|
|
|
" Oszołom Macierewicz " robi sobie jaja z TVN:
https://www.youtu(...)tcAQxx3I Cała prawda ,całą dobę - Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Te Banan , gdzie ta komisja ds likwidacji WSI co to miała pozamiatać Kaczyńskiego i Ziobrę? Chciałeś postawienia obydwu przed Trybunał Stanu , a kota prezesa do aresztu wydobywczego , a tu cisza. Myślisz ,że łyknąłeś jak młody pelikan , bo TVN tak to przekazał? Czy PO się wystraszyła , chociażby tego , że oprócz ówczesnego posła Bronisława Komorowskiego , cały klub poparł likwidację WSI? W sumie to trochę dziwne zagłosować za , a potem mówić ,że się jest przeciw. Z drugiej strony fałszywość Partii Obłudników nie zna granic , więc to może symptomatyczne.
Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Awantura żon polityków PiS podczas podróży służbowej? "Za lot zapłacił Sejm"
Na portale plotkarskie odesłał dziennikarzy Adam Hofman pytany o awanturę na pokładzie samolotu lecącego do Madrytu z udziałem swojej żony i partnerek partyjnych kolegów. Jak powiedział, "spraw prywatnych nie komentuje". Tymczasem "Newsweek" informuje, że podróż polityków PiS była nie prywatna, a służbowa: "Za bilety zapłacił Sejm, bo panowie byli w delegacji". ... Więcej TU Mąż "ekshibicjonista" ... żona zwolenniczka tanich % ... ja się pytam gdzie byli rodzice ... cd Posłowie PiS wzięli z Sejmu pieniądze na podróż samochodem, polecieli samolotem Adam Hofman i Mariusz Antoni Kamiński dostali kilkanaście tysięcy zaliczki z sejmowej kasy na podróż do Madrytu prywatnymi autami - dowiedział się portal tvn24.pl. Ostatecznie, wraz z żonami, polecieli tanimi liniami. W rozmowie z nami poseł Kamiński deklaruje, że każdą złotówkę z zaliczki zwróci do Sejmu. ... więcej TU Tylko Prawo i Sprawiedliwość !! (potrafi robić takie wałki ) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Awantura żon polityków PiS podczas podróży służbowej? "Za lot zapłacił Sejm" Na portale plotkarskie odesłał dziennikarzy Adam Hofman pytany o awanturę na pokładzie samolotu lecącego do Madrytu z udziałem swojej żony i partnerek partyjnych kolegów. Jak powiedział, "spraw prywatnych nie komentuje". Tymczasem "Newsweek" informuje, że podróż polityków PiS była nie prywatna, a służbowa: "Za bilety zapłacił Sejm, bo panowie byli w delegacji". ... Więcej TU Mąż "ekshibicjonista" ... żona zwolenniczka tanich % ... ja się pytam gdzie byli rodzice ... cd Posłowie PiS wzięli z Sejmu pieniądze na podróż samochodem, polecieli samolotem Adam Hofman i Mariusz Antoni Kamiński dostali kilkanaście tysięcy zaliczki z sejmowej kasy na podróż do Madrytu prywatnymi autami - dowiedział się portal tvn24.pl. Ostatecznie, wraz z żonami, polecieli tanimi liniami. W rozmowie z nami poseł Kamiński deklaruje, że każdą złotówkę z zaliczki zwróci do Sejmu. ... więcej TU Tylko Prawo i Sprawiedliwość !! (potrafi robić takie wałki ) Banan , schodzisz na psy. Kiedyś zamieszczałeś zajebiście chwytliwe newsy obyczajowe np. o aniołkach Kaczyńskiego, albo o jego słynnej pożyczce , a nawet o kłopotach zdrowotnych kota prezesa i jego wydatkach z tym związanych . Były to newsy godne co najmniej Pudelka albo Faktu. A teraz zapodajesz jakieś bzdety o podróży służbowej posłów PiS z małżonkami. Jeżeli już tak bardzo się tą podróżą interesujesz ( a właściwie to śledzisz każdy skandalik związany z pisiorami) to muszę Ci powiedzieć w zaufaniu, że podobno cała afera zaczęła się od tego ,że małżonki posłów PiS przemyciły alkohol na pokład samolotu. Popijały sobie zdrowo , no i wiesz jak to jest. Skończyło się prawie tak samo jak imprezy w restauracji " Sowa i przyjaciele". Dobrze ,że przynajmniej Hofman nie wyciągnął, bo dopiero by była afera. Z drugiej strony w taki listopadowy , jesienny i długi wieczór takie newsy też mogą nieść coś pozytywnego. Jak któryś z posłów PiS puści bąka na sali plenarnej Sejmu RP , to jestem święcie przekonany , że będziemy poinformowani. Wymyśliłem nawet na szybko taki fajny , wpadający w oczy slogan: Po co mi Pudelek , jak mam Banana? Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Wytłumacz mi lepiej z kim to PO ma przegrać tak mizernej opozycji niema nawet Bangladeszu ... trochę szkoda Hofmana i Kamińskiego bo z tych pOsłów był niezły ubaw no ale chyba Jarek się wkurzył bo zawiesił wariatów :(
Wiem że smoleńskie ufo wykryte przez Macierewicza opisane w III tomach w Gazecie niePolskiej jest dla Ciebie bardziej atrakcyjne ... w zasadzie zapewne przyjemniej się czyta takie "sajens fikszyn" :] ... co Cię obchodzi jak PiS-lamiści nakręcą troszkę lodów kilkanaście koła tu kilkanaście koła tam szkoda tylko że dali się złapać za rękę ... ale im wolno bo to Prawo i Sprawiedliwość "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Wytłumacz mi lepiej z kim to PO ma przegrać tak mizernej opozycji niema nawet Bangladeszu ... trochę szkoda Hofmana i Kamińskiego bo z tych pOsłów był niezły ubaw no ale chyba Jarek się wkurzył bo zawiesił wariatów :( Wiem że smoleńskie ufo wykryte przez Macierewicza opisane w III tomach w Gazecie niePolskiej jest dla Ciebie bardziej atrakcyjne ... w zasadzie zapewne przyjemniej się czyta takie "sajens fikszyn" :] ... co Cię obchodzi jak PiS-lamiści nakręcą troszkę lodów kilkanaście koła tu kilkanaście koła tam szkoda tylko że dali się złapać za rękę ... ale im wolno bo to Prawo i Sprawiedliwość Nie wiem jakie czytasz"sajens fikszyn" , ale wiem na pewno ,że UFO to piszemy z dużych liter. Tak jak np. AIDS , bo to skrót z angielskiego . To taki język , który zna ponad miliard ludzi na świecie ( nawet Tusk się właśnie uczy) . A tak szczerze , to bardziej Cię jara UFO Macierewicza czy ewentualne rozpięcie rozporka przez Hofmana? Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Co politycy PiS robili w Madrycie? "Nie brali udziału w obradach"
To nie koniec kłopotów posłów PiS. Jak wynika z listu sekretarza generalnego Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy Wojciecha Sawickiego, politycy na posiedzeniu komisji Rady Europy w Madrycie tak naprawdę nie byli. ... więcej TU uuu mali krętacze ... wzięli za coś kasę i nawet nie chciało im się posiedzieć jakiś czas ... nieładnie "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
A co robił Radek Sikorski w Sowa & Przyjaciele?
Przynajmniej PiS od razu podjął stosowne kroki, a co zrobiła twoja Patologia Obywatelska z posłami jej ugrupowania którzy wydawali ciężkie pieniądze na imprezowanie w "Sowa & Przyjaciele"? |
|
|
|
|
CYTAT Co politycy PiS robili w Madrycie? "Nie brali udziału w obradach" To nie koniec kłopotów posłów PiS. Jak wynika z listu sekretarza generalnego Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy Wojciecha Sawickiego, politycy na posiedzeniu komisji Rady Europy w Madrycie tak naprawdę nie byli. ... więcej TU uuu mali krętacze ... wzięli za coś kasę i nawet nie chciało im się posiedzieć jakiś czas ... nieładnie Bananie ten temat jest tak mało istotny ,że naprawdę szkoda aż tyle o nim pisać . Wyłudzanie pieniędzy z podróży służbowych przez naszych wybrańców Narodu to temat znany i szeroko komentowany. Jeżeli myślisz ,że te trzy głąby wymyśliły ten numer i powinni go opatentować , to chyba naprawdę nie domagasz intelektualnie. Po prostu dopóki tak działa system , niektórzy posłowie czy senatorowie będą to wykorzystywać . Tu nie ma podziału na partie tylko na uczciwych i nieuczciwych. Weź tam poszukaj coś na necie , może Kaczyński ma zatwardzenie , albo kupił nowego kota . Bo czepiłeś się tego niefortunnego lotu do Madrytu jak przysłowiowy rzep psiego ogona. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT A co robił Radek Sikorski w Sowa & Przyjaciele? Przynajmniej PiS od razu podjął stosowne kroki, a co zrobiła twoja Patologia Obywatelska z posłami jej ugrupowania którzy wydawali ciężkie pieniądze na imprezowanie w "Sowa & Przyjaciele"? Haahaha a i jeszcze raz ha "Patologia Obywatelska" nie jest moja to po pierwsze ...po drugie to wy macie w nazwie dla ogłupienia swoich wyborców Prawo i Sprawiedliwość więc chyba oczywista oczywistość że w tej partii nie ma ani jednego niesprawiedliwego a tym czasem od 9 lat (a może i więcej)z niemałą frajdą się z was nabijam ... samo powstanie tej partii śmierdzi na kilometr a umorzenie długów PC (Porozumienie Centrum) przez PiS-owskich aparatczyków to patologia nie do podrobienia przez "Patologię Obywatelską" więc lepiej przestań bredzić ;) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Haahaha a i jeszcze raz ha "Patologia Obywatelska" nie jest moja to po pierwsze ...po drugie to wy macie w nazwie dla ogłupienia swoich wyborców Prawo i Sprawiedliwość więc chyba oczywista oczywistość że w tej partii nie ma ani jednego niesprawiedliwego a tym czasem od 9 lat (a może i więcej)z niemałą frajdą się z was nabijam ... samo powstanie tej partii śmierdzi na kilometr a umorzenie długów PC przez PiS-owskich aparatczyków to patologia nie do podrobienia przez "Patologia Obywatelska" więc lepiej przestań bredzić ;) Jezu , a Platforma jest tak samo obywatelska jak kiedyś obywatelska była Milicja (Wojciech Cejrowski).Jak zwykle w Twoim wykonaniu analiza logiczna na poziomie dziwięciolatka. Kierując się tym tokiem myślenia , w Ruchu Palikota mogli być tylko ruchający Palikota (ewentualnie ruchani przez niego). Pisząc o umorzeniu długów PC nie zapominaj jeszcze o kosztownym leczeniu kota Alika i zakupie okrętów podwodnych dla Marynarki Wojennej. Obie te sprawy są tak samo obciążające pisiorów , jak przykład podany przez Ciebie. Czasem trzeba się posłużyć absurdem , żeby dyskutować z ignorantem. Większego bredzenia na tym forum jak w Twoich postach nigdzie nie uświadczy. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Idąc twoim tokiem myślenia Kamiński (dwojga imion) zadeklarował zwrot całej kasy ... wiec Prawo i Sprawiedliwość powinno złożyć stosowną ustawę ... Każdy złodziej złapany za rękę gdy odda co ukradł jest niewinny ...chyba prawo powinno być równe dla wszystkich ? Ku... ludzie siedzą za batonik a PiS-owskie gnidy mogą robić co chcą ...Sam kaczor umarza sobie swoje długi (PC tuż o przegranych wyborach) i jest git dla ciebie może nie ma problemu dla mnie jest ... poczytaj sobie może coś o nowej plazmowej mgle smoleńskiej z domieszką wanilii i lukru ;) ... to jest news
CYTAT (NIEdlaSzlęzaka) A kiedy Zdradek Sikorski i aferzyści PO oddadzą za imprezowanie w "Sowa & Przyjaciele"? Nom też coś czytałem że strasznie przeklinali i politykowali ... gdzieś słyszałem że mają przelać (jako pokuta czy coś) tuż po przegranych wyborach na konto pana Rydzyka ... coby znów wylał troszkę pomyj na PiS jak to już bywało "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
A kiedy Zdradek Sikorski i aferzyści PO oddadzą za imprezowanie w "Sowa & Przyjaciele"?
|
|
|
|
|
Dlaczego L.Nadbereżny nie poruszył w czasie debaty z A.Szlęzakiem sprawy dyscyplinowania przemysłowej, hałaśliwej gangsterki?
Dlaczego Nadbereżny w ogóle nie podnosi tej kwestii w swojej kampanii? Dlaczego nie kontynuje swojej akcji? Przemysłowa gangsterka "przekonała" go do swoich "racji"? W jakim celu zbierał podpisy pod "hałasową" petycją? Aby wciągnąć mieszkańców w polityczne gierki z A.Szlęzakiem? Aby znowu oszukać wyborców, którzy w dobrej wierze je podpisali? Czy pisowski marszałek W.Ortyl sabotuje jego inicjatywę? Marszałek Ortyl lekceważy 1 500 "hałasowych" petycji? Czy marszałek Ortyl wykazał jakąkolwiek aktywność w tej sprawie? Czy niechętni inicjatywie są pisowscy parlamentarzyści J.Sagatowska i A.Błądek? Czy zainteresowali się w końcu jakąkolwiek sprawą, którą żyją wyborcy? A może Nadbereżny tylko markował działanie, licząc na to, że ciemny lud się nabierze? Czym się różni od A.Szlęzaka? L.Nadbereżny i jego pisowskie zaplecze swoją nieudolnością/nieskutecznością rysują obraz ekipy mocno NIEWIARYGODNEJ. Jeśli chociaż tę jedną sprawę załatwiliby pozytywnie i trwale to przekonaliby bardzo wielu wyborców. Przekonaliby ponieważ wielu wyborców odczuwa dotkliwie te hałaśliwe ekscesy przemysłowej gangsterki i naturalną koleją rzeczy idą wtedy za tymi, którzy realizują ich interes. W.Ortyl, J.Sagatowska, A.Błądek, PIS w ogóle chyba zapomnieli, że oprócz najbliższych listopadowych wyborów będą za chwilę następne w przyszłym roku - zbiorą wtedy owoc swojego "zaangażowania i skuteczności". |
|
|
|
|
Kamiński: Niech Hofman pokaże bilet. To rozstrzygnie
- Jaki był Adam Hofman, to wiedzieli wszyscy - mówił w TVN24 Michał Kamiński. - Wiedzieli, jaką ma obyczajowość i moralność Adam Hofman. A to obyczajowość i moralność żula - stwierdził gość "Wstajesz i weekend", komentując aferę wokół podróży posłów PiS do Madrytu. Kamiński podkreślił, że afera ta nie jest aferą Hofmana, ale Jarosława Kaczyńskiego. ... więcej TU filmik ma niecałe 2 min ... warto obejrzeć ... i wyrobić sobie zdanie jak działa PiS z dobrego źródła "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Właśnie takich ludzi promuje PiS z Kaczyńskim na czele.
|
|
|
|
|
A to wy jestescie tacy przeciwnicy Lucka, bo smiejecie sie z ogolnopolskiego PiSu? No to teraz rozumiem. Bawcie sie dalej dobrze i wesolo.
|
|
|
|
|
Bilans patologiczych rządow Platformy Obywatelskiej:
Afera hazardowa (szacowane straty na 12 mld zł); Afera taśmowa (Belka-Sienkiewicz Gate; utrata zaufania do instytucji państwowych); Afera z płatnościami za imprezy w "Sowa & Przyjaciele" Afera stoczniowa (kilkaset milionów zł straty); Afera stadionowa (kilkaset milionów zł straty); Afera autostradowa (kilkaset milionów zł straty); Afera z Pendolino Afera z informatyzacją MSW (kilkaset milionów zł straty); Afera z budową gazoportu w Świnoujściu oraz dostawami gazu z Kataru (około 1 mld zł straty); Afera z opóźnioną publikacja ustawy ograniczającej możliwości transferowania podatków do rajów podatkowych przez Rządowe Centrum Legislacji (około 3 mld zł straty); Afera z niekorzystną umową gazową (najdroższy gaz w Europie - około 2 mld zł rocznie straty); itp, itd... (...) Afera 3 posłów PiS, którzy w podróż służbową do Madrytu zamiast samochodem polecieli samolotem (szacunkowa strata ok. 5 tys. zł) które i tak oddadzą. Zacznijcie samodzielnie myśleć szczekacze i zacznijcie wyciągać wnioski durnie. Wyłączcie TVN, Polsat, TVP bo będziemy mieli całe pokolenie kalek umysłowych. |
|
|
|
|
CYTAT (NIEdlaSzlęzaka) ...Wyłączcie TVN, Polsat, TVP bo będziemy mieli całe pokolenie kalek umysłowych. Przekonałeś mnie !! ... wyłączę ... kupie najmocniejszy wzmacniacz i głośniki jakie są na allegro podłączę radyjko i włączę 104.4 żeby poza mną moi niezdecydowani sąsiedzi usłyszeli co mówią o Jarosławie "zbawicielu" .. tu moje pytanie czy np. 12 godzin dziennie przez powiedzmy miesiąc wystarczy żeby wyprać tak dokładnie mózg jak tobie ? Myślisz że jak oszust odda kasę to coś zmieni a jak Kaczor ich wywali z partii (na jakiś czas bo przecież jest PiSo-katolikiem ) to już jest cacy ? Nie nie będzie cacy ... Śmieszy mnie odbijanie pałeczki i pisanie oni ukradli to nam też wolno bo my ukradliśmy mniej/więcej ... mr.D ... wywalą Hofmana to może Lucek wskoczy na nadwornego lizaka zada Jarosława ? to byłby awans a nie jakiś tam prezydencina ps. Afera stoczniowa ? a fakt coś słyszałem to Rydzyk sprzedawał jakieś cegiełki i kasa wsiąkła ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Gratuluję!
Wiadomo czego... Nawet ja,nie potrafiłbym sobie n@sra@ś na plecy. A zdolny jestem...No i "mój idol" ,translator Jarka odyeb@ł... PS.Nigdy nie jedź z żoną/cudzą też... SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT Bilans patologiczych rządow Platformy Obywatelskiej: Afera hazardowa (szacowane straty na 12 mld zł); Afera taśmowa (Belka-Sienkiewicz Gate; utrata zaufania do instytucji państwowych); Afera z płatnościami za imprezy w "Sowa & Przyjaciele" Afera stoczniowa (kilkaset milionów zł straty); Afera stadionowa (kilkaset milionów zł straty); Afera autostradowa (kilkaset milionów zł straty); Afera z Pendolino Afera z informatyzacją MSW (kilkaset milionów zł straty); Afera z budową gazoportu w Świnoujściu oraz dostawami gazu z Kataru (około 1 mld zł straty); Afera z opóźnioną publikacja ustawy ograniczającej możliwości transferowania podatków do rajów podatkowych przez Rządowe Centrum Legislacji (około 3 mld zł straty); Afera z niekorzystną umową gazową (najdroższy gaz w Europie - około 2 mld zł rocznie straty); itp, itd... (...) Afera 3 posłów PiS, którzy w podróż służbową do Madrytu zamiast samochodem polecieli samolotem (szacunkowa strata ok. 5 tys. zł) które i tak oddadzą. Zacznijcie samodzielnie myśleć szczekacze i zacznijcie wyciągać wnioski durnie. Wyłączcie TVN, Polsat, TVP bo będziemy mieli całe pokolenie kalek umysłowych. A co mieli spieprzyć posłowie PiS jak od 7 lat są w opozycji. Jedyne co mogą to okraść podatnika na kilka tysiaków Zrobić awanturę w samolocie i wyrzygać się w Hiszpanii Zanim powstało PiS to koledzy z PC nakradli tyle że im wystarczy na lata. PiS to kontynuacja "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Opozycja jest bardzo potrzebna w każdym kraju.
Gdyby nie PIS zwykły obywatel nigdy nie dowiedziałby się o w/w aferach. Po prostu by ich nie było, a media karmiłyby ludzi informacjami o nieustannym rozwoju i dobrobycie w Polsce. |
|
|
|
|
Ty Marku pozwolisz że się z tobą nie zgodzę w sprawie afer ... Może 2/10 wykrywają służby całą resztę wykrywają "media" (lub raczej ich informatorzy) ... a opozycja jak najbardziej jest potrzebna nawet po to by nad rządzącymi wisiała groźba że ktoś powie dość i wybierze tych drugich ... ale czy aby na pewno w przypadku PiS to dobre rozwiązanie dopuścić ich do koryta ? ... Piszesz gdyby nie PiS ... czyli co tak dokładnie ten PiS wykrył/zrobił bo nie czaje ... (no może że robią z igły widły)
ja kilka słów mógłbym do NIEdlaSzlęzaka o tych "aferach" tylko po co ? napiszę np. o "aferze gazowej" "Wojciech Jasiński (64 l.), minister Skarbu Państwa w rządzie PiS, skazał Polaków na najdroższy gaz w Europie! Jak to możliwe? W 2006 roku szef resortu zgodził się podpisać umowę gazową z Rosją bez dokładnej analizy dokumentu! Efekt? Do 2022 roku Polska zapłaci o około 18 miliardów złotych za gaz więcej niż inne państwa europejskie, które kupują ten surowiec z Rosji" Z tego co mi się wydaje każdy normalny może to sobie sprawdzić w necie ale po co przecież jest tuba PiSu która napisze że to afera PO ... jak się zapytasz o coś napisze "NIE BO NIE" najlepszy argument więc po kiego to dementować ? Sporo osób wie że kolega jest tak wiarygodny jak Putin "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
III RP, czyli największy przekręt 1000- LECIA
Łatwo jest obronić tezę, że III RP jest krajem gigantycznych przekrętów. Właśnie teraz trwa kolejne śledztwo w sprawie kolejnej afery – tym razem informatycznej, tj. dotyczącej nieprawidłowości w przetargach na zakup sprzętu i usług teleinformatycznych przez Centrum Projektów i Usług Informatycznych b. MSWiA i Komendy Głównej Policji. Już w październiku 2011 r. zatrzymany został b. dyrektor CPI Andrzej M., jego żona oraz prezes jednej z firm – Janusz J. – podejrzany o wręczenie gigantycznej łapówki za wygraną w przetargu dotyczącym informatyzacji. Nie muszę wspominać, że „informatyzacja” III RP to był jeden z zapowiedzianych przez Tuska cudów. Dotychczas zatrzymano w tej jednej sprawie 41 osób, które otrzymały 70 zarzutów. Zamówienia dotyczyły bowiem innych instytucji, w tym MSZ i GUS. Śledztwo jest rozwojowe i trwać będzie w III RP długie lata, tak jak nadal trwa śledztwo w sprawie Amber Gold – firmy, którą wylansowała Platforma Obywatelska, w tym prezydent m. Gdańska Adamowicz (ps. Budyń). W jednej ze spółek „innowacyjnej” firmy Amber Gold pracował niejaki Józef Bąk – syn premiera… A propos Budynia to warto dodać, że relatywnie proste śledztwo w sprawie jego zeznań majątkowych ( Budyń posiada aż 5 mieszkań ! ) , Prokuratura przedłużyła o rok ! Zapewne dlatego, aby Budyń mógł kolejny raz zasiąść na fotelu prezydenta m. Gdańska… Tak ślimaczą się wszystkie śledztwa w sprawie afer, w które zamieszana jest nomenklatura III RP, którą udało się Tuskowi odtworzyć po 25 latach od uzyskania tzw. wolności. Tych afer są setki, jeśli nie tysiące, gdyż dotyczą one nie tylko przetargów na poziomie państwa, ale i samorządów. Bo dzięki sprytnemu zapisowi w ustawie o samorządach – prezydent miasta, burmistrz czy wójt – mogą rządzić wiecznie, otaczając się układem mafijnym. Ten układ mafijny tworzy fortuny nomenklatury partyjnej – związanej tym razem nie z PZPR, lecz z PO i PSL. Wystarczy bowiem (podobnie, jak w przypadku gigantycznej afery informatycznej, która się narodziła pod czujnym okiem Schetyny, Millera i Boniego) - tak ustalić SIWZ, czyli Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia, by przetarg wygrał koleś mafiosa z rządzącej nami mafii. Na przykład: dzięki zapisowi SIWZ na samochody osobowe w jednym z ministerstw (gdzie długość auta decydowała, jaki samochód się zakupi ) – wybrano samochód skoda, gdyż był on o 2 cm dłuższy od mazdy 6… Dokładnie w ten sam sposób dokonywane były i są wszystkie przetargi w III RP, co sprawiło, że nawet firma konsula honorowego Federacji Rosyjskiej, zdobyła we wrześniu 2014 r. kontrakt na obsługę systemów informatycznych dla KRUS-u. Spółka Unizeto wygrała przetarg o wartości 60 mln zł. w ramach konsorcjum z Asseco Poland i miała także informatyzować w ostatnich latach ZUS. Ale już w 2013 r. spółka konsula rosyjskiego Unizeto podpisała umowę z Centrum Systemów Informacyjnych Ochrony Zdrowia na 46,6 mln zł brutto, a w 2011 r. wygrała przetarg na dostawę i wdrożenie systemu elektronicznego obiegu dokumentów w Rządowym Centrum Bezpieczeństwa (RCB). Jak wynika z dochodzenia dziennikarzy - certyfikaty zabezpieczeń Unizeto były także używane przez Państwową Komisję Wyborczą podczas ostatnich wyborów… Warto dodać, że w 2009 r. ABW wszczęła wobec Unizeto kontrolne postępowanie sprawdzające, a następnie odmówiła wydania kolejnych świadectw bezpieczeństwa przemysłowego. Cofnęła również posiadane przez tę firmę i jej prezesa świadectwa i poświadczenia bezpieczeństwa upoważniające do dostępu do informacji niejawnych. Czy więc może dziwić, że istniejąca oficjalnie partia Palikota (przyjaciela prezydenta) zaprosiła na tajne posiedzenie komisji sejmowej rosyjskiego szpiega, zaś szef tej partii jest nieustannie lansowany przez post-peerelowskie media ? To już nikogo nie dziwi, skoro w III RP a w istocie w PRL-bis, Artur Dębski, poseł ugrupowania Janusza Palikota, uzyskał od ABW certyfikat dostępu do niejawnych informacji: NATO SECRET oraz UE SECRET, mimo że prowadzono wobec niego rozszerzone postępowanie sprawdzające. Czy skandalem, czy raczej normą jest, że w tym teoretycznym państwie Artur Dębski - oskarżony o handel na wielką skalę podrobionymi towarami luksusowych marek Burberry oraz Louis Vuitton – został wiceszefem sejmowej Komisji ds. Służb Specjalnych ? To jest norma dla PRL-bis, gdyż za powołaniem Dębskiego opowiedziała się nomenklatura III RP. Czyli koalicja PO-PSL, która skutecznie zastąpiła koalicję PZPR-ZSL… Nie będę wspominać innych afer III RP, gdyż tylko te przypadki potwierdzają tezę, że III RP zbudowana została na fundamencie gigantycznego przekrętu i że Polska wcale nie wyzwoliła się spod wpływów Rosji (b. ZSRR). III RP powstała bowiem w ramach tzw. transformacji systemu komunistycznego w system, który nie tylko uratował komunistów PRL-u, lecz pozwolił im przejąć znaczną część narodowego majątku. Żaden z komunistycznych zbrodniarzy nie został w „wolnej” Polsce osądzony i skazany – przeciwnie ! Tzw. „wolna” Polska ( a w istocie PRL-bis) żegna ich teraz z wojskowymi honorami i z udziałem prezydenta tzw. „wolnej” Polski. W III RP nie przeprowadzono lustracji, gdyż wystarczyło że były agent przyznał się do współpracy z komunistycznymi służbami, by mógł w „wolnej” Polsce pełnić najwyższe urzędy. Ilu jest takich agentów na szczytach władzy, skoro już oficjalnie mówi się, że pięciu nieujawnionych jeszcze agentów pełni najwyższe stanowiska w III RP ? Do dzisiaj np. nie ujawniono agenta Stasi, penetrującego gdańską opozycję… III RP jest zatem tworem, których prawdziwych ojców założycieli należy szukać w Moskwie. Nie wspominając już agenta Bolka - przywódcy PRL-u, włącznie z Jaruzelskim i Kiszczakiem byli bowiem za głupi, aby wymyśleć przekręt 1000 –lecia, polegający na tym, by siłę „Solidarności” wykorzystać do takiej transformacji systemu, by wszystko pozostało po staremu. To ubeckie wtyki w „Solidarności”, owi „eksperci” z legitymacjami PZPR oraz kierownictwo PZPR - jedynie wykonali w 1989 roku napisany w Moskwie scenariusz. W tym scenariuszu „polskiej” transformacji znalazła się Magdalenka, „Okrągły stół” i „gruba kreska”. W tym scenariuszu znalazł się też reset stosunków z Rosją przez Tuska oraz katastrofa - a w istocie zamach pod Smoleńskiem i głęboka penetracja Polski przez wywiad Rosji. To wszystko stało się możliwe dzięki starannej selekcji dziennikarzy, oraz agentów wpływu, mających szeroki dostęp do post-peerelowskich mediów. To oni (jak za Stalina) lansują przez 25 lat „postęp” i złożony z anty-polskich typków „salon”, gdyż „polskość” to przecież „nienormalność”. To wszystko jest możliwe w III RP dlatego, że w Moskwie znajdują się informacje na temat naszych celebrytów, przywódców, "nieugiętych" opozycjonistów i „autorytetów”. Można więc nimi nadal zdalnie kierować. To dlatego premierem III RP została kłamczucha, zdająca Putinowi relację ze wspaniałej współpracy polsko-radzieckiej pod Smoleńskiem. Wspólnym mottem zdrajców Polski stało się zdanie doradcy prezydenta - Tomasza Nałęcza, wypowiedziane po katastrofie pod Smoleńskiem: „Nie ma takiej ofiary, której nie warto złożyć, aby spotkać się z Putinem” Rozmowy przy wódce czołowych postaci rządu Tuska potwierdziły, czym jest Polska po 25.latach od odzyskania tzw. wolności i niepodległości. Polska nie jest wolna, a tym bardziej niepodległa. "Polska istnieje tylko teoretycznie" a jej ekonomia to „ch…, dupa i kamieni kupa” , jak ujawnił b. minister Sienkiewicz przy wódce z Belką i Cytryckim ( zarejestrowani przez SB agenci o ps. „Belch” i „Ritmo”). Podobnie jest z polityką zagraniczną III RP, gdyż jak ujawnił (tym razem przy winku za 800 zł) sam były minister spraw zagranicznych -„stosunki Polski z USA to „bullshit”, a Polacy robią tylko Amerykanom „laskę”. Gdy dodamy ostatnie wynurzenia Sikorskiego o rozmowie Tuska z Putinem na temat wspólnego rozbioru Ukrainy i natychmiastowe, zadziwiające wyjaśnienia Sikorskiego, że miewa czasem alzheimera i halucynacje - to wszystko powinno nam szeroko otworzyć oczy na realia III RP. Realia III RP wynikają bowiem z fundamentów teoretycznego państwa, które powstało przy „okrągłym stole” - ale za sprawą przekrętu 1000-lecia służb specjalnych b.ZSRR… zródlłó: niepoprawni.pl |
|
|
|
|
Widzisz Marku jak to jest pokażesz że łże w żywe oczy wrzuci następne kupy napisane przez kolegów więc po co z "Putinem" dyskutować
"Fakty" TVN: Hofman rozliczył 20 podróży. Wziął 53 tysiące złotych "kilometrówki" ... 20 wyjazdów. 19 razy samochodem. Za 53 tys. zł. Katarzyna Kolenda-Zaleska z "Faktów" TVN dotarła do danych Kancelarii Sejmu. Według nich poseł Adam Hofman rozliczył w tej kadencji 20 wyjazdów. 19 razy podróżował samochodem. Między innymi do Strasburga, Paryża, Madrytu i Londynu. Za 53 068 zł. Tylko raz - oficjalnie - leciał samolotem. Do Turcji. ... więcej TU Ponoć Hofman ma zagrać w najnowszej części Fast & Furious lubi koleś jeździć autkami "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|