NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 43 44 45 46 47 48 49 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
ff
Wysłany: 24 Lis 2014r. 23:25  
CYTAT
Wczoraj o pieskach dziś o kotku i pudelku ... nie wiem jakie masz preferencje ale powinieneś się zastanowić czy aby te wywody kogoś interesują i czasami ktoś nie poczuje się zgorszony

Na pewno zgorszeni to mogą być sympatycy PiS. Te zaściankowe kmioty mogą być nietolerancyjni i ksenofobiczni , ale po nowoczesnym i europejskim wyborcy PO to już się nie spodziewałem takich sugestii , podchodzących pod mowę nienawiści! Chyba Cię podjebię do Tuska albo do Kopacz ,że ich człowiek rzuca takie oskarżenia na forum! Może nawet dostaniesz reprymendę od swoich idoli!
Ty a ta Sulik to ta czy nie ta? Bo nic nie odpisałeś a ja nie jestem pewien? To ona załatwiła córce fuchę w PGE , czy to tylko zbieżność nazwisk?

Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana!
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 24 Lis 2014r. 23:25  

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 27 Lis 2014r. 15:13  
Kaczyński do komisji etyki za słowa o fałszowaniu wyborów przez Platformę

Klub PO skierował w czwartek wniosek do sejmowej komisji etyki o ukaranie prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego za jego wypowiedź, że Platforma sfałszowała wybory samorządowe. Traktujemy to jako żart - odpowiada PiS.
...
Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome

Ja się pytam gdzie jest prokuratura że jeszcze nie przesłuchuje tego osobnika ...

Instrukcja dla posłów PiS wyciekła do mediów

Przeciek z instrukcji wewnętrznej dla posłów PiS trafił do mediów, w tym do Informacyjnej Agencji Radiowej. Jak dowiedziała się IAR, maila wysłał przez pomyłkę pracownik biura prasowego klubu parlamentarnego partii.
...
W komunikacie wewnętrznym dla swoich posłów pojawia się między innymi odniesienie do wczorajszej wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego o fałszerstwach. Prawo i Sprawiedliwość pisze, że należy zadać pytanie o to, kto mógł na fałszerstwach skorzystać. "Dziś wiemy, że skorzystała na tym jednoznacznie koalicja PO-PSL. Za organizację wyborów odpowiada władza i to ona dopuściła do takiej sytuacji" - czytamy w przekazie. Podobnie mówił rano w radiowej Trójce poseł PiS Joachim Brudziński.
...

Czy ktoś jeszcze wierzy że ludzie w tej partii mają własne zdanie ? Idzie Jojo do mediów i nawija co chce Jarosław ... Każe im zadawać pytanie i od razu odpowiadać ?

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lis 2014r. 17:12  
CYTAT
Kaczyński do komisji etyki za słowa o fałszowaniu wyborów przez Platformę

Klub PO skierował w czwartek wniosek do sejmowej komisji etyki o ukaranie prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego za jego wypowiedź, że Platforma sfałszowała wybory samorządowe. Traktujemy to jako żart - odpowiada PiS.

...

Ja się pytam gdzie jest prokuratura że jeszcze nie przesłuchuje tego osobnika ...

Instrukcja dla posłów PiS wyciekła do mediów

Przeciek z instrukcji wewnętrznej dla posłów PiS trafił do mediów, w tym do Informacyjnej Agencji Radiowej. Jak dowiedziała się IAR, maila wysłał przez pomyłkę pracownik biura prasowego klubu parlamentarnego partii.

...

W komunikacie wewnętrznym dla swoich posłów pojawia się między innymi odniesienie do wczorajszej wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego o fałszerstwach. Prawo i Sprawiedliwość pisze, że należy zadać pytanie o to, kto mógł na fałszerstwach skorzystać. "Dziś wiemy, że skorzystała na tym jednoznacznie koalicja PO-PSL. Za organizację wyborów odpowiada władza i to ona dopuściła do takiej sytuacji" - czytamy w przekazie. Podobnie mówił rano w radiowej Trójce poseł PiS Joachim Brudziński.

...

Czy ktoś jeszcze wierzy że ludzie w tej partii mają własne zdanie ? Idzie Jojo do mediów i nawija co chce Jarosław ... Każe im zadawać pytanie i od razu odpowiadać ?

Banan , gdybyś zechciał użyć swoich oczu i uszu , to dowiedziałbyś się ,że takie instrukcje otrzymują wszyscy posłowie. Nawet , z tej partii ,którą wielbisz bezkrytycznie! A gdybyś zechciał użyć pamięci , to np. mógłbyś przypomnieć to zdarzenie:
http://www.rp.pl/artykul/642925.html

I wydaje się ,że ten instruktaż dość konkretnie obnaża obłudę PO.

A weź powiedz , po co prokurator ma rozmawiać z Kaczyńskim?
Uważasz tego człowieka za szkodnika i świra , którego najwyżej powinien przesłuchać psychiatra! Więc jak , psychiatra czy prokurator i najlepiej pluton egzekucyjny?

A pani rzecznik Sulik nic ostatnio nie udzielała się w mediach?

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 27 Lis 2014r. 19:27  
smiech2 Pluton (dobry film)?? Kaczor ciągnie ten kraj w XVI wiek więc może by tak przynajmniej rozerwać dziada końmi ... na przestrogę następcom ? Jego dziób powiesić nad wejściem do sejmu ... może bardziej po katolicku ukrzyżować dziada ... jak Ci się widzi mój plan ?

Obrazek

Coś ostatnio o nich nie słychać ? wiesz coś ?? a nie przecież jest teraz finał "afery zegarkowej"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lis 2014r. 21:02  
CYTAT
smiech2 Pluton (dobry film)?? Kaczor ciągnie ten kraj w XVI wiek więc może by tak przynajmniej rozerwać dziada końmi ... na przestrogę następcom ? Jego dziób powiesić nad wejściem do sejmu ... może bardziej po katolicku ukrzyżować dziada ... jak Ci się widzi mój plan ?

Coś ostatnio o nich nie słychać ? wiesz coś ?? a nie przecież jest teraz finał "afery zegarkowej"

A co to za gość na tym Twoim zdjęciu , bo nie obczajam ? To jakiś baron Platformy?

A tymczasem:
Obrazek

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 27 Lis 2014r. 22:11  
Ok nauczyłeś się cytować !! teraz możesz śmiało chwalić się kolegom że jesteś mądrzejszy od mojego pieseczka umiech a teraz powiedz po kiego to robisz(cytujesz) ? jak piszesz post pod postem ? bo mnie to nurtuje już dłuższy czas potluczony

Co do Adama to taki skoczek ... Nie widzisz że ma "barwy" znakiem tego patriota zapewne z PiS-u bo w PO takich nie ma

ps. Nauczyłeś się fotki wrzucać z zacnej strony good będą z Ciebie ludzie tam jeszcze możesz zmniejszyć...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lis 2014r. 07:54  
CYTAT
Ok nauczyłeś się cytować !! teraz możesz śmiało chwalić się kolegom że jesteś mądrzejszy od mojego pieseczka umiech a teraz powiedz po kiego to robisz(cytujesz) ? jak piszesz post pod postem ? bo mnie to nurtuje już dłuższy czas potluczony

Co do Adama to taki skoczek ... Nie widzisz że ma "barwy" znakiem tego patriota zapewne z PiS-u bo w PO takich nie ma

ps. Nauczyłeś się fotki wrzucać z zacnej strony good będą z Ciebie ludzie tam jeszcze możesz zmniejszyć...

A tak sobie cytuję bez wyraźnego powodu! Jeżeli Cię to nurtuje , to znaczy , że coś drgnęło w Twojej głowie! I to jest bardzo dobra wiadomość!
Adam , Adam chyba nie znam , ale może sobie jeszcze przypomnę.
Banan , z tym zmniejszaniem to liczyłem na Twoją większą wyrozumiałość!
No już , kto jak kto, ale Ty doskonale powinieneś pamiętać jak to jest mieć
z czymś problem! Weźmy ten przykład tych nieszczęsnych procentów, których uczyłeś się w szkole na lekcjach matematyki przez kilka lat a i tak dalej sprawia Ci ich obliczanie ogromny problem . Reasumując postaram się ,żeby było dobrze ( nie tak jak z tymi Twoimi procentami).

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 28 Lis 2014r. 09:57  
Członek komisji wyborczej składa doniesienie ws. J. Kaczyńskiego

Kary grzywny i oficjalnych przeprosin od Jarosława Kaczyńskiego domaga się jeden z członków Komisji Wyborczej z Działoszyna w województwie łódzkim. - Poczułem się znieważony - mówi ​Krzysztof Bularz.

Kłopotek: Urojenia Kaczyńskiego. Na tę chorobę nie ma lekarstwa

Tak, leśne ludki z Polskiego Stronnictwa Ludowego przecież sfałszowały wybory. Żal mi prezesa. To są już jakieś urojenia - tak Eugeniusz Kłopotek komentuje w Kontrwywiadzie RMF FM zarzuty prezesa PiS pod adresem PSL-u. - Kiedy zobaczyłem bezradnego Jarosława Kaczyńskiego na trybunie sejmowej, który w ostatecznym geście bezradności wskazywał na PO 'to wy sfałszowaliście wybory', no to cóż, na tę chorobę nie ma lekarstwa - komentuje. Kłopotek dodaje, że obawia się tego, "co wyprawiają przyboczni prezesa, bo będą chcieli wykorzystać go do rozróby politycznej".

Prasówka odbębniona umiech
Ktoś sprawdza Kaczyńskiego w końcu ludzie się obudzili umiech Jak Edo myślisz będzie przepraszał ? co do pana Kłopotka to Ameryki nie odkrył ...

ps. Fakt faktem ostatnie % jakich używam to przedział 5-40% ale coś mi się przypomina że to raczej twoje wyliczenia odnośnie wygranej PSLu były ciut przeszacowane (nazywając to delikatnie)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lis 2014r. 17:00  
Banan, Ty już w weekendowej euforii jesteś, ale żebys za bardzo nie odleciał co szkodliwe jest to poczytaj toumiech:

"Fałszerstwa w wyborach samorządowych będą udowodnione w sądach - podkreślił Kaczyński"

http://wiado(...)ji/65mpf

No ale miło, że pewne kręgi sięgaja po starą sprawdzoną metodę zrobienia z niewygodnego przeciwnika politycznego wariata.
Taka swojska czekistowska atmosfera sie zrobiłaumiech

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 28 Lis 2014r. 19:22  
"Kaczyński: moim obowiązkiem jest bronić demokracji"

Marku czy nie nie uważasz że powinien ją zacząć wprowadzać w swoich szeregach ?

ANALIZA MIGALSKIEGO: Kaczyński – do władzy tylko przez Majdan

Jarosław Kaczyński jest mądrzejszy, niż wszyscy jego partyjni towarzysze i medialni zwolennicy. I świetnie rozumie, że jego strategia po wyborach samorządowych jest jedynie słuszna. Ja to strategia? Nazwałbym ją „na wywrotkę systemu”. Lub budowaniem polskiego Majdanu. Bo tylko to może zapewnić mu dojście do władzy w 2015 roku.

Kaczyński potrafi liczyć i wie, że nawet gdyby wyniki elekcji z 16 listopada były takie, jak wykazywał sondaż IPSOS, to i tak byłaby to zła wiadomość dla PiS. Bo oznaczałoby to, że w wyborach, do których gremialnie chodzi elektorat PiS i nie chodzi elektorat PO, zwycięstwo tej pierwszej partii było nie nazbyt imponujące. Wiemy bowiem, że nieco inni wyborcy biorą udział w elekcji parlamentarnej, a inni w samorządowej. Dlatego Kaczyński rozumie, że gdyby 16 listopada 2014 roku odbyły się wybory do Sejmu, a nie do sejmików, to jego partia, co najwyżej, by zremisowała, a może nawet by przegrała.

więcej TU

Wiem że Migalski nie jest już tak popularny w "waszych" kręgach ale może przynajmniej Cię to zastanowi ...

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 28 Lis 2014r. 19:38  
CYTAT (Marek370)
Banan, Ty już w weekendowej euforii jesteś, ale żebys za bardzo nie odleciał co szkodliwe jest to poczytaj toumiech:

"Fałszerstwa w wyborach samorządowych będą udowodnione w sądach - podkreślił Kaczyński"

http://wiado(...)ji/65mpf

No ale miło, że pewne kręgi sięgaja po starą sprawdzoną metodę zrobienia z niewygodnego przeciwnika politycznego wariata.
Taka swojska czekistowska atmosfera sie zrobiłaumiech

Dobrze, że Jarek składa wnioski do sądów bo tylko te mogę unieważnić wybory. A to, że chciałby Polskiego Majdanu to wiadomo od dawna. Szczęśliwie nie ma takiego poparcia w narodzie i nie podpali kraju.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lis 2014r. 21:26  
Panowie banan z andrzejkiem! Tak sobie czytam wasze wypowiedzi i trudno mi zrozumieć. Wy naprawdę nadal chcecie tego dziadostwa i oszukaństwa? Dlatego tak tu się prujecie na tym forum? Powiecie że nie ma dziadostwa w sytuacji gdy sami ministrowie mówią że Polska to chdikk?

Skoro jest tak dobrze to gdzie polskie zakłady pracy?
Jaki jest po siedmiu latach rządów PO nasz dług publiczny?
Co się stało z naszą kasą z funduszy emerytalnych - czy czasem ktoś wbrew prawu nie zaiwanił? /tu okazuje się można było zmienić ustawę/
Gdzie się podziała nasza młodzież - kilka milionów emigrantów?
Gdzie wrak samolotu i czarne skrzynki - jak potraktowano polaków w tej hańbiącej sprawie?
Gdzie wojsko polskie na wypadek wojny?
Jakie są zarobki szczególnie w tzw przez warszawkę Polsce B?
Ile lat się czeka w kolejce do lekarzy specjalistów?
Jak przeprowadzono ostatnie wybory?
Czy rolą prezydenta kraju jest wyzywanie ludzi od szaleńców, czy raczej powinien stać po stronie narodu?
Można by długo mnożyć przykłady że lipa jest straszna.

Jest jednak coś co się obecnej władzy w w dużym stopniu udało. Jest to indoktrynacja narodu prowadzona przez lata oraz stosowanie różnych socjotechnik głównie przez media i różnych aparatczyków tam zatrudnianych i zapraszanych do dyskusji. To wywarło swój wpływ co widać na każdym kroku nawet na tym forum.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lis 2014r. 21:29  
Dodam jeszcze że Kaczyński rządził tylko przez dwa lata. I zdążył zmniejszyć podatki.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 28 Lis 2014r. 22:47  
"Dodam jeszcze że Kaczyński rządził tylko przez dwa lata"
Powinna pani dopisać i dzięki Bogu że tylko tyle ...nie zdążył więcej napsuć (niech pani odpowie sobie dlaczego tak się stało że "tylko" dwa lata)... zapytał bym panią o dokonania PiS bo ja raczej jestem zwolennikiem zmian ... ale na lepsze ... to że PO "źle" rządzi jakoś mnie nie przekonuje żeby zmieniać ich na miernotę Kaczyńskiego

na większość pani zapytań bym mógł coś odpisać z częścią nie sposób się nie zgodzić ... postaram się popolemizować z tymi "Polskimi zakładami" ?

Niech mnie pani przekona dlaczego my wszyscy mamy pompować kasę w niedochodowe molochy typu stocznie ... huty ... kopalnie po to tylko żeby były nasze zakłady ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lis 2014r. 23:49  
A ja się zapytam dlaczego np w Niemczech czy we Francji stocznie są dochodowe. Ale co tu gadać o stoczniach jak nawet te zakłady co robią jogurt i cukierki nie są "nasze". Powody do ratowania zakładów czasem się znajdują. Nawet nasz były prezydent miasta udzieliwszy umorzenia podatku zaprzyjaźnionej spółce argumentował to że gdyby nie umorzył, to ludzie by stracili pracę i trutu srutu. Nie szkoda panu że jednak my za to zapłaciliśmy. Proszę powiedzieć w którym punkcie napisałam nieprawdę.

Nie chcę się z nikim przerzucać na argumenty, które zresztą padały tu wielokrotnie. Wiem, że każde z nas pozostanie przy swoim zdaniu. Faktem jest, że partyjniactwo to paskudna rzecz. Moim zdaniem PiS w tych wszystkich kombinacjach nie dorasta PO do pięt.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 1 Gru 2014r. 16:24  
STALOWA WOLA JEST ZNÓW POLSKIM MIASTEM! .....Krystyna Pawłowicz

co tu pisać ...

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Gru 2014r. 17:15  
A może to:

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Gru 2014r. 18:04  
Cytat z blogera Józio z Londynu

Mam na imię Ludwik i mam 42 lata.Pracuję i dobrze zarabiam - na rękę dostaję 1125 złotych miesięcznie. Jest mi dobrze. Umowę mam na 3 miesiące , ale szef powiedział , że mi ją przedłuży jak będę pracował po 12 godzin dziennie.Nawet trochę pieniędzy odłożę , bo odżywiam się karmą dla psów ( najtaniej mi wychodzi). Odkładam kasę bo chcę sobie kupić taki zegarek jaki ma pan Nowak. Trochę choruję , ale nie wiem co mi jest bo zarejestrowano mnie do specjalisty na 2025 rok. Wtedy się dowiem. Nie przejmuję się swoją chorobą , bo przecież pan Tusk powiedział, że będę pracował do 67 lat. Czytam codziennie "Gazetę Wyborczą" i oglądam TVN i stąd wiem , że jest mi tu najlepiej i nie muszę wyjeżdżać za granicę.Popieram PO bo przeczytałem w GW , że jak przyjdzie PiS to sytuacja moja będzie o wiele gorsza

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 1 Gru 2014r. 18:41  
Edo ... Elizabet widzę żartująumiech to i ja sobie pozwolę ...

Obrazek

ps. Oglądam "Tak Jest" i Błaszczak wycierał sobie dzioba Stalówką ...wstyd i hańba

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Gru 2014r. 19:12  
Akurat to co Elizabet napisał/a to taka prawdziwa Polska rzeczywistość, raczej dość smutna.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Gru 2014r. 19:25  
CYTAT
Akurat to co Elizabet napisał/a to taka prawdziwa Polska rzeczywistość, raczej dość smutna.

Jeżeli liczyłeś na to ,że Banan odniesie się jakoś do słów Elizabet, to chyba nie czytasz postów tego gościa ! No ale z Twoim pełna zgoda!

Banan a to widziałeś?

Obrazek

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 1 Gru 2014r. 19:39  
Irkuck z Edem to nie mam o czym dyskutować ale zapytam Ciebie ... znasz kogoś (pana) co zarabia "1125 złotych miesięcznie" na pełnym etacie ? bo ja osobiście zarabiałem więcej 15 lat temu w HSW (160 godzin na miesiąc) oczywiście o reszcie rzewnej opowieści "Ludwika" szkoda się wypowiadać bo pisana po to by PiSowi żyło się lepiej

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Gru 2014r. 20:43  
Każdy ma jakieś swoje poglądy, a że się różnimy to trudno. Dopóki się żyje jest szansa na rozwój. Poglądy na sprawy polityczne też mogą się zmienić.

el.Banan ten cytat przytoczyłam nie po to żeby roztrząsać czy to 1125 zeta to było 10 lat temu, czy teraz. Mnie chodziło o to żeby pokazać, jak bardzo w dzisiejszych czasach człowiek jest zmanipulowany przez ogólny przekaz medialny. Do tego stopnia, że człowiek ginie a i tak powtarza, to co mu do łba wtłukli. A ten, kto tłucze i wpaja te cuda do głowy to nie jest taki przypadkowy byle kto, to wysoce szkolona armia fachowców, stosująca na wielu płaszczyznach metody i socjotechniki, a my po pewnym czasie nie mamy możliwości zobaczyć jak jest naprawdę. Żeby się przed tym praniem mózgu obronić, to trzeba najpierw zdawać sobie sprawę, że ono się odbywa, a po drugie chcieć.

Ale wówczas koniecznie trzeba rozszerzyć horyzonty poza tvn i onet i fakt /a twoje memy i cytaty chyba pochodzą z tych okolic/. Trzeba samodzielnie myśleć, wyciągać wnioski z faktów, a nie powtarzać po telewizyjnych i internetowych "aparatczykach", bo wszystko jest dokładnie odwrotnie niż nam to mówią.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 1 Gru 2014r. 23:13  
Elizabet ... fajnie że tak piszesz ale widzisz że są ludzie co traktują to jako prawdę objawioną ... super że widzisz jak to ja/ktoś jest zmanipulowany przez TVNy i inne media a nie widzisz jak ludźmi manipuluje "druga strona" :/ przez dłuższy czas wchodziłem na niezależną ale już mi się znudziło ... cenzura jak za komuny ... zero szans na dyskusje

ps. Jeśli chodzi o cytat Pawłowicz to jest na głównej na SM ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Gru 2014r. 23:26  
CYTAT
Irkuck z Edem to nie mam o czym dyskutować ale zapytam Ciebie ... znasz kogoś (pana) co zarabia "1125 złotych miesięcznie" na pełnym etacie ? bo ja osobiście zarabiałem więcej 15 lat temu w HSW (160 godzin na miesiąc) oczywiście o reszcie rzewnej opowieści "Ludwika" szkoda się wypowiadać bo pisana po to by PiSowi żyło się lepiej

Co to znaczy Bananie ,że nie ma o czym ze mną rozmawiać ? Wykluczasz mnie z dyskusji , ze względu na moje poglądy? Dlaczego ? Gdybym był bardziej wrażliwy mógłbym nawet się załamać za takie teksty! Takie wykluczenie nie przystoi wyborcy PO , przecież jesteście tacy tolerancyjni i otwarci ! W przeciwieństwie do tych oszołomów z PiSu , co potrafią tylko jątrzyć i wszędzie wietrzyć spiski! No weź mi coś napisz , bo lubię przed spaniem poziać trochę z Twoich wypocin. No nie daj się prosić , napisz coś głupiego!

Elizabet , dla Banana ,TVN to jak guru w sekcie . Jeżeli tam mówią ,że Kaczyński jest be , a Tusk spoko chłop , to on naprawdę w to wierzy! Banan nie jest tutaj problemem ( z niego można co najwyżej się pośmiać) ,ale znam sporo inteligentnych osób, które również dają się w sposób bezmyślny manipulować. Ostatnio miałem takie spotkanie rodzinne , i pogadaliśmy trochę przy wódeczce z wujkiem , ciocią i kuzynami . Moja rodzinka jest ze stołecznego miasta Warszawy - ludzie kulturalni , inteligentni i wykształceni. Jak już rozmowa zeszła na politykę , poleciały gromy na Jarka i na PiS. Wujek w pewnym momencie wypalił ,że jak Jarek wygra wybory to będzie wojna z Rosją! Żeby obnażyć absurdalność takiego pomysłu , udałem przysłowiowego głupa i zapytałem , czy po wybuchu takiej wojny zatrzymamy się w Smoleńsku czy idziemy aż po Władywostok? Nie wiem czemu wujek się nie śmiał , później zrozumiałem. To co dla mnie jest oczywistym absurdem nie popartym żadnym racjonalnym argumentem ,w jego mniemaniu ,stanowi bardzo prawdopodobny scenariusz! Jak łatwo się domyślić jego ulubiony serwis informacyjny to Fakty TVN. Bynajmniej nie twierdzę ,że media propisowskie są wolne od manipulacji. Po jakimś czasie zaprzestaliśmy dyskusji na tematy polityczne , raczej do wspólnych wniosków nie doszlibyśmy. Zmierzam do tego ,że największym przekrętem , tych medialnych manipulatorów społecznych , jest właśnie całkowity brak świadomości owego procederu! Ludziom robi się sieczkę z mózgu , a oni jeszcze się cieszą z rzetelnie i wiarygodnie dostarczanej im informacji! Mimo wszystko ,głownie dzięki internetowi, są widoki na zmianę tego oszustwa , bo spora część informacji zaczyna docierać do społeczeństwa z pominięciem tradycyjnych mediów , i są poza ich jakąkolwiek kontrolą i ewentualną obróbką.

Prywatna wiadomość 

«« « ... 43 44 45 46 47 48 49 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »