy czy jego zastępcy ze słowackich służb specjalnych. MON konsekwentnie uważa, że w nocne wejście do CEK było zgodne z prawem. Wiceminister obrony Bartosz Kownacki tłumaczył jeszcze w grudniu 2015 r. w Sejmie, że "szef MON w ramach swoich ustawowych kompetencji ma prawo powołać i odwołać przedstawicieli Polski w CEK NATO". więcej na tvn24 pl Dodać trzeba że mafia pisowska odmówiła wcześniej wszczęcia postępowania ... kolejnym faktem jest to że centrum do dziś nie działa ... kto z oszołomami chciałby się zadawać Od powietrza, głodu, ognia , wojny i PiSu ... Wybaw nas Panie! |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Taki paradoks - za prl-u sklepy w niedzielę były zamknięte i było ok. Teraz wielki szum o to. Toje kwestia ponownego przyzwyczajenia się. A osobom sprzedającym też się należy wolna niedziela. Za PRL-u w sklepach niewiele było, więc bez sensu było w niedzielę otwierać Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
CYTAT "To największa afera finansowa w wolnej Polsce". PO chce komisji śledczej PO chce, by Sejm powołał komisję śledczą, która zbadałaby prawidłowość i legalność działań organów oraz instytucji publicznych podejmowanych wobec SKOK-u Wołomin. Projekt uchwały Sejmu w sprawie powołania komisji ma jeszcze w środę trafić do marszałka Sejmu. - Dzisiaj Platforma Obywatelska składa na ręce marszałka Sejmu Marka Kuchcińskiego projekt uchwały mający powołać komisję śledczą do zbadania prawidłowości, legalności działań SKOK Wołomin - poinformował szef klubu PO Sławomir Neumann na środowej konferencji prasowej Jak podkreślił, straty jakie do tej pory pokrył Bankowy Fundusz Gwarancyjny w związku z funkcjonowaniem SKOK Wołomin to 2,2 mld złotych. - To jest największa afera finansowa w wolnej Polsce, afera finansowa kryta przez działaczy PiS, którzy nie chcą badania tej sprawy - ocenił Neumann. Ogółem - jak dodał - Bankowy Fundusz Gwarancyjny przeznaczył już 4,5 mld złotych na ratowanie SKOK-ów ... więcej na TVN24bis pl Złodzieje pisowscy dobrze się ustawili ... Jedyna nadzieja w sądach ps. Andrzejku odpuść to coś nie posiada nawet dwóch szarych komórek... bardziej rozwinięta jest rozwielitka Bez trudu mozna w internecie znalesc ,ze politycy PO sa w to zamieszani . Zyj dalej we wlasnym swiecie hahahha |
|
|
|
|
Próba połączenia sprawy SKOK Wołomin i PiS to jedna z większych akcji zmasowanego okłamywania społeczeństwa.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Tyle jadu z was płynie pisowcy mówię tutaj o edecośtam i who... Ale czemu się dziwić jaka partia tacy wyborcy |
|
|
|
|
CYTAT Tyle jadu z was płynie pisowcy mówię tutaj o edecośtam i who... Ale czemu się dziwić jaka partia tacy wyborcy Krugerku Nigdy w swoim życiu nie głosowałem na PIS. |
|
|
|
|
Ja znowuż zagłosowałem jeden raz. I już więcej tego nie zrobię.
Jest natomiast faktem że przeciwnicy PiS ( figlarz na ten przykład) słyną z kultury osobistej. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT Ja znowuż zagłosowałem jeden raz. I już więcej tego nie zrobię. Jest natomiast faktem że przeciwnicy PiS ( figlarz na ten przykład) słyną z kultury osobistej. Idąc tokiem rozumowania niektórych, jak ktoś nie głosował na po,nowoczesną,psl i pochwali za coś pis, z automatu jest uważany za wyborce pisu. |
|
|
|
|
No to edo na kogo myślisz głosować?
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Nie ma na kogo. Ja ostatnio głosowałem na Kukiza i głosu nie żałuję, ale następny wybory to wielka niewiadoma.
|
|
|
|
|
Jest jeszcze trochę czasu.
Rzadko zamieszczam jakieś grafiki Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|