|
|
|
CYTAT Art, równie dobrze można powiedzieć że w historii KK wiele skandali i problemów wynikło że kościół był (jest) oderwany od czasów i rzeczywistości w której egzystuje. Problemy KK zaczęły się wraz z szerokim dostępem do informacji i rozwojem nauki ( parafianin 1. «członek parafii» 2. daw. «człowiek zacofany i ograniczony»).) Wszak głupcem łatwiej się steruje KK sam sobie wystawia świadectwo. Nie mój problem i nie ten temat. Może dodam tylko (zeby was rozjuszyć) że się szczerze cieszę się z tego że instytucja ma się ku końcowi. Każdy kowalem swojego losu. Wprost przeciwnie Progres. Regresujesz odgrzewanymi mitami Nie martw się o KK. Progresywna infiltracja dewiantami wcale nie wyszła mu na zdrowie a to dla liberalnej lewicy jest miarą postępu i równości społecznej, nauka :-) mówi nam ze wszechświat został stworzony z niczego. Oficjalnie Cierpisz na brak informacji czy brak mocy przerobowej? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Gen Kuf Drahrepus ( trzeba to czytać od tyłu) zmienił front. Szczochzburaka jest zdegustowany: Tak sobie czytam komentarze do tweetu i te argumenty; zeszmacenie sprzedanie, zdrada. Okrutnie ich ideowo poranił partia nie wybacza. Słownictwo jakby naszego bezpartyjnego wolnościowca... |
|
|
|
|
CYTAT Wprost przeciwnie Progres. Regresujesz odgrzewanymi mitami smiech2 Nie martw się o KK. Progresywna infiltracja dewiantami wcale nie wyszła mu na zdrowie a to dla liberalnej lewicy jest miarą postępu i równości społecznej, nauka :-) mówi nam ze wszechświat został stworzony z niczego. Oficjalnie good Cierpisz na brak informacji czy brak mocy przerobowej? Art a Kosciol mowi ze swiat został stworzony w pare dni i po kilku dniach istnienia ziemi zył już na niej człowiek https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
Tak mówi Genesis ST, potem przyszedł zapowiedziany tam Jezus NT.
|
|
|
|
|
To jest kwestia wiary, natomiast budowanie i wykorzystywanie wpływów politycznych do tuszowania przestępstw seksualnych czy uzyskiwania dotacji to już nie jest kwestia wiary.
|
|
|
|
|
CYTAT nauka :-) mówi nam ze wszechświat został stworzony z niczego. Oficjalnie Nie nauka tak mówi. Twój guru ci tak mówi że nauka tak podaje. Ty łykasz to wszystko co od niego jak pelikan. On ma w tym swój chytry interes. Nauka to nauka i ze swej natury chytrego interesu mieć nie może. Dlaczego tak uwziales się na tą naukę. Szkoły nie lubiłeś? socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Wielki Boom przyjacielu. Ale gdybyś raczył posłuchać Dawkinsa który stara się opisać "nic" jako "cuś" to proszę bardzo, oszczędzę ci wysiłku akrobatycznego...
https://www.youtube.com/watch?v=v34QjYPuiEA |
|
|
|
|
CDN.. nauka zakłada pewną teze.
Wiara mówi że było tak i tak i koniec. Mowi coś co wiadomo że tak nie było. No ale ludzie tłumnie idą i w to wierzą wiedząc że tak nie było. Gorzej niż pelikany. |
|
|
|
|
Czytałem "Rzeka Genów" Dawkinsa i szczerze polecam. Proszę cię przeczytaj choć trochę. Żeby chociaż wyrobić sobie opinię.
"Bóg urojony" jak dla mnie kuleje pod wieloma względami. Nie skończyłem jej mimo że jestem ateistą. Proszę nie podawaj mi jako przykładów wypowiedzi zoologów, etnologów odnośnie dziedzin astronomii i astrofizyki. To tak jakby ksiądz miał się wypowiadać na temat życia rodzinie i wychowania dzieci. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Nie przejmuj się, nauka nie poda nam niczego po za tezami w tej kwestii, które przyjmiemy z pokorą i głęboką wiarą... w przyszłe tezy.
Co oczywiście upoważnia nas do logicznego stwierdzenia... że już wiemy. bo czy może być inaczej gdy wiemy jak ma być? |
|
|
|
|
Gdzie kończy się rozum budzą się bogowie. Tylko wiara ci pozostała bo nie dowiesz się wszystkiego. Ja też nie.
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Znam odpowiedź na te rozterki, chcecie?
|
|
|
|
|
Nie wiesz co przyniesie nauka. Więc nie zmyślaj.
Po zatym religia jest tylko religią jedną z wielu. Występującą zróżnicowanie wedle regionu świata i głosząca swoje różne nakazy zakazy i mity. Nauka jest jedna mitami się nie zajmuje. |
|
|
|
|
CYTAT Znam odpowiedź na te rozterki, chcecie? Kłamiesz. Nie znasz. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Lepiej wiedzieć że się nie wie niż wierzyć w fikcje.
|
|
|
|
|
...kłamię hmmm
Ja wiem że wierzę a ty wierzysz że wiesz. Tylko czekasz żeby ci ktoś powiedział. Ale to przyjacielu dopiero początek tej ambarasującej sytuacji: - ja wiem że się dowiem ze 100% pewnością, - a ty nawet nie wiesz czy ci powiedzą przed śmiercią. Ale wierzysz na 100% że już wiesz. Poważnie, posłuchaj uważnie jeszcze raz jak to wygląda z logicznego punktu widzenia; https://www.youtube.com/watch?v=v34QjYPuiEA |
|
|
|
|
CYTAT ...kłamię hmmm Ja wiem że wierzę a ty wierzysz że wiesz. Tylko czekasz żeby ci ktoś powiedział. Ale to przyjacielu dopiero początek tej ambarasującej sytuacji: - ja wiem że się dowiem ze 100% pewnością, - a ty nawet nie wiesz czy ci powiedzą. Ale wierzysz na 100% że już wiesz. Bełkot bo nie możesz wiedzieć że dowiesz się ze 100% pewnością. To że nauka nie zna na 100% początku świata nie znaczy że można przyjąć za pewnik zasady wiary jakiejś religii. I nie wymyślaj kolejnej bzdury że ja wierze na 100% że już wiem. Bo tworzysz taki bełkot jak nie trzeźwy. Jak się czegoś nie wie to nie znaczy że trzeba tą nie wiedze zastąpić wiarą. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT CYTAT Edzio, ty wiesz (w swojej ocenie) najlepiej. O szumowinach porozmawiaj z Madzią. Znajdziecie wspólny język A co Madzia ( kogokolwiek masz na myśli) też jest lichwiarzem? Albo chociaż złodziejem czy prostytutką? No wiesz szumowiną nie zostaje się bez powodu trzeba się parać jakimś konkretnym fachem predysponującym do tzw elementu społecznego. Dalej uważasz że najlepszym Prezentem Miasta Warszawy byłby Jan Śpiewak? Swoją drogą trochę dziwne że bezpartyjny wolnościowiec popiera socjalistę , ale może się czepiam. W każdym razie Kukiz wystawił swojego reprezentanta , słyszałeś? Jak ci się podoba ta kandydatura? Przedsiębiorca z sukcesami chyba byłby lepszy od "aktywisty społecznego" ( nowomowa tak określa komunistów)? Madzia to nasza Art, kim jest? wymieniłeś Podaj cytat, w którym uznałem Śpiewaka za najlepszego Prezydenta? Już manipulujesz jak Madzia. Już wpisałeś się w sfery szumowin. gratuluję Kandydatura Jakubiaka mi się podoba. Tylko Edzio. Ja tam nie głosuję i nie jaram sie tymi wyborami jak ty. Mnie interesuje Stalowa Wola. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT ...kłamię hmmm Ja wiem że wierzę a ty wierzysz że wiesz. Tylko czekasz żeby ci ktoś powiedział. Ale to przyjacielu dopiero początek tej ambarasującej sytuacji: - ja wiem że się dowiem ze 100% pewnością, - a ty nawet nie wiesz czy ci powiedzą. Ale wierzysz na 100% że już wiesz. Bełkot bo nie możesz wiedzieć że dowiesz się ze 100% pewnością. Jak się czegoś nie wie to nie znaczy że trzeba tą nie wiedze zastąpić wiarą. Oczywiście ze się dowiem na 100%, wrócę do Pana albo, jak ty twierdzisz nie. Dowiem się. A ty? |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Edzio, Patryczek jeździ do Bułgarii by czerpać wzorce budowy metra
A co w naszej Policji? Nie widzicie oflagowanych radiowozów? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
To są twoje wierzenia i nie wiesz czy się dowiesz
|
|
|
|
|
CYTAT Oczywiście ze się dowiem na 100%, wrócę do Pana albo, jak ty twierdzisz nie. Dowiem się. A ty? CYTAT To są twoje wierzenia i nie wiesz czy się dowiesz Wierze że Dusza jest nieśmiertelna, dowiem się gdy będzie wyciekało z ciała życie. A ty? Kto więc wie, a kto wierzy? PS A gdyby przypadkiem okazało się... że wszyscy wierzymy, to komu? |
|
|
|
|
Dowiesz się wtedy tego jak powstał świat?
Przeciez twierdzisz ze powstał tak jak mowi wiara. Wiec w swoja wiare tez nie wierzysz |
|
|
|
|
dowiesz się wszystkiego przyjacielu
|
|
|
|
|
CYTAT dowiesz się wszystkiego przyjacielu Ksieza tak mawiają bo oni zawsze na niedopowiedzeniu strachu opierają swoje mowy |
|