NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 60 61 62 63 64 65 66 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Konto zawieszone
ff
Wysłany: 1 Cze 2015r. 23:54  
Zapewne opcji 3 nie ma ... albo sypał na kolegów albo był nieszkodliwym trutniem ... a czemu zatrzymali Lecha ... pomyśleli jeden głąb to może ten drugi "wyssał z mlekiem matki" cały rozumek Jarka i przymknęli dla świętego spokoju tego bardziej rozgarniętego ... Mam nadzieje że rozwiałem twoje wszelkie wątpliwości cool girl

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 1 Cze 2015r. 23:54  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Cze 2015r. 07:02  
Zastanawiam się tylko po co wy dyskutujecie z tym wszystkowiedzącym pseudo moderetorem ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Cze 2015r. 07:15  
Niestety nie udało Ci się rozwiać moich wątpliwości. Gwoli ścisłości , nie oczekiwałem zbyt wiele po Twoich poszukiwaniach , i stąd Twój respons nie spowodował jakiegoś większego rozczarowania. Wręcz przeciwnie , nie byłem zbyt entuzjastycznie nastawiony , i jak zazwyczaj miałem rację. Muszę dalej dochodzić prawdy sam , szukając odpowiedzi na interesujące mnie kwestie. Chyba z tym bystrym kmiotkiem to było na wyrost! I to chyba na bardzo duży wyrost! uśmiech

A jak Twoje dolegliwości " bulowe " ? Dalej pobolewa czy skorzystałeś z moich rad odnośnie wizyty u proktologa? Coś mi mówi ,że dalej boli , a przecież dopiero na jesieni nastąpi kumulacja ! Gdybyś dostał jakieś farmaceutyki , to zostaw sobie na zapas , w październiku dolegliwości " bulowe " z całą pewnością nasilą się ! W każdym razie cytując klasyka : Trzymajmy się ramy to się nie posramy! - Fajnie pasuje i idealnie oddaje obecny klimacik , nie sądzisz ?

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 2 Cze 2015r. 16:53  
Wybacz ale jak brać rady to chyba raczej od kogoś rozgarniętego ? Po kolejne to tak jak już pisałem brak wam rozumku jak przegrywacie ... ale widzę jak "wygrywacie" ... jeszcze bardziej ;) ... może jakieś wybory sfałszowali ? Bo już mi tego zaczyna brakować sciana Może przynajmniej gigantyczny magnes ściągający tupolewa ... nic ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Cze 2015r. 18:01  
Witam,
ciekawy jestem czy tak jest dobrze jak jest obecnie, czy boimy sie wypowiadać na temat obecnej polityki, czy PIS naprawdę jest taki OK?
- Przecież Pan Prezydent Miasta powiedział, że miasto jest zadłużone na 72 miliony zł, a mamy środek roku.
W takiej sytuacji, czy miasto stać na wymianę praktycznie wszystkich dyrektorów nierentownych spółek, wydawanie w błoto kasy na dodatkowe kursy autobusów, tworzenie bezsensownych inwestycji, które nie tylko nikomu nie przyniosą korzyści, ale podniesie ciśnienie.
Miasto nic nie robi w temacie budowy super galerii, czyżby nikomu to nie przeszkadza, nikt nawet nie próbuje zrobić coś w tym temacie... a miasto mogło by pomóc handlowcom zadaszyć targ, położyć kostkę, zrobić oświetlenie wzdłuż torów, to jest naprawdę nie wiele dla miasta, a pomogło by młodym nowym przedsiębiorcom.
Myślę, że ludziska inaczej mówią pod drzewem, na przystanku, a inaczej głosują, po prostu tragedia, tak źle nie było. Nie buduje się mieszkań, ulic, dla czego nie słychać nic o HSW, dopiero jak na wiosnę miały być podwyżki, to pisało, że będa zwolnienia, a teraz jak jest zwyżka produkcji, to cisza ... moze by tym się zajęła rada miasta. Młodzi nie mają praktyk, bo niby gdzie, jak firmy nie maja kasy na zapłatę tym młodocianym... tym się zajmijcie, a nie przepychanki czy ten czy tamten radny powiedział Aborygen, czy Małpolud... każdy kiedyś powiedział coś na kogoś... miłego dnia...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Cze 2015r. 18:45  
CYTAT
Witam,
ciekawy jestem czy tak jest dobrze jak jest obecnie...
po prostu tragedia, tak źle nie było.

Nie pękaj, przed nami wyzwania, przed zarządami spółek decyzje. 72mln by pomogły ale wiesz ... poszły na inwestycje pro-rozwojowe które teraz nas otrzymują. Mozie 150mln cie nakręca?

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Cze 2015r. 19:34  
CYTAT
Wybacz ale jak brać rady to chyba raczej od kogoś rozgarniętego ? Po kolejne to tak jak już pisałem brak wam rozumku jak przegrywacie ... ale widzę jak "wygrywacie" ... jeszcze bardziej ;) ... może jakieś wybory sfałszowali ? Bo już mi tego zaczyna brakować sciana Może przynajmniej gigantyczny magnes ściągający tupolewa ... nic ?

Bananie , nie ma takiego magnesu na świecie , którym dało by się ściągnąć samolot zbudowany z duraluminium!uśmiech Skonstruowania czegoś takiego ,to by nawet nie obiecał Tusk w kampanii wyborczej. Chociaż on naprawdę potrafił obiecać bardzo dużo.
Wiem ,że z nauki fizyki i chemii , byłeś takim samym orłem jak z języka ojczystego , ale postaraj się chociaż w to uwierzyć. Jeżeli dalej masz wątpliwości , to zapytaj jakiegoś kloszarda ciągnącego wózek ze złomem . Jestem przekonany ,że pierwszy lepszy żul , wie o właściwościach metali nieżelaznych dużo więcej od Ciebie!ok
Co do wyborów dopuszczam możliwość zniekształcenia ich wyników na korzyść Komorowskiego! Tak sobie myślę , jak taki człowiek , który nie potrafi nawet własnymi słowami ( bez przygotowanej kartki) uzasadnić podpisania ustawy albo nawet podziękować żonie za wsparcie, mógł osiągnąć takie wysokie poparcie? Wiem ,że poparcie mediów głównego nurtu osiągnęło jakiś skutek , ale czy ludzie są aż tak ograniczeni? Nie mieści mi się to w głowie! Bardzo ładnie podsumował to Wojciech Cejrowski , który spuentował to dość dosadnie słowami : "Gdyby kontrkandydatem Komorowskiego było żelazko, to zagłosowałbym na żelazko" .
A że kontrkandydatem Komorowskiego był czterdziestotrzyletni doktor prawa ze znajomością czterech języków , to wybór był wyjątkowo prosty. Przynajmniej dla mnie i Bogu dzięki ,że również dla większości Polaków! good

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 3 Cze 2015r. 17:19  
Widzę ze znajomości złomu ciężko cię zagiąć ale już techniki ... Nie będę się kopał z koniem więc ci odpuszczę

Sąd: Mariusz Kamiński prawomocnie skazany za zniesławienie M. Drzewieckiego o pranie pieniędzy mafii

B. szef CBA Mariusz Kamiński (PiS) jest prawomocnie skazany za zniesławienie b. ministra sportu z PO Mirosława Drzewieckiego, któremu - powołując się na zeznania świadka koronnego Piotra K., "Brody" zarzucił udział w praniu brudnych pieniędzy na rzecz PO.

Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome

Ile jeszcze ten PiSowski truteń musi powiedzieć/zrobić żeby trafił tam gdzie jego miejsce :(

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Cze 2015r. 20:59  
Kto siedzi za hazardową co

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Cze 2015r. 09:57  
CYTAT
Widzę ze znajomości złomu ciężko cię zagiąć ale już techniki ... Nie będę się kopał z koniem więc ci odpuszczę
................................................................

Dziękuję , łaskawco! Zwłaszcza za to odpuszczenie. Otrzymanie takiej łaski od znanego wszem i wobec, z ciętych uwag i imponującego wiedzą ogólną i specjalistyczną ( zwłaszcza w kwestii polityki i badania wypadków lotniczych) forumowicza , to szczególne wyróżnienieuśmiech
Naprawdę nie zasłużyłem , ale mimo wszystko dziękuję.
Nadejdzie w tym kraju dzień , ze tacy ludzie jak Wielce Szanowny Pan Mariusz Kamiński powrócą w glorii chwały na najwyższe stanowiska ministerialne . Dla jednych będzie to dzień wzniosły i radosny ,a dla niektórych szykuje się lament , płacz i zgrzytanie zębów! Dla tych drugich może nawet zabraknąć pieluszek dla dorosłych w aptekach , jeśli wiesz co mam na myśli uśmiech
Jedyne co Ci mogę doradzić tak od serca to zakup większych ilości zawczasu! Przydadzą się ani chybi!ok

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 4 Cze 2015r. 18:36  
Widzę nadal czytanie ze zrozumieniem na poziomie 2 klasy no ale czego się spodziewać po wyborcy Du*y :(

Wybacz ale jak brać rady to chyba raczej od kogoś rozgarniętego ?

j/w Może ty niedowidzący jesteś ... nie wiem

A doradzaj może w komisji macierewicza zapewne miałbyś większe kwalifikacje od tych którzy już tam są "ekspertami"

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 4 Cze 2015r. 19:26  
Lucjusz wspominał, że ścieżka edukacyjna w kierunku Jamnicy będzie zaczynała się od bloków nadleśnictwa? Ktoś wie jak się sprawy mają? Czy to tylko puste słowa były?

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Cze 2015r. 20:41  
CYTAT
Widzę nadal czytanie ze zrozumieniem na poziomie 2 klasy no ale czego się spodziewać po wyborcy Du*y :(

Wybacz ale jak brać rady to chyba raczej od kogoś rozgarniętego ?

j/w Może ty niedowidzący jesteś ... nie wiem

A doradzaj może w komisji macierewicza zapewne miałbyś większe kwalifikacje od tych którzy już tam są "ekspertami"

A pisz sobie do woli! Ja jeszcze żyję w euforii i mnie to nic , a nic nie rusza! uśmiech
Jak trochę ochłonę to porozmawiamy co nieco o pisaniu ze zrozumieniem ( a raczej o pisaniu bezrozumnym ). Wszak to Twoja domena na tym forum. Ale o tym kiedy indziej!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Cze 2015r. 09:44  
Widzę krążący w internecie film straszący ludzi podatkiem katastralnym. PiS wrócił do straszenia sprzed 10 lat. Wtedy pomogło więc czemu teraz nie mieliby z tego skorzystać. Manipulacja na każdym kroku....sciana

PS.: co z tą ścieżką? Nikt nic nie wie?

PS.: Opodatkowanie deszczówki to też "świetny" pomysł jezyk

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Cze 2015r. 10:35  
CYTAT
Widzę krążący w internecie film straszący ludzi podatkiem katastralnym. PiS wrócił do straszenia sprzed 10 lat. Wtedy pomogło więc czemu teraz nie mieliby z tego skorzystać. Manipulacja na każdym kroku....sciana

Jak Platforma straszyła Pisem to Cię to nie bulwersowało - tam nie było manipulacji ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Cze 2015r. 10:49  
Dalibor Kiedyś śmieszyło później oburzało a teraz mam to w dupie. Niech funkcjonariusze sie tym zajmują. Straszenie podatkiem katastralnym to manipulacja i bazowanie na niewiedzy wyborcy. To przykre że partia, która chce mieć władzę ma wyborców za idiotów (dotyczy to jednych i drugich) i proponuje wprowadzenie podatku, do którego nawet nie poczyniono przygotowań. Kto wie na czym polega ten podatek ten wie o czym piszę. Duda straszył wprowadzeniem Euro i to ta sama metoda. Najgorsze, że szmacą się przy tym rożnej maści fachowcy i eksperci. Można sie tylko domyślać jakie mają z tego korzyści.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Cze 2015r. 16:25  
CYTAT
Dalibor Kiedyś śmieszyło później oburzało a teraz mam to w dupie. Niech funkcjonariusze sie tym zajmują. Straszenie podatkiem katastralnym to manipulacja i bazowanie na niewiedzy wyborcy. To przykre że partia, która chce mieć władzę ma wyborców za idiotów (dotyczy to jednych i drugich) i proponuje wprowadzenie podatku, do którego nawet nie poczyniono przygotowań. Kto wie na czym polega ten podatek ten wie o czym piszę. Duda straszył wprowadzeniem Euro i to ta sama metoda. Najgorsze, że szmacą się przy tym rożnej maści fachowcy i eksperci. Można sie tylko domyślać jakie mają z tego korzyści.

Chyba nie do końca ci obojętne kto straszy, bo sam straszysz Dudą , a Donkiem nigdy ci się nie zdarzyło.
Każdy ma swoje sympatie, ja to szanuje.

Sądzę że, największym strachem napawa co niektórych, to że nowa opcja polit. jeśliby taka nastała, pochyliłaby się nad zwykłym człowiekiem, próbując ulżyć jego doli, a nie dbała przede wszystkim o interesy zagranicznych banków, korporacji, hipermarketów itd.
Gdyby to się zdarzyło to "nasi" przepadną już z kretesem.

Mam nadzieję, że wkrótce zaczną się ukazywać bardzo krytyczne artykuły w zagranicznej prasie o Polsce.
Najlepszym probierzem będą artykuły w niemieckich czasopismach, im gorzej będą o nas pisać, tym lepiej będzie się u nas dziać.
Zapamiętajcie sobie to dobrze, a przy okazji wspomnijcie uwielbianego przez nich Donkaumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Cze 2015r. 18:59  
Strasza dziady jak zawsze. Ale jak to mowia na zlodzieju czapka gore. Lapac zlodzieja!! Haha

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Cze 2015r. 19:05  
CYTAT (Marek370 )

Chyba nie do końca ci obojętne kto straszy, bo sam straszysz Dudą , a Donkiem nigdy ci się nie zdarzyło.
Każdy ma swoje sympatie, ja to szanuje.

Sądzę że, największym strachem napawa co niektórych, to że nowa opcja polit. jeśliby taka nastała, pochyliłaby się nad zwykłym człowiekiem, próbując ulżyć jego doli, a nie dbała przede wszystkim o interesy zagranicznych banków, korporacji, hipermarketów itd.
Gdyby to się zdarzyło to "nasi" przepadną już z kretesem.

Mam nadzieję, że wkrótce zaczną się ukazywać bardzo krytyczne artykuły w zagranicznej prasie o Polsce.
Najlepszym probierzem będą artykuły w niemieckich czasopismach, im gorzej będą o nas pisać, tym lepiej będzie się u nas dziać.
Zapamiętajcie sobie to dobrze, a przy okazji wspomnijcie uwielbianego przez nich Donkaumiech

Jakim ja Dudą straszę? Raczej piszę o braku szacunku do wyborców i traktowaniu ich jak debili. Dotyczy to oczywiście obydwóch partii. Różnica między PiSem a PO jest taka, że PO ogólnie straszy PiSem i Macierewiczem. PiS sam daje argumenty obiecując rozliczenia, a większość tego nie lubi. PiS kłamie strasząc o rzekomych planach PO. 10 lat temu straszyli podatkiem katastralnym teraz też nim straszą a dodatkowo prywatyzacją lasów i wprowadzeniem euro. Tragiczne, że wykorzystuje sie do tego "autorytety". Wszystko to jest straszne i śmieszne.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 6 Cze 2015r. 22:59  
Sorry ale co to za straszenie euro ? Było referendum w sprawie wstąpienia do UE ... euro było w pakiecie ... Normalny straszeniem PiSu się nie przejmuje ... to że PiS łże nie wiem robił to od dnia powstania i będzie to robił do (rychłego) rozpadu to pewne jak to że po sobocie jest niedziela ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Cze 2015r. 23:19  
Zapewne biedota sie boi katastry ale katastra utrzymuje powiaty. Przy takim opodatkowaniu glodowych pensji nie ma szans na rozruch gospodarki, katastra dotyka zamoznych. Zwolnienia przedsiebiorcow z toznych obciazen jakos nie wykazuja wzrostu zatrudnienia ani plac ani wydatkow rozwojowych. Wszyscy zbieraja kase umiech Wczesniej czy pozniej katastra zostanie wprowadzona bo nie bylo zgody na podniesienie minimalnych dochodow nieopodatkowanych. To bylo zle zagranie liberalow. Znacie zycie, zawsze ktos zaplaci...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Cze 2015r. 09:45  
Zumba Ty masz pojęcie o czym mowa? Podatek katastralny jest naliczany od wartości nieruchomości. Dotyczy wszystkich, którzy coś posiadają. Biedoty i zamożnych, wszystkich. Jedyne co zmieni podatek katastralny to zwiększenie ruchu w nieruchomościach. Dziś posiadanie działki kosztuje niewiele więc nie ma potrzeby jej sprzedawania. Gdyby podlegała wyższemu opodatkowaniu a nie przynosiła by zysku właściciel pozbyłby sie jej w szybkim tempie. Ot taka zmiana.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Cze 2015r. 10:18  
CYTAT
Sorry ale co to za straszenie euro ? Było referendum w sprawie wstąpienia do UE ... euro było w pakiecie .

A było referendum w sprawie przystąpienia do strefy Euro ? Jakoś Wielka Brytania,Dania czy Szwecja nie przyjęły tego "pakietu".

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Cze 2015r. 10:28  
Dalej straszymy wprowadzeniem euro?

Dalibor dowiedz się jak to u nas wygląda i za lub przeciw czemu głosowaliśmy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Cze 2015r. 10:43  
CYTAT
Dalej straszymy wprowadzeniem euro?

Dalibor dowiedz się jak to u nas wygląda i za lub przeciw czemu głosowaliśmy.

"Dalej straszymy" ?
Kto i kogo,a przede wszystkim gdzie ?

"Dalibor dowiedz się jak to u nas wygląda i za lub przeciw czemu głosowaliśmy".

Co u nas wygląda ? i czy masz na myśli referendum w 2003 roku ?

Prywatna wiadomość 

«« « ... 60 61 62 63 64 65 66 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »