NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 48 49 50 51 52 53 54 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
ff
Wysłany: 12 Gru 2014r. 10:30  
CYTAT

Obrazek

Gdybym był tępym ignorantem , mógłbym np. zapytać jak to możliwe ,że w 1941 roku pan Władysław Bartoszewski ps. Wyjec , opuścił KL Auschwitz. A opuścił go podobno ze względu na " zły stan zdrowia". W czasie kiedy Niemcy rozkręcali największą w historii maszynkę do uśmiercania ludzi pan Bartoszewski zostaje zwolniony . Może też podpisał lojalkę?

Ale ,ze nie jestem Tobą , ta takiego pytania nie zadam.

Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana!
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 12 Gru 2014r. 10:30  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 12 Gru 2014r. 10:40  
Andrzejek Nie do końca z Tobą można się zgodić.Jeżeli chodzi o mieszkania,których właścicielm jest miasto nie chcę się wypowiadać,bo nie znam tematu i raczej masz rację,ale jeżeli chodzi o spółdzielcze to niestety rozmijasz się z prawdą.Za PRL-u spółdzielnia budując bloki zaciągala kredyt nie na lokatora,a na dane mieszkanie i wliczony był w czynsz tak jak piszesz i żeby otrzymać mieszkanie musiałeś wpłacić wkład w wysokości zależnej od wielkości mieszkania.Ja osobiście mieszkam w bloku od momentu jego wybudowania.Moi rodzice dostali to mieszkanie po okresie wyczekiwania ze spółdzielni jako mieszkanie lokatorskie i po ich śmierci zostałem członkiem spółdzielni i głównym lokatorem.Na początku lat 90-tych odsetki od kredytów mocno miały iść w górę a co za tym idzie i kredyt na to mieszkanie również,więc go spłaciłem w całości,a były to też nie takie małe pieniądze na tamte czasy.Sumując cały kredyt zaciągnięty przez spółdzielnie na to mieszkanie i wkład wpłacony przez moich rodziców obciązyl naszą rodzinę więc nie widzę nic dziwnego ani łaski w odsprzedaży mieszkania przez spółdzielnie za symboliczną złotówkę.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 12 Gru 2014r. 11:06  
"socjaldemokratycznej PO ( jaką ta partia stała się pod rządami Słońca Peru)"

miałem Ci coś n.t.t. napisać ale oleje to bo i tak nie pojmiesz ...

Natomiast ... "złapałeś" Bartoszewskiego smiech2 i jak to ma wybielić Kaczyńskiego ?

12 grudnia 2014, 9:30

...Wujec powiedział, że jest mu przykro, że jedna partia polityczna zawłaszcza tradycję stanu wojennego.
- To jest nadużycie. Tego nie powinno się robić. W tym jest dużo cynizmu politycznego - ocenił.

Jak mówił, to, co robi PiS jest złamaniem zasady wspólnego działania i solidarności, jaka przyświecała walczącym z system komunistycznym.

- Jarek Kaczyński, przy całym honorze, jaki mogę mu oddać, nie wyróżniał się specjalnie, nie był znany w "Solidarności", zwłaszcza w stanie wojennym - mówił Wujec...

panie Wujec w tym kraju za kilka lat będą tylko "święta" PiSowskie i kościelne ....

TVN Telewizją 25-lecia

Stacja TVN została "Telewizją 25-lecia". Nagrodę w czasie gali finałowej Grand Press 2014 odebrał Mariusz Walter. Wyróżnieniem "Media 25-lecia" w poszczególnych kategoriach uhonorowane zostały redakcje, "które wniosły największy wkład w rozwój wolnych mediów i stały się kuźniami profesjonalnego dziennikarstwa".

...

"Telewizją 25-lecia" została TVN. W kategorii "Gazeta 25-lecia" wyróżniona została "Gazeta Wyborcza", "Radio 25-lecia" to RMF FM. "Internet 25-lecia" to Onet.

...

więcej TU

A to taki bonus kilka słów o wolnych mediach ok

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2014r. 11:18  
CYTAT
"socjaldemokratycznej PO ( jaką ta partia stała się pod rządami Słońca Peru)"

miałem Ci coś n.t.t. napisać ale oleje to bo i tak nie pojmiesz ...

Natomiast ... złapałeś Bartoszewskiego smiech2 i jak to ma wybielić Kaczyńskiego ?

12 grudnia 2014, 9:30

...Wujec powiedział, że jest mu przykro, że jedna partia polityczna zawłaszcza tradycję stanu wojennego.
- To jest nadużycie. Tego nie powinno się robić. W tym jest dużo cynizmu politycznego - ocenił.

Jak mówił, to, co robi PiS jest złamaniem zasady wspólnego działania i solidarności, jaka przyświecała walczącym z system komunistycznym.

- Jarek Kaczyński, przy całym honorze, jaki mogę mu oddać, nie wyróżniał się specjalnie, nie był znany w "Solidarności", zwłaszcza w stanie wojennym - mówił Wujec...

panie Wujec w tym kraju za kilka lat będą tylko "święta" PiSowskie i kościelne ....

TVN Telewizją 25-lecia

Stacja TVN została "Telewizją 25-lecia". Nagrodę w czasie gali finałowej Grand Press 2014 odebrał Mariusz Walter. Wyróżnieniem "Media 25-lecia" w poszczególnych kategoriach uhonorowane zostały redakcje, "które wniosły największy wkład w rozwój wolnych mediów i stały się kuźniami profesjonalnego dziennikarstwa".

...

"Telewizją 25-lecia" została TVN. W kategorii "Gazeta 25-lecia" wyróżniona została "Gazeta Wyborcza", "Radio 25-lecia" to RMF FM. "Internet 25-lecia" to Onet.

...

więcej TU

A to taki bonus kilka słów o wolnych mediach ok

Ty , a ten Wujec to ten Wujec czy jakiś inny?
http://wiado(...)osc.html

Jak myślisz a pana Waltera to pochowają na Wawelu czy raczej dożyje swoich ostatnich dni w jakimś kibucu , jak mu sugerowali kibice Legii Warszawa?

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 12 Gru 2014r. 11:43  
W lutym tego roku na warszawskim Ursynowie Henryk Wujec nie zatrzymał się przed przejściem dla pieszych i potrącił mężczyznę. Pieszy trafił do szpitala. Wujec był trzeźwy.

No to go pogrążyłeś ...teraz Wujec nie powinien nawet zabierać głosu ... takim jak on wypadki nie powinny się zdarzać !!

Pobawię się w Ciebie i odbiję pałeczkę jak się ma "stary komuch" Karski ?dalej jeździ po pijaku wózkiem ? zapłacił już odszkodowanie na Cyprze ? czy jest tak zajęty byciem "rzecznikiem dyscyplinarnym" i wywalaniem "trójki z Madrytu" że nie miał na to czasu

ehh te standardy w PiS ... wyśrubowane bym je nazwał

A i jeszcze słowo o kibicach Legii (jak już o nich wspomniałeś) ... co na to prezes Jarosław że UEFA ukarała jego bojówkę ... czyżby jakiś spisek ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2014r. 11:58  
CYTAT

Ja bym Bananie wręczył panu Walterowi Order Orła Białego. To takie odznaczenie państwowe , które przyznaje Kapituła Orderu. Patrząc na jej skład taki scenariusz jest jak najbardziej prawdopodobny . I ze wszech miar zrozumiały! Dzięki panu Walterowi mamy stację telewizyjną , która bezstronnie i obiektywnie dostarcza nam informacji. Przez lata w tej telewizji przewinęły się takie tuzy dziennikarstwa jak Tomasz Lis , Monika Olejnik , czy Kamil Durczok. Dzięki takim dziennikarzom , jesteśmy doskonale poinformowani o tym co się w kraju i na świecie dzieje. Z tymi kuźniami to również sama prawda , wystarczy przykład Jarka Kuźniara , który dzięki swoim talentom szybko wybił się na wiodącego i powszechnie szanowanego w środowisku!

Tutaj pełna zgoda , jeżeli ktoś na tę nagrodę zasłużył to TVN chyba najbardziej!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2014r. 13:12  
CYTAT
W lutym tego roku na warszawskim Ursynowie Henryk Wujec nie zatrzymał się przed przejściem dla pieszych i potrącił mężczyznę. Pieszy trafił do szpitala. Wujec był trzeźwy.

No to go pogrążyłeś ...teraz Wujec nie powinien nawet zabierać głosu ... takim jak on wypadki nie powinny się zdarzać !!

Pobawię się w Ciebie i odbiję pałeczkę jak się ma "stary komuch" Karski ?dalej jeździ po pijaku wózkiem ? zapłacił już odszkodowanie na Cyprze ? czy jest tak zajęty byciem "rzecznikiem dyscyplinarnym" i wywalaniem "trójki z Madrytu" że nie miał na to czasu

ehh te standardy w PiS ... wyśrubowane bym je nazwał

A i jeszcze słowo o kibicach Legii (jak już o nich wspomniałeś) ... co na to prezes Jarosław że UEFA ukarała jego bojówkę ... czyżby jakiś spisek ?

Powiem ,Ci Bananie ,że sprawą tego starego komucha Karskiego ( rok urodzenia 1966- jak upadał mur berliński miał 23 lata) byłem bardzo zbulwersowany! Z tego co pamiętam to szkody jego pijackiej działalności oszacowano na ok 200 Euro. Na tą kwotę złożyła się lampa z wózka , dwa kwiatki ogrodowe i kilka metrów kwadratowych trawnika! Temu brodatemu idiocie chyba się zdawało ,że jest Hołowczycem i podobno zaczął wózkiem kręcić bączki. Dobrze ,że przynajmniej nikogo nie potrącił ( była by to kolejna ofiara kaczyzmu) ale niesmak pozostał!
Pisiory mówią ,że ta trójka z Madrytu już jest poza partią, ale kto ich tam wie. Może tylko mówią ,że tak jest , a w rzeczywistości prawda wygląda inaczej . W przypadku zakupu F-16 , Jarek też twierdził ,że nie miał z tą sprawą nic wspólnego a dzięki spieprzajdziadu.pl wiemy , jak było naprawdę. Także do tej sprawy należy pochodzić z rezerwą ! Tym bardziej ,że jak czytałem na jakiejś zacnej stronce ( polecił mi ją kumpel ze spieprzajdziadu ) Hofman jest podobno nieślubnym dzieckiem Jarosława Kaczyńskiego. To trochę koliduje z tym ,co czytałem na spieprzajdziadu ,że prezes preferuje koty ( a może kozy- już nie pamiętam) . Ale może prawda jest w obu tych wersjach!

Bananie , co do kibiców Legii Warszawa , to weź nie żartuj ! Ta ekipa to jeden z liczniejszych i lepiej zorganizowanych gangów narkotykowych w Polsce. O tym czytałem na stronce nigdywięcej.pl i chyba też u Jarka Kuźniara we wstajesz i łżesz ! A na pewno na portalu pana Lisa- natemat.pl . Prosiłem ,Cię żebyś nie żartował , pomyśl sobie co by było , gdyby te naćpane hordy wzięły udział w marszu Jarosława , który odbędzie się jutro. Ci ludzie na rozkaz prezesa gotowi podpalić Polskę!
Kurdupel chce zawłaszczyć tę datę tylko dla swoich zwolenników , a sam stan wojenny przeleżał w łóżeczku mamusi! Wszyscy mamy już dość tego szkodnika ! Więc proszę jeszcze raz z tymi kibicami to nie wywołuj wilka z lasu , bo jak pisiory przejmą władzę to na pewno zlikwidują TVN i spieprzajdziadu! I z czego byśmy wtedy czerpali inspirację ? Skąd byśmy wiedzieli o nowych knowaniach tego podpalacza Polski , i jego prawej ręki ,tego świra od trotylu, Macierewicza?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2014r. 15:46  
O nie, no kim trzeba być żeby świętować nagrodę dla TVN. Nagrodę którą ta sama klika wymyśliła i sobie sama wręczyła. Już mało kto toto ogląda, podobno finansowo padają i mają ich Ruskie wykupić.
Każdy wie że to pralnia mózgówmlotek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2014r. 17:15  
No sory miałam nieświeże informacje dot. sprzedaży TVN-u.
Dzisiejszy puls biznesu podaje /cytat/

Wyścig o zakup TVN wygląda coraz ciekawiej. Obecnie o spółkę starają się tacy giganci jak Time Warner, Discovery, 21st Century Fox, Axel Springer oraz fundusze private equity – informuje „Puls Biznesu”.

Do siedziby TVN przyjeżdża coraz większa rzesza potencjalnych inwestorów, aby spotkać się z zarządem i sprawdzić księgi spółki.

Według źródeł dziennika na obecną chwilę osiem podmiotów złożyło niewiążące oferty dotyczące zakupu 51 proc. akcji telewizji. Jednak finałowa rozgrywka będzie toczyć się między czterema firmami. Trzy chodzącą z USA, a jedna z Niemiec.

TVN-em są zainteresowani amerykańscy giganci medialni — Time Warner, Discovery, 21st Century Fox Ruperta Murdocha oraz niemiecki Axel Springer.

– czytamy w „PB”.

Za faworytów uważane są Time Warner i Discovery.

No i sprzedadzą durczoka i stokrotkę razem z telewizja 25-lecia.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2014r. 18:19  
To tak odnośnie nagrody dla TVN od jakiejś prywatnej gazetki :cwaniak:
Wysokie standardy TVN-u...

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Gru 2014r. 13:21  
CYTAT (doktor)
Andrzejek Nie do końca z Tobą można się zgodić.Jeżeli chodzi o mieszkania,których właścicielm jest miasto nie chcę się wypowiadać,bo nie znam tematu i raczej masz rację,ale jeżeli chodzi o spółdzielcze to niestety rozmijasz się z prawdą.Za PRL-u spółdzielnia budując bloki zaciągala kredyt nie na lokatora,a na dane mieszkanie i wliczony był w czynsz tak jak piszesz i żeby otrzymać mieszkanie musiałeś wpłacić wkład w wysokości zależnej od wielkości mieszkania.Ja osobiście mieszkam w bloku od momentu jego wybudowania.Moi rodzice dostali to mieszkanie po okresie wyczekiwania ze spółdzielni jako mieszkanie lokatorskie i po ich śmierci zostałem członkiem spółdzielni i głównym lokatorem.Na początku lat 90-tych odsetki od kredytów mocno miały iść w górę a co za tym idzie i kredyt na to mieszkanie również,więc go spłaciłem w całości,a były to też nie takie małe pieniądze na tamte czasy.Sumując cały kredyt zaciągnięty przez spółdzielnie na to mieszkanie i wkład wpłacony przez moich rodziców obciązyl naszą rodzinę więc nie widzę nic dziwnego ani łaski w odsprzedaży mieszkania przez spółdzielnie za symboliczną złotówkę.

Pierwsze zdanie pokazuje że nie znasz tematu. Nie masz pojęcia o czym piszesz. Spółdzielcze mieszkania nie podlegały tym rabatom co komunalne. Chyba, że piszesz o spółdzielni miejskiej bo te mieszkania to zwykła komunalka, która została przekształcona w spółdzielnie. Ci "spółdzielcy" nie brali kredytów na budowę tych mieszkań.

Mieszkania należące do spółdzielni "Okulickiego" nie miały takich rabatów. A ich lokatorzy nie mieli takich rabatów. To nie był wykup za 1400 zł tylko 5-8 tysięcy. Spora różnica?

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 10:56  
CYTAT

Gdybym był tępym ignorantem , mógłbym np. zapytać jak to możliwe ,że w 1941 roku pan Władysław Bartoszewski ps. Wyjec , opuścił KL Auschwitz. A opuścił go podobno ze względu na " zły stan zdrowia". W czasie kiedy Niemcy rozkręcali największą w historii maszynkę do uśmiercania ludzi pan Bartoszewski zostaje zwolniony . Może też podpisał lojalkę?

Ale ,ze nie jestem Tobą , ta takiego pytania nie zadam.

To idąc dalej drogą, "kto bardziej umoczony w gównie" zadam pytanie jak to możliwe, że gdy rodziny AK'owców opłakiwały ich śmierć lub w ogóle nie wiedzieli co sie z nimi dzieje po wojnie, tatuś Jarunia dostał mieszkanie w kamienicy i pracę od komuny z która walczył. Takich zagadek jest więcej.

Mógł bym stwierdzić, że jesteś tępym ignorantem ale tego nie zrobię.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 11:02  
CYTAT

Nie rozumiesz? To pomyśl i policz jak potrafisz. Ile wynosi czynsz w takim mieszkaniu? Jakieś 100 zł reszta to opłaty. Woda, rozliczana raz na rok wg licznika, ciepło (ogrzewanie). W tym czynszu jest utrzymanie terenu wokół budynku, chodniki, kwietniki, trawniki i inne usytuowane wokół bloku. Z tej stówki niewiele zostaje ale ok, zostawiamy ją jako kwotę czynszu, za którą lokator spłaca mieszkanie.
Koszt takiego mieszkania to 80 000 zł. to cena zaniedbanego, małego do 40 m2 mieszkania, do remontu. Te 100 zł przez 30 lat to 36 000 zł. najmniej 44 000 zł to prezent od PiSu. Nie liczę, że ktoś (elektrownia, HSW) wyłożył pieniądze na budowę mieszkań i oddał je w użytkowanie.
Z tym że to nie PiS dawał tylko gminy bo te mieszkania należały do gmin i miast. Gmina zarabiała na czynszach. Zaczęła zarabiać dużo mniej na podatkach ale prezent zrobiła. Prawo do kupienia za kilkaset złotych dostali główni lokatorowie niezalegający z czynszem. Ten główny lokator to mógł być 30 letni wnusio, który mieszkał kilka lat. Dostał prezent warty kilkadziesiąt tysięcy za kilkaset złotych.
Lokatorzy, którzy kupili mieszkania wcześniej za dużo większe pieniądze są stratni o te własnie różnicę. Tez płacili czynsz od 30 lat a nie dostali tego rabatu. To nie jest ani sprawiedliwe ani solidarne. To zwykłe rozdawnictwo. Mieszkania komunalne są własnością miasta i nie wolno ich sprzedawać taniej niż cena rynkowa. Każda inna cena to niegospodarność i to własnie zrobił rząd pis.

Ja nie rozumiem,bo mój czynsz na obecną chwile wynosi 390 zł + opłaty, więc te Twoje wyliczenia nie pasują w ogóle do moich realiów.
CYTAT
Nie liczę, że ktoś (elektrownia, HSW) wyłożył pieniądze na budowę mieszkań i oddał je w użytkowanie.

Wyłożyli ale raty spłacali mieszkańcy.
CYTAT
Prawo do kupienia za kilkaset złotych dostali główni lokatorowie niezalegający z czynszem. Ten główny lokator to mógł być 30 letni wnusio, który mieszkał kilka lat. Dostał prezent warty kilkadziesiąt tysięcy za kilkaset złotych.

Wnusio nie mógł zostać nabywcą mieszkania na tych zasadach, chyba że widniał w papierach jako właściciel przez te 25-30 lat - ale to nie realne , więc nabywcą zostawali dziadkowie lub rodzice.Coś mi się wydaje,że sytuacje znasz ale z opowiadań, a nie własnych doświadczeń. Odnoszę się do mieszkania spółdzielczego.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 11:34  
Dalibor nie wiem jak rozumiesz czynsz. Oplata, którą wnosisz do spółdzielni to nie tylko czynsz. Za moje 56 metrowe mieszkanie płacę niecałe 500 zł ale samego czynszu jest 177 zł z groszami to opłata remontowo-eksploatacyjna (nie mylić z funduszem remontowym). Nie ma rozróżnienia ile idzie na przyszłe remonty a ile za eksploatację więc uznałem że to około 100 zł.

W jaki sposób?

Wnusio nie mógł zostać nabywcą mieszkania na tych zasadach, chyba że widniał w papierach jako właściciel przez te 25-30 lat - ale to nie realne , więc nabywcą zostawali dziadkowie lub rodzice.Coś mi się wydaje,że sytuacje znasz ale z opowiadań, a nie własnych doświadczeń. Odnoszę się do mieszkania spółdzielczego.

Nie masz pojęcia o czym piszesz. Mogę palcem wskazać osoby. Wnuczki i dzieci, które po śmierci lokatora stawały się głównymi lokatorami.
Odnosisz się do spółdzielczego, które wcześniej było komunalnym czy do spółdzielczego wybudowanym przez spółdzielnię. Bo to zasadnicza różnica.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 12:14  
CYTAT
Dalibor nie wiem jak rozumiesz czynsz. Oplata, którą wnosisz do spółdzielni to nie tylko czynsz. Za moje 56 metrowe mieszkanie płacę niecałe 500 zł ale samego czynszu jest 177 zł z groszami to opłata remontowo-eksploatacyjna (nie mylić z funduszem remontowym). Nie ma rozróżnienia ile idzie na przyszłe remonty a ile za eksploatację więc uznałem że to około 100 zł.

Tak, są opłaty zależne od spółdzielni i nie zależne od niej.

CYTAT

W jaki sposób?

Spółdzielnia budowała bloki ale pewne koszta rozbijały się o pożyczki, które udzielały zakłady ( na potrzeby budowy, bo spółdzielnie nie były aż tak bogate),pożyczki te spłacali mieszkańcy.

CYTAT
Nie masz pojęcia o czym piszesz. Mogę palcem wskazać osoby. Wnuczki i dzieci, które po śmierci lokatora stawały się głównymi lokatorami.
Odnosisz się do spółdzielczego, które wcześniej było komunalnym czy do spółdzielczego wybudowanym przez spółdzielnię. Bo to zasadnicza różnica.

Ja odnoszę się do mieszkania spółdzielczego budowanego przez spółdzielnie. Skoro mieszkanie przejmowała rodzina, to nie widzę w tym żadnego problemu, bo wcześniej mieszkania nie spłacała obca osoba tylko rodzice czy dziadkowie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 12:37  
CYTAT

To idąc dalej drogą, "kto bardziej umoczony w gównie" zadam pytanie jak to możliwe, że gdy rodziny AK'owców opłakiwały ich śmierć lub w ogóle nie wiedzieli co sie z nimi dzieje po wojnie, tatuś Jarunia dostał mieszkanie w kamienicy i pracę od komuny z która walczył. Takich zagadek jest więcej.

Mógł bym stwierdzić, że jesteś tępym ignorantem ale tego nie zrobię.

Tutaj , Andrzejku masz obiektywny i rzetelnie zrealizowany , artykułm o Rajmundzie Kaczyńskim. Jak przystało na artykuły dziennikarzy ze stajni Lisa, wszystko spreparowane w sposób modelowy. To też stara , dobra moskiewska szkoła!
A najlepszy fragment to ten:

..."Koledzy Rajmunda mówią, że był człowiekiem z zadrą w sercu. Niby był dumny z synów, ale ciągle miał do nich pretensje. Gdy rok przed śmiercią odwiedził swoją koleżankę z kompanii K-2 Zofię Kowalewską-Jastrzębską, Rajmund rzucił nieoczekiwanie o szansach PiS w nadchodzących wyborach: – Boże, uchroń Polskę przed moimi synami narwańcami. "

Banan , ten artykuł ma powieszony na ścianie w kiblu ,żeby jeszcze bardziej nienawidzieć i nigdy nie zapomnieć o zbrodniach kaczyzmu! Dla wszystkich innych zainteresowanych wrzucam link do tej gadzinówki:
http://polsk(...)1,1.html

Jednocześnie załączam ostrzeżenie , o możliwości wystąpieniu odruchów wymiotnych po czytaniu tego gówna , ale jak ktoś chce to proszę konsumować do woli.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 12:56  
UUU znów dowiedział się troszkę o guru i zawiedziony smiech2 zapewne jak jeszcze pogrzebiesz to dotrzesz do dziadka z wehrmachtu ... a może to nie był "Niemiec"

Sumując wczorajszy dzień ... jaki watażka taki majdan cool girl

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 12:58  
Andrzejek doktor prawdę pisze i dobrze orientuje się w prawach rządzących spółdzielniami tym bardziej,że opisuje to co sam doświadczył.Masz racje,że wcześniej cey wykupu od miejskiej spółdzielni oscylowały w granicach 5-8 tysięcy,ale jak weszło prawo o wykupie mieszkań na odrębną własność to koszt spadł bardzo znacznie.Moje mieszkanie na ul.Czarnieckiego 22 niewiele ponad 40 m2 wykup od spółdzielni kosztował ok.siedem złotych mieszkanie i pięć złotych część działki należącej do mieszkania plus koszty notarialne w tym podatki.Akt notarialny zawarty ze spółdzielnią mieszkaniową ul.Okulickiego 32 i podpisany przez pełnomocnika zarządu pana A.Chmielewskiego.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 15:16  
CYTAT
UUU znów dowiedział się troszkę o guru i zawiedziony smiech2 zapewne jak jeszcze pogrzebiesz to dotrzesz do dziadka z wehrmachtu ... a może to nie był "Niemiec"

Sumując wczorajszy dzień ... jaki watażka taki majdan cool girl

Z tym dziadkiem z Wermachtu to pierwsze slyszę. Ale kiedyś czytałem ,że jeden z dziadków Kaczyńskiego był podobno oficerem carskiej armii. Chociaż w to nie bardzo wierzę , bo Jarosław bardzo nie lubi Rosjan i pana Putina. Gdyby nie pisiory nasze relacje ze szczerym demokratą ,Putinem,byłyby znacznie lepsze. Gdyby nie Kaczyński i minister Jasiński na pewno nie placilibysmy za gaz takiej horrendalnej ceny jak obecnie. Temat jest dość dobrze opisany na spieprzajdziadu.pl i nie ma sensu tego rozwijać.

Co do watażki to masz 100% racji! Może nawet 120% ! Te 120 % to nie przypadek , to podobno wynik pana Putina z ostatnich wyborów . No a skoro nasze PKW jeździ na szkolenia do Rosji , to taki wynik nie powinien nikogo dziwić. Pisiory tak się napuszali w mediach na ten marsz , a frekwencja nie dopisała. Przyszło trochę starych oszolomòw i paru związkowców , do np. Prezydenckiego Marszu Niepodległości i tak nie mają startu. Tym bardziej ,że to nieprawda , że w marszu prezydenckim niektórzy szli na przymus. No bo jak np. można urzędnika czy mundurowego zmusić do takiego marszu. Przecież to nie pochód pierwszomajowy za tow. Gomułki i zawsze mozna symulować choćby biegunkę .W kazdym razie my dobrze wiemy lep jakiej propagandy za tym stoi i nie pozwolimy ,żeby Kaczyński dalej podpalał ten kraj! Złodziejowi symboli narodowych próbującemu wykorzystywać święta narodowe do celów bieżącej walki politycznej, mówimy stanowczo - NIE!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 21:09  
CYTAT (Dalibor)

Tak, są opłaty zależne od spółdzielni i nie zależne od niej.

Nie wiesz co płacisz? opłata za wodę, ogrzewanie i kulturę to nie koszt czynszu. Weź do łapy rachunek i czytaj ze zrozumieniem.

CYTAT

Spółdzielnia budowała bloki ale pewne koszta rozbijały się o pożyczki, które udzielały zakłady ( na potrzeby budowy, bo spółdzielnie nie były aż tak bogate),pożyczki te spłacali mieszkańcy.

umiech
CYTAT

Ja odnoszę się do mieszkania spółdzielczego budowanego przez spółdzielnie. Skoro mieszkanie przejmowała rodzina, to nie widzę w tym żadnego problemu, bo wcześniej mieszkania nie spłacała obca osoba tylko rodzice czy dziadkowie.

Własnie o tym piszę, spółdzielcze budowane przez spółdzielnie to zupełnie inna bajka. Tych mieszkań nie kupowało się z 99% rabatem. Tych decyzja pisowskiego rządu nie dotyczyła.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 21:11  
CYTAT

Tutaj , Andrzejku masz obiektywny i rzetelnie zrealizowany , artykułm o Rajmundzie Kaczyńskim. Jak przystało na artykuły dziennikarzy ze stajni Lisa, wszystko spreparowane w sposób modelowy. To też stara , dobra moskiewska szkoła!
A najlepszy fragment to ten:

..."Koledzy Rajmunda mówią, że był człowiekiem z zadrą w sercu. Niby był dumny z synów, ale ciągle miał do nich pretensje. Gdy rok przed śmiercią odwiedził swoją koleżankę z kompanii K-2 Zofię Kowalewską-Jastrzębską, Rajmund rzucił nieoczekiwanie o szansach PiS w nadchodzących wyborach: – Boże, uchroń Polskę przed moimi synami narwańcami. "

Czyli Rajmund nie był w AK czy nie pracował dla komunistycznego rządu? Nieźle manipulujesz. Znów wyrywa mi sie stwierdzenie o tępaku ale powstrzymam się.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 21:25  
CYTAT
Andrzejek doktor prawdę pisze i dobrze orientuje się w prawach rządzących spółdzielniami tym bardziej,że opisuje to co sam doświadczył.Masz racje,że wcześniej cey wykupu od miejskiej spółdzielni oscylowały w granicach 5-8 tysięcy,ale jak weszło prawo o wykupie mieszkań na odrębną własność to koszt spadł bardzo znacznie.Moje mieszkanie na ul.Czarnieckiego 22 niewiele ponad 40 m2 wykup od spółdzielni kosztował ok.siedem złotych mieszkanie i pięć złotych część działki należącej do mieszkania plus koszty notarialne w tym podatki.Akt notarialny zawarty ze spółdzielnią mieszkaniową ul.Okulickiego 32 i podpisany przez pełnomocnika zarządu pana A.Chmielewskiego.

7 zł i 5 zł działka umiech nie było takich cen umiech Mój szwagier tej wielkości mieszkanie wykupił od miasta z 99% rabatem za 1400 zł z kosztami notarialnymi. 13 zł umiech takich cen nie było.
Po za tym nie pisałem o spółdzielczych budowanych przez spółdzielnie bo w tych spółdzielcy spłacali kredyt. Ja pisałem o zakładowych przekształcane w komunalne. Lokatorzy tych mieszkań nie ponosili kosztów budowy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 22:02  
CYTAT

Własnie o tym piszę, spółdzielcze budowane przez spółdzielnie to zupełnie inna bajka. Tych mieszkań nie kupowało się z 99% rabatem. Tych decyzja pisowskiego rządu nie dotyczyła.

No to ja Ci własnie o tej innej bajce piszę. Pierwsi lokatorzy wnosili swój wkład, wchodzili do mieszkania i płacąc czynsz, spłacali też pożyczkę ( dodatkowa kwota przez spółdzielnie, nie wiem czy dotyczyło to wszystkich).Jest to mieszkanie spółdzielcze budowane przez spółdzielnie. Za sprawą ustawy( rząd pisu) można było wykupić mieszkanie za symboliczne pieniądze, więc widać decyzja dotyczyła i tych mieszkań.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 22:11  
Dobra, mam dość tłumaczenia. Przeczytaj pierwszy wpis. Nie mogę tłumaczyć ci jak dziecku.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 22:38  
CYTAT
Dobra, mam dość tłumaczenia. Przeczytaj pierwszy wpis. Nie mogę tłumaczyć ci jak dziecku.

Wytłumacz, wklej zdania które mam jeszcze raz przeczytać. Dodam,że mieszkanie o którym pisze należy do spółdzielni "Okulickiego".

Prywatna wiadomość 

«« « ... 48 49 50 51 52 53 54 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »