NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 554 555 556 557 558 559 560 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
ff
Wysłany: 22 Marz 2018r. 22:25  
CYTAT
CYTAT
Takie postępowanie PiSu mi się nie podoba!
Kolejne dzieci w majestacie prawa będą dalej zabijane neutralny

Znowu głupoty wypisujesz. Czy zwolennicy prawa do aborcji nakazują jej dokonywanie? Nigdy nie słyszałem by jakikolwiek zwolennik prawa do aborcji mówił "masz dokonywać aborcji". Uważam, że każdy osobiście odpowiada za swoje życie i tak je układa jak mu pasuje. Nikomu nie wolno nakazywać sposobu życia. Nie masz prawa mi mówić jak powinienem żyć. Do puki nie wchodzę na twoje podwórko nie masz prawa ingerować ani oceniać mojego postępowania. Kiedy to wreszcie zrozumiesz?

Niestety niektórzy ginekolodzy proponują zabicie dziecka jako rozwiązanie "problemu" choroby u dziecka ...

"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22)
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 22 Marz 2018r. 22:25  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Marz 2018r. 10:45  
CYTAT
CYTAT
CYTAT

Znowu głupoty wypisujesz. Czy zwolennicy prawa do aborcji nakazują jej dokonywanie? Nigdy nie słyszałem by jakikolwiek zwolennik prawa do aborcji mówił "masz dokonywać aborcji". Uważam, że każdy osobiście odpowiada za swoje życie i tak je układa jak mu pasuje. Nikomu nie wolno nakazywać sposobu życia. Nie masz prawa mi mówić jak powinienem żyć. Do puki nie wchodzę na twoje podwórko nie masz prawa ingerować ani oceniać mojego postępowania. Kiedy to wreszcie zrozumiesz?

Niestety niektórzy ginekolodzy proponują zabicie dziecka jako rozwiązanie "problemu" choroby u dziecka ...

Zarówno wśród ginekologów, lekarzy innych specjalizacji, sędziów, polityków, ministrów, policjantów itd. może znaleźć się "zgniłe jabłko". To są właśnie te niechlubne wyjątki, które nie dowodzą tego, że całe to środowisko jest zepsute.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Marz 2018r. 11:19  
Czy obecny rząd PiSu przez zaniechanie wprowadzenia ustawy o zakazie aborcji dzieci chorych, będzie mieć krew na rękach tych mordowanych dzieci w łonach matek?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 23 Marz 2018r. 13:29  
CYTAT
CYTAT
CYTAT

No i co z tego? Mam dwoje dzieci i nigdy nic takiego nie usłyszałem. Nikt z mojej rodziny i znajomych nigdy taką propozycja sie nie pochwalił. Każdy ma swój rozum i decyduje za siebie. Ty prawdopodobnie nie potrafisz w pełni wykorzystać swoich możliwości lub masz obawy, że gdyby prawo do aborcji posiadała każda kobieta to zapewne nigdy byś sie nie urodził. Ja takich obaw nie mam. Jesteś zwolennikiem zakazów a ja wyboru. Nigdy nie zrozumiem takiego człowieka jak ty.

CYTAT (rsta)

Czy obecny rząd PiSu przez zaniechanie wprowadzenia ustawy o zakazie aborcji dzieci chorych, będzie mieć krew na rękach tych mordowanych dzieci w łonach matek?

Nie, nie będzie mieć bo prawo wyboru to nie nakaz dokonywania aborcji. Państwo zakazując całkowicie aborcji i nakazując kobietom rodzić za wszelką cenę powinno ponosić odpowiedzialność. Głównie finansową. Fanatyczni agitatorzy pod dyktando biskupów chcą wprowadzić zakaz ale bez odpowiedzialności za skutki.

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Marz 2018r. 13:43  
Coś czuje, że będzie w tej sprawie list pasterski w czasie świąt. Gdy serca owieczek będa rozmiękczone atmosferą świateczną oraz w większości przepełnione wdzięcznością za odpuszczenie grzechów bez czego niechybnie trafiliby wszyscy do piekła, czując podatny grunt biskupi napisza cos w tym temacie.
Zawsze tak jest. Kościół to nie tylko miejsce kultu, ale i wywierania presji politycznej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Marz 2018r. 17:04  
Czy mogę kraść?

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Marz 2018r. 18:38  
10 przykazań do kodeksu karnego. I po kłopocie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Marz 2018r. 19:23  
Nie zapytałam czy wolno.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Marz 2018r. 20:37  
A co ja mogę. Spytaj księdza prowadzącego.
Kościoły pełne są złota zagrabionego w Ameryce południowej.
To pewnie zależy od tego ile mu potem odpalisz.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Marz 2018r. 21:04  
CYTAT
Czy mogę kraść?

Czy w imię wiary można kraść i mordować?

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Marz 2018r. 22:16  
Nie

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Marz 2018r. 23:22  
Wreszcie PIS chowa swój "honor" w kieszeń i zaczyna słuchać - szkoda, że dopiero głosu z UE.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Marz 2018r. 07:20  
znów szum o aborcji. a nie przyszło wam do głowy, że znów chcą odwrócić uwagę społeczeństwa od innych ważnych rzeczy. co może przepychają jakąś ustawę na szkodę nas Polaków? nie chce mi się wierzyć, że ta "wojna" pomiędzy przeciwnikami a zwolennikami aborcji nagle sama wybuchła. ale mogę się mylić.

Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA.
Prywatna wiadomość 

GRZ
GRZ
GRZ
ff
Wysłany: 24 Marz 2018r. 08:05  
CYTAT
znów szum o aborcji. a nie przyszło wam do głowy, że znów chcą odwrócić uwagę społeczeństwa od innych ważnych rzeczy. co może przepychają jakąś ustawę na szkodę nas Polaków? nie chce mi się wierzyć, że ta "wojna" pomiędzy przeciwnikami a zwolennikami aborcji nagle sama wybuchła. ale mogę się mylić.

Dokładnie o tym pisze. Chodzi mi o ustępstwa polskiego rządu w Brukseli.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Marz 2018r. 08:56  
Nawet kobiety z czarnego protestu to zauważyły. Pisiorstwo jak wszyscy politykierzy mają Polaków za idiotów i robią kolejny raz takie akcje. Ustępstwa w Brukseli to pikuś co jeszcze szykują?

Mieszkanie+ nie wyszło tak jak się pisiorstwo spodziewało. W planie są dopłaty do czynszów.
No to teraz będziemy płacili za budowę i czynsze dla wybranych. Mistrzostwo świata.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Marz 2018r. 06:57  

Nie będzie wyczekiwanych przez seniorów podwyżek emerytur i rent. PiS odrzuciło w Sejmie ustawę PSL Emerytura bez podatku. PSL publikuje listę hańby.

https://wiesci24.pl/2018/03/23/pis-przeciwko-emeryturom-bez-podatku-skandaliczne-glosowanie-w-sejmie/

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Marz 2018r. 08:08  
Współczuję temu PSL-owi. Przez osiem lat koalicjant torpedował wszystkie ich pomysły. A teraz ówczesna opozycja również to czyni. Jak dla mnie to jest zwykłe draństwo.

Taki kochany ten PSL że nawet Shrek do nich się przyłączył pod koniec poprzednich rządów. . Podobno miał tam realizować swoje endeckie ideały. Nawet za ojca chrzestnego wziął sobie króla Podkarpacia - Janka Burego. Niestety jak to mówią:..jak ubogi w tany to muzykanci srać chodzą...placze

Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Marz 2018r. 09:57  
PSL i morały, mocniejsze od lewatywy Bronka smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Marz 2018r. 10:04  
Na wsiach utarło się, że to rolnicza partia, i że bronią rolników. good

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Marz 2018r. 18:12  
HAHAHAHA. Pomysłodawca wam się nie podoba. HAHAHAHA

Jak by ten pomysł poddał pis przed wyborami to popuścilibyście z radości umiech
Tak jak mlaskaliście na wyższą kwotę wolną od podatku, zmniejszenie VAT i co tam jeszcze miało być dla obywatela? A wyszło jak zwykle umiech

Nie słuchajcie państwo tego, co opowiadają, że się nie da w Polsce obniżyć wieku emerytalnego, że nie da się podnieść kwoty wolnej od podatku, bo się budżet zawali. To bzdury – powiedział Andrzej Duda przed Pałacem Prezydenckim.

Wiek emerytalny to bajka umiech Da się niższe emerytury i git. Wolna kwota to już problem bo mniejsze wpływy do budżetu umiech Uwolnić emerytury od podatku. Nie da się.

Nie słuchajcie państwo tego, co opowiadają, że się nie da w Polsce.............

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Marz 2018r. 18:56  
Podatki to następne wyzwanie, Morawiecki/Duda ma wolną rękę i cała sala czeka jak potoczą się finansowe rozmowy obu Panów. Sądy będą kulawe ale chociaż nie garbate (Kostucha dopiero ich zabierze) za cenę deratyzacji targowiczan w PE, kompromis, nikt nie będzie walczył z czerwonymi wiatrakami. Referendum Konstytucyjne pod prerogatywą Prezydenta będzie mało kontrowersyjne, raczej pustosłowne.
Targowica już się wypaliła i przyniosła pomór na nowoczesnych i zakodowanych folksdojczów. Platforma się nimi wysłużyła. Po wyborach we Włoszech demoliberalizm jest w liczebnym odwrocie. Po wyborach w Hiszpanii może oficjalnie zejść na drugi plan. Ostatnia aktywizacja międzynarodówki na czarnych zlotach to łabędzi śpiew postrzeganego marginesu.

Podatki to następne wyzwanie. Jak znaleźć pieniądze na obietnice w wyborach samorządowych i obniżyć podatki. Opozycja chyba będzie proponować poważne ciecia zatrudnienia w budżetowce, bezrobocie niskie, jest szansa na humanitarne rozwiązanie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Marz 2018r. 20:51  
CYTAT
HAHAHAHA. Pomysłodawca wam się nie podoba. HAHAHAHA

Jak by ten pomysł poddał pis przed wyborami to popuścilibyście z radości umiech
Tak jak mlaskaliście na wyższą kwotę wolną od podatku, zmniejszenie VAT i co tam jeszcze miało być dla obywatela? A wyszło jak zwykle umiech

Nie słuchajcie państwo tego, co opowiadają, że się nie da w Polsce obniżyć wieku emerytalnego, że nie da się podnieść kwoty wolnej od podatku, bo się budżet zawali. To bzdury – powiedział Andrzej Duda przed Pałacem Prezydenckim.

Wiek emerytalny to bajka umiech Da się niższe emerytury i git. Wolna kwota to już problem bo mniejsze wpływy do budżetu umiech Uwolnić emerytury od podatku. Nie da się.

Nie słuchajcie państwo tego, co opowiadają, że się nie da w Polsce.............

No co ty Andrzejku i pomysłodawca i sam pomysł to rewelacja. Trochę szkoda że PSL nie wprowadził tego kilka lat temu. Może wtedy król Podkarpacia miał inne zajęcia niż poprawianie bytu emerytom. Złośliwi twierdzą że strzegł Elektrowni Kozienice jak źrenicy oka. umiech

W każdym razie nie obruszaj się tak na wszystko . Tak słownych ludzi jak Janek Bury czy Shrek to ze świecą szukać.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Marz 2018r. 06:58  
Edzio, szkoda to jest jak krowa narobi do studni.

Na obniżenie podatków nigdy nie jest za późno.

Przypnę ci jak będziesz piał z zachwytu gdy pis wysypie swoje obietnice przed kolejnymi wyborami umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Marz 2018r. 09:47  
CYTAT
Edzio, szkoda to jest jak krowa narobi do studni.

Na obniżenie podatków nigdy nie jest za późno.

Przypnę ci jak będziesz piał z zachwytu gdy pis wysypie swoje obietnice przed kolejnymi wyborami umiech

Andrzejku z ludowych mądrości ja najbardziej lubię to : ..ojcu bida , matce bida a synowi stoi dzida...umiech

Wracając do rzeczy jesteś zakłamanym imbecylem . Zacytuj mój jeden post w którym piałem z zachwytu nad wyborczymi obietnicami PiS i odwołam te słowa a nawet przeproszę. Jest to tym bardziej nieuczciwe ( nawet jak na ciebie) że wielokrotnie z dużą rezerwą odnosiłem się np do sztandarowego pomysłu partii rządzącej - 500+.

A tak na poważnie: dlaczego PSL nie wprowadził tych rozwiązań przez osiem lat współrządzenia Polską?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Marz 2018r. 12:18  
Ja tu tylko coś zostawię... umiech #dojnazmiana A i pytanie do dobrozmianowców: Jak tam audyt Beatki? Ile zarzutów postawiono? Co znaleziono? Bo sprawa ucichła, choć taka afera miała być...

Obrazek

Prywatna wiadomość 

«« « ... 554 555 556 557 558 559 560 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »