|
|
|
Jest faktem , że wchodząc w skład UE , podjęliśmy również zobowiązanie do wprowadzenia wspólnej waluty. Tylko tyle ,że żadne , absolutnie żadne ramy czasowe tego nie precyzują. Pewien mądry człowiek powiedział w trakcie minionej kampanii wyborczej , że równie dobrze możemy jako kraj przystąpić do strefy Euro , choćby w 2050! Ponieważ ów człowiek wygrał wybory i stąd taki scenariusz się uprawdopodobnił!
Wybór Euro to dla Polski i szanse i zagrożenia - więc spokojna debata z dopuszczeniem do głosu również krytyków tego pomysłu , jest jak najbardziej wskazana. Narzucanie Polakom takiej decyzji przez rządzących to bardzo kiepski pomysł. Rzetelna debata , a potem referendum ( oczywiście po drodze również zmiana Konstytucji jeżeli taka będzie wola Narodu) i wtedy można myśleć o Euro. Spokój , pragmatyzm i realizm , a nie rzucanie się na tzw. głęboką wodę. tym bardziej ,ze obecnie strefa Euro jest w kryzysie , i są ludzie którzy wieszczą jej rychły koniec. Dalibor , próbując merytorycznie rozmawiać z dwójką Twoich obecnych adwersarzy stawiasz się w niekorzystnej sytuacji. Oni we dwóch takich jak Ty rozjechali na tym forum ileś razy i naprawdę , mają w tym spore doświadczenie. Chcesz podyskutować , poszukaj ludzi otwartych na wymianę poglądów , a tak zwabiasz te dwie forumowe hieny . Jedna z tych hien jest moderatorem, więc weź to pod uwagę. Dyskusja z tą dwójką nie ma żadnego sensu, zostaniesz wcześniej czy później sprowadzony do parteru , a tam rolę odegra "zaprawienie w boju" Więc zastanów się czy warto ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Zumba Podatek katastralny jest naliczany od wartości nieruchomości... Gdyby nieruchomość podlegała wyższemu opodatkowaniu to nie przynosiła by zysku właściciel pozbyłby się jej w szybkim tempie. To są już herezje niedomówień i widzimy się. Miałeś trepanacje prawej półkuli? Starałam się dam ci "hint" co do natychmiastowej poprawy Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
kubus28 ciekawi mnie co daje ci prawo obrażania kogoś i nazywania go "hieną" ? Może mama 2 razy podrzucała ce do góry a tylko raz łapała ? A może masz jakieś przeświadczenie poparte dowodami że nie jestem/śmy ludźmi ? To że brakuje ci czegoś w głowie udowadniałeś już nie raz ... Jeżeli uważasz że jesteś zabawny ... zonk ... jesteś tylko śmieszny
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT kubus28 ciekawi mnie co daje ci prawo obrażania kogoś i nazywania go "hieną" ? Może mama 2 razy podrzucała ce do góry a tylko raz łapała ? A może masz jakieś przeświadczenie poparte dowodami że nie jestem/śmy ludźmi ? To że brakuje ci czegoś w głowie udowadniałeś już nie raz ... Jeżeli uważasz że jesteś zabawny ... zonk ... jesteś tylko śmieszny Bananie jestem na tym forum już kilka lat . Udzielam się głównie w tematach politycznych i nie raz , nie dwa obserwowałem jak kilku ludzi ( w tym Ty również) prowokowaliście i atakowaliscie zespołowo ludzi mających inne poglądy. Robiliscie to perfidnie , metodycznie i w sposób wyjątkowo wredny. W tym momencie z tej watahy zostaleś Ty i Twój friend - Andrzejek. Osobiście wolę od watahy określenie :stado hien. Jeżeli nie rozumiesz dlaczego , to obejrzyj sobie pierwszy , lepszy film przyrodniczy i zwróć uwagę na ich behawioralizm. Analogie do Waszego postępowania rodzą się w sposób samoistny. Nie jestem złośliwy , nie staram się być zabawny . Po prostu tak to postrzegam. Ekipa Wam się wykruszyła , a przede wszystkim jesteście w mniejszości i już nie panoszycie się tak jak jeszcze parę lat temu. Ale Wasze wredne postepowanie bylo oczywistym faktem i wylewanie teraz "krokodylich łez" jest trochę dziwne , a trochę niezrozumiałe. Dla mnie jesteś intelektualną miernotą , która braki w edukacji szkolnej usiłuje nadrabiać infantylnymi zaczepkami i pozbawionymi wszelkiej logiki pseudo-satyrycznymi postami. Ta Twoja niby kpina jest po prostu niezrozumiała i żałosna. Posługujesz się językiem ojczystym tak jakbyś skończył 5 lat podstawówki , a kreujesz się na człowieka , który ma coś mądrego do powiedzenia. Nie chodzi mi o to , że masz inne ode mnie poglądy ( ja szanuję ludzi myslacych inaczej , o ile potrafią to uargumentować) . Mógłbym też napisać coś o Twojej matce , mógłbym przypomnieć o Twoich osiagnięciach szkolnych ( niektórzy uzytkownicy poruszali już te kwestie) , ale skończyło by się ostrzezeniem. Bo to też jedna z Twoich metod.Sprowokować , obrazić a potem przywalić karę. Więc nie rób z siebie niewiniątka , bo nim nie jesteś. |
|
|
|
|
z tobą też chodziłem do szkoły jaki ten świat mały ? Wali mnie twoje zdanie na mój temat ale na temat innych już niekoniecznie ... Pisałem to kilkukrotnie i napisze jeszcze raz (dużymi bo widocznie oprócz braku zrozumienia tekstu czytanego może niedowidzisz) Jestem dumny ze swoich osiągnięć szkolnych a twoje zdanie na ten temat centralnie mi zwisa Masz jakieś ubytki w rozumowaniu nie żal się tu i mam nadzieje że nie jesteś już tak mało rozgarnięty jak bezkręgowiec że wyskoczysz ponownie z tekstem o szkole ( oczywiście szczerze w to wątpię )
Piszesz o wykruszaniu się ... nie każdy chce się z wami użerać ...to oczywiste ... dzisiejszy wyborcy (18 latkowie i ciut starsi) gdy rządzili pislamiści byli ledwo po komunii i ich głównym zmartwieniem było odrobienie lekcji ... czym cuchnie PiS na lekcjach historii się nie naucza ... że chcą zmian to normalne bo kto ich nie chce (tylko dlaczego na gorsze) ...zapewne dlatego głosują głównie na ludzi "spoza układu" ... w II turze zagłosowali na Du*e uważali że coś to zmieni za 5 lat będzie większość z nich już miała rodziny i jakieś doświadczenie życiowe zobaczymy czy popełnią ten błąd 2 raz (w Stalowej większość jechała na PiS ja takich czasów nie pamiętam) Piszesz o Andrzejku nigdy do końca się z nim nie zgadzałem i teraz tym bardziej sie nie zgadzam ... jak działają JOWy i czy coś dadzą ? po części widać w senacie ... ilu"niezależnych " senatorów tam zasiada policzyć można na palcach jednej ręki ... Ale może dzięki temu mniej darmozjadów zasiądzie w sejmie i to już będzie jakiś + z JOWów Pisze to i zastanawiam się po raz kolejny po co ... i tak nie pojąłeś ani słowa ...mam nadzieje że przynajmniej nie zaśliniłeś klawiatury ... ps. Może wrzucisz jakiś cytat do czego się odwołujesz pisząc że tak zaatakowaliśmy we dwóch biednego Dalibora jak te "hieny" (chyba chodzi ci o ostatnie wpisy bo chyba nie sprzed roku ) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Nie mam zamiaru ani wdawać się z Tobą w bezsensowne pyskówki , ani udowadniać swoich racji. Nie warto! Po prostu ostrzegłem jednego z forumowiczy przed wchodzeniem w głębszy temat z takimi okazami jak Ty i Tój friend. Tak jak Ci kiedyś pisałem w temacie Andrzej Duda , zajmij się moderowaniem , a nie prowokowaniem . Napisałem Ci kiedyś również ,że jak byłem mały , matka ostrzegała mnie przed zadawaniem się , wchodzeniem w jakiekolwiek kontakty z ludźmi podejrzanej reputacji. Z ludźmi Mama ostrzegała przed promieniowaniem wydzielanym przez takie osobniki. Chociaż minęło wiele lat te nauki mam głeboko wyryte w mojej pamięci , a ten Twój przypadek jak ulał potwierdza naturę tamtego ostrzeżenia. Więc nie podyskutujemy .
|
|
|
|
|
Żal ... nie będę się po raz kolejny rozpisywał gdzie mam twoje rady itd ... chcesz coś przekazać "swojemu friendowi" zrób to przez "P.W." no chyba że piszesz na temat ...
tak dla przypomnienia ... 2 filmik bezcenny było tego więcej ale niestety część już pousuwali "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
kubus28 ja mam wrażenie, że pewne sytuacje i zdarzenia to tworzą się głównie w twojej głowie. Bardzo proszę od..... się ode mnie.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Nie ma sprawy , moje intencje idą właśnie w tym kierunku! Od zawsze staram się kierować zasadą : " Nie ruszaj gów.a , bo śmierdzi! I właśnie dlatego nie wyobrażam sobie jakiejś dłuższej wymiany poglądów między mną a Wami! Idźcie w pokoju i szykujcie się na jesienne klęskę PO i powrót Jarosława do władzy. Im szybciej zaakceptujecie ten stan rzeczy , tym mniejszy ból potem. Akceptacja stanu rzeczy , pogodzenie się z niechybnym procesem jest zawsze lepsze niż kontestowanie i zaprzeczanie oczywistym faktom i brnięcie w świat iluzji!
|
|
|
|
|
Yhy ... napisał bym ze pier... jak typowy wyborca PiSu ale obraził bym ich 99 % ... Zarzucasz komuś i mi przy okazji że robię coś czego nie robię ... wyzywasz a poproszony o zacytowanie wrzucasz jakieś teksty o mamusi co ci am nie nakładła do głowy (może załóż jakiś temat z poradami mamy ?) Teraz coś o gó*nach ... masz tam braki oj masz ... Jesteś jak złodziej złapany za rękę ... na koniec cię podbuduję ... Taki lokalny Macierewicz z ciebie
Co do wygranej PiSu ... jak dla mnie bomba (gorzej dla Polski więc nie daj Boże) łatwiej będzie się nabijać z idiotów ... możesz już zacząć się z tym godzić "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Widzisz , moja mama przynajmniej potrafiła dopilnować procesu mojej edukacji na tyle , że potrafię w miarę poprawnie posługiwać się językiem ojczystym w mowie i w piśmie. Czy Ty możesz to samo powiedzieć o swoim procesie edukacyjnym , w trakcie którego zostałeś ukształtowany? Nie wydaje mi się. Tym bardziej ,że każdym kolejnym postem ,używając knajackiego języka w stylu urągającym wszelkim zasadom stylistyki języka polskiego , wystawiasz sobie adekwatną opinię. Po co jakiekolwiek dywagacje? Koń jaki jest każdy widzi!
Co do powrotu PiS do władzy , Twoja opinia jest tylko i wyłącznie przelaniem myśli ( zbyt szumne określenie , ale niech będzie) na klawiaturę komputera jednego człowieka. Jaki to typ człowieka , i jaką wartość przedstawiają przemyślenia=refleksje takiego osobnika? Wydaje mi się ,że pierwsze zdania mojego postu wyjaśniają te kwestie dosyć dobrze. Jeżeli Ty masz być przykładem człowieka zatroskanego o losy kraju pod rządami PiS , to przekonując do swoich racji osiągasz efekt odwrotny od zamierzonego. Kto by traktował serio ględzenie ćwierćinteligenta? Z całą pewnością niewielu! Zajmij się moderowaniem , a nie prowokowaniem , bo zaczynasz mnie nużyć , i tak całkiem poważnie obawiam się tego promieniowania ( o którym pisałem w poprzednich postach). |
|
|
|
|
Twój brak zrozumienia tekstu czytanego jest wprost żenujący :( czego nie możesz pojąć gdy napisze że jestem dumny ze swoich osiągnięć szkolnych ? Dodam tylko dla mniej rozgarniętych dodatek do tego co wcześniej napisałem - Niczego bym nie zmienił z perspektywy czasu w swojej edukacji ... nie przeczytał bym ani jednej książki/kartki więcej ... jestem tak zajebiś*e szczęśliwym człowiekiem ... dumnym ojcem i mężem że nie jesteś w stanie tego pojąć Wiem też że prawie wszystko co dzieje się w okół mnie jest zależne ode mnie ... nie od Tuska czy jełopa Kaczyńskiego ... (wersja dla dodatkowo niedowidzących)
Jak masz jeszcze jakieś wątpliwości na mój temat to pisz do mnie na P.W. a nie zaśmiecaj forum ... Je*ie mnie twoje zdanie na mój temat i do końca nie wiem jak ktoś taki jak ty może mieć tak nadęte ego na swój temat ale zlewam to ciepłym moczem ...mam nadzieje że tekst napisany tak prostym językiem jest dla ciebie do przyswojenia "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Twój brak zrozumienia tekstu czytanego jest wprost żenujący :( Mowa pisana jest dołująco podniosła. |
|
|
|
|
Moderowano przez: el.Banan Brak związku z tematem
|
|
|
|
|
Tak pięknie to napisałeś że aż żal było usuwać ...
Kaczyński krytycznie o pomysłach Kukiza. "Umacniają chory system" Prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński deklaruje, że Paweł Kukiz "bardzo go zainteresował", ale krytykuje zgłaszane przez niego postulaty. Jarosław Kaczyński odniósł się do znakomitych notowań Pawła Kukiza podczas poniedziałkowego spotkania w warszawskim Klubie Ronina. Jego słowa przytacza środowa "Gazeta Polska Codziennie". - Siła ruchu Pawła Kukiza jest wielkim znakiem zapytania. Powiela on przekaz, że PiS jest jednocześnie opozycją i częścią establishmentu, mówi o JOW-ach i finansowaniu partii politycznych spoza budżetu. To znakomity pomysł na to, jak umocnić obecny chory system. To jest niepokojące - oznajmił Jarosław Kaczyński. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome A język jego był brązowy od lizania zada Kukiza "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Coś niesłychanego bo oto jednak naród w ciemię nie bity na prochach nie jedzie i oczekuje odpowiedzialności najbardziej. Ale inaczej rozumianej niż wymiana paru urzędników.
Osuszyć koryto pozostawiając parzystokopytne w błogostanie a pozbyć się tylko szkudnej trzody było kością niezgody miedzy Mikke a Kukizem. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Tak pięknie to napisałeś że aż żal było usuwać ... Kaczyński krytycznie o pomysłach Kukiza. "Umacniają chory system" Prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński deklaruje, że Paweł Kukiz "bardzo go zainteresował", ale krytykuje zgłaszane przez niego postulaty. Jarosław Kaczyński odniósł się do znakomitych notowań Pawła Kukiza podczas poniedziałkowego spotkania w warszawskim Klubie Ronina. Jego słowa przytacza środowa "Gazeta Polska Codziennie". - Siła ruchu Pawła Kukiza jest wielkim znakiem zapytania. Powiela on przekaz, że PiS jest jednocześnie opozycją i częścią establishmentu, mówi o JOW-ach i finansowaniu partii politycznych spoza budżetu. To znakomity pomysł na to, jak umocnić obecny chory system. To jest niepokojące - oznajmił Jarosław Kaczyński. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome A język jego był brązowy od lizania zada Kukiza Ani chybi po lekturze tego niezwykle mądrego i wyważonego posta ,autorstwa mistrza ciętej riposty i błyskotliwej analizy zjawisk zachodzących w polskiej polityce, przyszła koalicja PiS i ugrupowania Pawła Kukiza stanęła pod ogromnym znakiem zapytania! Co za kunszt , jakie rozeznanie ! Podziel się jeszcze ze swoimi innymi proroctwami, bo tak mało w dzisiejszym świecie takich światłych i wiarygodnych znawców tematu! Teraz poważnie , każdy ( może oprócz takiego pseudo-fachowca jak Ty sam) człowiek interesujący się tym co w polskiej polityce się dzieje, wie ,że PiS ma inne zdanie w kwestii JOW i finansowania partii politycznych niż Kukiz.Miał inne zdanie na ten temat 5 lat temu , ma je dzisiaj , i będzie miał inne w przypadku ewentualnego referendum. Naprawdę musiałeś zobaczyć wywiad z Kaczyńskim ,żeby się tego dowiedzieć? Jeżeli tak jest to niewiele wiesz , a mimo to uparcie powielasz swoją niewiedzę w tej kwestii. Jeżeli dojdzie do koalicji PiS i Kukiza to z zupełnie innych powodów niż te o których mowa. To jest jeden z ostatnich wpisów Kukiza na Facebooku ze zdjęciem Tuska ( gdybyś miał wątpliwości gdzie Paweł upatruje główne powody obecnej sytuacji w tym kraju) : Tutaj się dzieją sprawy dramatyczne, Państwo się sypie a główny sprawca zrujnowania Polski spokojnie pobiera wynagrodzenie za rozwałkę naszej Państwowości od UE ucząc się przy okazji języków. |
|
|
|
|
Ty jako znawca słowa "myślonego" prezesa powinieneś wiedzieć że ten jełop co innego myśli ...co innego mówi ... a jeszcze co innego robi Jeśli zaś mowa o koalicjach ... był kiedyś w naszym kraju taki polityk jak Andrzej Lepper (który niestety musiał zejść z tego świata) i niejaki Kłamczyński ... łżąc mówił że żadnej koalicji z Lepperem nie będzie ... Lizał zad Leppera i kogo ? ... Tak Giertycha ... do blasku że w NASA myśleli że w Polskę walnął asteroida i będzie następne zlodowacenie ... Gdyby tego było mało wylizał zad Leppera kolejny raz ... Ten człowiek wyliże go każdemu żeby się pobawić w rządzenie ... Taki typ
ps. aa i ja na potwierdzenie swoich słów mam fakty ty przemyślenia prezesa "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Mądrego zawsze warto , i poczytać i posłuchać!
Nic dodać , nic ująć! |
|
|
|
|
CYTAT ( gdybyś miał wątpliwości gdzie Paweł upatruje główne powody obecnej sytuacji w tym kraju) Zapomniałem zapytać ty tak już z "Pawłem" jesteście na "Ty" to jakaś zapowiedz późniejszej koalicji ? ... I w jaki sposób chcesz pomóc prezesowi w pewnej czynności może czas zakumplować z Andrzejkiem ? Zapytał bym Andrzejka bo jest chyba ekspertem od "Pawła" jak zapatruje się na oddanie głosu na Kukiza i późniejszą koalicje Kukiz + PiS ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Nie wiem z całą pewnością czy koalicja PiS-Kukiz dojdzie do skutku. Ale uważam , że bliżej Pawłowi do Kaczyńskiego niż do Kopaczowej. W tym momencie i tak jest to bez większego znaczenia. Dodatkowo może się okazać , że po nastepnych wyborach ,wybitny mąż stanu jakim bez żadnej wątpliwości jest Jarosław Kaczyński , doprowadzi do samodzielnych rządów swojej formacji. Dlatego z tymi pieluszkami dla dorosłych tak mocno artykuowałem. Po prostu dla co poniektórych jesienny "bul" dupy może okazać się nie do zniesienia. Ale nie martw się , jedną z propozycji gospodarczych PiS jest obniżka VAT na wszelkie wyroby medyczne i higieniczne. Więc będzie bolało , ale za mniejsze pieniądze.
|
|
|
|
|
Po tekście "wybitny mąż stanu jakim bez żadnej wątpliwości jest Jarosław Kaczyński", odpadłem. Pojęcie "wybitny" bardzo się zdewaluowało.
Co do koalicji... Dziś to dzielenie skóry na niedźwiedziu. Oby to Kukiz stawiał warunki jako zwycięzca wyborów. Pozostałych należy wyrzucić na śmietnik historii. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Polska jest podzielona, na zachodnia liberalna i wschodnia narodowo katolicką, na biedna, konserwatywną kulturowo i zamożną zarabiającą powyżej 6 tys.
Brak w polskim narodzie solidarności. W okolicznych miasteczkach stoją pomniki dobrodziejów lokalnych społeczności. I nie są to pomniki Polaków. |
|