|
|
|
Od początku pisałem, że to nie dotyczy mieszkań spółdzielczych budowanych przez spółdzielnie bo ci lokatorzy spłacali kredyt. A moi rodzice dostali ofertę za chyba 8 tysięcy do wykupu takiego mieszkania.
Lokatorzy mieszkań komunalnych dostali mieszkania i za 1% kupili je na własność, to nie było sprawiedliwe. Co Ci jeszcze wytłumaczyć? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Od początku pisałem, że to nie dotyczy mieszkań spółdzielczych budowanych przez spółdzielnie bo ci lokatorzy spłacali kredyt. A moi rodzice dostali ofertę za chyba 8 tysięcy do wykupu takiego mieszkania. Lokatorzy mieszkań komunalnych dostali mieszkania i za 1% kupili je na własność, to nie było sprawiedliwe. Co Ci jeszcze wytłumaczyć? Ja się odniosłem do swojego przypadku i tego,że realnie skorzystałem z tej ustawy. Nie znam sytuacji z mieszkaniami komunalnymi. |
|
|
|
|
Taka zakamuflowana kpina jakby co:
Powiesz, że szykują Wigilię, a może właśnie podpalają Polskę. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT Czyli Rajmund nie był w AK czy nie pracował dla komunistycznego rządu? Nieźle manipulujesz. Znów wyrywa mi sie stwierdzenie o tępaku ale powstrzymam się. Z tego co czytałem na spieprzajdziadu.pl Rajmund Kłamczyński ( po synie Jarosławie) tak naprawdę będąc członkiem AK i walcząc w Powstaniu Warszawskim już był tzw. śpiochem. Czyli ni mniej ni więcej ,głęboko zakamuflowanym agentem obcego ( w tym wypadku sowieckiego wojskowego) wywiadu. Po skończeniu wojny pozorował studia na Politechnice Warszawskiej , po czym dzięki kontaktom ze Smiersz , został wykładowcą na tejże Politechnice. Był podobno nawet prawą ręką osławionego gen. Sierowa! Przy czym w dalszym ciągu współpracę ową kontynuował , dzięki czemu konsumował apanaże z tym związane. Najpierw mieszkanko , potem domek , i praca naukowca za niemałe wówczas pieniądze. Ostatni raz GRU zechciało wykorzystać Rajmunda Kaczyńskiego do rozpracowywania środowisk kombatanckich i rodzącej się właśnie " Solidarności " na w/w uczelni. Ze względu na swój wiek w 1983 , został przeniesiony do rezerwy kadrowej szefa Głównego Zarządu Wywiadowczego Sztabu Generalnego Sił Zbrojnych ZSRR , otrzymał Order Lenina i w stopniu pułkownika przeszedł na zasłużoną emeryturę. Tak to pokrótce wyglądało . Najlepszy motyw w całej tej historii jest taki, że w żadnych archiwach nie odnaleziono jakiejkolwiek informacji o członkostwie , papy Jarosława, w PZPR. Nawet płk SB , a potem UOP Lesiak , który spreparował ( miałem na myśli zgromadził) masę fałszywek ( miałem na myśli wiarygodnych dokumentów) na Jarka , które zresztą potem stały się w znacznej mierze bazą danych dla spieprzajdziadu.pl , nie miał na ten temat żadnych informacji. Może jak każdy dobry komunista jak słyszał hasło : GRU , to już nie był taki skłonny do hecy z kwitami. Reasumując doniesienia Banana i spieprzajdziadu.pl ( w gruncie rzeczy oparte na tych samych dokumentach) , Rajmund Kaczyński był bardzo podejrzanym osobnikiem. Stąd nasza nieufność do jego syna wydaje się nad wyraz zrozumiała i ze wszech miar potrzebna! Anrzejku po lekturze Twoich ostatnich postów , odnoszę wrażenie ,że wykazujesz bardzo duże napięcie i nerwowość. Nie wnikam w Twoje życie i problemy , ale jeden znajomy miał taki bardzo stresujący okres. Pomógł mu dopiero taki środek Rhodiolin ( mogłem coś przekręcić). Jest to oparte na ziołach i nie otumania, więc może spróbuj , bo wg mnie potrzebujesz pomocy. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT 7 zł i 5 zł działka nie było takich cen Mój szwagier tej wielkości mieszkanie wykupił od miasta z 99% rabatem za 1400 zł z kosztami notarialnymi. 13 zł takich cen nie było. "13 zł takich cen nie było"zgadzam się z Tobą ja miałem niższe. Andrzejek nie znasz tematu to się nie wypowiadaj i nie pisz bzdur.Temat znam dużo lepiej niż Ty,bo jak pisałem wcześniej przerabiałem go na własnej skórze,a Ty znasz go z opowiadań jak sam napisałeś.Od kiedy spółdzielnia miejska jest komunalką?O ile sobie przypominam to komunalką jest MZBM i lokatorzy którzy mieszkają w jego zasobach nigdy nie byli spółdzielcami.Po drugie wklejam swoje opłaty za grunt z tytułu przeniesienia na odrębną własność(3,46 zł)i nominalna kwota umorzenia kredytu(2.67 zł) co daje nam nie mniej ani więcej tylko 6,13 złotych plus opłaty notarialne w wysokości 880,98 złotych.Zaznaczam,że kredyt spłaciłem w latch 90-tych. |
|
|
|
|
Ja rozumiem wolność słowa ... możne gadać/pisać brednie ale chyba wszystko ma swoje granice :/ "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Przysłowie ludowe:
Za pieniądze ksiądz się modli Za pieniądze sąd się podli. Pamiętacie sędziego na telefon Milewskiego? |
|
|
|
|
Ze wszystkich sędziów w Polsce , Banan zna tylko dwóch. Pierwszy to Andrzej
Kryże ( prawa ręka Ziobry - to ten od zatwierdzania egzekucji przeciwników politycznych) i sędziego Tuleyę. Tego drugiego Banan poznał przy okazji procesu doktora G. Był to sztandarowy przykład , jak państwo PiS -policyjne i totalitarne może zniszczyć Bogu ducha winnego człowieka takiego jak pan doktor. Co do tych sędziów z przykrością stwierdzam ,że Banan wykazuje się rażącą niekonsekwencją. Otóż tego pierwszego ze względu na orzekanie w stanie wojennym , a przede wszystkim na rodzinne koligacje ( jego ojciec był sędzią z okresu stalinowskiego) , Banan , najchętniej usunąłby z zawodu. Z sędzią Tuleyą sprawa przedstawia się nieco inaczej , tutaj przeszłość jego rodziców jest nieważna . A jej wyciąganie świadczy tylko o małostkowości oponentów. A nawet można wysunąć tezę o ataku na niezawisłość sędziowską ! Więc Twoje pytanie o sędziego Milewskiego , raczej pozostanie bez komentarza ze strony Banana. Tym bardziej ,że na spieprzajdziadu.pl nic o tym nie piszą. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Elizabet co daje pani prawo do oceny wszystkich sędziów po tym jednym ? (mam rozumieć że PO już wszystkich w tym kraju kupiło a tylko wy ynteligentni PiSowcy wykryliście podstęp ?)Idąc pani tokiem myślenia to wszyscy w PiSie to złodzieje ...kłamcy ... pijaki ... komuchy ... itd (mam dalej wyliczać ? ) wasze maskowanie swoich błędów jest tak prymitywne jak styl pisowni pani "kolegi"
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
EdoZChabzin Marnujesz się. Taki talent? Taka szybka ocena Niestety nietrafiona ale co ja będę się wypowiadał, pewnie wiesz lepiej
A na poważnie po co mi wklejasz info o Rajmundzie? Ja zadałem konkretne pytania. Był w AK? Pracował na Politechnice? Czy nie? doktor ja nie pisałem że miejska jest komunalką. Wyodrębnienie następuje po wykupie. Najpierw wykup potem wyodrębnienie własności. Tak samo robili moi rodzice. No ale to już znasz z własnego przykładu "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Chyba, że piszesz o spółdzielni miejskiej bo te mieszkania to zwykła komunalka, która została przekształcona w spółdzielnie. A kto to napisał jak nie Ty?Co to są wogóle za bzdury i bełkot?Do Ciebie nawet tak przedstawione dowody nie docierają,albo jesteś tak ograniczony albo naprawdę tego nie rozumiesz.Napisałem i zeskanowałem jakie poniosłem koszty łącznie z notariuszem i żadnych innych kosztów nie było i żadnego innego wcześniej wykupu,tylko jak pisałem spłaciłem w latach 90-tych końcówkę kredytu,a mieszkanie do chwili wyodrębnienia bylo mieszkaniem lokatorskim .Przeczytaj może tytuł wpłaty na dolnym KP.Niestety coś wiesz ale nie do końca i próbujesz udowadniać swoją racje chociaż jej niestety nie masz. P.s Wyodrębnienie następuje nie po wykupie,a po spłacie kredytu.Tak to funkcjonowało wtedy,a może i do dziś. |
|
|
|
|
Moderowano przez: el.Banan +20
2. Zabronione jest w szczególności publikowanie: 2.2. treści ironizujących, prześmiewczych lub złośliwych, stanowiących przejaw braku szacunku Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
To że czasami przymykam oko na prywatę i jechanie po mnie nie znaczy że możesz to robić po wszystkich ...
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT To że czasami przymykam oko na prywatę i jechanie po mnie nie znaczy że możesz to robić po wszystkich ... A tam będziesz się rozdrabniał przywal od razu stòwke. Prawda w oczy kole? Naprawdę wzruszyła mnie ta Twoja historia z pokrzywdzonym Andrzejkiem , figlarzu! A kto się ujmie za tymi ,których Ty obrazasz? Czy wychodzisz z założenia , że Tobie wolno? Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Banan nie ubliżam sądziom, to tylko ludowe przysłowie.
A swoją drogą, płaczą sędziowie na otwarte sformułowanie, że są politycznie jednostronni. Ale jeszcze nie były protesty wyborcze złożone, jak już w oficjalnym wystąpieniu powiedzieli że nic się stało, wybory były git. Nic się nie stało polacy, nic się nie stało. Było mówić: zobaczymy, zbadamy, wyjaśnimy - to by choć inaczej wyglądało. |
|
|
|
|
EdoZChabzin co tam, nie trzymasz ciśnienia? zaczynasz obrażać bo nie dajesz rady? Może ten ziołowy specyfik, który polecałeś zam zaczniesz zażywać?
doktor spółdzielnia miejska to wg. mnie SBM ale mogę się mylić. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Do Andrzejka:
CYTAT Mój szwagier tej wielkości mieszkanie wykupił od miasta z 99% rabatem za 1400 zł z kosztami notarialnymi. Tutaj też mijasz się z prawdą...1400 zł to jest 1% wartości mieszkania komunalnego wielkości 45 metrów.Opłaty notarialne i sądowe to prawie 2000 zł, z uwagi na to że taksa notarialna była płacona w 100%, a nie tak jak w przypadku mieszkań spółdzielczych 50%. Wiem to z autopsji. Musi cię chyba boleć ten wykup mieszkania przez szwagra skoro taki dajesz przykład, nie wiedząc do końca jak było naprawdę.Osobiście nie chciałabym mieć takiego szwagra jak ty Suma sumarum, spółdzielcy spłacali kredyt w czynszu i mogli wykupić swoje mieszkanie za kilka złotych.W mieszkaniach komunalnych ludzie mieszkali po kilkadziesiąt lat i też płacili czynsz.Nie widzę tu wielkiej niesprawiedliwości w tym , że po kilkudziesięciu latach mogli wykupić je na własność za 1%. |
|
|
|
|
CYTAT EdoZChabzin Marnujesz się. Taki talent? Taka szybka ocena Niestety nietrafiona ale co ja będę się wypowiadał, pewnie wiesz lepiej A na poważnie po co mi wklejasz info o Rajmundzie? Ja zadałem konkretne pytania. Był w AK? Pracował na Politechnice? Czy nie? Wybacz , Andrzejku , ale udzieliłem w miarę konkretnej odpowiedzi na Twoje pytania . Niestety , Twój friend, obrońca uciśnionych i szeryf portalu stalowemiasto.pl , wkroczył i usunął mojego posta. W takich warunkach nie można pracować , i jeszcze to tłumaczy rzekomo obrażaniem innych ( konkretnie to figlarzowi chyba chodziło o Ciebie). Cenzura prewencyjna jak za PRL , a figlarz jak zbrojne ramię partii. Uprze się taki no i co mu zrobisz? Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Kasandra, taką cenę zapłacił. Nic nie poradzę. A nie boli mnie ten konkretny wykup tylko wszystkie tak samo niesprawiedliwe prezenty od władz. Prezenty dla wybranych. Ktoś kto płacił kredyt i "wykupił" za grosze jest ok ale jak ktoś porostu stał sie lokatorem a potem dostał prezencik to mi sie nie podoba. Zajmujecie sie czy pomyliłem sie o 100, 200 a może 1000 zł. A istota problemu jest to czy było to sprawiedliwe. Niestety tak już mamy. Dostałem to mi sie należy a jak ktoś podnosi głos to tak zakręcić, że nie ma racji bo cena sie nie zgadza. Nie było by żadnego tematu gdyby nie było takich prezentów.
Kasandra w spółdzielczych faktycznie te mieszkania spłacali (czynsz i kredyt). W komunalkach dostali za darmo. Ten czynsz to już wyliczałem, to mały procent całego mieszkania. Ja już w temacie nie zabieram głosu. bo nie o cenę a fakt mi chodzi. Dalej EdoZChabzin piszesz coś bez sensu, a odpowiedzi nie udzielasz. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Zajmujecie sie czy pomyliłem sie o 100, 200 a może 1000 zł. A istota problemu jest to czy było to sprawiedliwe. Niestety tak już mamy. Dostałem to mi sie należy a jak ktoś podnosi głos to tak zakręcić, że nie ma racji bo cena sie nie zgadza. Nie było by żadnego tematu gdyby nie było takich prezentów. [cytat] 7 zł i 5 zł działka nie było takich cen Mój szwagier tej wielkości mieszkanie wykupił od miasta z 99% rabatem za 1400 zł z kosztami notarialnymi. 13 zł takich cen nie było. Po za tym nie pisałem o spółdzielczych budowanych przez spółdzielnie bo w tych spółdzielcy spłacali kredyt. Ja pisałem o zakładowych przekształcane w komunalne. Lokatorzy tych mieszkań nie ponosili kosztów budowy. To po co piszesz takie bzdury? CYTAT Kasandra w spółdzielczych faktycznie te mieszkania spłacali (czynsz i kredyt). W komunalkach dostali za darmo. Ten czynsz to już wyliczałem, to mały procent całego mieszkania. A możesz powiedzieć ile wynosił ten kredyt w czynszach spółdzielczych?Mam tu na myśli mieszkania otrzymane przed rokiem 90-tym. |
|
|
|
|
CYTAT doktor spółdzielnia miejska to wg. mnie SBM ale mogę się mylić. SBM To nie jest i nigdy nie była spółdzielnią miejską,a tym bardziej komunalną.To jest po przekształceniu się Zakładowej Spółdzielni Budownictwa Mieszaniowego w Spółdzielne Budownictwa Mieszaniowego,a tak jak Ci pisałem MZBM jest zarządza mieszkaniami komunalnymi i wspólnotami,a miejska spółdzielnia jest na ul.Okulickiego.I Ty mnie zarzucasz brak wiedzy na początku swojego postu?Wstyd nie umieć przyznać się do błędu i dalej wypisywać głupoty aby było na "moim",miałem C ię za mądrzejszego ale widzę,że się myliłem.Sądze,że Kasandra też ma rację i w komunalce też w czynszu wliczony był kredyt albo koszt budowy.Kasandra z Andrzejkiem szkoda dyskutować jak nie ma racji bo jego nie przekonasz. P.s Czasami czytając posty Andrzejka widzę taki sam tok rozumowania jak naszego obecnego prezydenta(po trupach do ....),no cóż prawie to samo pokolnie to tylko ok.ośmiu lat różnicy. |
|
|
|
|
CYTAT Ja już w temacie nie zabieram głosu. bo nie o cenę a fakt mi chodzi. Dalej EdoZChabzin piszesz coś bez sensu, a odpowiedzi nie udzielasz. To jak Andrzejku z tobą jest , straszysz czy obiecujesz z tym niezabieraniem głosu? Przyjąłeś już pewne rzeczy do wiadomości , czy dalej będziesz się upierać przy swoim? Co do Rajmunda Rajmundowicza , to między wierszami możesz wyczytać odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. No chyba ,że coś masz w zanadrzu i chcesz ten temat pociągnąć! Jeżeli tak jest to wrzuć wszystko , co Ty wiesz na jego temat , chętnie podyskutuję z tym co przestawisz. Masz jeszcze koło ratunkowe w postaci Banana (ktoś złośliwy mógłby napisać ,że to kula u nogi a nie koło ratunkowe , ale ja tak nie powiem) i jego siły argumentów , więc szanse są wyrównane! A reasumując : 1) Rajmund Kłamczyński był żołnierzem AK , i walczył w Powstaniu Warszawskim 2) nikt nigdy nie udowodnił Kaczyńskiemu seniorowi , przynależności do PZPR, przynajmniej ja nic na ten temat nie wiem 3) jeżeli chodzi o jak to to delikatnie ująłeś wysługiwanie się komuchom, nie posiadam wiedzy na ten temat Jeżeli z którąś z tych tez się nie zgadzasz to dawaj co Ty wiesz i skąd to wiesz! Argumenty ze spieprzajdziadu.pl zostaw Bananowi , Ty tam będziesz błądzić po omacku , a on tam wymiata! Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Edo taki "erudyta jak ty" zapewne zna cały regulamin ale gdyby jakimś cudem o tym nie wiedział (sam nie wiem jakim cudem) to jest tam taki pkt.
"2. Zabronione jest w szczególności publikowanie: 2.8. wpisów oceniających pracę moderatorów. Właściwym trybem dla zgłoszenia nadużycia moderatora, jest poinformowanie o tym Administratora." 100 zapewne już byś wyłapał ale ... mój błąd przymykanie oczu tak się kończy postaram się go więcej nie popełniać ... I na tym koniec tłumaczenia "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Edo taki "erudyta jak ty" zapewne zna cały regulamin ale gdyby jakimś cudem o tym nie wiedział (sam nie wiem jakim cudem) to jest tam taki pkt. "2. Zabronione jest w szczególności publikowanie: 2.8. wpisów oceniających pracę moderatorów. Właściwym trybem dla zgłoszenia nadużycia moderatora, jest poinformowanie o tym Administratora." 100 zapewne już byś wyłapał ale ... mój błąd przymykanie oczu tak się kończy postaram się go więcej nie popełniać ... I na tym koniec tłumaczenia Nie badź zamordystą jak Macierewicz i okaż łaskę! Bardzo proszę ,jak będziesz mnie tak straszyć to wpadnę w nerwicę jak Andrzejek. I wtedy bez leków się nie obejdzie. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Kasandra nie, nie mogę ale nie tylko ja o tym pisałem. Nie będę teraz leciał do rodziców by ci udzielić informacji.
Nie potrafisz zrozumieć że niesprawiedliwa była sama zasada bo nie dotyczyła wszystkich? Nie ogarniasz tego? doktor to nie dyskutuj, ja nie będę tęsknił. Zająłeś sie pierdołami a nie ogarniasz zasady. Podobnie zresztą jak Kasandra. EdoZChabzin dowiedz się koleżko co przezywały rodziny AK'owców i zestaw to z życiem naszych pieszczochów Wystarczy? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|