NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 448 449 450 451 452 453 454 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 08:35  
Ale argument... Wiesz - zadziwiasz mnie czasami takimi właśnie dooopnymi argumentami.

Chcesz powiedzieć, że masz dwójkę, bo chcesz żeby Polaków nie ubywało? Kierowałeś się tak szczytnymi ideami?:szok:

Nie wierzę.good

Albo nie rozumiesz zamysłu 500+, albo z rozmysłem walczysz z ideą jaka przyświeca rządowi.

Pieniądze zawsze można wydać na coś innego. Najlepszym chwytem jest tu jazda po wyższych uczuciach, takich jak np współczucie.
Brakuje już tylko argumentu, że te pieniądze można było przekazać na chore sierotki. I to najlepiej z "Syrii"ok

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 08:35  

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 08:51  
Mam dwójkę bo na tyle mnie stać.

A ty na jakiej podstawie uznałeś, że jestem za zmniejszeniem liczby polaków?

Mam wrażenie, że ty nie rozumiesz argumentów. Z rozdawania pieniędzy bogactwa kraju nie będzie. Bogactwo kraju bierze się z pracy.

No widzisz, w kolejnym zdaniu piszesz o rozdawaniu.

Mam wrażenie, że ty Mirek nie słuchasz tylko z góry zakładasz swoje tezy.

PS.
Mirek co powiesz nt. ustawy o możliwości wycinania drzew na swoim terenie? Jak odniesiesz się do sytuacji która spowodowała ta ustawa, że drzewa znikają na potęgę?

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 09:21  
Zgadzam się z tym co wprowadził Szyszko - w końcu własność staje się własnością.

Ludzie dostawali wielotysięczne kary, za wycięcie bez zezwolenia drzewa na własnej posesji. To było chore.

Andrzeju - tylko przez "rozdawanie pieniędzy" można doraźnie i w sposób niemal natychmiastowy poprawić dzietność.
Więcej ludzi, to więcej osób pracujących, więcej wpływów do budżetu i ZUS.
Dlaczego Polaków w Irlandii i Anglii witano z otwartymi rękami - bo tam wypracowywaliśmy ich PKB.
Jak obniżysz podatki, to nie przełoży się to na dzietność tak bezpośrednio jak 500+.potluczony

Rozumiem, że jako przeciwnik 500+, nie bierzesz tych znienawidzonych pieniędzy.

(pewnie tak samo, jak "nowoczesna" i PO nie biorą wypłat poselskich z "nielegalnego" budżetu.zaklopotany
goodgoodgood

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 09:24  
CYTAT
Albo nie rozumiesz zamysłu 500+, albo z rozmysłem walczysz z ideą jaka przyświeca rządowi.

Nie czepiam się i nie chce być złośliwy
Ale nie mówmy tak bo jeszcze sobie pomyślą, że my w to wierzymy.
Te 500+ miało wygrać wybory pod przykrywką tej idei.

Nie można by za te miliardy rozwinąć jakieś lokalne przedsiębiorstwa aby nas zachęcać pracą i rozwojem
Nie.
Bo nic tak nie przyciąga ludzi jak dawany do ręki pieniądz za sam fakt istnienia.

https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 09:27  
Zgadzam się z tym co wprowadził Szyszko - w końcu własność staje się własnością.

Ludzie dostawali wielotysięczne kary, za wycięcie bez zezwolenia drzewa na własnej posesji. To było chore
.

A co powiesz po masowych wycinkach?

Andrzeju - tylko przez "rozdawanie pieniędzy" można doraźnie i w sposób niemal natychmiastowy poprawić dzietność.
Więcej ludzi, to więcej osób pracujących, więcej wpływów do budżetu i ZUS.
Dlaczego Polaków w Irlandii i Anglii witano z otwartymi rękami - bo tam wypracowywaliśmy ich PKB.

Tak ale pod jednym warunkiem, że dostają je ludzie pracujący za pracę. Teraz część dostaje bo ma dzieci i nigdy nie pracowało. Ja wg ciebie zostanie wychowany dzieciak w domu w którym nikt nie pracuje?

Rozumiem, że jako przeciwnik 500+, nie bierzesz tych znienawidzonych pieniędzy.

(pewnie tak samo, jak "nowoczesna" i PO nie biorą wypłat poselskich z "nielegalnego" budżetu.zaklopotany
goodgoodgood

Źle rozumiesz bo nie czytasz tego co do ciebie piszę. Biorę te 500 zł co miesiąc bo ciężko pracuje i płacę wysokie podatki. Traktuje to jako częściowy zwrot.

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 09:35  
- Mój las, moje drzewa, moja sprawa.
- powinno być jeszcze - moja działka, moje budynki, moja sprawa

- AAAAA - to jak ktoś nie pracuje, to nie powinien brać 500+?
- jaka konstytucja łyknie taką niesprawiedliwość?mlotek

ok

Klemens - to jest narracja opozycji, która obecnie też zaczęła "popierać" 500+

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 09:40  
CYTAT
- powinno być jeszcze - moja działka, moje budynki, moja sprawa

- AAAAA - to jak ktoś nie pracuje, to nie powinien brać 500+?
- jaka konstytucja łyknie taką niesprawiedliwość?mlotek

ok

Klemens - to jest narracja opozycji, która obecnie też zaczęła "popierać" 500+

No właśnie jest coś takiego jak wartość nadrzędna. Nawet Jarek Kaczyński to rozumie.

Jaka konstytucja? Przypomnij sobie co zrobił Regan gdy doszedł do władzy w USA.

Jak ktoś jest chory i nie może pracować to pomoc mu sie należy. Ale jak jest zdrowy ale nikt nie wymyślił dla niego zawodu to mu się żaden zasiłek nie należy. Wydawałoby sie że to bardzo proste.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 09:48  
Dla mnie własność prywatna jest wartością nadrzędną. Państwo za dużo się wtrąca do prywatnej własności.

Mówimy o naszej Konstytucji. Ich ustrój jest chory.

Timmermanz też mówi o naszej konstytucji. Choć w swoim kraju nie ma TK.ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 10:00  
Tylko że te twoje wyliczenia Andrzejku są z du.py wzięte, jak zwykle kręcisz i mataczysz .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 10:08  
500+ to czyste przekupstwo do wygranej.
Pomyśl że to platforma wymyśliła.

Odpowiedź że to narracja opozycji nic nie wnosi bo mówimy o pisie i jego decyzjach. Opozycja typu po .n chwyci się wszystkiego. Bez sensu tak myśleć że wszystko dobre co pis bo inaczej narracja PO .N

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 10:13  
CYTAT

Przestrzen publiczna jest świętą własnościa wszystkich i wycinanie drzew na dłuższą metę zaszkodzi wszystkim jest to zbrodnia i szkoda dla ogółu.

"zawsze byłem orędownikiem ograniczenia wycinki i ochrony drzewostanu, także na posesjach prywatnych. Prawo własności nie jest przecież - jak słusznie Pan Premier zauważył - prawem nieograniczonym, a my - jako użytkownicy przyrody - mamy wobec niej także obowiązki."

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 10:22  
Klemens - Jakby to wymyśliła PO, to bym pomyślał, że w końcu choć raz robią coś z myślą o przyszłości Polski.

Kruger - skoro tak uważasz, to życzę Ci, żeby ktoś uznał Twoją własność za przestrzeń publiczną.ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 10:52  
Piszesz tak kruger bo sam nic nie masz smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 11:01  
Wycinka drzew napewno pomoże w walce ze smogiem. Teraz prawo własności i dobrze że państwo się nie wtrąca. Ale jak się wyrąca np. w tabletkę dzień po lub masę innych rzeczy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 11:29  
W walce ze smogiem, to są potrzebne drastyczne posunięcia Klemens.

Piszesz o "tabletce dzień po" - co ma piernik do wiatraka?
Embrion ludzki to rzecz? Własność prywatna?zaklopotany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 12:02  
CYTAT
W walce ze smogiem, to są potrzebne drastyczne posunięcia Klemens.

Piszesz o "tabletce dzień po" - co ma piernik do wiatraka?
Embrion ludzki to rzecz? Własność prywatna?zaklopotany

Piernik do wiatraka ma to, że raz nam wolną wolę dają a raz zabierają według widzimisia ideologicznego.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 13:16  
Piąte przykazanie "nie zabijaj"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 13:18  
I tu mi się przypominają słowa "posłanki" z "nowoczesnej" - ich sens był taki:

"Jeśli PiS chce, żeby było mniej aborcji, to powinien dać swobodny dostęp do tabletek "dzień po"..."

Bo lepiej zabić embrion niż np sześcio-tygodnoiwy płód co?

Klemens jesteś katolikiem? A może katolikiem do pewnego stopnia - czyli takim, który bierze z zasad wiary co mu wygodne?

Zastanawiam się, gdzie jest granica w dyskusji o człowieczeństwie dziecka w łonie matki.... i obawiam się, że ktoś wpadnie na pomysł definicji samodzielności i zdolności do przeżycia poza ciałem kobiety. Do przeżycia, bez opieki....Biada wtedy dzieciom i starcom. W ogóle ludziom obłożnie chorym. Bo granicę przesuwa się łatwo.

Dawniej chorym noworodkom rozbijano główki, a starców wystawiano na mróz, lub wypędzano. Dziś aborcja, eutanazja i eugenika ma "bardziej cywilizowane oblicze"

Cywilizacja śmierci.....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 17:45  
CYTAT
Tylko że te twoje wyliczenia Andrzejku są z du.py wzięte, jak zwykle kręcisz i mataczysz .

A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Policzyłeś?

Drodzy wyznawcy jedynej słusznej partii PIS. Mam do WAS pytanie bo pamiętam jak rozpisywaliście sie nad lotami Tuska do Gdańska. Co myślicie o lotach Beaty? Czy teraz gdy jest dobra zmiana takie loty są pożądane? Jestem bardzo ciekawy waszego zdania w tym temacie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 17:53  
CYTAT

"Jeśli PiS chce, żeby było mniej aborcji, to powinien dać swobodny dostęp do tabletek "dzień po"..."

Klemens jesteś katolikiem? A może katolikiem do pewnego stopnia - czyli takim, który bierze z zasad wiary co mu wygodne?

Zastanawiam się, gdzie jest granica w dyskusji o człowieczeństwie dziecka w łonie matki.... i obawiam się, że ktoś wpadnie na pomysł definicji samodzielności i zdolności do przeżycia poza ciałem kobiety. Do przeżycia, bez opieki....Biada wtedy dzieciom i starcom. W ogóle ludziom obłożnie chorym. Bo granicę przesuwa się łatwo.

Dawniej chorym noworodkom rozbijano główki, a starców wystawiano na mróz, lub wypędzano. Dziś aborcja, eutanazja i eugenika ma "bardziej cywilizowane oblicze"

Cywilizacja śmierci.....

Tak czytam i pomyślałem, że pewnie jesteś przeciwny prezerwatywom i w ogóle antykoncepcji?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 18:07  
CYTAT

Cywilizacja śmierci.....

Jak w imieniu wszystkich nas zróżnicowanych ku wartości jaką jest wolność.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 18:26  
Wszystkich?

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 19:21  
CYTAT
Wszystkich?

Lubisz jeżeli w sprawach w których jak najbardziej możesz samemu zadecydować musisz być posłusznym politykowi?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 19:35  
Nie ściemniaj tu Andrzejku o samolotach tylko dawaj te swoje obliczenia tych podatków. Chyba że to znowu jakaś twoja zakłamana ściema była kłamczuszku. smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2017r. 19:44  
Dlaczego nazywasz mnie kłamcą? Nie potrafisz policzyć? Masz problem z lotami Beaty Szydło? Nie masz nic do powiedzenia więc atakujesz personalnie?

Prywatna wiadomość 

«« « ... 448 449 450 451 452 453 454 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »